Forum » Operacijski sistemi » Linux user, ki lahko MOUNTa zadeve???
Linux user, ki lahko MOUNTa zadeve???
JP ::
Zivjo!
Mene zanima, ce slucajno kdo ve, kako bi clovek mountal zadeve, konkretno flash disk, ce je prijavljen kot navaden user. Kot root seveda ni problema, userju pa napise: only root can do that :)! Jaz nimam nobene ideje in se priporocam za kaksno!
Sicer sem ze poskusal dati temu userju tudi nekaj vec pravic pa enostavno ne gre.
mount /dev/sda/... ???
Hvala!
Lp by JP
Mene zanima, ce slucajno kdo ve, kako bi clovek mountal zadeve, konkretno flash disk, ce je prijavljen kot navaden user. Kot root seveda ni problema, userju pa napise: only root can do that :)! Jaz nimam nobene ideje in se priporocam za kaksno!
Sicer sem ze poskusal dati temu userju tudi nekaj vec pravic pa enostavno ne gre.
mount /dev/sda/... ???
Hvala!
Lp by JP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako zaščititi /uploads direktorij?Oddelek: Izdelava spletišč | 2085 (1848) | MrBrdo |
» | [Linux][OpenSuSe] SVN repozitorij na Windows shared folders in pravice za datotečni sOddelek: Operacijski sistemi | 1864 (1668) | 'FireSTORM' |
» | disable root loginOddelek: Operacijski sistemi | 1477 (1167) | 'FireSTORM' |
» | [ Linux ] Tezave z bootloaderjemOddelek: Operacijski sistemi | 2107 (1835) | Volk| |
» | zaganjanje programa kot rootOddelek: Operacijski sistemi | 1119 (1015) | ql000 |