» »

Rasizem slovenske policije

Rasizem slovenske policije

MAXIMIR ::

https://www.rtvslo.si/crna-kronika/vedn...

"Vedno smo krivi migranti, nikoli ne prejmemo zaščite pred nasiljem ali rasizmom"
Ambasada Rog: Vsak begunec, ki je prišel v Evropo, je že doživel policijsko nasilje
V Ljubljani je potekal protestni shod, na katerem so policiji očitali čezmerno in rasno motivirano nasilje pri obravnavi nedavnega pretepa v enem izmed ljubljanskih lokalov. Policija očitke zavrača in dodaja, da bo konkretni postopek preverila.

Protest je organizirala iniciativa Ambasada Rog, ki trdi, da pretepa med dvema osebama v ljubljanskem lokalu, zaradi katerega je policija posredovala, v resnici ni bilo, in sporoča, da so bili nasilneži v resnici policisti, ki so napadli delavca, mu hudo poškodovali obraz in ga za tri dni poslali v bolnišnico. Delavec, ki mu je Slovenija podelila mednarodno zaščito, je po podatkih Ambasade Rog njen član že vrsto let. Nikoli ni začel prepira, trdo dela in skrbi za ljudi okoli sebe, so povedali na shodu v središču mesta.

Člani iniciative Ambasade Rog po njihovih podatkih predstavljajo 16 odstotkov tuje delovne sile, plačujejo davke in prispevajo v pokojninski sistem, plačujejo najemnino ter podpirajo gospodarstvo. "Ta država je naš dom in trudimo se prispevati k njej, kako je potem mogoče, da smo na koncu spoznani kot kriminalci samo zaradi barve naše kože," so člani iniciative opozorili na protestnem shodu. Zahtevajo dostojanstvo in enake pravice. Enako bodo storili ob vsakem policijskem nasilju nad njihovim članom.

Na shodu so poudarili, da kot tujci dobro poznajo policijo, kot tujci naj bi doživljali njihovo diskriminacijo. "Kjer koli je težava, vedno smo krivi migranti, nikoli ne prejmemo zaščite pred nasiljem ali rasizmom, s katerim se spopadamo vsak dan," so dodali.

Po njihovih navedbah je vsak begunec, ki je prišel v Evropo, že doživel policijsko nasilje na državnih mejah, predvsem na Hrvaškem, v Bolgariji in na Madžarskem. Tako so za policiste le "nezakoniti migranti", in ne ljudje. "Vemo, kako ljudje trpijo in celo umirajo na državnih mejah zaradi evropskega migracijskega režima," so dodali na protestnem shodu.

Policija zavrača "namigovanja"
Na Policijski upravi (PU) Ljubljana so na podlagi prvih ugotovitev ostro zavrnili "namigovanja, da bi policisti postopali brutalno, pretepali osebe v postopku ali ravnali na kakršen koli nedovoljen način". Prav tako so zanikali, da bi zoper kršilca uporabljali plinski razpršilec ali palice. Dodali so, da bodo konkretni postopek preverili, na podlagi ugotovitev pa bodo izvedli ustrezne ukrepe.

Scaramouche3 ::

Kmalu črnske soseske, povečan kriminal, vsak pogled ali preverba identitete,ali imaš državljanstvo je rasizem.
Jaz bi vse te na našem forumu,ki so za masovne migracije in hočejo še več, dal prisilno živeti v te soseske, pa naj čez par let poročajo o lepoti multi kulti!

To je ko se greš takih igric!

Zgodovina sprememb…

endelin ::

Ntoko ima čas ob kerokoli uri?:))
Kdo plačuje to? Follow the money

endelin je izjavil:

Ntoko ima čas ob kerokoli uri?:))
Kdo plačuje to? Follow the money

Liberalni mladi Slovenci pa uporabne budale!

Miki N ::

To da Slotehovski frazi "črnec, prosim" čisto en drug pomen. :))

Ampak v Sloveniji je to dejansko, umeten "tiktok" problem - še sami niso kaj preveč entuziastični, ker vedo da je "stvar" papagajski aktivizem

NekdoPach ::

Člani iniciative Ambasade Rog...

Ne razumem. A ni opanković to že zdavnaj dezinficiral... Od koder so se zdaj vzeli?

Zgodovina sprememb…

NekdoPach je izjavil:

Člani iniciative Ambasade Rog...

Ne razumem. A ni opanković to že zdanaj dezinficiral... Od koder so se zdaj vzeli?

Očitno je sindrom podalpskih avtohtonih še vedno prevelik in bi svojo nazijo radi uničili z masovnimi migracijami...

Se spomnim kako so v parlament povabili frizerja/brivca Ahmada Šamija, kjer so pili čaj. Mene ustavi policija na vratih parlamenta:D

Utk ::

Migrante je treba ustavit, ampak to ne opravičuje nesposobne in pokvarjene policije. Verjamem da je vse kar so rekli o njej res, vseeno pa jih treba vrnit od koder so nelegalno prišli.

Vsaka zgodba ima dve plati;)

Se spomnim pred časom v centru ljubljane ko sta dva policaja od "skupine tujcev" zahtevala da pokažejo dokumente. Dobesedno v fris so se jim smejali tam na trgu. Midva s kolegom sva bila samo wtf

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

endelin je izjavil:

Vsaka zgodba ima dve plati;)

Se spomnim pred časom v centru ljubljane ko sta dva policaja od "skupine tujcev" zahtevala da pokažejo dokumente. Dobesedno v fris so se jim smejali tam na trgu. Midva s kolegom sva bila samo wtf

Naj dajo na policaje kamere, da ne bo potem obtožb z obeh strani...

To bi bilo edino pametno.

Saj pokazali so papirje samo je bila funny scena kolko moraš met samokontrole kot policaj da se ti ne spipa :D

Zgodovina sprememb…

endelin je izjavil:

To bi bilo edino pametno.

Saj pokazali so papirje samo je bila funny scena kolko moraš met samokontrole kot policaj da se ti ne spipa :D

Policijo je lahko obtožati,ko te ustavi, samo če si sam policaj je jeba, ker lahko imaš zelo agresivne osebke, migrante, ki niso navajeni naših norm in jim je naš svet tuj, mislijo pa da lahko počnejo kar hočejo.
Drug problem je pravo, kjer mu nimaš kaj vzet če naredi prekršek, medtem pa našemu državljanu takoj narediš.

Mene so zadnjič zraven begunskega centra vič na kolesu ustavili za preverjanje ali sem vinjen, med tem pa migranti hodijo čez cesto kjer se jim sprdne.

Vedo, kje lahko vzamejo denar. Pa sem rekel kaj je razlog, pa je rekla, da sem lahko vinjen,sem vprašal kako veste, pa je rekla da človek vijuga, pa sem rekel,da jaz očitno nisem, pa je kar utihnila.

Polda ::

Dajte jim priložnost nekateri imajo visoke cilje.

Moje ime je Kobi in prihajam iz Kameruna. V Kamerunu sem se ukvarjal z gojenjem kakava. V Slovenijo sem prišel pred dvema letoma in sem ravno pred kratkim dobil status begunca, zaradi česar sem srečen do neba. To pomeni, da bom lahko ostal in da ne bom deportiran nazaj v svojo državo, kjer že več let divja državljanska vojna, pred katero sem moral pobegniti.

Ker sem tukaj že dve leti, sem srečal že veliko ljudi. Od vseh teh srečanj me najbolj preseneča to, kako Slovenci grdo govorijo o svoji državi. Čudim se, saj Slovenija ni tako slaba, kot je slaba moja država, kjer imamo vojno. Zdi se mi, da vlada ni uspela vzpostaviti odnosa s svojimi državljani in nasloviti njihovih potreb in pridobiti njihovega zaupanja.

Ker mi je Slovenija dala zaščito pred vojno, jo zdaj smatram kot mojo državo. Ne kot mojo drugo državo. Ampak kot svojo prvo. Poznam zgodbo, kako je neka ženska prišla v majhno vas in odprla biznis ter skrbela za neko punčko. Čez nekaj časa se je želela vrniti v svojo deželo in zapusti svoj biznis tej punčki, ki je bila zdaj že odrasla. Toda punca je zavrnila ponudbo. Ženski je rekla: "Kjer je tvoj dom, je moj dom, kamor koli boš šla, bom šla s teboj." Nekako tako jaz čutim do Slovenije, ki mi je dala zaščito. Mnogi so mi rekli, naj grem drugam, kjer so boljši pogoji, ampak čutim zvestobo in dolžnost do te države, da ji povrnem, zato ne bom nikoli odšel.

Toda mnogi drugi nimajo iste sreče kot jaz in jim Slovenija ne ponudi te priložnosti. Zaradi tega sem se udeležil delavskega protesta za 1. maj, na katerem sem opozoril na težavo prosilcev za azil, ki so delavci in ki jih Slovenija krvavo potrebuje, pa jih vseeno zavrača. Označuje jih za kriminalce in deportira. Slovenija bi morala omogočiti priložnost tistim, ki se trudijo, delajo, plačujejo davke in osrečujejo svoje prijatelje. Poznam Afriko. Nekje je vojna, nekje so drugi problemi. A vsi lahko prispevamo na svoj način.

Naj povem, da sem že dlje časa zaposlen v trgovini Tuš. Več mesecev sem bil zaposlen prek agencije, zdaj pa sem končno dobil pogodbo direktno prek firme in sicer za nedoločen čas. Zelo sem vesel, da sem dobil takšno pogodbo. Sodelavci so prijazni in na delovnem mestu se počutim dobro.

Hkrati tudi igram v ljudskem gledališču Ambasade Rog. Svoj prvi nastop smo imeli na delavskem pikniku konec aprila. Igra je bila o kralju, ki je imel dve ženi. Ena je imela diamantni prstan, ki je izginil. Obtožila je drugo ženo, da ji je ona ukradla prstan. Kralj je sklical vaško sodišče, na katerem je bil glavni sodnik tradicionalni zdravilec. Ta je govoril z duhovi in razkril, da je prstan ukradel kraljev namestnik. Nato so ga odpeljali v zapor. Jaz sem igral kraljevega namestnika, ki je ukradel prstan. Še zdaj sem zelo ponosen na naš prvi nastop, čeprav ni bil popoln, saj nismo veliko vadili. Kljub temu smo se dobro odrezali in smo bili še boljši, kot sem pričakoval.

V Sloveniji je vse dobro. Država je mirna in varna. Edina slaba stvar je plača. Z minimalno plačo res težko preživiš, sploh ob takšnih najemninah. To je isto za vse ljudi. Slovence in tujce.

Za prihodnost si želim, da bi se mi lahko v Sloveniji pridružila moja družina, ki je še vedno v Kamerunu. Želim si postati župan kakšnega manjšega kraja v Sloveniji. Ker si želim ustvarjati prijazno okolje za tujce.

Adamou Eugen Kobi

https://ambasada-rog.si/2024/06/24/zupa...

Ja, prebivalci manjšega kraja v sloveniji si prav gotovo želijo biti del eksperimenta, ko bo kamerunec ustvarjal "prijazno okolje za tujce":D

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Če "deluje" za Ljubljano...

blink ::

Vse poslati nazaj v njihove izvorne drzave in bo problem resen. Gledam posnetke iz Irske, UK, Spanije, Nemcije, Svedske, Italije, Francije ... povsod isto sranje! Ti ljudje so iz popolnoma drugega kulturnega, vrednotnega in verskega okolja. Se cigani se niso uspeli asimilirati v 500-ih letih, pa se bodo tile.

mr_chai ::

endelin je izjavil:

Ja, prebivalci manjšega kraja v sloveniji si prav gotovo želijo biti del eksperimenta, ko bo kamerunec ustvarjal "prijazno okolje za tujce":D

Sj so že imel enga črnega v Piranu, kjer je danes vse samo južno.

Blinder ::

En dan bo avtohtonim prekipelo in bodo podpirali rasizem
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Blinder je izjavil:

En dan bo avtohtonim prekipelo in bodo podpirali rasizem

Ne moreš reči da je rasizem,če hočejo Evropejci ostati večina v svojih državah.
To nikoli ne bo v Afriki,Arabiji ali Aziji.

chucki ::

Kup pijanckov in posebnezev je bilo. So imeli sabo gajbe piva in plesali. Sem jih gledal cez okno v Miklosicevem parku. 21 je bila socialna zato je bilo pivo.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

ššš ::

Tip je razgrajal in potem skup padu ker je bil preveč pjan.

mahone ::

A si morajo levicarji cisto vsak shit od Americanov sposodit?ž
Kak pateticen post :))

skumpl ::

Mene rasizem policije ne preseneča. Na žalost je tako marsikje. V ZDA na primer, je tega precej več kot pri nas.

Pinzl ::

skumpl je izjavil:

Mene rasizem policije ne preseneča. Na žalost je tako marsikje. V ZDA na primer, je tega precej več kot pri nas.

mhm, res so rasisti.
A maš kak kipec Georga Floyda doma? Je le že skoraj 6 let fentanyl free!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Pinzl ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako trenutno recikriramo plastiko

Oddelek: Loža
422242 (601) wcpapir
»

Newyorško oblikovalsko priznanje za plakat

413193 (1700) nejc_nejc
»

RTV novinarji in njihovi direktorji (strani: 1 2 3 )

11021308 (16878) mtosev
»

Kapitan Kirk v vesolju

Oddelek: Znanost in tehnologija
101173 (802) LINKO

Več podobnih tem