Forum » Loža » S čim testirate prisotnost svinca?
S čim testirate prisotnost svinca?

telexdell ::
Samo v info: Manjša propelerska letala (Cessna, Piper) ne kurijo kerozina, ampak osvinčen bencin (AVGAS 100LL) - pol grama tetraetilsvinca na liter.
In ko se vozite z avtom po bio eko izdelke poglejta, kako stara je sesta po kateri se peljete. Če je starejša od nekje 30 let pol so tam vozili avtomobili na svinec. Z ispuhi iz avta je ta svinec lahko zašel dokaj daleč levo in desno od ceste... Torej- iščite kmetije z bio eko izdelki kateri so ob cestah mlajših od 3o let, od katerih so starejše ceste odaknjene vsaj 1 km v vse smeri in katere so že pred 20 letu oporabljale izklkučno nerjavne kovine in ne rjavne zaščitene z barvnimi premazi. Pa na strehe ne pozabit pogledat. Ob strešnih oknih in žlotah še dandanes kdo vgradi svinčeno pločevino, da vse skupaj zatesni...
Če se išče svinec na porcelanu in kristalu pol ga je drugej še neprimerno več.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: telexdell ()

predi ::
Svinec imaš lahko tudi v tistem, kar ti priteče iz pipe (običajno voda). Če imaš kakšen člen iz medenine vmes, recimo vodomer, niti ne potrebuješ svinčenih cevi, da bi bil slednji prisoten.

GenZNPC ::
Manjse luknje v loncih smo nekoc krpali s svinceno plombo.
Drzalo je kako leto dni, jovo na novo.
Drzalo je kako leto dni, jovo na novo.
skibidi

WhiteAngel ::

Svinec imaš lahko tudi v tistem, kar ti priteče iz pipe (običajno voda). Če imaš kakšen člen iz medenine vmes, recimo vodomer, niti ne potrebuješ svinčenih cevi, da bi bil slednji prisoten.
V medeninastih zglobih in vodomerih je svinca v sledovih. Procent ali dva. In ti želiš primerjati to z na desetine metrov svinčenih cevi včasih?
tetriandoch je izjavil:
Po propadandnik trobilih je naš najhujši zdravstveni sovražnik ogljikov dioksid.
Saj to kar drži. Koliko ljudi se je že zadušilo v jamah, ker je CO2 izpodrinil kisik.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WhiteAngel ()

Da preverjaš za svincem je pač paranoično. In ja, če da na forum, bodo povedali svoja mnenja. Bolje kot da zapravlja denar za teste.
Če ti to enačiš s "popolnoma zanemarit dejavnike tveganja zdravja", je pa problem.
Jesti s svinčenim bištekom in piti iz takih čaš pa res ni treba no. Jaz bi na njegovem mestu vse skupaj preventivno odnesel na odpad, pa naj tam sortirajo. Svinec je sicer nevarni odpadek...

delavec44 ::
Ja, ker so včasih pa kar iz svinca delali jedilni pribor. Potem smo pa dnevno spremljali zastrupitve v UKC.

Ja, ker so včasih pa kar iz svinca delali jedilni pribor. Potem smo pa dnevno spremljali zastrupitve v UKC.
V srebrnem priboru je bilo včasih (100+ let nazaj) veliko svinca. In ja, tudi hude zastrupitve so bile z vrči in čašami, iz katerih so pili vino, ker je reagiral. Zato se je vino vedno nalivalo iz glinenih/keramičnih vrčev in zdaj stekla.

telexdell ::
WhiteAngel je izjavil:
Jesti s svinčenim bištekom in piti iz takih čaš pa res ni treba no. Jaz bi na njegovem mestu vse skupaj preventivno odnesel na odpad, pa naj tam sortirajo. Svinec je sicer nevarni odpadek...
Če bo kdo nosil kakšen kristal iz Rogaške na odpad mi naj javi na ZS. Mu prihranim pot, če me bo zanimal.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

borisk ::
če iščeš kaj iz rogaškega kristala po nizki ceni, ti priporočam obisk centra ponovne uporabe na deponiji Tuncovec pri Rogaški Slatini, te robe je v naših koncih precej, in jo je posledično precej tudi pri njih.

predi ::
WhiteAngel je izjavil:
https://old.delo.si/znanje/znanost/varc...Svinec imaš lahko tudi v tistem, kar ti priteče iz pipe (običajno voda). Če imaš kakšen člen iz medenine vmes, recimo vodomer, niti ne potrebuješ svinčenih cevi, da bi bil slednji prisoten.
V medeninastih zglobih in vodomerih je svinca v sledovih. Procent ali dva. In ti želiš primerjati to z na desetine metrov svinčenih cevi včasih?
Bile so tudi TV oddaje na to temo nekoč, ampak se ne spomnim kje, kdaj. Verjetno na RTV.

Avenger ::
OP: mislim, da ni druge kot to, kar si že našel. Testerji ne bojo zastonj, to kar je na aliexpressu je verjetno najceneje kar lahko dobiš, če je ustrezno za tvoj namen pa ne vem.
Sicer so me pa nasmejali odgovori, tipično za forum:
OP: kam najbolje it na lasersko odstranjevanje dioptrije?
Uporabnik1: kaj je pa narobe z očali?
Uporabnik2: leče nosi, to se meni ful obnese.
Uporabnik3: a slabo vidiš al kaj? Šit ej
Uporabnik4: odkar je Golob na oblasti, so šle cene operacij ful gor
OP: ampak... kam it na operacijo..??
Uporabnik5: Uporabnik4: ti pa sam tih bod, SDS fanboy, a moraš povsod smetit?
Uporabnik6: Uporabnik2, mene moje malo motijo, katere pa ti nosiš?
Uporabnik2: ^^Nosil sem že vse živo, nobenih problemov z nobenimi, tko da ne vem kako ti pomagat.
Sicer so me pa nasmejali odgovori, tipično za forum:
OP: kam najbolje it na lasersko odstranjevanje dioptrije?
Uporabnik1: kaj je pa narobe z očali?
Uporabnik2: leče nosi, to se meni ful obnese.
Uporabnik3: a slabo vidiš al kaj? Šit ej
Uporabnik4: odkar je Golob na oblasti, so šle cene operacij ful gor
OP: ampak... kam it na operacijo..??
Uporabnik5: Uporabnik4: ti pa sam tih bod, SDS fanboy, a moraš povsod smetit?
Uporabnik6: Uporabnik2, mene moje malo motijo, katere pa ti nosiš?
Uporabnik2: ^^Nosil sem že vse živo, nobenih problemov z nobenimi, tko da ne vem kako ti pomagat.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Avenger ()

delavec44 ::
Če smo iskreni, se nam lahko tudi s tvojim odgovorom pridružiš.
Meni bi bilo drugače kul, če bi me kdo opozoril, da mogoče (po njegovo!) zapravljam denar brez veze in ne striktno s plašnicami le odgovarjal na podano vprašanje. Se vsaj vidi neko večinsko mnenje potem. Na tak način kot v tem videu testira bi bilo bolje, če ne bi.
Podobno kot če en vpraša kako Nigerijskemu princu nakaže denar preko WU in bi se potem jezili kaj mu težimo, da je to scam, če je on izrecno vprašal le kako nakazati.
Meni bi bilo drugače kul, če bi me kdo opozoril, da mogoče (po njegovo!) zapravljam denar brez veze in ne striktno s plašnicami le odgovarjal na podano vprašanje. Se vsaj vidi neko večinsko mnenje potem. Na tak način kot v tem videu testira bi bilo bolje, če ne bi.
Podobno kot če en vpraša kako Nigerijskemu princu nakaže denar preko WU in bi se potem jezili kaj mu težimo, da je to scam, če je on izrecno vprašal le kako nakazati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vrste gorivOddelek: Loža | 5766 (1081) | pegasus |
» | Analiza pitne vode s pipe (Ljubljana)Oddelek: Loža | 4690 (1653) | Magic1 |
» | Vojna napoved ohranjanju narave - nove spremebe ZON?Oddelek: Loža | 2829 (1836) | 6151 |
» | Svinc ...Oddelek: Loža | 7478 (6193) | energetik |
» | "svinsku težku"Oddelek: Loža | 1657 (1284) | 1024 |