Forum » Problemi človeštva » Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Temo vidijo: vsi

pangro ::
Zda že tako ne briljirajo po pričakovani življenjsko dobi po rezanju medicaida bi se pa verjetno zadeva še poslabšala. Kaj sploh dela Rfk kot sektetar za zdravstvo? Kaksen je njegov plan dvignit življenjsko dobo posameznika? Samo neka bluzenja.
Kitajska stagnira že mnogo let. Ja njihova gdp statistika pravi da gdp leti v nebo a delniški trg jih izdaja da temu ni tako. Zdaj so se pa lotili svojega qe-ija da stimulirajo gospodarstvo.
Nauci se anglesko.
Nobenega tukaj ne fasciniraš. V bistvu si objekt posmeha.
Potem si pa tole poglej: https://www.usdebtclock.org
Daj link na kitajskega, ki ima še višji dolg.
Z ZDA je konec
S tabo bo precej prej konec kot pa z ZDA.
namesto, da bi ga "vlekli" Xiju.
Zakaj bi moral vlečt Kitajski, ki se zadolžuje s fantastičnim tempom, denar pa tiskajo ko zmešani (pa še vedno ni nobenega efekta).
Kitajska stagnira že mnogo let. Ja njihova gdp statistika pravi da gdp leti v nebo a delniški trg jih izdaja da temu ni tako. Zdaj so se pa lotili svojega qe-ija da stimulirajo gospodarstvo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pangro ()

Hec ::
Nauci se anglesko.
Nobenega tukaj ne fasciniraš. V bistvu si objekt posmeha.
Potem si pa tole poglej: https://www.usdebtclock.org
Daj link na kitajskega, ki ima še višji dolg.
Z ZDA je konec
S tabo bo precej prej konec kot pa z ZDA.
namesto, da bi ga "vlekli" Xiju.
Zakaj bi moral vlečt Kitajski, ki se zadolžuje s fantastičnim tempom, denar pa tiskajo ko zmešani (pa še vedno ni nobenega efekta).
Ha ha, ja seveda

Da niti ne omenjamo, da imajo za poplacilo ameriske obveznice. Veliko njih.
Toliko, kolikor je EU zmetala v Ukrajino, so dali oni v raziskave. Pravzaprav vec.

Si bos moral omisliti novega gospodarja, ameriski hlapec. Sicer bos stradal.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.
Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hec ()

... kar mislim, da je tudi njihova strategija, vse dolgove poplacati v ameriskih obveznicah, s tem bodo to nicvredno sranje prelozili na druge, sami pa si bodo oprali roke, da niso unicili ameriskega gospodarstva s prodajo pod ceno.
Kar je dejansko, zelo dober nacrt. ZDA gospodarstvo je samo se prenapihnjen balon, ki komaj caka, da poci.
Ga bo pa najebal, tisti, ki ameriske obveznice kupi od njih in EU so ravno dovolj neumni, da ZDA pomagajo.
Zgodovina sprememb…

ZDA je treba pustiti, da popolnoma propade, ker je sekret od sistema, ki daje napacno vizijo celemu svetu, preko svoje gnile propagande, od Hollywooda dalje, namenjena pa je samo bogatenju njihove elite.
In drzavljanska vojna sploh ni izkljucena:
Zgodovina sprememb…

LeQuack ::
Problem je ker imajo nuklearno orožje in bodo prej vse ostale uničili kot pa sebe.
Quack !

Problem je ker imajo nuklearno orožje in bodo prej vse ostale uničili kot pa sebe.
Ne ni nobenega problema, samo spopasti se morajo sami s sabo. Skratka, globje kot zabredejo, bolje je za vse ostale.
Spodbujati Trumpa, white supremacy, nazije, motoriste, Mehiko, hkrati nakazovati financno "pomoc" enakopravnosti spolov, enakopravnosti ras itd. To kar pocnejo oni ze 60 let.
Deli in vladaj.
Zgodovina sprememb…

U, pa separatiste zalagati z orozjem, ne pa Ukrajine. Ce bi kanalizirali, ves denar, ki smo ga dali Ukrajini, raje v ZDA, za sponzoriranje, z orozjem in denarjem, razne separatiste, bi zdaj v ZDA ze pokalo. In mi bi na debelo profitirali.
Kaj mi... cel svet bi se lahko oddahnil od njihovega terorja.
Kaj mi... cel svet bi se lahko oddahnil od njihovega terorja.
Zgodovina sprememb…

tikitoki ::
"Velik, lep zakon" zaenkrat padel v vodo.. Sestrelili so ga pa republikanci sami. Ampak ne zato, ker je preveč radikalen, darilo za milijarderje, ker bo ukinil zdravstveno zavarovanje ~14 milijonom Američanom, namenil rekordnih 1 bilijon dolarjev za vojsko in povečal dolg za ~6 bilijonov... Ampak zato, ker premalo režejo Medicaid!!!! Premalo Američanov bo izgubilo zdravstveno zavarovanje.. To jih moti. Zato so sestrelili zakon! Še bolj je treba udarit po najrevnejših!
Seveda, v alternativnem vesolju vse to zlahka upravičujejo, češ da bodo zdravstvo izgubili le free-loaderji, ilegalci, mrtvi ljudje.
Imajo pa 4.2% brezposelnosti (7 milijonov ljudi), kar je zgodovinsko nizka številka.. Tudi če vseh teh 7 milijonov označiš za lenuhe, še vedno ne prideš nikamor. Pa tega seveda ne moreš naredit. Nek odstotek ljudi je vedno nezmožen za delo, ali pa se začasno nahajajo "med službama", ipd. Brezposelnost z razlogom nikoli ne pade pod ~3,5%.
U can't make this up!
Kak ne. Samo matota vprašaj. 14 milijonov kandidatov za evtanazijo.

Chalky ::
Grozno, Američani so imeli za predsednika rastlino. Tole je večji škandal od Watergate ampak ker gre za demokrata nebo sledila nobena preiskava.
HOLY CRAP! Partial audio from the Hur investigation has been RELEASED. Biden is clearly not there mentally.
This scandal is bigger than Watergate and there's no denying it.People have to be held accountable for LYING to the American people
https://x.com/GuntherEagleman/status/19...
Pa še laži ms medijev ki so name jih prodajali...
This version of Biden is the best Biden ever lol norci...
https://x.com/GOPoversight/status/19223...
Sharper than anyone I've EVER spoken to.
HOLY CRAP! Partial audio from the Hur investigation has been RELEASED. Biden is clearly not there mentally.
This scandal is bigger than Watergate and there's no denying it.People have to be held accountable for LYING to the American people
https://x.com/GuntherEagleman/status/19...
Pa še laži ms medijev ki so name jih prodajali...
This version of Biden is the best Biden ever lol norci...
https://x.com/GOPoversight/status/19223...
Sharper than anyone I've EVER spoken to.

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Chalky ()

Biden didn't recognize George Clooney at 2024 fundraiser, new book says
Former President Joe Biden did not recognize George Clooney when he arrived for a record-breaking June 2024 fundraiser the movie star was co-hosting, according to a forthcoming book from CNN's Jake Tapper and Axios' Alex Thompson.
Backstage before the fundraiser, Clooney greeted the president when he arrived after a three-day trip to Italy for the G7 conference. The president appeared "severely diminished, as if he'd aged a decade since Clooney last saw him in December 2022," the authors write in an excerpt of the book published in the New Yorker on Tuesday:
"You know George," the assisting aide told the president, gently reminding him who was in front of him.
"Yeah, yeah," the president said to one of the most recognizable men in the world, the host of this lucrative fundraiser. "Thank you for being here."
"It seemed clear that the President had not recognized Clooney," Tapper and Thompson write.
https://edition.cnn.com/2025/05/13/poli...
To je moram biti neke vrste real-time MK ultra test kjer so testirali koliko Američanom ima delujoč sluh in oči kajti iz vesolja se je videlo da Biden komaj hodi in da ne more govoriti.
Former President Joe Biden did not recognize George Clooney when he arrived for a record-breaking June 2024 fundraiser the movie star was co-hosting, according to a forthcoming book from CNN's Jake Tapper and Axios' Alex Thompson.
Backstage before the fundraiser, Clooney greeted the president when he arrived after a three-day trip to Italy for the G7 conference. The president appeared "severely diminished, as if he'd aged a decade since Clooney last saw him in December 2022," the authors write in an excerpt of the book published in the New Yorker on Tuesday:
"You know George," the assisting aide told the president, gently reminding him who was in front of him.
"Yeah, yeah," the president said to one of the most recognizable men in the world, the host of this lucrative fundraiser. "Thank you for being here."
"It seemed clear that the President had not recognized Clooney," Tapper and Thompson write.
https://edition.cnn.com/2025/05/13/poli...
To je moram biti neke vrste real-time MK ultra test kjer so testirali koliko Američanom ima delujoč sluh in oči kajti iz vesolja se je videlo da Biden komaj hodi in da ne more govoriti.

To je dejansko eden večjih škandalov v Ameriški zgodovini. Kdo je bil zares predsednik ZDA v tem času? To so resna vprašanja kajti tisti ki je bil predsednik je v bistvu odgovoren tudi za tistih 12 mrtvih vojakov v Afganistanu in potem tudi tisto bombardiranje ko so takrat kot odgovor bombardirali povsem napačne ljudi. Poleg tega mora nekdo odgovarjati za celoten fiasco v Afganistanu.
Zdaj dejansko verjamem da če bi bil Trump predsednik da Putin nikoli nebi šel notri v Ukrajino, pa ne zato ker si tega nebi želel ampak ker bi mu predsednik dejansko povedal kaj se bo zgodilo. Putin je videl da Biden ni predsednik in da so ameriške prioritete ljudi ki so vodili administracijo iz ozadja predvsem, kako v ZDA pripeljati čim več ilegalcev in kako lahko trans moški igrajo v ženskih športih itd. Putin je to videl in dejansko pograbil priložnost, zdaj smo pa tu.
V bistvu je povsem možno da Biden niti ni dobival pravih informacij in so mu namerno lagali in ga tako namerno puščali v temi, medtem ko so tisti iz ozadja lepo delali škodo na njegov račun, povsem možno. Dvomim da so Bidenu povedali kaj podpisujejo z digitalnimi podpisi.
Kitajci so pa tudi videli da Ameri nimajo predsednika in so potem vse trgovinske dogovore enostavno ignorirali.
Zdaj dejansko verjamem da če bi bil Trump predsednik da Putin nikoli nebi šel notri v Ukrajino, pa ne zato ker si tega nebi želel ampak ker bi mu predsednik dejansko povedal kaj se bo zgodilo. Putin je videl da Biden ni predsednik in da so ameriške prioritete ljudi ki so vodili administracijo iz ozadja predvsem, kako v ZDA pripeljati čim več ilegalcev in kako lahko trans moški igrajo v ženskih športih itd. Putin je to videl in dejansko pograbil priložnost, zdaj smo pa tu.
V bistvu je povsem možno da Biden niti ni dobival pravih informacij in so mu namerno lagali in ga tako namerno puščali v temi, medtem ko so tisti iz ozadja lepo delali škodo na njegov račun, povsem možno. Dvomim da so Bidenu povedali kaj podpisujejo z digitalnimi podpisi.
Kitajci so pa tudi videli da Ameri nimajo predsednika in so potem vse trgovinske dogovore enostavno ignorirali.

No, temu se pa lahko vsi nasmejimo...velesila medtem ko podzemna železnica izgleda kot iz kakšne grozljivke:
Pravijo da bo obnova trajala 3 leta, glede nato da gre za New York to verjetno pomeni 13 let, če bodo zbrali dovolj denarja. Če bi to Američani gradili v Afganistanu, bi bilo že vse postavljeno.
Pravijo da bo obnova trajala 3 leta, glede nato da gre za New York to verjetno pomeni 13 let, če bodo zbrali dovolj denarja. Če bi to Američani gradili v Afganistanu, bi bilo že vse postavljeno.

Scaramouche3 ::
Če bi to Američani gradili v Afganistanu, bi bilo že vse postavljeno.
Če je to državna firma in nima komu odgovarjat je za pričakovati, dati privatnikom in seveda garancija da ne sme zamakati ali prihajati do kakšnih resnih poškodb v x letih je garancija da tko ne bo šlo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scaramouche3 ()

ZDA je treba pustiti, da popolnoma propade, ker je sekret od sistema, ki daje napacno vizijo celemu svetu, preko svoje gnile propagande, od Hollywooda dalje, namenjena pa je samo bogatenju njihove elite.
Točno takšne komentarje objavljajo Rusi in Kitajci ter verjetno tudi Iranci, ki si vsi močno želijo da ne samo ZDA ampak celotni Zahod čim hitreje propade.

5 biljonov davčnih odpustkov, bo zagotovo ugodno vplivalo na uravnoteženje proračuna.
Preprosto...če bodo nadaljevali in še naprej printali iz čistega zraka in če bodo še naprej furali proračunski primanjkljaj se bodo čez čas slej kot prej sesuli sami vase. Dejstvo je da če bodo še naprej printali, bo dolg na obresti še hitreje rastel kar posledično pomeni da se bodo ZDA sesule, kar glede na podlagi nekaterih komentarjev to niti nebi bilo slabo, če bi bil svet brez Američanov. Vsaj tako si očitno nekateri želijo. Bo potem Evropa stopila v ospredje in bo svet bolj varen zaradi tega, kljub temu da smo povsem nesposobni biti v vlogi voditelja.
Pri teh stvareh resnično ni pomembno ali je predsednik demokrat ali republikanec ker vsi furajo proračun ki ni uravnotežen. Če bo Trump nadaljeval v tej smeri, nebo nič boljši od Bidena, Obame, Busha, vsaj kar se tiče tega. Je bila pa to največja predvolilna obljuba in verjetno najpomembnejša stvar pri izvolitvi Trumpa. Samo zato ker je zdaj Trump predsednik to ne pomeni da mu bo kdorkoli spregledal in zdaj to opravičeval.
Zato tudi pravim da je Moody poročilo prišlo ob pravem času in da bodo zdaj morali v Kongresu vse skupaj prilagoditi. Malce spremljam reakcije kongresnikov, nekateri se čudijo, drugi sprožajo alarm, nekaj je pa takih ki bi še naprej radi printali denar iz čistega zraka:
Je pa veliko razočaranje da Musk v tem času ni usposobil Groka oziroma kaj podobnega da bi lahko celoten bill razčlenil, kajti kot po navadi vse skupaj vsebuje 1000+ strani in ga želijo po hitrem postopku spraviti na glasovanje tako da nihče ne ve kaj sploh vsebuje ta bill, kjer j vsaka vrstica lahko pomembna. AI bi tu lahko igral veliko vlogo.
Zgodovina sprememb…

codeMonkey ::
AI ti ne bo dal nekih logicnih zakljuckov. Lahko povzame ipd. ampak da se bos zanasal na AI kaj kaksen detajl lahko pomeni in kaksne bodo posledice... ni sans.

DarwiN ::
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

It is Joe bidens fault!
To drži, poleg Trumpa, Busha in Obame. Biden je zaenkrat predsednik ki je v štirih letih dodal največ dolga in "podrl" prejšnji rekord Trumpa. Trump kot kaže zdaj želi podreti Bidenov "rekord". Ti pa misliš da Biden s tem nima nič ker je pač demokrat, podobno kot Obama. Dejstvo pa je da so vsi krivi, sploh zadnji štirje predsedniki. Clinton v to skupino zagotovo ne spada, in je edini v zadnjih 30 letih ki je bil proračunsko odgovoren.
Jaz sem vesel da je Moody včeraj izdal poročilo in da niso čakali nato da se bill potrdi v kongresu. Tako bodo kongresniki zdaj 2x premislili koliko bodo zapravljali. To je odlična novica, ali bodo še naprej tiskali in posledično povečevali dolg, ali pa bodo dejansko začeli delati nekaj v smeri fiscalne odgovornosti.

It is Joe bidens fault!
Challenge accepted!
Malce za foro ti postavim ogledalo...ker vem da si povsem nesposoben priznati da so MS mediji s teboj vred lagali da je Biden v izjemni formi:
https://x.com/stoolpresidente/status/19...

Biden je history, Chalky.. Skupaj s svojo administracijo je opravil relativno odlično delo, čeprav ni bil 100% pri sebi. Tip je dober človek, precej nepokvarjen za politika. Skratka, čisto nasprotje pošasti, ki trenutno straši v beli hiši.

mtosev ::
Ja, Biden je dober človek. Hvala mu, da je zgledno vodil Zda. Thx Joe.

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Strel455 ::
Ha ha, ja sevedaKitajska se nujno rabi zadolzevati, ker cel svet kupuje pri njih vse in vsak cent, za katerega se zadolzijo, generira 10 centov. Toliko o tem, kdo je objekt posmeha.
Narobe. CEL SVET samo izkorišča poceni delovno silo, da si grmadi dobičke. Temu primerno Kitajcu ne ostane veliko, zato deflacija. Vse delajo tako poceni, da nimajo denarja.
Američani imajo svetovno valuto. Če jo rabijo, jo natisnejo. Kitajci pač ne.
Toliko, kolikor je EU zmetala v Ukrajino, so dali oni v raziskave. Pravzaprav vec.
Trump pravi, da so ZDA precej več in da nimajo nič od tega.
Se Warren Buffett investira v Kitajsko.
Warren buffet investira en mali kurac v Kitajsko.
ameriski hlapec
Jaz nisem nikomur noben hlapec. Dokler boš ti živel v SLO boš tudi posredno podpiral Ukrajino. Lahko pa že spizdiš v kakšno vukojebino, ki jo ne podpira. Ampak to ne boš, ker si ena mala posrana pička.
Že to, da dostaviš material v New York, je blazno drago, pa pridobit moraš bogvedi koliko papirjev. Zato pa gre vse počasi.
ki je v štirih letih dodal največ dolga.
Pa valjda da je, če je bila tudi inflacija ena najvišjih v zadnjih desetletjih.
Ne pozabit, da je dolg nominalna zadeva, medtem, ko se recimo pogovarjamo o realni rasti GDP (pozabljamo pa, da je treba k tej cifri dodat še inflacijo).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Strel455 ()

Trump je jezen na Walmart, ker so napovedali dvig cen. Dejansko ima prav tu, carine bodo vzeli za izgovor.
Quack !

Za višje cene je kriv samo Trump in nihče drug.

Jaz pri nas ne opažam kakšno veliko dvigovanje cen. Mi še vedno kupujemo iste izdelke in ne gledamo na ceno.

Jaz vsakič go grem v trgovino vidim da nekaj podražijo, pa gremo dost pogosto. Potem imaš npr. zavarovanje avta, to je vsako leto 10% več. Kje je še vse ostalo.
Quack !

Bellator ::
Lol, sicer bi lahko slutil, ampak ja, smešno je, da nekdo v poznih 30ih živi pri starših

PovemVfaco ::
Jaz pri nas ne opažam kakšno veliko dvigovanje cen. Mi še vedno kupujemo iste izdelke in ne gledamo na ceno.
Če n gledaš na ceno, pol ne morš opazit višje cene, ne?

Trump je jezen na Walmart, ker so napovedali dvig cen. Dejansko ima prav tu, carine bodo vzeli za izgovor.
Normalno, d hoče walmart čimvečje profite, saj to je point firme. Ka zj je oranžni jezn na američki kapitalizm? Večji k bojo profiti, vč MAGovcev bojo lhk zaposlili in vč se bo dol prelilo do malega člveka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PovemVfaco ()

bosto ::

Isto sem sam pomislil, lol.. Ampak ima Trumpek odgovor na dlani: "Ja, pod Bidenom je Walmartu šlo bolje, ker so izkoriščali ljudi s kriminalno napihnjenimi cenami. Zdaj, ko sem pa jaz na prestolu, sem pa to ustavil in bo Walmart delal ZA ljudi, ne proti njim.."
Dobro, ha?
Sploh ne rabiš milijarde trumptardov s twitterja in fake newsa, da operejo to Trumpovo izjavo.. Samo malo ruske logike uporabiš in je odgovor na dlani. :P
Dobro, ha?
Sploh ne rabiš milijarde trumptardov s twitterja in fake newsa, da operejo to Trumpovo izjavo.. Samo malo ruske logike uporabiš in je odgovor na dlani. :P

Ha ha, ja sevedaKitajska se nujno rabi zadolzevati, ker cel svet kupuje pri njih vse in vsak cent, za katerega se zadolzijo, generira 10 centov. Toliko o tem, kdo je objekt posmeha.
Narobe. CEL SVET samo izkorišča poceni delovno silo, da si grmadi dobičke. Temu primerno Kitajcu ne ostane veliko, zato deflacija. Vse delajo tako poceni, da nimajo denarja.
Američani imajo svetovno valuto. Če jo rabijo, jo natisnejo. Kitajci pač ne.
Trump pravi, da so ZDA precej več in da nimajo nič od tega.
Se Warren Buffett investira v Kitajsko.
Warren buffet investira en mali kurac v Kitajsko.
ameriski hlapec
Jaz nisem nikomur noben hlapec. Dokler boš ti živel v SLO boš tudi posredno podpiral Ukrajino. Lahko pa že spizdiš v kakšno vukojebino, ki jo ne podpira. Ampak to ne boš, ker si ena mala posrana pička.
Že to, da dostaviš material v New York, je blazno drago, pa pridobit moraš bogvedi koliko papirjev. Zato pa gre vse počasi.
ki je v štirih letih dodal največ dolga.
Pa valjda da je, če je bila tudi inflacija ena najvišjih v zadnjih desetletjih.
Ne pozabit, da je dolg nominalna zadeva, medtem, ko se recimo pogovarjamo o realni rasti GDP (pozabljamo pa, da je treba k tej cifri dodat še inflacijo).
Ti si cisti hlapec ZDA. Ni sploh kaj za debatirat tukaj. In, ce kitajci koncajo prodajo v Slovenijo, bos stradal in se oblacil v stare cote, okrog se bos pa sprehajal bos. Ce pa kitajska proda svoje ZDA obveznice pod ceno, ZDA nima vec svoje valute. Edini problem Kitajske je, kako se znebiti nicvrednih ZDA obveznic, brez, da bi izgubila prevec denarja in zadnjih 10 let se jih pocasi znebljajo.
Zgodovina sprememb…

It is Joe bidens fault!
Challenge accepted!
Ja, to sm mel mislih.
Biden je history, Chalky.. Skupaj s svojo administracijo je opravil relativno odlično delo, čeprav ni bil 100% pri sebi. Tip je dober človek, precej nepokvarjen za politika. Skratka, čisto nasprotje pošasti, ki trenutno straši v beli hiši.
Njegov pristop do gaze je bil v osnovi sfaljen in gnil. Je pa standard za ameriske administracije zadnje case
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()

Strel455 ::
Ti si cisti hlapec ZDA. Ni sploh kaj za debatirat tukaj.
Saj nimamo res kaj debatirat, da si zmešan.
In, ce kitajci koncajo prodajo v Slovenijo, bos stradal in se oblacil v stare cote, okrog se bos pa sprehajal bos.
Moji problemi bodo bistveno manjši kot pa problemi Kitajcev, če bodo končali prodajo v Slovenijo.
Ce pa kitajska proda svoje ZDA obveznice pod ceno, ZDA nima vec svoje valute.
To je konkretna bedarija. Kitajska drži samo okoli 2% ameriškega dolga.
Edini problem Kitajske je, kako se znebiti nicvrednih ZDA obveznic
Res hvala za tvoje prispevke, da lahko še vedno financiramo Ukrajino.
Jaz vsakič go grem v trgovino vidim da nekaj podražijo
Skratka, v trgovino greš 1x na 6 mesecev?!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Strel455 ()

The 5% remittance tax threat: A new flashpoint between Mexico and the US
Congress is moving forward with a proposal to tax money sent abroad. Analysts estimate the decision could cost Mexico at least $3.25 billion annually
One of the greatest economic achievements of Mexicans lies across the border. Last year, remittances reached a record high, surpassing $64.75 billion, and this upward trend has continued this year. In the first four months of 2025, Mexicans residing in the U.S. sent $14.27 billion to Mexico. The average remittance was $383, and 99% of transactions were made through electronic transfers, according to the Bank of Mexico.
The dollars sent by Mexicans, mainly from the U.S., exceed those generated by the agri-food sector, foreign direct investment, oil sales abroad, and the economic impact of international tourism. According to World Bank data, remittances from the United States totaled more than $656 billion in 2023. India, Mexico, and China are the largest recipients of these funds.
https://english.elpais.com/internationa...
Spodnji dom naj bi želel sprejeti 5% davek na "nakazila", seveda so praktično vsi demokrati na strani Mehike a kljub temu kaže da naj bi vse skupaj sprejeli. Se mi zdi pa čudno da Američani sploh dopuščajo da se takšni zneski brez kakršnega koli davka sploh pretekajo v ostale države. Jaz bi takoj spodbudil vsaj 25% če ne kar 50% davek na "nakazila" ki gredo predvsem na Kitajsko (največji konkurent ZDA) ter (Mehiko, preko katerega potem financirajo kartele).
5% je smešno malo in mi ni jasno kako to sploh dopuščajo. ZDA bi morale zahtevati da se teh 650 milijard investira izključno v ZDA in ne ostale države kot so Kitajska, Mehika in Indija. Mehika, ki jo vodijo karteli se nima kaj pritoževati. Za ZDA ne storijo praktično nič koristnega medtem ko praktično živijo na njihov račun. 5% je absurna številka, bolj logično bi bilo 50% do 75%. Kako to dopuščajo mi ni jasno.
Mehičani so izbrali za predsednico podobnega nesposobneža kot je bil AMLO.
Congress is moving forward with a proposal to tax money sent abroad. Analysts estimate the decision could cost Mexico at least $3.25 billion annually
One of the greatest economic achievements of Mexicans lies across the border. Last year, remittances reached a record high, surpassing $64.75 billion, and this upward trend has continued this year. In the first four months of 2025, Mexicans residing in the U.S. sent $14.27 billion to Mexico. The average remittance was $383, and 99% of transactions were made through electronic transfers, according to the Bank of Mexico.
The dollars sent by Mexicans, mainly from the U.S., exceed those generated by the agri-food sector, foreign direct investment, oil sales abroad, and the economic impact of international tourism. According to World Bank data, remittances from the United States totaled more than $656 billion in 2023. India, Mexico, and China are the largest recipients of these funds.
https://english.elpais.com/internationa...
Spodnji dom naj bi želel sprejeti 5% davek na "nakazila", seveda so praktično vsi demokrati na strani Mehike a kljub temu kaže da naj bi vse skupaj sprejeli. Se mi zdi pa čudno da Američani sploh dopuščajo da se takšni zneski brez kakršnega koli davka sploh pretekajo v ostale države. Jaz bi takoj spodbudil vsaj 25% če ne kar 50% davek na "nakazila" ki gredo predvsem na Kitajsko (največji konkurent ZDA) ter (Mehiko, preko katerega potem financirajo kartele).
5% je smešno malo in mi ni jasno kako to sploh dopuščajo. ZDA bi morale zahtevati da se teh 650 milijard investira izključno v ZDA in ne ostale države kot so Kitajska, Mehika in Indija. Mehika, ki jo vodijo karteli se nima kaj pritoževati. Za ZDA ne storijo praktično nič koristnega medtem ko praktično živijo na njihov račun. 5% je absurna številka, bolj logično bi bilo 50% do 75%. Kako to dopuščajo mi ni jasno.
Mehičani so izbrali za predsednico podobnega nesposobneža kot je bil AMLO.
Zgodovina sprememb…

sir_mha ::
Še Kitajci nimajo odtegljajev za finančne transakcije. A to pomeni, da bodo tudi Američani morali še enkrat plačat "davek" na svoj zaslužen denar, če ga bodo želeli poslati na tuj račun?
El Trampo dela komunistično revolucijo, čakam na trenutek, ko se bo MAGA tega zavedla.
El Trampo dela komunistično revolucijo, čakam na trenutek, ko se bo MAGA tega zavedla.

Gregor P ::
Kot da bi bral Alan Forda 
https://www.rtvslo.si/svet/s-in-j-ameri...

Ameriški minister za zdravje Kennedy odsvetuje upoštevanje njegovih zdravstvenih nasvetov
https://www.rtvslo.si/svet/s-in-j-ameri...
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Ne gledaš na ceno? Kako veš, če se je dvignila?
Cena Coca Cole se je dvignila. To sem npr opazil.

Cena kave se je dvignila, ampak dobro tu gre za globalno naravne razloge.

Cena kave se je dvignila, ampak dobro tu gre za globalno naravne razloge.
To sem slišal ja.

Da, prejšnji teden je še bila npr. Barcafe Colombia pod 7 evrov, včeraj je že bila EUR 7,79.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Ti si cisti hlapec ZDA. Ni sploh kaj za debatirat tukaj.
Saj nimamo res kaj debatirat, da si zmešan.
In, ce kitajci koncajo prodajo v Slovenijo, bos stradal in se oblacil v stare cote, okrog se bos pa sprehajal bos.
Moji problemi bodo bistveno manjši kot pa problemi Kitajcev, če bodo končali prodajo v Slovenijo.
Ce pa kitajska proda svoje ZDA obveznice pod ceno, ZDA nima vec svoje valute.
To je konkretna bedarija. Kitajska drži samo okoli 2% ameriškega dolga.
Edini problem Kitajske je, kako se znebiti nicvrednih ZDA obveznic
Res hvala za tvoje prispevke, da lahko še vedno financiramo Ukrajino.
Jaz vsakič go grem v trgovino vidim da nekaj podražijo
Skratka, v trgovino greš 1x na 6 mesecev?!
Pa se kar neumnosti govori. $760bn je po tvojem 2%?

Ganon ::

PovemVfaco ::
Še Kitajci nimajo odtegljajev za finančne transakcije. A to pomeni, da bodo tudi Američani morali še enkrat plačat "davek" na svoj zaslužen denar, če ga bodo želeli poslati na tuj račun?
Bojo mehičani preko kajmanskih otokov prepošiljali dnar domov, tam nikol ne bo davkv, ker je varno zatočišče dnarja pred komonisti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PovemVfaco ()