» »

NOVI 2 PCI-EX-1 USB kartici z 4 vhodi NOČETA ZAZNATI ko vstavim USB KABEL NOTER

NOVI 2 PCI-EX-1 USB kartici z 4 vhodi NOČETA ZAZNATI ko vstavim USB KABEL NOTER

WinXP ::

Pozdravljeni,kupil sem novi 2 PCI-EX 1 kartici z 4 USB vhoda (reže) zunaj,in priklopom dodatno na SATA kabel in ju vgradil v PCI-EX-1 reže v računalniku.Vendar ko vstavim noter kakšen kabel ali USB ključ,v USB režo PC-a ga računalnik NE ZAZNA,samo včasih ob ponovnem zagonu in to na eni in isti USB reži.

USB HUBI,ki sem jih kupil,pa delajo ob priklopu normalno. Kaj bi to bilo? Je morda treba KAJ SPREMENITI V BIOSU,IN KJE ali pa je to "slabo" napajanje z 600 W,da računalnik ne zmore dodatnega priklopa oziroma "obremenitve",kar pa ne verjamem,če ne ne bi tudi novi Hubi delali...

Prilagam 2 sliki. (poglejte)
Matična plošča je Asus Rog Strix B450-F Gaming II, OS pa Windows 11 Enterprise.

Prosim za pomoč ! Vnaprej hvala !
 PCI-EX-1 kartica ODZADAJ z 4 USB VHODI

PCI-EX-1 kartica ODZADAJ z 4 USB VHODI

USB PCI-EX-1 kartica ZNOTRAJ v računalniku,PRIKLOPLJENA NA SATA

USB PCI-EX-1 kartica ZNOTRAJ v računalniku,PRIKLOPLJENA NA SATA

U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

Probal sem ODKLOPITI SATA KABLE iz PCI-EX-1 USB teh dveh kartic in NEVERJETNO,ZDAJ ZAZNAVA PRIKLOPLJENE USB NAPRAVE,KABLE,USB KLJUČE ipd...
Zakaj je potem sploh dodatno napajanje z Sata gor na kartici - morebiti za starejše računalnike,ali pa za tiste,ki imajo premajhno Watov v napajalniku.
Ne morem verjeti. Vesel sem neskončno. Pozdrav vsem ! :)

Evo me ponovno nazaj... Ob izklopljenem SATA kablu zgornja kartica dela in zazna priklopljene naprave,SPODNJA PA NE ! Pa sem ju probal zamenjati iz ene PCI-EX-1 reže v drugo in obratno pa je isto... Ne vem ali naj vklopim SATA kabel na te kartice nazaj? KAJ BI TO BILO? Zakaj spodnja ne zazna nobene naprave,zgornja pa? Pa sem ju poskusil kot rečeno zamenjati (spodnjo gor,zgornjo dol) pa je isto - zgornja dela spodnja pa brez vklopljenega SATA kabla ALI Z VKLOPLJENIM SATA kablom NE dela. V čem bi bil problem? Je kakšna nastavitev v Biosu problem in kje?

Hvala za pomoč vnaprej.

Vuli ::

https://www.axagon.eu/en/produkty/pceu-...
Power supply:
o With standard powering of card and connected USB devices from the PCI-Express bus, each of the USB 3.0 ports provides power up to +5 V/1.5 A, up to 3A in total.
o The SATA power supply connector is used for optional card power from PC power source in the event of a power-intensive PCI-Express bus when PC is fitted with power-hungry devices such as graphics cards without own power supply.
o When the card is optionally powered from the PC power source, USB ports provide at least 20 percent lower power streams than in standard powering from the PCI-Express bus, so we recommend using the PCI-Express bus power.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Ne razumem vse... Bi se lahko to prevedlo oziroma da mi nekdo da klasičen nasvet? Hvala.

Han ::

Glede na to, da kartici krmili VIA Labs VL805 chipset, lahko pričakuješ tovrstne težave. Na tvojem mestu bi imel v plati samo eno kartico, v kolikor deluje brezhibno s priklopljenim napajanjem. Sicer vrni in kupi boljši izdelek z USB 3.2 Gen2 priključki (10 Gbps), ki ni EOL (end of life).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Han,zakaj pa je to ovira,če kartici krmili VIA chipset? Lahko da bi tudi takšna USB 3.0 Pci-Ex-1 kartica Z DRUGIM čipsetom povzročala težave...

Trgovina noče vrniti kupljenih artiklov, USB 3.2 kartic pa ni nikjer pri nas za dobiti (pa še veliko dražje bi bile kot te USB 3.0 od VIE - Axagon)

Od USB 3.2 Gen 1 bom po Novem letu dobil le 2 USB HUB-a,ki sem ju naročil v eni spletni trgovini oziroma Web Shopu.

Od USB 3.2 Gen 2 pa imam že na matični plošči 2 vhoda (reže)...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: WinXP ()

Bi morda pomagalo da namesto sedanjega LC POWER 600 W napajalnika,ki ga imam v ohišju računalnika KUPIM MOČNEJŠI NAPAJALNIK Z 750 W MOČI,na primer Thermaltake ali modularni CHIFTEC A80? Morebiti bi TEDAJ PCI-EX1 USB 3.0 kartico Axagon z VIA chipsetom hotelo zaznavati - to eno "nedelujočo" PCI-EX1 kartico,KER IMA TA NAPAJALNIK VEČ WATOV MOČI,za priklope razne periferije,ALI PA TO NI ODVISNO OD TEGA?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: WinXP ()

Han ::

VL805 čipovje ni optimalno kompatibilno z vsako osnovno ploščo in perifernimi napravami.

Boljši in močnejši napajalnik ne bo imel vpliva ne delovanje te kartice. V osnovi zadošča napajanje prek PCIe x1 reže. Dodatno napajanje je potrebno zgolj za bolj požrešne USB 3.x odjemalce.

Zakaj sploh rabiš toliko USB priključkov?

WizzardOfOZ ::

Han je izjavil:

Zakaj sploh rabiš toliko USB priključkov?

To vprašanje se tudi meni poraja.
Meni je dovolj en USB-C konektor in gor priklopim USB hub.

Nekaj takega:

Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priklop 20+4 vs 24+8

Oddelek: Strojna oprema
261593 (1381) Riff
»

sestavljam komp po delih - matična plošča?

Oddelek: Kaj kupiti
121080 (832) patriot10
»

računalnik za arhitekta (strani: 1 2 3 )

11914137 (10947) ribko
»

Računalnik po delih. POMOČ STROKONVJAKA !

51486 (1328) fireX88
»

Grafična Kartica - Pomoč

201352 (1225) KK44444444

Več podobnih tem