» »

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Temo vidijo: vsi
««
101 / 104
»»

Squirrel ::

Ni čisto tako. Ljudje, ki tukaj komentirate, ste ekstremno butasti in vidite to, kar želite videti. Ajde, naj mi en bumbar od zgoraj razloži, kako je LeQuack prišel do zaključka, da če bodo vključeni tudi kakšni begunci vključeni v mednarodno zaščito, ki si življenje gradijo tu, ne bodo vključeni upokojenci?
Ali ta vloga, ki ste jo prilepili, kakorkoli izključuje upokojence? Ajde, da vas slišim, fašisti, kako vam možgani proizvedejo tovrstne zaključke? A ker je 9 + 1 za vas še vedno 1? Matr, ste prfuknjeni s to populistično mentaliteto, kjer se nekdo preprosto nekaj zlaže, ostali butci pa tej laži prikimavate.

Pa tukaj sploh ni bistveno, ali se človek strinja ali ne strinja glede vključenosti beguncev. Čisto legitimno je, da ima nekdo do tega negativno mnenje. Mene zanima nekaj drugega. Kako vam iz nečesa takega uspe sproducirati popolnoma neumen zaključek, ki nima nobene zveze z označenim delom vloge?

Namenoma se izogibam komentarjev pod članki na 24ur, ker so butasti, omejeni. Potem pa odprem Slo-Tech in berem podobno butaste in omejene trditve. Toliko imate povedati čez neke FDV-jevce, a delujete, kot da sami ne znate šteti do pet.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Squirrel ()

D3m ::

|HP EliteBook|R7 8840U|

bbbbbb2024 ::

Squirrel je izjavil:

Ni čisto tako. Ljudje, ki tukaj komentirate, ste ekstremno butasti in vidite to, kar želite videti. Ajde, naj mi en bumbar od zgoraj razloži, kako je LeQuack prišel do zaključka, da če bodo vključeni tudi kakšni begunci vključeni v mednarodno zaščito, ki si življenje gradijo tu, ne bodo vključeni upokojenci?

Poglej, to je pa relativno enostavno.

Zdaj se zbira nek denar, na "zalogo", ob dejstvu, da že sedaj ni mogoče oskrbeti vseh ostarelih, ker dejansko ni človeških virov (med. sester, strežnic). Glede na pravice, ki so bile obljubljene in so po mojem mnenju ekscesne (en ostareli skrbi za drugega, ter ostaja doma, ter dobi neko minimalno plačo) - celotna zadeva se bo gotovo izrodila, da nekateri bodo prišli do nečesa, bodo dobivali neko kvazi plačko.

Vmes se bo oblikoval "administrativni" aparat, ta del gre najlažje in bo - seveda zopet požrl del tega 800 mio EUR vrednega kolača.

Neminovno bomo prišlo do istega - eni bodo prišli do nekih pravic, eni pa ne. Saj namreč niti Maljevac nima izračuna, koliko denarja bi bilo potrebno. To so ga, mimogrede, že večkrat vprašali. In je več kot enkrat ušel s predstavitve, oz. sestanka.

Prišli bomo do Zdravstvenega sistema - mini v2.0, do nekega mastodonta, ki bo hotel, da ga futramo z denarjem, če hočemo kaj imeti od njega.

In potem vstopijo migranti v igro. Se pravi, nekdo, ki nikoli ni plačal nič, niti upokojenec ni, nek libijski starec bo sedaj živel na strošek Slovenije? Ob dejstvu, da ni dovolj denarja za oskrbo Slovencev. Pa Maljevac je čisto izgubil kompas. Ob dejstvu namreč, da morajo plačevati za tale zmazek *vsi*, tudi upokojenci.

To je treba vse skupaj ukiniti.

Ob dejstvu, da je Slovenija hudo izgubila na konkurenčnosti, napram sosedom.

Zgodovina sprememb…

Scaramouche3 ::

D3m je izjavil:

Do dolgotrajne oskrbe upravičeni tudi azilanti

:O

Torej bo nek azilant lahko prejel posteljo, nekdo z državljanstvom pa ne.
Tista stranka,ki je proti temu zakonu dobi moj glas!

MojsterX ::

D3m je izjavil:

Do dolgotrajne oskrbe upravičeni tudi azilanti

:O

kaj drugega kot od te izdajalske vlade ne moremo tega pričakovat, saj sovražijo Slovence. So že z vsemi zdečimi zvezdami vse pokazal.

nejclp ::

MrStein je izjavil:

nejclp je izjavil:

lynxslo5 je izjavil:

500.000 hrvaških domoljubov na koncertu Thompsona je pa garant, da ne bo nikoli več Jugoslavije in to vas nekatere zelo peče.

mene bolj skrbi , da bo podalpska Hrvaška

OK, ker je to prepovedano direktno komentirati, bom takole : ene pa skrbi, da bo kalifat

Res ne vem, kaj spet stokaš, saj si sam zahteval cenzuro.

plus, ne se bat, saj so islamisti ideološko bližje desnjakom kot levakom. Podobno kot ustaši.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

dronyx ::

bbbbbb2024 je izjavil:

Zdaj se zbira nek denar, na "zalogo"...

Nikjer še nisem zasledil, ali bo kdo nadziral porabo tega denarja in ali gre za namenska sredstva. Jaz sumim, da bo ta denar nekakšen "črni fond" iz katerega bodo potem financirali vse drugo kot dolgotrajno oskrbo. Dolgotrajno oskrbo ne bodo mogli, saj preprosto ni dovolj ljudi, da bi to izvajali. Jaz pa ne verjamem, da bo nekdo kar gledal, kako se nabirajo milijarde nekje na računu ZZZS.

Malidelničar ::

Evo zadnja anketa Golob presenetljivo blizu.
Pravijo, da še ni odpisan.

Če bo Golob tako močan v anketah to po mojem mnenju pomeni pritiske na Prebiliča. V smislu, da se mu mora podrediti kot kingmakerju oz. da zapira pot do Prebiličevih političnih ambicij.

Vprašanje je v bistvu ali lahko trenutna koalicija Golob+SD+Levica zbere že za večino, da pač ponovijo mandat v nespremenjeni izvedbi.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

mtosev ::

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

delavec44 ::

Malidelničar je izjavil:

Če bo Golob tako močan v anketah to po mojem mnenju pomeni pritiske na Prebiliča. V smislu, da se mu mora podrediti kot kingmakerju oz. da zapira pot do Prebiličevih političnih ambicij.

Vprašanje je v bistvu ali lahko trenutna koalicija Golob+SD+Levica zbere že za večino, da pač ponovijo mandat v nespremenjeni izvedbi.

Vprašanje je tudi kdo izvaja te ankete in s kakšno agendo.

Smo že v preteklosti videli, da so se kdaj grdo "zmotili".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

delavec44 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Izvajajo jih agencije za merjenje javnega mnenja, agenda pa je, da dobijo denar in pokrijejo stroške dela in ostalo.
Plus:
Kaj pa je bolje za Jajota, da mu namerijo manj ali več?

dronyx ::

Pri nas te ankete niso namenjene merjenju, ampak ustvarjanju javnega mnenja. Naročnik pove, kaj bi rad in to potem anketa pokaže. Za denar ti mediji naredijo kar hočeš.

Ta neka fama, kako je pri nas izobraževanje zastonj, v Ameriki pa grdi kapitalizem. V ZDA te študij stane med 20 in 50k EUR na leto. V Sloveniji pa te stane recimo 12k EUR na leto. Pa bliže 20k EUR, če hodiš še na izmenjave ipd.

V Sloveniji ni šolnine, so samo stroški stanovanje, prehrane, prevoza, študijskega gradiva, v Ameriki pa študenti od lufta živijo, ali kako, da si samo šolnino upošteval?

dronyx je izjavil:

Pri nas te ankete niso namenjene merjenju, ampak ustvarjanju javnega mnenja. Naročnik pove, kaj bi rad in to potem anketa pokaže. Za denar ti mediji naredijo kar hočeš.

Ja, vem kaj menite, saj zato sprašujem. Kaj je bolje za Jajota, da mu namerijo manj ali več?

Zgodovina sprememb…

dronyx je izjavil:

Podpišem! +1

skumpl ::

Malidelničar je izjavil:

Želim si, da bi jim to uspelo.

MojsterX ::

skumpl je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

jaz tudi želim da jim uspe in da bomo ratali nova venezuela, kjer bomo čakali na kos kruha 8 ur v vrsti z boni. LEvičarska vizija. seveda prikoritniki, NVO in ostali paraziti pa se bodo pa še naprej mastili naprej, kot so samo ta dva primera:

https://moja-dolenjska.si/golobov-prija...
https://moja-dolenjska.si/oce-tine-gabe...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MojsterX ()

nejclp je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Izvajajo jih agencije za merjenje javnega mnenja, agenda pa je, da dobijo denar in pokrijejo stroške dela in ostalo.
Plus:

Pri anketah se šušlja, da so JJ-u umetno pred volitvami merili vsaj 5% več, da so potem motivirali nasprotno stran. Najbolj očitno je to bilo l. 2011 ko so prvič uporabili tale trik. Po mojem je za SDS definitivno bolje, da jim merijo manj. Recimo na evropskih so jim merili manj in takrat Golobu več in je potem SDS outperformal totalno.

Po drugi strani recimo so pred zadnjimi volitvami SLS-u in njihovi predvolilni koaliciji takrat do zadnjega v sondažah zniževali % da so demotivirali udeležence in na koncu je tudi njihova koalicija za enih 10k glasov zgrešila vstop v parlament.
NSi zanimivo recimo nikogar ne briga, njim namerijo dejansko kar realno.

Po mojem, če JJ-u merijo manj on itak lahko proda svojim, da so ankete potvorjene in da se morajo resno angažirati na volitvah in za SDS je to bolje, da res potem potegne rezerve glede udeležbe na vseh ključnih voliščih in pripelje ljudi.

Angažma je ful problem, recimo do se je videlo pri predsedniških in Logarju: Logar je imel res dober rezultat na koncu v 2. krogu (po absolutnih sicer ne tako dober kot Brezigarjeva, ki je, če gledamo nazaj naredila pravi čudež proti velikemu favoritu Drnovšku) ampak catch je drugje: tudi v za Logarja solidnih delih države niso uspeli dvigniti udeležbe, ni šla čez 70%, nekje je obtičala celo pri 60% . In Logar je v svojih volilnih okrajih zmagal z manjšo razliko kot Musarjeva v svojih.

Po mojem sta ključ do uspeha Primc in Kovačeva :) Še bolj Primc kot I8M :) Primc je takrat zmagal against all odds zato ker je bil pogoj tudi udeležba na referendumu in takrat če si šel gledati udeležbo po volilnih okrajih je bila ful visoka, sploh v delih države, ki so bolj desni. Ker mestni pogosto gredo volit, podeželski deli države in bolj conservative-leaning deli pa nikoli ne dosegajo udeležbe nad 60%, kaj šele 70% in več.

FireSnake ::

feryz je izjavil:

Skratka najebali smo ga.
Ultra lopove bodo zamenjali ultra ultra lopovi.

Večjih lopovov od levice in golobje hunte ni.
Brezsramno se krade pri belem dnevu.

Lep primer: ritopikec in režija je požrla 170 000€.
Prej je režija požrla par tisoč €.
Golobja hunta pa nima podna.

Veliko manj se je kradlo v preteklosti.

Zato bom spet ponovil tisto izpred let: desnica je manjše zlo. Definitivno.
Plus: nekdo v JS je rekel .... "Ko je janša na oblasti je pa treba delat".
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

jest10 ::

FireSnake je izjavil:

Plus: nekdo v JS je rekel .... "Ko je janša na oblasti je pa treba delat".

In ti verjameš v take pravlce?

FireSnake ::

Info iz prve roke.
Ko sem to slišal sem se samo namuznil.

To ne velja za vse (oziroma jaz ne vem). Velja pa za določen sektor.

Da je bil Cigler Kralj odličen miinster, skozi zobe, priznava tudi levica.

Gospodarskega razcveta se, očitno, pod levaki ne gre nadejati.

Torej je izbira preprosta.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

MojsterX je izjavil:

skumpl je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

jaz tudi želim da jim uspe in da bomo ratali nova venezuela, kjer bomo čakali na kos kruha 8 ur v vrsti z boni. LEvičarska vizija. seveda prikoritniki, NVO in ostali paraziti pa se bodo pa še naprej mastili naprej, kot so samo ta dva primera:

https://moja-dolenjska.si/golobov-prija...
https://moja-dolenjska.si/oce-tine-gabe...

Evo, podpišem! +1

To, da te priskledniške zadeve pridejo ven, samo kaže na to, da ljudje niso zadovoljni s tem, kar se dogaja.

Malidelničar je izjavil:

nejclp je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Plus:

Pri anketah se šušlja, da so JJ-u umetno pred volitvami merili vsaj 5% več, da so potem motivirali nasprotno stran. Najbolj očitno je to bilo l. 2011 ko so prvič uporabili tale trik. Po mojem je za SDS definitivno bolje, da jim merijo manj. Recimo na evropskih so jim merili manj in takrat Golobu več in je potem SDS outperformal totalno.

Po drugi strani recimo so pred zadnjimi volitvami SLS-u in njihovi predvolilni koaliciji takrat do zadnjega v sondažah zniževali % da so demotivirali udeležence in na koncu je tudi njihova koalicija za enih 10k glasov zgrešila vstop v parlament.
NSi zanimivo recimo nikogar ne briga, njim namerijo dejansko kar realno.

Po mojem, če JJ-u merijo manj on itak lahko proda svojim, da so ankete potvorjene in da se morajo resno angažirati na volitvah in za SDS je to bolje, da res potem potegne rezerve glede udeležbe na vseh ključnih voliščih in pripelje ljudi.

To mogoče vi šušljate, ampak so na parlamentarnih jajotu namerili manj, kot je dobil, vsekakor pa znotraj intervala zaupanja.
Plus, torej, če povzamem, če stranki namerijo več, to motivira nasprotno stran, ampak če jim namerijo manj, to demotivira njihove volivce, na EU volitvah so pozabili na finto iz 2011 in Jajo itak z lahkoto prodaja svojim, da so ankete potvorjene, saj tudi vi pravite, da podpišete, da so potvorjene.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

nejclp je izjavil:

Plus, torej, če povzamem, če stranki namerijo več, to motivira nasprotno stran, ampak če jim namerijo manj, to demotivira njihove volivce, na EU volitvah so pozabili na finto iz 2011 in Jajo itak z lahkoto prodaja svojim, da so ankete potvorjene, saj tudi vi pravite, da podpišete, da so potvorjene.

Daj mir. Golob se je pojavljal v anketah kot "zmagovalec", pa še sploh stranke ni imel. Mediana laže, kot pes teče.

Tudi te ankete se bodo izpele. Saj je bivši veleposlanik ZDA rekel, da anketam ni glih za zaupati.

nejc_nejc ::

Evo, še eden mojster:
https://svet24.si/novice/slovenija/mini...

Ne loči med garažo in hišo. Ali pa ni dobro prebral na gradbenem, kaj bo gradil. Verjetno ga baše diptrija. Ali lastna pamet.

In taki bi potem vladali. Ajme meni.

bbbbbb2024 je izjavil:

nejclp je izjavil:

Daj mir. Golob se je pojavljal v anketah kot "zmagovalec", pa še sploh stranke ni imel. Mediana laže, kot pes teče.

Tudi te ankete se bodo izpele. Saj je bivši veleposlanik ZDA rekel, da anketam ni glih za zaupati.
Goloba so gor spravili mediji, ne pa polsterji. Maš tudi desnjakarske agencije, recimo Parsifal, pa uno fakulteto kjer Makarovič meri, pa vsi namerijo podobno. plus, pizda, vau, še poslanik ZDA je to rekel? Nič se ne bojo izpele, ankete so merilni inštrument, edini uporabni. Lohk pa iz kavne usedline šlogaš, če bolj zaupaš.

sbawe64 ::

delavec44 je izjavil:

Kaj prav antifašistične tabore imajo študentje? Sem mislil, da je to samo po forumih, pa sedaj vidim, da mora biti realna nevarnost.

https://www.24ur.com/novice/tujina/poli...

Antifašistični tabor v organizaciji Kluba slovenskih študentk in študentov na Dunaju, ki te dni poteka na območju muzeja Peršman na avstrijskem Koroškem, je zaznamoval incident. Tabor je obiskala policija in skušala popisati udeležence, ki naj bi ovirali postopke, poročata avstrijski časnik Kronen Zeitung in tiskovna agencija APA.

Zaradi suma "kampiranja v naravi" so poslali 30 oboroženih policistov, helikopter, pasjo enoto, ...

To jasno kaže, da je sum "kampiranja v naravi" je le slaboumen izgovor za akcijo, ki je očitna demonstracija naraščajočega vpliva in moči nacizma v Avstriji oz. na Koroškem.

Fašisti pravijo, da je takšen tabor nemoralen.

Bo Tanja kaj protestirala pri at veleposlaniku ?
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

sbawe64 ::

2020 is new 1984
Corona World order

NuMaN ::

mtosev je izjavil:

Ne vem kaj ljudi muči Kučan, ki je že vrsto let v pokoju. :D

Ko pa Kučana več ne bo, se bodo verjetno fiksirali na Golobiča (lahko pa predlagate tudi koga drugega, čeprav ga sam trenutno ne najdem).
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

sbawe64 je izjavil:

Furs dela:
https://preiskovalno.si/clanek/furs-kaz...

To sem že povedal, da so možnosti, da te FURS prav zaloti pri delu - nične. Verjetno ga je prijavljal sosed, prijava za prijavo. Nekdo, ki fizično vidi, kaj se tam preko ograje dogaja.
In so poslali inšpektorja, ko je enkrat nekdo barval. In kdo 10 minut prej klical na FURS.

Najmanjša kazen za prekršek je opomin, ne 1000€.

Samo človek to verjetno ne ve in je že zamudil pritožbeni rok.

Jaz vidim večji problem v sosedu. Ko imaš takšnega soseda - sovražnikov ne rabiš.

socialec ::

Ja, takšnih sosedov ima marsikdo kar nekaj!

IL_DIAVOLO ::

Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

harmonkar9 ::

FireSnake je izjavil:

Info iz prve roke.
Ko sem to slišal sem se samo namuznil.

To ne velja za vse (oziroma jaz ne vem). Velja pa za določen sektor.

Da je bil Cigler Kralj odličen miinster, skozi zobe, priznava tudi levica.

Gospodarskega razcveta se, očitno, pod levaki ne gre nadejati.

Torej je izbira preprosta.

Jaz sem tudi dobil iste informacije iz prve roke in jim 100 % verjamem. Strinjam se tudi s tem, da je Cigler bil odličen minister. Lahko bi bil še boljši, če bi iz NSi prestopil v SDS, drugače pa perfekten. Večina ljudi sploh ne ve, da ima bogate izkušnje iz gospodarstva, ki pa so poslovna skrivnost.

Zgodovina sprememb…

endelin ::

Kak slovenska država je prizadeta? Sedaj tanja fajon pošilja neko diplomatsko noto ker je avstrijska država s policijo razgnala leglo levih skrajnežev8-) poglejte kdo je bil na "zboru". ;)

A sedaj se ničvredna slovenska oblast ukvarjala s tem tedne. Severnokorejski msm mediji pa isto.

V kakšnem shitholeu človek prebiva :/

Še ena sramota slovenske države.

Slovenski študentje v avstriji haha. Jebeni mladi udbaši

Bravo AT policija. Boli njih za leve skrajneže ki imajo pri nas domovinsko pravico.

samo nabijte jih na *urac

"Tabori" haha.

Normalna država AT da se bo s tem ukvarjala :D

Kakšno dno dna

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Katastrofa, kakšno sramoto nam delajo. Če bi bili pri nas pravi domoljubi na oblasti, bi zahtevali izročitev slovenskih antifašističnih teroristov, četudi so avstrijski državljani, in jih vzgojno polili z vodnim topom, potem se pa opravičili Avstriji za antifašistični terorizem v antifašističnem muzeju laži.

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc ::

Kako je že bilo cona A in B?

Na, po podalpskih hrvatih, zdaj še vindišarji.

Zgodovina sprememb…

NuMaN ::

Dajte no, če želimo zakomplicirati življenje Avstrijcem, treba samo striktno pregledovati njihove prikolice in avtodome na mejnem prehodu, če slučajno kaj nedovoljenega ne švercajo v Slovenijo (recimo kake cenejše računalniške dele in podobno).

Na meji bi morali čakati nekaj ur.

Nekako bi jim treba še dati vedeti, da je to zaradi te racije. Mogoče ne uradno, ampak na kakem neformalnem pogovorčku na ambasadi.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

Dajmo raje kakšno na temo Golobove vlade.

Saj pernata vlada je kriva, da se pritožuje nad demokratično Avstrijo in nam dela sramoto. Nehaj jih branit, levakar!

Zgodovina sprememb…

Malidelničar je izjavil:

Dajmo raje kakšno na temo Golobove vlade.

Pa dajmo... brez Goloba.

Golob in njegova tsipa verjetno dopustujeta nekje, mesec, dva, tri. Blagovolila sta iti v Pariz z avionom. Nerelevantno, skratka. Podobno kot Macron, se tudi Golob in tsipa želita "priklopiti" na uspeh Pogačarja.

Zastavimo zadevo drugače (za vse tiste, ki ste volili Goloba, JJ ali pač nekoga tretjega):

Kaj so po vašem ključni izzivi v Sloveniji, ki bi jih bilo potrebno rešiti? Recimo prvih pet. Pustimo Goloba ob strani, on ne bo rešil nič, četudi je kaj nameraval - ali pa morda sploh ni nameraval. Pač naslednja politična garnitura bi bilo dobro, da bi to rešila.

Scaramouche3 ::

harmonkar9 je izjavil:

Saj pernata vlada je kriva, da se pritožuje nad demokratično Avstrijo in nam dela sramoto. Nehaj jih branit, levakar!

Se ne bi smeli pritoževati?

Zgodovina sprememb…

endelin ::

So slovenski skrajneži pripravljali kakšno mazaško ali teroristično akcijo na "taboru"?
V demokratični Avstriji ne bi kar tako popisali levakov;)

Haha kera blamaza za/na odmevih da morajo braniti leve skrajneže.

Sigurno bolj zaupam avstrijskim organom kot nekim slovenskim antifam ;-)

Kam je padla slovenija da msm in vlada sodeluje v tem in v sram spravlja nas normalne slovence :/ to je severna koreja medijsko in politično.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Wrop ::

bbbbbb2024 je izjavil:

Kaj so po vašem ključni izzivi v Sloveniji, ki bi jih bilo potrebno rešiti? Recimo prvih pet. Pustimo Goloba ob strani, on ne bo rešil nič, četudi je kaj nameraval - ali pa morda sploh ni nameraval. Pač naslednja politična garnitura bi bilo dobro, da bi to rešila.

Tri točke:
1. Privatizacija,
2. Motorka,
3. Glej prvi dve točki.

NuMaN je izjavil:

Dajte no, če želimo zakomplicirati življenje Avstrijcem, treba samo striktno pregledovati njihove prikolice in avtodome na mejnem prehodu, če slučajno kaj nedovoljenega ne švercajo v Slovenijo (recimo kake cenejše računalniške dele in podobno).

Na meji bi morali čakati nekaj ur.

Nekako bi jim treba še dati vedeti, da je to zaradi te racije. Mogoče ne uradno, ampak na kakem neformalnem pogovorčku na ambasadi.

A ti veš, da nismo več v Jugoslaviji, ampak v EU? Švercat ne moreš, četudi bi rad.

Wrop je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

Tri točke:
1. Privatizacija,
2. Motorka,
3. Glej prvi dve točki.

Kaj boš pa še privatiziral? Policijo in vojsko?

endelin je izjavil:

So slovenski skrajneži pripravljali kakšno mazaško ali teroristično akcijo na "taboru"?
V demokratični Avstriji ne bi kar tako popisali levakov;)

Haha kera blamaza za/na odmevih da morajo braniti leve skrajneže.

Sigurno bolj zaupam avstrijskim organom kot nekim slovenskim antifam ;-)

Kam je padla slovenija da msm in vlada sodeluje v tem in v sram spravlja nas normalne slovence :/ to je severna koreja medijsko in politično.
Bom zagrabil rage bait.
Težko rečt, ali trolaš, si retardiran, ali pa oboje.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Bellator ()

xeon ::

ne razumem... golob želi pripeljat france the tour istočasno pa uničiti turizem v sloveniji... a se lahko že odloči, kaj bi rad???

Wrop je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

Tri točke:
1. Privatizacija,
2. Motorka,
3. Glej prvi dve točki.

Dobra izhodišča - Mogoče malo bolj razdelano:
1. Uvedba javnega zdravstva. T.j. državne bolnišnice + koncesionarji. Seveda osnova je verjetno reforma ZZZS-ja v nadzorni oran in uvedba konkureiranja med zavarovalnicami kjer se točno ve, kaj ti piše v paketu. Osnovno ZZ, ki se ohrani, je striktno za solidarnostno financiranje UKC in specializiranih bolnišnic (za obravnavo rakavih obolenj, zajebane operacije itd.)
2. Uvedba vavčerskega sistema v šolstvu (a nimajo Norvežani/Švedi nekaj takega?)
3. Reforma DDV-ja po vzoru Italije: za nekatera osnovna živila (olje, moka, cukr, pašta) bistveno nižji DDV - s tem pomagaš nižjim slojem/revnim. Lahko se na cigarete in alko zaradi mene tudi dvigne da se offseta.
4. Zmanjšanje davčne progresije pri obdavčitvi plač. Uvedba novih premoženjskih definicij v slovenski besednjak: "1500 EUR neto NI bogastvo." in "2000 neto oz. 2x minimalca mora postati neka normalna/casual dosegljiva plača za srednji razred." K temu mora biti usmerjena reforma.
5. Oživitev kapitalskega trga (zmanjšanje vseh davkov v povezavi z investiranjem, določeni deli naložb v SDH gredo na LJSE, bolj ugodna zakonodaja za venture investiranje) + spodbujanje tujih neposrednih investicij
6. Prevetritev in zmanjšanje socialnih izdatkov/dodatkov (fokusira se res na invalide, ostalo se zmanjša in spodbuja solidarnostno socialno mrežo: sorodniki, Karitas, Rdeči Križ, ViljemJulijan, Rdeči noski)
7. Poenostavitev prostorskih postopkov za gradnjo
8. Boljše črpanje EU sredstev z bolj sposobnimi kadri in večje investicije v železnice + pohitritev dokončanja 3 osi + preventivna protipoplavna obnova (nasipi)
9. Investicija prihrankov v obrambo in formira se dronska divizija SV 'Viharnik'
10. Zmanjšanje davčne obremenitve podeželja, da postane bolj privlačno za življenje, razvoj, pomaga pri decentralizaciji

kamiKaZaA ::

D3m je izjavil:

A jaz to prav vidim?

Od kdaj so pa to porinili notri.

Pa saj bo isto pri stanovanjih, katere bo država gradila. To ne bo za nas. Kot tudi ta oskrba ni za nas, ampak samo davek bomo plačevali 1% delavci, 1% delodajalec oz. 2% samozaposlen. Eni pa še kar navijajo in ploskajo, ko država uvede nove davke, da imamo na koncu nižje plače od pobranega davka pa čisto nič. Na oblasti imamo najbolj lopovsko vlado v zgodovini Slovenije (Svoboda + Levica + SD). Upam, da se je narod kaj naučil iz teh "novih obrazov" nastavljenih s strani strica iz ozadja (Milana Kučana), katere tako zelo rad voli.

Na naslednjih volitvah pa pamet v glavo. Ne volit novega obraza, katerega bo spet Kučan nastavil kot tudi ne volit Janše (to sta dve najslabši opciji čisto vedno). Ni samo opcija bela (novi obraz s strani Kučana) ali črno (Janša). Obstaja tudi sivo. Strank je vedno 10+. Volit pa obvezno, ker če ne imamo potem na koncu na oblasti bodisi Janšo bodisi novi obraz s strani Kučana in oboje je zelo, zelo slabo za nas državljane.

Wrop ::

nejclp je izjavil:

Wrop je izjavil:

Tri točke:
1. Privatizacija,
2. Motorka,
3. Glej prvi dve točki.

To je že v izvajanju. Luka je že povedal, da upa na partizanstvo in teritorialno obrambo.
Varnostne službe itak rastejo kot po dežju. Lovljenje prehitrih voznikov so že poizkušali uvesti pred desetletjem.
Še Golob in njegov postrešček pravita, da je Slovenija varna država, tako, da bi se lahko odpovedala varovanju.
Kaj sploh še ostane policiji? Lovljenje nepridipravov, ki kradejo mavrične zastave, babic, ki protestirajo ali preglasno igrajo klavir ter ljudi, ki blondinki rečejo, da se obnaša kot podivjana kobila.

Wrop je izjavil:

nejclp je izjavil:

Wrop je izjavil:

Tri točke:
1. Privatizacija,
2. Motorka,
3. Glej prvi dve točki.

To je že v izvajanju. Luka je že povedal, da upa na partizanstvo in teritorialno obrambo.
Varnostne službe itak rastejo kot po dežju. Lovljenje prehitrih voznikov so že poizkušali uvesti pred desetletjem.
Še Golob in njegov postrešček pravita, da je Slovenija varna država, tako, da bi se lahko odpovedala varovanju.
Kaj sploh še ostane policiji? Lovljenje nepridipravov, ki kradejo mavrične zastave, babic, ki protestirajo ali preglasno igrajo klavir ter ljudi, ki blondinki rečejo, da se obnaša kot podivjana kobila.
Ja bravo, sam da si zadovoljen, sam pomoje bi Luka naredil zadruge v lasti delavcev. Kaj bi pa še privatiziral, poleg vojske in policije.

Plus, a veš, podivjane kobile se da krotit, sam tega ti ne boš nikoli obvladal.
««
101 / 104
»»