Forum » Elektrotehnika in elektronika » Mrtve vtičnice po menjavi varovalke
Mrtve vtičnice po menjavi varovalke
MythBuster ::
Pozdravljeni,
pri vklopu svetilke v vtičnico je prišlo do kratkega stika (cevna žarnica brez dušilke). Zamenjal sem varovalko, ki je pri tem pregorela. Zamenjal sem tudi vtičnico, na kateri je prišlo do kratkega stika. Sedaj v delu stanovanja nimamo elektrike - od te nove vtičnice pa po liniji vtičnic na isti steni od kuhinje preko dnevne sobe, vse do balkona. Polovico aparatov se je po menjavi varovalke vklopilo nazaj, kuhinjska napa ter omenjene vtičnice in žarnice v dnevni sobi ter balkonu pa ne delajo. Kaj še lahko preverim preden pokličem električarja?
pri vklopu svetilke v vtičnico je prišlo do kratkega stika (cevna žarnica brez dušilke). Zamenjal sem varovalko, ki je pri tem pregorela. Zamenjal sem tudi vtičnico, na kateri je prišlo do kratkega stika. Sedaj v delu stanovanja nimamo elektrike - od te nove vtičnice pa po liniji vtičnic na isti steni od kuhinje preko dnevne sobe, vse do balkona. Polovico aparatov se je po menjavi varovalke vklopilo nazaj, kuhinjska napa ter omenjene vtičnice in žarnice v dnevni sobi ter balkonu pa ne delajo. Kaj še lahko preverim preden pokličem električarja?
- spremenil: MythBuster ()
fikus_ ::
Si res menjal glavno varovalko (pancerka)?! Dvomim, razen če imaš ključ.
Še enkrat poglej vse varovalke, sicer pokliči električarja.
Še enkrat poglej vse varovalke, sicer pokliči električarja.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
mirator ::
Tvoja pancerka (tudi jaz dvomim) ali karkoli že je, očitno ščiti več podvarovanih tokokrogov. Vtem primeru, moraš zamenjati še varovalko tokokroga, na katerem je ta vtičnica oz. vklopiti inštalacijski odklopnik).
Primer:
pancerka- varovalka tokokrog 1
- varovalka tokokrog 2
- varovalka tokokrog 3
- ......
Primer:
pancerka- varovalka tokokrog 1
- varovalka tokokrog 2
- varovalka tokokrog 3
- ......
Lahko bi vsaj poguglal, kaj pancerka je.
Preden uporabiš tak strokoven izraz.
Lapsus popravljen, hvala
A bi imel po posodobitvi podatka morda kakšen nasvet? Lp
Zgodovina sprememb…
feryz ::
Itak. Preveril bi katera varovalka je še fuč.
Kabla pa ti menda ni uspelo skuriti? Tako na kratko ne.
mn ::
Si doze odprl in pogledal ce ti je tudi tam na spojih kaj prezgalo.
Pa varovalke odstrani preden opiras.
Pa varovalke odstrani preden opiras.
Prvo preveri če do varovalke ki si jo menjal sploh pride faza
Ok hvala
Itak. Preveril bi katera varovalka je še fuč.
Hvala, lp
Zgodovina sprememb…
DeeJay ::
Pri menjavi vtičnice si verjetno pozabil prklopit kabel, ki nadaljuje priklop do ostalih zadev.
Don't f with me.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali je zns res nevarenOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4290 (1909) | marjan_h |
» | Stik faze in nuleOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4271 (2841) | mirator |
» | Toplotna črpalka in težave z glavnimi varovalkami (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 30040 (11496) | energetik |
» | Elektriko mece ven, kaj preveritiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12117 (10396) | floyd1 |
» | Težave z glavnimi varovalkami zaradi preobremenitveOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9643 (8665) | anzy4 |