Forum » Programiranje » Batch skripta
Batch skripta

floyd1 ::
V neki mapi imam ca. 1.600 datotek in točno toliko "pripadajaočih" map. Vsako od teh datotek bi moral premakniti v svojo mapo. Mapa in datoteka imata "enako" ime (no, pri mapah je vedno na koncu imena še dodano _Folder, se pravi: ImeDatoteke_Folder ). OS je Win10.
O teh skriptah nimam pojma, na netu sem našel neko podobno rešitev (ampak ta najprej kreira mapo z imenom datoteke), naredil .bat file, zagnal na testni mapi, ampak ni naredilo OK. Malo sem se igral, spreminjal, vrinjal tisti _Folder povsod ... ... zaenkrat brez uspeha.
Ročno mi tega res ni za delat, niti časa nimam toliko, pa še možnost napak je potem večja
.
Osnova naj bi bila to, ampak jaz verjetno tiste "md" vrstice itak ne potrebujem?
@echo off
for %%f in (*) do (
md "%%~nf"
move "%%f" "%%~nf"
) >nul 2>&1
O teh skriptah nimam pojma, na netu sem našel neko podobno rešitev (ampak ta najprej kreira mapo z imenom datoteke), naredil .bat file, zagnal na testni mapi, ampak ni naredilo OK. Malo sem se igral, spreminjal, vrinjal tisti _Folder povsod ... ... zaenkrat brez uspeha.
Ročno mi tega res ni za delat, niti časa nimam toliko, pa še možnost napak je potem večja

Osnova naj bi bila to, ampak jaz verjetno tiste "md" vrstice itak ne potrebujem?
@echo off
for %%f in (*) do (
md "%%~nf"
move "%%f" "%%~nf"
) >nul 2>&1

theanswer3 ::
Isti prompt sem vrgel v chat gpt in dobil:
@echo off
for %%f in (*) do (
set "fileName=%%~nf"
set "folderName=%%~nf_Folder"
if exist "%%~nf_Folder" (
move "%%f" "%%~nf_Folder" >nul 2>&1
)
)
Nisem pa probaval ker nisem na windowsih.
@echo off
for %%f in (*) do (
set "fileName=%%~nf"
set "folderName=%%~nf_Folder"
if exist "%%~nf_Folder" (
move "%%f" "%%~nf_Folder" >nul 2>&1
)
)
Nisem pa probaval ker nisem na windowsih.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | program za pomoč pri tiskanju 200+pdf dokumentovOddelek: Pomoč in nasveti | 2371 (1423) | HotBurek |
» | sorting files by nameOddelek: Pomoč in nasveti | 1108 (811) | SeMiNeSanja |
» | [Win Batch] Skripta za ustvarjanje datotekeOddelek: Programiranje | 1144 (948) | sas084 |
» | batch fajl iz txt (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9985 (8646) | b3D_950 |
» | včerajšni datumOddelek: Programiranje | 1173 (1051) | ql000 |