Forum » Elektrotehnika in elektronika » Električni pretočni grelnik vode
Električni pretočni grelnik vode
gorski volk ::
Zanima me priklop električnega grelnika vode iz azijskega trga. In sicer priklop faze in nule. Barve so rumeno- zelena je ozemlitev, potem sta pa še črna in rdeča barva. Navodil pa drugih ni kot na skici na kateri so drugačne barve vodnikov. Skica prikazuje barve grelnika:
rumeno/zeleno =ozemljitev
modra= N ničelni vodnik
rjava= L fazni vodnik
V bistvu ni modre barve.
Domnevam da je črna barva L vodnik, rdeča pa N. Imam prav ali sem v zmoti?
Hvala.
rumeno/zeleno =ozemljitev
modra= N ničelni vodnik
rjava= L fazni vodnik
V bistvu ni modre barve.
Domnevam da je črna barva L vodnik, rdeča pa N. Imam prav ali sem v zmoti?
Hvala.
- poskusil klonirati: gorski volk ()
fikus_ ::
L (L1, L2, L3) so fazni vodniki, N nevtralni, PE pa rumeno zeleni.
Če je pipa delana za ne EU trg, so barve vodnikov zato drugačne.
Tako da imaš prav.
Če je pipa delana za ne EU trg, so barve vodnikov zato drugačne.
Tako da imaš prav.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
gorski volk ::
Bognedaj tako kot je na sliki.
Bo vezano preko KZS 35mA, regulator pa nastavljen na 32 stopinj, tako da mislim, da ne bi smelo biti težav. Bo samo za roke umivat, je bila najbolj smiselna in enostavna rešitev.
Bo vezano preko KZS 35mA, regulator pa nastavljen na 32 stopinj, tako da mislim, da ne bi smelo biti težav. Bo samo za roke umivat, je bila najbolj smiselna in enostavna rešitev.
mirator ::
Najbolj pomembno je, da je zaščitni vodnik nedvoumno rumeno-zelene barve. Katere barve je vodnik faze in nule, je potem irelevantno. Saj, če je priključek preko vtičnice, lahko vtikač kadarkoli obrneš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vezava indukcijeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3835 (1956) | mirator |
» | Vezava nadometne vticnice - ozemljitevOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4859 (3278) | SG_101 |
» | Priklop vtičnice ??Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 16766 (5985) | starfotr |
» | Vezava kopalniškega stikalaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 21603 (9926) | marjan_h |
» | Priklop štedilnika!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13514 (12672) | int47 |