Forum » Pomoč in nasveti » Nadzor starih iger nad cd-jem
Nadzor starih iger nad cd-jem
Istvan ::
Po enem tednu drkanja, sem ugotovil, da XP-ji malce drugače obravnavaj cd enoto od prejšnjih sistemov.
Problem nastane, ko hočem kakšno staro igro pognati s cd-ja (recimo instalacija).
Pri "Lords of the Realm 2" se mi zadeva po določenih mukah celo instalira, ampak ko hočem zagnat, mi pa napiše, naj vstavim cd-rom.
Nekaj podobnega se mi zgodi tudi pri igri Discworld...
Hujši problem se mi pojavi pri igri "Jagged Alliance" (prvi del), kjer mi že v instalaciji, pred začetkom kopiranja fajlov na disk javi problem (glej sliko spodaj):
Ima kakšen hardverski bwana kakšno idejo??? Aja, naj še povem, da so trije cd-ji originalni (da mi ne bi kdo o kakšnih crackih tle), praktično nepoškodovani in izvrstno delujoči na sistemih kot npr. Win98, Win95, dos. Preizkušeno.
Zanima me torej, kako naj sistem prepričam, naj na cd-rom gleda tako, kot igra hoče in ne tako kot sistem zahteva.
Hvala.
Problem nastane, ko hočem kakšno staro igro pognati s cd-ja (recimo instalacija).
Pri "Lords of the Realm 2" se mi zadeva po določenih mukah celo instalira, ampak ko hočem zagnat, mi pa napiše, naj vstavim cd-rom.
Nekaj podobnega se mi zgodi tudi pri igri Discworld...
Hujši problem se mi pojavi pri igri "Jagged Alliance" (prvi del), kjer mi že v instalaciji, pred začetkom kopiranja fajlov na disk javi problem (glej sliko spodaj):
Ima kakšen hardverski bwana kakšno idejo??? Aja, naj še povem, da so trije cd-ji originalni (da mi ne bi kdo o kakšnih crackih tle), praktično nepoškodovani in izvrstno delujoči na sistemih kot npr. Win98, Win95, dos. Preizkušeno.
Zanima me torej, kako naj sistem prepričam, naj na cd-rom gleda tako, kot igra hoče in ne tako kot sistem zahteva.
Hvala.
ToniT ::
NT sistemi ne pustijo direktnega dostopa do strojne opreme in zato se ti pojavi ta problem. Edina rešitev je namestitev Win 9x oz. zagon z DOS zagonsko disketo.
Istvan ::
A se res to ne bi dalo kako softversko rešit?
Fak, no, saj morajo winsiXP imeti kakšno opcijo na to temo.
Fak, no, saj morajo winsiXP imeti kakšno opcijo na to temo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nedelovanje kupljenih igerOddelek: Igre | 2246 (1631) | opeter |
» | Bios ne zazna sata diskaOddelek: Strojna oprema | 3649 (3155) | amigo_no1 |
» | Nerazumno resetiranjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1360 (1241) | MortalL |
» | WinXP: boot s CDjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1624 (1495) | freejack |
» | Postavitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2371 (1742) | BlackHole |