» »

IT administrator za Microsoft

IT administrator za Microsoft

Csharp ::

Bolj kot pomoč iščem nekoga (lahko tudi firmo), ki bi znal/a nastaviti par stvari.

Par besed, da opišem situacijo: V podjetju uporabljamo Microsoft programsko opremo (Word in Excel za delo z dokumenti, Planner za spremljanje taskov, Teams za online sestanke, OutLook za elektronsko pošto, OneDrive za deljenje datotek itd.). Poleg tega, da imamo svojo spletno domeno (spletna stran, maili), imamo tudi domeno onmicrosoft.com. Tako ima vsak zaposleni dva maila, primer za Janeza: janez.novak@firma.si (uradni službeni mail) in janez@firma.onmicrosoft.com (mail, ki ga podpira Microsoft). Problem nastane, ko imam sklican nek Teams sestanek, ki je naslovljen na uradni mail - sodelavci o tem sestanku ne bodo vedeli ničesar, ker ne bo prikazan v njihovem OutLook/Teams koledarju. Bo pa sestanek viden drugim v koledarju, če ga nekdo naslovi na domeno onmicrosoft.com. To hočemo urediti: Radi bi, da se vsi Teams sestanki naslovijo na naše uradne maile in lahko med seboj vidimo koledarje. Domeno onmicrosoft trenutno uporablja samo Planner - ko Janezu nekdo dodeli nov task, bo obvestilo dobil na mail: janez@firma.onmicrosoft.com - tudi to je ena od stvari, ki se je želimo znebiti. Če je možno, bi radi, da obvestila Plannerja prihajajo na naše uradne maile.

Druga stvar, ki bi jo radi uredili: Za pregledovanje pošte trenutno uporabljamo OutLook, kjer je dostop do naših uradnih mailov nastavljen kot POP protokol. Trenutno v OutLooku pogrešamo opcijo "out of office autoresponder" in "auto-forwarder". Te zadeve trenutno nastavljam jaz: kadar je nekdo odsoten, preko nadzorne plošče cPnale oz. webmaila nastavim obvestilo o odsotnosti in posredovanje na drugi mail. Če je možno, bi te nastavitve radi imeli kar v OutLooku, tako da si jih sodelavci lahko sami uredijo v primeru odsotnosti. E-poštni računi Microsoft Exchange to omogočajo, naša spletna domena pa je registrirana pri Domenci in te opcije trenutno nimamo.

Kasneje bi želeli urediti še vrsto drugih IT stvari, kot je na primer: avtomatsko backupiranje elektronske pošte in določenih map na strežnik (NAS), avtomatsko brisanje zastarelih backupov po določenem času... ogromno dela je še.

Trenutno pri nas nima nihče podobnih izkušenj, da bi to lahko nastavil. Za kakšno raziskovanje in eksperimentiranje pa smo preveč zasedeni s primarnim delom in tudi stvari bi radi imeli čim prej urejene. Posledično iščem strokovnjaka ali firmo, ki bi to znal/a urediti. Če se kdo spozna na te stvari ali morda pozna koga, naj se mi oglasi oz. pusti kakšen kontakt. Odprti smo tudi za kakšno dolgoročno sodelovanje (support po potrebi).

Han ::

Za samodejni odgovor bi Outlook moral imeti ves čas zagnan...

https://support.microsoft.com/en-us/off...

Če ne gre po zgornjem postopku, se moraš poslužiti "šablonskega":

https://support.microsoft.com/sl-si/off...

Za varnostne kopije lahko uporabiš brezplačen Outlook Backup Add-In.

https://github.com/HoffmannTom/outlookb...

Ta v Outlook doda BACKUP meni, kjer določiš kdaj in kako pogosto se kopira baza ob zaprtju Outlooka. Kopijo baze lahko po tem s pomočjo v Windows integiranega Schedulerja stisneš z npr. 7-zip in premakneš na NAS.

Za Teams sestanke se bo pa kdo drug oglasil. ;)

mambli ::

Kje imate pa email strežnik?

Csharp ::

OutLook načeloma lahko sam pošilja odgovor (rešitev na nivoju clienta), vendar bi za to funkcijo moral imeti ves čas vklopljen računalnik. Če grem nekam na službeno pot ali pa na dopust in imam omejen dostop do interneta, ta možnost odpade. Potrebujem torej rešitev na nivoju serverja. Preko WebMaila se to da zelo lepo nastaviti. To bi radi realizirali tako, da bi nastavitev "out of office" na serverju upravljali preko OutLooka (če je seveda to možno). Spletno gostovanje in tudi maile imamo pri Domenci.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uvoz emailov iz Outlook Express winXP v Outlook win7

Oddelek: Pomoč in nasveti
82657 (2567) Ziga Dolhar
»

Problemi z OutLook Expressom

Oddelek: Pomoč in nasveti
51057 (988) duff
»

emaili izginili iz InBoxa

Oddelek: Pomoč in nasveti
71319 (1186) Malajlo
»

OutLook Express

Oddelek: Pomoč in nasveti
5938 (863) primzx
»

Outlook Express + Windows Messenger

Oddelek: Pomoč in nasveti
5955 (914) Izi

Več podobnih tem