» »

EU vs Europeans: FDLayn - še sladkih 16 na oblasti?

EU vs Europeans: FDLayn - še sladkih 16 na oblasti?

MrYoda ::

Fork na temo: Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Vsa ta debata, kdo je boljši, kdo ma daljšega je za evropo (taka kot je danes, nalašč z malo) brez veze. Dokler se mi ne bomo zavzeli zase in iskali svojih EU interesov, se bomo z malimi možgani "popali" na propagando ukrajine (zopet nalašč z malo), ki jo v svojo korist uporabljata tako USofA in mama rusija (Xi se pa smehlja).
Miljarde, ki jih šibamo za oborožitev/obrambo sem in tja med ukrajino in ameriko, bi lepo namenili direktno sledečim (in še kakemu zraven, zato 3 pikice) in se nehali interno krega (fon der lajnovo pa poslali na goli otok):

Dassault Aviation (letala, brezpilotniki, rakete ....)
Saab AB (letala, podmornice, ladije, ...)
Naval Group (podmornice, ladije, ...)
Rheinmetall (Dojčland uber ales - to mi sicer ni najbolj všeč, so med WW2 par mojih prednikov v Aušvicu skurili)
Airbus (Letala, brezpilotniki, ...)
BAE (sky is the limit)
...

Če bi vsak od njih dobil miljardo "nepovratnih" sredstev z jasnim ciljem (kontrola obvodov v privatne žepe - Xi style), bi imeli v naslednji dekadi neodvisno obrambno (in ofenzivno - jebi ga) industrijo.

Se še kdo spomne krize 2008 - so nas finančno zategnili kot potepuške pse (svobodni trg pa take fore). Se ni smelo nič "državno finančno pomagat". Pa COVID - kolektivna odgovornost za finančni primankljaj. Zdej pa miljarde skozi okno ven iz EU.

Če EU stopi skupaj in začne uresničevat in FINANCIRATI svoje interese, smo NEUSTAVLJIVI! Imamo zelo dober socialni model (ki ga nekateri z veliko žlico izkoriščajo), ogromno motiviranega in dobrega kadra (visoko šolstvo gre sicer počasi v k...), zdravo mladino (no ja) in predvsem svojo ZGODOVINO.

Debata:
Pro et contra
Kako to doseči
Revolucija (kandelabri)?

Scaramouche3 ::

Edino kar nas bo zresnilo je napad Rusije,Kitajske ali pa neke druge države, drugače se bomo med sabo kregali...Potem bomo videli da je article 5 samo papir za zastraševanje in dober samo za rit obrisat.

Saj imamo dovolj orožja in regularne vojske, rabimo ICBM!

Ampak kaj lahko naredimo mi (EU živelj), da se komisija in EU zbudi pred napadom? To, kar delamo sedaj je samomor.

ICBM: miljarda Dessaultu in bi nekaj ratalo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MrYoda ()

MrYoda je izjavil:

Ampak kaj lahko naredimo mi (EU živelj), da se komisija in EU zbudi pred napadom? To, kar delamo sedaj je samomor.

Ne,to mora biti koncern koncernov, ker to je naš problem, zakaj bi samo ena država to imela.

Scaramouche3 je izjavil:

MrYoda je izjavil:

Ne,to mora biti koncern koncernov, ker to je naš problem, zakaj bi samo ena država to imela.

Exactly - zgoraj sem dal le "primere" za debato. In tu smo pri osnovnem problemu - EU lovec 6. generacije kjer sta se pred začetkom razvoja skregala Airbus in Dessault... we are doomed.

kriptobog ::

Treba skupiti skupaj ja. Tezava je, da ne bo nic, dokler se klanjamo USA in delamo v njihovo korist. Ameriki je itak v interesu, sibka EU. Je pa zdaj lepa sansa, da jih damo malo na stranski tir. Zdaj ko gremo v multipolen svet bo pomembno kaj bomo kot EU naredil iin s kom se bomo povezovali. Drzave kot posameznice so premajhne, da bi jih kdorkoli sploh jebal in uposteval. Ampak skupaj, kot enotna EU bi bili pa lahko veliki.

MrYoda je izjavil:

Scaramouche3 je izjavil:

MrYoda je izjavil:

Exactly - zgoraj sem dal le "primere" za debato. In tu smo pri osnovnem problemu - EU lovec 6. generacije kjer sta se pred začetkom razvoja skregala Airbus in Dessault... we are doomed.

Nismo, če parlament prisili z nekim vzvodom, torej rabimo nakup, ta ne bo možen, če ne pride do kolaboracije, saj so tudi prej obstajale!

The Panavia Tornado is a family of twin-engine, variable-sweep wing multi-role combat aircraft, jointly developed and manufactured by Italy, the United Kingdom and Germany.

The Typhoon was designed originally as an air-superiority fighter[5] and is manufactured by a consortium of Airbus, BAE Systems and Leonardo that conducts the majority of the project through a joint holding company, Eurofighter Jagdflugzeug GmbH. The NATO Eurofighter and Tornado Management Agency, representing the UK, Germany, Italy and Spain, manages the project and is the prime customer.[6]

bm1973 ::

kriptobog je izjavil:

Treba skupiti skupaj ja. Tezava je, da ne bo nic, dokler se klanjamo USA in delamo v njihovo korist. Ameriki je itak v interesu, sibka EU. Je pa zdaj lepa sansa, da jih damo malo na stranski tir. Zdaj ko gremo v multipolen svet bo pomembno kaj bomo kot EU naredil iin s kom se bomo povezovali. Drzave kot posameznice so premajhne, da bi jih kdorkoli sploh jebal in uposteval. Ampak skupaj, kot enotna EU bi bili pa lahko veliki.

EU je bila še do pred parimi letih pred ZDA, kar se tiče praktično vsega.

Sedaj se je sama zaklala in je slabša, kljub več prebivalstva in boljši izobrazbi.

Zgleda uvoženi temnopolti doktorji znanosti niso nič pripomogli k ekonomiji.

bm1973 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Sedaj se je sama zaklala in je slabša, kljub več prebivalstva in boljši izobrazbi.

Smo bili ja, dokler se ni zbudil tehnoloski sektor cez luzo. Kar smo mi dobili od tehnologije je vec ali manj en kup regulacije, namesto razvoja :))

David Mayer ::

kriptobog je izjavil:

Smo bili ja, dokler se ni zbudil tehnoloski sektor cez luzo. Kar smo mi dobili od tehnologije je vec ali manj en kup regulacije, namesto razvoja :))

Lep prosim, ne izmišljuj si...

Zgodovina sprememb…

David Mayer je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Lep prosim, ne izmišljuj si...

Preberi se enkrat

David Mayer ::

Zafrkavam se, joj no - pojdi me še ti prijavit moderatorjem :))

kixs ::

Evropa nima svojih surovin, nima svoje energije... vsaj zadosti ne. Pri tem se zacne in konca. Ne vem kdo bi nas lahko resno jemal.

Tudi kot nacije bomo pocasi izginili... no, relativno zelo hitro.

paradajzos ::

bm1973 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Za ene so pa vedno grešni kozli na voljo, ane? Za človeka s kladivom je vse videti kot žebelj. Za rasista so za vse stvari krivi ljudje, ki so različne rase od njega.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropska unija: uspehi, padci, prihodnost (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
56323598 (155) paradajzos
»

EU že prosjači, da američani ne umaknejo vojakov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1508453 (5071) Hec

Protesti proti NATO in EU v Franciji

282471 (1834) nirburu
»

Kitajska in ZDA (strani: 1 2 )

6411411 (7565) Cristofori

Več podobnih tem