Forum » Loža » Kako ljudem ni jasno, da je to nateg...
Kako ljudem ni jasno, da je to nateg...

johnnyyy ::
Ti paketi so isto kot tiste srečke na loteriji, kjer piše, da je vsaka dobitna. Res je vsaka dobitna, daš 5€ ali 10€ za srečko in dobiš nekje 0,50€ - 1,00€ zagotovo, nekdo pa bo tudi dobil 100€ ali več, vendar velika večina manj, ker drugače loterija propade. In na koncu je večina si na izgubi. Isto kot tista ženska, katera je dala za 2 paketa 70€ in dobila noter vrednost 20-30€ max. in še na koncu nič od tega ne potrebuje.
Ko je Bog delil pamet je take na žalost preskočil (spregledal) in šel dalje. Brez takšnih ljudi, pa tudi takšne trgovine ne bi obstajale, ker bi po prvem mesecu propadle, ko ne bi nič prodale.
Nisi najbolj razumel mojega posta. Tudi če bi dal 1€ in dobil paket v vrednosti 10 ali 20€ s stvarmi, ki jih ne potrebuješ bi bil na koncu na izgubi. Pač fora je v tem, da imajo ti izdelki tako nizko vrednost da sekundarni/terciarni trg za njih sploh ne obstaja.

nekikr ::
Ker Rafika ne zaupa spletnim trgovcem in plačilu s kartico, gre raje v fizično trgovino, tam je ziher.

Furbo ::
PluribusUnum je izjavil:
Bi zelo rad verjel, da se zgubljeni paketi ne zgubljajo več.
Ne zapenjati na definicijo, da so izgubljeni.
Niso izgubljeni, to so vračila in random neprodana roba iz spletnih trgovin.
Že lep čas nazaj sem gledal, da imajo spletne trgovine z vračanjem robe na police toliko dela, da je ceneje, da jo vržejo v smeti. (OK pogledali bodo vrnjen RTX5090, ne pa nek ovitek za telefon, gate itd..).
Tudi tisti ki prodajajo na Amazon se morajo sami ubadati z vračili oz. plačati Amazonu, da to uniči.
Ta firma pa zgleda to odkupi ali celo dobi zastonj, kar pa npr. Amazon vseeno pride ceneje, kot plačilo za recikliranje te navlake.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

blink ::
ChatGPT:
The "lost package" or "undelivered parcel" industry--like what companies such as King Colis are involved in--is often marketed as a sort of mystery box or treasure hunt experience. The idea is that customers purchase supposedly lost or unclaimed packages that were never delivered to their intended recipients. These packages are then resold in bulk or individually, often without any guarantee of what's inside. Here's what's actually going on behind the scenes:
1. It's Mostly a Gimmick
These packages are often not real "lost" items from postal services like UPS, FedEx, or Amazon returns.
Many sellers curate or fabricate the contents to seem like unclaimed goods, but in reality, they often fill them with low-value, unsold, or mass-produced items from cheap suppliers (e.g., AliExpress-type goods).
2. Profit Margins Over Value
The business model thrives on volume and curiosity. You pay a fixed price (say $30 or $50), hoping to get lucky, but what you receive usually has a much lower resale or utility value.
There's typically little to no consumer protection: no returns, no guarantees, and vague product descriptions.
3. Psychology of Mystery and Gambling
It taps into the same psychological mechanisms as gambling or loot boxes in video games--intermittent rewards, FOMO, and the thrill of the unknown.
Social media (TikTok, YouTube, etc.) amplifies this by showcasing rare "big wins," which are often staged or sponsored.
4. Questionable Legitimacy
Some companies operate in a legal gray zone. For example:
They may not have real contracts with logistics companies for unclaimed goods.
Some fake entire operations and use dropshipping or overseas warehouses to ship random low-cost items instead.
The "lost package" or "undelivered parcel" industry--like what companies such as King Colis are involved in--is often marketed as a sort of mystery box or treasure hunt experience. The idea is that customers purchase supposedly lost or unclaimed packages that were never delivered to their intended recipients. These packages are then resold in bulk or individually, often without any guarantee of what's inside. Here's what's actually going on behind the scenes:
1. It's Mostly a Gimmick
These packages are often not real "lost" items from postal services like UPS, FedEx, or Amazon returns.
Many sellers curate or fabricate the contents to seem like unclaimed goods, but in reality, they often fill them with low-value, unsold, or mass-produced items from cheap suppliers (e.g., AliExpress-type goods).
2. Profit Margins Over Value
The business model thrives on volume and curiosity. You pay a fixed price (say $30 or $50), hoping to get lucky, but what you receive usually has a much lower resale or utility value.
There's typically little to no consumer protection: no returns, no guarantees, and vague product descriptions.
3. Psychology of Mystery and Gambling
It taps into the same psychological mechanisms as gambling or loot boxes in video games--intermittent rewards, FOMO, and the thrill of the unknown.
Social media (TikTok, YouTube, etc.) amplifies this by showcasing rare "big wins," which are often staged or sponsored.
4. Questionable Legitimacy
Some companies operate in a legal gray zone. For example:
They may not have real contracts with logistics companies for unclaimed goods.
Some fake entire operations and use dropshipping or overseas warehouses to ship random low-cost items instead.

cortez ::
Da je tole šlo skozi na RTV dnevniku, je pa porazno. Ta urednik, ki je to spustil skozi kot fun novico, ne pa kot scam, je pa za odstrel.
Majo tudi Koda oddajo za take natege na RTV....

V-i-p ::
Jp, tole je za Ines v Kodi ne pa za poročila :]
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: V-i-p ()

DeeJay ::
kaj a folk res misl, da bo notr dobil iphone 16 pro max?
Glede na take scene se res ne čudim več, da je pr vsem tem naivnem folku vedno več scama, mediji pa to še oglašujejo.
Je pa tko, da social media dela svoje. Bo treba odpret Scam d.o.o. in prodajat folku upanje, da bodo mel to kar vidjo na instagramu. Za samo 30€ na mesec.
Glede na take scene se res ne čudim več, da je pr vsem tem naivnem folku vedno več scama, mediji pa to še oglašujejo.
Je pa tko, da social media dela svoje. Bo treba odpret Scam d.o.o. in prodajat folku upanje, da bodo mel to kar vidjo na instagramu. Za samo 30€ na mesec.
Don't f with me.

d4vid ::
Gre za inovativno rešitev, ki zmanjšuje količino odpadkov, obenem pa spodbuja odgovorno potrošnjo in kupcem ponuja edinstveno izkušnjo odkrivanja neznanega, so nam povedali.

Kako zmanjšuje količino odpadkov in spodbuja odgovorno potrošnjo, če kupec ne ve kaj kupi, v večini primerov pa ne vejo zakaj bi kupljeno potrebovali...
Večina bo kupljene izdelke po mojem mnenju ali podarila naprej ali vrgla v smeti. Roba bi tako ali tako romala v smeti, le nekdo je vmes lepo zaslužil.
Nekako dvomim, da so to izgubljeni, vrnjeni paketi, bolj se mi dozdeva da je to nekurantna zaloga neke trgovine in to je "inovativen" način, da se je znebiš.
Isto kot srečolov na gasilskih veselicah, le da tam kupiš srečko zato, da pomagaš gasilcem, ne zaradi samega dobitka. Ne vem kako je po drugih društvih, a vsaj v našem kombiniramo dobitke tako, da je vrednost vsakega dobitka večja kot cena srečke. Konec koncev gasilci dobimo te dobitke donirane od raznih firm, trgovin itd...
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

BlaY0 ::
Po domac recen srecke kot so jih vcasih prodajali na kmeckih veselicah. En kolo pa en tv, ostalo pa šara.
...pozabil si omenit glavno nagrado, traktorsko gumo, tazadnjo, en komad. Tisti ki jo je zadel jo je itak potem tam "pozabil", tako da se je le ta pojavila kot glavna nagrada spet na naslednji veselici. In tako naslednjih 5 let...

cortez ::
tudi puup tv je poročal o tem :
https://www.24ur.com/novice/slovenija/i...
Mislim, da je novinarka edina, ki ni bila v zgubi z nakupom.
Mislim, da je novinarka edina, ki ni bila v zgubi z nakupom.

BuDi79 ::
Ne vem če ste spremljali kako se vsi pritožujejo letos nad šolstvom, nad npzji pa maturo.
Kaj bo šele iz te generacije, če njihovi starši, ki z maturo pa npzji niso imeli problemov kupujejo influencerske pajkice, hertine zvarke in izgubljene srečolov "mystery boxe" (če pustimo, da kupijo tudi današnje politike, Niko pa Greto)
Kaj bo šele iz te generacije, če njihovi starši, ki z maturo pa npzji niso imeli problemov kupujejo influencerske pajkice, hertine zvarke in izgubljene srečolov "mystery boxe" (če pustimo, da kupijo tudi današnje politike, Niko pa Greto)

Glugy ::
Master_Yoda je izjavil:
Jap srecelov na lokalni veselici.
Jz bi rajš kupu srečko na srečelovu k pa v tej trgovini. Še rajš bi loto špilal. Ampak ne bom nič od tega kupil. Škoda denarja. To je za tiste ljudi ki se imajo za glavne junake, protagoniste tega sveta.. Da bodo lih oni izmed nevem kok nevrednežev imeli super srečo. To mora biti neka nevrološka motnja pomoje.

starfotr ::
Srečelov in veselice so narejene zato, da zaslužijo in se napijejo brez slabe vesti, tako obiskovalci kot gasilci. Hkrati pa priročen izgovor, da se s tem pomaga gasilcem. Namesto nakupa srečke in piva jim lahko donirate denar, imajo vedno prostovoljne prispevke. Lahko jim tudi nakažete 365 dni v letu. Ampak je bolje se ga nabit na veselici in potem z avtom domov.
Srečelov je podoben scam. Firme se losajo neprodanih izdelkov ali dajo promo material. Redko, da pride do tega, da bi dobil nek zares želen in uporaben kos tam.
Te smeti so poceni kitajska roba, random zapakirana in prodana po višji ceni kot če bi to kupil direktno pri kitajcu. Hkrati plačaš za nekaj kar ne veš kaj je in ne rabiš. Vmes seveda lahko zapakirajo tudi defektne, med "transportom" poškodovane izdelke in kar je bistveno pri tem je to, da reklamacij ni. Prodaš in pobašeš denar. Odličen poslovni model. Nategni in pobegni. Samo problem je, da po začetnem navdušenju potem upade prodaja in se je treba selit na nove kraje, kjer se ponovi proces. Kak psiholog ali kak drug strokovnjak bi moral to analizirat in povedat kaj dogaja tu.
Srečelov je podoben scam. Firme se losajo neprodanih izdelkov ali dajo promo material. Redko, da pride do tega, da bi dobil nek zares želen in uporaben kos tam.
Te smeti so poceni kitajska roba, random zapakirana in prodana po višji ceni kot če bi to kupil direktno pri kitajcu. Hkrati plačaš za nekaj kar ne veš kaj je in ne rabiš. Vmes seveda lahko zapakirajo tudi defektne, med "transportom" poškodovane izdelke in kar je bistveno pri tem je to, da reklamacij ni. Prodaš in pobašeš denar. Odličen poslovni model. Nategni in pobegni. Samo problem je, da po začetnem navdušenju potem upade prodaja in se je treba selit na nove kraje, kjer se ponovi proces. Kak psiholog ali kak drug strokovnjak bi moral to analizirat in povedat kaj dogaja tu.

dronyx ::
Sem šel včeraj slučajno mimo v BTC in se čudil, zakaj taka vrsta. Ljudje že ko kupujejo stvari namensko velikokrat kupijo bedarije, ki jih sploh ne potrebujejo. V tem primeru pa načrtno kupijo bedarije, ki bodo verjetno končale med odpadki zelo hitro. In kot sem videl, za te bedarije so plačevali po 100 € in več. Kje imajo ljudje pamet! Nekateri dobesedno prosijo, da se jih dobro nategne. Zdaj grem pa naprej delati prehranska dopolnila iz mletega žaganja.

Mediji ki poročajo o tem so seveda veseli vsakega prdca v času kislih kumaric. Vse za vsebine tudi, če nimajo nobene dodane vrednosti. Važno je, da so časovni okvirji zapolnjeni in da je gledanost/klikanost pričakovana.
Vse je industrija. In da industija dela, se mora vrteti. Gasilcev ne bi bilo, če ne bi bilo nesreč in požarov. Mediji ne bi imeli o čem pisat, če ne bi odprli trgovine nategov in smeti. Zdravniki ne bi imeli dela, če bi ljudje bili zdravi. Skratka vsak se bori za svoj kos in zdravnikom je v interesu da imajo bolnike. Prav tako farmaciji. In prav tako tem prodajalcem smeti, da imajo kupce ter medijem da imajo gledalce in material.
Vse je industrija. In da industija dela, se mora vrteti. Gasilcev ne bi bilo, če ne bi bilo nesreč in požarov. Mediji ne bi imeli o čem pisat, če ne bi odprli trgovine nategov in smeti. Zdravniki ne bi imeli dela, če bi ljudje bili zdravi. Skratka vsak se bori za svoj kos in zdravnikom je v interesu da imajo bolnike. Prav tako farmaciji. In prav tako tem prodajalcem smeti, da imajo kupce ter medijem da imajo gledalce in material.

blink ::
Sem šel včeraj slučajno mimo v BTC in se čudil, zakaj taka vrsta. Ljudje že ko kupujejo stvari namensko velikokrat kupijo bedarije, ki jih sploh ne potrebujejo. V tem primeru pa načrtno kupijo bedarije, ki bodo verjetno končale med odpadki zelo hitro. In kot sem videl, za te bedarije so plačevali po 100 € in več. Kje imajo ljudje pamet! Nekateri dobesedno prosijo, da se jih dobro nategne. Zdaj grem pa naprej delati prehranska dopolnila iz mletega žaganja.![]()
Je pa treba priznati, da tile novodobni kupci po atraktivnosti ne sezejo niti do mezinca na nogi stari gardi. Kaksen socen besedni zaklad, "mars u kurac, jebo te pas" attitude in seveda ni slo brez vroce krvi!

V tem primeru pa načrtno kupijo bedarije, ki bodo verjetno končale med odpadki zelo hitro. In kot sem videl, za te bedarije so plačevali po 100 € in več. Kje imajo ljudje pamet!
Če smo realni bi lahko te predmete že prej zmleli in odvrgli. Samo, zakaj bi to delali, če je nekdo za paket pripravljen odšteti +10€? Pri tej "trgovini" bi lahko imeli tudi "kanto", kamor bi lahko ljudje odložijo kupljene predmete, ki jih ne bodo potrebovali - potem pa lahko trgovina to spet zapakira in spet proda kot vrečko presenečenja ...

Temu se reče center ponovne uporabe, ki deluje v sklopu komunale. To je v Sloveniji kar razširjeno. S tem da nategov v smislu da ne vidiš kaj kupiš ni. In lahko kupiš povsem spodoben kos, ki je hkrati še kakovostno narejen. V primerjavi s temi smetmi.

srus ::
Sem šel včeraj slučajno mimo v BTC in se čudil, zakaj taka vrsta. Ljudje že ko kupujejo stvari namensko velikokrat kupijo bedarije, ki jih sploh ne potrebujejo. V tem primeru pa načrtno kupijo bedarije, ki bodo verjetno končale med odpadki zelo hitro. In kot sem videl, za te bedarije so plačevali po 100 € in več. Kje imajo ljudje pamet! Nekateri dobesedno prosijo, da se jih dobro nategne. Zdaj grem pa naprej delati prehranska dopolnila iz mletega žaganja.![]()
Je pa treba priznati, da tile novodobni kupci po atraktivnosti ne sezejo niti do mezinca na nogi stari gardi. Kaksen socen besedni zaklad, "mars u kurac, jebo te pas" attitude in seveda ni slo brez vroce krvi!
Ali pa tole:

Miki N ::

WizzardOfOZ ::
A je kdo posnel, pa naredite nov slovenski šov iz tega?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

pol3ni ::
No,mislim da je na gasilskih veselicah vseeno bolje kupiti srečko.Starša sta pred 10 leti zadela prvo nagrado.Kupila pa sta tri srečke.
https://www.trgovinamira.si/sesalnik-ex...
In kdo bi si mislil,še vedno je v uporabi oz.dela še vedno
https://www.trgovinamira.si/sesalnik-ex...
In kdo bi si mislil,še vedno je v uporabi oz.dela še vedno

No,mislim da je na gasilskih veselicah vseeno bolje kupiti srečko.
Pri srečelovu vsaj veš katere so prve 3 glavne nagrade, ostale nagrade pa lahko vidiš saj so po navadi na policah. Katere nagrade so še ostale lahko prav tako vidiš.
Pri lotu lahko izračunaš verjetnost in veš koliko je glavna nagrada.
Tukaj so šli pa v abstrakcijo. Ne veš kaj je najboljša nagrada, niti kaj je najslabša, prav tako ne veš kakšna je največa ali najmanjša vrdnost. Vse kar veš je, da je 15 let nazaj nekdo v Luksemburgu našel Rolex uro v enem paketu.

MIHAc27 ::
Jaz sem tudi presenečen nad obiskom in ceno. 2-3€ na 100g? Že eni navadni čevlji bi bili prec 1kg oz 30€ z tem da rezkiraš da ne bodo prav, nevšečni ali celo da so za napačen spol.
Sam priznam, sem kupil enkrat mystery box, ampak možne vsebine sem točno vedel, tudi koliko katerih je. To, da sem dobil itak najslabšo možno nimaš kaj. Sem pa moral kar 2x reklamirati, ker ni bil izdelek izpraven. Torej.. v boxe so dali stvari vprašljive kvalitete in take, ki so se težko prodale (le zakaj).
Veliko kupujem pri Kitajcih... pride kdaj tudi kaj slabše kvalitete, ampak vsak vem, kaj bom dobil.
Sam priznam, sem kupil enkrat mystery box, ampak možne vsebine sem točno vedel, tudi koliko katerih je. To, da sem dobil itak najslabšo možno nimaš kaj. Sem pa moral kar 2x reklamirati, ker ni bil izdelek izpraven. Torej.. v boxe so dali stvari vprašljive kvalitete in take, ki so se težko prodale (le zakaj).
Veliko kupujem pri Kitajcih... pride kdaj tudi kaj slabše kvalitete, ampak vsak vem, kaj bom dobil.

predi ::
Pa še karton dajejo v plastiko.Gre za inovativno rešitev, ki zmanjšuje količino odpadkov, obenem pa spodbuja odgovorno potrošnjo in kupcem ponuja edinstveno izkušnjo odkrivanja neznanega, so nam povedali.
Kako zmanjšuje količino odpadkov in spodbuja odgovorno potrošnjo, če kupec ne ve kaj kupi, v večini primerov pa ne vejo zakaj bi kupljeno potrebovali...
Da je tole šlo skozi na RTV dnevniku, je pa porazno. Ta urednik, ki je to spustil skozi kot fun novico, ne pa kot scam, je pa za odstrel.https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/za...

GupeM ::
Srečelov in veselice so narejene zato, da zaslužijo in se napijejo brez slabe vesti, tako obiskovalci kot gasilci. Hkrati pa priročen izgovor, da se s tem pomaga gasilcem. Namesto nakupa srečke in piva jim lahko donirate denar, imajo vedno prostovoljne prispevke. Lahko jim tudi nakažete 365 dni v letu. Ampak je bolje se ga nabit na veselici in potem z avtom domov.
Laž. Na veselici kot gasilec strežem pijačo. Pivo sem letos spil ob cca 1:30, ko je bend nehal špilat, varnostniki so pa goste začeli spravljati domov. Pred tem sem pil izključno vodo. Domov sem šel peš. Naslednji dan ob 6:30 sem bil pa že nazaj in smo se lotili pospravljanja.
Sicer pa ne gre za to, da se ga folk napije. Gre za druženje. Folk spraviš nekam skupaj, kjer se oni zabavajo, poleg tega pa še gasilci kaj dobimo. Nekdo mora organizirat, da se nekaj dogaja. Saj se še spomniš covida, ane? Je bilo fino, ker se nikjer ni nič dogajalo?
Pri našem srečelovu so dobitki v 80% zelo uporabni. Če so želeni, je drugo vprašanje. Odvisno za koga. Vsako leto imamo 850+ dobitkov. Ker ljudje vejo, da so dobitki dobri, srečelov kar pograbijo. Imamo kar nekaj ljudi, ki srečke prodajajo, pa bi še kakšen prav prišel, ker se ljudje kar grebejo. Ko gledam na drugih veselicah, prodajalci srečk pogosto tavajo okrog in sprašujejo, če bi kdo kupil srečke.
Je pa res, da je za nekoga dobitek lahko totalno neuporaben, čeprav je dokaj vreden. Pred leti sem recimo jaz dobil stropno luč. Nekaj na to foro:
https://www.superstrela.com/stropna-ind...
Meni takrat res ni bila uporabna, jo je pa tast z veseljem namontiral v garažo in je še vedno tam in odlično deluje.

Phantomeye ::
sem bil enkrat zraven, ko so popisovali robo za srečolov za gasilsko veselico in jih je veliko pobasalo uporabne izdelke. Zato sem 100%, da so tudi v tem primeru naredili enako.

c3p0 ::
Nateg je podoben tistemu z žaklom peska, kjer lahko sam seješ svoje zlato. Seveda notri dajo par drobcev zlata, pa občasno v kakega malo več. Gold rush...

stara mama ::
Ljudje imajo preveč denarja pa kupujejo neumnosti.![]()
Bravo Toše!
To js skoz pravim, ljudje za neumnosti VEDNO najdejo denar.
A ko je treba dat za bolj kvalitetno hrano, zdravje...... eeee, nemože, stiskat in se pogajat do zadnjega centa!!!
Ekologija™ in Trajnost™

Horas ::
haha, ja to pa dela odvisnost od nakupovanja in je ene vrste iger na srečo. pač kupijo in so celi veseli dokler ne odprejo.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

d4vid ::
Phantomeye je izjavil:
sem bil enkrat zraven, ko so popisovali robo za srečolov za gasilsko veselico in jih je veliko pobasalo uporabne izdelke. Zato sem 100%, da so tudi v tem primeru naredili enako.
Hja, konec koncev so to na koncu posamezniki.
V našem društvu se včasih naredi, da kaj ostane. Tisto se potem lahko pobere, prej ne izbiramo.
Glavnih 3 nagrad ponavadi ni.
Also, kar se gasilcev in pitja na veselici tiče. Je GupeM lepo povedal. Gasilci, kadar organizirajo veselico, nimajo časa pit. Ker je toliko enga dela, skakanja sem ter tja, da si ne moreš privoščit. Ja, spije se kakšno pivo za žejo, ampak to je to.
Kadar je pri nas veselica, se v petek postavlja šotor, v soboto pripravlja cel dopoldan, popoldne je že tekmovanje in potem veselica. Ko je veselice konec, se začne popravljat in ob 4-5 zjutraj grem domov spat za par ur, ponavadi se dobimo ob 9ih, da podremo šotor in delamo ene 5 ur.
Če si odgovoren, boš pač trezen tist dan, nalit se ga lahko greš drugič, pa podpreš sosednje društvo...
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram

GupeM ::
Pri nas kdo včasih kaj vzame, ampak ne kakšnih uporabnih izdelkov. Običajno gre za kakšnega majhnega piškota, ki ga nese otroku. Ali pa kakšne neuporabne pakete, ki jih nekateri podarjajo (mini šampon, ki ga dobiš v hotelu, skupaj s tistimi hotelskimi copati za enkratno uporabo in tisto folijasto kapo za tuširanje). Tega ne moreš dat v srečelov, ker je vrednost manjša od cene srečke.
No, sem tudi že videl, da je kdo vzel štil za koso, ker je verjetnost, da komu pride prav blizu 0. On je pa ravno rabil.
No, sem tudi že videl, da je kdo vzel štil za koso, ker je verjetnost, da komu pride prav blizu 0. On je pa ravno rabil.

delavec44 ::
Phantomeye je izjavil:
V našem društvu se včasih naredi, da kaj ostane. Tisto se potem lahko pobere, prej ne izbiramo.
Also, kar se gasilcev in pitja na veselici tiče. Je GupeM lepo povedal. Gasilci, kadar organizirajo veselico, nimajo časa pit. Ker je toliko enga dela, skakanja sem ter tja, da si ne moreš privoščit. Ja, spije se kakšno pivo za žejo, ampak to je to.
Kadar je pri nas veselica, se v petek postavlja šotor, v soboto pripravlja cel dopoldan, popoldne je že tekmovanje in potem veselica. Ko je veselice konec, se začne popravljat in ob 4-5 zjutraj grem domov spat za par ur, ponavadi se dobimo ob 9ih, da podremo šotor in delamo ene 5 ur.
Če si odgovoren, boš pač trezen tist dan, nalit se ga lahko greš drugič, pa podpreš sosednje društvo...
Pa saj ni nobeden napisal, da se ga "zaposleni" napijejo. Aja, je. Starfotr, ga je treba jemati z rezervo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

nekikr ::
Zakaj mešate gasilske veselice sem noter? Srečke tam ne kupiš zato, da bi nekaj pametnega dobil. Tudi če bi dobil prazno vrečko je to povsem vseeno, ker srečko kupiš za to, da s tem podpreš gasilce. Pa jih kupim precej na veselici, nikoli ni bilo nič pametnega notri. In še jih bom kupoval.
Tule pa dejansko bereš, da so ljudje mislili, da bodo dobili "kakšno lepo oblekico". Kar je noro, noro, noro neverjetno. Že če greš v trgovino največkrat ne najdeš nobene pametne cunje ali pa ni številke, tule, ko gre za random pakete, pa ljudje upajo, da bodo dobili lepo oblekico, ki jim bo celo prav?! In taki imajo volilno pravico!
Tule pa dejansko bereš, da so ljudje mislili, da bodo dobili "kakšno lepo oblekico". Kar je noro, noro, noro neverjetno. Že če greš v trgovino največkrat ne najdeš nobene pametne cunje ali pa ni številke, tule, ko gre za random pakete, pa ljudje upajo, da bodo dobili lepo oblekico, ki jim bo celo prav?! In taki imajo volilno pravico!

BuDi79 ::
tule, ko gre za random pakete, pa ljudje upajo, da bodo dobili lepo oblekico, ki jim bo celo prav?! In taki imajo volilno pravico!
V resnici narobe razumeš. Poln internet je ljudi, ki so menda obogateli od kupovanja takih oz. podobnih paketov. Notri so (menda) našli vse od Gučija do iPhonov.
Rasime in Edise bi rade to prodale naprej, kot so nekoč "Spyder" bunde pa "Adidas" trenerke iz Bosne in Turčije, samo pač bolj legit.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()

DeeJay ::
tule, ko gre za random pakete, pa ljudje upajo, da bodo dobili lepo oblekico, ki jim bo celo prav?! In taki imajo volilno pravico!
V resnici narobe razumeš. Poln internet je ljudi, ki so menda obogateli od kupovanja takih oz. podobnih paketov. Notri so (menda) našli vse od Gučija do iPhonov.
Rasime in Edise bi rade to prodale naprej, kot so nekoč "Spyder" bunde pa "Adidas" trenerke iz Bosne in Turčije, samo pač bolj legit.
jao upam, da ne verjameš temu. Fejk content, da se dobi neki klikov in subov
tisti, ki dejansko to počnejo iz poslovnih razlogov, tega ne oglašujejo na velik zvon in ne potrebujejo pozornosti. Zakaj bi si delal konkurenco in si dvigal ceno.
Te videi so nič drugega kot attention seeking za klike, vse ostalo je pa fejk. Že sam thumbnail ti vse pove brez, da bi karkoli klikal.
Don't f with me.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeJay ()

stara mama ::
I bought, I bought..... res nevem kaj bi me brigalo kaj je nek random osebek iz interneta kupu, deluje pa egocentrično (jaz, jaz, JAZ!)
Še manj pa vem, kaj mi bo neka oblekica random velikosti, vzorca in barve. Mogoče za prah brisat iz pulta al pa podstavit pod motor ko menjujem olje?
Še manj pa vem, kaj mi bo neka oblekica random velikosti, vzorca in barve. Mogoče za prah brisat iz pulta al pa podstavit pod motor ko menjujem olje?
Ekologija™ in Trajnost™

twom ::
Master_Yoda je izjavil:
Jap srecelov na lokalni veselici.
Jz bi rajš kupu srečko na srečelovu k pa v tej trgovini. Še rajš bi loto špilal. Ampak ne bom nič od tega kupil. Škoda denarja. To je za tiste ljudi ki se imajo za glavne junake, protagoniste tega sveta.. Da bodo lih oni izmed nevem kok nevrednežev imeli super srečo. To mora biti neka nevrološka motnja pomoje.
stara mama je izjavil:
Raje vsakodnevno kupujemo malico za 10+ eurov...Ljudje imajo preveč denarja pa kupujejo neumnosti.![]()
Bravo Toše!
To js skoz pravim, ljudje za neumnosti VEDNO najdejo denar.
A ko je treba dat za bolj kvalitetno hrano, zdravje...... eeee, nemože, stiskat in se pogajat do zadnjega centa!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: twom ()

Likalnik ::

Miki N ::

delavec44 ::
Kateri pri zdravi pameti Zurnal24 bere
https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/za...
Bolje? Nisem siguren.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Phantomeye ::
Phantomeye je izjavil:
Moj point je bil, da če gasilci dajo kakšno šaro na stran, potem verjetno tudi to podjetje dobro pregleda, kaj bo šlo v "košaro" in kaj ne. Zato je kak "zaklad" malo verjetn.
Drugega dela ne razumem, kaj ima z mojim komentarjem. Se pa vedno najde kak švercar. Sploh, če gre za večje veselice.

twom ::
Raje vsakodnevno kupujemo malico za 10+ eurov...Ne vidim razlike med to "razprodajo" in naročanjem malice na delovno mesto za 10 EUR, raje 15+ eurov...
Sicer pa vsak zase ve kdaj je nazadnje v trgovini kupil "nepotrebno" stvar, al pa ima HBO paket, al karkoli že (milost prosim: nimam naročnin). Kvalitetno robo je pa itak skoraj nemogoče dobit...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: twom ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rušenje prostovoljnega sistema, 200 evrov/dan gasilcem. (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 12449 (8637) | zobnik |
» | Spin fighters vrtavka - NATEGOddelek: Loža | 7754 (6397) | 111111111111 |
» | Vaška veselica (potrebna dovoljenja)Oddelek: Loža | 6446 (5785) | Phantomeye |
» | Igre na srečo - eloterija.siOddelek: Loža | 11574 (9051) | msjr |
⊘ | SAZAS - Račun za kresovanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11690 (10221) | Gandalfar |