» »

Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat

Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat

Temo vidijo: vsi
««
141 / 147
»»

Pac-Man ::

Sem že omenil, da živimo v idiokraciji?

The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

endelin ::

Pac-Man je izjavil:

Scaramouche3 ::

Trump povabil Bill Maherja, ki sta sovražnika dolgo, Bill je sprejel povabilo v Belo hišo...

TheTrick ::

Uf turizem hit bo pa kr massive. Jah to da zapiraš folk in zmerjaš vse povprek ima tudi vpliv. Musk je moral po muskat 100.000 služb, ljudje so ostali brez zdravil in drugih socialnih zadev pa ne bodo pokril luknje od turizma.
Epic fail LOL.
Musk it!
https://www.newsweek.com/us-travel-warn...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TheTrick ()

Scaramouche3 ::

Malidelničar je izjavil:

Kakšno je pa recimo tvoje mnenje: ali je preprosto zadeva tako huda, da je zadeva tako huda, da je nuclear option - Trump - potrebna?
Se ti zdi, da je nekje meja, kjer pa bi Trumpova agresivnost pri sesuvanju levice lahko bila problematična?

Razumem, samo ne moreš konstantno govorit, mi bomo vsako leto dali dve več nove neumnosti,in ker bi alternativa bila Trump,zakaj raje ne pustit, da imaš trans stripperje za otroke, moški v ženske športe, kopalnice...

Kaj pa če nebi ekstremna levica bila tako ekstremna in nebi živela v echo chamber, potem bi lahko Trumpa odstranili Američani...

l0g1t3ch ::

Hmmm?

Trump je zelo povezovalen. Vsi se povezujejo proti njemu, še največji sovražniki.

Ganon ::

Pljune v obraz vsem zaveznikom, dobrika se diktatorjem. In še vedno misli, da vleče prave poteze. Možgani propadajo.

AvtoR ::

Mogoče ima tudi on črve v možganih kot Kennedy?

Sheteentz ::

Možgani propadajo večini Američanom, da takšne stvari tolerirajo.

kow ::

nejclp je izjavil:

Če prav razumem, predlagaš, da namesto "islamski skrajneži" v medijih uporabijo oznako "desničarski skrajneži"? In na grafih dajo vse skupaj pod eno kategorijo, "skrajna desnica"? Podpiram. Sam pol bi avtohtoni desnjakarji pizdili, da se jih (četudi povsem korektno) izenačuje z islamisti.

Morda ti podpiras. Ampak lahko gres pogledati na wikipedijo. Tam tega ocitno ne podpirajo.

Sicer nisi povsem razumel. Poanta je, da ce kategoriziras skrajneze na leve in desne, ne mores kar izpustiti enega segmenta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

bm1973 ::

Sheteentz je izjavil:

Možgani propadajo večini Američanom, da takšne stvari tolerirajo.

Pa tudi večini Slovencev...

Se že nekaj let opaža tukaj, pa precej dobro odraža stanje populacije...

no comment je izjavil:

Prestavimo eksperiment še k nam... Vzamemo enega androginega tipa in ga našemimo v mavrico in enega depriviligiranca, torej mladega belega neizobraženega strejt tipa. Oba pošljemo za en teden v LJ in naslednji teden v Zg. Kungoto.

Analogija je nesmiselna. Nekdo se je zavestno izpostavil, drugi ne. Kako je v Zg. Kungoti sicer ne vem.

GregiB ::

No, jutri pride dan osvoboditve... Vedno glasneje se govori, da namerava Diaper Don uvesti 20% carine na VSE (razen na tiste dobrine, ki že imajo višje stopnje carine)... Zna kak ekonomist tulele razložit, kako je to MAGA win za ameriškega potrošnika oz. delavca... kratko- srednje- in/ali dolgoročno? I'll wait...
Če res do tega pride bo zanimivo spremljati starejšo ameriško javnost, ki je množočno podprla Diaperja, ko jim bodo upokojenski prihranki začeli kopneti... Moody's že razmišlja, da bo letos downgrade-al ameriške državne obveznice...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

Ce omejijo imigracijo je to gotovo zmaga za delavca. Ne pa za potrosnika. Na dolgi rok bi tarife seveda povecale moznost domace proizvodnje.

Problem je, da ce spravijo BDP v negativnega, se dolg samo poveca.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Delavcev imajo že zdaj premalo. Sploh če res počistijo nelegalne migrante.

kow je izjavil:

Ce omejijo imigracijo je to gotovo zmaga za delavca. Ne pa za potrosnika. Na dolgi rok bi tarife seveda povecale moznost domace proizvodnje.

Ej, res ne vem, od kod jih jemlješ in kakšne trosiš... BDP ne more biti negativen... Če ne ustvarijo nobene dodane vrednosti, je pač... nič. Nemara si mislil, če BDP začne padati...

Kako bo omejevanje imigracije gotovo zmaga za delavce, tudi ne vem... Poglej rimer Nebraske... približno 80% sezoncev, ki delajo n Nebraski kmetijska opravil so neregistrirani imigrantje. Američani njihovega dela nočejo opravljati, niti ga zaradi geografskih razdalj ne morejo. Že zdaj večina teh prišlekov ne hodi več na polja, saj jih je strah aretacij in deportacij neznano kam. Negbraska je pred bankrotom.
Da pa tarife povečajo možnost domače proizvodnje? Česa pa? Low value added proizvodnje si v ZDA ne morejo privoščiti, pri svoji zelo visoki ceni dela ne... Da bodo zdaj šle firme zapirat tovarne po svetu in odpirat v ZDA proizvodne obrate, ki bodo nekonkurenčni uvoznim tarifam si tudi ne znam predstavljat. Da bodo z enim samim rudnikom boksita v državi postali velik proizvajalec aluminija? Res...?
Lej, let's see, how this plays out... a me zadeva hudo spominja na enoumje Erdogana, ko so mu VSI ekonomisti in gospodarstveniki non stop trobili, da je treba zvišat obresti, on pa jih je po tekočem traku odpuščal... in kje je zej Turška ekonomija, Lira in inflacija?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GregiB ()

Če nekje rabijo migrante, je rešitev v legalizaciji migrantov, ne pa tiščanju glave v pesek.

Malidelničar ::

Utk: se ti res zdi, da ne bi morali z internimi rezervami urediti trga dela?
Upoštevaj še, da je trg dela v ZDA bolj fleksibilen in tržno delujoč kot v EU. Plus še visoka stopnja avtomatizacije in robotizacije, ki ga zadnja leta razvijajo Američani - v kombinaciji z itak ogromnimi farmami, večjimi kot v Evropi.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Utk je izjavil:

Če nekje rabijo migrante, je rešitev v legalizaciji migrantov, ne pa tiščanju glave v pesek.

Tle sta po mojem skromnem mnenju dva problema... prvi je preprosto ta, da legalizacija, četudi "zraven prideš", traja desetletje v povprečju. In to v primeru, da si v državi legalno, torej Green Card, work permit idr., ki jih je kar precej težko pridobiti, če si nek greenhorn kmetavzar, ki ne zna drugega, kot kumaric obirat... kar pa pripelje do drugega problema... Hard Core MAGA-ovci imajo "invazijo ilegalcev" zgolj za argument... v bistvu hočejo ZDA za tujce enostavno.... zapret. Pol pa zmagaj...

GregiB je izjavil:

kow je izjavil:

BDP ne more biti negativen... Če ne ustvarijo nobene dodane vrednosti, je pač... nič. Nemara si mislil, če BDP začne padati...

Dobro ves kaj sem mislil - da BDP zacne padati. Oziroma dovolj je ze pocasna rast.

Z migranti se v ZDA ukvarjajo že precej dlje kot "desetletje". Že v filmih iz 80ih jih precej opevajo...

In to v primeru, da si v državi legalno, torej Green Card, work permit idr., ki jih je kar precej težko pridobiti, če si nek greenhorn kmetavzar, ki ne zna drugega, kot kumaric obirat.

Verjetno imajo tam kar nekaj agencij, ki se ukvarja s tem.

Malidelničar je izjavil:

Upoštevaj še, da je trg dela v ZDA bolj fleksibilen in tržno delujoč kot v EU. Plus še visoka stopnja avtomatizacije in robotizacije, ki ga zadnja leta razvijajo Američani - v kombinaciji z itak ogromnimi farmami, večjimi kot v Evropi.

In zakaj tega ne naredijo? Zkaja imajo praktično v vseh njivarskih zveznih državah zdaj krizo? In rezerve? Na koncu koncev mora molzni aparat na kravo nekdo nataknat, pri rekordno nizki brezposelnosti je pač težko nasrat povprečnega ameriškega rednecka, da se bo za polovico minimalne plače špilal z kravjim joškim...

ZDA imajo ful dober sistem migrantov.

Lahko prideš, delaš, dobiš davčno številko, plačuješ davke, šolaš otroke, tam si 20+ let, pa si še vedno v osnovi ilegalni migrant.

Kar pomeni, da te ob vsaki pizdariji, ki jo narediš, država lahko lepo izseli nazaj v tvojo matično državo. Lepo kontrolirani migranti, da ne počnejo preveč pizdarij...

Utk je izjavil:

Z migranti se v ZDA ukvarjajo že precej dlje kot "desetletje". Že v filmih iz 80ih jih precej opevajo...

Ne vem, če se razumeva... postopek za pridobitev trajnega legalnega statusa rezidenstva traja povprečno desetletje... torej tisti, ki danes vstopi, lahko pričakuje "rešitev" nekje v 2035...

In zakaj ni vstopil pred 10 leti? Ko so bli demokrati na oblasti? Nekateri so tam po 20 let pa še zmeraj na črno.

bm1973 je izjavil:

ZDA imajo ful dober sistem migrantov.

Lahko prideš, delaš, dobiš davčno številko, plačuješ davke, šolaš otroke, tam si 20+ let, pa si še vedno v osnovi ilegalni migrant.

Kar pomeni, da te ob vsaki pizdariji, ki jo narediš, država lahko lepo izseli nazaj v tvojo matično državo. Lepo kontrolirani migranti, da ne počnejo preveč pizdarij...

In v čem je potem probelem? Zakaj ICE hodi od hiše do hiše in jih aretira zaradi statusa in ne "vsake pizdarije"? Zakaj so po zaporih in deportirane soproge čistokrvnih američanov, ki so sredi urejanja statusa legalnega imigranta? Res imajo dober sistem...

Problem je, da Donny ni dovolj brihten, da bi pogruntal da visoke tarife za kompleksno industrijo (kot je avtomobilska) pomeni velik kaos. Prakticno nemogoce je planirati, ker nihce ne ve kaj bo Trump dejansko storil. Bo ohranil 20% carine, se bo cez noc zdilal z Mehiko in Kanado itd. itd.

Grimnir3 ::

Optimizacija števila ljudi v vladi ;)

Zaenkrat prakticno ni bilo odpuscanj. V privat sektorju 5% ali 10% odpuscanje ni nic posebnega. Firme se naprej normalno laufajo.
Javni sektor nevedne ljudi seveda farba da bi bila to katastrofa.

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

GregiB je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

In zakaj tega ne naredijo? Zkaja imajo praktično v vseh njivarskih zveznih državah zdaj krizo? In rezerve? Na koncu koncev mora molzni aparat na kravo nekdo nataknat, pri rekordno nizki brezposelnosti je pač težko nasrat povprečnega ameriškega rednecka, da se bo za polovico minimalne plače špilal z kravjim joškim...

Kolikor sem jaz spremljal imaš veliko blue collar jobs v ZDA, ki so bolje plačani od tistih z diplomo. In nekako kmetijstvo je danes bolj tehnično in spada v ta nivo (recimo plumber, HVAC technician).
Tako, da recimo po mojem bi se hitro izkatalo, da so tudi rednecki zelo prilagodljivi in se zaposlijo v finančno vabljivih branžah - v kmetijstvu pa bo povpraševanje torej bo neka finančna spodbuda za to.
Ne vem tako razmišljam.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

nejclp ::

kow je izjavil:

nejclp je izjavil:

Če prav razumem, predlagaš, da namesto "islamski skrajneži" v medijih uporabijo oznako "desničarski skrajneži"? In na grafih dajo vse skupaj pod eno kategorijo, "skrajna desnica"? Podpiram. Sam pol bi avtohtoni desnjakarji pizdili, da se jih (četudi povsem korektno) izenačuje z islamisti.

Morda ti podpiras. Ampak lahko gres pogledati na wikipedijo. Tam tega ocitno ne podpirajo.

Sicer nisi povsem razumel. Poanta je, da ce kategoriziras skrajneze na leve in desne, ne mores kar izpustiti enega segmenta.

Saj ga ne, islamofašisti so segment desničarskih skrajnežev.
Plus, tole si napisal:

kow je izjavil:

Komedija je tudi, da islamofasisti sploh ne spadajo pod skrajno desnico. Levicarji so antiscience in imajo islamofasiste v posebni kategoriji.

Iz tega sem razbral, da nasprotuješ "neznanstvenemu pristopu" levice, ki uvršča islamofasiste v posebno kategorijo?

Izkljucno islamofasiste.

nejclp ::

kow je izjavil:

Izkljucno islamofasiste.

Saj je fino, da si lapidaren, ampak elaboriraj, ker res ne vem, kaj hočeš povedati? Lahko mi tudi kdo drug razloži, če meni, da razume, kaj je kow hotel povedati.

mtosev ::

Me zanima kakšne tarife namerava trump uvesti. Kot EU se rabimo na morebitne tarife odločno odzvati.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

EU ze napovedala da bo kot odziv sankcije prejela apple in Meta. Govori se tudi da bodo ameriske firme blokirane za prijave na razpise. Za določene izdelke pa bo celo prepoved uvoza ne samo tarife. Zna se vse zaostrit zelo.

mtosev je izjavil:

Me zanima kakšne tarife namerava trump uvesti. Kot EU se rabimo na morebitne tarife odločno odzvati.

Mene s tega vidika bolj zanima, kako gre vse to skupaj z "I will bring down prices on Day 1". Bi ga moral takrat vprašat, kaj namerava 2., 3. in vsak nadaljni dan... zdaj postaja vse bolj jasno... Včerajšnji "I couldn't care less" na vprašanje o dvigu cen avtomobilov je bil kar zgovoren...

fikus_ ::

esel je izjavil:

Trumpov "5d šah" ne bo poceni.

"China, Japan, South Korea will jointly respond to US tariffs, Chinese state media says"

https://www.reuters.com/world/china-jap...

Tako zgleda , ko se politični in gospodarski rivali povežejo proti "idokraciji".
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

socialec ::

kow je izjavil:

Analogija je nesmiselna. Nekdo se je zavestno izpostavil, drugi ne. Kako je v Zg. Kungoti sicer ne vem.

Tipičen levičarski prezirljiv in poniževalen odnos, ker jih ne volijo - forumi so tega polni, očitno sedaj tudi slo-tech.com, da gre pač za tretji svet, kjer ljudi pretepajo in štihajo prej, kot rečejo dobro jutro, policijska poročila in MSM pa to pač skrivajo.

Pac-Man ::

endelin je izjavil:

Pac-Man je izjavil:

zgrešil poanto

The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Sheteentz ::

Trump z izvršnim ukazom nad oderuške cene koncertnih vstopnic

https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/gl...

Svašta, v Land of the Free gre Trump omejevati svobodno gospodarsko pobudo. Še malo, pa se bo spravil nad ponudnike inzulina, hehe.

no comment ::

Zgleda, da je edina knjiga, ki jo je Trump v življenju prebral tista od marksista Harrisa.

Saj pri koncertih je cela mafija...

Ti posredniki za karte leta vnaprej zakupijo stadione, in če hoče nek izvajalec imeti koncert, mu lepo sporočijo kolikšen del karte in ostalega zaslužka je njihov.

Ker je visok, in ker hoče tudi izvajalec zaslužiti, so karte drage.

Itak.

Zdaj samo čakamo na obrazložitev ali ima Trump (spet) "tehnično" ali "moralno" prav.

Ne vem če ima prav, vem pa da če bi Biden to podpisal, bi mu vi isti tu ploskali.

Jaz tukaj ploskam Trumpu.

Sicer ne vem kaj piše v ukazu, sem pa za to, da se naredi kar se da za znižanje vstopnic.

Hej, jaz sem tudi za znižanje cen hrane, sam pravijo, da tisto je pa komunizem.

DarwiN ::

Irelevantna malenkost.. Bidenu najbrž ne bi prišlo na pamet kaj takega (pa ne zato, ker je dementen)... Sej Trumpa tudi boli qrac za vse.. Tukaj ga je pač en kolega prosil za uslugo in je podpisal. Mogoče je celo Kid Rock želel narediti nekaj dobrega za ljudi.

Dokler ga ne bo obiskal kak organizator koncertov s kovčkom. :D
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Če bi bil baraba, bi podražil karte, da bi Swiftulja plesala pred praznimi dvoranami.

Trump je v šovbiznisu doma. Morda bo uvedel državni portal za prodajo vstopnic pa bo Barron dobil prvo zaposlitev. Da ne omenjam da s tem z lahkoto onemogočiš vse fake izvajalce kot so Beyonce in seveda bogokletneže tipa Eminem, ki si drznejo celo javno govoriti zoper cesarja, pardon Precednika.

skumpl ::

Sheteentz je izjavil:

Trump z izvršnim ukazom nad oderuške cene koncertnih vstopnic

https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/gl...

Svašta, v Land of the Free gre Trump omejevati svobodno gospodarsko pobudo. Še malo, pa se bo spravil nad ponudnike inzulina, hehe.

Dobra poteza Trumpa. Zdaj naj še to naredi za scalperje v drugih panogah
««
141 / 147
»»