» »

(Pre)dobri odnosi v službi

(Pre)dobri odnosi v službi

«
1
2 3

LynxEffect ::

Tema se navezuje na sledeči viralni primer: https://www.24ur.com/popin/tuja-scena/b... in https://www.24ur.com/popin/tuja-scena/z...

Long story short: Na koncertu Coldplaya so z "kiss cam" po nesreči ujeli direktorja in vodjo kadrovske službe iz iste firme (Astronomer), ki sta oba očitno na skrivaj varala. Kamera ju je razkrila, folk je znorel, žena je že na socialnih omrežjih izbrisala priimek, firma pa ju je hitro dala na hladno.

In tukaj mi nekaj ne da miru. Kako imate vi to urejeno pri vas v službah? Sploh tisti, ki ste pri vrhu hirarhije v podjetju.

Ali imate kakšna interna pravila? Se to tolerira ali skriva?
Ali obstaja tihi konsenz, da so "sodelavke iz kadrovske" več kot le administracija?
Ste že bili kdaj priča aferi na vaši firmi?

Videl sem tudi en zanimiv komentar pod člankom (ni moj, ampak precej neposreden).
"Jaz vedno govorim - v kadrovskih pisarnah so tiste, ki jahajo direktorja ali so ga jahale v mladosti, pa sta danes oba ostarela. Druge koristi od njih ni. Kadrovske pisarne so dobesedno strošek in povsem nekoristne in nepotrebne, celo škodljive za podjetje, ker si številni direktorji niti ne predstavljajo koliko strokovnjakov je trkalo na vrata, pa ga odslovi 'kadrovnica', ki ne prepozna genija, pa tudi če bi se ji na glavo usedel."

Dejansko se postavlja vprašanje, kako velika je moč (in odgovornost) kadrovske službe v manjših in srednjih podjetjih. Kakšne imate vi izkušnje? Ste že imeli primer, ko je bil nekdo očitno "notri" po zvezah?

Mimogrede, moje mnenje glede tega, jaz sem osebno ostro proti službenim zvezam, romantičnim, seksualnim ali kakršnimkoli. Služba je služba.

kixs ::

Samega primera nima smisla komentirat. Sta se ocitno sla prevec odprto varianto varanja :lol:

Kar se tice pa spoznavanja ljudi, pa ne mores izkljucit sluzbe. Zivljenje pac ne izbira kje bos nasel partnerja.

IL_DIAVOLO ::

Na tako visokih polozajih se vendarle pricakuje da se postavi standarde in predvsem ne dela sramote podjetju.

Sploh pa dvomim da je med njima kaj drugega, kot občasen seks in jima je verjetno ze danes zal, da sta uničila druzini.

Vprasanje koliko bo se ostalo seksualnega naboja po locitvi.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Ganon ::

Danes jima je morda žal, a iz enega samega razloga, ker so ju razkrili. Ljudje brez moralnih standardov. To se prenaša tudi na druga področja.

OutOfTheBox ::

Jaz lahko odkrito povem da kot vodja in ustanovitelj podjetja, sem poflintal dosedaj vse zaposlene ženske. Bila je sicer zaposlena samo ena, sicer moja dolgoročna partnerka.

Ne se ne sramujem svojih dejanj.

Zgodovina sprememb…

karafeka ::

OutOfTheBox je izjavil:

Jaz lahko odkrito povem da kot vodja in ustanovitelj podjetja, sem poflintal dosedaj vse zaposlene ženske.

Točno tak je modus operandi vseh direktorjev.

Če se pa gre to en pigzimer, te pa prijavijo za spolno nadlegovanje in letiš.

Ps: tega ki so ga ujeli, je bil direktor....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

skumpl ::

Ta tipson je pač imel nesrečo, da so ga ravno na koncertu ujeli. Mislite, da ostali CEO ne porivajo?:D

d4vid ::

V trenutni firmi je kar nekaj takih "parov", od uprave do proizvodnje.
Velika večina ima doma partnerja in otroke. Se za veliko takih parov ve, a molči.

Ukrene se nič, ker se nekako tolerira, ker je večina istih, in če majo šanso bodo varali. Tudi "HR" in direktorji.
Vsi porivajo, skumpl. Le javno se jih ne razkriva.

Jaz bi jim privoščil razkritje, ker varanje mi je pa odvratno.

Če se 2 samska najdeta v službi, jaz ne vidim problema. Ko ima en ali kar oba doma družino, takrat bi jih pa vse po prstih.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Zgodovina sprememb…

• spremenil: d4vid ()

mojsterleo ::

d4vid je izjavil:

Če se 2 samska najdeta v službi, jaz ne vidim problema.

To je pa res beda. Gledat nekoga v službi 8 ur pol pa še doma. Pa bit pripet na isto finančno pipico ni kul. ;((

mojsterleo je izjavil:

d4vid je izjavil:

Če se 2 samska najdeta v službi, jaz ne vidim problema.

To je pa res beda. Gledat nekoga v službi 8 ur pol pa še doma. Pa bit pripet na isto finančno pipico ni kul. ;((

Stvar posameznika. Enim ustreza, drugim ne. Dokler ne mešajo dreka in za hrbtom ne počnejo drugih stvari, je vse v redu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

Točno tako, Ganon. Vsak ve za sebe. Poleg tega imajo firme več oddelkov, ni rečeno, da delata 8 ur skupaj.

Niti nisem napisal, da postaneta par. Lahko gre za občasen seks.

Saj konec koncev, razni pikniki, zaključki, zabave in teambuildingi so ravno zato. Da lahko šefi kresnejo ljubico.

Caracas ::

Lol, v kakšnih kretenskih družbah delate, ali pa vam se sanja ne, pa mal sanjate...

Glugy ::

Varanje je totalno nemoralno. Nevem kako je enim to "normalno" res. Da te vodi sam biologija k da bi bli še zmer v kameni dobi. So na nevem kakšnih velikih položajih ampak ko gre pa za najbolj osnovne civilizacijske zadeve so pa jamski človek.

Če ti tvoja ni več zadost jo vsaj pust da si najde nekoga druzga ne pa da jo hočš si lastit potem pa še eno ljubico na skrivaj met za sprot. Dejmo bit mal pravični no sej ni tok težko. A je tok težko žensko pustit če ti ni zadost? Če imaš ti tapravo žensko ti niti na misel ne bo pršlo da bi se žgačkal z kerokol drugo. Če ne pa pač pomeni da ta ženska ni taprava zate in da rabiš eno drugačno. Pač če niti 8 ur v službi ne zdržiš brez flirtanja nekaj ne štima s tabo. Men se zdi res lepo ko moški svojim puncah/ženam med službenimi odmori mal pišejo svojim. Sej ne rabš sodelavke flirtat če maš svojo, pač ji kakšn lep sporočil napišeš na telefonu da pol k dam prideš sta še bolj vesela ko se vidta pa scrklata.

Težko to dopoveš ljudem s prazno glavo.

Bici ::

LynxEffect je izjavil:

Tema se navezuje na sledeči viralni primer: https://www.24ur.com/popin/tuja-scena/b... in https://www.24ur.com/popin/tuja-scena/z...

Long story short: Na koncertu Coldplaya so z "kiss cam" po nesreči ujeli direktorja in vodjo kadrovske službe iz iste firme (Astronomer), ki sta oba očitno na skrivaj varala. Kamera ju je razkrila, folk je znorel, žena je že na socialnih omrežjih izbrisala priimek, firma pa ju je hitro dala na hladno.

In tukaj mi nekaj ne da miru. Kako imate vi to urejeno pri vas v službah? Sploh tisti, ki ste pri vrhu hirarhije v podjetju.

Ali imate kakšna interna pravila? Se to tolerira ali skriva?
Ali obstaja tihi konsenz, da so "sodelavke iz kadrovske" več kot le administracija?
Ste že bili kdaj priča aferi na vaši firmi?

Videl sem tudi en zanimiv komentar pod člankom (ni moj, ampak precej neposreden).
"Jaz vedno govorim - v kadrovskih pisarnah so tiste, ki jahajo direktorja ali so ga jahale v mladosti, pa sta danes oba ostarela. Druge koristi od njih ni. Kadrovske pisarne so dobesedno strošek in povsem nekoristne in nepotrebne, celo škodljive za podjetje, ker si številni direktorji niti ne predstavljajo koliko strokovnjakov je trkalo na vrata, pa ga odslovi 'kadrovnica', ki ne prepozna genija, pa tudi če bi se ji na glavo usedel."

Dejansko se postavlja vprašanje, kako velika je moč (in odgovornost) kadrovske službe v manjših in srednjih podjetjih. Kakšne imate vi izkušnje? Ste že imeli primer, ko je bil nekdo očitno "notri" po zvezah?

Mimogrede, moje mnenje glede tega, jaz sem osebno ostro proti službenim zvezam, romantičnim, seksualnim ali kakršnimkoli. Služba je služba.

To niso predobri odnosi v službi.

To je navadno varanje.
In za povrh sta še precej neumna da to počneta na takem javnem dogodku.

Pismo, če na koncertu ne bi tako odreagirala, ne bi danes nihče vedel za njiju, ne njune familije kaj šele cela Slovenija.

Pa to ko govorite, da ni moralno varat.... Gledano skozi zgodovino, ni normalno bit celo življenje z nekom. Še posebej ženske nimajo take prakse.

Lol, bo izgleda držalo da vam je microplastika in junk prehrana povsem sfukala libido. Moški po naravi pač nismo oziroma izgleda nismo bili narejeni za monogamijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Caracas ()

Caracas je izjavil:

Lol, bo izgleda držalo da vam je microplastika in junk prehrana povsem sfukala libido. Moški po naravi pač nismo oziroma izgleda nismo bili narejeni za monogamijo.

V čem je torej problem? Če nisi bil ustvarjen za monogamijo, se ne vežeš in se ukvarjaš s samskimi, sebi enakimi, ne vlečeš drugih v svoj drek. Tebe ni "sfukal" nihče, na žalost si se takšen rodil.

:) ti se kar tolaži. Deep down veš da bi ti tudi, pa nimaš ne jajc, pa nobena te noče...pa še očitno si tolk nesamozavesten da te je v iber strah da ne bi kdo tvoje mal povaljal v službi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Caracas ()

WTF, dejansko nekateri zagovarjate VARANJE?
Varanje je nemoralno početje. Ampak večina šefov morale tako ali tako nima. Vidim že pri nekaterih šefih oddelkov, kjer ima pod sabo 10 ljudi, pa se obnaša kot da je nad generalnim direktorjem podjetja. Kaj generalnim, nekateri mislijo, da so bogovi s tako malo funkcijo. "Ne može mi niko ništa"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: d4vid ()

Kayzon ::

Glugy je izjavil:

Varanje je totalno nemoralno. Nevem kako je enim to "normalno" res. Da te vodi sam biologija k da bi bli še zmer v kameni dobi. So na nevem kakšnih velikih položajih ampak ko gre pa za najbolj osnovne civilizacijske zadeve so pa jamski človek.

Če ti tvoja ni več zadost jo vsaj pust da si najde nekoga druzga ne pa da jo hočš si lastit potem pa še eno ljubico na skrivaj met za sprot. Dejmo bit mal pravični no sej ni tok težko. A je tok težko žensko pustit če ti ni zadost? Če imaš ti tapravo žensko ti niti na misel ne bo pršlo da bi se žgačkal z kerokol drugo. Če ne pa pač pomeni da ta ženska ni taprava zate in da rabiš eno drugačno. Pač če niti 8 ur v službi ne zdržiš brez flirtanja nekaj ne štima s tabo. Men se zdi res lepo ko moški svojim puncah/ženam med službenimi odmori mal pišejo svojim. Sej ne rabš sodelavke flirtat če maš svojo, pač ji kakšn lep sporočil napišeš na telefonu da pol k dam prideš sta še bolj vesela ko se vidta pa scrklata.

Zakaj si napisal tko da samo moski to pocnejo,zenske znajo bit se hujse glede varanja.

primoz4p ::

Caracas je izjavil:

Rodila se je kot nemška princesa Sofija Avgusta Frederika (nemško Sophie Auguste Friederike) von Anhalt-Zerbst-Dornburg.
Imela je enaindvajset ljubimcev, toda nobenega ni resnično ljubila; predstavljali so samo orodje za potešitev njenih čutnih poželenj in ko so zanjo postali nepotrebni, jih je brez premisleka oddaljila iz dvora. Povzdignila jih je na višji položaj, samo dokler je do njih čutila neke vrste zanimanja in jih nato upokojila ter obdarila z obširnimi ozemlji in sužnji.
Zadnji izmed ljubimcev, princ Zibov, štirideset let mlajši od nje, se je izkazal za najbolj svojeglavega in najbolj posebnega med vsemi.
Katarina Velika @ Wikipedia

Ja, ženske tudi niso, jih samo materinstvo nekaj časa v tem drži.

Furbo ::

LynxEffect je izjavil:

Tvoje diktatorska nagnenja imajo bolj malo veze z realnim življenjem, ogromno ljudi spozna partnerja prav v službi.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Caracas je izjavil:

:) ti se kar tolaži. Deep down veš da bi ti tudi, pa nimaš ne jajc, pa nobena te noče...pa še očitno si tolk nesamozavesten da te je v iber strah da ne bi kdo tvoje mal povaljal v službi.

Nastavljaš si ogledalo. Morda je tudi to prirojeno.

Sej pravim, kar tolaži se :)

primoz4p ::

Caracas je izjavil:

Ja, ženske tudi niso, jih samo materinstvo nekaj časa v tem drži.

vzrok in posledica?

Zakon ni bil srečen. Peter žene ni hotel sprejeti, do nje se je vedel čudaško in jo poniževal. Tako se je začela ukvarjati z ljubimci in branjem.
Leta 1762, po smrti svoje tete, je Peter nasledil ruski prestol. Njegovo čudaštvo je tedaj še bolj prišlo do izraza.
Julija 1762, samo pol leta po kronanju, je bil Peter ubit v zaroti, ki jo je vodil Katarinin ljubimec Grigorij Orlov. Za vladarico so tedaj proglasili Katarino, ki ji niso mogli dokazati vpletenosti v umor.

Katarina Velika @ Wikipedia

no comment ::

Kayzon je izjavil:

Zakaj si napisal tko da samo moski to pocnejo,zenske znajo bit se hujse glede varanja.

I cheated, but she cheated harder?

socialec ::

Kayzon je za moške napisal v 3. osebi množine, ne v 1. osebi ednine, slovenščina to ločuje.

d4vid je izjavil:

WTF, dejansko nekateri zagovarjate VARANJE?
Varanje je nemoralno početje. Ampak večina šefov morale tako ali tako nima. Vidim že pri nekaterih šefih oddelkov, kjer ima pod sabo 10 ljudi, pa se obnaša kot da je nad generalnim direktorjem podjetja. Kaj generalnim, nekateri mislijo, da so bogovi s tako malo funkcijo. "Ne može mi niko ništa"

Odvisno, koliko casa si vzames, da poves partnerki/partnerju, da si spoznal drugo/drugega. Vleci za nos svojega zakonskega partner vec mesecev ali celo let pa se mi zdi zelo podlo.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Podlo in vendar zelo razširjeno, očitno se tu nič more, glede na zgodovino.
Pravijo celo, da če ni favšije, je za vse zadosti.

Vi povejte! :D

starfotr ::

Kurbarija je vedno bila in vedno bo. Pa tudi, če ste ne vem kako čistunski in moralni.

Tudi župniki niso moralni in imajo (spolna) razmerja z vsem živim, še najbolj ogabno od vsega je z otroki.

Torej, če se 2 odrasla, ki sta zdrava in pri polni zavesti odločita seksat ali iti skupaj na koncert, kdo ste vi da boste moralizirali o tem kaj se sme in kaj ne. Brigajte se zase in za svoje življenje.

Jaz imam sicer miselnost, da ločujem službo in zasebno življenje. Mnogim je vseeno. Meni je pa tudi vseeno za njih, če se tako odločijo. Upam, da uživajo. Morajo pa sprejeti odgovornost za svoja dejana. Dokler pa ni tožnika tudi ni sodnika.

Not my circus, not my monkeys.

gruntfürmich ::

delam v kar veliki firmi, ampak je to v manjšem mestu, ki je že po naravi bolj kmečke mentalitete, in veliko žlahte je zaposleno v firmi, pa je problem ker je premalo kurbarije med nami...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

bambam20 ::

starfotr je izjavil:

Torej, če se 2 odrasla, ki sta zdrava in pri polni zavesti odločita seksat ali iti skupaj na koncert, kdo ste vi da boste moralizirali o tem kaj se sme in kaj ne. Brigajte se zase in za svoje življenje.

s.

Sam slučajno je tip poročen in ima mladoletne otroke. Ampka ja. Dajmo spodbujat nezvestobo in kurbarijo, ko smo v vezah. Tako se dela. To je pravi način. Itak bo sedaj dobil pod nos ločitevene paprije in preživnina ga bo drago stala. V Ameriki so še posebej alergični na takšne ki varajo in so poročeni. Mu bo pa to ena vzgojna.

Če že varaš, potem varaj tako, da nihče ne ve. Ne, da se z ljubico okoli sprehaja.

IL_DIAVOLO je izjavil:

Odvisno, koliko casa si vzames, da poves partnerki/partnerju, da si spoznal drugo/drugega. Vleci za nos svojega zakonskega partner vec mesecev ali celo let pa se mi zdi zelo podlo.

Seveda je podlo ampak v ozadju so še drugi interesi zakaj se takšni ne odločijo za prekinitev veze. Družina, okolica.. finančna situacija, dva lažje odplačujeta kredit kot en sam.. No, sedaj ga je konkretno nasankal. Vedno bo poznan kot tip, ki je varal ženo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Nihče nič ne spodbuja. Se zgodi samo od sebe. Če hočeš ali pa nočeš.

Spodbuja se pa (nenaravna) monogamija. Proti naravi nimaš za burek, lahko še tako ščiješ proti vetru ampak boš samo moker.

Sicer pa imam 100x raje srečne ločence kot pa tiste, ki prisilno vztrajajo skupaj. Največkrat zaradi kredita. Ali pa zato, ker nimajo jajc. Ali pa, ker mislijo, da delajo uslugo otrokom. V resnici jim ne delajo nobene usluge, samo držijo jih v slabem okolju in iste vzorce prenašajo dalje.

Sicer pa obstajajo tudi odprte zveze, svingerstvo itd. Jaz v tem ne vidim niti najmanjšega problema.

Ja, mnogi imajo tezave z identiteto in za kaksnimi naceli stojijo. Danes biti odprt za vse oslarije je pac moderno, drugace si pa primitiven.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

starfotr je izjavil:

Sicer pa imam 100x raje srečne ločence kot pa tiste, ki prisilno vztrajajo skupaj. Največkrat zaradi kredita. Ali pa zato, ker nimajo jajc. Ali pa, ker mislijo, da delajo uslugo otrokom. V resnici jim ne delajo nobene usluge, samo držijo jih v slabem okolju in iste vzorce prenašajo dalje.

Mhm. kar zgodi se. JA. kar tako malo. Seveda. Nič s ene zgodi samo do sebe. Ljudje v zadovoljnih vezah ne varajo!!!!!!

Mogoče bo vicmaher našel kak boljši vic...

Žena socialca (!) bi rada bila gospa, ne pa ena capika tam.
In ji prijateljica svetuje, da vnovči svoj 'šparovček', da je to iskana dobrina.
No, in se ga odloči vnovčevati in pride čez čas z zlato uro na roki in krznenim plaščem in novo Teslo.
In seveda socialec wtf! Pa kako!?
Pa reče, da je šla tam z moškimi in jim dala, da so naredili, kar so.
Pa socialec, pa wtf, pa ne moreš tako, no... Kolikrat pa je to bilo, verjento je kak direktor, če imaš to vse?
Pa reče ženička, ja, euro po euro, pa se nabere.

kixs ::

strikeout ::

LynxEffect je izjavil:

Na koncertu Coldplaya so z "kiss cam" po nesreči ujeli direktorja in vodjo kadrovske službe iz iste firme (Astronomer), ki sta oba očitno na skrivaj varala.

v službi naj veljajo izključno profesionalni odnosi

brbr21 ::

Ko na radu jebe sam sebe zajebe...pravijo na jugu ;)

Po horizontali jbg, se zgodi.... po vertikali (podrejen/nadrejen)... NO GO!!! Just don't!
Mah... ne splača se. Je preveč problemov ko prekineš. Večina deklin pričakuje več kot samo telovadbo in potem je jeba. Čista. Ugly :))

Scorpy84 ::

Sem 17 let v eni firmi, sem v dobrih in malo manj. Je kar dost afer, ker se tudi na splosno veliko ljudi zamenja, ampak da bi sel govoriti okoli, pa ni moja stvar, se manj briga. Niti ne govorim naprej, saj ne poznam drugo osebo. Pac njihova stvar. So pa drugi povedali in potem pride do obtozevanja, naceloma najebe tisti, ki zeli prav narediti. Tisti punci, ki se je smejala, ji je po moje prav odleglo.

bambam20 je izjavil:

starfotr je izjavil:

Mhm. kar zgodi se. JA. kar tako malo. Seveda. Nič s ene zgodi samo do sebe. Ljudje v zadovoljnih vezah ne varajo!!!!!!

Pojdi na popoldansko mašo že.

LeQuack ::

starfotr je izjavil:

Ni nujno. V službah je zmeraj razmerje moči, nadrejen vs podrejen. In redko so ta razmerja na isti poziciji, se pravi da dostikrat izvirajo iz tega da ima nekdo pozicijo moči nad nekom drugim, in lahko izsili razmerje. Sploh ko gre za vodstvene funkcije. Ali pa zdravniki recimo.
Quack !

strikeout je izjavil:

LynxEffect je izjavil:

Na koncertu Coldplaya so z "kiss cam" po nesreči ujeli direktorja in vodjo kadrovske službe iz iste firme (Astronomer), ki sta oba očitno na skrivaj varala.

v službi naj veljajo izključno profesionalni odnosi

Saj nista bila v službi.

starfotr je izjavil:

Pojdi na popoldansko mašo že.

Ti odleže, ko greš župniku, pa te še malo poboža za dobre stare čase, ko si bil ministrant?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Ne, sem pa slišal da je poleg tvojih otrok tega deležna tudi tvoja žena.

LeQuack je izjavil:

starfotr je izjavil:

Ni nujno. V službah je zmeraj razmerje moči, nadrejen vs podrejen. In redko so ta razmerja na isti poziciji, se pravi da dostikrat izvirajo iz tega da ima nekdo pozicijo moči nad nekom drugim, in lahko izsili razmerje. Sploh ko gre za vodstvene funkcije. Ali pa zdravniki recimo.

Medicinci se itak žgejo med sabo na polno, priližnosti imajo nešteto (izmene, nočne, dostop do postelj, vozil itd.). Sestre se pa itak že naravno palijo na dohtarje. Ali pa stevardese na pilote. Kaj je tu narobe, če uživajo in jim to paše?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: starfotr ()

LeQuack ::

To ti misliš da uživajo. Kot sem rekel veliko tega je zaradi razmerja moči.
Quack !

OutOfTheBox ::

Medicinci se itak žgejo med sabo na polno, priližnosti imajo nešteto (izmene, nočne, dostop do postelj, vozil itd.)

lepo te prosim no.

LeQuack je izjavil:

To ti misliš da uživajo. Kot sem rekel veliko tega je zaradi razmerja moči.

Ja, v smislu da se ženske (večina, ne vse) lepijo na moške na vodilnih položajih (ki imajo moč) ko muhe na drek.
Enega za trakom še pogledajo ne.

Eni imate res bogato domišljijo...verjetno prevec pornicov.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
«
1
2 3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Partnerski odnos (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
81781708 (66984) bluefish

Kako se odločiti (strani: 1 2 3 4 5 6 )

25045269 (41687) bluefish
»

Komponente uspešnosti moškega dandanes (strani: 1 2 3 4 )

15031715 (27707) first_line

Kaj bi vi storili če bi vas partner varal? (strani: 1 2 3 4 )

17532406 (27874) Gandalfar

Več podobnih tem