Forum » Loža » Montaža fasadni / stenski panel med dva stebra
Montaža fasadni / stenski panel med dva stebra

Tac20 ::
Zdravo, med dva stebra na terasi bi moral postaviti steno in bi rad uporabil fasadni / stenski panel kot na linku:
https://www.metrapan.si/kategorija/fasa...
Ma kdo kakšno izkušnjo oz. nasvet za samo montažo, kako bi to zadevno dejansko pritrdil? Bi to šlo s kakšnimi u-profili ali kaj podobnega, sem kar nekaj že pregooglal/youtubal ampak nič pametnega ne najdem o sami dejanski montaži.
https://www.metrapan.si/kategorija/fasa...
Ma kdo kakšno izkušnjo oz. nasvet za samo montažo, kako bi to zadevno dejansko pritrdil? Bi to šlo s kakšnimi u-profili ali kaj podobnega, sem kar nekaj že pregooglal/youtubal ampak nič pametnega ne najdem o sami dejanski montaži.

fikus_ ::
Uporabiš kotnik (L profil), lahko jeklo ali aluminij, na eni strani L profil vijačiš v steber (nisi napisal marteial stebra, jeklo, les, beton), na drugi strani pa vijačiš skozi L profil in panel s vijaki s polkroglo glavo (DIN7380-2), podložka (DIN 9021) in zaprta matica (DIN1587).
Lahko tudi M6.
Lahko tudi M6.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()

nejc_nejc ::
Naj OP izda, koliko je med stebri, da ne bo pri prvem ki se bo naslonil, vse po svoje šlo...

To je enostavno rešljivo, če niso 5cm paneli dovolj, bo pa dal 10 cm.

Sem vedel da moram na slo tech vprašat :D Ja podatki, torej razpon med stebroma 250 cm, stebri so železni, se mi zdi da je debelina stene kvadratne cevi 3mm, sta pa to stebra od nadstreška, stebra sta dimenzij š 120 x d 60 mm, višina je pač kolikor je (cca 2,5 m), zaradi dimenzije strebra planiram uporabiti 60 mm panele.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tac20 ()

nejc_nejc ::
Kar se izolacije tiče ja na prvo žogo 6 cm panela enako cca 10 cm stiroporja.
Za razpon jih pokliči, tabele v dokumentih panelov ne štekam.
Če jih kdo naj me razsvetli.
Za razpon jih pokliči, tabele v dokumentih panelov ne štekam.

Če jih kdo naj me razsvetli.

borut_p ::
Tabela kaze kaksno obremenitev panel prenese pri doloceni razdalji naleznih tock. Ali je v kg/m2 ali v kn/m2 pa zdajle z glave ne vem. Enopolni, dvopolni in tropolni nosilec.
V zadnjem stolpcu je teza samega panela.
2.5m bo nesel vsak panel, ce le nisi nekje na hudo vetrovnem obmocju. Kaj drugega od obremenitve pri panelu niti ni za pricakovati kot je bocni veter.
Jen pa potrebno poskrbeti za zadostno naleganje ... obicajno se panele slida od zgoraj dol v U profil ... ne rabis potem obrobe. L profil je lazji za montirat, rabis pa na koncu neko obrobico, da zascitis prste pred ostrim plehom.
2.5m bo nesel vsak panel, ce le nisi nekje na hudo vetrovnem obmocju. Kaj drugega od obremenitve pri panelu niti ni za pricakovati kot je bocni veter.
Jen pa potrebno poskrbeti za zadostno naleganje ... obicajno se panele slida od zgoraj dol v U profil ... ne rabis potem obrobe. L profil je lazji za montirat, rabis pa na koncu neko obrobico, da zascitis prste pred ostrim plehom.

Tabela kaze kaksno obremenitev panel prenese pri doloceni razdalji naleznih tock. Ali je v kg/m2 ali v kn/m2 pa zdajle z glave ne vem. Enopolni, dvopolni in tropolni nosilec.
Tole obrobo potem nimam druge da grem nekam kjer pigajo alu (Sam Zora mengeš se mi zdi da ima take zadev) in potem lepotno prekrijem kjer se vidi panel, oz. v primeru montaze L profilov (inox ali aluminij) in glede na to da imam nadstrešek v barvi antracita, se potem s temi obrobami to prekrije in pritrdi s samovreznimi vijaki (kleparski?) nekaj v tem smislu
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tac20 ()

alekskac ::
Obroba je lahko nalimana (polimerno montažno lepilo, v tubah kupiš enako kot silikonski kit), lahko vijačeno, vedno tukaj pazit da ne bo kakega valovanja obrobne pločevine ker zgleda grdo, lahko tudi kombinacija vijakov in polimernega lepila. Kislinski silikon po mojem tukaj ni primeren, polimerno lepilo ni toliko dražje, drži pa prima. Delajo jih vsa močnejša podjetja, bison, henkel, itd. Če nimaš rad vidnih vijakov vzami expres varijanto lima. Obe stični površini pred uporabo lima spucat in razmastit, če boš limal.

Obrobo lahko tudi kovičiš s slepimi kovicami, jih imajo v barvi pločevine.

Lahko pa že panele pritrjuješ s kovicami, jih daš malo več, da drži.
Sicer pa 100 ljudi, 99 idej,...
Tac, ko boš naredil, prilepi kakšno sliko.
Sicer pa 100 ljudi, 99 idej,...
Tac, ko boš naredil, prilepi kakšno sliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | regali za delavnicoOddelek: Loža | 4057 (3209) | OldSkul |
» | ohišje za ojačevalnik zvokaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1376 (1262) | Unknown_001 |
» | Izdelava rastlinjakaOddelek: Loža | 17320 (16387) | Doman |
» | Aluminijasto ohišje-JestMadeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2321 (1709) | m.i.h.a. |
» | ohišje iz aluminijaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 5684 (4856) | krucymucy |