» »

Desna koalicija: Interventni zakon 2026

Desna koalicija: Interventni zakon 2026

Temo vidijo: vsi
««
36 / 65
»»

JA23 ::

bbbbbb2024 je izjavil:

JA23 je izjavil:

@bbbbbbb2024
Kako bi pa ti definiral ekscesesni mesecni zaslužek. Ko si že recimo omenil Brodnjaka, meni se njegova mesečna plača zdi ekscesna; sicer ne nujno sama številka, o tem se da debatirat....bolj v kontekstu njegovega delovnega mesta.

Ekascesni zaslužek je recimo familija od mojega sodelavca v Belgiji, pišejo se V***********, imajo (še vedno) firmo v Kongu, ter deset firm po vsem svetu, pretežno Afrika, nekaj Južna Amerika. So lastniki več tovarn gum (delničarji). Sodelavec sploh ne bi rabil delati nič, dobi štipendijo na njegov skrbniški račun v Luxembourgu, nekaj 10 mio EUR na mesec. In to ne samo on, vsa familija tako. So dejansko miljarderji.

Kot redek član familije je končal faks v Belgiji, vsi ostali so končali fakse v Švici. Ne toliko ker so švicarski faksi boljši, ker niso, pač tam bi jim dali mir.

Ti bi moral realno videti, kako živijo ti ljudje. Kamin (ki ga ne uporabljajo) je višine 3-4m.

Zato pravim, vi ekscesov sploh niste videli od blizu. Držijo se zase, mene je povabil na odprtje novega doma, ki sta ga kupila z ženo.

Hvala za primer. Verjetni obstajajo se hujši primeri. Je pa to po moje primer, kjer nam kor družbi ne bi smelo biti vseeno kaj se dogaja v privat firmah. Iz opisanega bi se dalo sklepat/ugibat, da izkoriščajo Afriko.

Sicer sem pa upal na bolj konretno številko. Pri koliko mesečne plače se po tvoje začne "greh"? Da se ne bova lovila glede termina ekscesna plača.

bbbbbb2024 je izjavil:

JA23 je izjavil:

Po moje tudi za privatne firme ni ravno vseeno. Vseeno bi bilo, ce bi privatne firme "placale" tudi vse negativne učinke, ki jih povzročajo. Seveda, govorim zelo teoretično, saj je to izjemno težko realno ocenit.

Kar se tiče Brodnjak se mi zdi pa to, da dela v delno državni firmi se posebej narobe. Poleg tega je v bančnem sektorju, za katerega bi težko trdil, da je res tržen.

Debat kdo bi bolje vodil sdh je tudi bilj teoretična in ne bi šel se bolj offtopic.

To kdo je vecji low, bom prepustil vam.

Vsi bankirji zaslužijo ekscesivno. Španski recimo, nekaj 10 mio EUR/leto fiksne plače, plus nagrade v opcijah (nekaj 100 mio EUR v obdobju 10 let). Samo za razliko do Brodnjaka so tiho ko miši. Brodnjak pa idiot, jezika. Povsem nepomembno je, da ima 80% prav, kar pove. Tiho bi moral biti. Bankirji so tiho kot miši.

No, se potem strinjava, da je takšna plač greh?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: JA23 ()

bbbbbb2024 ::

JA23 je izjavil:

Sicer sem pa upal na bolj konretno številko. Pri koliko mesečne plače se po tvoje začne "greh"? Da se ne bova lovila glede termina ekscesna plača.

Greha ni. Sploh. Ljudje, s katerimi jaz delam, zaslužijo praviloma več kot 2 mio EUR na leto. In niso iz Slovenije.

JA23 je izjavil:

Ne. Greh Brodnjaka je, da jezika. To samo in edino. Greha Špancev ni.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Slovenci bi radi veliko zaslužili, kdo pa ne bi, ampak tako da nihče ne bi zaslužil več kot oni.
Če bi zaslužili tako da se nekomu vzame in da njim, bi bli pa sploh srečni.

In potem sprašujejo kaj je narobe s tem...

bbbbbb2024 je izjavil:

JA23 je izjavil:

Greha ni. Sploh. Ljudje, s katerimi jaz delam, zaslužijo praviloma več kot 2 mio EUR na leto. In niso iz Slovenije.

JA23 je izjavil:

Ne. Greh Brodnjaka je, da jezika. To samo in edino. Greha Špancev ni.

Razumem. Oprosti za napačno interpretacijo. Očitni se potem v tem ne strinjava.

Ali se ti potem tudi zdi ok, da ima 1,6% najbogatejših ljudi približno polovico vsega svetovnega premoženja? Najbogatejših 10% pa 75%? Meja za top 10% naj bi bila cca 150K USD premoženj, za top odstotek pa 1 miljon premoženja.

150k premoženja ima skoraj vsak Slovenec. Kar začni delit po Afriki.

Kot je nekdo pameten rekel, če plačamo vsi enako za nekaj, je to pošteno. Če plačamo v procentih, je solidarno. Če plačamo progresivno, je pa to kraja. Pa nekaj progresije bi toleriral tudi jaz, ampak nekje je pa treba potegnit črto.

A to da fuzbalerji služijo par 10 mio, to te pa nič ne moti?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

krepelce ::

Utk je izjavil:

ampak nekje je pa treba potegnit črto

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: delavec44 ()

Utk je izjavil:

Kot je nekdo pameten rekel, če plačamo vsi enako za nekaj, je to pošteno. Če plačamo v procentih, je solidarno. Če plačamo progresivno, je pa to kraja. Pa nekaj progresije bi toleriral tudi jaz, ampak nekje je pa treba potegnit črto.

Se strinjam glede primerjave z Afriko. Sej zato sem pa dodal v debato. Po moje se tudi strinjamo glede absolutno/solidarno/progresivno; samo do katere mere progresivno smo si narazen. Vsaj tako se mi zdi.

Sicer je spet ta kapica odmik od solidarnega k absolutnem. To sploh ni še progresivno. So pa bile neke ideje tudi o tem ;)

Zaslužki športnikov se mi zdijo še posebej previsoki. :)
Ampak tam se mi zdi že v osnovi "narobe", da smo ljudje toliko pripravljeni placevati za to. Narobe v narekovajih, ker se mi ne zdi družbeno smiselno; sicer dokler je prostovoljno, ni povsem narobe.

No, pa v osnovi se tudi ne strinjamo, ali so "pre"visoke plače ok. Je pa to bistveno za nadaljne razmišlja je. Če niso ok, potem je progresija pri davkih in prispevkih bolj smiselna. Če so ok, je pa seveda manj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: JA23 ()

Očitno ne veš kaj pomeni progresivno.

aytim ::

Utk je izjavil:

Jah, ne moremo te resno jemati, ko pa pri tebi moramo izbirati med "minimalka povzroča še večjo inflacijo" in "vsak bi lahko imel 7500"
.
Saj ne vem, a moramo zastaviti davke na teoretični potencialom z malusom absolutne resničnosti. Saj veš, vsak od nas lahko gre na Luno, tega ja ne smemo obdavčiti.

Inflacijo povzroča dvig minimalne plače, ki nima osnove v prejšni inflaciji, dvigu produktivnosti, itd., ampak je to nek dekret.
To je dejstvo, nisem si jaz izmislil.

Da bi rekel da bi vsi lahko imeli 7500 je pa čista laž. Ampak razumem iz kod pomota. Napisal sem da bi lahko več ljudi pri nas imelo 7500, komunisti pa avtomatsko prevzemete, da to pomeni da bi VSI imeli enako, se pravi 7500.

Dimnik ::

Ajde zagovorniki goloba on levih....

V javnosti se pojavljajo informacije o odobrenih projektih z večjimi finančnimi posledicami za državni proračun, ki jih vlada potrjuje v času opravljanja tekočih poslov..

Nekatere tudi z večletno proračunsko obveznostjo, s tem obremenjuje prihodnje proračune in zavezuje prihajajočo vlado...

Vir, demokrati

Da, ne govorimo o dopisih, ki jih je golob razposlal, ko je ugotovil, da je izgubil stolček, verjetno tudi zaradi tega na veliko zaposlujejo ministri v odhodu..vrečko, maljevac....

Telbanc ::

https://necenzurirano.si/clanek/novice/...

"Zakaj so na zunanjem ministrstvu Anžetu Logarju takoj po volitvah še za leto dni "zamrznili" službo, ki ga tam čaka od leta 2014? In zakaj je Logar želel to podaljšanje?"

Logar ma padalo če desna vlada pade. Stevanovič tudi verjetno. Nekdo je omenil, da kandidiranje na strankini listi pač omogoči mandat. >:D

Zaj je problem, kaj so imena strank Demokrati in Resnice kontaminirane, in pojavljanje na listah teh dve strank bo prej onemogočilo kot omogočilo mandat. :)

Na naslednjih volitvah. Rešitev za poslance teh dveh strank je, da se preselijo v stranko, ki ima boljši renome. To se bo zgodilo prej ali slej.:))

Če hočejo nadaljevati politično karijero. 8-)

Sicer mi ni jasno, ali v teh dveh strankah poslanci ne znajo razmišljati s svojo glavo? In ne vidijo kak bo razvoj dogodkov.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Ti se raje za svojo kariero sekiraj. Ostareli rusofil ni ravno neka referenca. Zoran je vsaj še mlad, še lahk pride k pameti...

Zgodovina sprememb…

• odbrisalo: Samael ()

Utk je izjavil:

Ti se raje za svojo kariero sekiraj. Ostareli rusofil ni ravno neka referenca. Zoran je vsaj še mlad, še lahk pride k pameti...

Res je, da bojo s podpiranjem Janševe vlade, poslanci strank Resnica in Demokrati uničili svoje karijere. Kot vidmo je Logar lepo zasiguran...

Ne vem, ali njim to ni jasno? Zoran pa lah reši kariero sam na ta način, da zruši bodočo vlado, ampak mislim da to ne bo potrebno, ker verjetno je kje padalo za njega. Poslanci njegove stranke, pa majo problem. Leto dve, je hitro mimo, potem bo treba pogledat po gospodarstvu, za službo.....8-)

Interventni zakon je spisan za 1.2% stanovnika Slovenije, navrtali pa bojo več ko pola milijarde u ZPIZ.....

Zgodovina sprememb…

krepelce ::

Telbanc je izjavil:

Sicer mi ni jasno, ali v teh dveh strankah poslanci ne znajo razmišljati s svojo glavo? In ne vidijo kak bo razvoj dogodkov.

Za Demokrate, sem prepričan, da ne, sicer ne bi podprli SDSa. Ampak verjetno so bili izbrani taki, ki so verni SDSu.

Sta pa Irglova in Logar lep primer, od kje so Demokrati dobili glasove, ker ju več kot očitno desnica ni volila, tako,
da se bo zgodba z Demokrati, na naslednjih volitvah, končala.

Telbanc je izjavil:

Zoran pa lah reši kariero sam na ta način, da zruši bodočo vlado, ampak mislim da to ne bo potrebno, ker verjetno je kje padalo za njega.

Zoranu imho ne bo nič hudega, saj bo v "opoziciji", anticepilci pa ne veljajo za ravno inteligentne... gladko bodo
prezrli nateg.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepelce ()

FireSnake ::

p1nky je izjavil:

Mi je cisto vseeno, firesnake. Lahko naredite svojo zasebno temo, ki je ne bom videla, pa boste uzivali brez mene.

Kaj pa tebe tolk boli, ce utkju napisem, da je low? Ker je, totalno
In ti res nisi taprav, da bos pisal o osebnem nivoju. Po prvi objavi v tovrstni temi ste me vsi napadli na osebnem.nivoju, kaj pol zdj jokate?

Prvo napadat, pol pa jokat. Pa ne napadat a ne, al pa se ne prtozvat ko dobite porcijo nazaj

Kje te kdo napada?
Citat mi daj.

Nadalje: preberi temo do takrat, ko si ti začel smetiti. In od tam naprej.
Pa primerjaj nivo.
In potem se zamisli, koliko "doprineseš".
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

p1nky je izjavil:

ne bo pa vec konstruktivno

No, takole roko na srce: kdaj pa je bilo?
Od volitev naprej eno samo jokcanje. Jokcate iz dneva v dan. Vsebine nobene.
No, zdaj si vsaj priznal, da smetiš, to pa spoštujem.

Pa, uletiš, kot ujma nam vsem poveš, da se lažemo in spet izgineš za dan, dva. In potem ponovi vajo :)

Pa vlada sploh ni sestavljena. In tudi ni 100%, da bo.
In toliko enega gneva ;((

Interventni zakon je spisan za 1.2% stanovnika Slovenije, navrtali pa bojo več ko pola milijarde u ZPIZ.....

Čudno. Sem mislil da se levaki zavzamete za družbeno pravičnost. Očitno je za vas še zmeraj ok 1% zaplenit karkoli, če se 51% strinja s tem. No, pa sej ne da ste sploh kdaj iskali teh 51%.

Btw, tudi dolgotrajno oskrbo plačujemo 800 mio letno za 1% ljudi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Squirrel ::

FireSnake je izjavil:

Oprosti, ampak nihče ni v teh debatah tako neuravnovešen, žaljiv in razdiralen kot ti.

Deluješ kot oseba z borderline sindromom. En čas se delaš vsega finega, drugim očitaš neke stvari, potem imaš pa žaljive psiho epizode, kjer to, kar očitaš drugim, počneš sam na najbolj ogaben možen način.
Človek, ti si čisto nestabilen.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Squirrel ()

Lahko tako misliš, to je tvoj problem.

Govorim pa o tem.
In o tem. Ko sem ga postavil na laž, je zgledalo pa takole.

Sem pa odprt za predloge, kako komunicirati s takimi ;)
Na kup laži in blodenj odreagiraš, kako že?

V končni fazi:
- klik
- klik
- klik (pogelj si del, ko govoriš, da je nekdo direkt za v polje)
tega je na tone. Gremo sploh naprej?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

delavec44 ::

Squirrel je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Oprosti, ampak nihče ni v teh debatah tako neuravnovešen, žaljiv in razdiralen kot ti.

Deluješ kot oseba z borderline sindromom. En čas se delaš vsega finega, drugim očitaš neke stvari, potem imaš pa žaljive psiho epizode, kjer to, kar očitaš drugim, počneš sam na najbolj ogaben možen način.

Se ne strinjam. Ti, krepelce, pinky pa se kdo ste hujši. Bolj je nov račun bolj ste žaljivi.

Utk je izjavil:

Očitno ne veš kaj pomeni progresivno.

Mogoče. Kje sem pa zgrešil?

Squirrel ::

delavec44 je izjavil:

Squirrel je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Se ne strinjam. Ti, krepelce, pinky pa se kdo ste hujši. Bolj je nov račun bolj ste žaljivi.

Itak, da smo, kaj te ne.
Ti si pač užaljen, zakrknjen desničar, za katerega so vsi, ki ne mislijo kot ti, troli. Še huje pa je, ko te kdo kje popravi z argumentom. Potem je sploh konec sveta. Pinky se kdaj v poskusu razlage zapleza, ampak se pa za razliko od vas vsaj ne obnaša kot primitivno "vsevedno" prase.
Pa veš kaj - za razliko od tega nestabilnega in žaljivega FireSnaka se vseeno trudimo stvari razložiti in argumentirati. Če tega ne zmoreš in bi debatiral samo s tistimi, ki te trepljajo po rami, potem težava ni v sogovornikih, ampak v tem, kaj od debate sploh pričakuješ, ne iščeš debate, ampak zgolj strinjanje.

FireSnake je izjavil:

Govorim pa o tem.

V končni fazi:
- klik
- klik

Pozabil si linkati moj zadnji post, kjer si kot psiho lažnivec trdil da zapisano ni res in zahteval vir, ko sem ti ga pa prilimal, evo https://slo-tech.com/forum/t852829/p876... si se pa potuhnil.
Pa ne prvič.
Ti si tok neuravnovešen, da še sam ne veš kaj pišeš. Zato se pa za drugimi zadiraš, kako razdiralni so, pa si sam najbolj žaljiv, zadirčen psihič, kar jih te debate nosijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Squirrel ()

Squirrel je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Squirrel je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Itak, da smo, kaj te ne.
Ti si pač užaljen, zakrknjen desničar, za katerega so vsi, ki ne mislijo kot ti, troli. Še huje pa je, ko te kdo kje popravi z argumentom. Potem je sploh konec sveta. Pinky se kdaj v poskusu razlage zapleza, ampak se pa za razliko od vas vsaj ne obnaša kot primitivno "vsevedno" prase.
Pa veš kaj - za razliko od tega nestabilnega in žaljivega FireSnaka se vseeno trudimo stvari razložiti in argumentirati. Če tega ne zmoreš in bi debatiral samo s tistimi, ki te trepljajo po rami, potem težava ni v sogovornikih, ampak v tem, kaj od debate sploh pričakuješ, ne iščeš debate, ampak zgolj strinjanje.

FireSnake je izjavil:

Govorim pa o tem.

V končni fazi:
- klik
- klik

Pozabil si linkati moj zadnji post, kjer si kot psiho lažnivec trdil da zapisano ni res in zahteval vir, ko sem ti ga pa prilimal, evo https://slo-tech.com/forum/t852829/p876... si se pa potuhnil.
Pa ne prvič.
Ti si tok neuravnovešen, da še sam ne veš kaj pišeš. Zato se pa za drugimi zadiraš, kako razdiralni so, pa si sam najbolj žaljiv, zadirčen psihič, kar jih te debate nosijo.

Točno o tem žaljivem tonu govorim, že zgoraj do mene, kaj šele do firesnaka. Ne moreš iz svoje kože. Slabo luč na levičarje mečete.

Troli so pa zame tisti z več računi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

resničar91 ::

Ta tema je šla čisto off-topic, samo še ukvarjanje drug z drugim s pavšalnimi mnenji, kdo je hujši (seveda uni tadrugi, politično nasprotni):

jernejl ::

Utk je izjavil:

Največji low tega foruma so pinky, ales78 in ostali, ki hočejo da smo vsi enaki. Revščina za vse, ne samo za nekatere.
Tisti, ki smo za to, da niso vsi enaki oz. enako revni, bi bili zadovoljni s splošno razbremenitvijo plač. Recimo s povišanjem splošne dohodninske olajšave, zaradi česar bi vsi delavci dobili več in plačna kompresija bi se zmanjšala.
Na drugi strani pa ste tisti, ki hočete, da je 99% ljudi enakih in revnih, 1% pa ne, zadovoljni s predlogom, ki 1% najvišjih zaslužkarjev razbremenjuje, ostalih 99% pa še naprej pušča enako revnih.

Najbolj absurdno je pa to, da nameravajo interventno razbremeniti najpremožnejše (nižja obdavčitev oddajanja) in največje zaslužkarje (kapica na prispevke), pri čemer gre v obeh primerih za nesorazmerno veliko razbremenitev starejših (ker je delež mladih v obeh kategorijah pač nizek), a istočasno narodu prodajajo zgodbice o tem, kako želijo s temi ukrepi zadržati sposobne mlade, da ne pobegnejo v tujino.

Squirrel je izjavil:

Počasi! Ne znaš se izražati.
Kaj vir, ki ga daješ, potrjuje? To, kar je napisano, trdim še danes. Isto.
Za tem, kar napišem, stojim.

Ker tole:

Squirrel je izjavil:

Kva to oni zdaj govorijo?!!! Saj, dec pa že ne more biti tko slab, če bo priskrbel zadostno število glasov tvoji opciji, knede. :))

so tvoje blodnje in poskus podtikanja. Ker tega jaz nikoli nisem napisal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

krepelce je izjavil:

Zoranu imho ne bo nič hudega, saj bo v "opoziciji", anticepilci pa ne veljajo za ravno inteligentne... gladko bodo
prezrli nateg.

Anticepilci so ljudje prepričani v svoj prav. Tukaj tud lažirane ankete ne bodo pomagale Resnici, ki je zaj tud stranka brez pespektive.

Samo je vprašanje, kdaj bo pravi moment za padalo. Morda prve demonstracije, ko se bo spet garbalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Gregor P ::

Če je resnica tipa ostalih skrajnih strank v EU, potem so šele dodobra začeli. Njih ne zanima, kaj mi mislimo, da je laž, nepošteno ipd.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

aytim ::

Utk je izjavil:

Inflacijo povzroča dvig minimalne plače, ki nima osnove v prejšni inflaciji, dvigu produktivnosti, itd., ampak je to nek dekret.

Da bi rekel da bi vsi lahko imeli 7500 je pa čista laž. Ampak razumem iz kod pomota. Napisal sem da bi lahko več ljudi pri nas imelo 7500, komunisti pa avtomatsko prevzemete, da to pomeni da bi VSI imeli enako, se pravi 7500.

Ekonomisti širom Evrope in sveta zmerom znova dokazujejo, da ima višanje minimalke zanemarljiv vpliv na inflacijo.
/Thread

kodiak ::

Golobu je za zamerit zgolj to, da ni s položajev pometal vseh janšistov. Dosedaj je Janša v vse državne segmente nastavljal svoje vojščake. Z namenom.

Sedaj bo nastavil še drugo polovico in se šel udobno trumptizem in orbanizem, ker ste padli na najbolj cenene volilne trike.

Samo glejte sedaj po epizodah v naslednjih mesecih, kaj ste si izvololi genijalci.
Boste konec leta povedal kako boljše vam gre oz se vam cedita med in mleko ?

aytim je izjavil:

Utk je izjavil:

Ekonomisti širom Evrope in sveta zmerom znova dokazujejo, da ima višanje minimalke zanemarljiv vpliv na inflacijo.
/Thread

Povej to tistim, ki se jim je vrtec podražil dvakrat v enem letu.

Utk je izjavil:

aytim je izjavil:

Utk je izjavil:

/Thread

In tistim mladim, ki si zdaj ne morejo privoščiti kredita za stanovanje, ker so se pogoji zaostrili.
Če imajo otroke... Bog jim pomagaj, ker je še težje.

Bellator ::

kodiak je izjavil:

Golobu je za zamerit zgolj to, da ni s položajev pometal vseh janšistov. Dosedaj je Janša v vse državne segmente nastavljal svoje vojščake. Z namenom.

Desni vladi bomo zamerili, če ne bo s položajev pometala vseh golobistov. Dosedaj je Golob v vse državne segmente nastavljal svoje vojščake. Z namenom.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

aytim je izjavil:

Utk je izjavil:

/Thread

Seveda, ker ostali zaposleni pa lepo gledajo kako se porušijo plačna sorazmerja.

Utk je izjavil:

Ko bi bil le vrtec. Komunala, vodarina, domovi za ostarele, pošta, javni promet...

Zgodovina sprememb…

bbbbbb2024 ::

JA23 je izjavil:

Ampak tam se mi zdi že v osnovi "narobe", da smo ljudje toliko pripravljeni placevati za to. Narobe v narekovajih, ker se mi ne zdi družbeno smiselno; sicer dokler je prostovoljno, ni povsem narobe.

Zamenjaj besedo športnik z besedo "gladiator" in boš razumel njihovo vrednost.

Športniki, vsaj tisti, ki so uspešni, imajo vse, hrano, treninge, spanje, preostalo - podrejeno športu. Zapovrh je vedno možnost poškodbe. Nekateri so dobri športniki, imajo telo za šport v smislu motorike, niso pa robustni dovolj, da bi njihovo telo preneslo vse te napore. Ali pa je šport psotal izjemno nevaren, kamor spada recimo smuk, F1 in podobno.

Celo F1 poganja, da ne rečem 20 voznikov formule. Ostali so, tako ali drugače, suport.

Zato so plačani toliko, kot so plačani.

Pa to je samo šport. Imaš tudi bančništvo. Celebriti je Jamie Dimon:
Jamie Dimon @ Wikipedia

Najbolj talentiran bankir v Ameriki. Njegovo premoženje je 3 milijarde USD. JP Morgan je ena najbolj prodornih bank, ki ima pa bilance trdne, kot trdnjava.

Je tudi plačilo njemu smiselno?

Stvar je taka, da obstajajo posamezniki z izjemnim talentom. Na Zahodu, sploh v Evropi (Benelux, Nemčija) je to jasno.

V Sloveniji ni jasno.

Levica bi vse podredila revežom. Vse samo za reveže. Vsak zakon se gleda samo kako bo vplival na reveže. Pa mater no. Nihče ne sme živet pod mostom in bit lačen, ampak ne moremo cele države in celega sistema podrejat samo revežom. Potem ne moremo nazadnje končat kot reveži.
Sociala in to vse, naj bo, ampak je treba gledat še na koga drugega. Ne more bit vse temu podrejeno.

bbbbbb2024 je izjavil:

JA23 je izjavil:

Zamenjaj besedo športnik z besedo "gladiator" in boš razumel njihovo vrednost.

Športniki, vsaj tisti, ki so uspešni, imajo vse, hrano, treninge, spanje, preostalo - podrejeno športu. Zapovrh je vedno možnost poškodbe. Nekateri so dobri športniki, imajo telo za šport v smislu motorike, niso pa robustni dovolj, da bi njihovo telo preneslo vse te napore. Ali pa je šport psotal izjemno nevaren, kamor spada recimo smuk, F1 in podobno.

Celo F1 poganja, da ne rečem 20 voznikov formule. Ostali so, tako ali drugače, suport.

Zato so plačani toliko, kot so plačani.

Pa to je samo šport. Imaš tudi bančništvo. Celebriti je Jamie Dimon:
Jamie Dimon @ Wikipedia

Najbolj talentiran bankir v Ameriki. Njegovo premoženje je 3 milijarde USD. JP Morgan je ena najbolj prodornih bank, ki ima pa bilance trdne, kot trdnjava.

Je tudi plačilo njemu smiselno?

Stvar je taka, da obstajajo posamezniki z izjemnim talentom. Na Zahodu, sploh v Evropi (Benelux, Nemčija) je to jasno.

V Sloveniji ni jasno.

Jaz ne oporekam njihovem talentu. Ker pa še vedno mislim, da bi morala plača odražati prispevek družbi, mi to da so tako talentirani v gladiatorstvu ne pretehta. Sam talent in trud v nečem mi ni dovolj dober argument za visoko plačo. Vseeno gre pri športu za prosti trg in če je folk za to pripravljen plačevat, kolikor pač plačuje, potem je razumljivo, da tudi športniki morajo dobiti ustrezen delež.
Kot rečeno se mi v tem primeru zdi bolj narobe, da smo kot družba pripravljeni toliko dajati za te stvari; namesto za kaj bolj družbeno koristnega.

Za bankirje se mi pa zdijo takšne plače se boln zgrešene, ker se mi bančništvo zdi mnogo dlje od prostega trga, imajo pravila pisana sebi v prid, na koncu se jih pa še rešuje. Sicer je razumljivo, da je tako; ampak prav se mi pa ne zdi.

spaget ::

bbbbbb2024 je izjavil:

Najbolj talentiran bankir v Ameriki. Njegovo premoženje je 3 milijarde USD. JP Morgan je ena najbolj prodornih bank, ki ima pa bilance trdne, kot trdnjava....
...da obstajajo posamezniki z izjemnim talentom. Na Zahodu, sploh v Evropi (Benelux, Nemčija) je to jasno.
V Sloveniji ni jasno.

Leta 2008 so jo reševali z 25 milijardami! Verjamem, da so jih z vrnili skupaj z
nagrado rešiteljem. To je narodu. So mogoče lažnjivci?

To pa je zavzemanje za reveže ala Luka Mesec:
https://slovenskenovice.delo.si/bralci/...

Črn BMW.

Ti si pa precej zaostal v cajtu. To je avto za nekje 10-30 jurjev (odvisno od kilometrov in starosti) z osnovno dizel motorizacijo. Pa še služben, enak kot ga je mel prejšnji minister (piše v članku), če ne celo isti, verjetno si ga ni on izmislil ali nabavil. Če bi luksuz trajbal, bi ga šofer vozil, verjetno v čem večjem. Nismo več leta 95, da bi črn bmw bil objektivno ne vem kaj, na cestah je tega ko dreka

Zgodovina sprememb…

primoz4p ::

resničar91 je izjavil:

Črn BMW.

Ti si pa precej zaostal v cajtu. To je avto za nekje 10-30 jurjev (odvisno od kilometrov in starosti) z osnovno dizel motorizacijo. Pa še služben, enak kot ga je mel prejšnji minister (piše v članku), če ne celo isti, verjetno si ga ni on izmislil ali nabavil. Če bi luksuz trajbal, bi ga šofer vozil, verjetno v čem večjem. Nismo več leta 95, da bi črn bmw bil objektivno ne vem kaj, na cestah je tega ko dreka

Tudi jaz sem zaostal v cajtu, ker nisem vedel, da ima Luka Mesec rezervirano parkirno mesto na prostoru za invalide ...

https://x.com/JoeJelen2/status/20317560...

Bo ponižno plačal globo, službeni avto pa prevzel kak desni minister, ki bolj vestno parkira.

JA23 je izjavil:

Za bankirje se mi pa zdijo takšne plače se boln zgrešene, ker se mi bančništvo zdi mnogo dlje od prostega trga, imajo pravila pisana sebi v prid, na koncu se jih pa še rešuje. Sicer je razumljivo, da je tako; ampak prav se mi pa ne zdi.

Bankirji so takšen nepotreben poklic, podobno kot zavarovalničarji. Nobene realne dodatne vrednosti ne ustvarjajo.

Fuzbalerji pa jo?

Banke delajo kar delajo, če kdo lahko brez njih, naj izvoli. Imam pa občutek da če gledamo recimo NLB, imajo na njej še zmeraj račun v glavnem levaki, ki se ne zmorejo znajti drugače, nujno rabijo vse njihove kreditne kartice, hitre in počasne kredite, in so za to pripravljeni plačevat kolk Brodnjak zahteva. Naj grejo drugam, pa ne bo imel od kod dobit 165 jurjev plače.
Jaz nimam z NLB popolnoma nič. Nikoli imel tam računa. Kaj me boli kurac kdo ima tam koliko plače.

Saj eno se ne opravičuje z drugim no.

Tudi sam nimam z NLB nič. Čudi me, da bi sploh kdo bil njihov komitent. Tudi če nimaš nič z njimi, te pa še vedno prisilijo, da jih dokapitaliziraš.

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

Jah mi najbrž nimamo, ker tudi kreditov zares ne rabimo. Verjetno imajo ljudje poleg zaradi navade tam odprte račune ravno zaradi kreditov.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Utk je izjavil:

Levica bi vse podredila revežom. Vse samo za reveže. Vsak zakon se gleda samo kako bo vplival na reveže. Pa mater no. Nihče ne sme živet pod mostom in bit lačen, ampak ne moremo cele države in celega sistema podrejat samo revežom. Potem ne moremo nazadnje končat kot reveži.
Sociala in to vse, naj bo, ampak je treba gledat še na koga drugega. Ne more bit vse temu podrejeno.

To je to! Vse podrediti revežem a hkrati narediti tako, da smo vsi reveži.
Če imaš pa 800€ nad minimalcem si pa bogatun in te je treba obdavčiti.
Igrati na zavist do "bogatih" in razdvajati narod. To smo zdaj gledali 4 leta, kako so gradili na razrednih sovražnikih.
Zdaj, ko izgleda, da ne bodo v vladi so pa ratali še toliko bolj toksični.

FireSnake je izjavil:

Utk je izjavil:

To je to! Vse podrediti revežem a hkrati narediti tako, da smo vsi reveži.
Če imaš pa 800€ nad minimalcem si pa bogatun in te je treba obdavčiti.
Igrati na zavist do "bogatih" in razdvajati narod. To smo zdaj gledali 4 leta, kako so gradili na razrednih sovražnikih.
Zdaj, ko izgleda, da ne bodo v vladi so pa ratali še toliko bolj toksični.

Samo oni osebno pa ravno nebi. Kaj je že bilo s tistim "poslance na minimalce"?

primoz4p ::

Utk je izjavil:

In to tako zelo, da se prvi izmed enakih iz Levice, Luka Mesec, povsem poistoveti s prikrajšanimi ...

primoz4p je izjavil:

resničar91 je izjavil:

Črn BMW.

Tudi jaz sem zaostal v cajtu, ker nisem vedel, da ima Luka Mesec rezervirano parkirno mesto na prostoru za invalide ...

https://x.com/JoeJelen2/status/20317560...

Nam se pa to zdi nekaj povsem samoumevnega in pričakovanega ...

resničar91 je izjavil:

Bo ponižno plačal globo, službeni avto pa prevzel kak desni minister, ki bolj vestno parkira.

Siolova kolumnistka (bivša poslanka na levi strani) na polno:
Volk dlako menja, nravi ne
Že po naslovu je videti, kaj bo v vsebini.
In ta dečwa res ne razočara :))

Streljajo iz vseh topov!

Ko pa tu damo vir novice iz siola nam pa levekarski troli pravijo, da je to portal, ki objavlja SDS propagando. :))
Razumi, kdor more :P
««
36 / 65
»»