» »

Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat

Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat

Temo vidijo: vsi
««
77 / 217
»»

Scaramouche3 ::

tomlin je izjavil:

"Aha, torej praviš, da so ZDA kot mafija, ki izsiljuje Evropo za denar? Pa povej mi, kdo je tista druga 'mafija' na vzhodu, ki že dve leti razbija Ukrajino in grozi vsem naokoli? Aja, pa če so ameriške baze tukaj, misliš, da to pomeni, da bodo Američani avtomatsko poslali svoje vojake umirat za Evropo, če bo šlo zares? Trump je že jasno povedal, da ne. In če Evropa ne bo imela močne vojske, kdo jo bo branil? Tvoje sanje in lepe želje? Ali pa morda 'mirna pogajanja' z Moskvo? Ne se hecat, prijatelj."

Ne vem zakaj se kregaš? Jaz se strinjam s tem kar si napisal, obe sta mafiji, ki nista naši prijatelji, ena veliko manj kot druga!
Jaz sem evrocentrik, gremo narest svojo državo, s svojo vojsko!

Buggy ::

Smo napisali, samo ti nočeš prebrat.

Ti resno mislis, da je to na nivoju trenutne ureditve najboljsi izplen. Carine na surovine, oborozevanje z nuklearkam in filanje vojaskega proracuna vseh za neke vrste cold war izpred 60 let v smislu 'ko je jaci' ? FFS are u real?!? Pizda, ljudje res rabijo zgleda reset na vsake 80 let, ker jih nikoli nic ne izuci. Torej...to je zate tisti DOBER doprinos, da bomo pretakal denar v oborozevanje in nas globalno plemeniti. OK

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

tomlin ::

Utk je izjavil:

Buggy je izjavil:

ok...nobenega junaka torej, ki bi znal argumentirano povedati kako bo zaradi vsega tega on in njegovi potomci na boljsem? Navijaci zgolj do trenutka, ko bo treba na prvo linijo?

Smo napisali, samo ti nočeš prebrat.

Buggy je izjavil:

kow je izjavil:

Buggy je izjavil:

ok...nobenega junaka torej, ki bi znal argumentirano povedati kako bo zaradi vsega tega on in njegovi potomci na boljsem? Navijaci zgolj do trenutka, ko bo treba na prvo linijo?

V bistvu je ravno obratno. Ne zelimo v bojno linijo. Se manj brez pametnega orozja. Ce ze gremo, bi rad imel sanso, da zmagamo.

Sem preprican da nimas otrok in da bos prvi, ki bo v primeru novacenja za vojno postal migrant...se motim? Bodi vsaj malo posten!

Če vržemo Ameriko iz Evrope in se sami naorožimo, smo zmanjšali verjetnost vojne v Evropi za najmanj 80%.

Poleg tega pa potem nismo več niti dolžni sodelovat v ameriških vojnah na nekih koncih sveta, ki se nas sploh ne tičejo.

*"Aha, torej če vržemo Američane ven in se sami naoružimo, bo verjetnost vojne manjša za 80 %? Zanimiva matematika. Ampak povej mi, kdo bo v tem času zadržal Rusijo, Kitajsko in druge agresivne igralce? Močno dvomim, da bo Putin kar rekel: 'Oh, Evropa se je osamosvojila, zdaj pa jih pustimo pri miru.' Bolj verjetno je, da bi testiral, kako resni smo s svojo obrambo – in brez ZDA bi bil ta test precej boleč.

Kar se tiče 'ameriških vojn', pa… Saj Evropa že zdaj ni prisiljena sodelovati! Koliko evropskih držav je šlo v Irak? Koliko v Afganistan? Večina jih gre samo tam, kjer imajo interes ali so jih ZDA prepričale. Ampak če mislimo, da bomo kar tako zapustili ameriško varnostno mrežo, se čisto izolirali in živeli v svojem mehurčku – to je pa pravljica za lahko noč."*
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman

mtosev ::

Jaz tudi podpiram idejo o evropski vojski. Mislim, da jo nujno potrebujemo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Buggy ::

mtosev je izjavil:

ce te vpoklicejo v bojne vrste, bos sel branit meje EU (ne Slovenije) al bos pogumen za compom? Si spolh sluzil vojaski rok, prostovoljni, znas sploh prezivet 5 dni brez mamice? Jebeni nakladaci!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Buggy je izjavil:

mtosev je izjavil:

ce te vpoklicejo v bojne vrste, bos sel branit meje EU (ne Slovenije) al bos pogumen za compom? So spolh sluzil vojaski rok, prostovoljni, znas spolh prezivet 5 minut brez mamice? Jebeni nakladaci!

Ne druge obsojati, o tebi ne vemo nič, in danes so vojne bolje tehnične, vse več bo dronov!
Tako da je razvoj v tej smeri pomemben, ne pa da nekdo kopa rove kot Rusi in jih pol v stotinah droni lovijo!

V takih situacijah ti fizična pripravljenost ne pomaga dosti!

Scaramouche3 je izjavil:

tomlin je izjavil:

"Aha, torej praviš, da so ZDA kot mafija, ki izsiljuje Evropo za denar? Pa povej mi, kdo je tista druga 'mafija' na vzhodu, ki že dve leti razbija Ukrajino in grozi vsem naokoli? Aja, pa če so ameriške baze tukaj, misliš, da to pomeni, da bodo Američani avtomatsko poslali svoje vojake umirat za Evropo, če bo šlo zares? Trump je že jasno povedal, da ne. In če Evropa ne bo imela močne vojske, kdo jo bo branil? Tvoje sanje in lepe želje? Ali pa morda 'mirna pogajanja' z Moskvo? Ne se hecat, prijatelj."

Ne vem zakaj se kregaš? Jaz se strinjam s tem kar si napisal, obe sta mafiji, ki nista naši prijatelji, ena veliko manj kot druga!
Jaz sem evrocentrik, gremo narest svojo državo, s svojo vojsko!

Haha, no, vsaj v nečem se strinjamo – Evropa mora imeti svojo močno vojsko in biti bolj neodvisna! 😆
Ampak evo ti vprašanje: Kdo točno bo to "evropsko državo" naredil? EU komaj sprejme enotne odločitve o bananah in sesalcih, kaj šele o vojski! Francija in Nemčija se že desetletja ne moreta uskladiti, kdo bi imel glavno besedo, države Vzhodne Evrope pa nimajo nobenega zaupanja v Bruselj, da bi jih resnično zaščitil.
Poleg tega, če hočemo pravo evropsko vojsko, potrebujemo:
✅ Enoten obrambni proračun (ki ga države nočejo dati)
✅ Skupno poveljstvo (ki bi ga vsi hoteli voditi)
✅ Pripravljene vojake (ki jih v večini držav ni dovolj)
✅ Jasno strategijo (ki je še vedno samo na papirju)
Torej, jaz sem absolutno za to, da Evropa postane močnejša in manj odvisna od ZDA, ampak če čakamo na "evropsko superdržavo" – to se še dolgo ne bo zgodilo. Medtem pa Rusi in Kitajci ne bodo čakali, da se mi "evrocentriki" odločimo, kaj bomo naredili.
M. Friedman

tomlin je izjavil:

Medtem pa Rusi in Kitajci ne bodo čakali, da se mi "evrocentriki" odločimo, kaj bomo naredili.

Dostikrat se mora nekaj slabega zgoditi, da se ljudje res združijo...pač...

Utk ::

"Aha, torej če vržemo Američane ven in se sami naoružimo, bo verjetnost vojne manjša za 80 %? Zanimiva matematika. Ampak povej mi, kdo bo v tem času zadržal Rusijo, Kitajsko in druge agresivne igralce?

Kdo drug je agresiven? Kitajska bo napadla Evropo? Zakaj?
Če Rusija napade recimo baltske države, misliš da je prav da Amerika prva vskoči?
Po kateri logiki? Najprej bomo morali pokazat svoja jajca, če se jebe nam, čisto prav da se tudi Ameriki.

Buggy je izjavil:

mtosev je izjavil:

ce te vpoklicejo v bojne vrste, bos sel branit meje EU (ne Slovenije) al bos pogumen za compom? Si spolh sluzil vojaski rok, prostovoljni, znas sploh prezivet 5 dni brez mamice? Jebeni nakladaci!

Zakaj bi bli pa Američani to dolžni?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Dostikrat se mora nekaj slabega zgoditi, da se ljudje res združijo...pač...

Ja, sej to je res - ampak problem je, da ko se nekaj "slabega" zgodi v geopolitiki, ponavadi pomeni vojno, kaos in ogromno mrtvih. Če čakamo, da nas en resen šamar zbudi, bo takrat že prepozno.

Poglej Ukrajino - oni so šele po 2014 začeli resno vlagati v vojsko, ker so jih Rusi prvič ugriznili. Če bi se pripravili prej, bi bila zgodba danes drugačna. Hočemo res čakati, da se kaj podobnega zgodi nam?

Če bi se Evropa začela zdaj resno oboroževati in graditi pravo vojaško moč, bi lahko preprečili, da se "nekaj slabega" sploh zgodi. Ampak če čakamo na katastrofo kot izgovor za ukrepanje, bo cena bistveno višja.

Torej - jaz pravim, da je bolj pametno delati na moči in enotnosti ZDAJ, kot pa čakati na nek "šok", ki nas bo prisilil k temu. Ker takrat bo že prepozno.
M. Friedman

tomlin je izjavil:

Torej - jaz pravim, da je bolj pametno delati na moči in enotnosti ZDAJ, kot pa čakati na nek "šok", ki nas bo prisilil k temu. Ker takrat bo že prepozno.

Se strinjam, nekdo mora imeti jajca,da to predstavi in da ga ni sram užaliti Amere! Ne moremo imeti svoje vojske, skupaj z državo, ki ni v EU!
Za našo vojsko, ali pa samo logistični center, ki bo imel predstavnike vseh držav, ,ki vodi in prevaja navodila, je potrebno začeti zdaj!

Kdo drug je agresiven? Kitajska bo napadla Evropo? Zakaj?
Če Rusija napade recimo baltske države, misliš da je prav da Amerika prva vskoči?
Po kateri logiki? Najprej bomo morali pokazat svoja jajca, če se jebe nam, čisto prav da se tudi Ameriki.

Haha, no vidiš, zdaj se pa že skoraj strinjava! ? Seveda najprej Evropa, mi moramo imeti jajca in se sami braniti. Ampak ravno zato Trump pravi, da moramo povečati vojaške izdatke - ker brez močne evropske vojske Amerika res nima razloga, da bi se prva vrgla v ogenj.

Glede Kitajske - ne, ne bo napadla Evrope kar tako, ampak Kitajska in Rusija sta povezani. Če Kitajska vidi, da Zahod ni sposoben ustaviti Rusije, si bo to razlagala kot signal, da lahko ona počne, kar hoče (glej Tajvan). Svet ni ločen na "Evropa tukaj, Kitajska tam" - to so povezane zadeve.

Glede Amerike - ja, če Rusija napade baltske države, najprej mora odreagirati Evropa. Ampak, a imamo dovolj močno vojsko? Baltske države same nimajo šans proti Rusiji. In če Evropa ne more hitro odreagirati, potem pride do točke, kjer ali Amerika pomaga ali pa Rusija zmaga. In če Rusija zmaga v baltskih državah, bo naslednja na vrsti Poljska. In potem? Nemčija? Kdaj se ustavi?
M. Friedman

NuMaN ::

Pri Lizboni? Aljaski?

A ne bodo pri osvojitvi slednje padale nukice?

Sicer imam že poln kufer teh geostrateških preigravanj.
Včeraj je bil na Novi intervju z Jajotom, tak geostrateški, kjer začudo Rusov skorajda ne omenja (seveda ker je Trump postavil nove smernice), fokus je na Kitajski, ki je sedaj zgleda ta glavni "sovražnik".
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()

Amerika bi pomagala, tudi s Trumpom. Ni pa nujno da bo naredila vse sama, medtem ko bojo Nemci peli kumbaja.

Ne druge obsojati, o tebi ne vemo nič, in danes so vojne bolje tehnične, vse več bo dronov!
Tako da je razvoj v tej smeri pomemben, ne pa da nekdo kopa rove kot Rusi in jih pol v stotinah droni lovijo!

Seveda, moderni spopadi so tehnično drugačni, droni igrajo ogromno vlogo - ampak kaj to pomeni? To pomeni, da Evropa še bolj zaostaja, ker nima niti dovolj klasične vojaške moči, kaj šele vrhunskih tehnologij. Američani in Kitajci v vojaško tehnologijo vlagajo noro denarja, Evropa pa še vedno razpravlja o tem, ali sploh potrebuje večje vojaške proračune.

Poglej, kaj Ukrajinci delajo z droni - briljantni so, ampak še vedno potrebujejo klasično artilerijo, tanke in vojake na terenu. Tehnologija je ključna, ampak brez ljudi in infrastrukture ne pomeni nič.

In ja, Rusi kopljejo rove, ampak tudi držijo fronto, ker imajo številčnost in brutalno preprosto taktiko. Droni so super, ampak vojna se še vedno odloča tudi na tleh. Evropa pa zaenkrat nima niti enega niti drugega v zadostni meri.

Torej, če prav razumem - se strinjaš, da se moramo tehnološko razvijati? Super! Ampak to pomeni tudi več vlaganj v obrambo, več inovacij in predvsem več resnosti pri vojaški pripravljenosti. Tako da... Trump je spet imel prav!
M. Friedman

Utk je izjavil:

Amerika bi pomagala, tudi s Trumpom. Ni pa nujno da bo naredila vse sama, medtem ko bojo Nemci peli kumbaja.

Tukaj se gre za vprašanje ali bo Amerika spoštovala Article5, ki govori, da morajo vse članice iti v vojno če je ena napadena, ko nasprotnik ima nuklearno orožje?

Če ga bo cela Evropa, ga bo sigurno tudi Amerika.

Utk je izjavil:

Če ga bo cela Evropa, ga bo sigurno tudi Amerika.

To je zelo težko z resnostjo reči! Ali bo Amerika riskirala nuklearno vojno z Rusijo, če bo kakšna majhna članica napadena?
Kaj imajo za dobit? Praktično nič v ekonomskem trgovanju!
Kaj imajo za zgubiti? praktično vso US v nuklearnem spopadu!

To je brez veze razpravljat, ker je odvisno od situacije. V vsakem primeru pa mora bit Evropa sama dovolj močna da se brani.

torej misliš, da bo Amerika pustila Evropo na cedilu? To bi bil konec NATa in totalna zmaga za Ruse. Trump lahko reče, kar hoče, ampak v realnosti bi Amerika intervenirala - če ne zaradi ljubezni do Evrope, pa zato, ker bi padec Evrope pomenil tudi padec ameriškega vpliva.
Ampak če NATO razpade, potem so ZDA tudi na udaru. Rusija bi postala še močnejša, Kitajska bi dobila pogum za napad na Tajvan, Iran bi začel večje provokacije... Amerika bi potem morala sama voditi več vojn, namesto da bi imela močne zaveznike.
M. Friedman

tomlin je izjavil:

torej misliš, da bo Amerika pustila Evropo na cedilu? To bi bil konec NATa in totalna zmaga za Ruse. Trump lahko reče, kar hoče, ampak v realnosti bi Amerika intervenirala - če ne zaradi ljubezni do Evrope, pa zato, ker bi padec Evrope pomenil tudi padec ameriškega vpliva.
Ampak če NATO razpade, potem so ZDA tudi na udaru. Rusija bi postala še močnejša, Kitajska bi dobila pogum za napad na Tajvan, Iran bi začel večje provokacije... Amerika bi potem morala sama voditi več vojn, namesto da bi imela močne zaveznike.

Ko se gre za standardno vojno, DA, pomagali bi!
Dvomim da bi v primeru da Rusi udarijo po Nemčiji z nuklearno hipersonično raketo,Ameri odvrnili enako!

Tukaj se gre za vprašanje ali bo Amerika spoštovala Article5, ki govori, da morajo vse članice iti v vojno če je ena napadena, ko nasprotnik ima nuklearno orožje?

Ne bodi tako prepričan. Trump je že rekel, da če ne plačaš, ne dobiš zaščite. Če Evropa noče investirati v lastno varnost, zakaj bi Američani tvegali jedrsko vojno zaradi držav, ki same nočejo dati dovolj za obrambo?
Točno zato Evropa potrebuje močno lastno vojsko. Če imamo realno sposobnost obrambe, potem Ameriki niti ne bo treba prvi skočiti v boj. Trump ali ne-Trump, Evropa mora najprej poskrbeti zase.
M. Friedman

tomlin je izjavil:

Ne bodi tako prepričan. Trump je že rekel, da če ne plačaš, ne dobiš zaščite. Če Evropa noče investirati v lastno varnost, zakaj bi Američani tvegali jedrsko vojno zaradi držav, ki same nočejo dati dovolj za obrambo?
Točno zato Evropa potrebuje močno lastno vojsko. Če imamo realno sposobnost obrambe, potem Ameriki niti ne bo treba prvi skočiti v boj. Trump ali ne-Trump, Evropa mora najprej poskrbeti zase.

Sej moja trditev je da ne bodo! vprašanje je bolj retorično...

kow ::

Musk:
Every bleeding-heart liberal I talk to about the Russia-Ukraine war wants to keep feeding bodies into the meat grinder forever.
They have no plan for success.
Superficial empathy, not real empathy.

Tezko recemo, da ni v tem veliko resnice.

Dvomim da bi v primeru da Rusi udarijo po Nemčiji z nuklearno hipersonično raketo,Ameri odvrnili enako!

Mogoče, ampak če bi Rusi napadli z hipersonično nuklearno raketo na Evropo, bi bilo vse prepozno, da bi se sploh pogovarjali o tem, kdo bo odgovarjal. To bi pomenilo svetovno katastrofo, ki bi vplivala na vse. Američani so že od začetka jasno povedali, da bodo branili NATO članice, in če bo jedrski napad na Evropo, enostavno ne bo časa za izbiro.
M. Friedman

tomlin je izjavil:

torej misliš, da bo Amerika pustila Evropo na cedilu? To bi bil konec NATa in totalna zmaga za Ruse. Trump lahko reče, kar hoče, ampak v realnosti bi Amerika intervenirala

Kako ti uspe prebrat zmeraj nekaj kar nihče ni napisal?

In potem še zanikaš sam sebe.

Karkoli nekdo napiše, napišeš obratno. Nima veze če v nasprotju s prejšnim. Sem zaključil s tabo.

pangro ::

kow je izjavil:

Musk:
Every bleeding-heart liberal I talk to about the Russia-Ukraine war wants to keep feeding bodies into the meat grinder forever.

seveda je plan za success samo musk se dela debila.

tomlin je izjavil:

Mogoče, ampak če bi Rusi napadli z hipersonično nuklearno raketo na Evropo, bi bilo vse prepozno, da bi se sploh pogovarjali o tem, kdo bo odgovarjal. To bi pomenilo svetovno katastrofo, ki bi vplivala na vse. Američani so že od začetka jasno povedali, da bodo branili NATO članice, in če bo jedrski napad na Evropo, enostavno ne bo časa za izbiro.

Rusi rabijo samo eno na EU spustit pa bo tišina, vse ostale države se bodo samo zavarovale in samo protestne note pisale, kot Amerika!

esel ::

pangro je izjavil:

kow je izjavil:

Musk:

Plan velikih modrecev je, da Ukrajino obdolžiš krivde za napad in Zelenskega diktatorstva ter hrati nagradiš demokratičnega Putina, ter "nič krive" ruske ubožce.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: esel ()

musk deluje kot da živi 24/7 na netu ko pa odpre gobec pa vidimo output. alternativna resničnost.

Utk je izjavil:

tomlin je izjavil:

torej misliš, da bo Amerika pustila Evropo na cedilu? To bi bil konec NATa in totalna zmaga za Ruse. Trump lahko reče, kar hoče, ampak v realnosti bi Amerika intervenirala

Kako ti uspe prebrat zmeraj nekaj kar nihče ni napisal?

In potem še zanikaš sam sebe.

Karkoli nekdo napiše, napišeš obratno. Nima veze če v nasprotju s prejšnim. Sem zaključil s tabo.

Nobene kontradiktornosti ni. Jasno je eno, Amerika pomaga in bo pomagala Evropi jasno pa je da mora Evropa pomagati Ameriki pri obrambi Evrope z močno vojsko in ne samo flancanjem. Usroj Evropske vojske je na nuli in Trump samo brca gnilo Evropo v rit naj se že zbudi
M. Friedman

brca na račun ukrajine. trump drži zdaj oba za jajca eu in rusijo, zakaj bi on zdaj zaključil vojno?

pangro je izjavil:

Kaj tocno je slovenija naredila, da bi pomagala da Ukrajinci zmagajo? Koliko smo povecali proizvodnjo orozja? Kje je tovarna, ki naredi stotine dronov na dan?
Smo morda povecali proizvodnjo transformatorjev? Te je drzava kontaktirala, da pomagas domovini?

Razlozi mi, poskusam razumeti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

pangro je izjavil:

brca na račun ukrajine. trump drži zdaj oba za jajca eu in rusijo, zakaj bi on zdaj zaključil vojno?

Točno! Trump se igra dolgo igro. Zdi se, da ima jasno sliko o tem, da je geopolitična šahovska plošča v stalnem premikanju, in zdaj, ko je Rusija v Ukrajini, lahko koristi to situacijo za povečanje pritiska na Evropo. Če EU ne bo povečala svojih obrambnih kapacitet, se bo zgolj še naprej vpletala v ameriške geopolitike, medtem ko bo Rusija izkoriščala svojo priložnost.

Trump ne bo hitel z zaključkom vojne, dokler ne vidi, da Evropa zares prevzema odgovornost za svojo varnost. Ne gre le za Ukrajino, ampak tudi za širšo sliko – kaj bo, če Evropa ne bo sposobna zgraditi močne obrambne moči in postane še naprej odvisna od ZDA? Trump ima interes, da to spremeni.
M. Friedman

kow je izjavil:

pangro je izjavil:

Kaj tocno je slovenija naredila, da bi pomagala da Ukrajinci zmagajo? Koliko smo povecali proizvodnjo orozja? Kje je tovarna, ki naredi stotine dronov na dan?
Smo morda povecali proizvodnjo transformatorjev? Te je drzava kontaktirala, da pomagas domovini?

Razlozi mi, poskusam razumeti.

glede na gdp amerika ni naredila nič, musk se dela neumnega. izenačiš jedrski vzvod, prevzameš nebo v ukr ostalo z veseljem naredijo ukrajinci samo ni poguma ne iz maga ne iz Eu ne iz bidnovega teama. lahko pa naprej furaš stalemate in ruse gospodarsko ožameš, musk je trol

Ti mi samo razlozi kaj je naredila Slovenija. Hvala!

tomlin je izjavil:

pangro je izjavil:

Točno! Trump se igra dolgo igro. Zdi se, da ima jasno sliko o tem, da je geopolitična šahovska plošča v stalnem premikanju, in zdaj, ko je Rusija v Ukrajini, lahko koristi to situacijo za povečanje pritiska na Evropo. Če EU ne bo povečala svojih obrambnih kapacitet, se bo zgolj še naprej vpletala v ameriške geopolitike, medtem ko bo Rusija izkoriščala svojo priložnost.

Trump ne bo hitel z zaključkom vojne, dokler ne vidi, da Evropa zares prevzema odgovornost za svojo varnost. Ne gre le za Ukrajino, ampak tudi za širšo sliko – kaj bo, če Evropa ne bo sposobna zgraditi močne obrambne moči in postane še naprej odvisna od ZDA? Trump ima interes, da to spremeni.

ja zdaj lahko oba izsiljuje, ruse in eu to je njemu v veselje, v bistvu tole kar dela trump tudi ni fer do rusov saj jim daje lažna upanja da lahko to vojno dobijo. eu poveča proizvodnjo in začne pošiljat orožje, zda zmanjšajo pomoč, ruse začne pošteno bolet, trump omili sankcije rusiji da malo zadihajo in tako naprej, na koncu oba playerja ožeta, idealna igra za take psihopate kot je on.

kow je izjavil:

Ti mi samo razlozi kaj je naredila Slovenija. Hvala!

glede na gdp lahko še več kot zda ampak špekuliram. pa res si rekel slovenija ki samo sledi. res slovenija lol, mali alfa bo povedel eu in zda.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pangro ()

pangro je izjavil:

kow je izjavil:

Zacelo se je z Obamo. Recimo, da mu prvi mandat se odpustimo, ker je bila ameriska ekonomija prioriteta. Ampak drugi mandat je popuscal vsem po spisku.
Saj se pomnimo "Red line" v Siriji?

Ce dobro pomislim, je zajebal ze Bush v Gruziji.

Ameri so se nasral v iraku in afganistanu in to je počasi in očitno ućinkovito izkoristil putin in seveda trump no more wars. Mi eu bedaki smo pa še zraven zmetal na stotine miljard za tisto luknjo brez dna namesto da bi amerom pokazal fakiča in tisti denar vložil v lastno vojsko. No zdaj bodo pa oni nam pokazal fakiča.

Trump si je pa očitno izbral svojega pudlja na mednarodnem prizorišču putina. Dokler traja ta vojna ima nad njim ogromen vzvod saj mu rešuje rit in je očitno da putin drugega izhoda nima kot trumpa.

Se strinjam z večino tega, kar praviš! Res je, Evropa je preveč dolgo bila pasivna in ni vlagala dovolj v svojo obrambo. Američani so sami šli v vojno, iz katere so se izvlekli z majhnimi rezultati (Irak, Afganistan), medtem ko so Evropejci sedeli ob strani. Sedaj pa, kot praviš, Putin to izkorišča, in Trump vidi priložnost, da se Evropa še naprej spopada z lastnimi napakami.
Trump pa da, ima svoje načrte. Njegovo stališče do Putina je bilo vedno "pokliči me, če potrebujete pomoč", in resnično verjamem, da je v njegovem interesu, da Rusija ostane stabilna, ker to pomeni večji vpliv za ZDA. Vse, kar hoče, je, da Evropa začne plačevati svojo ceno – tako da se bo zanašal na svojo igro z Rusijo in Evropo.
Vse skupaj je resnično geopolitična šahovska plošča, kjer Evropa še vedno igra pasivno, medtem ko Trump in Putin igrata svojo igro, kjer je Evropa naša žrtev, če ne začnemo prevzemati odgovornosti za svojo obrambo.
M. Friedman

glede na gdp lahko še več kot zda ampak špekuliram. pa res si rekel slovenija ki samo sledi. res slovenija lol, mali alfa bo povedel eu in zda.

haha res je ornk špekuliraš
M. Friedman

pangro je izjavil:

Vidim, da si spoznal bistvo. Poslali smo nekaj zastarelih tankov. In to je vse. V treh letih nismo naredili nic, razen "podpisali nekaj cekov". Pa mahali z ukrajinskimi zastavami.

Ameri so zrihtali municijo, Himarse, Starlink itd. Koliko novih vojaskih tovarn smo postavili v EU? Koliko smo povecali proizvodnjo municije? V treh letih gotovo vsaj za 10x a ne? Ne, nismo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

tomlin je izjavil:

pangro je izjavil:

kow je izjavil:

Zacelo se je z Obamo. Recimo, da mu prvi mandat se odpustimo, ker je bila ameriska ekonomija prioriteta. Ampak drugi mandat je popuscal vsem po spisku.
Saj se pomnimo "Red line" v Siriji?

Ce dobro pomislim, je zajebal ze Bush v Gruziji.

Ameri so se nasral v iraku in afganistanu in to je počasi in očitno ućinkovito izkoristil putin in seveda trump no more wars. Mi eu bedaki smo pa še zraven zmetal na stotine miljard za tisto luknjo brez dna namesto da bi amerom pokazal fakiča in tisti denar vložil v lastno vojsko. No zdaj bodo pa oni nam pokazal fakiča.

Trump si je pa očitno izbral svojega pudlja na mednarodnem prizorišču putina. Dokler traja ta vojna ima nad njim ogromen vzvod saj mu rešuje rit in je očitno da putin drugega izhoda nima kot trumpa.

Se strinjam z večino tega, kar praviš! Res je, Evropa je preveč dolgo bila pasivna in ni vlagala dovolj v svojo obrambo. Američani so sami šli v vojno, iz katere so se izvlekli z majhnimi rezultati (Irak, Afganistan), medtem ko so Evropejci sedeli ob strani. Sedaj pa, kot praviš, Putin to izkorišča, in Trump vidi priložnost, da se Evropa še naprej spopada z lastnimi napakami.
Trump pa da, ima svoje načrte. Njegovo stališče do Putina je bilo vedno "pokliči me, če potrebujete pomoč", in resnično verjamem, da je v njegovem interesu, da Rusija ostane stabilna, ker to pomeni večji vpliv za ZDA. Vse, kar hoče, je, da Evropa začne plačevati svojo ceno – tako da se bo zanašal na svojo igro z Rusijo in Evropo.
Vse skupaj je resnično geopolitična šahovska plošča, kjer Evropa še vedno igra pasivno, medtem ko Trump in Putin igrata svojo igro, kjer je Evropa naša žrtev, če ne začnemo prevzemati odgovornosti za svojo obrambo.

Malce preveč imaginarno, bodi bolj natančen. Mislim predvsem "Evropa". Kaj je to: EU, evropske države ali nekaj tretjega, kar se je začelo predvsem s staro Grčijo in Rimom, kar pa tudi ni formalizirano, kaj naj bi to bilo.

"Evropa" kot vsa Evropa

po wikipediji beri

ja zdaj lahko oba izsiljuje, ruse in eu to je njemu v veselje, v bistvu tole kar dela trump tudi ni fer do rusov saj jim daje lažna upanja da lahko to vojno dobijo. eu poveča proizvodnjo in začne pošiljat orožje, zda zmanjšajo pomoč, ruse začne pošteno bolet, trump omili sankcije rusiji da malo zadihajo in tako naprej, na koncu oba playerja ožeta, idealna igra za take psihopate kot je on.

Res je, to je lahko za njega idealna situacija, saj Trump ni "manipulant" v klasičnem smislu, ampak "igralec v geopolitiki". On se zaveda, da lahko vsakemu nasprotniku poda določene upanje, medtem ko si hkrati izposoja moč in uporablja EU in Rusijo v svojo korist. Ne gre za enostavno vojno, ampak za strateški manever, ki lahko razbija alianse in ustvarja nasprotja, ki jih bo kasneje izkoristil.
Če hočeš, Trumpova taktika spominja na nekaj iz področja psihološke igre - vedno moraš ustvariti vtis, da nekdo lahko zmaga, čeprav je že na začetku v slabšem položaju. In v tem procesu Evropa in Rusija postajata njegovi marioneti.
M. Friedman

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tomlin ()

marS ::

Zelo preprosto je. New World Order se vzpostavlja. MAGA hoče svetovno tehnološko superiornost in fronta je sedaj proti Kitajski. Ali smo z njimi ali smo proti. Če hoče EU biti zraven te igre se mora pojačati in sama bolj poskrbeti za svojo varnost. Ali bo Ukrajina ostala cela ali ne je sedaj domena EU. Ampak mi znamo zajebat. :))
Vse WW so se začele v Evropi....
...no more heroes...
https://ilbis.com/

marS je izjavil:

Zelo preprosto je. New World Order se vzpostavlja. MAGA hoče svetovno tehnološko superiornost in fronta je sedaj proti Kitajski. Ali smo z njimi ali smo proti. Če hoče EU biti zraven te igre se mora pojačati in sama bolj poskrbeti za svojo varnost. Ali bo Ukrajina ostala cela ali ne je sedaj domena EU. Ampak mi znamo zajebat. :))

Samo še Sarajevo 1914/2025 manjka:D
M. Friedman

darkolord ::

kow je izjavil:

Ameri so zrihtali municijo, Himarse, Starlink itd. Koliko novih vojaskih tovarn smo postavili v EU? Koliko smo povecali proizvodnjo municije? V treh letih gotovo vsaj za 10x a ne? Ne, nismo.
EU je poslala ogromno municije, Storm Shadow, F-16 (vsi obljubljeni, 100+, so iz EU)... Rheinmetall je zgradil več tovarn in še gradi nove.

marS ::

tomlin je izjavil:

marS je izjavil:

Samo še Sarajevo 1914/2025 manjka:D

Ti veliki igralci pokra se bodo nekje za javnost srečali. :))
Samo vprašanje časa.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

darkolord je izjavil:

kow je izjavil:

EU je poslala ogromno municije, Storm Shadow, F-16 (vsi obljubljeni, 100+, so iz EU)... Rheinmetall je zgradil več tovarn in še gradi nove.

"Ogromno" je "nič". Ševilke prosim koliko vsega kar praviš tudi ovrednoteno v eur in komparacijo z ZDA pomočjo.
M. Friedman

Tomlin, nisi me razumel in ne vem zakaj omenjaš wikipedijo.

Pač Evropa nima nekega centra vodenja kot ga imata ZDA in Rusija.

Že velike boš težko uskladil: Britance, Nemce, Francoze, dajmo zraven še Poljake, kje pa so še ostali: primerjaj Norveško in Grčijo, ne pozabi na Švico.

Zgleda vse skupaj rahlo bizarno, kot da bi Američani in Rusi igrali simultanko s pisano druščino Evropejcev, kjer je kakopak spet Švaba najbolj pameten, čeprav je zabluzil in ga imajo vsi poln k...

Pa koliko so v političnem smislu Britanci Evropa bi tudi lahko razpravljali, kdorkoli je že tam na oblasti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()

Pač Evropa nima nekega centra vodenja kot ga imata ZDA in Rusija.

Že velike boš težko uskladil: Britance, Nemce, Francoze, dajmo zraven še Poljake, kje pa so še ostali: primerjaj Norveško in Grčijo, ne pozabi na Švico.

Zgleda vse skupaj rahlo bizarno, kot da bi Američani in Rusi igrali simultanko s pisano druščino Evropejcev, kje je kakopak spet Švaba najbolj pameten, čeprav je zabluzil in ga imajo vsi poln k...

Saj to pa itak ves čas trobentam.
M. Friedman

Po moje se to ne bo spremenilo. Ravno to je Evropa.
««
77 / 217
»»