Forum » Loža » Dve tretjini proteinskih praškov vsebuje presežene vrednosti svinca
Dve tretjini proteinskih praškov vsebuje presežene vrednosti svinca

Horas ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Prisegam na naravno hrano, pa magari ima 5% beljakovin na 100g.
Proteinski praški so pa nadnaravni. al kaj?
Umetna hrana, naspikana ce hoces.
še en nejevern tomažek.
drgač pa trol tema al kaj?
Samooskrba87 je izjavil:
In kot pravim, niso samo proteinski praški, zdaj sem v dilemi ali naj oves popolnoma izločim iz prehrane, zato ker ne vem katere znamke ovsa je kmet pošprical z herbicidom glifosatom direkt pred žetvijo. Beli riž je tipično znan da dostikrat vsebuje presežene vrednosti arzena, včasih tudi kadmija, svinca in živega srebra. Podobno, vendar za svinec velja za korenje, rdečo peso, repo, kolerabo, sladki krompir, pastinak, čebulo, por in česen. Pa morski sadeži seveda ravno tako, še dobro da jih ne jem.![]()
pa se ti hecaš, al si čohjen? al butjen? jaz vsak dan jem ovsene kosmiče, riž, kaj šele tuno v lastnem soku, ki jo vsak dan pojem 150g konzervo, in imam krvno sliko odlično. paničariš in serješ za brezveze.
Spet še ena troll tema. Neverjetno.
točn to
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Horas ()

mr_chai ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
še en nejevern tomažek.
Samooskrba87 je izjavil:
In kot pravim, niso samo proteinski praški, zdaj sem v dilemi ali naj oves popolnoma izločim iz prehrane, zato ker ne vem katere znamke ovsa je kmet pošprical z herbicidom glifosatom direkt pred žetvijo. Beli riž je tipično znan da dostikrat vsebuje presežene vrednosti arzena, včasih tudi kadmija, svinca in živega srebra. Podobno, vendar za svinec velja za korenje, rdečo peso, repo, kolerabo, sladki krompir, pastinak, čebulo, por in česen. Pa morski sadeži seveda ravno tako, še dobro da jih ne jem.![]()
pa se ti hecaš, al si čohjen? al butjen? jaz vsak dan jem ovsene kosmiče, riž, kaj šele tuno v lastnem soku, ki jo vsak dan pojem 150g konzervo, in imam krvno sliko odlično. paničariš in serješ za brezveze.
točn to
NA tvoji krvni sliki ni podatka o tem koliko imaš težkih kovin pa katerih. Ti kr jaz povem, da ne boš rabil iti delat posebno sliko težkih kovin. V krvi in organih imaš toliko živega srebra, kot bi 500 let živel v Idriji.
TucoX ::
A sploh obstaja kakšen kmet ki ima čisto vest ?
Meni so najljubši biodinamični pridelovalci (blagovna znamka Demeter), a jih v Sloveniji ni veliko, ker je kar zahtevna vrsta pridelave z uporabo škropiv in gnojil samo iz naravnih zelišč (nobene kemije/biokemije). Na kmetiji Černelič vzamem zelenjavo, na kmetiji Bogovič pa sadje. Oba imata Demeter certifikat.
Glugy ::
Ne kupujem te nesnage. Mene pa zelo moti, da nas tržniki na vsakem koraku posiljujejo z besedo protein. Slovenščina ima svojo besedo, reče se ji beljakovina. Idioti.
To tud mene moti. Zakaj proteini? A so čisto pozabil na lepe slovenske besede? Zakaj jih ne bi uporabil. Beljakovine so čisto lepa slovenska beseda.
Samooskrba87 ::
Ta malo drugace razlozi te rezultate raziskave.
Ta ne ve da ne obstaja meja svinca v hrani, ki je tako majhna, da ne bi povzročila nobenih škodljivih učinkov na zdravje. TO pravi aktualna znanost, tako je tudi stališče svetovne zdravstvene organizacije:
“WHO "there is no safe level of lead, and immediate action is needed to eliminate exposure and protect future generations.”
https://www.consumerreports.org/lead/pr...
Zakaj je zate kar vse trol, si še en izmed antivaksarjev, ki se požvižga na znanost al kaj?
Ne, a si ti? No mislim verjetno si ja, glede na to kaj pišeš. Kaj je tvoja definicija "odlične krvne slike"? Sploh veš da svinec v telesu povzroča škodo tudi pri manj kot enem delcu na milijardo(ppb)? Nazadnje boš začel nabijat kako si ti stestiral par biomarkerjev in so bli znotraj "normalnih mej", daleč od optimalnih in to zate že kar pomeni "odlična krvna slika" lol. Pa ti veš kaj vse sploh moraš pomerit? Daj naštej mi kaj si sploh pomeril, ker razen če si plačal krepko preko jurja nisi niti približno pomeril vseh ključnih stvari.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samooskrba87 ()
IL_DIAVOLO je izjavil:
še en nejevern tomažek.
Samooskrba87 je izjavil:
točn to
NA tvoji krvni sliki ni podatka o tem koliko imaš težkih kovin pa katerih. Ti kr jaz povem, da ne boš rabil iti delat posebno sliko težkih kovin. V krvi in organih imaš toliko živega srebra, kot bi 500 let živel v Idriji.
Točno tako, tip se dela pametnega in trola, v resnic pa pojma nima.
A sploh obstaja kakšen kmet ki ima čisto vest ?
Meni so najljubši biodinamični pridelovalci (blagovna znamka Demeter), a jih v Sloveniji ni veliko, ker je kar zahtevna vrsta pridelave z uporabo škropiv in gnojil samo iz naravnih zelišč (nobene kemije/biokemije). Na kmetiji Černelič vzamem zelenjavo, na kmetiji Bogovič pa sadje. Oba imata Demeter certifikat.
Hvala za imformacije, bodo prišle prav. :)
Djole:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2783757...
Zgodovina sprememb…
Scorpio1 ::
Na ZPS testu je imel Spar Whey najboljšo oceno kar se tiče težkih kovin...
https://imgur.com/xEIIckJ
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Scorpio1 ()
Ales78 ::
Za ribe, nekoč so bile prva hrana, za dojenčke. Danes jih pediatri odsvetujejo prvih 10 let, ravno zaradi visoke vsebnosti težkih kovin. Fama, da so ribe zdrave, danes ne velja več.
Travel is fatal to prejudice, bigotry, and narrow-mindedness, and many of our
people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of
men and things cannot be acquired by vegetating in one little corner of earth.
people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of
men and things cannot be acquired by vegetating in one little corner of earth.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ales78 ()
Morda veš iz katere številke revije ZPS je ta test? Bi bil tako dober in bi naredil printscreen celotnega testa?
Za ribe, nekoč so bile prva hrana, za dojenčke. Danes jih pediatri odsvetujejo prvih 10 let, ravno zaradi visoke vsebnosti težkih kovin. Fama, da so ribe zdrave, danes ne velja več.
O velja velja, le da tiste ribe iz začetka prehranske verige, ki imajo zelo malo živega srebra, recimo sardine, ne pa tiste iz konca, recimo tuna.
Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::
No ja, organizacija WHO je nenazadnje tudi "ugotovila" da je slanina enako skodljiva kot cigareti
Ali pa se ena cvetka od ene strokovnjakinje, sem ravno zasledil na enem jutranjem programu. Da ze samo kozarec alkoholne pijace poveca nastanek raka
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
ginekk ::
Samooskrba87 je izjavil:
Morda kdo ve, kje v Sloveniji lahko, po možnosti čim ceneje testiram vsebnost težkih kovin, škropiv in drugih kontaminantov v živilih in prehranskih dodatkih? Uprava za varno hrano to uslugo ponuja? Morda Kemijski inštitut?
O testiranju svojega wheya sem začel razmišljati od kar sem 10 dni nazaj prebral poročilo Consumer Reports, kjer je bilo ugotovljeno, da skoraj dve tretjini proteinskih praškov vsebuje prevelike vrednosti svinca, več kot 8 % jih vsebuje prevelike vrednosti kadmija in več kot 4 % prevelike vrednosti arzena:
Protein Powders and Shakes Contain High Levels of Lead
https://www.consumerreports.org/lead/pr...
.
Na srečo so sirotkine beljakovine manj problematične. Po teh člankih sodeč vsebujejo 9x manj svinca kot veganske "plant-based" beljakovine in nasploh niso problematične.
Imo je bolj nevarno sedeče prebiranje teh člankov in stres raznih debat, kot pa redni trening in povečano uživanje beljakovin. Že tu je par analfabetov, ki izgleda raje kupijo živo kokoš in jo zakoljejo doma na balkonu. (zatem pa si prižgejo čik v pomiritev in spijejo šilce domačega žganja)
Drugače pa res hvala ti za tale link!
No ja, organizacija WHO je nenazadnje tudi "ugotovila" da je slanina enako skodljiva kot cigareti :))
Kdo te je pa to nategnu? Oni tega niso nikoli rekli.
Zgodovina sprememb…
estons ::
Imo je bolj nevarno sedeče prebiranje teh člankov in stres raznih debat, kot pa redni trening in povečano uživanje beljakovin.
+1000
Na srečo so sirotkine beljakovine manj problematične. Po teh člankih sodeč vsebujejo 9x manj svinca kot veganske "plant-based" beljakovine in nasploh niso problematične.
No res da majo precej manj svinca od plant based bveljakovin, ampak nekatere znamke sirotkinih beljakovin imajo še vedno ogromno svinca. Nekatere pa čisto nič. Samo kaj ko je test bil delan za Ameriko, ne pa za naš trg. Še dobro da smo našli tale test Zveze potrošnikov Slovenije, ki ga je Scorpio1 prilepil sem.
Imo je bolj nevarno sedeče prebiranje teh člankov in stres raznih debat, kot pa redni trening in povečano uživanje beljakovin.
Brez člankov ni znanja. Brez znanja je nemogoče delat optimalne, uniformirane odločitve na kateremkoli področju pač že. Think about that.
Zgodovina sprememb…
Zdele gledam ta test zveze potrošnikov Slovenije, kar je dostopnega na netu, pa kot izgleda na prvi pogled so testirali samo vsebnost kadmija, kaj pa svinec, ki se še precej pogosteje pojavlja v sirotkinih beljakovinah?
https://www.zps.si/testi/izdelek/spar-h...
https://www.zps.si/testi/izdelek/spar-h...
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Hrana (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14784 (1610) | Horas |
| » | Kje kupujete omega 3 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 36976 (7111) | Horas |
| » | Količinski popusti v Mercatorju/Sparu/Tušu...Oddelek: Loža | 7205 (5365) | fosil |
| » | Skuta namesto proteinovOddelek: Šport | 10429 (9485) | Looooooka |
| » | Svinc ...Oddelek: Loža | 7616 (6331) | energetik |