Forum » Loža » Powerbank-i, kako jih hranite doma..
Powerbank-i, kako jih hranite doma..
GregiB ::
Včeraj sva z ženo malo urejala in pospravljala "tehniko" (ja, sem priden mož...)
Naletiva na powerbank baterijo. Ženi rečem, naj jo pač da v škatlo s polnilci in kabli. Pa me je vprašala, kako to, da imava baterijo shranjeno "kar tako"?! Češ, ali ni nevarno, glede na to, da npr. v avionih baterije ne smeš dati v oddano prtljago in ne sme biti zmogljivejša od 10.000 mAh. Na Kitjaskem ti jo celo zaplenijo, če nima njihovega certifikata standarda.
Je skrb upravičena? Imate doma baterijo kje posebej shranjeno? Se vam je kdaj iz katere že... zakadilo?
Naletiva na powerbank baterijo. Ženi rečem, naj jo pač da v škatlo s polnilci in kabli. Pa me je vprašala, kako to, da imava baterijo shranjeno "kar tako"?! Češ, ali ni nevarno, glede na to, da npr. v avionih baterije ne smeš dati v oddano prtljago in ne sme biti zmogljivejša od 10.000 mAh. Na Kitjaskem ti jo celo zaplenijo, če nima njihovega certifikata standarda.
Je skrb upravičena? Imate doma baterijo kje posebej shranjeno? Se vam je kdaj iz katere že... zakadilo?
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica
joez7 ::
Ko sva nazadnje letela na Malto, niso nič komplicirali z powerbanki. So mi pa vrgli proč Nivea kremo (aftershawe)
.
Sva pa mela vse kot kabinsko prtljago.
Doslej, mi še noben powerbank ni naredil drugega, kot, da se je napihnil.
Sem pa že skuril modelarski pack za avto - se je kar konkretno kadilo (NiCd 3Ah/7.2V), po moji neumnosti - nastavil prevelik tok, in pozabil na časovno omejitev, vmes pa na telefon
.
Pri skladiščenju naj nebi blo problemov.
So pa lahko, ob polnjenju in kako uro po polnjenju.
Sva pa mela vse kot kabinsko prtljago.
Doslej, mi še noben powerbank ni naredil drugega, kot, da se je napihnil.
Sem pa že skuril modelarski pack za avto - se je kar konkretno kadilo (NiCd 3Ah/7.2V), po moji neumnosti - nastavil prevelik tok, in pozabil na časovno omejitev, vmes pa na telefon
So pa lahko, ob polnjenju in kako uro po polnjenju.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
floyd1 ::
Ni se še skadilo, sta mi pa na 2 prastarih telefonih počili ohišji, ko se začne popolnoma izpraznjena Li-ion baterija napihovati. Je šlo takoj na odpad (posebni odpadki-batterije)... Seveda pa se to začne dogajati šele čez leta. Tudi na Logitech Harmony One sem komaj še spravil ven akumulatorček - že na silo.
Glede na to, koliko tega sranja že imamo doma, še zna bit veselo čez 10+ let
.
Problem je, če ti to obleži za nekaj let, popolnoma izpraznjeno. Začnejo se napihovati, kaj se zgodi potem, pa na srečo še nisem doživel.
Glede na to, koliko tega sranja že imamo doma, še zna bit veselo čez 10+ let
Problem je, če ti to obleži za nekaj let, popolnoma izpraznjeno. Začnejo se napihovati, kaj se zgodi potem, pa na srečo še nisem doživel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: floyd1 ()
starfotr ::
Dobro bi bilo, če bi bila v vsakem gospodinjstvu in firmi vsaj ena odeja ali podobno in bi bile baterije preventivno pokrite (zavite).
https://www.gallus.si/zascitna-oprema-z...
https://www.padtex.lv/
denabiker ::
Mene je že tudi strah koliko je vse krame po bajti, od polnilcev, baterij,...do sedaj powerbanki Anker mi vse lepa delajo, nekaj powerbankov drugih znamk so se mi napihnili, enim tudi tako da je ohišje pri enih odprlo zaradi napihnjene baterije.
Glejte, da ni kaj vnetljivega zraven ali pa gorljivega...
Glejte, da ni kaj vnetljivega zraven ali pa gorljivega...
energetik ::
Dobro bi bilo, če bi bila v vsakem gospodinjstvu in firmi vsaj ena odeja ali podobno in bi bile baterije preventivno pokrite (zavite).
Jaz bolj razmišljam o neki kovinski škatli s kontroliranim izpustom, kjer bi imel notri pospravljene vse ali večino baterij. Teh zadev je res že kar preveč, že od baterijskega orodja, potem kosilnica, powerbanki, stari telefoni... Pa imamo to kar po omarah spravljeno..
vires in numeris
Poglej na linku, imaš "omaro" iz tkanine.
Pleh ti ne bo zdržal.
Bom pogledal. Kaj misliš, da bi prežgalo pleh ali kaj?
vires in numeris
Ah, na star ajmer (emajliran ali pocinkan) ste pa pozabili.
Pa ne v vodo, ampak v suho mivko (fugasand) ali pesek za mačke
.
Pa pokrovko gor. Hudir je ko pa eni vidjo sam drage rešitve.
Pa ne v vodo, ampak v suho mivko (fugasand) ali pesek za mačke
Pa pokrovko gor. Hudir je ko pa eni vidjo sam drage rešitve.
Te odeje delujejo tako, da zadušijo ogenj, če je goreča baterija pokrita. Pri plehu je nevarnost, da ti zaradi vročine zažge kaj v okolici. Pa pleh lahko ob dovolj visoki temperaturi in dovolj dolgem gorenju enostavno prežge.
Zato pa maš mivko. Pa si že gasil kako stvar - v realnem svetu, ne sam za tipkovnico?
Kar se požarne varnosti tiče, so LiFePo4.
Pa ne mešat velikih stvari, z powerbanki in telefoni.
Tle smo začel z powerbanki in požari le teh.
Ga pač vržeš v ranglo in mivko gor, pokrovko in ven z njim.
Kwa ti spet ni jasn. Spet nekaj kompliciraš in pametuješ. Sam še EV ti manjka, kak ga sosedje namočjo v keson z vodo.
Kwa ti spet ni jasn. Spet nekaj kompliciraš in pametuješ. Sam še EV ti manjka, kak ga sosedje namočjo v keson z vodo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joez7 ()
Zato pa maš mivko. Pa si že gasil kako stvar - v realnem svetu, ne sam za tipkovnico?Govora je o shranjevanju, ne o gašenju ko že gori in si slučajno doma.
Torej da imaš vse te zadeve varno spravljene v nekem kontejnerju, da ti v najslabšem primeru samo zasmradi bajto. Senzorje za dim in CO že imam. Hotel bi samo, da mi ne zažge bajte.
AI predlaga kovinsko posodo, napolnjeno z vermikulitom. Finta je pa, da bi te baterije morale biti tudi dostopne in uporabne.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
GregiB ::
Da skrbi ni povsem odveč... v soseski je avtomehaniku zgorela cela garaža. ker se je vnela baterija od brezžičnega vrtalnika... Zavarovalnice krijejo takšne prigode?
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica
Te odeje delujejo tako, da zadušijo ogenj, če je goreča baterija pokrita. Pri plehu je nevarnost, da ti zaradi vročine zažge kaj v okolici. Pa pleh lahko ob dovolj visoki temperaturi in dovolj dolgem gorenju enostavno prežge.Zadevo bi postavil v betonsko klet, naokoli pa prazno ali pa samo kovinsko orodje v bližini.
Me je kar zaskrbelo; kup 18650 celic iz starega laptopa, pa jih imam kar tako v predalu... baterijski paket 15 let starega vijačnika v plastični torbi ipd.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
fikus_ ::
LiFePO in variante se učinkovito gasi samo s potopitvijo v vodo. Pogojno v mivko, kot je zgoraj nekdo napisal.
Pri potopitvi se prepreči dostop kisika in omogoči hlajenje.
poglejte na YT, kako hitro zgorijo takšne baterije. Na tem posnetku je še pokazano gašenje.
https://www.youtube.com/shorts/TNN7TKcy...
Pri potopitvi se prepreči dostop kisika in omogoči hlajenje.
poglejte na YT, kako hitro zgorijo takšne baterije. Na tem posnetku je še pokazano gašenje.
https://www.youtube.com/shorts/TNN7TKcy...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
matobeli ::
mimgrede, prazne baterije bistveno manj gorijo kot polne in največja neavrnost je pregretje baterije zaradi preveč polnjenja ali prehitrega praznenja.
Pa dejte stare telefone prodat ali podarit naprej ker v predalu bodo fuč.
Pa dejte stare telefone prodat ali podarit naprej ker v predalu bodo fuč.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Zato pa maš mivko. Pa si že gasil kako stvar - v realnem svetu, ne sam za tipkovnico?
Seveda, vsak ima poleg gasilnega aparata še lopato in karjolo mivke v bivalnem delu hiše ali stanovanja.
Govorimo o power bankih. In tudi baterijah od orodja, skirojev itd. Ne vem od si sedaj potegnil na plano avte. Da, tudi avti so problem. Sploh na javnih mestih. Za škodo na privat parcelah mi je ravno do Tokia.
Daj pojdi onemu mehaniku razložit to s peskom in pokrovko.
Da skrbi ni povsem odveč... v soseski je avtomehaniku zgorela cela garaža. ker se je vnela baterija od brezžičnega vrtalnika... Zavarovalnice krijejo takšne prigode?
Je zagorelo med polnjenjem?
Zadevo bi postavil v betonsko klet, naokoli pa prazno ali pa samo kovinsko orodje v bližini.
Ja, če ni nič gorljivega zraven, itak nima kaj bit.
Ampak, če imaš vse baterije pri bajti zbrane na enem kupu in to zagori, je to po mojem vseeno kar veselica.
Hvala za idejo "vermikulit" , v sili pa pride prav tudi mačji pesek.
Za shranjevanje pa star pisker z pokrovko (če te je pač preveč strah). Pa požarni alarm.
Me za stare - prazne ni strah. Bolj za kako sumljivo - te nebi pustil brez nadzora med polnjenjem.
Za shranjevanje pa star pisker z pokrovko (če te je pač preveč strah). Pa požarni alarm.
Me za stare - prazne ni strah. Bolj za kako sumljivo - te nebi pustil brez nadzora med polnjenjem.
Bolj pravi moderen izraz, Evtanizira
mojsterleo ::
Jaz mam doma en 10k power bank za domače potrebe. Pogosto je uporaben ker ni vedno vtičnice v bližini. Ni kakšne posebne shrambe, kamor bi ga hranil, ko ni v uporabi.
Kar se Ankerja tiče, ima dobre polnilce, powerbanki pa so po mojih izkušnjah bolj slabi.
Do sedaj sem imel dva, eden je crknil sam od sebe po cca 2 letih, drugi pa je počil.
Kar se Ankerja tiče, ima dobre polnilce, powerbanki pa so po mojih izkušnjah bolj slabi.
Do sedaj sem imel dva, eden je crknil sam od sebe po cca 2 letih, drugi pa je počil.
matobeli ::
feryz ::
Pri nas ležijo nekje v kleti med ostalo šaro.
Če jih bodo spet rabili, bomo šli v trgovino po nove. In jih kasneje vrgli v klet.
Če jih bodo spet rabili, bomo šli v trgovino po nove. In jih kasneje vrgli v klet.
Nikonja ::
A ni potem najbolj enostavno dat v vrečko in pred bajto, če si v bloku potem obesiš v vrečki dol z balkona...
Mater vam dogaja...
Mater vam dogaja...
s1m0n ::
Če so not cilindrični 18650 pa, da ne pride do poškodb samih baterij ni neke panike, da bi kdar koli šlo kaj narobe. Še manj, če je vse prazno :)
A ni potem najbolj enostavno dat v vrečko in pred bajto, če si v bloku potem obesiš v vrečki dol z balkona...
Mater vam dogaja...
Ni ravno optimalna temperatura čez leto za vgrajene baterije za shranjevat zunaj. Je le dobro, da je od 10 do 25 stopinj Celzija in med 40 in 60 % napolnjenosti.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Ladja z 800 električnimi avtomobili neustavljivo gori (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 33629 (5816) | starfotr |
| » | katero 18650 baterijo kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11128 (7497) | jb_j |
| » | UPS Li-ionOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3357 (2798) | blackbfm |
| » | Stop charging aplikacija (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 9397 (8133) | ncc2000 |