» »

Jugo armija poligon z ovirami

Jugo armija poligon z ovirami

BRBR ::

Po spominu, +/-5-6 m visoka ovira iz železnih cevi čez katero je bilo treba prit, po možnosti na vrhu z ne prav zdravim premetom celega telesa, čez, na drugo stran.
Kakšna slika al pa video tega kje ?
Never underestimate the power of idiots in large groups.

Tole je zelo blizu, s tem, da je bilo kovinsko in zgornji prečki extra razmaknjeni.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/32/US_Navy_020423-N-6237W-001_SWAT_team_training.jpg/1000px-US_Navy_020423-N-6237W-001_SWAT_team_training.jpg

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/32/US_Navy_020423-N-6237W-001_SWAT_team_training.jpg/1000px-US_Navy_020423-N-6237W-001_SWAT_team_training.jpg

matobeli ::

https://www.gettyimages.com/detail/vide...

https://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pd...

Na drugem linku imaš eno skico vse ovir, na žalost bolj v slabi resoluciji.

matobeli je izjavil:

https://www.gettyimages.com/detail/vide...

https://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pd...

Na drugem linku imaš eno skico vse ovir, na žalost bolj v slabi resoluciji.

Ja, ta predzadnja ovira na videu, tudi ta preskok čez je taprav ampak zaprmej, tole na videu je garant prenizko,
ker tudi ta, ki si je to upal ni doskočil kar na tla.

Zgleda da sem bil v eni specialni enoti (-:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BRBR ()

glede na to da je jla marsikaj prevzela od amerov je mogoče tale tip prepreke ki jo iščeš:

Na izseku je sicer lesena, ampak to so bili na hitro spacani poligoni.

Se je pa to vse mal spreminjal skozi leta, povej za obdobje ki te zanima.

Okapi ::

Zid

Kako si šel na drugi strani dol je bila pa stvar hitrosti, lahko si skočil dol, ali pa pač bolj počasi splezal.

Je bila pa še ena, ki je bila res zid, lesena, in je bilo treba delati skupinsko, da te je en dvignil, ker nisi mogel splezati ali skočiti tako visoko, na drugi strani pa je tudi ostal samo skok.

Zame najtežja je bila pa ovira, ki se ji je reklo kosa taraba.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Alfa Dog ::

Po moje pa ima OP v mislih "źirafo". Tam si splezal gor po ceveh kot po po lojtri, se s premetom vrgel čez in doskočil na tla (ponavadi v mivko oz pesek).
Fotke nimam, bom poslikal ko bom sel mimo vojasnice :):)

Alfa Dog je izjavil:

Po moje pa ima OP v mislih "źirafo". Tam si splezal gor po ceveh kot po po lojtri, se s premetom vrgel čez in doskočil na tla (ponavadi v mivko oz pesek).

Žirafa se zdi zelo primerno ime, ampak da bi doskočil direkt na tla ? Višina zgornje prečke je bila bolj tam kot pri Full metal jacket, zgoraj v odgovorih. Tam se tudi vidi povečan razmik pri zgornjih prečkah.

Zimonem ::

Iz tega so z vrha skakali smo najbolj nori. Po še to ne velikrat. Point poligona je da prideš čez.

Zimonem je izjavil:

Iz tega so z vrha skakali smo najbolj nori. Po še to ne velikrat. Point poligona je da prideš čez.

Point je bil timing.

nejc_nejc ::

Izgleda, da so bili poligoni razlicni???
Kosa taraba se je pri nas preckala iz obratne strani.
Premet je bil pri vseh višinskih najbolj priročen.

BRBR je izjavil:

Alfa Dog je izjavil:

Žirafa se zdi zelo primerno ime, ampak da bi doskočil direkt na tla ? Višina zgornje prečke je bila bolj tam kot pri Full metal jacket, zgoraj v odgovorih. Tam se tudi vidi povečan razmik pri zgornjih prečkah.

Doskok je bil direkt na tla, fora je v pravilnem premetu (postavitev rok), da te zarotira in si že na pol poti dol. Info iz prve roke, sem šel (pre)večkrat čez.
Glej video, 45. sekunda.

Sam tale v videu je ravno malo nižja od 4m in glede na tehniko premeta bi se res dalo direkt skočit.

Edin s polno bojno pa tega res ne bi testiral...

Kar pomeni da mora BRBR iskat drug tip prepreke, višje.

Una iz FMJ je verjetno USMC 30ft.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Okapi ::

BRBR je izjavil:

Alfa Dog je izjavil:

Ovira je visoka recimo 4 m. Ampak čez "skočiš" tako, da se z rokami držiš za zgornji rob, in ko se spustiš, so noge samo 2 m od tal. Pa pri oviri s prečkami se z eno roko primeš še za eno od spodnjih prečk. Tako da to niti slučajno ni kot skok s 4 m.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Ja, to je point.
Pa spodaj je bil vedno pesek oz mivka.
Pri doskoku na tla pa seveda obvezno v počep.

Zimonem ::

Razlika je med 4 in 6m .

Ja, kalkulator pokaže razliko 2m.

bbbbbb2024 ::

Alfa Dog je izjavil:

Bilo je pet ovir v JNA, kar si moral preplezati. Ker sem videl iste ovire v Srbiji, Makedoniji, so to bile standardne ovire v JNA na poligonu.

Prva je bila lojtrasta mreža, kovinska, to je bilo sigurno visoko 6m, to je bil point, da si splezal gor, se okobalil preko, ter splezal dol. Druga ovira poleg so bile debele vrvi, kamor si moral splezati gor, ter se spustiti dol. Imeli smo enega mišičastega kerlca, ki se je samo z rokami potegnil po vrvi.

Tretja ovira je bila stena iz lesa, nižja, morda štiri metre, to si se lahko lotil plezanja, se prevrgel preko, zdaj pa pač kar sem jaz bil v JNA, nihče ni skakal dol. Pri tem premetu si lahko dobil kilo, to ni bila zajebancija. Največ si pršparal, če si se z zaletom zaletel v steno, samo si se moral ujeti drugače si padel nazaj ko pes.

Četrta je bila taraba, poševna deska na višini. Če si bil visoke rasti, si relativno lahko zlezel čez. Bil pa je mali, iz Hrvaške, on pa se je nenormalno matral.

Pete se pa ne spomnim, vem samo da je bila kovinska, zlesti si moral gor, potem pa se z rokami potegniti preko, to se ne spomnim, če preko kovinske cevi ali vrvi.

To se je delalo v telovadni opremi, hlačke, športna majica, ter patike (športne copate), ki pa te glih niso varovale pred poškodbami.

Telbanc ::

Alfa Dog je izjavil:

BRBR je izjavil:

Alfa Dog je izjavil:

Doskok je bil direkt na tla, fora je v pravilnem premetu (postavitev rok), da te zarotira in si že na pol poti dol. Info iz prve roke, sem šel (pre)večkrat čez.
Glej video, 45. sekunda.

Ja tko je blo. Ko sem šel prvič sem mislil da se bom ubil na uni "visoki" oviri. Pol se navadiš tehnike in gre hitr za popizdit. Bli smo mladi, nobenih kilogramov, vse kar smo pojedli je šlo ob takih vajah in vsakdanjem teku u čizmah. V glavnem je važna tehnika, da se na vrhu pravilno preprimeš....Spomnim še se une stene, to je blo kr neki. In zaj si predstavlajm, današnje snežinkice, da bi jih postavili na ta poligon. Mislim da bi takoj s sabo privlekli odvetnika.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

jest10 ::

Telbanc je izjavil:

In zaj si predstavlajm, današnje snežinkice, da bi jih postavili na ta poligon. Mislim da bi takoj s sabo privlekli odvetnika.

Eh, spet to brezvezno poveličevanje, "kok smo mi bili bolši"

sealcradle ::

Spomnim še se une stene, to je blo kr neki. In zaj si predstavlajm, današnje snežinkice, da bi jih postavili na ta poligon. Mislim da bi takoj s sabo privlekli odvetnika.

Vi ste pač zabita generacija, ki misli, da je normalno, da te prisilijo v plezanje čez umetne ovire v odraslih letih. Danes nam je to smešno, vi pa izpadete tragikomično.

sealcradle je izjavil:

Spomnim še se une stene, to je blo kr neki. In zaj si predstavlajm, današnje snežinkice, da bi jih postavili na ta poligon. Mislim da bi takoj s sabo privlekli odvetnika.

Vi ste pač zabita generacija, ki misli, da je normalno, da te prisilijo v plezanje čez umetne ovire v odraslih letih. Danes nam je to smešno, vi pa izpadete tragikomično.

Itak, da je tragikomično, dokler ne pride do vojne. Pol smo mi tisti, ki še zmeraj znamo streljat. Pol je nam smešno.

Telbanc je izjavil:

sealcradle je izjavil:

Itak, da je tragikomično, dokler ne pride do vojne. Pol smo mi tisti, ki še zmeraj znamo streljat. Pol je nam smešno.

AK že, pištola pa, če nisi nikoli imel v rokah takoj spoznaš, da vaja in disciplina, če ne mimogrede sebe naluknjaš.
Tako, da priporočam kak tečaj, a veš AK sploh pa PAP imata dost dolgo cev, da sebe res težko, če ravno ne planiraš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BRBR ()

socialec ::

Vidim, da je tema že konkretno uničena z raznimi očitanj - ne velja to samo za kratkocevno orožje.

jest10 ::

Telbanc je izjavil:

sealcradle je izjavil:

Ti ostajaš pri streljanju kozlov

Iz JNA smo potem šli v TO na vežbe vsake toliko časa.

Tko da snežinkice in kozlički potolažite se, če ne bi blo JNA tud samostojne Slovenije ne bi blo. l.91 je imela TO šteto od 18 do 55 let-110.000 oseb. Tko da ni bil problem pol nabrat ljudi za osamosvojitev. Ki so se znali bojevat. Kva znate pa dons? Danes ma naša "vojska" ene 8000 oseb od tega nekaj manj kot 2000 pravih vojakov, drugo so vsi spremjevalno osebje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Smo mel srečo da je mahat s kalašniki bistveno lažje kot karkoli resnega in so se naši drugari, ki so ravno tako znali bolj kot ne samo mahati s kalaši, pravilno odločili da to ni njihova zadeva in da so popolnoma premalo usposobljeni da bi brez večjih žrtev premagali svoje kolege.

Sicer pa, civilni tečaji, ki so oblikovani po tistih ki jih imajo profiči, obstajajo. Samo lastne šuške je treba pokazat, pol pa interes hitro izgine.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Supanje?

Oddelek: Šport
243018 (411) BlaY0
»

Prince of Persia: The Sands of Time (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
20113089 (824) KAVINSKY
»

Prenavljanje kopalnice hrup? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
738586 (6361) Gagatronix

maček in višina

Oddelek: Loža
307445 (6161) korenje3

Več podobnih tem