Forum » Problemi človeštva » Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0
Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0
Temo vidijo: vsi

FireSnake ::
Referendum proti podpiranju elite bo:
zdaj bo pa treba golobji hunti dati, na referendumu, dati prst v rit in jim pokazati, da je počasi dovolj.
Vir:
https://siol.net/novice/slovenija/cerna...
Černač: SDS do srede zbrala več kot 47 tisoč podpisov za razpis referenduma o dodatku k pokojnini za umetniške dosežke
zdaj bo pa treba golobji hunti dati, na referendumu, dati prst v rit in jim pokazati, da je počasi dovolj.
Vir:
https://siol.net/novice/slovenija/cerna...
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

harmonkar9 ::
Golob je nenasiten, podelil je kar 4 kulturne dodatke svojim izbrancem, medtem ko jih je Janša samo 17. Če ne bomo skupaj ustavili škodljivega zakona, smo opleli. Na srečo SDS opozarja na to.

Odlična analiza vladnih kurbarij včeraj!
https://www.info360.si/podkasti-epizode...
WOW!
Če tole ne bi bilo res, potem tile tipi ne bi upali govoriti.
Neverjetno

Jaz sem laik in sem takoj po izvolitvi rekel, da ta baba ni čisto gladka (agresija iz nič na 100 v milisekundi).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()

MrStein ::
Je kaki povzetek v text obliki?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Se splača pogledat!
Vmes take mastne padajo, daje prav neverjetno.
Povedo pa marsikaj takega, kar sem jaz govoril že pred volitvami in malo po volitvah.
Primer: 51:30 (golobja hunta krade, kot še nihče do sedaj)
53:15 potrdi, da je golobja hunta ekstremistična in represivna
56:00 to sem jaz govoril mesece nazaj
58:00 plešasti bedak je blefer in blebetač, to sem govoril skozi
Vmes take mastne padajo, daje prav neverjetno.
Povedo pa marsikaj takega, kar sem jaz govoril že pred volitvami in malo po volitvah.
Primer: 51:30 (golobja hunta krade, kot še nihče do sedaj)
53:15 potrdi, da je golobja hunta ekstremistična in represivna
56:00 to sem jaz govoril mesece nazaj
58:00 plešasti bedak je blefer in blebetač, to sem govoril skozi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()

hendriks ::
Če tole ne bi bilo res, potem tile tipi ne bi upali govoriti.
Neverjetno
Jaz sem laik in sem takoj po izvolitvi rekel, da ta baba ni čisto gladka (agresija iz nič na 100 v milisekundi).
Vodeb je fasal policijo in plačilo kazni 250€ na dom zaradi motenja javnega reda in miru, ker je v oddaji Faktor na TV3 uporabil metaforo, da je "UKZ kot
podivjana kobila, ki jo je težko osedlati". Si predstavljaš, da imamo vse 3 veje oblasti in še četrto (novinarji), ki odkrito lažejo, manipulirajo in so predvsem tiho, ko njihovi delajo pizdarije. Torej, poleg 24ur.com, rtvslo.si in siol.net, berite še info360.si, nova24tv.si ter domovina.je
Brez branje vsega tega, ne morete biti objektivni in sploh ne veste kaj se dogaja v Sloveniji. Slika pa je precej slaba.

LeQuack ::
S preprodajo stanovanj v Schellengurgu zaslužil 600k. Nič sumljivega.
"Bivši glavni tajnik SD zapušča Schellenburg: komu so Žibertovi prodali stanovanje
Leto dni po razkritju, da ima oče Klemna Žiberta, bivšega glavnega tajnika SD, v lasti dva milijona evrov vredno stanovanje v luksuzni soseski Schellenburg, je to dobilo novega lastnika. Kupec prihaja s Hrvaške."
https://necenzurirano.si/clanek/novice/...
"Bivši glavni tajnik SD zapušča Schellenburg: komu so Žibertovi prodali stanovanje
Leto dni po razkritju, da ima oče Klemna Žiberta, bivšega glavnega tajnika SD, v lasti dva milijona evrov vredno stanovanje v luksuzni soseski Schellenburg, je to dobilo novega lastnika. Kupec prihaja s Hrvaške."
https://necenzurirano.si/clanek/novice/...
Quack !

Gregor P ::
Zgleda samo Golob ne vidi konflikta interesa
To so zgleda vsi ljudje brez kakršnekoli integritete in dostojanstva. Samo denar, preko trupel, družinska podjetja itd. Me je prav strah vprašati, koliko takšnih ljudi imamo že sedaj na položajih

Zakaj ima predsednica pomisleke okoli Saše Jazbec?
Golob želi, da predsednica v parlament pošlje predlog, da guvernerka Banke Slovenije postane državna sekretarka na finančnem ministrstvu Saša Jazbec. Predsednica pa trdi, da so do nje prišli pomisleki.
"Po tem, ko je njeno ime zaokrožilo po medijih, so se name vrstili pritiski in argumentirani pomisleki o domnevnem konfliktu interesov," je dejala predsednica. Zakaj točno gre, ni nikoli pojasnila.
Po neuradnih informacijah Televizije Slovenija ima predsednica pomisleke zaradi moža Saše Jazbec - Marka Jazbeca, nekdanjega šefa Slovenskega državnega holdinga in predsednika uprave Pozavarovalnice Sava Re.
Zakaj je to pomembno? Vrniti se je treba v leto 2013. Takrat je bil guverner Banke Slovenije vendarle Boštjan Jazbec, ki s Sašo in Markom Jazbecem ni v sorodu. Imenovan je bil v drugem Janševem mandatu, ko je bil predsednik države Borut Pahor.
Leta 2013 je Banka Slovenije po navodilu vlade - ki jo je takrat vodila Alenka Bratušek - pri reševanju finančne krize izbrisala lastnike podrejenih obveznosti bank. Med njimi je bila tudi Skupina Sava, ki ima zato po lastnih dokumentih iz naslova izbrisa podrejenih finančnih instrumentov za 38 milijonov evrov terjatev.
Pričakovati je, da bo Skupina Sava, ki jo vodi Marko Jazbec, morda že letos vložila več desetmilijonsko tožbo zoper Banko Slovenije, ki jo želi voditi njegova žena Saša Jazbec. Poleg tega je vsak guverner po zakonu avtomatično predsednik odbora za finančno stabilnost. Ta pa ima pomembno vlogo tudi pri nadzoru nad zavarovalnicami.
Saša Jazbec izjave ne želi dati. "Saj ste zdaj govorili z Markom. Dokler je postopek v teku, se vzdržujem komentarjev," je pojasnila.
Z Markom Jazbecem je ekipa Tarče govorila po telefonu, pred kamero ni želel. Dejal je, da se mora profesionalec zavedati potencialnih konfliktov interesov in se jim izogibati.
To so zgleda vsi ljudje brez kakršnekoli integritete in dostojanstva. Samo denar, preko trupel, družinska podjetja itd. Me je prav strah vprašati, koliko takšnih ljudi imamo že sedaj na položajih

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Utk ::
Stvar gre še globje. Treba bi pogledat kdo so večji (privatni) lastniki Save Re, sam direktor najbrž niti ne, in kako so ti lastniki povezani nazaj do Goloba...

tomlin ::
Golob je znova dokazal, da ne spoštuje ljudi, ki vsak dan rešujejo naša življenja. Zdravnike je označil za "parazite". Pred tem jih je že zmerjal z "gnilimi jabolki" in trdil, da delajo "malo ali nič".
To izjavi človek, ki je sam koristil njihovo pomoč. To izjavi predsednik vlade - ne v zasebnem pogovoru, ampak javno. In to v času, ko se zdravstvo utaplja v krizi.
Če kdo tu izčrpava narod, to niso zdravniki, temveč politika, ki si domišlja, da lahko vlada z razdiranjem in poniževanjem.
Namesto da bi gradil spoštovanje, deli narod. Namesto da bi reševal težave, ustvarja sovražnike.
To ni državništvo. To je dno.
To izjavi človek, ki je sam koristil njihovo pomoč. To izjavi predsednik vlade - ne v zasebnem pogovoru, ampak javno. In to v času, ko se zdravstvo utaplja v krizi.
Če kdo tu izčrpava narod, to niso zdravniki, temveč politika, ki si domišlja, da lahko vlada z razdiranjem in poniževanjem.
Namesto da bi gradil spoštovanje, deli narod. Namesto da bi reševal težave, ustvarja sovražnike.
To ni državništvo. To je dno.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman
M. Friedman

Ne pozabimo, da nam je v času covida svetoval sončka pa D vitamin; ta skupina ljudi običajno nima rada zdravnikov že po "defaultu"

111111111111 ::
Kaj je razlika med alternativno medicino in klasično medicino?
Klasična deluje tudi če ne verjameš. :D
Klasična deluje tudi če ne verjameš. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Wrop ::
Golob si tole misli o zdravnikih.
Ko so ga vprašali poimensko kdo je parazit in zakaj še delajo v JS, pa ni znal pojasniti.
No ja, so vsaj še eno strokovnjakinjo za zdrave zaposlili na MZ.
Baje ima ful izkušenj v zdravstvu in do sedaj je bila neodvisna novinarka, sedaj pa bo sekretarka.
Tolmin bo rešen do 1. aprila. Takrat bodo javnosti tudi razgrnili časovnico za načrtovanje načrta možne rešitve. Po videnem bodo rabli 3 nove zaposlene: kopača, komunalca, voznika ter črn karavan.
Ko so ga vprašali poimensko kdo je parazit in zakaj še delajo v JS, pa ni znal pojasniti.
Baje ima ful izkušenj v zdravstvu in do sedaj je bila neodvisna novinarka, sedaj pa bo sekretarka.

Tolmin bo rešen do 1. aprila. Takrat bodo javnosti tudi razgrnili časovnico za načrtovanje načrta možne rešitve. Po videnem bodo rabli 3 nove zaposlene: kopača, komunalca, voznika ter črn karavan.

harmonkar9 ::
Tudi tega ta nesposobna in pokvarjena vlada ni sposobna organizirati. Ni primerjave s prejšnjo vlado, ko so črni karavani dobro opravljali svoje delo.

Polda ::
Golob si tole misli o zdravnikih.
Golob je en velik klown in patološki lažnivec.

endelin ::
Mentalno motena oseba Kolačeva se v Reporterju vsak drugi dan z Janšo ukvarja
ampak jo noben ne šljivi kao lej spet se Janša in desnica z mano ukvarja in se samo branim napadov
samo njej še ni kapnilo da je postala nerelevantna.
Moj bog na kakšno dno je padla ta revija odkar jo je prevzel odlazek. :/ dno dna. Se mi smili urednik da se tako ponižuje za ljubi kruhek. Šurla a je denar res vse :/

Moj bog na kakšno dno je padla ta revija odkar jo je prevzel odlazek. :/ dno dna. Se mi smili urednik da se tako ponižuje za ljubi kruhek. Šurla a je denar res vse :/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

endelin ::
Cela vlada so patološki lažnivci ne samo golob ;) samo lahko delajo kar hočejo ker imamo severnokorejske medije. Poglejte o čem se poroča. 100 člankov dnevno o dončiču da prekrijejo laži in mutne posle vlade. Orbanizacija na kvadrat v treh letih
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Demokratom v ZDA gre na živce, da je Elon Musk iz evidenc socialne varnosti izbrisal 3,2 milijona "živečih" oseb, starejših od 120 let. Morda zato, ker mrtvi volivci volijo prav njih.
Kaj pa pri nas?
V Sloveniji prave revizije socialnih transferjev ni bilo že več kot desetletje. Evidence so ponekod še vedno nedigitalizirane, netočnosti pa ostajajo prikrite. Kaj vse se skriva v tej sivi coni, bomo morda izvedeli šele, ko bo desna vlada vzpostavila svoje "ministrstvo za vladno učinkovitost".
Do takrat pa bodo razni privilegiranci na področju športa, kulture in nekaterih drugih sektorjev še naprej legalno prejemali izjemne pokojnine - medtem ko običajni ljudje komaj preživijo.
Kaj pa pri nas?
V Sloveniji prave revizije socialnih transferjev ni bilo že več kot desetletje. Evidence so ponekod še vedno nedigitalizirane, netočnosti pa ostajajo prikrite. Kaj vse se skriva v tej sivi coni, bomo morda izvedeli šele, ko bo desna vlada vzpostavila svoje "ministrstvo za vladno učinkovitost".
Do takrat pa bodo razni privilegiranci na področju športa, kulture in nekaterih drugih sektorjev še naprej legalno prejemali izjemne pokojnine - medtem ko običajni ljudje komaj preživijo.
M. Friedman
M. Friedman

To je seveda ne drži, niso tam mrtvim 120 letnikom množično izplačevali nobenega denarja; ampak očitno se ta laž širi dalje še pri nas

Res ni potrebe, da se tudi še v tej temi širijo Muskove laži.
https://www.washingtonpost.com/business...
https://abcnews.go.com/Politics/musk-mi...
https://www.theguardian.com/us-news/202...
https://www.wired.com/story/elon-musk-d...
https://www.washingtonpost.com/business...
No, according to Olivia Mitchell, a professor of insurance and risk management at the University of Pennsylvania's Wharton School. Since 2015, the Social Security Administration has automated the termination of benefits to people once they reach age 115. A 2023 report from the administration's inspector general found that the vast majority of beneficiaries who lacked a birth date had died.
Musk's allegation that Social Security doles out payments to dead Americans is based on a "misunderstanding of how Social Security computer systems work," Mitchell wrote in an email to The Washington Post.
https://abcnews.go.com/Politics/musk-mi...
https://www.theguardian.com/us-news/202...
https://www.wired.com/story/elon-musk-d...

V Sloveniji je z ustavo prepovedano odpustiti politične kadre z javnega sektorja, katerih je večina, tako da Muskov scenarij se ne more zgoditi.
Quack !

Kako to misliš? Ravno te lahko odpustiš. Ostalih JU uslužbencev pa ne moreš kar tako.

To je seveda ne drži, niso tam mrtvim 120 letnikom množično izplačevali nobenega denarja; ampak očitno se ta laž širi dalje še pri nas![]()
Nihče ni trdil, da so vsi prejemali denar – poanta je v tem, da je bilo 3,2 milijona ljudi, starejših od 120 let, še vedno označenih kot žive osebe v uradnih evidencah. To je pokazatelj katastrofalno slabega upravljanja podatkov, ki omogoča zlorabe.
In ja, takšne stvari je treba izpostavljati – ne zato, da bi "širili laži", ampak da se nehajo prikrivati očitne anomalije. Če je to problematično, potem smo res predaleč za kakršenkoli resen pogovor o odgovornosti države.
M. Friedman
M. Friedman

BuDi79 ::
To je seveda ne drži, niso tam mrtvim 120 letnikom množično izplačevali nobenega denarja; ampak očitno se ta laž širi dalje še pri nas![]()
Nihče ni trdil, da so vsi prejemali denar...
Pri nas se kar nekaj prejemkov deduje (npr. pokojnine za posebne zasluge: v kulturi, drugi vojni...). Mogoče so podatki ok, ampak "ja, takšne stvari je treba izpostavljati, ker gre za očitne anomalije. Če je to problematično, potem smo res predaleč za kakršenkoli resen pogovor o odgovornosti države."
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()

Z zanimanjem sem prebral informacije o zaposlitvi Jasmine Držanič na Ministrstvu za zdravje, kjer od marca letos opravlja funkcijo sekretarke v sektorju za zdravstveno ekonomiko in analitiko. Kot državljan, ki verjame v pomen strokovnosti in odgovornega upravljanja javnih sredstev, si ne morem kaj, da se ob tej kadrovski potezi ne bi vprašal: so bile pri zaposlitvi odločilne njene izkušnje ali njena politična aktivnost?
Držaničeva na družbenih omrežjih deluje izrazito politično - pogosto zelo sovražno do opozicije in vseh, ki ne delijo njenih nazorov. Hkrati pa se rada predstavlja kot "borka proti sovražnemu govoru", čeprav se sama redno poslužuje retorike, ki meji na verbalno nasilje. Vprašanje, ali takšna oseba sodi v javno upravo, kjer bi morale v ospredju biti nepristranskost, strokovnost in spoštovanje do vseh državljanov, je povsem na mestu.
Zato bi bilo prav, da Ministrstvo za zdravje pojasni, na podlagi katerih kompetenc je bila Držaničeva izbrana. Slovenci si zaslužimo javno upravo, kjer bodo strokovnost, izkušnje in nepristranskost pomembnejše od Twitter objav in politične pripadnosti.
Točno to. Nihče ne pravi, da je vsak podatek sam po sebi dokaz zlorabe, ampak takšne zadeve je nujno izpostavljati. Če že ob omembi anomalij nekateri skočijo v zrak, potem smo res daleč od kakršnekoli odgovorne države – ostane le status quo za privilegirane.
Držaničeva na družbenih omrežjih deluje izrazito politično - pogosto zelo sovražno do opozicije in vseh, ki ne delijo njenih nazorov. Hkrati pa se rada predstavlja kot "borka proti sovražnemu govoru", čeprav se sama redno poslužuje retorike, ki meji na verbalno nasilje. Vprašanje, ali takšna oseba sodi v javno upravo, kjer bi morale v ospredju biti nepristranskost, strokovnost in spoštovanje do vseh državljanov, je povsem na mestu.
Zato bi bilo prav, da Ministrstvo za zdravje pojasni, na podlagi katerih kompetenc je bila Držaničeva izbrana. Slovenci si zaslužimo javno upravo, kjer bodo strokovnost, izkušnje in nepristranskost pomembnejše od Twitter objav in politične pripadnosti.
Nihče ni trdil, da so vsi prejemali denar...
Pri nas se kar nekaj prejemkov deduje (npr. pokojnine za posebne zasluge: v kulturi, drugi vojni...). Mogoče so podatki ok, ampak "ja, takšne stvari je treba izpostavljati, ker gre za očitne anomalije. Če je to problematično, potem smo res predaleč za kakršenkoli resen pogovor o odgovornosti države."
Točno to. Nihče ne pravi, da je vsak podatek sam po sebi dokaz zlorabe, ampak takšne zadeve je nujno izpostavljati. Če že ob omembi anomalij nekateri skočijo v zrak, potem smo res daleč od kakršnekoli odgovorne države – ostane le status quo za privilegirane.
M. Friedman
M. Friedman
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tomlin ()

V Sloveniji še vedno obstaja mreža t. i. "izrednih pokojnin" za zaslužne posameznike - kulturnike, športnike, borce, politične kadre. Marsikatera je prenosljiva na zakonca ali celo otroke, kar pomeni, da gre za "dediščino privilegijev" na račun davkoplačevalcev. V večini zahodnih držav, zlasti v ZDA, česa takega sploh ne poznajo - tam pokojnina temelji na vplačanih prispevkih, ne na politični ali ideološki zaslugi.
Zato bi bilo nujno, da se o teh anomalijah tudi pri nas odpre resna razprava - v imenu poštenosti in enakosti pred zakonom.
Zato bi bilo nujno, da se o teh anomalijah tudi pri nas odpre resna razprava - v imenu poštenosti in enakosti pred zakonom.
M. Friedman
M. Friedman

delavec44 ::
OK, benefits mogoče... Volili pa so ti 120 letniki lahko?
Menda v nekaterih zveznih državah sploh ne rabiš pokazati osebnega dokumenta in voliš s prejetim povabilom po pošti in podpisom izjave.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

OK, benefits mogoče... Volili pa so ti 120 letniki lahko?
Menda v nekaterih zveznih državah sploh ne rabiš pokazati osebnega dokumenta in voliš s prejetim povabilom po pošti in podpisom izjave.
Res je – v nekaterih državah ZDA zadošča le podpis izjave brez preverjanja identitete. In potem se čudimo, da mrtvi “vztrajajo” v volilnih imenikih. V imenu »vključevanja« so zanemarili osnovno varovalo legitimnosti – preverjanje, ali glas oddaja resnična in živa oseba.
M. Friedman
M. Friedman
Zgodovina sprememb…

c3p0 ::
Ne le, da ne rabiš. V Kaliforniji je prepovedano pokazat osebno izkaznico. Še čakamo kak tehtni razlog za to, ki ni goljufive narave.
California Governor Gavin Newsom signed Senate Bill 1174 into law on September 29, 2024. SB 1174 prohibits local governments from requiring voters to present identification when casting their ballots at the polls.

BuDi79 ::
A pri nas ljudje, ki volijo po pošti pokažejo osebno?
Število volivcev, ki glasujejo po pošti iz tujine, zaporov..., ni javno objavljeno. Vendar je glasovanje po pošti ena od uradnih možnosti za volivce, ki niso prisotni v državi ali v svojem stalnem prebivališču na dan glasovanja.
Število volivcev, ki glasujejo po pošti iz tujine, zaporov..., ni javno objavljeno. Vendar je glasovanje po pošti ena od uradnih možnosti za volivce, ki niso prisotni v državi ali v svojem stalnem prebivališču na dan glasovanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()

Olajuwon ::
Cela vlada so patološki lažnivci ne samo golob ;) samo lahko delajo kar hočejo ker imamo severnokorejske medije. Poglejte o čem se poroča. 100 člankov dnevno o dončiču da prekrijejo laži in mutne posle vlade. Orbanizacija na kvadrat v treh letih
pa Srbija... poročanje o Srbiji je kot, da se protesti dogajajo sredi ljubljane.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Sol, voda, sonce etc.
Ob peti obletnici začetka pandemije se je Nika Kovač znova oglasila s pričakovano kritiko vlade Janeza Janše. Namesto resnega razmisleka o zahtevnosti kriznega upravljanja smo spet poslušali o "diktaturi", ker je vlada - tako kot praktično vse druge po Evropi - uvedla začasne omejitve gibanja in zborovanj. Ukrepi, ki jih danes razglašajo za "avtoritarne", so bili marsikje v tujini še strožji - od policijskih ur, vojske na ulicah, do popolne prepovedi izhodov iz stanovanj.
Pozablja se tudi, da so bili zakoni, na katere se je vlada oprla, sprejeti v času Drnovškove vlade in da stroka tedaj ni imela pripomb. A očitno je bistveno le to, kdo je na oblasti - kar je ustavno sodišče, žal, s svojimi takratnimi odločitvami le še potrdilo.
Trditev, da je bila Slovenija med pandemijo pod diktaturo, je nepoštena, politično motivirana in žali vse tiste države, kjer diktature dejansko vladajo. Kritika je legitimna, a naj bo poštena in v kontekstu, ne pa zgolj v službi ideološkega obračunavanja.
Ob peti obletnici začetka pandemije se je Nika Kovač znova oglasila s pričakovano kritiko vlade Janeza Janše. Namesto resnega razmisleka o zahtevnosti kriznega upravljanja smo spet poslušali o "diktaturi", ker je vlada - tako kot praktično vse druge po Evropi - uvedla začasne omejitve gibanja in zborovanj. Ukrepi, ki jih danes razglašajo za "avtoritarne", so bili marsikje v tujini še strožji - od policijskih ur, vojske na ulicah, do popolne prepovedi izhodov iz stanovanj.
Pozablja se tudi, da so bili zakoni, na katere se je vlada oprla, sprejeti v času Drnovškove vlade in da stroka tedaj ni imela pripomb. A očitno je bistveno le to, kdo je na oblasti - kar je ustavno sodišče, žal, s svojimi takratnimi odločitvami le še potrdilo.
Trditev, da je bila Slovenija med pandemijo pod diktaturo, je nepoštena, politično motivirana in žali vse tiste države, kjer diktature dejansko vladajo. Kritika je legitimna, a naj bo poštena in v kontekstu, ne pa zgolj v službi ideološkega obračunavanja.
M. Friedman
M. Friedman

Dejstvo je da lahko če vlada rabi diktaturo, se čez noč naredi nova virus kriza, in spet imamo lahko "začasno" diktaturo. Ta vlada je tudi glasna, ampak nič ni naredila, da se taka "začasna" diktatura ne more ponovit v prihodnosti, ker vedo da tudi njim prav pride. Če bi se ljudstvo kdaj uprlo tako kot v Srbiji, bi tudi levičarji z velikim veseljem spet posegli po solzivca, vodnih topovih in še čem drugem.
Quack !

feryz ::
Menda v nekaterih zveznih državah sploh ne rabiš pokazati osebnega dokumenta in voliš s prejetim povabilom po pošti in podpisom izjave.Verjeti ali ne, tudi v Sloveniji volimo točno tako. S sabo prineseš vabilo na volitve in se podpišeš na volilni seznam pod svojo številko. Aja, potem še voliš, se pravi obkrožiš navidezno najmanjše zlo na spisku.
Btw, jaz sem se moral podpisati, ne pod sebe, ampak pod svojega soimenjaka, ker je on prišel pred mano in se podpisal pod napačno zaporedno številko, torej mojo.

delavec44 ::
Menda v nekaterih zveznih državah sploh ne rabiš pokazati osebnega dokumenta in voliš s prejetim povabilom po pošti in podpisom izjave.Verjeti ali ne, tudi v Sloveniji volimo točno tako. S sabo prineseš vabilo na volitve in se podpišeš na volilni seznam pod svojo številko. Aja, potem še voliš, se pravi obkrožiš navidezno najmanjše zlo na spisku.
Btw, jaz sem se moral podpisati, ne pod sebe, ampak pod svojega soimenjaka, ker je on prišel pred mano in se podpisal pod napačno zaporedno številko, torej mojo.
Ne verjamem.

feryz ::
Do sedaj,5 križev plus imam na hrbtu, še nikoli nisem pokazal osebnega dokumenta na volišču.
Tudi drugi del drži. Eni ne poznajo tromestnih številk. Jim ni za zameriti.
Ni pa to neka goljufija ali karkoli namernega. Zajeb pač.
Tudi drugi del drži. Eni ne poznajo tromestnih številk. Jim ni za zameriti.
Ni pa to neka goljufija ali karkoli namernega. Zajeb pač.

svecka ::

Na mojem volišču me vsi poznajo že desetletja in čisto vedno sem moral pokazati osebni dokument.

Golob med Scilo in Karibdo - med pritiskom EU in ZDA ter domačo Levico. Ga bo to končno vrglo na smetišče zgodovine?
ZDA pod Trumpovo politiko ne bodo več samoumevno varovale Evrope, kar sili EU v nujno krepitev lastne obrambe. Medtem ko Macron in von der Leyen že napovedujeta premike, se v Sloveniji premier Golob znajde v primežu leve koalicije, ki je razdeljena glede Nata in obrambe. Golob previdno napoveduje postopno zviševanje obrambnih izdatkov, a pod pritiskom tako domače javnosti kot ZDA. Janša medtem ostro kritizira zavlačevanje in poziva k takojšnjemu dvigu sredstev ter racionalizaciji porabe, tudi na račun "zelenih" in ideoloških projektov nevladnikov. V ozadju pa se ponovno zaostrujejo razmere v BiH, kar krepi občutek evropske nepovezanosti in nepripravljenosti.
Zaključek po točkah:
Slovenska pozicija - Robert Golob v kotu
-Golob je ujet med evropskimi pričakovanji in notranjo politično realnostjo, kjer ima v koaliciji "mirovniško" Levico in neodločno SD.
-Zeleni prehod in druge leve prioritete so težko združljive z višjimi izdatki za vojsko - vsak umik sredstev odpira politična tveganja.
-Vlada deluje zadržano in neodločno, tudi s simbolnimi potezami, kot je zmanjšanje dostopnosti tiskovk - kar kaže na defenzivno držo.
- Slovenija je trenutno brez jasne strategije za soočenje z novo varnostno realnostjo v Evropi.
-možnost, da bo Nato že letos sprejel cilj 3-3,5 % BDP za obrambo,
-neracionalnost EU pri razvoju orožja (preveč raznolikosti, premalo učinkovitosti),
-potrebo po pregledu "ideoloških" razpisov (zeleni prehod, spolna enakost ipd.) in preusmeritev teh sredstev v vojsko,
-krepitev pripravljenosti ljudi, ne le kupovanje orožja.
Pomen: Janša nastopa kot realist in strateg, ki vidi varnost kot prednostno nalogo, in to ne zgolj v denarju, ampak tudi v družbeni pripravljenosti za obrambo. Hkrati pa ostaja v konfliktu z levico zaradi drugačnih vrednotnih prioritet.
-Prisotnost Ukrajincev med "modrimi čeladami" v 90. letih služi kot zgodovinski opomin - Ukrajina je bila nekoč varuh, zdaj pa potrebuje varovanje.
Pomen: Če bo Zahod podcenjeval razmere v BiH, tvegamo nov vojaški spopad tik ob EU, s posredno vlogo Rusije.
ZDA pod Trumpovo politiko ne bodo več samoumevno varovale Evrope, kar sili EU v nujno krepitev lastne obrambe. Medtem ko Macron in von der Leyen že napovedujeta premike, se v Sloveniji premier Golob znajde v primežu leve koalicije, ki je razdeljena glede Nata in obrambe. Golob previdno napoveduje postopno zviševanje obrambnih izdatkov, a pod pritiskom tako domače javnosti kot ZDA. Janša medtem ostro kritizira zavlačevanje in poziva k takojšnjemu dvigu sredstev ter racionalizaciji porabe, tudi na račun "zelenih" in ideoloških projektov nevladnikov. V ozadju pa se ponovno zaostrujejo razmere v BiH, kar krepi občutek evropske nepovezanosti in nepripravljenosti.
Zaključek po točkah:
Slovenska pozicija - Robert Golob v kotu
-Golob je ujet med evropskimi pričakovanji in notranjo politično realnostjo, kjer ima v koaliciji "mirovniško" Levico in neodločno SD.
-Zeleni prehod in druge leve prioritete so težko združljive z višjimi izdatki za vojsko - vsak umik sredstev odpira politična tveganja.
-Vlada deluje zadržano in neodločno, tudi s simbolnimi potezami, kot je zmanjšanje dostopnosti tiskovk - kar kaže na defenzivno držo.
- Slovenija je trenutno brez jasne strategije za soočenje z novo varnostno realnostjo v Evropi.
-možnost, da bo Nato že letos sprejel cilj 3-3,5 % BDP za obrambo,
-neracionalnost EU pri razvoju orožja (preveč raznolikosti, premalo učinkovitosti),
-potrebo po pregledu "ideoloških" razpisov (zeleni prehod, spolna enakost ipd.) in preusmeritev teh sredstev v vojsko,
-krepitev pripravljenosti ljudi, ne le kupovanje orožja.
Pomen: Janša nastopa kot realist in strateg, ki vidi varnost kot prednostno nalogo, in to ne zgolj v denarju, ampak tudi v družbeni pripravljenosti za obrambo. Hkrati pa ostaja v konfliktu z levico zaradi drugačnih vrednotnih prioritet.
-Prisotnost Ukrajincev med "modrimi čeladami" v 90. letih služi kot zgodovinski opomin - Ukrajina je bila nekoč varuh, zdaj pa potrebuje varovanje.
Pomen: Če bo Zahod podcenjeval razmere v BiH, tvegamo nov vojaški spopad tik ob EU, s posredno vlogo Rusije.
M. Friedman
M. Friedman

A bi se Janša upal graditi nuklearna orožja, ali bi pokleknil proti Američanom, ki bi rekli da ne smemo?
Quack !

Wrop ::
Nova sekretarka na ministrstvu za zdrave, je že šla skozi začetno uvajanje za pogajanja z zdravniki.
Lepo, da držijo svojo obljubo in kadrujejo samo strokovnjake.
Sedaj, ko so zaposlili že skoraj vse strokovnjake, so že predlagali, da se znižajo standardi za zaposlitve na najvišja delovna mesta.
Notranje ministrstvo predlagalo nižje standarde za imenovanje generalnega direktorja policije.
Preveč slabi so se javljali, oni pa hočejo zaposliti najboljše. Odkar jim je odstopil Senad Jušić, ne vejo kako naj dobijo vsaj pol tako dobrega.
Prvi april se bliža.
Lepo, da držijo svojo obljubo in kadrujejo samo strokovnjake.
Sedaj, ko so zaposlili že skoraj vse strokovnjake, so že predlagali, da se znižajo standardi za zaposlitve na najvišja delovna mesta.
Notranje ministrstvo predlagalo nižje standarde za imenovanje generalnega direktorja policije.
Preveč slabi so se javljali, oni pa hočejo zaposliti najboljše. Odkar jim je odstopil Senad Jušić, ne vejo kako naj dobijo vsaj pol tako dobrega.

Prvi april se bliža.

A bi se Janša upal graditi nuklearna orožja, ali bi pokleknil proti Američanom, ki bi rekli da ne smemo?
Zanimiv "trol" — ampak vseeno zanimivo vprašanje, čeprav provokativno zastavljeno. Če bi hipotetično Slovenija hotela razviti jedrsko orožje, bi se znašla pod neverjetnim mednarodnim pritiskom, še preden bi kdo sploh kaj začel graditi. Amerika, EU, NATO, OZN — vsi bi skočili v zrak.
Ampak roko na srce -- takšno orožje si lahko privoščijo samo velike sile. Slovenija ni Severna Koreja in tudi ne bo.
M. Friedman
M. Friedman
Zgodovina sprememb…