Forum » Loža » Kompresor - zračna inštalacija
Kompresor - zračna inštalacija

tehnicni ::
Imam:
- Stoječi kompresor Herkules pro-line B2800B
- GAV FRL 200 z 1/2˝ priključki
Ideja:
Imeti kompresor v prostoru A in pripravno enoto v prostoru B. Prostora sta ločena z zidom 30cm v katerem je že fi-5cm plastična cev, ki služi kot predor. Razdalja med kompresorjem in pripravno enoto je 2m.
Problem:
Pripravna enota zrak tudi lubricira z oljem in bi zato pred to enoto dal nek razdelilec zraka, ki bi imel hitro 1/2 spojko samo za zrak (da ne špricam olja okrog). Se pravi nekakšen T razdelilec.
Predvsem čudi me, da se teh namenskih zadev ne dobi v Merkur, Bauhaus, OBI... Edino kar sem našel je Y razdelilec ali pa razdelilec s 4 spojkami.
Očitno nekaj narobe gledam in bi vas prosil za nasvete.
- Stoječi kompresor Herkules pro-line B2800B
- GAV FRL 200 z 1/2˝ priključki
Ideja:
Imeti kompresor v prostoru A in pripravno enoto v prostoru B. Prostora sta ločena z zidom 30cm v katerem je že fi-5cm plastična cev, ki služi kot predor. Razdalja med kompresorjem in pripravno enoto je 2m.
Problem:
Pripravna enota zrak tudi lubricira z oljem in bi zato pred to enoto dal nek razdelilec zraka, ki bi imel hitro 1/2 spojko samo za zrak (da ne špricam olja okrog). Se pravi nekakšen T razdelilec.
Predvsem čudi me, da se teh namenskih zadev ne dobi v Merkur, Bauhaus, OBI... Edino kar sem našel je Y razdelilec ali pa razdelilec s 4 spojkami.
Očitno nekaj narobe gledam in bi vas prosil za nasvete.
- spremenilo: tehnicni ()

Bolder ::
Razvod zraka lahko narediš s pocinkanimi cevmi za vodo, vse skupaj vijačeno, vijačeni spoji zatesnjeni s kakšno bolj gosto barvo, na debelo namazano na navoj.
Lahko pa pogledaš tukaj:
https://s3c.pneumatikatlas.com/sl
Lahko pa pogledaš tukaj:
https://s3c.pneumatikatlas.com/sl

feryz ::
Y razdelilec je t kos, le kot je malo drugačen.
Sicer pa pocinkane cevi niso mus, danes lahko uporabiš karkoli za vodenje zraka.
Trgovin s pnevmatsko opremo je kolikor koli hočeš.
Sicer pa pocinkane cevi niso mus, danes lahko uporabiš karkoli za vodenje zraka.
Trgovin s pnevmatsko opremo je kolikor koli hočeš.

starfotr ::
Zaradi padca tlaka, moraš vzeti dovolj velik premer cevi, drugače bo na drugi strani precej neuporabno vse skupaj.

tehnicni ::
Bom vzel pocinkani t-fiting za vodne inštalacije z 1/2 navojem pa ga s teflonskim trakom na eni strani zašraufam v pripravno enoto, na drugi in "sredinski" strani pa pnevmatsko hitro spojko. Za cev bom pa uporabil kar eno 5m (že narejeno s spojkami). Z njo bom tudi naredil malo padca, da bo šlo proti pripravni enoti v razvlažilec zraka.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako daš skupaj bakreno in pocinkano cevOddelek: Loža | 587 (290) | Barbarpapa2 |
» | Debelina "glavne" vodovodne cevi v hiši (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25328 (12924) | floyd1 |
» | Ali pocinkane vodovodne cevi res z leti dobesedno izginejo? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17721 (8766) | solatko |
» | Nastavek za kompresor 10mmOddelek: Loža | 912 (680) | mulc007 |
» | prazni 1000 L kontejnerji - kako povezatOddelek: Loža | 8723 (7944) | Red_Mamba |