Forum » Loža » Maribor zmrzuje, Ljubljana pa spušča cene plina
Maribor zmrzuje, Ljubljana pa spušča cene plina
nisahe ::
stara mama je izjavil:
Kurim na drva in ne razumem vsega hudovanja, razburjanja, preklinjanja ter trditev, da bo kdo zmrzoval?
Še več:
Ne boste verjeli, ampak drva zrastejo sama! In to dobesedno zastonj!!
Neverjetno, vem, vse kar moraš storit je posekat, razcepit in po sušenju naložit v peč.
V stanovanju 25°C komot - v kratki majci.
Morda nepredstavljivo, ampak verjamte, da je res!!
Nepredstavljivo mi je, da leta 2023 nekdo, pa ne glede kakšen kmet je, ne razume razlike med vsaj agregatnimi stanji in so zanj drva enaka kot plin in potem piše v temi, ki govori o plinu.
Kako se ti je splo uspelo prijavit na slo-tech, brez papirja in svinčnika?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nisahe ()
2dark ::
Še enkrat, piki:Točno tako. Kaj ima veze tukaj MB? Vsak v SLO lahko izbere poljubnega ponudnika plina.
https://gen-i.si/dom/zamenjaj-dobavitel...
Kako bo potem jamral?
stara mama je izjavil:
Kurim na drva in ne razumem vsega hudovanja, razburjanja, preklinjanja ter trditev, da bo kdo zmrzoval?
Še več:
Neverjetno, vem, vse kar moraš storit je posekat, razcepit in po sušenju naložit v peč.
Ej.. To moreš pa že delat.
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 2dark ()
jan_g ::
Tole ti bo relevantno:
Skratka prebivalci Maribora so talci NSijeve privatizacije oskrbe s plinom.
Razumem poanto, ampak to ne pomeni, da bo kdo zmrzoval. Bi pa bilo lepo videti, cene prej in potem za MB, da se lahko primerja z LJ. In jasno, tisti, ki lahko, naj čimprej zamenja ponudnika.
Tole ti bo relevantno:
Razumem poanto, ampak to ne pomeni, da bo kdo zmrzoval. Bi pa bilo lepo videti, cene prej in potem za MB, da se lahko primerja z LJ. In jasno, tisti, ki lahko, naj čimprej zamenja ponudnika.
Bo, ko bojo lokalno energetiko uničili, gen-i bo začel navijati cene, novih koncesij za distribucijo plina pa ne bojo več delili.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/e...
Zgodovina sprememb…
stara mama ::
2dark ::
Tole ti bo relevantno:
Mogoče se preseliš v Ljubljano. Po možnosti na VIč. Tam boš dobil poceni stanovanje. In ogravenje.
(> _ <)
(>🍫 )
stara mama je izjavil:
Že daleč pred teboj, prišlek.
Ko si še v plenice kakal.
Ne biti tako prepričan. Je pa res, da si brez poznavanja razlike med agregatnimi stanji in plinom in drvi, si verjetno kakšen metuzalem, ki mu že možgani malo propadajo. Danes 6 letnika vprašaš, če so drva enako kot plin, pa mu bo jasno, tebi očitno ni. Alzheimerjeva? Mogoče Parkinsonova? Tumor na možganih?
jan_g ::
Tole ti bo relevantno:
Bo, ko bojo lokalno energetiko uničili, gen-i bo začel navijati cene, novih koncesij za distribucijo plina pa ne bojo več delili.
Iz članka cena za MB ni razvidna. Je pa zanimivo, da je regulirana cena pri 73 evrih. Torej, če Energetika MB dvigne za 20%, je pred tem že imela toliko nižjo ceno od regulirane?
Ne biti tako prepričan. Je pa res, da si brez poznavanja razlike med agregatnimi stanji in plinom in drvi, si verjetno kakšen metuzalem, ki mu že možgani malo propadajo. Danes 6 letnika vprašaš, če so drva enako kot plin, pa mu bo jasno, tebi očitno ni. Alzheimerjeva? Mogoče Parkinsonova? Tumor na možganih?
Ne sodi drugih po sebi. Slabo vzgojo si imel.
stara mama je izjavil:
Ne sodi drugih po sebi. Slabo vzgojo si imel.
Ja, le preberi svoj odgovor.
stara mama je izjavil:
Ja, le preberi svoj odgovor.
Ne vem no, tebe bo zeblo, js pa s tem nimam niti najmanj težav. Pa mi dol visi za agregatna stanja.
Imaš pa velike težave z razumevanjem teme. Obstajata dve možnosti, ali ti že možgani gnijejo in ne razumeš, da ne govorimo o drvih, ali pa si še en navijač NSi, ki je prišel prikrivat dejstvo, da NSi privatizira plinsko distribucijo v Mariboru.
WhiteAngel ::
stara mama je izjavil:
Ne sam, da si v bajti v kratki majci, grejejo te tudi zunaj, ko drevesa podiraš, žagaš, cepiš in potem zlagaš v skladnco
PacificBlue ::
WhiteAngel je izjavil:
stara mama je izjavil:
Ne sam, da si v bajti v kratki majci, grejejo te tudi zunaj, ko drevesa podiraš, žagaš, cepiš in potem zlagaš v skladnco
Saj te tudi plin dvakrat pogreje. Ko ga kuriš in ko dobiš položnico..:>
:3
Gagatronix ::
FireSnake ::
Gagatronix je izjavil:
Pomojem bi nezdravljenim shizofrenikom morali prepovedati odpirat teme na slo-techu.
Potem lahko banas s slo-techa 99% Stajerske.
Kaj so pa tebi storili?
Ali pa te samo ego matra?
AgJ1 ::
Zakaj bi MB zmrzoval? Drugače pa, če gre verjeti novicam, je GEN-I znižal ceno še bolj kot Energetika Ljubljana.
Kaj?! A ni po besedah OPa NSi tam glavni in hočejo kot hudič uničit vse dobro na svetu?
O hudič, pa je šlo vse po vodi!
stara mama je izjavil:
Še več:
Nepredstavljivo mi je, da leta 2023 nekdo, pa ne glede kakšen kmet je, ne razume razlike med vsaj agregatnimi stanji in so zanj drva enaka kot plin in potem piše v temi, ki govori o plinu.
To še ni vse, eni uspejo na temi o plinu pisat o SDS piknikih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AgJ1 ()
Imaš pa velike težave z razumevanjem teme.
Kolikor razumem je težava v cenah ogrevanja, ter da je ogrevanje zelo draga zadeva.
Pa še vedno ne razumem, da se nekateri grete tako drage hece, kot je ogrevanje na plin.
Mi na kraj pameti ne pade, da nastavim tazadnjo kateremukoli energetskemu distributerju - torej si zaradi takih dejanj tisti z okvaro možganov najverjetneje ti - kot pravim ne sodi drugih po sebi.
Gagatronix je izjavil:
Meni ? Nic. Ampak vedno sproti dokazujejo, da jim primanjkuje psihiatrov.
Svoje objave kdaj prebereš še enkrat?
Če premoreš vsaj malo samokritike ti bo na momente zelo nerodno.
stara mama je izjavil:
Pa še vedno ne razumem, da se nekateri grete tako drage hece, kot je ogrevanje na plin.
Lani je bila moja največja položnica 36EUR.
Poleti: 8EUR
Govorim skupaj z omrežnino.
Temperatura v stanovanju: 23°C
Peč: plinksa kondenzacijka. Nekaj takega:
https://www.viessmann.si/sl/stanovanjsk...
Če imaš ti svoja drva in računaš svoje delo (če ga ceniš) se ti ogrevaš dražje od mene.
Kaj bova pa zdaj rekla?
Vse, kar moram pa jaz storiti je nastaviti temperaturo na termostatu.
Gagatronix je izjavil:
Jaz samo ogledalo nastavljam.
Ne bo držalo.
Vir
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
PersonaRuda ::
Zanimiv razplet dogodkov, izgleda, da bo Maribor dvignil cene plina, kljub rekordni brezposelnosti, Ljubljana, s tem groznim groznim županom Jankovičem, pa bo plin pocenila.
Pa sploh ne za tako malo.
Kaj je prineslo v ponovno situacijo, da Mariborčani siromašijo Mariborčane še bolj, gre samo za nesposobno vodstvo občine, ali čisto pokvarjenost?
Je na štajerskem res tako težko biti sposoben župan, ki dela za dobro svojih občanov, kljub temu, da pol Srb (ki mu mariborski desničarji pripisujejo vse grozno, najbolj grozno in najgroznejše) to zmore z levo roko v Ljubljani?
Mešaš jabolke in hruške. Če bi Maribor ali katerakoli druga občina dobila dodatnih +100 milijonov več kot ji v resnici pripada in to vsako leto, potem bi lahko takšne občine naredile marsikaj kot brez tega denarja ne morejo (infrastrukturo, nižanje cen energije...). In ko bodo Ljubljani (seveda nikoli) to ukinili, bo tudi občina Ljubljana primorana šparati na projektih in dvigovati cene energij.
Zaključek: sedaj dobijo vse občine nekje 500€ po prebivalcu. Ljubljana pa edina 500€ po prebivalcu + bonus 100.000.000€ ekstra. Lahko je potem biti pameten, če imaš na razpolago dodaten denar, katerega samo občina LJ od države dobi.
PersonaRuda je izjavil:
Zanimiv razplet dogodkov, izgleda, da bo Maribor dvignil cene plina, kljub rekordni brezposelnosti, Ljubljana, s tem groznim groznim županom Jankovičem, pa bo plin pocenila.
Kaj je prineslo v ponovno situacijo, da Mariborčani siromašijo Mariborčane še bolj, gre samo za nesposobno vodstvo občine, ali čisto pokvarjenost?
Je na štajerskem res tako težko biti sposoben župan, ki dela za dobro svojih občanov, kljub temu, da pol Srb (ki mu mariborski desničarji pripisujejo vse grozno, najbolj grozno in najgroznejše) to zmore z levo roko v Ljubljani?
Mešaš jabolke in hruške. Če bi Maribor ali katerakoli druga občina dobila dodatnih +100 milijonov več kot ji v resnici pripada in to vsako leto, potem bi lahko takšne občine naredile marsikaj kot brez tega denarja ne morejo (infrastrukturo, nižanje cen energije...). In ko bodo Ljubljani (seveda nikoli) to ukinili, bo tudi občina Ljubljana primorana šparati na projektih in dvigovati cene energij.
Zaključek: sedaj dobijo vse občine nekje 500EUR po prebivalcu. Ljubljana pa edina 500EUR po prebivalcu + bonus 100.000.000EUR ekstra. Lahko je potem biti pameten, če imaš na razpolago dodaten denar, katerega samo občina LJ od države dobi.
Tudi mene zanima kaksen vir, da nisi samo eden tistih Štajercev, ki jih je Gagatronix omenil in bi potrebovali resno psihiatrično oskrbo.
Razen tega, ne razumem, kaj bi pikzigmar rad pravzaprav povedal, da je vredu, da vas lastna občina in stranka NSi odira do gat zato ker Ljubljane ne (ker nismo tako nori, da bi volili karkoli na ruralni desnici)?
Si padel iz pograda na glavo?
Zgodovina sprememb…
Ljubljano in zažirali tudi njo...
Ti se pa malo izobrazi kam se davki stekajo (in kje se jih največ porabi).
Sramota, da ne poznata sprejetega zakona o glavnem mestu, katerega je Pahor sprejel in od takrat dobiva Ljubljana dodaten denar. Danes to znaša 100.000.000€. Začelo pa se je leta 2009 s "samo" 15 milijoni:
Citirano iz medijev:
Leta 2009 je vlada Boruta Pahorja z zakonom o glavnem mestu Ljubljani podelila dodatnih 15 milijonov evrov. Pojavile so se tudi špekulacije, da je bila to protiusluga vlade Zoranu Jankoviću, ker je na volitvah podprl levi trojček, ki je sestavljal vlado.
In lahko je biti pameten kako ustvarjaš in se širiš, če pa dobivaš dodaten denar, katerega druge občine ne dobijo. Torej Ljubljana dobi povprečnino na živečega prebivalca + bonus. Druge občine pa se morejo znajti samo s to povprečnino.
Ne bom vam dajal več linkov, ker je ogromno člankov o sprejetem zakonu: "zakon o glavnem mestu". Googlajte lenuhi levuharski in naslednjič prosim ne pametujte, ker bi vsaka občina lahko naredila več, če bi prejemala dodaten denar kot to prejema Ljubljana.
arnecan1 ::
Človek bi mislil, da bosta gagi in nisa jutri organizirala protestni shod v Vzhodni Sloveniji in bodo tam malo pretepali ljudi. Baje je bolj razburljivo kakor preko tipkovnice. Pa zraven lahko vzameta Zlatana Čordića in Anisa Ličino. Za število. Da bosta bolj močna.
24. september 2009 ob 21.47
Vlada Ljubljani dodelila dodatni denar
Novelo zakona morajo potrditi še poslanci
Vlada bo z novelo zakona o glavnem mestu mestni občini Ljubljana določila dodaten vir financiranja. V letu 2010 naj bi MOL dobil okoli 15 milijonov evrov.
https://www.rtvslo.si/slovenija/vlada-l...
Rudolf Maister se obrača v grobu, ko posluša primitivne žalitve ljubljanskih čefurjev in mešancev ter anarhističnih poturic in janičarjev. Povrhu tega so še to ponavadi "strpni antirasisti" leve provenience. Dvomim, da se je Maister boril za takšno Slovenijo in takšne prebivalce. Mogoče bi bilo bolje, da bi ostali pod Avstrijci, Ljubljana pa bi bila danes pašaluk.
Človek bi mislil, da bosta gagi in nisa jutri organizirala protestni shod v Vzhodni Sloveniji in bodo tam malo pretepali ljudi. Baje je bolj razburljivo kakor preko tipkovnice. Pa zraven lahko vzameta Zlatana Čordića in Anisa Ličino. Za število. Da bosta bolj močna.
Pretepanje je desnicarska metoda (B&H PRESS). Ne mesaj mene s to golaznijo.
Janković ne izključuje možnosti ustavnega spora
Zoran Janković glede novele zakona o glavnem mestu, ki jo predlaga vlada, ne izključuje možnosti ustavnega spora. Od države namreč pričakuje 60 milijonov evrov in ne 15, ki jih predvideva novela.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/j...
Lahko je graditi in še širiti, če edini prejemaš dodaten denar od države. Drugim občinam pa prst v rit.
PersonaRuda je izjavil:
Včasih se je handlal za dodatnih 60 milijonov in v štartu dobil le 15 milijonov. Danes pa ta znesek znaša 100 milijonov.
Janković ne izključuje možnosti ustavnega spora
Zoran Janković glede novele zakona o glavnem mestu, ki jo predlaga vlada, ne izključuje možnosti ustavnega spora. Od države namreč pričakuje 60 milijonov evrov in ne 15, ki jih predvideva novela.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/j...
Lahko je graditi in še širiti, če edini prejemaš dodaten denar od države. Drugim občinam pa prst v rit.
Ne, Mariborčanom prst v rit ker lažejo in ne navedejo konkretnega zakona. Še kar čakam na vir.
Zakaj ne spišejo zakona o dodatnem financiranju občin in da bi potem dobile vse občine sorazmerni delež tega dodatka do katerega je upravičena samo občina Ljubljana?
Ne, Mariborčanom prst v rit ker lažejo in ne navedejo konkretnega zakona. Še kar čakam na vir.
Kaj ti res ne znaš googlati?
Ti imaš res neke posebne potrebe. Evo ti ta zakon ZGMRS, do katerega nisi znal sam priti:
http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPred...
Zakon o glavnem mestu Republike Slovenije (ZGMRS)
Zakon o glavnem mestu Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 22/04, 110/09 in 59/17)
Veselo branje tega zakona. Imaš še pdf priponko. Le slikanice ni tako, tako da ne vem, če ti bo vso to besedilo kaj koristilo glede na tvoje sposobnosti.
Sramota, da imajo takšni kot je @nisahe volilno pravico.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PersonaRuda ()
PersonaRuda je izjavil:
Če si funkcionalno nepismen to ni moj problem. Dobil si zakon, dobil si vir/linke, kateri dokazujejo, da občina Ljubljana preko zakona o glavnem mestu prejema dodatek v višini več deset milijonov evrov letno. Zdaj, če ne znaš brati potem prosi mamo ali kakšnega sorodnika, rejnika, da ti vse to prebere in raztolmači. Jaz ti tega ne mislim delati. Izguba časa. In četudi vse to naredim spet ne bodo tvoji možgani tega zaznali. V glaven jaz sem svoje delo opravil, dobil si link do zakona, link do člankov. Case closed. Ti pa dalje izigravaj butla.
Ne, dobil sem nekaj, kjer tega podatka ni, ker je pač samo še ena zlonamerna laž Mariborskih fašistov, ki ne prenesejo misli, da so RES tako mnogo bolj nesposobni od Ljubljančanov. In potem si sestavljate pravljice, kaj je v zakonih in kaj ni.
Razen tega, bodite srečni, da ne dobite nobenega denarja od države, pravzaprav bi vam bilo treba vsega ukiniti, ker bi ga tako ali tako samo ukradli. Kot, da bi v Romsko naselje peljal denar.
Zgodovina sprememb…
PersonaRuda je izjavil:
Če si funkcionalno nepismen to ni moj problem. Dobil si zakon, dobil si vir/linke, kateri dokazujejo, da občina Ljubljana preko zakona o glavnem mestu prejema dodatek v višini več deset milijonov evrov letno. Zdaj, če ne znaš brati potem prosi mamo ali kakšnega sorodnika, rejnika, da ti vse to prebere in raztolmači. Jaz ti tega ne mislim delati. Izguba časa. In četudi vse to naredim spet ne bodo tvoji možgani tega zaznali. V glaven jaz sem svoje delo opravil, dobil si link do zakona, link do člankov. Case closed. Ti pa dalje izigravaj butla.
Ne, dobil sem nekaj, kjer tega podatka ni, ker je pač samo še ena zlonamerna laž Mariborskih fašistov
Ti res ne znaš brati?
Vlada bo z novelo zakona o glavnem mestu mestni občini Ljubljana določila dodaten vir financiranja. V letu 2010 naj bi MOL dobil okoli 15 milijonov evrov.
Kaj tebi tukaj ni jasno? Napisal sem, da Ljubljana dobi dodaten denar, katerega druge občine ne dobijo in da dosti lažje posluješ, če imaš dodaten denar. Lahko več vlagaš v infrastrukturo ali znižaš ceno plina. Kaj od tega ne drži?
Meni se vedno bolj zdi, da si ti res kratke pameti, da ne razumeš pomena teh zapisov:
AgJ1 ::
A si iz Maribora? Ne? Zakaj se potem vtikuješ v stvari Mariborčanov, čuj?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AgJ1 ()
PersonaRuda je izjavil:
PersonaRuda je izjavil:
Ne, dobil sem nekaj, kjer tega podatka ni, ker je pač samo še ena zlonamerna laž Mariborskih fašistov
Ti res ne znaš brati?
Kaj tebi tukaj ni jasno? Napisal sem, da Ljubljana dobi dodaten denar, katerega druge občine ne dobijo in da dosti lažje posluješ, če imaš dodaten denar. Lahko več vlagaš v infrastrukturo ali znižaš ceno plina. Kaj od tega ne drži?
Meni se vedno bolj zdi, da si ti res kratke pameti, da ne razumeš pomena teh zapisov:
Ja in? Samo poplačilo računov. Mimogrede, govoril si o 100.000 miljonih, izgleda, da haluciniraš.
Ti jaz nekaj drugega pokažem?
Večer, 14.1.2023:
https://web.archive.org/web/20230116063...
Prihodki proračuna za leto 2023 bi po predlogu mestne uprave znašali kar 191,12 milijona evrov; občina bi se dodatno zadolžila za 27 milijonov evrov. Mariborski mestni svetniki bodo o proračunu za leto 2023 razpravljali in odločali v četrtek, 26. januarja
Mariborinfo: 8. 9. 2023
https://mariborinfo.com/novica/lokalno/...
Nobena skrivnost ni, da se Mestna občina Maribor sooča s finančnimi težavami. Župan Arsenovič pojasnjuje, da težave povzroča predvsem podfinanciranost s strani države. Kako komentira novico, da je denarja za plače le še za dva meseca?
Proračun ste imeli rekordni, 218,12 miljonov evrov, od januarja do septembra, vam ga je ratalo toliko pokrasti, da niti za plača občinskih birokratov ni. Kriva je pa Ljubljana, mar ne? Tako kot za plin in vse ostalo... luzerji.
Mimogrede, občina dobiva denar od dohodnin v njej živečih, kjer je že prvi ogromen natega Ljubljane s strani države, naj lepo nakazuje denar od dohodnine tistih, ki tu delajo. Na ta način letno izgubimo precej več kot 100 miljonov, pa še mesto uničujete in servisirati ga moramo za vami, čeprav nimamo od vozačev čisto nič.
In zdaj je Ljubljana kriva, da v Mariboru nihče noče živeti, tisti, ki pa ostanejo imajo v povprečju več kot pol nižje plače kot v Ljubljani? Fašist zmešani.
Zgodovina sprememb…
Invictus ::
Mariborčani so si kar sami krivi za svoj status, saj so vedno izvolili kretenske in nesposobne župane.
Jankovič je sicer svoje vrste baraba, ampak je pa naredil za mesto več kot vsi prejšnji župani skupaj. Tako za samo infrastrukturo kot same Ljubljančane.
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Maribor je vso svojo infgrastrukturo prodal francoski multinacionalki. Tako, da je tam infrastruktura v privat rokah. Zato lahko dražijo po mili volji...
Energetika Maribor ima za direktorja pajdaša NSi, ravno tako je Gen-I pod kontrolo NSi. Gre za namerno uničevanje družbene oz. občinske lastnine za večje zaslužke Gen-I.
Zgodovina sprememb…
Kriva je pa Ljubljana, mar ne?
Funkcionalno nepismeni, nikjer nisem napisal da je kriva Ljubljana, ampak sem ti odgovoril na tvoj 1. post iz te teme, da lahko Ljubljana prosperira, če pa dobiva dodaten denar do katerega pa druge občine niso upravičene. In če bi Maribor, kateri je za 1/3 Ljubljane po prebivalstvu od leta 2010 dobil 1/3 tega več 100 milijonskega zneska katerega je prejela Ljubljana, bi se tudi v Mariboru lahko igračkali in več za infrastrukturo naredili in tudi znižali ceno plina, ker bi občina imela več denarja kot ga ima sedaj, ko tega dodatka ne dobi.
Gagatronix je izjavil:
Se vedno nisi predlozil verodostojnega vira o 100 milijonih. Novica na spletnem novicarskem portalu to pac ni, ker po taki logiki bi bila Demokracija najbolj verodostojen vir na svetu.
Zmotil sem se. 15 milijonov je letno. 13 let x 15 milijonov = 195 milijonov dodatnega denarja do katerega pa druge občine niso upravičene. Če to preslikamo na Maribor bi to bilo 5 milijonov letno x 13 let = 65 milijonov dodatnega denarja, katerega ni dobil in s katerim bi se dalo marsikaj postoriti.
Kar želim povedati, da če daš, da vsem ali pa nobenemu. Ne pa da vsi dobijo povprečnino po prebivalstvu, Ljubljana pa še dodatno +15 milijonov EUR od države.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PersonaRuda ()
PersonaRuda je izjavil:
Gagatronix je izjavil:
Se vedno nisi predlozil verodostojnega vira o 100 milijonih. Novica na spletnem novicarskem portalu to pac ni, ker po taki logiki bi bila Demokracija najbolj verodostojen vir na svetu.
Zmotil sem se. 15 milijonov je letno. 13 let x 15 milijonov = 195 milijonov dodatnega denarja do katerega pa druge občine niso upravičene. Če to preslikamo na Maribor bi to bilo 5 milijonov letno x 13 let = 65 milijonov dodatnega denarja, katerega ni dobil in s katerim bi se dalo marsikaj postoriti.
Kar želim povedati, da če daš, da vsem ali pa nobenemu. Ne pa da vsi dobijo povprečnino po prebivalstvu, Ljubljana pa še dodatno +15 milijonov EUR od države.
Rofl, a ti sploh veš kakšen prdec v morje je to za mesto s 300.000 prebivalci??
To je pa to, ko kmetavz bere neke številke in se mu v okviru njegovega hlevčka zdijo ogromne.
Da ti povem za tvoj mali primitivni svet: Maribor je imel letos več kot 200 miljonov proračuna. Pa mu ni treba vsak dan gostiti 100.000 avtomobilov in ne vzdržuje sam svojih cest.
(ne vem ali bi zavidljivemu šalabajzerju iz vukjebine povedal... lahko samomor naredi....ma ja, ga ni škoda....)
Ljubljana ima 443 miljonov letnega proračuna. O kakšnih smešnem drobižu ti govoriš?
Če bi rad krivice reševal, se začni zavzemati, da se plačuje v občinski proračun na podlagi kje delaš in ne kje živiš.
Ker tukaj pa država res ukrade 100 miljonov letno, zato, da ne propadejo občine 100km v vse smeri okrog Ljubljane. Tako, da smo upravičeni do 10x zneska, ki nam ga očitaš.
Šalabajzer.
Zgodovina sprememb…
[
Rofl, a ti sploh veš kakšen prdec v morje je to za mesto s 300.000 prebivalci??
To je pa to, ko kmetavz bere neke številke in se mu v okviru njegovega hlevčka zdijo ogromne.
Če je to prdec v morje, zakaj so potem sploh sprejeli leta 2009 (Pahorjeva vlada) to novelo zakona o glavnem mestu? Zakaj se občina Ljubljana ne odpove temu denarju? Ali pa zakaj potem ostalim ne dajo sorazmerni delež tega denarja? Mariboru recimo 5 milijonov letno.
In to je ravno ta razlika na tehtnici. Ljubljana dobi dodatnih 15 milijonov od države in lahko zniža ceno plina, Maribor pa ne dobi dodatnih 5 milijonov in mora povišati ceno plina. V 1. postu si se spraševal zakaj Ljubljana znižuje ceno plina, Maribor pa jo povečuje. In odgovor je ravno v teh dodatnih 15 milijonih, katere dobi Ljubljana od države.
Case closed.
Tema se lahko zaklene, ker je OP dobil odgovor na svoj 1. post, kateri se je glasil:
Mar Štajerci niso sposobni tega, kar lahko naredi en balkanec brez posebnega truda? Še kar žalostno... spet jih bo zeblo, vmes pa se bojo greli s sovraštvom izhajajočim iz samopomilovanja... me zanima, ali bojo zdaj dojeli, da jih (SPET - Kangler(tm) in desnica služijo na njihovih plečih) zajedajo Mariborčani in ne Ljubljančani.
Da vidimo ali bo intelekt prevladal, sem malo skeptičen, ampak pustimo se presenetiti.
.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zamenjava ponudnika- Poceni plin (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24066 (5420) | chucki |
» | Lokalne volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 48258 (41778) | SimplyMiha |
» | Mestna ObčinaOddelek: Loža | 4604 (3734) | Nesta |