Forum » Problemi človeštva » Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Temo vidijo: vsi
Sync ::
In kako mednarodno je to mednarodno sodišče? Ga sploh podpirajo celi ZN? Ker če ga ne, ni nič kaj MEDNARODNEGA v tem sodišču.
Ti živiš v UN ali EU??
smo lepo videli to dvolično mednarodno sodišče v zvezi z Kosovom in Gazo.
Potem bo treba milosevica itn. oprostit?!
Če te napadejo pač jebiga, se bomo pa svetili, problem je da napadejo samo zato ker vejo da smo pičke ki ne bomo udarili nazaj... v tem je problem... Ampak dajanje denarja Ukrajini nam ne pomaga... naj se zmenijo, mi pa denar porabimo zase.
To kaj so dali denarja UA je pljunek v morje. Drugač pa pičke ja, se strinjam. Sicer pa nikoli ne veš mogoče pa bi kateri naši vojaki Z patrijo šli branit vzhodno EU mejo.
Kdor poje, zlo ne misli!
Malidelničar ::
Evropa ima pač sranje, ker bi imeli mir in se pretvarjali še naprej, da bomo lahko mirno lepo po penzionersko živeli.
Se strinjam, da je to priprava potem samo na večjo vojno - ker si nekateri zatiskajo oči in tiščijo glavo v pesek.
To pa zato, ker so evropske pičkice želele imet BDP za obrambo 0,5%, se špilati neko projekcijo "mehke" moči, in lepo furati bogato socialno državo, podprto s solarnimi elektrarnami in vetrnicami. Krivi smo si povsem sami.
Se strinjam, da je to priprava potem samo na večjo vojno - ker si nekateri zatiskajo oči in tiščijo glavo v pesek.
To pa zato, ker so evropske pičkice želele imet BDP za obrambo 0,5%, se špilati neko projekcijo "mehke" moči, in lepo furati bogato socialno državo, podprto s solarnimi elektrarnami in vetrnicami. Krivi smo si povsem sami.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Mato989 ::
Malidelničar je izjavil:
Evropa ima pač sranje, ker bi imeli mir in se pretvarjali še naprej, da bomo lahko mirno lepo po penzionersko živeli.
Nikakor ni to priprava na večjo vojno... kaj ti dejansko verjameš da hoče Putin Rusijo do Lizbone? Ne se šalit...z tem kar kažejo Rusi sedaj jih združena Francija, Nemčija in Poljska zradirajo kot bi mignil s prstom...
Problem je to ker hočejo EU voditelji jebat Rusijo, hkrati bi meli Ruski plin, in jim kradli države pod njihovim vplivom v NATO in EU... da bi ekspanzivno kapitalistično logiko furali naprej, tu je problem...
Rusija je prva država na poti EU kapitalizmu in ekspanziji ki pač ne bo pustila se jebat z nekimi fake bonbončki in lepim govorom hinavskih vodij EU... in to voditelji EU nimajo radi, da bi lahko Rusom govorili eno, in od njih kupovali po drugi strani pa jih pred publiko kritizirali...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Pa kakšna lizbona.
Brez sankcij itd. se Putin pobere in zaceli rane prej kot v dveh letih. Kaj pa potem?? Sodelovanje ali mržnja po toliko ubitih rusov v UA. Kdo bo kriv?? Kosovo??
Pa noben ne jebe rusekov. Putin nas jebe že od kar je prišel na oblast. Zdaj pa ne vem ali so bili totalni slepci naše vodje ali pa jim je pasalo.
Brez sankcij itd. se Putin pobere in zaceli rane prej kot v dveh letih. Kaj pa potem?? Sodelovanje ali mržnja po toliko ubitih rusov v UA. Kdo bo kriv?? Kosovo??
Pa noben ne jebe rusekov. Putin nas jebe že od kar je prišel na oblast. Zdaj pa ne vem ali so bili totalni slepci naše vodje ali pa jim je pasalo.
Kdor poje, zlo ne misli!
hendriks ::
EU si je sama kriva, da je dopustila Putinu težnje po veliki Rusiji. Angela namesto da bi spodbujala JE je dopustila, da so poceni energijo uvažali iz Rusije. To je popolna norost, če se zavedamo, da je bila Rusija enako kriva za začetek 2.sv vojne. V času Helmuta Khola je bila EU močna in rusi so to vedeli in se umikali iz EU. In prav je da ostanejo tam kjer so, zunaj EU. To jim mora EU pokazati tako, da ponovno uvede naborniški sistem in dvigne sredstva za vojsko na 4% BDP-ja.
Vanich ::
In kako mednarodno je to mednarodno sodišče? Ga sploh podpirajo celi ZN? Ker če ga ne, ni nič kaj MEDNARODNEGA v tem sodišču.
Ti živiš v UN ali EU??
Če te napadejo pač jebiga, se bomo pa svetili, problem je da napadejo samo zato ker vejo da smo pičke ki ne bomo udarili nazaj... v tem je problem... Ampak dajanje denarja Ukrajini nam ne pomaga... naj se zmenijo, mi pa denar porabimo zase.
To kaj so dali denarja UA je pljunek v morje. Drugač pa pičke ja, se strinjam. Sicer pa nikoli ne veš mogoče pa bi kateri naši vojaki Z patrijo šli branit vzhodno EU mejo.
Nisem seznanjen, da je bil Milošević kdajkoli obsojen. Mogoče ti veš kdaj? Za srbsko pokrajino Kosovo in Metohija, pa še vedno velja resolucija UN1244, po kateri je le ta del Srbije.
To, da nekatere države flagrantno kršijo resolucije UN, še ne pomeni, da ne veljajo. To bolj govori o stanju avtoritete UN.
CoolBits ::
EU si je sama kriva, da je dopustila Putinu težnje po veliki Rusiji. Angela namesto da bi spodbujala JE je dopustila, da so poceni energijo uvažali iz Rusije. To je popolna norost, če se zavedamo, da je bila Rusija enako kriva za začetek 2.sv vojne. V času Helmuta Khola je bila EU močna in rusi so to vedeli in se umikali iz EU. In prav je da ostanejo tam kjer so, zunaj EU. To jim mora EU pokazati tako, da ponovno uvede naborniški sistem in dvigne sredstva za vojsko na 4% BDP-ja.
Pa kakšne težnje po veliki rusiji? Kje ste to pobrali, govern-ment in njihov msm?
Po mojem je druga tema za te vaše blodnje.
gozdar1 ::
Ne 900 dni obleganja sarajeva, srebranica,..kosovo je največji greh storjen na balkanu v zadnjih 100 letih.
Pa kakšna lizbona.
Po mojem kombinacija: delno so bili izjemno naivni, tista garnitura je bila nekaj drugega kot so bili Kohl, Margaret Thatcher, Miterrand, tudi Chirac. Zahod je podcenjeval opozorila Vzhodne Evrope, delal po svoje.
Delno jim je pa pasalo, to je bil čas globalizacije, širitve proizvodnih kapacitet, biznis. In so imeli veliko takih easy-money linkov po Rusiji, niso se pa zavedali, da jih Rusi peljejo scat.
Vanich ::
no comment ::
To malikovanje stare dobre EU in pljuvanje po "novi" EU (ironično, najbolj po njej pljuvamo novinci, ki smo komaj splezali iz socializmov in komunizmov) bo pripeljalo do tega, da bo EU razpadla. Ko se bo core Evropa ponovno začela povezovati nas ne bo več zraven. Mi se bomo povezovali z balkanom in/ali višegradom. Eni od njih so v totalni paranoji pred Rusi, drugi so jim bratje.
Kdo pri zdravi pameti misli, da bo pa tokrat eksperiment za železno zaveso uspel?
Kdo pri zdravi pameti misli, da bo pa tokrat eksperiment za železno zaveso uspel?
MadMen ::
Pa kakšne težnje po veliki rusiji? Kje ste to pobrali, govern-ment in njihov msm?
Po mojem je druga tema za te vaše blodnje.
Foundations of Geopolitics
Kakšen msm, a ti še zjutraj pogledaš v WC školjko da slučajno msm ne skoči ven?
no comment je izjavil:
To malikovanje stare dobre EU in pljuvanje po "novi" EU (ironično, najbolj po njej pljuvamo novinci, ki smo komaj splezali iz socializmov in komunizmov) bo pripeljalo do tega, da bo EU razpadla. Ko se bo core Evropa ponovno začela povezovati nas ne bo več zraven. Mi se bomo povezovali z balkanom in/ali višegradom. Eni od njih so v totalni paranoji pred Rusi, drugi so jim bratje.
Jaz pa menim, da tukaj pozabljaš na nove politične linke med Zahodom in Vzhodom. Recimo Le Penova, Melonijeva sta na Zahodu in imata močne linke z Orbanom, vzhodnjaki (Čehi, Slovaki). Potem v Avstriji se velik del politike bolj uglasi s Čehi. Konservativni Poljaki imajo linke ne samo z ZDA ampak z konservativnimi Španci. Del tradicionalistične/konservativne VB politike ima linke z misleci na Vzhodu (Poljska, Češka, Madžarska).
Zahodna Evropa poleg tega ni več enotna kot je bila npr. 1994.
Ti živiš v UN ali EU??
Nisem seznanjen, da je bil Milošević kdajkoli obsojen. Mogoče ti veš kdaj? Za srbsko pokrajino Kosovo in Metohija, pa še vedno velja resolucija UN1244, po kateri je le ta del Srbije.
To, da nekatere države flagrantno kršijo resolucije UN, še ne pomeni, da ne veljajo. To bolj govori o stanju avtoritete UN.
Odkrito me boli karina za milosevica. Koliko imam v spominu se je stegno v haagu in da je izjavil, da ne priznava to sodišče in da se bo sam branil.
Lahko pa vzames poljubno katerega jim je uspelo obsodit tam.
UN je pa itak smešnica. Glavni se je šel pred kratkim klanjat pred carja na brics-T. T kot talibani.
Sicer pa.. kako že gre tisto.. srbija do Triglava. Ali nekaj slicno. ;)
Janez
Kdor poje, zlo ne misli!
Malidelničar je izjavil:
Jaz pa menim, da tukaj pozabljaš na nove politične linke med Zahodom in Vzhodom. Recimo Le Penova, Melonijeva sta na Zahodu in imata močne linke z Orbanom, vzhodnjaki (Čehi, Slovaki). Potem v Avstriji se velik del politike bolj uglasi s Čehi. Konservativni Poljaki imajo linke ne samo z ZDA ampak z konservativnimi Španci. Del tradicionalistične/konservativne VB politike ima linke z misleci na Vzhodu (Poljska, Češka, Madžarska).
Nacionalisti lahko imajo grupne kolikor hočejo. Ko pa bodo morali na referendumih prepričati Špance, da so Poljaki njihovi najbolši sosedi, bo pa težava. In to, da so dva tisoč kilometrov stran, bo še najmanjša.
Polda ::
Sedaj potrebujemo še MEGA make europe great again in MSGA make Slovenia great again in dat brco globalističnemu izdajalcu Golobu v rit in ga deportirat v Gazo.
no comment je izjavil:
Kdo pri zdravi pameti meni da bo poizkus 4. rajha (EU) uspel? To kar Hitler ni zmogel pa še kateri Nemec pred njim je zdaj jim uspelo z EU... ampak ne za dolgo.
no comment je izjavil:
Malidelničar je izjavil:
Nacionalisti lahko imajo grupne kolikor hočejo. Ko pa bodo morali na referendumih prepričati Špance, da so Poljaki njihovi najbolši sosedi, bo pa težava. In to, da so dva tisoč kilometrov stran, bo še najmanjša.
Mislim, da ne gre za 'najboljše sosede' ampak skupne interese po ohranitvi evropskih vrednot in tradicij, po preživetju evropskega človeka.
Še nekaj: Ne pozabi, tudi čezatlantski linki so. Orban je denimo na srečanju evropskih voditeljev v Budimpešti (razširjeni format, 40 državnikov) dejal: “The future of our ties with the United States is an unavoidable aspect of Europe’s security architecture.”
Ob upoštevanju, da je X zdaj 'zasiguran' pričakujem krepitev desno-konservativno-tradicionalističnih idej v naslednjih 4 letih, ampak za še daljše obdobje. V ZDA govorijo o politični spremembi generacije.
Tako ko smo imeli commie Internacionalo v 19. stol in do 1945 (in neformalne močne leve linke vso hladno vojno in po 1991) bomo sedaj po mojem imeli neko novo mednarodno konservativno alianso. Politično-filozofsko konservativci tega že dolgo niso bili sposobni sproducirati zaradi internih nasprotij, ko si zelo pravilno (!) ocenil. Nazadnje je to bilo v času Metternicha, koncerta sil v 19. stol, ko je bilo praktično 100 let miru v Evropi (1815-1914). Skupaj bodo v 21. stoletju prišli po mojem tradicija Trumpizma + evropski tradicionalizem + v Lat. Am Foro Madrid (Bukele, Bolsonaro, Milei in še novi). Vatikan tu še ni v igri, moramo počakati da pride nov papež Pij XIII :)
Po mojem mnenju je največji dosežek Trumpa to, da je post WWII politični "konsenz" zdaj dokončno v smeteh. Nč, zanimivo bo, grem brati zgodovinske knjige :)
skumpl ::
In the wake of Trump's win, Project 2025 becomes newly relevant
https://www.msnbc.com/rachel-maddow-sho...
Res upam, da do tega Project 2025 ne bo prišlo. To bi bilo grozno..
mtosev ::
In the wake of Trump's win, Project 2025 becomes newly relevant
Jaz tudi upam. Sem prebral nekaj točk tega plana.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Utk ::
Jaz nisem, priznam, ampak sem stoprocenten, da si ti prebral te točke v najbolj verodostojnem in objektivnem mediju.
Malidelničar je izjavil:
Po mojem mnenju je največji dosežek Trumpa to, da je post WWII politični "konsenz" zdaj dokončno v smeteh. Nč, zanimivo bo, grem brati zgodovinske knjige :)
Vsekakor kaj preberi. Boš ugotovil, da so alianse, ki si jih omenjal, bile vedno progresivne (za tisti čas). Niso se naslanjale na nobene preživete družbene koncepte.
In ta naša nova pravljica je obsojena na propad ali vsaj stagnacijo. Če uspeš s svojo "novo" vizijo zanimirati amiše, potem veš, da delaš nekaj narobe. Pa nimam nič proti njim in upam, da bodo vedno imeli svoj (majhen) košček prostora pod soncem, kjer se med sabo gredo kar se pač gredo.
no comment: Trump je pridobil ravno zaradi tega, ker je očitno progresivizem danes trans-ideologija, pohabljanje mladoletnih ter zmeda kdo je sploh ženska.
In folk je rekel, hvala lepa za progesivizem, gremo iskati boljše družbene koncepte, ki pa morda niso "preživeti" - sploh če jih kot "preživete" označujejo tisti, ki trdijo da fantki niso fantki in deklice niso deklice.
Alianse za tisti čas so iskale na najbolšem preverjenem konceptu - Metternich in koncert sil je iskal v konceptu, ki naj bi ga revolucionarni val odplaknil. In čeprav so bile napetosti vse 19. stoletje, smo imeli 100 let miru in vrhunec nadvlade Evrope nad celotnim svetom.
Po mojem je težava, ker folk preveč površno reče "Kako je kdorkoli sploh lahko Trumpist/tradicionalist/paleokonservativec?!? WTF?!?" Isto so v 19. stoletju govorili "Kako je kdorkoli lahko reakcionar/monarhist?!? WTF?!?"
Isto sem menil jaz in potem ugotovil, da so nam vsem lagali. Pa to ne pomeni, da podpiram Project 2025 (od katerega se je Trump distanciral), ampak enostranski progresivizem in večni radikalni napredek v neko utopijo na Zemlji je passe.
Recimo, l. 1927 je izšel legendarni film Metropolis, Fritza Langa. Kombinacija progresivnih idej, sci-fi-ja. Ampak prihodnost se ni odvila tako, kot je film in takratna optimistična kulturniško-umetniška scena prerokovala. Daleč od tega.
Trumpu je nekaj potrebno priznati: Američanom ni obljubil utopije ampak samo ponovno izboljšanje. Utopijo jim je v bistvu prodajal takrat Obama. Velik govornik, največji po JFK-ju, ampak to za biti uspešne politik ni dovolj.
In folk je rekel, hvala lepa za progesivizem, gremo iskati boljše družbene koncepte, ki pa morda niso "preživeti" - sploh če jih kot "preživete" označujejo tisti, ki trdijo da fantki niso fantki in deklice niso deklice.
Alianse za tisti čas so iskale na najbolšem preverjenem konceptu - Metternich in koncert sil je iskal v konceptu, ki naj bi ga revolucionarni val odplaknil. In čeprav so bile napetosti vse 19. stoletje, smo imeli 100 let miru in vrhunec nadvlade Evrope nad celotnim svetom.
Po mojem je težava, ker folk preveč površno reče "Kako je kdorkoli sploh lahko Trumpist/tradicionalist/paleokonservativec?!? WTF?!?" Isto so v 19. stoletju govorili "Kako je kdorkoli lahko reakcionar/monarhist?!? WTF?!?"
Isto sem menil jaz in potem ugotovil, da so nam vsem lagali. Pa to ne pomeni, da podpiram Project 2025 (od katerega se je Trump distanciral), ampak enostranski progresivizem in večni radikalni napredek v neko utopijo na Zemlji je passe.
Recimo, l. 1927 je izšel legendarni film Metropolis, Fritza Langa. Kombinacija progresivnih idej, sci-fi-ja. Ampak prihodnost se ni odvila tako, kot je film in takratna optimistična kulturniško-umetniška scena prerokovala. Daleč od tega.
Trumpu je nekaj potrebno priznati: Američanom ni obljubil utopije ampak samo ponovno izboljšanje. Utopijo jim je v bistvu prodajal takrat Obama. Velik govornik, največji po JFK-ju, ampak to za biti uspešne politik ni dovolj.
Chalky ::
Jaz upam da se Trump umakne iz Bližnjega Vzhoda...spodnji posnetek je iz leta 2023 kjer je napovedal da želi zgraditi 10 novih mest. Točno to bi jaz rad videl, ZDA imajo 95% neuporabljenega prostora. Kitajci gradijo vse živo, ZDA bi morale prav tako začeti graditi. Če nebi rinili na BV kjer so zapravili 8 Trilijonov bi danes imeli že kar nekaj novih mest.
"We'll actually build new cities in our country again," Trump said in the video. "These freedom cities will reopen the frontier, reignite American imagination, and give hundreds of thousands of young people and other people, all hardworking families, a new shot at home ownership and in fact, the American dream."
Če bi šel ves denar za gradnjo mest in infrastrukture in ne vojne bi bile ZDa danes še bistveno močnejše. Ideje so zunaj že nekaj časa:
City of Telosa:
Plans for $400-billion new city in the American desert unveiled
https://edition.cnn.com/style/article/t...
Telosa @ Wikipedia
https://cityoftelosa.com/
100x bolj zanimivo kot vojne.
Why Tech Billionaires Want to Build a City HERE
Silicon Valley billionaires put plans for new California city on hold
https://www.latimes.com/california/stor...
https://eastsolanoplan.com/
Povsod gradijo nova mesta, Egipt, Indonezija, po celem Bližnjem Vzhodu, zakaj tega nebi počele tudi ZDA? Rast prebivalstva po zahtevala nova mesta, v osrčju ZDA je dovolj za pol Evrope, seveda zaradi regulacij in ostalih norij, je to trenutno nemogoče, upam da se to pod Trumpom spremeni.
Američani so bili znani bo velikih načrtih in projektih ter sanjah, danes tega skoraj ni več medtem ko po svetu gradijo nova mesta kot po tekočen traku, N New Yorku pa niso sposobni prenoviti ene podzemne železnice. ZDA naj bi bile država kjer ni ovir in je mogoče vse, naj se lotijo teh projektov, to bi bilo precej bolj zanimivo bombardiranje držav.
"We'll actually build new cities in our country again," Trump said in the video. "These freedom cities will reopen the frontier, reignite American imagination, and give hundreds of thousands of young people and other people, all hardworking families, a new shot at home ownership and in fact, the American dream."
Če bi šel ves denar za gradnjo mest in infrastrukture in ne vojne bi bile ZDa danes še bistveno močnejše. Ideje so zunaj že nekaj časa:
City of Telosa:
Plans for $400-billion new city in the American desert unveiled
https://edition.cnn.com/style/article/t...
Telosa @ Wikipedia
https://cityoftelosa.com/
100x bolj zanimivo kot vojne.
Why Tech Billionaires Want to Build a City HERE
Silicon Valley billionaires put plans for new California city on hold
https://www.latimes.com/california/stor...
https://eastsolanoplan.com/
Povsod gradijo nova mesta, Egipt, Indonezija, po celem Bližnjem Vzhodu, zakaj tega nebi počele tudi ZDA? Rast prebivalstva po zahtevala nova mesta, v osrčju ZDA je dovolj za pol Evrope, seveda zaradi regulacij in ostalih norij, je to trenutno nemogoče, upam da se to pod Trumpom spremeni.
Američani so bili znani bo velikih načrtih in projektih ter sanjah, danes tega skoraj ni več medtem ko po svetu gradijo nova mesta kot po tekočen traku, N New Yorku pa niso sposobni prenoviti ene podzemne železnice. ZDA naj bi bile država kjer ni ovir in je mogoče vse, naj se lotijo teh projektov, to bi bilo precej bolj zanimivo bombardiranje držav.
Poldi112 ::
Super vse lepo. Kaj pa bomo naredili z mednarodnim sodiščem??
Lahko ga kar zapremo, glede na to, da gre bolj kot ne za zahodno imperialistično orodje.
Enim se sodi enim pa ne??
Kaos totalni!
Dobrodošel v realnost, kjer so dvojna merila nekaj povsem normalnega. Razen če še kar nisi opazil, da židje lahko masovno pobijajo otroke, rusi pa ne smejo par ukrajinskih otrok rešiti iz vojne zone.
Malidelničar je izjavil:
To pa zato, ker so evropske pičkice želele imet BDP za obrambo 0,5%,
Koliko bi pa ti namenil za obrambo, ter kaj bi s tem pridobili? Razen dodatnega zvišanja že obstoječe nesmiselne vojaške premoči.
Si kdaj pomislil, da preostali svet te militarizacije ne bo dojel kot nekaj miroljubnega? Sploh v luči poltisočletne kolonizacije, ki so jo EU države izvajale po svetu...
Če hočeš mir, ne rabiš veliko vojske. Če se želiš tepsti z rusi, je pa ni vojske, ki bi preživela jedrsko izmenjavo z rusi. Kaj je torej smisel nadaljega večanja vojaške premoči?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()
nevone ::
ampak enostranski progresivizem in večni radikalni napredek v neko utopijo na Zemlji je passe.
To, da je zmagal Trump, progresivizma ne ustavi. Vedno se bodo ljudje borili za boljši status oziroma odnos do njih v družbi, pedvsem tisti, ki se jih potiska na rob.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Kalibri ::
Rusi pobijajo otroke, del njih pa kratko malo ugrabijo in potujcijo. Rusi so genociden narod. Bili in bodo.
MadMen ::
Putin nas jebe že od kar je prišel na oblast.
Putin skrbi za interese rusije. Če mi zajebavamo njega bomo težko pričakovali, da bo to samo mirno gledal. Zmotno je projicirati našo hlapčevsko mentaliteto na ruse.
rusi pa ne smejo par ukrajinskih otrok rešiti iz vojne zone.
Ugrabitev in prisilna deportacija je zate reševanje?
Mentalna gimnastika na višku.
Temu jaz rečem poceni propaganda za potrebe indoktrinacije zahodne populacije.
Zgodovina sprememb…
Europa skrbi za interese Evrope. EU ne rabi ruskega orožja na meji. EU ni v interesu, da meji na kozjejebce in da ima kozjejebce v EU.
Ukrajini niso v interesu ruski interesi. Koga briga za ruske interese. Naj si najprej wcje uredijo in ceste.
Ukrajini niso v interesu ruski interesi. Koga briga za ruske interese. Naj si najprej wcje uredijo in ceste.
Upam da se bo nekega dne Rusija povezala z Zahodom, ampak to je trenutno pod Putinom nemogoče. Ko se Rusi znebijo Putina, Medvedeva in podobne pa upam da se Rusi čez čas integrirajo z Zahodom. To bi rešilo ogromno problemov po svetu in bi tudi Kitajci spremenili svojo zunanjo politiko. Vendar trenutno pod Putinom to ni mogoče tako da bo potrebno še počakati.
Europa skrbi za interese Evrope. EU ne rabi ruskega orožja na meji. EU ni v interesu, da meji na kozjejebce in da ima kozjejebce v EU.
V Evropskem interesu je sodelovanje z rusi, tako da ne - za naše interese niti slučajno ne skrbimo. Kar je logično, glede na to, da smo na ketni in nam gospodar ne dovoli sodelovanja.
Seveda EU ne rabi ruskega orožja na meji - rusi ga. In te realnosti ne boš spremenil. Bolj bomo agresivni in militantni, več ruskega orožja bo na meji.
Enako velja za ukrajinske interese, za katere se EU prebivalcem gladko jebe. No, razen onim, ki konzumirajo sveto resnico MSM in imajo posledično polne hlače.
Upam da se bo nekega dne Rusija povezala z Zahodom, ampak to je trenutno pod Putinom nemogoče. Ko se Rusi znebijo Putina, Medvedeva in podobne pa upam da se Rusi čez čas integrirajo z Zahodom. To bi rešilo ogromno problemov po svetu in bi tudi Kitajci spremenili svojo zunanjo politiko. Vendar trenutno pod Putinom to ni mogoče tako da bo potrebno še počakati.
Neumnost. Ni Putin ovira - američani so in ideja, da ga bodo nadomestili s kom bolj pro-usa je tudi totalna fantazija. Velika verjetnost je, da bo njegov naslednik precej manj toleranten ter odpustljiv in boste pogrešali Putina.
Zgodovina sprememb…
Kaj AI napoveduje za trumpovi prvih 100 dni.
Še project 2025.
Volitev je konec tako da lahko prenehaš širiti "project 2025" propagando.
Spodaj je pravi "projekt2025" in čiščenje norije ki se bo pričela s prvim dnem kot je Trump najavil danes v spodnjem posnetku:
https://x.com/TRHLofficial/status/18545...
Končno se bo končala norija vsiljevanje menjave spola. Newson pa že v paniki:
https://x.com/GavinNewsom/status/185457...
Naslednja stvar ki jo podpiram:
The American people overwhelmingly support Voter ID.
https://x.com/america/status/1854545993...
Kot kaže bodo to storili s prvim dnem:
https://x.com/MarioNawfal/status/185435...
Seveda 900 stranski plan so spisali iz dolgčasa, pa trump o tem sploh nič ne ve.
Tip twita o "reproductive freedom" vi blodite o menjavah spola. In potem je baje levica obsedena s tem.
Reproductive rights are about the legal right to contraception, abortion, fertility treatment, reproductive health, and access to information about one's reproductive body. Reproductive rights secure people's freedom to decide about their body's capacities to (not) reproduce.
Project 2025 propaganda je preteklost...
Trump's Plan Is NOT Project 2025
Ko Young Turks to prizna potem je jasno da gre izključno za propagando ki jo je potrebno zdaj ko je volitev konec čim prej pozabiti, če ne se bo tole širilo kot tiste laži o russian collusion. America first project, 80% idej je odličnih, 20% slabih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Chalky ()
Poldi113: To kaj ti rečeš glede UA otrok je vredno enako kot prdec od onega smrada-životinje, ki zdaj pozimi iščejo toplo mesto za prezimit.
Bo pa sedaj idealna prilika, da EU pokaže, da ni hlapec od nobenega. Verjamem pa, da ti to težje razumeš, ker si vajen bića.
ql, te pa kar ukinemo sodišča. Tudi naša, da ne bodo rabili sodniki prihajat izredno iz poletnih počitnic sodit. Lahko kar politiki določijo kaj je prav in kaj narobe in pošiljajo Putinove pajace-vohune nazaj v vukojebino.
Vidim pa, da si ti in nekateri patroni želite zakon ulice. Ulica ni "lepa in mirna"!
Bo pa sedaj idealna prilika, da EU pokaže, da ni hlapec od nobenega. Verjamem pa, da ti to težje razumeš, ker si vajen bića.
ql, te pa kar ukinemo sodišča. Tudi naša, da ne bodo rabili sodniki prihajat izredno iz poletnih počitnic sodit. Lahko kar politiki določijo kaj je prav in kaj narobe in pošiljajo Putinove pajace-vohune nazaj v vukojebino.
Vidim pa, da si ti in nekateri patroni želite zakon ulice. Ulica ni "lepa in mirna"!
Kdor poje, zlo ne misli!
Interesi EU tudi niso plačevanje ilegalcem niti dajanje denarja ven iz EU ker to ni interes delavcev in Evropejcev in belcev... Interes ljudi bi bil da bomo mi bolje živeli ne da bomo dolžni več in imeli višje stroške.
Tile v Indiji so res posebni...tam je toliko ljudi da najdeš vse živo:
https://x.com/KarluskaP/status/18536032...
https://x.com/MarioNawfal/status/185485...
V Indiji je verjetno več podpornikov Trumpa kot jih je v ZDA, verjetno jih je v Indiji vsaj 3x toliko kot v ZDA.
https://x.com/KarluskaP/status/18536032...
https://x.com/MarioNawfal/status/185485...
V Indiji je verjetno več podpornikov Trumpa kot jih je v ZDA, verjetno jih je v Indiji vsaj 3x toliko kot v ZDA.
Poldi113: To kaj ti rečeš glede UA otrok je vredno enako kot prdec od onega smrada-životinje, ki zdaj pozimi iščejo toplo mesto za prezimit.
Že res, samo na tebi je, da podaš dokaze.
Ter razložiš, zakaj nihče ne preganja američane za pol miljona mrtvih iraških otrok, medtem ko je Putin na mednarodnem sodišču zato, ker je bojda ugrabil 20 tisoč otrok.
Malo nesorazmerno, se ti ne zdi. Ali je vse čisto kot suza, podobno kot ko Trumpa preganjajo za hrambo zaupnih dokumentov, medtem ko je Biden imun, ker "ni čist pri sebi". Čeprav nas Kamala, skupaj z vso levo medijsko srenjo, prepričuje, kako ostra je ta rastlina na TV-ju po imenu Joe Biden.
Bo pa sedaj idealna prilika, da EU pokaže, da ni hlapec od nobenega.
Ja? Kako? Bomo začeli trgovati z Iranom? Odslovili ameriške vojake v EU? Šli v Brics?
Ne ve, kje to vidiš, ker niti slučajno ne drži. Je pa res, da vaša politika militarizacije vodi v ekonomsko nazadovanje in posledično radikalno oblast, nakar sledi ulica ali vojna z rusi. Nekateri zgolj opozarjamo na to osnovno fiziko, ki je nekateri nočete videti, ker slepo sledite uradnim parolam o svobodi in demokracijo, za potrebe katere rabimo še povišati 10x vojaško premoč.
Vojska ni ravno kompatibilna s pravicami - to so vedeli še ustanovitelji USA.
Zgodovina sprememb…
Slopek ::
V Indiji? A tam ne navijajo za svojo? Aja, sem pozabil, da je bila njihova pred 4.leti, zdaj pa se je opredelila drugače.
Škoda časa, da bi tebi kaj poskusil dokazat, ker ti je mnenje od izurjenega KGB morilca/manipulatorja/LAŽNIVCA več vredno. Pa še omejenega imamo na tej plavi kugli tak, da sorči-vikend je.
Z tvojim ljubljenim Iranom bo pa Trump-Izrael rešil. Kar podpiram samo zaradi dronov in balističnih raket, kateri ubijajo nedolžne ljudi v Evropi.
Kaj pa, Kaj pa.. kavbojci in neadertalci
peace & have a nice weekend!
Z tvojim ljubljenim Iranom bo pa Trump-Izrael rešil. Kar podpiram samo zaradi dronov in balističnih raket, kateri ubijajo nedolžne ljudi v Evropi.
Kaj pa, Kaj pa.. kavbojci in neadertalci
peace & have a nice weekend!
Kdor poje, zlo ne misli!
ti si ena sebična zadeva, ki jo skrbi samo svoja denarnica, za ljudi pa ji ni nič mar.Europa skrbi za interese Evrope. EU ne rabi ruskega orožja na meji. EU ni v interesu, da meji na kozjejebce in da ima kozjejebce v EU.
Interesi EU tudi niso plačevanje ilegalcem niti dajanje denarja ven iz EU ker to ni interes delavcev in Evropejcev in belcev... Interes ljudi bi bil da bomo mi bolje živeli ne da bomo dolžni več in imeli višje stroške.
Že res, samo na tebi je, da podaš dokaze.
Ter razložiš, zakaj nihče ne preganja američane za pol miljona mrtvih iraških otrok,
Spet lažeš. Že zdavnaj je bilo ugotovljeno, da to ni res.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kalibri ()
ti si ena sebična zadeva, ki jo skrbi samo svoja denarnica, za ljudi pa ji ni nič mar.
Meni je najbolj mar za ljudi ampak ne tiste izven EU ampak te v EU...
Miki N ::
tikitoki ::
Čez 4 leta pa Melanija za 1 žensko predsednico!
Ustavne omejitve ne bodo problem, saj bo Trump itak ukinil ustavo. Bojda. :)
Ustavne omejitve ne bodo problem, saj bo Trump itak ukinil ustavo. Bojda. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()
nevone ::
ti si ena sebična zadeva, ki jo skrbi samo svoja denarnica, za ljudi pa ji ni nič mar.
Meni je najbolj mar za ljudi ampak ne tiste izven EU ampak te v EU...
Pa ne za vse ljudi v EU ...
Zato imamo tudi probleme. Ker izločanje se nikjer ne neha, tudi v okviru EU, SLO ...
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
tilen03 ::
Miki N ::
A mogoče Elon že psa sprehaja po Mar-a-Lago? Hitro se je udomačil.
https://www.msn.com/en-us/news/world/ro...
https://www.msn.com/en-us/news/world/ro...