» »

Desna koalicija: Interventni zakon 2026

Desna koalicija: Interventni zakon 2026

Temo vidijo: vsi
««
23 / 24
»»

kriptobog ::

Mato989 je izjavil:

p1nky je izjavil:

Jah, maljevac sicer meni ni kaj vsec, ne deluje ravno sposoben...izjava je pa predvsem nerodno zastavljena. Dejstvo je namrec, da smo socialna drzava, kar pomeni, da za nek minimum moramo poskrbeti, sicer postanemo poden od drzave. In drzava se, ko nima denarja, zadolzuje. Kot vecinoma kar vse dezave se mi zdi, ne vem pa, kako bo vse skupaj na dolgi rok.
Ravno zato pac ni smiselno, da se pobere se manj davka za to oskrbo. Ali zelis hordo obnemoglih upokojencev, ki brez pomoci umirajo na domu? Meni to ni vsec.

Kaj so pa delali 40 let da so zdaj ubobožani? Tu tiči problem... ne moreš delat 40 let pol pa imeti nič, bo treba manj za luksuz pičit dragi ljudje... in varčevati za dostojno starost ne pa da drugi za stare skrbimo namesto sami... to manjka v SLO

Saj se lahko varčuje preko dolgotrajne oskrbe. Ker folk na minimalcu ne bo varčeval za to, ker jim verjetno sfali. In ta folk rabiš, ker pač rabiš čistilke, prodajalce, gradbenike, itd, itd. Edina težava tega prispevka je, da so uvedli prispevek, medtem ko je sistem in sama storitev skoraj neobstoječa. Prvo bi moral urediti sistem in samo storitev, potem se pa lahko pogovarjamo o prispevku.

Mato989 ::

kriptobog je izjavil:

Mato989 je izjavil:

p1nky je izjavil:

Jah, maljevac sicer meni ni kaj vsec, ne deluje ravno sposoben...izjava je pa predvsem nerodno zastavljena. Dejstvo je namrec, da smo socialna drzava, kar pomeni, da za nek minimum moramo poskrbeti, sicer postanemo poden od drzave. In drzava se, ko nima denarja, zadolzuje. Kot vecinoma kar vse dezave se mi zdi, ne vem pa, kako bo vse skupaj na dolgi rok.
Ravno zato pac ni smiselno, da se pobere se manj davka za to oskrbo. Ali zelis hordo obnemoglih upokojencev, ki brez pomoci umirajo na domu? Meni to ni vsec.

Kaj so pa delali 40 let da so zdaj ubobožani? Tu tiči problem... ne moreš delat 40 let pol pa imeti nič, bo treba manj za luksuz pičit dragi ljudje... in varčevati za dostojno starost ne pa da drugi za stare skrbimo namesto sami... to manjka v SLO

Saj se lahko varčuje preko dolgotrajne oskrbe. Ker folk na minimalcu ne bo varčeval za to, ker jim verjetno sfali. In ta folk rabiš, ker pač rabiš čistilke, prodajalce, gradbenike, itd, itd. Edina težava tega prispevka je, da so uvedli prispevek, medtem ko je sistem in sama storitev skoraj neobstoječa. Prvo bi moral urediti sistem in samo storitev, potem se pa lahko pogovarjamo o prispevku.

Lahko se, ampak zakaj bi zdaj današnji penziči ki NISO 40 let varčevali dobivali bonitete? Tu je problem.

Dejansko bi morali naredit tako da prvi ki 40 let vplačuje komaj lahko začne koristit... ne pa da zdaj eni dobivajo, eni vplačujemo... to ne gre tako to ni pol "varčevanje"

Prispevek je NEPOTREBEN kot cela oskrba... če imaš preslabo penzijo si KRIV SAM! Če nisi nič prihranil SI KRIV SAM, če ti otroci ne morejo plačevat doma ali jih nimaš ti pač občina in ti vzame vso premoženje ko umreš... Ta sistem je dejansko FUNKCIONIRAL dokaj dobra vsa ta leta...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

kriptobog ::

Kar je bilo prej od dolgotrajne oskrbe je financirala občina, po novem se pač krije iz tega prispevka. Za dom pa tko ni kaj dosti težav, ker ga moraš ezervirat preden greš v penzijo, da si mogoče pri 80ih ravno na vrsti.
Pri uvedbi novih prispevkov je pa vedno problem, da starejša generacije pride bolje skozi, ker tega niso plačevali. Sj boomerji so se tudi upokojevali pri 50ih, nekateri še prej, pa še zdaj cuzajo penzije in to dalj časa kot so bili pa dejansko zaposleni. Naša generacija bo pa zaradi tega očitno delala do 70 leta oz. kar do smrti.

kriptobog je izjavil:

Kar je bilo prej od dolgotrajne oskrbe je financirala občina, po novem se pač krije iz tega prispevka. Za dom pa tko ni kaj dosti težav, ker ga moraš ezervirat preden greš v penzijo, da si mogoče pri 80ih ravno na vrsti.
Pri uvedbi novih prispevkov je pa vedno problem, da starejša generacije pride bolje skozi, ker tega niso plačevali. Sj boomerji so se tudi upokojevali pri 50ih, nekateri še prej, pa še zdaj cuzajo penzije in to dalj časa kot so bili pa dejansko zaposleni. Naša generacija bo pa zaradi tega očitno delala do 70 leta oz. kar do smrti.

Zato pa moramo biti proti takim prispevkov...

Bistveno je da če nekdo dobiva DOLGOTRAJNO SOKRBO mora it njegovo premoženje na dražbo... in 10 let pred prejemanjem se vsa darila in izročila poberejo nazaj...

In ne dolgotrajne oskrbe ni financirala občina oz. jo je ja, ampak z pogoji in DSOja nisi dobil plačanega od občine oz. si dobil ampak so se vsedli na premoženje... DO od države se ne, torej je spet free pass, mi plačujemo penzičem, otroci pa dedujejo... NELOGIČNO

Itak je koncept dolgotrajne oskrbe zgrešen... vsak dobi PENZIJO ki je oddelal dovolj in s tem si naj krije oskrbo, če ne more, naj gre delat, če ne more delat naj gre na karitas...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Miki N ::

Gasilec Jajo je pripravljen:
https://www.rtvslo.si/slovenija/jansa-o...

krepelce ::

Mato989 je izjavil:

Prispevek je NEPOTREBEN kot cela oskrba... če imaš preslabo penzijo si KRIV SAM! Če nisi nič prihranil SI KRIV SAM, če ti otroci ne morejo plačevat doma ali jih nimaš ti pač občina in ti vzame vso premoženje ko umreš... Ta sistem je dejansko FUNKCIONIRAL dokaj dobra vsa ta leta...

Ja, enako so trdili tudi jamski ljudje. Družba je šla pa naprej od tega, le posamezni eksemplarji so še vedno na nivoju hord znotraj mnogo bolj razvitih držav.

Horda ali skupine - Obdobje: Od pojava človeka do okoli 10.000 pr. n. št.
Plemenska družba - Od okoli 10.000 pr. n. št. (začetek kmetijstva) dalje.
Poglavarstva - Razcvet od okoli 5.000 pr. n. št. do pojava prvih držav.
Država - Od okoli 3.500 pr. n. št. (Mezopotamija, Egipt) do danes.

Skratka Mato, si nekje 12000 let za časom. Mogoče je pa problem, da ne razumeš jezika.

"Mato ti ne razumeti nič o družba, ti bolje najti dobra jama."

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Dimnik ()

krepelce je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ja, enako so trdili tudi jamski ljudje. Družba je šla pa naprej od tega, le posamezni eksemplarji so še vedno na nivoju hord znotraj mnogo bolj razvitih držav.

Skratka Mato, si nekje 12000 let za časom. Mogoče je pa problem, da ne razumeš jezika.

Ne nabijaj... ni potrebno vsako stvar solidarizirat...

Mato989 je izjavil:

krepelce je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ne nabijaj... ni potrebno vsako stvar solidarizirat...

Ni potrebno, je pa izredno koristno, saj veš, skupinski nakupi običajno dobijo boljšo ceno.

Ti pa gledaš kaj ti trenutno koristi in to divje zagovarjaš, tudi z raznimi abotnostmi, čez nekaj let boš pa jokcal.

K sreči je celotna tvoja doba adolescence na tem forumu in se zlahka pogleda, kako ti, sicer počasi, domet vida začenja
počasi rasti, je sicer še vedno zelo ozek ampak sčasoma ti postaja jasno, da svet obstaja tudi izven tebe in ima veliko
tvojih "zato"-jev tudi svoj veliko bolj smiselen "zakaj" in popolnoma drugačen ter bolj logičen "zato".

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Dimnik ()

bbbbbb2024 ::

Mato989 je izjavil:

p1nky je izjavil:

Ne vem, če si butast ali butastega delaš. Ali morebiti oboje.

Problem v tej državi je, da je naš penzijski sistem medgeneracijski. Prejšnja generacija je predala vse tej generaciji, ta generacija dela in iz vplačanih prispevkov za penzijo se plačuje prejšnji generaciji.

Z enim malenkostnim haklom.

Ta generacija ne vplačuje dovolj, da bi od tega živela prejšnja generacija. Nihče ne verjame, da ko bo potrebno poskrbeti za njih, nova generacija vnukov, bomo rekli, ne bo vplačala dovolj.

Penzijski sistem je postal ena sama velikanska ponzijeva shema. Tisti, ki so v to shemo prišli zgodaj ali ki imajo privilegije (dedovana penzija, posebna zaslužna penzija športnikov - Vilfan anyone?) - tisti kasirajo. Vsi ostali pušijo. Vključno s temi, ki vplačujejo (bi naj vplačevali) v penzijski sistem - sedaj.

Ali ti želiš reči, da jaz naj vplačujem za debelo penzijo (s tem, da si debelo plačo izplačujem), pa še šparam naj, ker ne bom imel poštene penzije? Pa glej, niti Musarca tega ne počne, pa je predsednica republike, zakaj bi potem to moral jaz početi?

Zakone je potrebno spremeniti, priviligirane penzije, sploh dedovane - ukiniti, ter polagoma preiti v sistem, kjer si lahko sam vplačuješ v lastni sklad za penzijo, ne v ponzijevo shemo, ki si ji reče ZPIZ.

Seveda to ni predmet interventnih zakonov, to je potrebno reformirati počasi in s premislekom.

Zgodovina sprememb…

Problem v tej državi je, da je naš penzijski sistem medgeneracijski. Prejšnja generacija je predala vse tej generaciji, ta generacija dela in iz vplačanih prispevkov za penzijo se plačuje prejšnji generaciji.

Seveda je to problem, ampak namesto da bi problem UKINILI ga poslabšujemo!!!! To pa je neumnost...

Ta generacija ne vplačuje dovolj, da bi od tega živela prejšnja generacija. Nihče ne verjame, da ko bo potrebno poskrbeti za njih, nova generacija vnukov, bomo rekli, ne bo vplačala dovolj.

Seveda, ker prejšnja generacija živi predolgo ker porabi preveč resursov za zdravstvo da dalj časa vleče penzije... Že davno sem povedal da je ABSURD da 65+ letnikom nudimo BREZPLAČNO zdravljenje... ker s tem podaljšujemo prejemanje penzije in to je dvojni minus za davkoplačevalce.

Penzijski sistem je postal ena sama velikanska ponzijeva shema. Tisti, ki so v to shemo prišli zgodaj ali ki imajo privilegije (dedovana penzija, posebna zaslužna penzija športnikov - Vilfan anyone?) - tisti kasirajo. Vsi ostali pušijo. Vključno s temi, ki vplačujejo (bi naj vplačevali) v penzijski sistem - sedaj.

Tako je, in vsako ponzijevo shemo ODGOVOREN ukine... samo mi se delamo bedake in psolabšujemo zadeve dokler ne bo totalno počilo...

Ali ti želiš reči, da jaz naj vplačujem za debelo penzijo (s tem, da si debelo plačo izplačujem), pa še šparam naj, ker ne bom imel poštene penzije? Pa glej, niti Musarca tega ne počne, pa je predsednica republike, zakaj bi potem to moral jaz početi?

NIKAKOR... jaz želim reči da naj vsak sam varčuje za penzijo, trenutnim penzijašem pa dat socialno podporo... tista SLEPARSKA revalorizacija in pretvorbe ki niso realne, pa pač ukinit in odvzet...

Problem je da bomo večno imeli problem penzij, če ne bomo šli na individualne račune...

Mato989 je izjavil:

NIKAKOR... jaz želim reči da naj vsak sam varčuje za penzijo, trenutnim penzijašem pa dat socialno podporo... tista SLEPARSKA revalorizacija in pretvorbe ki niso realne, pa pač ukinit in odvzet...

Problem je da bomo večno imeli problem penzij, če ne bomo šli na individualne račune...

Zlahka, se pravi, boš vplačeval na individualen račun, hkrati pa še ostalim penzijo, dokler ne pomre še zadnji, ki je upravičen do državne penzije in ni mogel vplačevati na individualen račun, ker je plačeval penzijo drugim. Zlahka lahko storiš to že danes.

Zgodovina sprememb…

krepelce je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Zlahka, se pravi, boš vplačeval na individualen račun, hkrati pa še ostalim penzijo. Zlahka lahko storiš to že danes.

Ne... obstoječi penzijonisti si naj s svojim premoženjem financirajo penzije... naj prodajo nepremičnine od jazbinška kot pravite tu eni pa bodo lahko še 20 let plačevali si penzijo...

Malidelničar ::

Kako pa narediš prehod iz trenutnega sistema v novi sistem na način, da ne prizadaneš preveč tistih ki trenutno delajo (predvsem tistih bolj starejših nad 50-60 let)?
Ker mlajši zaposleni se bomo prilagodili, še mlajši od nas, ki so še v izobraževanju tudi vedo kako se prilagoditi v prihodnosti, ampak starejši pa tega - pa ne po lastni krivdi! - niso vedeli.
Ne vem folk je pač zaupal državi jebiga in ni varčeval ekstra sam za več bufferja ...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Mato989 je izjavil:

krepelce je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Zlahka, se pravi, boš vplačeval na individualen račun, hkrati pa še ostalim penzijo. Zlahka lahko storiš to že danes.

Ne... obstoječi penzijonisti si naj s svojim premoženjem financirajo penzije... naj prodajo nepremičnine od jazbinška kot pravite tu eni pa bodo lahko še 20 let plačevali si penzijo...

Zakaj že? Boš prodal podedovano stanovanje in kupnino vplačal na ZPIZ?

Zgodovina sprememb…

aytim ::

Njega pusti na miru !!!!!enaenadva111dva!!!!
To naj storijo vsi drugi.

FireSnake ::

delavec44 je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Ja, to lepo opiše dogajanje.
Ampak, to moraš pogledati v živo kako so te tri čarovnice delale.
Enih 15 minit ni bilo govora o ničemer drugem, kot o teh oslarijah, ki so dogajale v teh bolanih glavah.
Prave strupenjače!

han, še edini normalen je tam sedel. Na faci se mu je videlo, da mu gredo te kure na živce.

:))

To, točno to. Veš, kake face je pokal.
Jaz sem razumel, da ga je sram, da je skupaj s tem leglom.
Govoril pa ni nič. Človek si krvavo zasluži svojo plačo, ko mora to golazen poslušat.

-----------------
Primoz4p je dal povezavo:
https://x.com/OdkritaSLO/status/2049452...
han in čigumi :)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

Malidelničar je izjavil:

Kako pa narediš prehod iz trenutnega sistema v novi sistem na način, da ne prizadaneš preveč tistih ki trenutno delajo (predvsem tistih bolj starejših nad 50-60 let)?
Ker mlajši zaposleni se bomo prilagodili, še mlajši od nas, ki so še v izobraževanju tudi vedo kako se prilagoditi v prihodnosti, ampak starejši pa tega - pa ne po lastni krivdi! - niso vedeli.
Ne vem folk je pač zaupal državi jebiga in ni varčeval ekstra sam za več bufferja ...

Enostavno... če se lahko zadolžujemo za milijarde vsake ŽNJ let se pa zadolžimo še enkrat in izplačajmo VPLAČANO...

Ali pa nardimo nek cut off, tisti nad 20 let delovne dobe ostanejo po starem oni po novem dobijo izplačano za nazaj... pol pa naj puf odplača penzije do konca...

Ker tole bo samo še slabše... na koncu bomo na točki ko bodo generacije crkovale na delovnih mestih ker bo nenasitnost ZPIZa in solidarnosti zajedla globoko v to da bodo morali ljudje delat do 75tega da bodo vzdrževali one ki so delali do 65tega... in to je absurd.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

aytim ::

Zadolževanje, ki je smiselno, države ni slaba stvar.
Maglev od Murske do Kopra je dobra rešitev, absolutno primore h gospodarstvu.
Manjši davek za menedžerje? Hmm, .. .. ..
Za to ni neke znanstvene podlage, sploh ko zelo bogati pravijo, da jih davki ne motijo

Telbanc je izjavil:

Z SDS bo pol konc. Logar tud konča.

Med tem, ko se je pernati skril v mišjo luknjo je tole prav zabavno brati :D

TheTrick ::

Koni čakam ministra Mahniča, da pokazemo svetu kak odlicen kader imamo. Res mi je edino zal da Grims ne bo minister za znanost. Izgubljena priloznost imho.

Mato989 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Enostavno... če se lahko zadolžujemo za milijarde vsake ŽNJ let se pa zadolžimo še enkrat in izplačajmo VPLAČANO...

Ali pa nardimo nek cut off, tisti nad 20 let delovne dobe ostanejo po starem oni po novem dobijo izplačano za nazaj... pol pa naj puf odplača penzije do konca...

Ker tole bo samo še slabše... na koncu bomo na točki ko bodo generacije crkovale na delovnih mestih ker bo nenasitnost ZPIZa in solidarnosti zajedla globoko v to da bodo morali ljudje delat do 75tega da bodo vzdrževali one ki so delali do 65tega... in to je absurd.

No in cut off bomo naredili tako, da boš ti crkaval na delovnem mestu ob nenasitnosti ZPIZa, ko pa boš prišel v čas za penzijo bo pa tvoj prostovoljni cut off. Se boš žrtvoval za mlade.

Zmenjeno? Lej, nimam nobenega problema, če potegneš ven penis in z njim brodiš po koprivah. Z mojim pa pač ne boš, že tako je dovolj hudo, da moram prenašat tvoje umotvore.

(dejanska situacija pa bo malo drugačna in bodo migranti iz drugih držav nadomestili nesposobnost tvojih generacij imeti otroke, malo se še počaka, da se Afrika prijetno segreje, pa bo tvoje onaniranje v wc nadomeščeno večkrat - ti pa vmes začni trenirati z pozdravoma Jambo in Asalam Alejkum)

Zgodovina sprememb…

No in cut off bomo naredili tako, da boš ti crkaval na delovnem mestu ob nenasitnosti ZPIZa, ko pa boš prišel v čas za penzijo bo pa tvoj prostovoljni cut off. Se boš žrtvoval za mlade.

Nimaš te sreče, že delam aktivno na svojemcut offu ZPIZa in vsega... kolikor se le da...

"When tyranny becomes law, rebellion becomes duty." - Thomas Jefferson

Mato989 je izjavil:

Nimaš te sreče, že delam aktivno na svojemcut offu ZPIZa in vsega... kolikor se le da...

"When tyranny becomes law, rebellion becomes duty." - Thomas Jefferson

Seveda, pravilno, ZPIZu se zlahka odklopiš, starosti se boš pa bolj težko. Ampak tega še ne razumeš, s tvojim tempom odraščanja in nizkimi kognitivnimi
sposobnosti, boš ravno tam nekje 50+, ko boš ugotovil kako zelo si se zajebal. Imam kar nekaj znancev, ki jim je zdaj žal mladostne zagnanosti izigravanja
družbe.

"Modrec gradi mostove, tiran gradi zidove, idiot pa podira cesto, po kateri hodi."
-- Sokrat, če se prav spomnim

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Daniel ()

"No generation can contract debts greater than may be paid during the course of its own existence."

Lepo si povedal... čeprav so to boomerji nam naredili ;) Zdaj bi pa še oskrbo imeli gratis.

primoz4p ::

O vladanju po volitvah, ko je Robert Golob nenadoma izginil, je opozoril, da potekajo pomembna mednarodna srečanja, kjer Slovenije ni, denimo o naslednji sedemletni finančni perspektivi Evropske unije, kjer se Sloveniji jemlje največ. Tega, kar smo s tem izgubili, ne bo mogoče popraviti je opozoril: "V teh pogajanjih je tako, da ko je neka stvar dogovorjena, je ena faza zaključena in to pomeni, da so se vse države s tem strinjale. Slovenijo je zastopal francoski predsednik. Dvomim, da je zastopal naše interese, ker Francija ima običajno povsem drugačna stališča od manjših držav in v to fazo nazaj ne moreš več. Se pravi tisto kar je bilo na Cipru nekako dogovorjeno, tisto je dogovorjeno in tega ni možno spreminjati, pa če se postaviš na glavo."

Zakaj moram iti na portal nova24tv, da izvem, da je dr Golob poniknil in da naše interese zastopa francoski predsednik Makaron ... Ilirske province pa to?
Zakaj nas ni zdraven ko se deli denar?
https://nova24tv.si/jansa-to-je-sokiral...

Mato989 je izjavil:

"No generation can contract debts greater than may be paid during the course of its own existence."

Lepo si povedal... čeprav so to boomerji nam naredili ;) Zdaj bi pa še oskrbo imeli gratis.

Zato sem izbrisal, ker sem vedel, da tega ne boš razumel. Sicer boomerji ti niso naredili nič, sam si se odločil, da se ne boš razmnoževal in
pravzaprav bi morala biti, v tvojem primeru, to davčna olajšava.

Več boste imeli otrok, manjše bo pokojninsko breme. Enako velja za uvažanje migrantov.

FireSnake je izjavil:

delavec44 je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Ja, to lepo opiše dogajanje.
Ampak, to moraš pogledati v živo kako so te tri čarovnice delale.
Enih 15 minit ni bilo govora o ničemer drugem, kot o teh oslarijah, ki so dogajale v teh bolanih glavah.
Prave strupenjače!

han, še edini normalen je tam sedel. Na faci se mu je videlo, da mu gredo te kure na živce.

:))

To, točno to. Veš, kake face je pokal.
Jaz sem razumel, da ga je sram, da je skupaj s tem leglom.
Govoril pa ni nič. Človek si krvavo zasluži svojo plačo, ko mora to golazen poslušat.

-----------------
Primoz4p je dal povezavo:
https://x.com/OdkritaSLO/status/2049452...
han in čigumi :)

Tak pa je zaključek

Zoran Stevanović
S tem videom tudi zaključujem objave tovrstnih vzgojnih ukrepov.
...
Vedno pa zasenčijo dobre stvari taki izpadi. Jaz jih razumem. Želijo sprovocirati, pokazati morebitno neznanje. Pa jim ne uspeva. In ne vem zakaj vztrajajo?
Je razlog navajenost, da lahko igrajo bogove, da so nedotakljivi, samopašni in navajeni kršitev? Ali zgolj, da nimajo druge vsebine?

https://www.facebook.com/reel/954259320...

Malcolm_Y ::

krepelce je izjavil:

Več boste imeli otrok, manjše bo pokojninsko breme. Enako velja za uvažanje migrantov.
Ajde, zakaj "boste" in ne "bomo"?

krepelce je izjavil:

Enako velja za uvažanje migrantov.

Bom dal samo link
Na šolskem stranišču je bil tepen, sošolec ga je posnel

S tem ne mislim, da so vsi migranti enaki in da med "domorodci" ni izpadov.
Vseeno pa, kaj je vzrok, da se hitro ne ukrepa in take odklone v kali zatre?

c3p0 ::

Stevo zaenkrat preseneča, ob mirnem reagiranju na histerične napade "opozicije". Ki so bili tiho ob vladi rdečih petk, ki je kredibilnost parlamenta spravila na nov nivo (najnižji, da ne bo dvoumnosti).

Čeprav ga nimam za neko inteligentno osebo, pa očitno harpijam več kot uspešno parira. Tako, da se posledično postavi vprašanje o njihovi inteligenci.

gen Maister ::

bbbbbb2024 je izjavil:

Oooo đenerale. Od kod pa ti? A ti je dolgčas v grobu? Morda pa se v grobu obračaš? Ti je dosadno na Internetu? Te najedajo influencerji? Mah, pri tej mladini, to niti ni čudno.

Tu ni kaj. Zopet bo treba iti v boj za severno slovensko mejo. Nekaj švarcijev še mamo po muzejih (Schwarzlose (mitraljez)) @ Wikipedia, mogoče smo malo kratki na municiji. Moram kontaktirati kolega, on še ima nekaj Mannlicher streliva, pa pozna folk, ki strelivo izdeluje.

Ti samo naberi pubece, ter v boj. Mitraljeze bomo že urihtali, ne skrbi.

Človeku kar zaigra srce, ko prebere takle komentar....
Zadeva žal ni tako enostavna in bojim se, da je ne razumeš najbolje...
Sovražnik ni zunanji in (pravi) borci/pubeci dejansko so problem.... Tale naša mladina je kakor kura brez glave! Ravno tako razmišlja, teka, živi in se prehranjuje.

primoz4p je izjavil:

krepelce je izjavil:

Bom dal samo link

To je že davno prepozno. Ukrepa se preden pride do izpadov in to tako, da se jih enakopravno sprejme v družbo in se jih naredi hvaležne, da so lahko del družbe.

Slovenceljski stil pa je, da se jih getoizira, muči, se jih dela manj vredne, izkorišča,.. in nato 60+ let kasneje joka, kako so "Romi" grozni.

c3p0 je izjavil:

Stevo zaenkrat preseneča, ob mirnem reagiranju na histerične napade "opozicije". Ki so bili tiho ob vladi rdečih petk, ki je kredibilnost parlamenta spravila na nov nivo (najnižji, da ne bo dvoumnosti).

Čeprav ga nimam za neko inteligentno osebo, pa očitno harpijam več kot uspešno parira. Tako, da se posledično postavi vprašanje o njihovi inteligenci.

Njegova inteligenca je na nivoju tipičnega skrajnega desničarja - zabit kot deska, pokvarjen kot pošast.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

krepelce je izjavil:

primoz4p je izjavil:

krepelce je izjavil:

Bom dal samo link

To je že davno prepozno. Ukrepa se preden pride do izpadov in to tako, da se jih enakopravno sprejme v družbo in se jih naredi hvaležne, da so lahko del družbe.

Slovenceljski stil pa je, da se jih getoizira in nato 60+ let kasneje joka, kako so "Romi" grozni.

.

Dal sem link ...?
Dijaki, ki so na avtobusni postaji v Novem mestu čakali na prevoz domov, so bili v preteklosti večkrat žrtve romskih mladostnikov. Toda ti zdaleč niso odgovorni za vse napade: včeraj sta se na tamkajšnje sodišče prek videokonference javila 19-letna Kosovar Ideal Haliti in Modavijec Dionisie Sandu, ki živita v Krškem, obtožena nasilništva, ropov in groženj.

Telbanc ::

delavec44 je izjavil:

Ja, saj si videl kakšna vojna je bila, ko so jim rubili socialne transferje za poplačilo kazni. Koliko mrtvih?

Rubili so jim enkrat pol je sodišče vse ustavilo. In so nehali drezat u osje gnezdo. Sam ti ne poveš vsega, tko ko ne naši vrli "fašisti", da so hrvati najprej obdavčili premoženje in potem razbremenili plače. Pač vlečete iz konteksta. Kot vedno in lažete. Lažete da ne boste podprli Jajota, da lah pol s prevaro "vlada". Ko človek misli da ne more veš dol, se odpre še novi poden. V Slovenski politiki in vmešavanje Izraela z nasveti, kako je treba dozirat derivate pred volitvami.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Bud_Bundy ::

Mato989 je izjavil:

p1nky je izjavil:

Tako kot moj sosed. Človek živi praktično od zraka, ne zapravlja po nepotrebnem za avte in podobno, zdravo je, nosi malico(kuhano) od doma v službo, vlaga pač v nepremičnino in je pripravljen na vsak scenarij.... Marsikdo bi na njegovem mestu vozil avto za 40k, ne pa Cliota.

TheTrick je izjavil:

Koni čakam ministra Mahniča, da pokazemo svetu kak odlicen kader imamo. Res mi je edino zal da Grims ne bo minister za znanost. Izgubljena priloznost imho.

po mesečnjaku in maljevcu ;(( ... bi bila še koza vrh planine boljši minister.
pa gnoj od mahnič nima osnovnih šans, da bi prišel blizu stolčka.
Peče, vidim, da peče.
Prav je tako ... davčni bič je predolgo in preveč intenzivno pokal po naših hrbtih.

primoz4p je izjavil:

O vladanju po volitvah, ko je Robert Golob nenadoma izginil, je opozoril, da potekajo pomembna mednarodna srečanja, kjer Slovenije ni, denimo o naslednji sedemletni finančni perspektivi Evropske unije, kjer se Sloveniji jemlje največ. Tega, kar smo s tem izgubili, ne bo mogoče popraviti je opozoril: "V teh pogajanjih je tako, da ko je neka stvar dogovorjena, je ena faza zaključena in to pomeni, da so se vse države s tem strinjale. Slovenijo je zastopal francoski predsednik. Dvomim, da je zastopal naše interese, ker Francija ima običajno povsem drugačna stališča od manjših držav in v to fazo nazaj ne moreš več. Se pravi tisto kar je bilo na Cipru nekako dogovorjeno, tisto je dogovorjeno in tega ni možno spreminjati, pa če se postaviš na glavo."

Zakaj moram iti na portal nova24tv, da izvem, da je dr Golob poniknil in da naše interese zastopa francoski predsednik Makaron ... Ilirske province pa to?
Zakaj nas ni zdraven ko se deli denar?
https://nova24tv.si/jansa-to-je-sokiral...

Levakarji bi nas morali na to opozoriti.
Saj so najbolj zvesti bralci nore TV.

Je pa tole kar malo šokantno. Res noben drug medij tega ne pokriva?

Zgodovina sprememb…

krepelce je izjavil:

Njegova inteligenca je na nivoju tipičnega skrajnega desničarja - zabit kot deska, pokvarjen kot pošast.

Drži, se strinjam!
A prepotentne in primitivne kure izpadejo še bolj zabito.
Kaj pa to? :))

Gregor P ::

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Gregor P je izjavil:

A tole novico iščete https://www.rtvslo.si/slovenija/golob-z...

Da.
Hvala.
In zdaj vprašanje:
- ali lahko pernati sploh pooblasti francoza, da nas zastopa?
- kaj bo izplen iz tega, da nas on zastopa?

Zgodovina sprememb…

jernejl ::

Utk je izjavil:

Ne da ni pomembno. Je pomembno. S socialno kapico pokažemo, da tisti, ki zaslužijo malo več, niso molzne krave in razredni sovražniki. Tudi Golob govori o visoki dodani vrednosti, dobrih službah, ne rabimo tovarn, ampak tehnološke firme, obenem bi pa te ljudi, ki bi tam delali, radi obrali do kosti. To eno z drugim pač ne gre.
Top 1% zaseda več ali manj management (direktorji), ne neki mladi zagnani inženirji, ki razmišljajo o odhodu v tujino in tu še niso pognali korenin. In pri tovrstnih kadrih so plače precej razklopljene od dodane vrednosti. Top 1% plač ne zaseda top 1% najsposobnejših zaposlenih.
Konkreten primer: firma ima ~50 inženirjev in nihče od njih nima tako visoke plače, da bi od te kapice karkoli imel. Edino direktor bo na boljšem. On pa ni več mlad, deset tisočkrat doslej bi se lahko zjutraj zbudil in spakiral kufre in odšel v tujino za višjo plačo, pa ni. Tu ima familijo, lepo bajto in dva dobra avta, pa 10 let do penziona. Ta ne bo šel nikamor, tudi če prispevki ostanejo taki kot so bili.
Če je bil kdaj kak zelo sposoben mlad inženir, ki bi si zaslužil več, je pa itak naredil svoj d.o.o. ali s.p. in sodeluje s to firmo kot pogodbeni partner, zraven pa dela še kaj drugega. Tudi ta od kapice ne bo imel nič.

Neka firma ima lahko samo par takih plač, pa bo vse skupaj preselila drugam. Kakšen bo potem vpliv na proračun?
Tudi če bi recimo z višjo splošno davčno olajšavo razbremenili vse plače za podoben skupni znesek (učinek na proračun), bi firme ravno tako bile na boljšem za enak skupni znesek. Le da bi v tem primeru od tega nekaj imeli vsi zaposleni, ne samo par direktorjev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

bm1973 ::

V Nemčiji je socilana kapica na 5000 bruto.

Za Avstrijo naj kdo drug pove..

Zakaj bi se potem nek strokovnjak zaposlil v Sloveniji, če mu pa država pobere 70% dohodka...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

p1nky ::

Mato989 je izjavil:

p1nky je izjavil:

Aja, valda. Tovarn in delavcev ne rabimo, cistilk ne, medicinskih sester ne, itd itd itd
Minimalc naj bo 500€!!!

Tkole mamo a ne, bogastva s tem v 40 letih ko blata.

Aja, pravite da jih ne rabimo? Saj njim se tudi tako zdi. Pa grejo v tujino, otrok tukaj nimajo...aja pol je pa problem ko ni delavcev, aja pa desna bi poceni delovno silo...aja poceni so tujci....aja nocemo tujcev...

Se ti zdi zmedeno? To je pac desno razmisljanje
<strong>Stojimo na robu prepada, ampak mi bomo naredili korak naprej.</strong>
Jozef horvat, nsi, 2020

bm1973 je izjavil:

Zakaj bi se potem nek strokovnjak zaposlil v Sloveniji, če mu pa država pobere 70% dohodka...

Ne bi ga.
Levakarska logika je: raje nimamo takih zaposlenih kot pa, da bi bili "bogati".

bm1973 je izjavil:

Ja, res je. Zdaj bo v sloveniji ogromno ljudi, ki inajo 7500bruto. Sploh vsi strokovnjaki bojo imeli tako place.

Res, a ne verjames. Vsi inzenirji bojo zdj imeli take place.
Jozef horvat, nsi, 2020

p1nky je izjavil:

Aja, valda. Tovarn in delavcev ne rabimo, cistilk ne, medicinskih sester ne, itd itd itd
Minimalc naj bo 500€!!!

Zelo žalostno, da to podpiraš. Zelo žalostno.
Nobena politika, ne leva ne desna, ne podpira tega. K sreči. In k sreči ti nimaš nobene besede pri tem.
Ti si zapel 500 let nazaj, ko so imeli sužnje.

Da take ekstreme podpiraš moraš pa biti zelo nizkoten. Žalostno.

FireSnake je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Ne bi ga.
Levakarska logika je: raje nimamo takih zaposlenih kot pa, da bi bili "bogati".

Pa saj bo firesnake delavcem dal zdaj 7500EUR place a ne, ker je dober delodajalec

FireSnake je izjavil:

krepelce je izjavil:

Drži, se strinjam!
A prepotentne in primitivne kure izpadejo še bolj zabito.
Kaj pa to? :))

Pa ti izpades tolk pameten da se nobelovci tresejo pred tabo

Utk je izjavil:

Če bo par 100 ljudi plačalo samo 3 jurje prispevkov in 50% dohodnine, bo kar konec socialne države?

Ne, pol bomo vsi imeli 2x vec. Ce zdravstvu vzames 50% , ti lahko nudi 2x vec
A ne ves tega? Kaksen ekonomist pa si??

Utk je izjavil:

Ne da ni pomembno. Je pomembno. S socialno kapico pokažemo, da tisti, ki zaslužijo malo več, niso molzne krave in razredni sovražniki. Tudi Golob govori o visoki dodani vrednosti, dobrih službah, ne rabimo tovarn, ampak tehnološke firme, obenem bi pa te ljudi, ki bi tam delali, radi obrali do kosti. To eno z drugim pač ne gre.

Neka firma ima lahko samo par takih plač, pa bo vse skupaj preselila drugam. Kakšen bo potem vpliv na proračun? Neka firma, ki ima veliko takih plač, pa se ne bo nikoli niti odprla v Sloveniji. Kakšen je potem vpliv na proračun? Obnašamo se kot da imamo nek monopol, v realnosti pa lahko katerokoli operacijo v Sloveniji pokriva uprava iz katerekoli od sosednjih 4ih držav.

Valda, znano je, da se vse uspesne firme prrselijo samo v drzave tretjega sveta, kjer so nizki davki
Jozef horvat, nsi, 2020

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: p1nky ()

FireSnake je izjavil:

p1nky je izjavil:

Minimalc naj bo 500€!!!

Zelo žalostno, da to podpiraš. Zelo žalostno.
Nobena politika, ne leva ne desna, ne podpira tega. K sreči. In k sreči ti nimaš nobene besede pri tem.
Ti si zapel 500 let nazaj, ko so imeli sužnje.

Da take ekstreme podpiraš moraš pa biti zelo nizkoten. Žalostno.

Podpiras ti, prijazna kaca
Jozef horvat, nsi, 2020

Prosim: ne pripisuj tvojih bolanih razmišljanj in prepričanj drugim. Hvala!

Čemu si pa začel z ad-hominem napadi?
Zmanjkalo argumentov in ne gre brzdati čustvenih izpadov?

Lepo je gledati meltdown levičarjev. Uživam :))
Ampak veš, kar koli ti napišeš, mene ne more užaliti. Smetenje tu na forumu je še vse, kar ti je ostalo.
Pa še to bo pojenjalo, ko se bo pipica zaprla :))

Zgodovina sprememb…

Ne da se mi vec ker lupate kr ene. Vsakih iste lazi
Jozef horvat, nsi, 2020

karafeka ::

P1nky, jaz te občudujem. Da toliko napišeš in citiraš in to na telefonu. Samo wau. Kar tako naprej.
««
23 / 24
»»