» »

TTL in mobilni net

TTL in mobilni net

CyberPunk ::

Na tem forumu ali kje drugje (zdaj ne najdem) je bilo zapisano, da mobilni operater lahko na podlagi TTL blokira dostop do interneta (ali pošlje opozorilo), če je ta uporabljen "nepravilno" (npr. telefonska naročniška SIM v modemu, če to izrecno prepovedujejo splošni pogoji). Se da te vrednosti tudi spreminjati? Je TTL pri hotspotu na telefonu enak kot za ostale "telefonske" uporabe interneta ali pa je tak kot na 4G/5G modemu?

Daniel ::

Se da spreminjati, če imaš Mikrotik modem. Hotspot na telefonu doda +1 k TTL, kar operater seveda vidi.

Tole si poglej:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

d4vid ::

Tukaj nisem domač, ampak recimo, da se prek telefona povežeš na VPN preko mobilnega omrežja, narediš hotspot in zroutaš hotspot promet prek VPNja. Kaj točno vidi operater, kak TTL?
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Hotspot ti ne bo delal preko VPNa.

Sicer poskusi in poročaj.

Zgodovina sprememb…

link_up ::

naredis hotspot in openvpn obrne vse preko vpnja...kaj te muci @daniel?
In and Out

_Denny_ ::

Tu sem nekaj pisal kako zaobiti omejevanje na podlagi TTL-ja:
https://slo-tech.com/forum/t804487/p837...

Razni custom romi za modeme imajo tak bypass ponavadi že "vgrajen".
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz

link_up ::

sploh ne razumem v cem je fora. :) Mi lahko kdo pojasni? Si nastavis na 1 in gres skozi en router in si expired? :D
In and Out

rokp ::

Daniel je morda malce zavajajoce napisal (sem pa preprican, da je prav vedel), v bistvu provider vidi za 1 manjsi TTL kot ce bi bil direktno na telefonu (ker je vmes se en hop, hotspot naprava). Morda lahko kdo poskusi na racunalniku nastaviti za 1 vecji TTL kot je po defaultu, in ce provider gleda samo to, ne bo opazil (kot je napisal ze Denny v citiranem postu). ;)

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters]
DefaultTTL

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rokp ()

Ampak po tej logiki, da je vmes še ena naprava/hop, potem med 4G/5G modemom in telefonom ne bi smelo biti razlike? In bi samo hotspot dodal +1.

Zgodovina sprememb…

Sem prebral potem https://www.jitbit.com/alexblog/310-how... in je torej ravno kontra - da odšteva. A pa se lahko, če v Win dodaš tisti registry key z vrednostjo 65, kaj podre za Windows delovanje v različnih omrežjih?

link_up je izjavil:

naredis hotspot in openvpn obrne vse preko vpnja...kaj te muci @daniel?

Si preveril v praksi?
Nisem tega nikoli testiral in v času pisanja odgovora (delo) nisem imel pri sebi drugega telefona, da bi testiral. Zanimivo da deluje. Bi pričakoval, da gre pač vsako zase (hotspot in vpn) čez privzeti gateway v mobilno omrežje. Sicer se mi tako omejevanje že v osnovi zdi bedarija ampak operaterji so pač krativni.

CyberPunk je izjavil:

Ampak po tej logiki, da je vmes še ena naprava/hop, potem med 4G/5G modemom in telefonom ne bi smelo biti razlike? In bi samo hotspot dodal +1.

Saj ni razlike. 4G/5G modem dobi normalen dostop na splet. Problem je v napravah, ki so kot klienti priklopljeni na ta modem, ker imajo TTL+1 glede na modem.

Zgodovina sprememb…

socialec ::

Kar sem nazadnje preverjal sam, je openvpn samo za telefon, android hotspot ne vključuje vpn, se dam z veseljem preverjeno poučiti!

A so ugotovili, da ta obvod ne deluje?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kater LTE modem? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
10813053 (5284) WaterBoy
»

4G/LTE

Oddelek: Omrežja in internet