» »

15. vlada Republike Slovenije - Desna koalicija

15. vlada Republike Slovenije - Desna koalicija

Temo vidijo: vsi
««
14 / 18
»»

harmonkar9 ::

Daniel je izjavil:

nejclp je izjavil:

Daniel je izjavil:

nejclp je izjavil:

Daniel je izjavil:

Odgovor je bil na tvoj komentar, da kriza stane in ne na sliko. Sicer pa še zmeraj čakam na podatek koliko je bil zunanji dolg države pod desno vlado. Ker za levo si napisal, za desno pa ne.

Nisem avtor slike. A sem tvoj podrejeni, ali kaj, da ti moram podatke rihtat? A prov zunanji dolg? Maš AI, pa vprašaj. Jaz sem vprašal, pa je to izpljunil:
Vlada Skupni javni dolg (EUR) Zunanji dolg (EUR) Dolg / BDP
Marjan Šarec (2019) 31.793 000.000 EUR ~20.800.000.000 EUR 66,0 %
Janez Janša (2021) 38.930 000.000 EUR ~26.000.000.000 EUR 77,8 %
Robert Golob (2024) 44.905 000.000 EUR ~23.500.000.000 EUR?????? 66,6 %

neki se ne ujema povsem s slikco, mi ni jasno, kako je zunanji dolg pod golobom nižji, kot pod jajotom, ampak se bom po šihtu s tem ukvarjal, lahko se pa ti sam, ker maš tolk cajta.

A zunanji dolg je nižji po tvojem AI? 44 je torej manj kot 38. Ok

Ok, Govoril sem o zunanjem dolgu ne o skupnem javnem dolgu. Ti sam si hotel podatek o zunanjem dolgu. Zdaj pa navajaš cifre za javni dolg. Mislm resno, a me provociraš, da bi mi čas kradel, ali pa si dejansko topoumen?

Zgoraj si nalepil slikico, ki nas prepričuje, da ne dolga v resnici samo 10 milijard. Kam gre to v tvoje podatke?

Na sliki pa je "neto" dolg. Super, levaki navajajo še četrto vrsto dolga. Vse bi naredili, samo da bi zmedli nas domoljube.

Ker izgleda, da uporabiš tiste, ki se v danem momentu najbolj skladajo z agendo. Še malo, pa bomo najuspešnejše EU gospodarstvo s kupom rezerv in ne država, ki stoj ina robu trojke. Levičar kot levičar brez žaljivk ne zdžiš dneva.

Tipično levakarsko, najprej prilepi en podatek, ko ga vprašaš po drugem podatku, pa prilepi tisti zahtevan podatek + še 2 tretja podatka zraven, samo zato, da bi zmedel nas domoljube, ki se začnemo vmes fokusirati na enega od tretjih podatkov.

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

p1nky je izjavil:

Pa da ne bo kdo rekel, da sem pristranska, sem sla vprasat se ai, kako je glede zadolzevanja, kjer je dejansko bil boljsi jj, oz je bilo zadolzevanje nekoliko bolj upraviceno.

To sicer ne upravici nobene od ostalih stvari, ki jih misli desna vlada narediti, pokaze pa, da levi ravno tako kradejo (kar pravim ze od zacetka - korupcija je na obeh straneh).
Kljub temu bodo ukrepi desne vlade zelo slabi za vse, ki niso visji sloj, kar pomeni vecjo revscino, povecevanje razlik, privatiziranje zdravstva.

Me zanima, ali lahko tudi desno usmerjeni realno pogledate vse parametre, pa da diskutiramo, kaj je najbolj optimalno.

Ja itak, kot desni volilec se ne strinjam z vsaj 50% desnih idej ki so neumne in daleč od liberalnih... ampak hkrati se pa ne strinjam z 80% idej levih strank... torje imamo težavo.

Stranke pa ne zmorejo najt tistih 20-50% idej ki so dobre za povprečne ljudi, ker povprečni vedno najebe...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mato989 ::

Problem je da Leva stran bi subvencionirala lenuhe (beri nagrajevala) skozi neumne sisteme ki jih imamo, medtem ko bi desna stran subvencionirala premožne... oboje je slabo za povprečneža...

Recimo če pogledamo nekaj zadev ki bi jih bilo potrebno ekspresno sprejet:

1. Ukinit plačljivo visokošolstvo (pač postane 1 letnik = 8k EUR, če rabi firma visokoizobraženega ga naj štipendira recimo 800eur na mesec)
2. Uvest zastojn vrtce za vse
3. Uvest porodniško ki traja do 1. septembra tisto leto ko otrok dopolni 2 leti in je ves čas enaka (minimalec) to bi končno ukinilo neko preračunavanje ampak je flat za vse enako, plus ni več problema z iskanjem mesta v vrtcu sredi leta!!!!
4. Ukinit potne in malico
5. Dvignit splošno olajšavo na 12k...

To bi recimo bili ukrepi ki bi pomagali povprečnim ljudem z 2k bruto plače, ali povprečnemu paru z 1-2 otrokoma

Vse ostal oje pač zameglevanje... enako kot so ti razredi pri vrtcih kjer si kaznovan da več delaš in več zaslužiš in je bolje manj delat...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

nejclp ::

Daniel je izjavil:

nejclp je izjavil:

Daniel je izjavil:

nejclp je izjavil:

Daniel je izjavil:

Odgovor je bil na tvoj komentar, da kriza stane in ne na sliko. Sicer pa še zmeraj čakam na podatek koliko je bil zunanji dolg države pod desno vlado. Ker za levo si napisal, za desno pa ne.

Nisem avtor slike. A sem tvoj podrejeni, ali kaj, da ti moram podatke rihtat? A prov zunanji dolg? Maš AI, pa vprašaj. Jaz sem vprašal, pa je to izpljunil:
Vlada Skupni javni dolg (EUR) Zunanji dolg (EUR) Dolg / BDP
Marjan Šarec (2019) 31.793 000.000 EUR ~20.800.000.000 EUR 66,0 %
Janez Janša (2021) 38.930 000.000 EUR ~26.000.000.000 EUR 77,8 %
Robert Golob (2024) 44.905 000.000 EUR ~23.500.000.000 EUR?????? 66,6 %

neki se ne ujema povsem s slikco, mi ni jasno, kako je zunanji dolg pod golobom nižji, kot pod jajotom, ampak se bom po šihtu s tem ukvarjal, lahko se pa ti sam, ker maš tolk cajta.

A zunanji dolg je nižji po tvojem AI? 44 je torej manj kot 38. Ok

Ok, Govoril sem o zunanjem dolgu ne o skupnem javnem dolgu. Ti sam si hotel podatek o zunanjem dolgu. Zdaj pa navajaš cifre za javni dolg. Mislm resno, a me provociraš, da bi mi čas kradel, ali pa si dejansko topoumen?

Zgoraj si nalepil slikico, ki nas prepričuje, da je dolga v resnici samo 10 milijard. Kam gre to v tvoje podatke? Ker izgleda, da uporabiš tiste, ki se v danem momentu najbolj skladajo z agendo. Še malo, pa bomo najuspešnejše EU gospodarstvo s kupom rezerv in ne država, ki stoj ina robu trojke. Levičar kot levičar brez žaljivk ne zdžiš dneva.

Jezus kristus. A me resno podjebavaš? A ti razumeš, kaj je neto dolg? Saj ti na slikci piše, da je Slovenija neto upnica do tujine? Kakšnih žaljivk? Iz tega, kar pišeš tukaj je to logična izpeljava. Namerno provociraš, ali pa si topoumen. Edina dodatna možnost bi bila, da si mal ocurjen ali omamljen.

harmonkar9 je izjavil:

Tipično levakarsko, najprej prilepi en podatek, ko ga vprašaš po drugem podatku, pa prilepi tisti zahtevan podatek + še 2 tretja podatka zraven, samo zato, da bi zmedel nas domoljube, ki se začnemo vmes fokusirati na enega od tretjih podatkov.

No, ti maš boljše živce in si se lepše izrazil, hvala.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Daniel ()

nejclp je izjavil:

Jezus kristus. A me resno podjebavaš? A ti razumeš, kaj je neto dolg? Saj ti na slikci piše, da je Slovenija neto upnica do tujine? Kakšnih žaljivk? Iz tega, kar pišeš tukaj je to logična izpeljava. Namerno provociraš, ali pa si topoumen. Edina dodatna možnost bi bila, da si mal ocurjen ali omamljen.

Nisi pošten! Zakaj od nas domoljubov zahtevaš, da bomo ločili 4 različne podatke o dolgu? Vzemi si pavzo in nas nehaj žalit.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

nejclp ::

Bom.

Daniel ::

Ne ne, ti kar kaži nivo povprečnega levičarja, dobro je, da ljudje vedo kako to izgleda.

Na eni strani nekateri trdijo, da smo po zadolžitvi na robu trojke, ti nas pa tukaj prepričuješ, da še nikoli nismo tako prosperirali kot zadnja leta, ko smo se zadolževali na drugem koncu sveta in ko nam proračunska poraba v prvih mesecih letošnjega leta že krepko presega prihodke.

Nekdo torej laže in zavaja.

https://proracun.gov.si/Public/BudgetCu...

Zdaj pa izvoli naprej žaliti, čisto ti leži.

Daniel je izjavil:

Ne ne, ti kar kaži nivo povprečnega levičarja, dobro je, da ljudje vedo kako to izgleda.

Na eni strani nekateri trdijo, da smo po zadolžitvi na robu trojke, ti nas pa tukaj prepričuješ, da še nikoli nismo tako prosperirali kot zadnja leta, ko smo se zadolževali na drugem koncu sveta in ko nam proračunska poraba v prvih mesecih letošnjega leta že krepko presega prihodke.

Nekdo torej laže in zavaja.

https://proracun.gov.si/Public/BudgetCu...

Zdaj pa izvoli naprej žaliti, čisto ti leži.

Zbalansiranost proračuna je pa peti različni podatek (že prej je levak nametal preveč različnih podatkov za nas domoljube, zato moramo dodati še enega). Ta podatek seveda tudi kaže, da smo katastrofalni v svetovnem merilu in da nam po tem podatku še nikoli ni šlo tako slabo kot zdaj zaradi pernatega:

Zgodovina sprememb…

primoz4p ::

Stevanović
"Zelo težko mi moralizira o odnosu do volivcev nekdo, ki je zamenjal osem ali več strank, obenem je bil imenovan za ministra, medtem ko njegova stranka sploh ni prišla v parlament."
https://www.instagram.com/reel/DXKxxP7g...

p1nky ::

Mato989 je izjavil:

p1nky je izjavil:

Pa da ne bo kdo rekel, da sem pristranska, sem sla vprasat se ai, kako je glede zadolzevanja, kjer je dejansko bil boljsi jj, oz je bilo zadolzevanje nekoliko bolj upraviceno.

To sicer ne upravici nobene od ostalih stvari, ki jih misli desna vlada narediti, pokaze pa, da levi ravno tako kradejo (kar pravim ze od zacetka - korupcija je na obeh straneh).
Kljub temu bodo ukrepi desne vlade zelo slabi za vse, ki niso visji sloj, kar pomeni vecjo revscino, povecevanje razlik, privatiziranje zdravstva.

Me zanima, ali lahko tudi desno usmerjeni realno pogledate vse parametre, pa da diskutiramo, kaj je najbolj optimalno.

Ja itak, kot desni volilec se ne strinjam z vsaj 50% desnih idej ki so neumne in daleč od liberalnih... ampak hkrati se pa ne strinjam z 80% idej levih strank... torje imamo težavo.

Stranke pa ne zmorejo najt tistih 20-50% idej ki so dobre za povprečne ljudi, ker povprečni vedno najebe...

Mislim da prihajamo blizje skupaj :) jaz se sicer tudi ne strinjam z marsikatero idejo levih strank

Mislim, da bi dejansko lahko skupaj nasli najbolj optimalne resitve.

primoz4p je izjavil:

Stevanović
"Zelo težko mi moralizira o odnosu do volivcev nekdo, ki je zamenjal osem ali več strank, obenem je bil imenovan za ministra, medtem ko njegova stranka sploh ni prišla v parlament."
https://www.instagram.com/reel/DXKxxP7g...

Levaki bodo seveda takoj začeli namigovat, da je šivilja na teh volitvah dobila več glasov od njega in da je bila izvoljena za poslanko za razliko od njega. Tipično od levakarskih volivcev, da ne upoštevajo volje ljudi iz 2022, da šivilje nočemo, in gredo nedemokratično izvoliti šiviljo 2026.

Zgodovina sprememb…

... v svetovnem merilu ...

Malcolm_Y ::

Kakor koli obrneš, levaki ne morejo direktno nastopati na volitvah. Levica se je izrodila iz Združene levice, prej Iniciative za demokratični socializem (IDS) in Stranke za trajnostni razvoj Slovenije (TRS). GS pa je v bistvu preimenovana Lebnova Stranka zelenih dejanj, LOL, not to mention da je not cel kup prestopnikov od sem in tja. In na vsakih volitvah se nekaj kupčkajo, 2022 so skenslali Šarca in Bratuškovo, da je GS dobila dosti glasov, za kar sta bila precednika lepo nagrajena. Levica pa letos brez Vesne sploh v parlament ne bi prišla. In taki diletanti so nam 4 leta kopali grob.

harmonkar9, a si videl kak posnetek šivilje iz parlamenta na dan volitev predsednika DZ? hehe

Malcolm_Y je izjavil:

Kakor koli obrneš, levaki ne morejo direktno nastopati na volitvah. Levica se je izrodila iz Združene levice, prej Iniciative za demokratični socializem (IDS) in Stranke za trajnostni razvoj Slovenije (TRS). GS pa je v bistvu preimenovana Lebnova Stranka zelenih dejanj, LOL, not to mention da je not cel kup prestopnikov od sem in tja. In na vsakih volitvah se nekaj kupčkajo, 2022 so skenslali Šarca in Bratuškovo, da je GS dobila dosti glasov, za kar sta bila precednika lepo nagrajena. Levica pa letos brez Vesne sploh v parlament ne bi prišla. In taki diletanti so nam 4 leta kopali grob.

harmonkar9, a si videl kak posnetek šivilje iz parlamenta na dan volitev predsednika DZ? hehe

Mi lahko poves, kaj te toliko moti pri levici, pri sd pa ne recimo?
Meni je jasno, da bi desnica vzela sd, mislim da so skupaj ze naredili par kraj, levica pa je problem, ker je postena

Saj jih ne bi rada imela kot glavno stranko, z nekaj njihovimi idejami se res ne strinjam, zelim pa si, da so v vladi, se trudijo delat za ljudi, in po moje edini posteni. Pa se verjetno malo bremzajo mahinacije, kjer se da

Malcolm_Y je izjavil:

Točno tako, levaki prestopajo med strankami, preoblikujejo in preimenujejo stranke, ter se združujejo. Pravi domoljubi tega ne delamo.

Malcolm_Y je izjavil:

Ja, nekaj se je pačila. Sramota, da gredo levaki tako osebo nedemokratično izvoliti za poslanko.

Zgodovina sprememb…

harmonkar9 je izjavil:

Malcolm_Y je izjavil:

Točno tako, levaki prestopajo med strankami, preoblikujejo stranke, pravi domoljubi tega ne delamo.
Nisem rekel, da drugi tega ne delajo, ampak da bi levi brez tega popušili še bolj kot so, Levice pa brez teh manevrov sploh ne bi bilo več (kot se je zgodilo recimo SMC, če že kažeš Zdravkota). Obup, v glavnem.

Malcolm_Y je izjavil:

harmonkar9 je izjavil:

Malcolm_Y je izjavil:

Točno tako, levaki prestopajo med strankami, preoblikujejo stranke, pravi domoljubi tega ne delamo.
Nisem rekel, da drugi tega ne delajo, ampak da bi levi brez tega popušili še bolj kot so, Levice pa brez teh manevrov sploh ne bi bilo več (kot se je zgodilo recimo SMC, če že kažeš Zdravkota). Obup, v glavnem.

+1, vsi to delajo, samo pri levakih je to nedopustno in kaže na nedemokratičnost in propad.

Zgodovina sprememb…

A, daj, nehaj. Kaj nedopustno, saj ni prepovedano ali protizakonito.

Moj argument je, da bi brez teh združevanj in preimenovanj dosegali bistveno slabše (torej realne) rezultate. Tega pa ne moremo reči za SDS, pa če se na glavo postaviš.

Malcolm_Y je izjavil:

A, daj, nehaj. Kaj nedopustno, saj ni prepovedano ali protizakonito.

Moralno nedopustno za nas domoljube je, da levaki to delajo.

Malcolm_Y je izjavil:

Moj argument je, da bi brez teh združevanj in preimenovanj dosegali bistveno slabše (torej realne) rezultate.

Ne, jaz pa mislim, da delajo to, ker prinaša slabše rezultate.

Malcolm_Y je izjavil:

Tega pa ne moremo reči za SDS, pa če se na glavo postaviš.

Res je, za najbolj domoljubno socialdemokratsko stranko v Sloveniji to ne drži. Pravi domoljubi ne potrebujemo taktiziranja, dovolj sta demokratičnost in domoljubje.

Zgodovina sprememb…

Hehe, zdaj se pa zapletaš.

Pravi domoljubi se moramo kdaj tudi zaplesti, to je normalno

Zgodovina sprememb…

V "levici" ni korupcije, če beremo slovenske MSM...

Nekdanji kriminalist in šef protikorupcijske komisije Drago Kos se je znašel v središču mednarodne korupcijske afere. Nekdanji tožilec ukrajinskega Specializiranega protikorupcijskega tožilstva Stanislav Bronevitsky ga obtožuje, da je kot član mednarodne izbirne komisije sodeloval pri zakulisnih dogovorih za imenovanje direktorja ukrajinske Nacionalne protikorupcijske pisarne (NABU) Semena Krivonosa, poročajo ukrajinski, moldavski in romunski mediji. V zameno naj bi prek namestnice direktorja NABU Poline Lisenko posredoval pri poslovnih interesih evropskega podjetja.
https://domovina.je/nekdanji-ukrajinski...

naj bi ...
Nika Kovač in Jaša Jenull se za zdaj še nista medijsko odzvala na dogajanje v zadnjem tednu dni. Kar je presenetljivo. Razlog za to pa je zelo enostaven. Oba naj bi se že prejšnji teden odpravila na mednarodno izobraževanje za levičarske nevladnike daleč stran, seveda v Brazilijo. V Sao Paulo, kjer deluje tamkajšnji forum za globalno levico. Tako se globalni voditelji v sklopu Antifa izobražujejo na mesec dni trajajočem usposabljanju, vse skupaj pa financira brazilska oblast, ki jo vodi levičar Luiz Inácio Lula da Silva.
Vendar pa, če držijo naše informacije, bosta Jenull in Kovačeva že kmalu spet nazaj, saj sta morala predčasno zapustiti Brazilijo zaradi bojda "napetih razmer" v Sloveniji. Nika Kovač naj bi dobila klic Draga Kosa.

https://nova24tv.si/nika-kovac-in-jasa-...

Upam, da Ukrajinci temeljito preiščejo korupcijo naših levakov

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Mato989 je izjavil:

Saj smo imeli pred volitvami neke spletne strani kjer smo večinoma dobivali 70% ali manjše ujemanje s prvo možno strankarsko opcijo. Ne vem kdo je tu tako opran, da sveto 100% zagovarja svojo izbiro. Gre se le za manjše zlo, kar pa lahko hitro postane dvosmerni meč.

FireSnake ::

p1nky je izjavil:

Njihova miselnost:
- da so sveto prepričani, da jim pripada državni sesek
- da je treba ljudi, ki s svojim delom več zaslužijo, obdavčiti do te mere, da nimajo nič več, kot ostali

Kar ni naravno. Tudi v naravi so eni močnejši. Nismo vsi enako pametni. In povsem normalno je, da imajo eni več. Ali pa imamo (jaz nisem bogat, sem pa veliko ustvaril, AMPAK furam dve službi).
Za te, ki jih omenjaš, bi bili pa vsi isti: vsi revni.
RAZEN: oni in njihovi najbližji priskledniki! Ti bi bilo pa malo bolj isti (beri polni keša).

Primer: meni so golobarji nabili preko 4000EUR dodatnega davka na leto. Pa jaz niti srednji sloj nisem. Bi rekel, da sem nižji srednji sloj. Se ti zdi to normalno?
Dobrih 4000EUR je zame ogromno denarja in s tem lahko marsi kaj naredim zase in za druge.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

FireSnake je izjavil:

p1nky je izjavil:

Njihova miselnost:
- da so sveto prepričani, da jim pripada državni sesek
- da je treba ljudi, ki s svojim delom več zaslužijo, obdavčiti do te mere, da nimajo nič več, kot ostali

Kar ni naravno. Tudi v naravi so eni močnejši. Nismo vsi enako pametni. In povsem normalno je, da imajo eni več. Ali pa imamo (jaz nisem bogat, sem pa veliko ustvaril, AMPAK furam dve službi).
Za te, ki jih omenjaš, bi bili pa vsi isti: vsi revni.
RAZEN: oni in njihovi najbližji priskledniki! Ti bi bilo pa malo bolj isti (beri polni keša).

Primer: meni so golobarji nabili preko 4000EUR dodatnega davka na leto. Pa jaz niti srednji sloj nisem. Bi rekel, da sem nižji srednji sloj. Se ti zdi to normalno?
Dobrih 4000EUR je zame ogromno denarja in s tem lahko marsi kaj naredim zase in za druge.

V bistvu nic takega nocejo. Samo poskrbeti zelijo, da najrevnejsi niso popolnoma na dnu. Za kaksne ekstreme, kot jih zagovarja bolj kordis, pa nisem. Ne bi jih sicer imela za glavno vladno stranko, kot sem ze napisala, vsekakor pa bi jih zelela na vladi na primernih pozicijah (mislim, da so imeli kar primerna ministrstva; ne bi jim zaupala npr zunanjega). Skrbijo tudi za srednji sloj, v nasprotju z desnico, ki skrbi za bogate. Vec o tem razpravljamo tudi v sosednji temi in novem predlaganem zakonu desnice.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: p1nky ()

Daniel ::

A to je mišljen tisti poskus, da bi plačevali "nevidno" delo? Da se s pobranimi davki bogatunom plača ljudi, ki nevidno delajo?

FireSnake je izjavil:

In povsem normalno je, da imajo eni več. Ali pa imamo (jaz nisem bogat, sem pa veliko ustvaril,.

Pri meni podobno, sem uspešen domoljubni podjetnik, ampak zaradi pernatega pa trpim bolj kot levakarski lenuhi, ki niso ustvarili nič in zato tudi nič nimajo.

FireSnake je izjavil:

meni so golobarji nabili preko 4000EUR dodatnega davka na leto. Pa jaz niti srednji sloj nisem.

To je problem levakov, da pobirajo večje davke pri nas, ki smo ustvarili veliko, namesto da bi več pobirali pri lenuhih, ki nimajo nič.

Zgodovina sprememb…

MadMicka ::

A ti bi davke pobiral od tistih, ki nic nimajo? Levak

Dejstvo je, da je premozenje v Slo podpovrecno obdavceno napram EU, delo pa nadpovrecno. Zato bi istocasno morali pri prispevkih uvesti socialno kapico in dvigniti davke na premozenje ...

MadMicka je izjavil:

Dejstvo je, da je premozenje v Slo podpovrecno obdavceno napram EU, delo pa nadpovrecno. Zato bi istocasno morali pri prispevkih uvesti socialno kapico in dvigniti davke na premozenje ...

O tem smo tudi ze govorili tukaj, ja, vsi se strinjamo, vendar pa je to zelo tezko izvesti, ker je premozenje tezje realno oceniti. Plus to, da to pomeni, da bi marsikdo v vladi bil bolj obdavcen (ali v lobijih), in so preveliki pritiski, da bi to slo cez

Bi bilo pa pravilno, ja

MadMicka je izjavil:

To sploh ni dejstvo. Smo v sredini EU in celo premoženjsko bolj obdavčeni od nekaterih nam sosednjih držav.

Vi težite pa k temu, da bo vse nadpovprečno obdavčeno.

delavec44 je izjavil:

MadMicka je izjavil:

To sploh ni dejstvo. Smo v sredini EU in celo premoženjsko bolj obdavčeni od nekaterih nam sosednjih držav.

Vi težite pa k temu, da bo vse nadpovprečno obdavčeno.

Drži. Levaki vedno težijo k nadpovprečni obdavčitvi vsega, čeprav je dejstvo, da to ne deluje in v takih sistemih kmalu vsi postanejo enako revni.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Premoženje je pri nas podpovprečno obdavčeno, ker imamo podpovprečno premoženja, razen bajt v katerih živimo in vikendov na Krku, ki jih tudi ne moreš obdavčit. Ostale "druge" nepremičnine so pa večinoma vikendice in zidanice v vukojebini. Tiste v Kranjski gori so pa tako in tako uradno zasedene oz je nekdo v njih prijavljen. Bogataši drugje imajo 2000 m2 velike vile z bazeni in teniškimi igrišči. To lahko obdavčiš, ne bo kar spizdil drugam zarad 10 jurjev davka. Pri nas pa ko se je začelo govorit o davku na nepremičnine, si ga je financ minister postavil tako, da ga on ne bi nič plačal. Čeprav ima hišo s privat igriščem in najbrž kakim bazenčkom.
Če bi šli pri nas resno v obdavčitev premoženja namesto dela, obračaš kolk češ, bi morali najmanj lastniki vseh hiš plačat ta davek. V resnici ga bi morali že danes, za vsako hišo nad 160 uporabne površine. Kar so praktično vse jugoslovanske hiše. Kolk jih to plačuje?
Samo da potem bi moral it ta davek za vsaj 20x gor, da se bi kje poznalo. Sej jaz sem za, samo naj velja enako za vse, ne da bo spet 100 izjem in ne vem česa.

Utk je izjavil:

V resnici ga bi morali že danes, za vsako hišo nad 160 uporabne površine. Kar so praktično vse jugoslovanske hiše. Kolk jih to plačuje?

Glede na vsako leto nove odločbe, čedalje več. Se pa kaže neučinkovitost (ali korupcija) državnega aparata saj bi evidenco neplačnikov lahko pripravili v enem dnevu, če bi želeli. Enako z drugimi nepobranimi davki.

Je pa seveda ta davek manjši od želj nekaterih.

ksz

RTVjevcem je že vroče. Menda ukinitev obveznega prispevka pomeni zdesetkanje (realno samo razpolovitev) zaposlenih. Super.

Me pa zanima kako so ocenili, da bi jih 20% še vedno plačevalo. Prostovoljno.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Utk je izjavil:

V resnici ga bi morali že danes, za vsako hišo nad 160 uporabne površine. Kar so praktično vse jugoslovanske hiše. Kolk jih to plačuje?

Glede na vsako leto nove odločbe, čedalje več. Se pa kaže neučinkovitost (ali korupcija) državnega aparata saj bi evidenco neplačnikov lahko pripravili v enem dnevu, če bi želeli. Enako z drugimi nepobranimi davki.

Je pa seveda ta davek manjši od želj nekaterih.

ksz

RTVjevcem je že vroče. Menda ukinitev obveznega prispevka pomeni zdesetkanje (realno samo razpolovitev) zaposlenih. Super.

Me pa zanima kako so ocenili, da bi jih 20% še vedno plačevalo. Prostovoljno.

Si prebral tudi ta del clanka?
Nobena zahodnoevropska demokratična država z razvitim javnim servisom sicer ni šla na prostovoljni model plačevanja RTV prispevka, ker vsi ekonomski modeli pokažejo isto: v treh do petih letih javni servis preneha obstajati v svojem polnem obsegu.

Bomo imeli samo se komercialne tv, in tvje v lasti politikov? Mislim, da to ne gre v korak z neko razvito drzavo, tudi ce bi mogoce res lahko dolocene stroske zmanjsali

Utk je izjavil:

Premoženje je pri nas podpovprečno obdavčeno, ker imamo podpovprečno premoženja, razen bajt v katerih živimo in vikendov na Krku, ki jih tudi ne moreš obdavčit. Ostale "druge" nepremičnine so pa večinoma vikendice in zidanice v vukojebini. Tiste v Kranjski gori so pa tako in tako uradno zasedene oz je nekdo v njih prijavljen. Bogataši drugje imajo 2000 m2 velike vile z bazeni in teniškimi igrišči. To lahko obdavčiš, ne bo kar spizdil drugam zarad 10 jurjev davka. Pri nas pa ko se je začelo govorit o davku na nepremičnine, si ga je financ minister postavil tako, da ga on ne bi nič plačal. Čeprav ima hišo s privat igriščem in najbrž kakim bazenčkom.
Če bi šli pri nas resno v obdavčitev premoženja namesto dela, obračaš kolk češ, bi morali najmanj lastniki vseh hiš plačat ta davek. V resnici ga bi morali že danes, za vsako hišo nad 160 uporabne površine. Kar so praktično vse jugoslovanske hiše. Kolk jih to plačuje?
Samo da potem bi moral it ta davek za vsaj 20x gor, da se bi kje poznalo. Sej jaz sem za, samo naj velja enako za vse, ne da bo spet 100 izjem in ne vem česa.

Kot smo ze razpravljali, verjetno je tezko narediti realne ocene, miljon ljudi se bo pritozilo in bo stala. pa se doloceni ki imajo vpliv bi verjetno placevali vec in jim ni v interesu (ne glede na politicno usmeritev). Bi bilo pa najbolj prav.
Dodala bi sicer izjemo, da je do dolocene velikosti/vrednosti, nujne za zivljenje, ta davek minimalen, ampak to bi se dodatno zakompliciralo, bi bilo pa prav.

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

Mi smo res narod ekstremistov. Lahko je le ali RTV ali brez RTV. Zdravstvo je lahko je javno ali zasebno itd. ;((
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

v treh do petih letih javni servis preneha obstajati v svojem polnem obsegu.

Če bo čez 3 do 5 let še zmeraj tak kot je, je bolje če ga ni.

Gregor P je izjavil:

Mi smo res narod ekstremistov. Lahko je le ali RTV ali brez RTV. Zdravstvo je lahko je javno ali zasebno itd. ;((

Če se ne znamo držat neke meje in pameti, potem je bolje da gremo v ekstrem, res je.
Če nimamo novinarjev, ki bi se znali postavit nevtralno, tudi če jih vleče v eno stran (kar je normalno), potem naj rtv crkne.
Če nimamo zdravnikov, ki bi v službi delali, po službi se pa pogajali za denar, ne pa da enostavno ne delajo, ali pa celo kradejo, ker mislijo da ne zaslužijo dovolj, potem naj grejo privat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Torej recimo resnicno se ti ne zdi sporno, da imamo le komercialne in politicne tv postaje?
Nekaj je kvaliteta, nekaj pa, da enostavno imas le zgoraj navedeno. Meni se zdi popolnoma nesprejemljivo, da imamo le navedeni izbor. Iz veliko razlogov.

Gregor P je izjavil:

Oboje imamo in javno in zasebno.

Zgodovina sprememb…

Če ne drugega, komot ukinemo informativni program. Pa naj bo kultura, šport, otroške oddaje itd. Informativnega programa in karkoli v zvezi s politiko pa takega res ne rabimo. Se je videlo tudi pri volitvah. Kdo je sploh gledal soočenja na rtv? Jaz ne vem če sem eno.

Ne mores kar ukiniti informativnega programa no....
Lahko pa bi pogledali in npr optimizirali dolocene stvari, sigurno se marsikje prevec razsipno dela, ko je javni denar
Ampak ne mores pa samo odrezati sredstev in uniciti nacionalni medij

luli ::

p1nky je izjavil:

Lahko pa bi pogledali in npr optimizirali dolocene stvari, sigurno se marsikje prevec razsipno dela, ko je javni denar

Zdaj imajo enkratno priložnost.Kolikor vem Madžari tudi ukinjajo njihov propagandni stroj, ki je na moč podoben našemu. Glede na to koliko je lansko leto bilo v RTV vsipanega manjšinskega denarja, mislim, da bi lahko oddaja HIDAK postala regijska uspešnica.

p1nky je izjavil:

V bistvu nic takega nocejo. Samo poskrbeti zelijo, da najrevnejsi niso popolnoma na dnu. Za kaksne ekstreme, kot jih zagovarja bolj kordis, pa nisem. Ne bi jih sicer imela za glavno vladno stranko, kot sem ze napisala, vsekakor pa bi jih zelela na vladi na primernih pozicijah (mislim, da so imeli kar primerna ministrstva; ne bi jim zaupala npr zunanjega). Skrbijo tudi za srednji sloj, v nasprotju z desnico, ki skrbi za bogate. Vec o tem razpravljamo tudi v sosednji temi in novem predlaganem zakonu desnice.

Zdaj, točno to hočejo in so tudi naredili. Ker številke govorijo zase.
Tako, da ne vem od kje ti, da nočejo tega. Se je že zgodilo.

Naprej: da najrevneši niso na dnu tudi nočejo. Ker so ukinili manjšo obdavčitev plaš takoj, ko so za to dobili priložnost. GZS je izračunala, da bi minimalna plača bila 1022EUR, če se to ne bi preprečilo.
Tako, da tudi tukaj so delali proti temu, da bi tisti, ki imajo malo dobili malo več.

Zdaj bo beseda takoj stekla na to, da so dvignili minimalno plačo. Super!
Ampak samo na prvi pogled. Povej to tistim, ki so ostali na cesti zaradi stečajev.

Govoriš, da skrbijo za srednji sloj. Daj kak vir za to. Jaz sem (nižji) srednji sloj in ti pravim, da so mi iz žepa pokradli preko 4000EUR letno.
Daj mi razloži, kako oni skrbijo za mene?

Veš, zelo nerodno se je pogovarjati, ko stresaš take:

p1nky je izjavil:

V bistvu nic takega nocejo. Samo poskrbeti zelijo, da najrevnejsi niso popolnoma na dnu.

p1nky je izjavil:

Skrbijo tudi za srednji sloj

Plus: desna vlada je sprejela manjšo obdavčitev plač za vse. Zato je zelo zavajujoče reči, da so skrbeli samo za bogate.

Pa čisto brez vsakega vira. To je rekla kazala. Jaz sem podal svoje vire.
Zdaj se pa že veselim, da me ti, z viri, prepričaš v nasprotno.
Pa prosim, brez jamranja, ampak dejstva.

p1nky je izjavil:

To je samo eno teoretiziranje.
Bi lahko.
Pa ne! In nihče tega ne bo naredil.
Ker vsak navija, da bi bila RTV njihovo trobilo. Kar je nesprejemljivo.
Edina pametna rešitev: nehamo financirati in naj se financirajo sami. Kakor se vsa ostala trobila financirajo sama. Kar je tudi EDINO PRAV!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

Informativnega programa ne bi ukinil zarad šparanja, ampak ker je enostranski propagandni stroj. Ki dejansko vpliva na volitve, veliko bolj kot neki Izraelci.
Takega informativnega programa ne rabimo, ker je v resnici škodljiv. Niti ni rešitev da ga uravnotežimo s tremi desnimi oddajami kot je nazadnje poskušal Janša. To je brez veze. Ali naj delajo profesionalno in v interesu vseh, ki jih plačujejo, ne samo 35%, ali pa naj ne delajo nič.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

p1nky je izjavil:

Torej recimo resnicno se ti ne zdi sporno, da imamo le komercialne in politicne tv postaje?
Nekaj je kvaliteta, nekaj pa, da enostavno imas le zgoraj navedeno. Meni se zdi popolnoma nesprejemljivo, da imamo le navedeni izbor. Iz veliko razlogov.

Pa ga ti in tvoji somišljeniki plačujte potem, če ti je nesprejemljivo. Boste pač plačali malo več.

p1nky je izjavil:

Saj v članku piše naj bi ukinitev prispevka prinesla samo razpolovitev zaposlenih na ca. 1000 ljudi. Lepa optimizacija in še vedno povsem dovolj za delo. Hkrati pa piše, da odpuščajo zaposlene tudi javne televizije v tujini. RTV jih pa baje ne more, ker nima za odpravnine :)

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Če nimamo novinarjev, ki bi se znali postavit nevtralno, tudi če jih vleče v eno stran (kar je normalno), potem naj rtv crkne.

Se strinjam!

Utk je izjavil:

Informativnega programa ne bi ukinil zarad šparanja, ampak ker je enostranski propagandni stroj.

Se strinjam!

Utk je izjavil:

Kdo je sploh gledal soočenja na rtv? Jaz ne vem če sem eno.

Res je. Pravi domoljubi nismo gledali soočenj na RTV, ampak na Planet, tam ni pernati nepošteno motil Gospoda Janše kot na RTV, česar domoljubi nismo gledali.

Danes ob 20h pa roast Maljevca. Bolje od vsakega roasta Bizovičarja.

To je bilo pa res fajn gledat, ampak upam, da ne bodo težili Gospodu Janši, ko sestavi novo vlado.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Informativnega programa ne bi ukinil zarad šparanja, ampak ker je enostranski propagandni stroj. Ki dejansko vpliva na volitve, veliko bolj kot neki Izraelci.
Takega informativnega programa ne rabimo, ker je v resnici škodljiv. Niti ni rešitev da ga uravnotežimo s tremi desnimi oddajami kot je nazadnje poskušal Janša. To je brez veze. Ali naj delajo profesionalno in v interesu vseh, ki jih plačujejo, ne samo 35%, ali pa naj ne delajo nič.

Drži, tudi zato.
Lepo napisano.

nejc_nejc ::

@p1nky
Sedaj pa nehaj blebertat neumnosti:
Kaj drugega je trenutno rtv:
Bomo imeli samo se komercialne tv, in tvje v lasti politikov? Mislim, da to ne gre v korak z neko razvito drzavo, tudi ce bi mogoce res lahko dolocene stroske.. . zmanjsali

Neko samokontrolo pri pisanju,pa vseeno pričakujemo tukaj.

driftwood ::

sem proti desni vladi s tako tesno večino. sem za predčasne volitve.

Jaz tudi, samo se bojim da 2. ne bodo nič boljše. Bi morali spremeniti volilni sistem.

Utk je izjavil:

Se je videlo tudi pri volitvah. Kdo je sploh gledal soočenja na rtv? Jaz ne vem če sem eno.

Utk je izjavil:

+1

Domoljubi imamo poln kufer tega, da levaki vplivajo na volitve preko oddaj, ki jih nihče ne gleda!

Zgodovina sprememb…

««
14 / 18
»»