» »

Zahtevanje enakosti zastopanosti žensk v medijih

Zahtevanje enakosti zastopanosti žensk v medijih

enemon ::

Ne morem verjeti, kaj trenutno poslušam na radiu. Neka Tita Majer se pritožuje, da so delali analizo zastopanosti spolov v medijih in so ugotovili, da se večkrat piše o moških kot o ženskah (mislim da so prav šteli in prišli do nekega odstotka). Zdaj pritiskajo, da bi se moralo ženske in njihove dosežke bolj predstavljati in doseči enak delež omenjanja, ker da se ženske izkazujejo kot bolj sposobne v šolah, ampak v medijih pa se potem to ne odraža, da bi se več pisalo o njih.

Se še komu zdi, da je šlo to predaleč? Zakaj se ne ukvarja z doseganjem enakosti v poklicih, kot so odvoz smeti, gradbeništvo, učitelji itd.?

hendriks ::

Tita Mayer je ortodoksna feministka. Če je šlo predaleč? Že zdavnaj. Se pa bodo spremembe v ZDA odražale tudi pri nas. V letu ali dveh.

Lejga ::

Dr. Janez Rugelj "Podjetnik ne more vzeti ženske v službo kot enakovredne moškemu, saj so ženske dva dni v mesecu relativno neprištevne", ta citat pove vse.

bm1973 ::

Ene so neprištevne 14 prej in 14 dni kasneje >:D.

tikitoki ::

enemon je izjavil:

Ne morem verjeti, kaj trenutno poslušam na radiu. Neka Tita Majer se pritožuje, da so delali analizo zastopanosti spolov v medijih in so ugotovili, da se večkrat piše o moških kot o ženskah (mislim da so prav šteli in prišli do nekega odstotka). Zdaj pritiskajo, da bi se moralo ženske in njihove dosežke bolj predstavljati in doseči enak delež omenjanja, ker da se ženske izkazujejo kot bolj sposobne v šolah, ampak v medijih pa se potem to ne odraža, da bi se več pisalo o njih.

Se še komu zdi, da je šlo to predaleč? Zakaj se ne ukvarja z doseganjem enakosti v poklicih, kot so odvoz smeti, gradbeništvo, učitelji itd.?

Studije so pokazale, da decki za isto znanje dobijo nizjo oceno. Pokazalo se je tudi, da se decki odrezejo bolje, ce iz ocenjevanja izkljucis pristranske ucitelje(ice).

Zacuda se o tem ne razpravlja. Ce bi studije pokazale, da so deklice diskriminirane, bi feministi glasno zahtevali spremembe.

urli ::

Mi pa zahtevajmo enako zastopanost med spoloma v sodstvu, centrih za socialno delo, tudi zdravstvu, vpisu na medicinsko fakulteto itd. Jah, enakost za vse in povsod, ne le tam, kjer zblojenim feministkam ustreza. Je marsikatero področje že tako feminizirano, da človek komaj verjame. Da bizarnosti v stilu, da se ženske še vedno lahko prej upokojujejo raje ne omenjam (čeprav v povprečju živijo dlje). To pa je res tista prava norost in krivičnost.

Miki N ::

Potem pa naj naredijo kak dokumentarec o prostituciji ali Onlyfans tinejdžerkah - tam bo dosti bab, tako da se malo popravi statistika.

Mimogrede... kako se to sploh šteje? Recimo če je prispevek o DM Teku žensk - a se to zdaj ne vem prišteje 3000 oz. karkoli?

tikitoki ::

urli je izjavil:

Mi pa zahtevajmo enako zastopanost med spoloma v sodstvu, centrih za socialno delo, tudi zdravstvu, vpisu na medicinsko fakulteto itd. Jah, enakost za vse in povsod, ne le tam, kjer zblojenim feministkam ustreza. Je marsikatero področje že tako feminizirano, da človek komaj verjame. Da bizarnosti v stilu, da se ženske še vedno lahko prej upokojujejo raje ne omenjam (čeprav v povprečju živijo dlje). To pa je res tista prava norost in krivičnost.

Enakopravnost po feministicno. Zenskam vse prednosti, ko pride do diskriminacije moskih. To lahko moski obdrzimo. Oz. se zelo pogosto borijo proti sprembembam, ki bi odpravile diskriminacijo moskih.

Kurzweil ::

To meji na čisto pravo retardiranost.

Naj bo zastopanost žensk im moških čim bolj pošteno, povsod, kjer je to smiselno in potrebno.

Torej, če bo boš imel v nekem mediju na voljo 20 člankov za objavo, izbrati pa jih boš moral 10, izmed 10 moških in 10 žensk. Če bo 6. novica iz moškega sveta o tem, da smo odkrili zdravilo za Parkinsonovo bolezen... bodo raje izbrali tisto 5. žensko novico, ki bo govorila o tem, da je Victoria Beckham dala na trg nov parfum?! To je to, samo da so kvote dosežene.

To izpade debilno na več nivojih, recimo širšim množicam verjetno najbolj domač primer. Ker sedaj pišejo novice o nogometu, recimo o evropski ligi, bodo potem morali tudi po 3-razrednem tekmovanju v ženskem nogometu? Če takšno sploh obstaja? Ali bo potrebno za njihov mir to ligo še ustanovit?

Pač so področja, kjer so bolja zastopane ženske in so podrožja, kjer so bolj zastopani moški. Če ljudi bolj zanima 2. liga v nogometu za moške, kot za ženske, potem je verjetno nekako logično, da je več novic o takšni ligi. Po drugi strani pa mi dobimo več novic o bolj ženskih športih?

Ne rečem, marsikje so ženske zapostavljene, ampak za začetek bi se te ženske lahko šle borit za resnične težave žensk, kot so recimo njihove pravice v kakšnem Iranu in še 100 drugih državah... aja, tisto ne gre preko Facebooka in Instagrama.

paradajzos ::

Za nekaj bo tudi Trump norost dobra, take blaznosti bo odplaknilo.
Levakarski fake forum.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.

Slopek ::

Norost je torej sprejemljiva, ker bo odplaknila blaznost. No, to vsekakor lepo povzame vse. Ena stran je definitivno blazna in tem ni uspelo.

tikitoki je izjavil:

Studije so pokazale, da decki za isto znanje dobijo nizjo oceno. Pokazalo se je tudi, da se decki odrezejo bolje, ce iz ocenjevanja izkljucis pristranske ucitelje(ice).

Zacuda se o tem ne razpravlja. Ce bi studije pokazale, da so deklice diskriminirane, bi feministi glasno zahtevali spremembe.

Ja, zato imamo poplavo odličnih punčk v OŠ, fantov je bolj malo.

Ampak te punčke, ki so bile odlične v OŠ, se že v SŠ malo izgubijo, kasneje na faksih pa še toliko bolj... Vsaj na koristnih faksih >:D.

Bezukhoff ::

Tita Mayer je židinja, če kaj, naj kvečjemu zastopa enakovredno zastopanost Slovencev in Slovenk v medijih, ker tam načeloma samo pametujejo aškenazi in sefardske spake.

nejc_nejc ::

A spol št.38 je pa izključila.
Sram jo bodi, fuj in fej.

enemon ::

Zanimivo je tudi, da nacionalni radio daje prostor takim osebam, da vsiljujejo svojo agendo. Nacionalni radio financiramo državljani z naročnino in verjetno ne neki feministični inštituti.

nejc_nejc ::

Dekle se ne zaveda, da s to svojo propagando, proizvaja negativno selekcijo, za katero vemo kam pelje.

Na hitro naj se ozre na letalsko industrijo....., da ostalo ne naštevam.

paradajzos ::

Slopek je izjavil:

Norost je torej sprejemljiva, ker bo odplaknila blaznost. No, to vsekakor lepo povzame vse. Ena stran je definitivno blazna in tem ni uspelo.

Trump blaznost je neizogibna. Kaj zdaj? Stranski učinki tudi bojo. Eden od njih je to, da bo razne woke neumnosti odplaknilo.
Levakarski fake forum.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

Na OŠ mojega otroka so v teh nižjih razrednih vedno gledali, da vodita razred moški in ženska v paru; in to se je izkazalo za res super kombinacijo.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

paradajzos je izjavil:

Slopek je izjavil:

Trump blaznost je neizogibna. Kaj zdaj? Stranski učinki tudi bojo. Eden od njih je to, da bo razne woke neumnosti odplaknilo.

Kako je potem lahko to norost? No, če tudi je, mi je prav vseeno. Meni je pomembno, da se preneha z woke norostjo in diametralno od tega, je zame normala.
To deklino, bi pa poslal v rudnik in zanima me, kaj bi povedala po parih turnusih.

matobeli ::

Njo v rudnik tebe pa na OF. Bi oba po par turnusih imela kaj za povedat.

darksamurai ::

matobeli je izjavil:

Če bi oba dobila "pravično" plačilo (po feministični definiciji je to max plačilo, kot ga dobijo pripadniki nasprotnega spola), bi Slopek ostal na OF. Gospodična bi pa že po 1h zbežala iz rudnika. :))

s1m0n ::

Gregor P je izjavil:

Na OŠ mojega otroka so v teh nižjih razrednih vedno gledali, da vodita razred moški in ženska v paru; in to se je izkazalo za res super kombinacijo.

Cool, Verjetno pa v 99% do 6 razreda nimajo moških razen za šport/računalništvo...

matobeli je izjavil:

Ampak ona se pritožuje, ona zahteva. Ima vse možnosti. Bi bil pa seveda takoj za preizkus, ker zmagovalec bi bil odločen že pred začetkom. Kakorkoli, vse se bo uredilo in se postavilo na svoje mesto.

bm1973 je izjavil:

A je to ta Tita Mayer?

https://www.google.com/search?client=fi...

Tako, fenotipsko je Tina Mayer germanskega porekla, sicer nordid z 8 do 10 odstotki židovske genetike, skratka, centralno-evropejski aškenazi.

Bezukhoff je izjavil:

bm1973 je izjavil:

A je to ta Tita Mayer?

https://www.google.com/search?client=fi...

Tako, fenotipsko je Tina Mayer germanskega porekla, sicer nordid z 8 do 10 odstotki židovske genetike, skratka, centralno-evropejski aškenazi.

No pa tudi Mayer oz. izpeljanke je kar tipičen židovski priimek v recimo temu naših koncih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

Res je, to izhaja še iz časov Marije Terezije, kjer jim dala ultimat, ali se katolicirajte or GTFO, sem pa šel pogledati, no, poslušati tale prispevek in me sploh ne preseneča, sodelovali sta še dr. Alenka Jelen ter Mateja Malnar Štembal, torej, tri aškenazinje na kupu, in takšen je pravzaprav celoten javni diskurz pri nas, diktirajo, vodijo in usmerjajo ga židje.

Zgodovina sprememb…

Furbo ::

Zadnjič so nam asfaltirali cesto.. niti ene ženske ni bilo vmes.. pa se tudi ne pritožujejo kaj dosti glede tega.. vedno samo okoli služb, kjer imaš klimo in prepoznavnost, da si najdejo bogate ženine..
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Bezukhoff je izjavil:

Res je, to izhaja še iz časov Marije Terezije, kjer jim dala ultimat, ali se katolicirajte or GTFO, sem pa šel pogledati, no, poslušati tale prispevek in me sploh ne preseneča, sodelovali sta še dr. Alenka Jelen ter Mateja Malnar Štembal, torej, tri aškenazinje na kupu, in takšen je pravzaprav celoten javni diskurz pri nas, diktirajo, vodijo in usmerjajo ga židje.

Ma Židi so še v redu ... Židovke, židovke, te so hudič! Pa še 3 na kupu. To je ko začetna scena v Macbethu!

Utk ::

Gregor P je izjavil:

To sem tudi jaz že ugotovil, da bi bilo koristno. Tist pomočnik je itak lahko dobesedno kdorkoli, ampak dobro bi bilo, da je moški, če je učiteljica glavna. Ziher je nek drugačen red v razredu. Čeprav je tudi res, da so danes tudi moški učitelji bolj ene babe, ampak kaj čmo...sej ni čudno, da na FF kot nevtralno obliko uporabljajo ženski spol.

arnecan1 ::

Mene moti, da je več ženskih manekenk kakor pa moških.

In v medijih dobivajo dosti večjo pozornost, a kdo iz glav ve za katerega moškega manekena?

In da se ne menimo, da dobivajo manekenke tudi višjo plačilo.

Tudi ženske kurbe so bolje plačane na uro kot moške...

V povprečju seveda...

Kje je tu pravica?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

kdo ve za kakšno slovenko na only fan (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12123270 (19340) Meiniken

Zakaj ni punc na inženirskih faksih? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17737620 (33670) Gandalfar

Več podobnih tem