Forum » Loža » Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Temo vidijo: vsi

Mato989 ::
Res ne razumem kako bi nekdo s 1200 neto plače slabše živel če bi imel z nižjo dohodnino 1300 neto plače. Lahko razložiš?
Res ne razumes? Kaj potem sploh komentiras, ce takih stvari kao ne razumes?
Razumes ti ze dobro, ampak ni skladno s tvojimi osebnimi preferencami, pa se delas neumnega
Se pravi sem spet ostal brez odgovora zakaj je bolje imet 1200 plače kot 1300.
Me zanima, kako butast mora biti človek, da verjame v davčno "reformo"
Mene zanima kako butast mora bit človek, da mora "verjet" v zakon, a ga ni sposoben prebrat?
A zato si ti za Levico, ker ji verjameš, kar dela pa itak nisi sposoben razumet?
Torej si neumen? Ok.
Ne, ti si za nizje davke, kar pomeni, da zelis, da imajo manj bogati se manj. In ti si tisti, ki pravi, da si cistilka ne zasluzi normalnega zivljenja, ker ima premajhno placo
Ti si tisti, ki mu je vseeno, ce vecina slovencev ne bo imela dostopa do zdravstva
Ne, celo zelis si tega, ker bo (zacasno) vec za v tvoj zep. Neumen kot si, se ne zavedas, da bo tudi zate kmalu drazje (ce ti je ze za druge vseeno)
Sicer si pa ze s svojim odgovorom spet pokazal svojo miselnost s : sigurno ga placam vec kot ti. Ne razumes, kaj mislim s tem? Verjamem, do zdaj nisi kaj dosti
Ne mi pravi desnicarji hocemo da cistilka zivi dobro ampak ne na nas racun ampak da zivi dobro ker bo iskan kader in jo bodo morali dobro placat
Kolegica dela v avstriji puca v hotelu ma sp in dobi 40€ na uro to je vec kot jaz kot itjevec, in sem vesel za njo in ji nocem nic vzet ti pa bi ji rada vec vzela in delila njen denar drugim
Mato, ti noces razumeti, da ce noben ne da, potem ni. Bogati zivijo na racun revnih. Zakaj je to res, sicer vem, da se ne bos strinjal, je pa dejstvo.
Vsak da ko nekaj rabi. Ti bi pa rada dacdajemo vedno vec in vec zato ker nam dolocate kaj vse rabimo na nacin ko ga morda ne zelimo in nas silite potem prosjacit to z vlogami
Ce bogatas rabi cistilko jo bo placal, ce ji bo dal 40€ na uro je to odlicno za cistilke
Ti hoces da jim daje minimalca, kdo je tu zloben do nizjega kadra.... Jaz zagotovo ne jaz podpiram da cistilka dobi 40€ na uro ti pa zelis da ji od 40€ poberemo pol ker je po vase preneumna da bi znala z denarjem
Jaz pa hocem da se nauci in ve se ne je kriva sama ne pa nanny state in mi vsi
Kje sem napisala, da hocem, da se jim daje minimalca? Ampak dejstvo je, da minimalec bo vedno obstajal in za dolocena dela bo minimalec. in tudi ti ljudje morajo ziveti. Niso revni levuharji, ampak delajo vsak dan.
Ti se po moje res ne zavedas, kaj pomeni popolnoma ne-nanny state, ce uporabim tvoj izraz. Mislim pa saj daj poglej usa, so kar dober primer. In zdaj iskreno (ce zelis seveda, te nic ne silim ;)) premisli, kje bi bil ti, ce bi bil v usa, financno mislim, kako bi otrokom placal solanje, druzini zdravstvo....si se preprican, da bi tam boljse zivel? Nazadnje sem podala kar dosti linkov, ki govorijo drugace. Ce nisi zares bogat, ti tam ne bo boljse kot tukaj.
Seveda bo minimalec vedno obstajal, problem je da nas sistem ne nagrajuje vec dela ker vsepovsod pristavi prevelik piskrcek
Problem je da je v tvoji logiki in mozganih samo nas nanny state in NULA nanny state
Jaz bi ga samo zmanjsal za polovico ampak yi tega ne dojames ti bi samo vse ali nic
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
aytim ::
Res ne razumem kako bi nekdo s 1200 neto plače slabše živel če bi imel z nižjo dohodnino 1300 neto plače. Lahko razložiš?
Res ne razumes? Kaj potem sploh komentiras, ce takih stvari kao ne razumes?
Razumes ti ze dobro, ampak ni skladno s tvojimi osebnimi preferencami, pa se delas neumnega
Se pravi sem spet ostal brez odgovora zakaj je bolje imet 1200 plače kot 1300.
Me zanima, kako butast mora biti človek, da verjame v davčno "reformo"
Mene zanima kako butast mora bit človek, da mora "verjet" v zakon, a ga ni sposoben prebrat?
A zato si ti za Levico, ker ji verjameš, kar dela pa itak nisi sposoben razumet?
Torej si neumen? Ok.
Ne, ti si za nizje davke, kar pomeni, da zelis, da imajo manj bogati se manj. In ti si tisti, ki pravi, da si cistilka ne zasluzi normalnega zivljenja, ker ima premajhno placo
Ti si tisti, ki mu je vseeno, ce vecina slovencev ne bo imela dostopa do zdravstva
Ne, celo zelis si tega, ker bo (zacasno) vec za v tvoj zep. Neumen kot si, se ne zavedas, da bo tudi zate kmalu drazje (ce ti je ze za druge vseeno)
Sicer si pa ze s svojim odgovorom spet pokazal svojo miselnost s : sigurno ga placam vec kot ti. Ne razumes, kaj mislim s tem? Verjamem, do zdaj nisi kaj dosti
Ne mi pravi desnicarji hocemo da cistilka zivi dobro ampak ne na nas racun ampak da zivi dobro ker bo iskan kader in jo bodo morali dobro placat
Kolegica dela v avstriji puca v hotelu ma sp in dobi 40€ na uro to je vec kot jaz kot itjevec, in sem vesel za njo in ji nocem nic vzet ti pa bi ji rada vec vzela in delila njen denar drugim
Mato, ti noces razumeti, da ce noben ne da, potem ni. Bogati zivijo na racun revnih. Zakaj je to res, sicer vem, da se ne bos strinjal, je pa dejstvo.
Vsak da ko nekaj rabi. Ti bi pa rada dacdajemo vedno vec in vec zato ker nam dolocate kaj vse rabimo na nacin ko ga morda ne zelimo in nas silite potem prosjacit to z vlogami
Ce bogatas rabi cistilko jo bo placal, ce ji bo dal 40€ na uro je to odlicno za cistilke
Ti hoces da jim daje minimalca, kdo je tu zloben do nizjega kadra.... Jaz zagotovo ne jaz podpiram da cistilka dobi 40€ na uro ti pa zelis da ji od 40€ poberemo pol ker je po vase preneumna da bi znala z denarjem
Jaz pa hocem da se nauci in ve se ne je kriva sama ne pa nanny state in mi vsi
Kje sem napisala, da hocem, da se jim daje minimalca? Ampak dejstvo je, da minimalec bo vedno obstajal in za dolocena dela bo minimalec. in tudi ti ljudje morajo ziveti. Niso revni levuharji, ampak delajo vsak dan.
Ti se po moje res ne zavedas, kaj pomeni popolnoma ne-nanny state, ce uporabim tvoj izraz. Mislim pa saj daj poglej usa, so kar dober primer. In zdaj iskreno (ce zelis seveda, te nic ne silim ;)) premisli, kje bi bil ti, ce bi bil v usa, financno mislim, kako bi otrokom placal solanje, druzini zdravstvo....si se preprican, da bi tam boljse zivel? Nazadnje sem podala kar dosti linkov, ki govorijo drugace. Ce nisi zares bogat, ti tam ne bo boljse kot tukaj.
Seveda bo minimalec vedno obstajal, problem je da nas sistem ne nagrajuje vec dela ker vsepovsod pristavi prevelik piskrcek
Problem je da je v tvoji logiki in mozganih samo nas nanny state in NULA nanny state
Jaz bi ga samo zmanjsal za polovico ampak yi tega ne dojames ti bi samo vse ali nic
Lani je neto dodana vrednost na zaposlenega dosegla 67.102 evra.
p1nky ::
@mato
Da ne citiram spet vsega, ze sedaj so tako slabo placani, da ne zmorejo, kaj sele, ce bo se manj drzave, ki poskrbi za dolocene stvari.
Poleg tega drzava rabi dovolj denarja, da lahko sploh uredi zdravstvo, solstvo...
Res, prosim, poglej ne-nanny state usa.
Da ne citiram spet vsega, ze sedaj so tako slabo placani, da ne zmorejo, kaj sele, ce bo se manj drzave, ki poskrbi za dolocene stvari.
Poleg tega drzava rabi dovolj denarja, da lahko sploh uredi zdravstvo, solstvo...
<strong>Stojimo na robu prepada, ampak mi bomo naredili korak naprej.</strong>
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
@mato
Ne bo, kaviar levicar. Pobiral bi socialo pr nas in nic dajal v malho.

mtosev ::
Očitno bomo kmalu imeli novo vlado.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
mojsterleo ::

Miki N ::

@mato
No daj nam razlozi kako koristi oni cistilki da placuje opero???? Bolje bi bilo ce bi dobila par eur visjo placo... Ali pa malo nizji ddv
Tega je ogromno, to za kar drzava mece denar polovica ne pomaga vecini vplacevalcev
jernejl ::
Drugače pa če je cilj, da nagrajujemo samo produktivni del populacije, lahko ukinemo pokojnine, še prej pa socialne pomoči katere prejemniki btw. tudi ne plačujejo DO. Za pokojnine so ljudje vsaj plačevali prispevke.Pokojnin ne moremo ukiniti, ker so zanje upokojenci plačevali prispevke. Z dolgotrajno oskrbo je drugače. Tam se jim po novem daje pravice, čeprav jim ne bo treba plačevati prispevkov. Ali ne bi bilo potem pošteno oziroma celo bolje, da bi tistim, ki delajo, interventno ukinili prispevke za pokojnine, hkrati pa bi jim pravico do pokojnine vseeno priznali, enako kot če bi prispevke plačevali?
Seveda če je cilj nagrajevanje neproduktivnih, gre zakon v pravo stran.
@mato
No daj nam razlozi kako koristi oni cistilki da placuje opero???? Bolje bi bilo ce bi dobila par eur visjo placo... Ali pa malo nizji ddv
Tega je ogromno, to za kar drzava mece denar polovica ne pomaga vecini vplacevalcev
Lani je neto dodana vrednost na zaposlenega dosegla 67.102 evra.
FireSnake ::
Me zanima, kako butast mora biti človek, da verjame v davčno "reformo", sprejeto iz strani stranke, ki zgubi na volitvah, in jo sprejme zadnji moment, ko je jasno, da nima več v rokah ničesar, še najmanj pa upravljanje proračuna.
Čemu pa tvoji veliki zmagovalci niso sestavili vlade?
Ni čudno, da zgube zdaj rešujejo situacijo?
Puf? Pa kje je to težava?
Gospodarstvo noro cveti! Dobički rekordni, vsi nam zavidajo!
Vzameš nov kredit. In rešeno! Drži?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
delavec44 ::
Drugače pa če je cilj, da nagrajujemo samo produktivni del populacije, lahko ukinemo pokojnine, še prej pa socialne pomoči katere prejemniki btw. tudi ne plačujejo DO. Za pokojnine so ljudje vsaj plačevali prispevke.Pokojnin ne moremo ukiniti, ker so zanje upokojenci plačevali prispevke. Z dolgotrajno oskrbo je drugače. Tam se jim po novem daje pravice, čeprav jim ne bo treba plačevati prispevkov. Ali ne bi bilo potem pošteno oziroma celo bolje, da bi tistim, ki delajo, interventno ukinili prispevke za pokojnine, hkrati pa bi jim pravico do pokojnine vseeno priznali, enako kot če bi prispevke plačevali?
Pošteno je edino, da plača tisti kateri koristi. Torej DO je že v startu nepošten. Tako kot ostali obvezni prispevki.
Ker smo pa socialna država, lahko pravice koristijo tudi druge skupine, ki ne plačujejo prispevka.
Drugače pokojnina gre iz proračuna. Ali jo dvigneš za 1% (kar se baje dogaja letno) ali jim vzameš 1% je na koncu čisto vseeno. Iz enega žepa v drugega. Malo birokracijo razbremenimo s tem, da se zadeve poenostavijo.
Interventni zakon jo pa dela še bolj nepošteno, ker upokojencem, ki bi za DO vsaj nekaj malega plačevali, zdaj ne bo treba več plačevati ničesar. Eni in drugi pajaci tekmujejo, kdo bo letvico neumnosti postavil čim višje. Maljevac jo je postavil visoko, ampak tile zdaj so jo prestavili še višje.Drugače pa če je cilj, da nagrajujemo samo produktivni del populacije, lahko ukinemo pokojnine, še prej pa socialne pomoči katere prejemniki btw. tudi ne plačujejo DO. Za pokojnine so ljudje vsaj plačevali prispevke.Pokojnin ne moremo ukiniti, ker so zanje upokojenci plačevali prispevke. Z dolgotrajno oskrbo je drugače. Tam se jim po novem daje pravice, čeprav jim ne bo treba plačevati prispevkov. Ali ne bi bilo potem pošteno oziroma celo bolje, da bi tistim, ki delajo, interventno ukinili prispevke za pokojnine, hkrati pa bi jim pravico do pokojnine vseeno priznali, enako kot če bi prispevke plačevali?
Pošteno je edino, da plača tisti kateri koristi. Torej DO je že v startu nepošten.
Malo birokracijo razbremenimo s tem, da se zadeve poenostavijo.Zadevo bi poenostavili s tem, da bi blagajno dolgotrajne oskrbe napravili aktuarsko pravično - da bi izplačila bila sorazmerna z vplačili. Interventni zakon gre pa v drugo smer.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jernejl ()
Utk ::
V bistvu je ravno nasprotno, ker ravno ti in tebi podobni podpirate sprejet zakon, ki pravi, da je 1200 plače bolje kot 1300.
To si me z nekom zamešal. Levaki to pravijo.
V bistvu je ravno nasprotno, ker ravno ti in tebi podobni podpirate sprejet zakon, ki pravi, da je 1200 plače bolje kot 1300.
Saj ti si levak. Oklepaš se zakona o obdavčevanju premoženja, ki so ga spisali komunisti, nočeš sprejeti tega, kar poznajo v drugih razvitih kapitalističnih državah in kar nam priporoča OECD, hkrati pa podpiraš zakon, ki tistim, ki zaslužijo 1200, ne daje 1300, ker to očitno ni pomembno, in hkrati taisti zakon omogoča najmanj produktivnim državljanom pravice, za katere niso in ne bodo prispevali ničesar.
Še Maljevac iz Levice ni upal penzionistom dati dolgotrajne oskrbe čisto zastonj, tile pajaci so pa to brez sramu interventno naredili, ob podpori tebe in tebi podobnih idiotov. Da bodo zaradi tega tisti, ki delajo in ustvarjajo, morali ustvarjati še malo več za one, ki ne ustvarjajo, očitno ni pomembno. Pomembno je le, da se upokojenski volilni bazi deli bonbončke.
Zgodovina sprememb…

Pošteno je edino, da plača tisti kateri koristi. Torej DO je že v startu nepošten. Tako kot ostali obvezni prispevki.
Ker smo pa socialna država, lahko pravice koristijo tudi druge skupine, ki ne plačujejo prispevka.
Drugače pokojnina gre iz proračuna. Ali jo dvigneš za 1% (kar se baje dogaja letno) ali jim vzameš 1% je na koncu čisto vseeno. Iz enega žepa v drugega. Malo birokracijo razbremenimo s tem, da se zadeve poenostavijo.
Poenostavi se najbolj tako da se ukine
Ukinit DO UKINIT VSE PIZDARIJE NAJ MA FOLK DENAR IN GA PORABI KO RABI ZA KAR RABI
krepelce ::
Poenostavi se najbolj tako da se ukine
Ukinit DO UKINIT VSE PIZDARIJE NAJ MA FOLK DENAR IN GA PORABI KO RABI ZA KAR RABI
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
delavec44 ::
Zadevo bi poenostavili s tem, da bi blagajno dolgotrajne oskrbe napravili aktuarsko pravično - da bi izplačila bila sorazmerna z vplačili. Interventni zakon gre pa v drugo smer.
Ja lej, se strinjam. Še vedno pa najebejo tisti, ki je nikoli ne bodo koristili. Lahko pa celo zadevo tudi ukinemo in gremo na staro stanje. So vsaj komu kaj iz zapuščine pobrali.
Squirrel ::
Zakaj pa potem koristiš stvoritve in servise, ki jih plačujemo vsi oz. si jih koristil tudi takrat, ko si po forumu pravil, da ne izdajaš računa in utajuješ zaslužek?
V momentu, ko se bomo šli to, kar zahtevaš, bomo nazaj v fevdalizmu, kjer ti bom odrobil glavo in pobral vse kar imaš. Razen če mi boš plačeval za zaščito. Pred drugimi, predvsem pa pred menoj samim. Če si boš lahko privoščil.
Zdajle namreš koristiš cel sistem, ki je zgrajen na temu, da lahko ti dokaj lagodno brez strahu za svoje življenje mirno tipkaš po forumu.
Ko boš potreboval intervencijo gasilcev, ti jih bomo tudi mi plačali, saj si jih sam ne boš mogel privoščiti.
Ko boš potreboval reševalce, jih bomo prav tako mi plačali, da pridejo do tebe, ker si jih sam ne boš mogel privoščiti.
Ko boš potreboval infrastrukturo, kot so ceste in elektrika, boš še vedno uporabljal sistem, ki ga vzdržujemo vsi, tudi tisti, ki se z njim ne strinjamo v vsem.
A nadaljujem?
Kakorkoli pogledaš, si lopov, ki si je preko prevare, prikrivanja dobička v nasprotju z družbenim konsenzom, postregel s storitvami in servisi, ki smo jih plačali ostali, zato si zadnji, ki bi se tu lahko oglašal. A oglašaš se non stop. Na naš račun. Tko da samo stfu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Squirrel ()
Kakorkoli pogledaš, si lopov, ki si je preko prevare, prikrivanja dobička v nasprotju z družbenim konsenzom, postregel s storitvami in servisi, ki smo jih plačali ostali, zato si zadnji, ki bi se tu lahko oglašal. A oglašaš se non stop. Na naš račun. Tko da samo stfu.
Me veseli, da nisem edini, ki si tako misli o utajevalcih davkov.
Saj ti si levak. Oklepaš se zakona o obdavčevanju premoženja, ki so ga spisali komunisti, nočeš sprejeti tega, kar poznajo v drugih razvitih kapitalističnih državah in kar nam priporoča OECD, hkrati pa podpiraš zakon, ki tistim, ki zaslužijo 1200, ne daje 1300, ker to očitno ni pomembno, in hkrati taisti zakon omogoča najmanj produktivnim državljanom pravice, za katere niso in ne bodo prispevali ničesar.
Še Maljevac iz Levice ni upal penzionistom dati dolgotrajne oskrbe čisto zastonj, tile pajaci so pa to brez sramu interventno naredili, ob podpori tebe in tebi podobnih idiotov. Da bodo zaradi tega tisti, ki delajo in ustvarjajo, morali ustvarjati še malo več za one, ki ne ustvarjajo, očitno ni pomembno. Pomembno je le, da se upokojenski volilni bazi deli bonbončke.
To je čista laž. Jaz sem za tak nepremičninski davek, ki bi zvečal plačo iz 1200 na 1300, ti si za takega, ki bi zvečal iz 1200 na 1210.
To je čista laž. Jaz sem za tak nepremičninski davek, ki bi zvečal plačo iz 1200 na 1300, ti si za takega, ki bi zvečal iz 1200 na 1210.Ti si za nepremičninski davek, ki ne deluje nikjer na svetu in ki bi zvečal plačo iz 1200 na 1300 ter v istem hipu teh dodatnih 100 evrov vzel za davek.
Jaz sem za nepremičninski davek po vzoru tega, kar poznajo tudi v drugih razvitih kapitalističnih državah.
Zgodovina sprememb…

Bellator ::
Pa si sploh lastiš nepremičnino ali si vse zapravil za potovanja in alkohol ali droge?
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
https://mojkviz.neocities.org/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()
To je čista laž. Jaz sem za tak nepremičninski davek, ki bi zvečal plačo iz 1200 na 1300, ti si za takega, ki bi zvečal iz 1200 na 1210.Ti si za nepremičninski davek, ki ne deluje nikjer na svetu in ki bi zvečal plačo iz 1200 na 1300 ter v istem hipu teh dodatnih 100 evrov vzel za davek.
Jaz sem za nepremičninski davek po vzoru tega, kar poznajo tudi v drugih razvitih kapitalističnih državah.
Super delujejo davki po svetu, zato mladi komot pridejo do svojih stanovanj razen pri nas.

Zakaj pa potem koristiš stvoritve in servise, ki jih plačujemo vsi oz. si jih koristil tudi takrat, ko si po forumu pravil, da ne izdajaš računa in utajuješ zaslužek?
V momentu, ko se bomo šli to, kar zahtevaš, bomo nazaj v fevdalizmu, kjer ti bom odrobil glavo in pobral vse kar imaš. Razen če mi boš plačeval za zaščito. Pred drugimi, predvsem pa pred menoj samim. Če si boš lahko privoščil.
Zdajle namreš koristiš cel sistem, ki je zgrajen na temu, da lahko ti dokaj lagodno brez strahu za svoje življenje mirno tipkaš po forumu.
Ko boš potreboval intervencijo gasilcev, ti jih bomo tudi mi plačali, saj si jih sam ne boš mogel privoščiti.
Ko boš potreboval reševalce, jih bomo prav tako mi plačali, da pridejo do tebe, ker si jih sam ne boš mogel privoščiti.
Ko boš potreboval infrastrukturo, kot so ceste in elektrika, boš še vedno uporabljal sistem, ki ga vzdržujemo vsi, tudi tisti, ki se z njim ne strinjamo v vsem.
A nadaljujem?
a mi lahko našteješ katere storitve sem koristil v zadnjih letih ki jih nisem posredno plačal z DDVjem ali pa namenskimi dajatvami tipa cestnina/zdravstvo (btw zdravstva sem koristil 0)
Tako dobro delujejo davki drugje po Svetu da je problem čedalje večji ne manjši
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Komot ne pridejo do stanovanj, v primerjavi s Slovenijo pa zagotovo lažje.To je čista laž. Jaz sem za tak nepremičninski davek, ki bi zvečal plačo iz 1200 na 1300, ti si za takega, ki bi zvečal iz 1200 na 1210.Ti si za nepremičninski davek, ki ne deluje nikjer na svetu in ki bi zvečal plačo iz 1200 na 1300 ter v istem hipu teh dodatnih 100 evrov vzel za davek.
Super delujejo davki po svetu, zato mladi komot pridejo do svojih stanovanj razen pri nas.
Interventni zakon, ki interventno daje upokojencem dodaten denar za dolgotrajno oskrbo (na račun onih, ki delajo in ustvarjajo), čeprav bi zanjo lahko prodali svoje nepremičnine in si to oskrbo financirali sami, bo situacijo zgolj še poslabšal.
Tako dobro delujejo davki drugje po Svetu da je problem čedalje večji ne manjšiTo, da moramo bolj obdavčiti premoženje, ni noben besedni spin, ampak realnost, na kar nas že dolgo opozarja OECD in kar lahko vidimo, če se zgledujemo po drugih razvitih kapitalističnih državah. Ampak nepoznavalci boste zagotovo našli nek besedni spin, zakaj pri nas OECD ne smemo poslušati, ker nimajo pojma, zakaj davek pri nas ni potreben ali zakaj bi morali pri nas uvesti davek, ki ne deluje nikjer drugje.Ampak zagotovo boš našel nek besedni spin ki bo razultiral v "Rabimo več davkov in se bo vse uredilo"
Zgodovina sprememb…
Interventni zakon, ki interventno daje upokojencem dodaten denar za dolgotrajno oskrbo (na račun onih, ki delajo in ustvarjajo),
To so floskule. Ali jim daš tu ali tam je čisto vseeno. 1% je četrtine ene povišice, ki se dogajajo večkrat letno. Penzione zamrznit za 5 let, potem se pa dalje menimo. Ampak kdo bo to naredu?
Penzione zamrznit za 5 let, potem se pa dalje menimo. Ampak kdo bo to naredu?
Tisti, ki bi rad izgubil volitve.
Mi je pa zanimivo, da se slabi ljudje tako radi spravljate na upokojence. Verjetno ne dojemate koncepta časa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krepelce ()
Dobri ljudje bi dali ljudem prvič toliko da lahko preživiji, tistim, ki so si zaslužili več, pa toliko kot so si zaslužili.
Slabi ljudje jemljete tistim, ki so si zaslužili in dajate vsepovprek tistim, ki si niso.
Slabi ljudje jemljete tistim, ki so si zaslužili in dajate vsepovprek tistim, ki si niso.
Ne, ni, ker če se vzpostavlja neka blagajna oz. zavarovanje, naj bo to pravično in pregledno, ne da se kar vsepovprek nekje nekaj daje in nekje drugje nekaj jemlje. To vse skupaj samo komplicira situacijo in jo zamegljuje, da se lažje krade, in da se težje vidi, kam gre denar, in kdo kaj dobi, česar ne bi smel.Interventni zakon, ki interventno daje upokojencem dodaten denar za dolgotrajno oskrbo (na račun onih, ki delajo in ustvarjajo),
To so floskule. Ali jim daš tu ali tam je čisto vseeno.
1% je četrtine ene povišice, ki se dogajajo večkrat letno. Penzione zamrznit za 5 let, potem se pa dalje menimo. Ampak kdo bo to naredu?Čisto OK je, če se penzije usklajujejo z inflacijo, in ni OK, da se ne, samo zato, ker bi nek fiktivni denar, kateri bi šel za povišice, ki jih ni, šel v neko drugo blagajno, kamor upravičenci ne vplačujejo tistega, kar bi morali.
Pa tudi če bi se odločili za tako neumno potezo, bi potem pričakoval, da so hkrati s tem, ko so upokojencem ukinili plačilo prispevkov, zamrznili penzije. Pa jih seveda niso.
Zgodovina sprememb…
Plače in penzioni naj rastejo s tolk kot si lahko privoščimo, ne pa s tolk kot nekdo misli da mu "pripada", "potrebuje" ali si "zasluži".
Enako z dolgotrajno oskrbo. Kolk si lahko privoščimo, ne pa kolk nekdo "potrebuje".
Enako z dolgotrajno oskrbo. Kolk si lahko privoščimo, ne pa kolk nekdo "potrebuje".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

Kako boš to dopovedal nekomu, ki misli, da lahko priden človek pride do nepremičnine brez odrekanja. Ne moreš celo mladost jesti zunaj, hoditi na potovanja, se opijati, in nato priti do nepremičnine, razen če imaš zelo dobro plačo, ampak v tem primeru ne bi tukaj jamral.
Zgodovina sprememb…

To, da moramo bolj obdavčiti premoženje, ni noben besedni spin, ampak realnost, na kar nas že dolgo opozarja OECD in kar lahko vidimo, če se zgledujemo po drugih razvitih kapitalističnih državah. Ampak nepoznavalci boste zagotovo našli nek besedni spin, zakaj pri nas OECD ne smemo poslušati, ker nimajo pojma, zakaj davek pri nas ni potreben ali zakaj bi morali pri nas uvesti davek, ki ne deluje nikjer drugje.
Seveda, ampak OECD je tudi povedal še marsikaj drugega, kto zmanjšat birokracijo, manj obdavčit PRIHODKE (ne samo plače) itd... to pa kot zmeraj pozabljamo, ko je Golobova vlada hotela obdavčit nepremičnine (NE PREMOŽENJE) se nihče ni pogovarjal kako se bodo plače RAZBREMENILE... in kako bo MANJ papirologije zahtevane pri ljudeh.
Kako boš to dopovedal nekomu, ki misli, da lahko priden človek pride do nepremičnine brez odrekanja. Ne moreš celo mladost jesti zunaj, hoditi po potovanjih, se opijati, in nato priti do nepremičnine, razen če imaš zelo dobro plačo, ampak v tem primeru ne bi tukaj jamral.
Danes se eni opijajo na račun mladih, ki potem zaradi tega ne morejo priti do nepremičnin. Ker morajo mladi solidarno prispevati za oskrbo starejših z višjimi dohodki in več premoženja, stari pa jim ne rabijo solidarno prodati svojega premoženja, ki ga ne rabijo, po tržni ceni.
Ampak na koncu so krivi mladi, "ker premalo delajo in ker bi radi vse zastonj", čeprav so oni tisti, ki se jim neupravičeno jemlje zato, da se drugim neupravičeno daje.
Zgodovina sprememb…

Čisto OK je, če se penzije usklajujejo z inflacijo, in ni OK, da se ne,
J to drži da je čisto OK... ampak NI PA OK da se izračuna penzija ki ni vplačana po nekih revalorizacijah... fer bi bilo da e izračuna penzija na vrednost FIATa vplačil, ne pa obračunhi revalorizacijah itd... če si vplačal dinarje, poglejmo koliko je to danes v EUR in od tega izračunamo penzion, ker to je realna vrednost vplačanega danes.

Kako boš to dopovedal nekomu, ki misli, da lahko priden človek pride do nepremičnine brez odrekanja. Ne moreš celo mladost jesti zunaj, hoditi po potovanjih, se opijati, in nato priti do nepremičnine, razen če imaš zelo dobro plačo, ampak v tem primeru ne bi tukaj jamral.
Danes se eni opijajo na račun mladih, ki potem zaradi tega ne morejo priti do nepremičnin. Ker morajo mladi solidarno prispevati za oskrbo starejših z višjimi dohodki in več premoženja, stari pa jim ne rabijo solidarno prodati svojega premoženja, ki ga ne rabijo, po tržni ceni.
Ampak na koncu so krivi mladi, "ker premalo delajo in ker bi radi vse zastonj", čeprav so oni tisti, ki se jim neupravičeno jemlje zato, da se drugim neupravičeno daje.
Zakaj si pa raje dopustoval in trošil na alkohol ali droge, namesto da bi privarčeval vsaj za polog za nakup nepremičnine? Koliko ti zdrži petka, dva dni?
Zgodovina sprememb…
Ja, se strinjam, da si managerji ne zaslužujo olajšav, ki jih bodo dobili z interventnim zakonom.
Skratka, si kontradiktoren samemu sebi.
Če plačaš 50% davka namesto 60 to ni olajšava.
J to drži da je čisto OK... ampak NI PA OK da se izračuna penzija ki ni vplačana po nekih revalorizacijah... fer bi bilo da e izračuna penzija na vrednost FIATa vplačil, ne pa obračunhi revalorizacijah itd... če si vplačal dinarje, poglejmo koliko je to danes v EUR in od tega izračunamo penzion, ker to je realna vrednost vplačanega danes.
Dokler pri sebi ne razčistiš, kaj pomeni beseda zavarovanje ti ne bo nič jasno.
Če se zaletiš z avtom sem prepričan, da si želiš od zavarovalnice samo vplačan denar.
Je kaj zaškrtalo tam med ušesi, ali je še kar tema?
Zgodovina sprememb…
Strokovno terminologijo o drogah prepuščam tebi, ki se na to bolje spoznaš, lahko pa povem, da ogromna večina mladih ne more tako hitro varčevati, kot se višajo cene nepremičnin. Včasih so za dopuste, droge in alkohol potrošili več kot danes, pa so si kljub temu lahko privarčevali za nepremičnine, je pa res, da so takrat manj delali, in da takrat niso rabili plačevati prispevkov za dolgotrajno oskrbo, katere pravice danes s pridom izkoriščajo, seveda na račun mladih.Kako boš to dopovedal nekomu, ki misli, da lahko priden človek pride do nepremičnine brez odrekanja. Ne moreš celo mladost jesti zunaj, hoditi po potovanjih, se opijati, in nato priti do nepremičnine, razen če imaš zelo dobro plačo, ampak v tem primeru ne bi tukaj jamral.
Zakaj si pa raje dopustoval in trošil na alkohol ali droge, namesto da bi privarčeval vsaj za polog za nakup nepremičnine? Koliko ti zdrži petka, dva dni?
Zgodovina sprememb…

Če se zaletiš z avtom sem prepričan, da si želiš od zavarovalnice samo vplačan denar.
Ja dobra primerjava, če primerjamo zdravstveno ZAVAROVANJE in AVTOMOBILSKO, pričakujem oboje v 1 tednu ne pa 7 mesecev čakalne dobe... če bi na popravilo avta čakal 7 mesecev ali celo 2 leti bi znorel in nehal plačevat zavarovanje ja,
Ja dobra primerjava, če primerjamo zdravstveno ZAVAROVANJE in AVTOMOBILSKO, pričakujem oboje v 1 tednu ne pa 7 mesecev čakalne dobe... če bi na popravilo avta čakal 7 mesecev ali celo 2 leti bi znorel in nehal plačevat zavarovanje ja,
Če se prav spomnim, zavarovalnici ne moreš postavljati svoje pogoje. Razen tega si blebetal o pokojninskem zavarovanju.
Zgodovina sprememb…

Če se prav spomnim, zavarovalnici ne moreš postavljati svoje pogoje. Razen tega si blebetal o pokojninskem zavarovanju.
Nima veze, če bi folk čakal za vsako avto porpavilo 9 ali 15 mesecev bi se jim UTRGALO... in bi bil vsesplošen revolt...
Sicer pa ti si itak troll tako da si od zdaj na ignore
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()

Strokovno terminologijo o drogah prepuščam tebi, ki se na to bolje spoznaš, lahko pa povem, da ogromna večina mladih ne more tako hitro varčevati, kot se višajo cene nepremičnin. Včasih so za dopuste, droge in alkohol potrošili več kot danes, pa so si kljub temu lahko privarčevali za nepremičnine, je pa res, da so takrat manj delali, in da takrat niso rabili plačevati prispevkov za dolgotrajno oskrbo, katere pravice danes s pridom izkoriščajo, seveda na račun mladih.Kako boš to dopovedal nekomu, ki misli, da lahko priden človek pride do nepremičnine brez odrekanja. Ne moreš celo mladost jesti zunaj, hoditi po potovanjih, se opijati, in nato priti do nepremičnine, razen če imaš zelo dobro plačo, ampak v tem primeru ne bi tukaj jamral.
Zahvali se raznim Sajovicem, da so stanovanja dražja.
NIJZ pravi, da se dandanes(2024) drogira več ljudi kot v preteklosti, tako da si napisal še eno neumnost več.
https://nijz.si/publikacije/stanje-na-p...
Če bi do sedaj namesto nekaj pirov ali gramov ganje, da ne rečem kokaina, kupoval po kakšen gram zlata, bi imel za polog.
Zgodovina sprememb…
Nima veze, če bi folk čakal za vsako avto porpavilo 9 ali 15 mesecev bi se jim UTRGALO... in bi bil vsesplošen revolt...
Ima veliko vezo, ker najprej klatiš neumnosti, potem pa začneš nakladat v neko tretjo smer.
Me pa veseli, da zdaj razumeš in boš nehal govoriti neumnosti o pokojninah.

ok krepelce je na ignore.
Kakorkoli če gremo nazaj nai nterventni zakon je le ta slab... ker bi morali samo 1 interventni zakon sprejet in to je:
Splošno davčno olajšavo na nivo minimalne plače in uzakonit da se usklajuje AVTOMATSKO ko minister predpiše novo minimalno plačo...
Hkrati pa ukinit DODATNO davčno olajšavo.
Drugo stvar kar bi morali liberlaci nardit je ukinitev državnih faksov in fakultet, in uvedba brezplačnega vrtca (ali še bolje ohraniš vrtec na normalnih cenah kot so in dat za vsakega otroka 350EUR otroških dodatov (flat rate) pol se pa naj odločijo bodo doma čuvale ženske za 350 EUR ali pa doplačali 350 ali 40EUR (če maš 2 je to 0) in imele otroke v vrtcih...
Rešimo se brezveznih faksov ker nihče več ne bo študiral če ne bodo fakultete dokazale da boš imel dobre plače ko končaš in plačaš pred tem 40k...
Kakorkoli če gremo nazaj nai nterventni zakon je le ta slab... ker bi morali samo 1 interventni zakon sprejet in to je:
Splošno davčno olajšavo na nivo minimalne plače in uzakonit da se usklajuje AVTOMATSKO ko minister predpiše novo minimalno plačo...
Hkrati pa ukinit DODATNO davčno olajšavo.
Drugo stvar kar bi morali liberlaci nardit je ukinitev državnih faksov in fakultet, in uvedba brezplačnega vrtca (ali še bolje ohraniš vrtec na normalnih cenah kot so in dat za vsakega otroka 350EUR otroških dodatov (flat rate) pol se pa naj odločijo bodo doma čuvale ženske za 350 EUR ali pa doplačali 350 ali 40EUR (če maš 2 je to 0) in imele otroke v vrtcih...
Rešimo se brezveznih faksov ker nihče več ne bo študiral če ne bodo fakultete dokazale da boš imel dobre plače ko končaš in plačaš pred tem 40k...
Squirrel ::
A nadaljujem?
a mi lahko našteješ katere storitve sem koristil v zadnjih letih ki jih nisem posredno plačal z DDVjem ali pa namenskimi dajatvami tipa cestnina/zdravstvo (btw zdravstva sem koristil 0)
Tvoj argument predpostavlja da DDV in namenske dajatve pokrijejo celoten strošek tvojega bivanja in poslovanja v sistemu. Ampak to ni res že na osnovni ravni, ker te dajatve niso namenjene temu.
DDV je davek na porabo. Plača ga tudi recimo študent, upokojenec, turist in nekdo brez dobička. Torej ni zamišljen kot "poravnava vseh obveznosti do družbe", ampak kot en, ja en, vir financiranja proračuna.
Če si obveznosti, vezane na dohodek/dobiček, ki si ga ustvaril, prikril, potem si si povečal neto korist znotraj sistema, medtem ko si del stroška prevalil na nas druge.
Recimo, par primerov, ki jih ti menda nisi koristil.
Občine in lokalna infrastruktura se v Sloveniji financirajo iz več virov, kjer je največji dohodnina. A si koristil kaj lokalne ceste (ne avtoceste/vinjete), pločnike, semaforje, javno razsvetljavo, kanalizacijo, odvodnjavanje, urejanje prostora, itd..?
Policija, gasilci, civilna zaščita, regulacija gospodarstva in javno zdravje se financirajo iz splošnih davkov (predvsem dohodnine, davka na dobiček, DDV in trošarin) ter deloma iz prispevkov in občinskih sredstev, ne pa iz plačila po uporabi.
DDV in vinjeta nista all-inklusiv nadomestilo za celoten javni sistem, ampak samo en del financiranja, ki ne pokrije niti približno vseh teh storitev. Zato tvoja trditev, da je vse to že pokrito z DDV in namenskimi dajatvami", preprosto ne drži. Pa sem se s tem omejil samo na par stvari, ki te obkrožajo.
Kje je šele vsa nevidna infrastruktura ekonomije (FURS, sodišča, inšpekcije, agencije, razvojni transferji, standardi, registri..) da življenje okoli tebe funkcionira relativano varno in zdravo brez nekih večjih pretresov.
Aja, pa pisal si tudi, da če tebe delodajalec zajebava, greš pa na bolniško. Hrbtenica, al kaj si že pravil, da se je treba izgovoriti. To je bilo v času, ko si utajeval dobiček, nisi plačeval davkov in kjer zdaj pišeš, da nisi koristil zdravstva.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Squirrel ()
Zahvali se raznim Sajovicem, da so stanovanja dražja.Neumnosti pišeš ti, ampak to je že dolgo znano. Omenjena publikacija piše samo o prepovedanih drogah. Tisti, ki nismo zabiti (česar zate ne moremo reči), vemo, da obstajajo tudi droge, ki niso prepovedane, denimo cigarete in alkohol. Najbrž ti je kokain skisal možgane, pa ne dojemaš, da so droge tudi še kaj drugega kakor to.
NIJZ pravi, da se dandanes(2024) drogira več ljudi kot v preteklosti, tako da si napisal še eno neumnost več.
https://nijz.si/publikacije/stanje-na-p...
Zgodovina sprememb…