» »

Ameriške volitve 2024

Ameriške volitve 2024

Temo vidijo: vsi
««
17 / 19
»»

gozdar1 ::

Realnost v kateri živij nekateri.

CoolBits ::

Nihče pa se ne vpraša od kje je tak dementen človek, ki je imel rally-je na malih na pol praznih parkiriščih, dobil 81 milijonov glasov?
To bo šele pestro :))

pangro ::

Od kje? Vse izvira iz mržnje do trumpa. Brez skrbi mobilizacija demokratske strani bo spet epska. Republikanci stavijo na najbolj očitnega narcisa v zgodovini in to njih jebe. Biden je lahek plen če bi koga normalnega poslali napram njemu.

DarwiN ::

Chalky, seveda ne vem, kdo si. Moj komentar je letel splošno na desničarje in še posebej trumpeljce, in res sem po krivem predpostavil, da si eden od njih. Honest mistake. Če bi lahk editiral zgornji post, bi v oklepaju dodal (če nisi desničar, se ta komentar tebe ne tiče). Ampak ...
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

pangro ::

gozdar1 je izjavil:

Uf, glede na pro kremeljsko ofenzivo tu gori je bil intervju še večji strel v koleno, kot izgleda. Za maga je bil občutno predolg in brez reptil teorij zarot, pod rugi strani pa je putin samo povedal kar že vemo samo, da tega več niti ne skriva.


Ja res je intervju je bil res kontraproduktiven. Pa intervju je bil ravno v tem času ko se demokrati borijo za nov ukrajinski paket se vprašaš lahko ali je to le naključje?

pangro ::

DarwiN je izjavil:

Sem ti namignil en kriterij, po katerem lahko določiš kredibilne medije in fake news medije oziroma novinarje in propagandiste. Znanost oziroma kako mediji poročajo o znanstvenih temah. Kdo poroča objektivno in kdo se zateka k teorijam zarot.

Primer: More than 99.9% of studies agree: Humans caused climate change.

Kredibilni novinar bo objektivno poročal na to temo, intervjujal priznane klimatologe in ne tiste, ki so diplomirali na Trumpovi univerzi. Pomeni, da takoj, ko naletiš na novinarja oziroma "novinarja", ki poroča na primer, da je GW velika kitajska zarota, da so toplogredni plini whatever, kritizira in vzbuja dvom v človekov boj proti klimatskim spremembam, itd... BOOOOM, fake news poročevalec. Praviloma namreč sledi, da takšna oseba zavajajoče poroča tudi o drugih temah, bodisi o ukradenih volitvah, imigrantih, covidu, whatever.

Iz tega lahko kar poslošeno ugotovimo, da so levičarski mediji kredibilni, desničarski pa fake news. Seveda to ne velja v absolutnem smislu. Gre za spekter, a ne.. Tako kot si ti 90% hetero in 10% pederčina, tako tudi novinarji niso 100% fake oziroma 100% kredibilni. Levi so ~90% objektivni, desni pa ~90% fake.

Skratka, Tucker je na tem testu padel že milijonkrat, pravzaprav skoraj vsakič, ko sede pred kamero. 100% fake news propagandist brez kanjčka dvoma! Zdaj pa mi ti pokaži novinarja na CNN ali MSNBC ali kateregakoli levo usmerjenega novinarja, ki konstantno pljuva po klimatologih in širi teorije zarote o globalnem segrevanju. Ga pri priči skenslam in označim za fakenewsovca.

Spoštovani kolega.


Znanost je odličen kriterij za kredibilnost. Naj še jaz tukaj dodam še en kriterij kredibilnosti. To je gibanje finančnih trgov. Med finančno krizo 2008-09 ko je fed lansiral QE so desni retardi pa razni alex jonesi in pa seveda judge napoletano ki ga poldi tako vztrajno lima tukaj napovedovali inflacijski armageddon,propad fiat sistema, zaton amerike in dokončen vzpon kitajske. Podledično so pumpal ceno zlata in večino folka namamil nekje pri vrhu. Seveda na koncu se ni nič od tega uresnićilo. Folk ki jim je pa nasedel so pa utrpeli ogromne izgube pa da ne omenjam oportunitetne izgube ko so naslednja leta samo nemo opazovali vzpon zda in dolarja. Seveda razni judge napoletanoti niso nikdar sprejeli odgovornosti ali updejtali svoja dognanja ampak śe vedno nabijajo eno in isto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pangro ()

DarwiN ::

Ja, Poldi naj raje ostane pri Greenwaldu, ker človek dejansko deluje napol normalen v primerjavi z MAGAtardi na Foxu in Newsmaxu.

Dodam še epski bonus glede ekonomije:


Me zanima, kaj trumptardom dogaja v glavi, ko tako pridejo v stik z realnostjo.. Vso življenje podvrženi pranju možganov. Od drugega leta starosti najprej v cerkvi, potem kasneje pa še preko fake newsa, da se jim ustvari alternativno vesolje, kjer se vse, vključno z zakoni narave, podreja njihovim željam.

In potem jim nekdo za trenutek pove resnico. IMHO se zgodi nek glitch v njihovih glavah, zadevo ignorirajo, nemudoma preklopijo kanal or something. :D
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

DarwiN ::

Še en komičen posnetek na to temo alternativnega vesolja. Prisežem, da je povsem možno, da trenutno samo v Ameriki živi milijon zombijev, ki so prepričani, da je Trump še vedno predsednik!!! 8-)

Res kratka zadeva (vem, da znajo bit ti videji nadležni, ampak tole je must see :D):

You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Poldi112 ::

Pa če si ogledamo še odziv "kredibilnih novinarjskih hiš na Tuckerjev intervju"

CNN: https://edition.cnn.com/2024/02/08/medi...

Putin walks away with propaganda victory after Tucker Carlson's softball interview

It's evident now why Vladimir Putin granted an interview to Tucker Carlson.

Instead of pressing Putin on the many topics at hand, including credible accusations Russia has committed war crimes and the imprisonment of opposition leader Alexei Navalny, Carlson allowed the autocrat a free lane to manipulate the public and tell his version of history, no matter how deceptive it may have been.


Tako kot CNN, ki redno sprašuje Bidna glede Assange-a ter vojnih zločinov ukrajincev?

Seveda kot je v navadi nikjer ne razložijo svojim bralcem, kaj točno od tega, kar je Putin povedal, ne drži.

Or to put it more plainly, Carlson provided Putin a platform to spread his propaganda to a global audience with little to no scrutiny of his claims.


Zanimivo, da tudi CNN nikjer ne poda kontra argumentov - zgolj puhlice.

In some cases, Carlson even fed into Putin's narratives. For instance, Putin advanced an absurd deep state-style conspiracy theory that the U.S. government is not controlled by its elected leaders but by unelected powers at the Central Intelligence Agency who direct the president like a puppet from the shadows.


Ker seveda vsi vemo, da je FBI apolitična organizacija, CIA pa se ne vmešava v lokalno politiko, saj ji mandat to prepoveduje.
Medtem ko so "kredibilni novinarji" za Russiagate dobili ceno Pulitzerja. Zakaj bi torej kdo dvomil v njih?

Immediately after Carlson published the chat online, Putin's mouthpieces rushed to amplify it.


Pa smo spet pri putinistih, ki si drznejo odstopadi od uradne narative.

"VLADIMIR PUTIN'S INTERVIEW GAINS OVER 20 MILLION VIEWERS IN FIRST TWO HOURS," RT boasted in one on-screen graphic.

None of this should come as any surprise.


To je pa celo res - če leta prodajaš bučke tipa WMD, na koncu ostaneš zgolj z Gozdarji, Darwini in Pangroti.



Washington Post: https://www.washingtonpost.com/style/me...

The big problem with Tucker Carlson's hyped Putin interview

It was none other than Putin himself, whom the erstwhile cable-news star somehow let ramble to the point of tedium


Kot vsi vemo, pravi novinar gostu ne dovoli, da razvije argument, ampak ga omeji na max 30 sec.

Tucker Carlson's interview with Russian President Vladimir Putin in Moscow should have been a big win for both of them.


Mar ni bil? Zakaj torej taka histerija, da nas je Hillary Clinton še pred objavo opozoriti, da gre za propagando?

But Carlson's much-touted interview, recorded on Tuesday and released on Thursday evening, ran into a problem as soon as it began. In his attempt to justify the invasion, Putin spent a significant part of the interview focused on a tedious recounting of Russian and Ukrainian history, to the point that Carlson became irritated and the two began to clash.


Hud problem, ja, osvetliti lokalno zgodovinsko ozadje, da bo tuje občinstvo oz. novinar razumel, o čem je govora.

Putin's lengthy version of the history between the two countries -- which he's laid out before, and has been criticized as a revisionist pretext for war by some historians


Še kar pa čakamo, da nam "kredibilini novinarji" napišejo kaj več od "zlobna propaganda".

But that rambling account seems unlikely to resonate with Carlson's die-hard conservative audience in the United States.


Ja, video je tako zelo popularen, ker die hard konzervativci konzumirajo Fox in ne marajo zgodovine?

But in Moscow, Carlson was a bystander for much of his own interview, interjecting only briefly.


Zato pa imamo goro "kredibilnih" novinarjev, ki bodo lahko na dolgo in široko za svoje bralce argumentirali, kaj vse je propaganda.

He also didn't ask the Russian president about a number of challenging topics, from Russian atrocities in Ukraine to Putin's attacks on internal dissent.


Kaj to briga američane? Njih skrbi vojna z rusi ter masovno financiranje Ukrajinske "dikatature", medtem ko američani taborijo po cestah.

Carlson has called Ukraine an undemocratic "client state" used to provoke Russia into war, words that echoed Putin so closely that an anti-Trump Republican group created a viral video in 2023 that paired Carlson's rhetoric with Putin's.


Sonce je rumeno, pa če to reče Putin ali Carlson. Od novinarjev pričakujem arguemnt, kako je Ukrajina demokracija, če so američani naredili puč, Zelenski pa prepovedal svobodne medije, opozicijo ter volitve.


NY Times: https://www.nytimes.com/2022/02/21/worl...

Putin Calls Ukrainian Statehood a Fiction. History Suggests Otherwise.


Pa da slišimo to zgodovino.

In a speech, President Vladimir V. Putin bent Ukraine's complex history into his own version that served as a justification for his cleaving off more of its territory.


Simpatičen spin, vreden NY Times.

In his speech to the Russian nation on Monday, President Vladimir V. Putin buoyed his case for codifying the cleavage of two rebel territories from Ukraine by arguing that the very idea of Ukrainian statehood was a fiction.


Nope - Putin je bil zelo jasen, da če ukrajinci želijo svojo državo, naj jo imajo - samo brez da ogroža njih (se pravi nevtralnost).

With a conviction of an authoritarian unburdened by historical nuance, Mr. Putin declared Ukraine an invention of the Bolshevik revolutionary leader, Vladimir Lenin, who he said had mistakenly endowed Ukraine with a sense of statehood by allowing it autonomy within the newly created Soviet state.

"Modern Ukraine was entirely and fully created by Russia, more specifically the Bolshevik, communist Russia," Mr. Putin said. "This process began practically immediately after the 1917 revolution, and moreover Lenin and his associates did it in the sloppiest way in relation to Russia -- by dividing, tearing from her pieces of her own historical territory."

In kako je bilo v resnici?

As a misreading of history, it was extreme even by the standards of Mr. Putin, a former K.G.B. officer who has declared the Soviet Union's collapse the greatest geopolitical catastrophe of the 20th century.


Kot se za zahodne propagandiste spodobi, tu ponvno navajajo izjavo, iztrgano iz konteksta. Kar so "pozabili" dodati je, da je v nadaljevanju Putin rekel, "Anyone who doesn't regret the passing of the Soviet Union has no heart. Anyone who wants it restored has no brains."

But the historical reality of Ukraine is complicated, a thousand-year history of changing religions, borders and peoples. The capital, Kyiv, was established hundreds of years before Moscow, and both Russians and Ukrainians claim it as a birthplace of their modern cultures, religion and language.


Je Putin morda trdil drugače?

Parts of modern-day Ukraine did indeed reside for centuries within the Russian empire. But other parts in the west fell under the jurisdiction of the Austro-Hungarian empire, Poland or Lithuania.

O čemer je govoril o uvodu, medtem ko je članek napisan tako, da dobiš občutek, da navajajo kontraarguemnte.

Putin's argument today that Ukraine is historically subsumed by Russia is just not right," said Cliff Kupchan, chairman of the Eurasia Group, a political risk consulting organization. While the themes of Mr. Putin's speech were not new for the Russian leader, Mr. Kupchan said, "the breadth and vehemence with which he went after all things Ukrainian was remarkable.


Tega ni nikjer zagovarjal - za zahoni del je jasno rekel, da nikoli ni bil ruski.

This is just madness," he said."It was not Moscow that granted Ukraine's independence in 1991, but the Ukrainian people, who voted resoundingly to leave the Soviet Union in a democratic referendum.

Kretenizem - seveda so jim rusi podarili neodvisnost - če bi rusi rekli ne, bi si Ukrajina lahko z referendumom zgolj obrisala zadnjico.

Now, with an estimated 190,000 Russian troops surrounding Ukraine like a sickle, Mr. Putin's declaration that Ukraine's very existence as a sovereign state was the result of historical error threatened to send a shudder through all the lands once under Moscow's dominion. It also elicited expressions of contempt from Ukrainians.


Neumnost - je zelo jasno rekel, da če želijo ukrajinci iti po svoje, naj gredo. Povezava z agresorjem je pa pač no-go.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

pangro ::

Darwin@ Predsvem iščejo izgovore ki itak na koncu zvenijo na pol shizofreno. Poznam par folka ki so ob omenjeni finacni krizi konzumirali na veliko desnakarske teorije. V naslednjih letih ko sem jih spraseval kaj se je zgodilo z njihovimi napovedmi so rekli da je itak vse zamnipulirano. Na vprasanje zakaj dolar ni propadel mi je nekdo odgovoril da so si ameri naprintali dolarje in z njimi na valutnem trgu kupovali dolarje in tako zagotavljali rast dolarja, pazi to z dolarji so kupoval dolarje. V glavnem zapadajo v vedenje ki je značilno za kulte.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pangro ()

Poldi112 ::

Pa še link do MSNBC. Isto pričakovano propagandno govno kot ostali - kup cmerjenja, kako ima Tucker rad diktatorje ter kako so oni edini zveličavni novinarji.

https://www.msnbc.com/opinion/msnbc-opi...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

pangro ::

Tuckerja verjetno čaka ista usoda kot alex jonesa. Trend tako kaže. En tak lep zaton.

V glavnem poldi bo na eu voltivah volil levico ki gre seveda v praksi kontra magatardom samo tok da se ve skozi kaksno shizofrenijo gre trenutno poldi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pangro ()

Poldi112 ::

The Guardian je šel v overdrive s količino gnojnice, ki jo zliva:
https://www.theguardian.com/commentisfr...

a kot se spodobi za "kredibilne novinarje", tudi oni nikjer z agrumenti ne demonstrirajo, kaj točno je propaganda.

Podobno, kot potrošniki svobodnega tiska v tej temi ...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Poldi112 ::

Reuters je presenetljivo umirjen in racionalen, a tudi nikjer ne ovrže nobenih Putinovih arguntov:
https://www.reuters.com/world/europe/pu...

medtem ko je BBC klasika - malo bolj sofisticirana in civilizirana različica US trobil:
https://www.bbc.com/news/world-europe-6...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

pangro ::

Z desne prihajajo predvsem ugotovitve da je putin zmožen pol ure razložit zgodovino biden pa ne. S temi argumenti se res ne bo dobil volitve v ameriki žal poldi. Desnakarji so računal na več bistveno več.

Poldi112 ::

Desni so pač malo bolj inteligentni in so raje tiho glede vsebine invervju-ja, ki je ne znajo/zmorejo argumentirajo diskreditirati.

Glede na to, da ima Biden zgodovinsko nizko podporo (celo nižjo od Busha) pa povsem razumem, zakaj si tako prestrašen.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

gozdar1 ::

Glede na paniko med desnimi (in putinovimi oboževalci), je bil intervju veliko razočaranje. Nekaj kar tudi 100 postov na to temo ne bo spremenilo.

Poldi112 ::

AlJazeera se je ponosno pridružila "kredibilnim novinarskim hišam". Leta zahodnih investicij v njihovo kredibilnost, katero redno negujemo, so izgleda obrodila sadove:

https://www.aljazeera.com/news/2024/2/9...

gozdar1 je izjavil:

Glede na paniko med desnimi (in putinovimi oboževalci), je bil intervju veliko razočaranje. Nekaj kar tudi 100 postov na to temo ne bo spremenilo.


Kakšno paniko? Edina panika, ki je razvidna, je pri potrošnikih svobodnega tiska, ki na vsak prispevek odgovarjajo z ad hominem, argumentov pa še kar od nikjer.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

gozdar1 ::

Jaz sem svoje napisal že pred intervjujem, whatabotizem, amerika, zahod... rusija žrtev...z dodatkom zgodovinskega ravizjonizma. Torej nič novega za putina in na splošno rusko propagando.
Skoraj kot poldijevi komentarji.

Poldi112 ::

Pa vendarle čutiš neprestano potrebo, da vsakič znova napišeš, da nimaš argumentov.

Tako da iskrena hvala za tvojo poglobljeno analizo putinove propagande.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

FrRoSt ::

pangro je izjavil:



:)):)):)) Kaj ne vidiš, da trola!?? 8-)

problem je da poldi dojema suverenost binarno in valda se mu posledično prikazuje multipolarni svet, ki ga pa sploh ne podkrepi z ničemer.


:)):)):))

PROBLEM je, da ravno TI SVOJE poglede in prepričanja podtikuješ drugim! ;) Zadeva je ravno obratna! :))

Ti si IDEOLOG, ne strateg. Ti si binaren, medtem ko je vse ostalo multipolarno. 8-) Ko multipolarnost zreduciraš na binarnost, dobiš ven tebe! :O

pangro je izjavil:

Z desne prihajajo predvsem ugotovitve da je putin zmožen pol ure razložit zgodovino biden pa ne. S temi argumenti se res ne bo dobil volitve v ameriki žal poldi. Desnakarji so računal na več bistveno več.


:)):)):))

Saj to je BISTVENI več! :)) Biden jevdementen!

Bodo pač imeli Trampa za predsednika! Zakaj so se, se bodo demokrati ustrelili v lastno koleno, pa sam razmisli!? :))
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FrRoSt ()

Poldi112 ::

Interesanten pogled na razvoj konflikta. Sploh zanimiv je del, ko Rebeka pravi, da se je Putin odločil za napad tudi zato, ker so ocenili, da je Biden fizično in kognitivno prizadet, ter da pod Trumpom ne bi upali iti, ker se ga bojijo.

Sicer pa, gozdar in ostali potrošniki MSM, tole vam je lep primer, kako se analizira ter postavlja kontraargumente ruski propagandi:

Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

pangro ::

priznavaš več levelov suverenosti ampak ja kitajsko pa iran pa še vedno mečeš v isti koš z američani.

to da nekdo šibak odloča o svoji politki je zato ker mu je to nekdo močan podaril ali preko zavezništva ali pa ga to ne ogroža oz. razlogi so lahko tudi drugi madžarska je pa krasen primer za to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pangro ()

Poldi112 ::

Seveda je več nivojev suverenosti. Kuba recimo je precej bolj suverena kot Slovenija, in Slovenija je precej bolj suverena kot Honduras. Gospodar pač različnim državam bolj ali manj zateguje ovratnico, oziroma ima več ali manj moči, da uveljavlja svojo voljo.

Kar pa v ničemer ne spremeni dejstva, da država bolj kot 100% ne more biti suverena - lahko si zgolj bolj ali manj podložen.

Iran je 100% suveren, ker ima moč in voljo odjebati USA zahteve in grožnje ter slediti SVOJI lastni politiki/usmeritvi. To, da zaradi tega trpi posledice, tega dejstva ne spremeni.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

pangro ::

lol ravno posledice ti govorijo da nisi 100% suveren, po tvoji logiki se lahko slovenija suvereno odloči in začne podpirati terorizem v italiji zaradi trsta recimo.

Poldi112 ::

Kolega, vsako dejanje ima posledice, kar pa z definicijo suverenosti nima nobene veze.

Ker po vašem razumevanju suverenih držav sploh ni, hkrati pa neprestano razlagate, da je Ukrajina suverena država, ki se lahko svobodno odloča o svoji usodi. To dvoje nekako ne gre skupaj ...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

pangro ::

poldi iran ni suveren ampak je zabit tako kot severna koreja, ukrajina tudi ni nek ideal suverenosti ima pa največ možnosti od vseh tvojih irančkov da zaživi nek evropski model življenja tako kot ga živi slovenija.

FrRoSt ::

Poldi112 je izjavil:

Kolega, vsako dejanje ima posledice, kar pa z definicijo suverenosti nima nobene veze.

Ker po vašem razumevanju suverenih držav sploh ni, hkrati pa neprestano razlagate, da je Ukrajina suverena država, ki se lahko svobodno odloča o svoji usodi. To dvoje nekako ne gre skupaj ...


:)):)):)):)):)):)):))

NO, zdaj mu pa razloži, da meša kravo in sedlo!?? :)):)):))
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

pangro ::

po poldijevi hipotezi je vsak lahko suveren. Seveda vsak lahko nekaj suvereno odloči ampak pametni se zavedajo posledic zato se pa sloveniji reče da hlapčuje ker se v zgodovini ni suvereno odločala ker smo vedli da prihajajo posledice. Pametni se suvereno odločajo ko vejo da imajo leverage. Recimo američani so posledice čutili samo ko so jim dvojčka razbil, evropa je pa bila že vsaj dvakrat zrušena.

po poldijevi hipotezi bi lahko tudi slovenija bila suverena ampak je verjetno sploh ne bi bilo več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pangro ()

pangro ::

recimo ideal za male suverene države je izrael, razbil bo gazo brez velikih posledic tako kot so to rusi naredil s čečenijo. V primeru ukrajine so pa rusi mislili da uživajo isti nivo suverenosti pa so se zajebal.

pangro ::

demokrati zdaj počasi dojemajo če hočejo spravit ukrajino skozi da bo treba retarda mike johnsona odstaviti za to pa potrebuejo mislim da štiri republikance, štirje so potrebni da se zunanjo politiko zda končno poenoti, da rešijo vsaj nekaj obraza pred zavezniki.

Poldi112 ::

pangro je izjavil:

po poldijevi hipotezi je vsak lahko suveren.


Neumnost - za suverenost potrebuješ dovolj veliko moč, da imaš sposobnost obrambe pred zunanjimi diktati.

Svetujem pa, da prosite učiteljico za pomoč pri razumevanju osnovnih terminov - sam pač nisem pedagoško izobražen, da bi se lahko prebil čez vaše ideološke plašnice.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

pangro ::

seveda tisti ki ima največ moči uživa največjo suverenost in glej ga zlomka to so ravno zda in ne kitajska ali pa rusija. zato pa toliko nabijata o dedolarizaciji ker vesta da sta tu šibki. Američani za svoje odločitve čutijo še najmanj posledic. zato pa iran hlasta za jedrskim orožjem ker ve da bo to povečalo njihovo suverenost. ampak na koncu ti tudi jedrsko orožje ne pomaga veliko kot vidimo na primeru rusije. za suverenost so potrebne tudi finančna in ekonomska moč.

CoolBits ::

Tako pa izgleda ko pride ljudski predsedni na obisk. To na posnetku so pa samo ljudje, ki so ostali zunaj, ker znotraj je polno.

https://twitter.com/danscavino/status/1...

Miki N ::

Kaj pa če se Joe (delno) dela, da je dementen? Dobesedno glumi glivo? Zakaj ne. Tip je v politiki pol stoletja, kar je bilo moralnega tkiva je atrofiralo verjetno že v hipijevskih časih.

FrRoSt ::

:)):)):))

Nič se on ne dela in nič ne glumi! :)) ON DEJANSKO JE TAK! :)) Se pa očitno to delajo vsi ostali demokrati, če mislijo, da je on njihov zmagoviti konj!! :)):)):))
Mi grejo tile demokrati že kar malo na organ! :O Dejansko vedno zakuhajo neko sranje ali vojno po svetu. :O
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

CoolBits ::

No tole je pa znotraj prireditve.
https://twitter.com/danscavino/status/1...

Lahko katerikoli drugi kandidat prikaže podobno podporo ljudstva?

DarwiN ::

Jimu Jonesu je ratalo nekaj podobnega, ampak tip ne kandidira. ;(

Which reminds me, da je zunaj nov Netflixov dokumentarec na to temo: Raël: The Alien Prophet.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Poldi112 ::

https://www.washingtonexaminer.com/rest...

This travesty of a bill ... was a cynical attempt to deceive Americans into believing the Biden administration is working on a solution ahead of a crucial presidential election.

For example, reading the fine print of the bill, Rep. Dan Bishop (R-NC) discovered that "Illegal aliens not from Mexico or Canada won't be counted toward total encounters." (Unaccompanied minors will not be counted either.) Bishop posted a portion of the bill which reads: "(ii) LIMITATION. - Aliens described in subsection (a)(2)(C) from noncontiguous countries shall not be included in calculating the sum of aliens encountered." Pretty crazy, huh?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Scaramouche3 ::

Še tisti, ki so volili za Demente zdaj vidijo da bo izgubil!

Poldi112 ::

Glenn Greenwald: Who were the American journalists who conducted even minimally adversarial interviews with Zelensky?

Elon Musk: To be fair, it's hard for them to talk while giving a blowjob at the same time

https://twitter.com/elonmusk/status/175...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

DarwiN ::

Poldi, lahko ponovno uporabiva mojo analogijo o žrtvi posilstva, ki sem jo omenil par strani nazaj. Zamenjaj napadalca Putina/Rusijo s posiljevalcem, žrtev Ukrajino pa zamenjaj s posiljeno žensko.

Pa dajva na tem primeru:

Glenn Greenwald: Who were the American journalists who conducted even minimally adversarial interviews with the rape victim?

See what I did there?

Par strani nazaj si tudi spraševal, zakaj zahodni mediji ne izpostavljajo tudi ukrajinskih vojnih zločinov oziroma pišejo le o ruskih. Prvo kot prvo ker jih je precej manj, saj vendar niso agresor oziroma se branijo.. Kot drugo pa, spet k moji analogiji, a ti pričakuješ, da bodo novinarji kritično in negativno pisali o posiljeni žrtvi, kako je posiljevalca brcnila v moda, kako mu je skušala iztakniti oči, kako ga je pljunila, ugriznila v roko. Vsaka zgodba ima dve plati in tudi žrtev posilstva je za nekoga adversary. Kot na primer zate, Poldi.. A ne?

Poldi: Zakaj novinarji pišejo samo grde stvari o posiljevalcu, zakaj ne napišejo po resnici tudi to, kaj vse si je pokvarjena žrtev drznila storiti napadalcu??? To so za vas objektivni mediji???

Get it now? Eno je žrtev, drugo je agresor. In ta dva se povsem različno obravnava. Mogoče boš dojel, ko boš končal z blowjobom na Putinu.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Poldi112 ::

Poldi112 je izjavil:

Imaš 2 uri - tona materiala, kjer boš lahko argumentirano demonstiral rusko propagando. Se že veselim tvoje poglobljene analize.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

BorutO ::

Stanje bo verjetno tako, če zmaga Trump (kar je skoraj nemogoče, ker bo izgubil lektorske glasove):
- Trump bo hotel končati vojno po svoje, vendar mu bo za ovratnik dihal Pentagon
- putina bodo prepričali, da se usede za pogajalsko mizo z lepa ali z grda
- američani bodo še veliko bolj povečali vojaško pomoč ukrajini, kot so do sedaj.

Če zmaga Biden bo vse ostalo enako, kot je bilo do sedaj, le da bo potem brez težav odobrenih čez 100mrd pomoči za ukrajino in izrael.

Če v rusiji zmaga putin, bo vse ostalo isto kot je zdaj. Le, da če se zdaj norčujete iz dementnega Bidna, se bomo potem začeli norčevati iz odpleskatajočega putina, ker noge mu vedno bolj nekam po svoje bežijo. En bo dementen en bo pa plesal po navodilih drugih, saj očitno putina noge ubogajo še le takrat, ko jim da "zaušnico", kolikor smo videli.

Poldi112 ::

https://www.justice.gov/storage/report-...

Our investigation uncovered evidence that President Biden willfully retained
and disclosed classified materials after his vice presidency when he was a private
citizen. These materials included (1) marked classified documents about military and
foreign policy in Afghanistan, and (2) notebooks containing Mr. Biden's handwritten
entries about issues of national security and foreign policy implicating sensitive
intelligence sources and methods.

For a person who had viewed classified documents nearly every day
for eight years as vice president, including regularly in his home, finding classified
documents at home less than a month after leaving office could have been an
unremarkable and forgettable event.

In addition. Mr. Biden's memory was significantly limited, both during his
recorded interviews with the ghostwriter in 2017, and in his interview with our office
in 2023. And his cooperation with our investigation, including by reporting to the
government that the Afghanistan documents were in his Delaware garage, will likely
convince some jurors that he made an innocent mistake, rather than acting
willfully-that is, with intent to break the law-as the statute requires.

Mr. Biden's memory also appeared to have significant limitations-both at the
time he spoke to Zwonitzer in 2017, as evidenced by their recorded conversations, and
today, as evidenced by his recorded interview with our office. Mr. Biden's recorded
conversations with Zwonitzer from 2017 are often painfully slow, with Mr. Biden
struggling to remember events and straining at times to read and relay his own
notebook entries.

Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Poldi112 ::

Švedi pravijo, da nimajo pristojnosti, da objavijo, da so rusi minirali svoj plinovod. :)

https://www.reuters.com/world/europe/sw...

Sweden ends Nord Stream sabotage probe, hands evidence to Germany

Sweden on Wednesday dropped its investigation into the explosions in 2022 on Nord Stream pipelines carrying Russian gas to Germany, saying it lacked jurisdiction in the case but had handed evidence it had uncovered over to German investigators.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

AgJ1 ::

No da slišim kretene, ki zagovarjajo Trumpa:

Trump bi Rusijo spodbujal k napadu na članice Nata, ki ne plačujejo dovolj

Kot je dejal, ga je državnik vprašal, ali bodo ZDA zaščitile njegovo državo v primeru, da ne bo plačala obveznosti do Nata in jo bo Rusija napadla. On pa ga je vprašal, če njegova država zamuja s plačili. "Ne, ne bom vas zaščitil. Pravzaprav bi jih spodbujal, naj počnejo, kar hočejo. Morate plačati. Plačati moraš svoje račune," je še dejal državniku, kot je poudaril na predvolilnem zborovanju.


https://www.24ur.com/novice/tujina/trum...

Debil psihopatski oranžni misli, da NATO pošilja položnice. Kero govno je to in kako zabiti so njegovi volilci.
Hkrati pa glede na podporo, ki jo ta zabitek ima, se mora EU del NATO vprašati, kako dolgo se bomo še zanašali na ZDA, ki nas konstantno spravljajo v težave, povzročajo sranje na našem obrobju in so edine do zdaj sprožile 5. člen pogodbe, na kar smo vse države članic poslale svoje vojake v Afganistan.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AgJ1 ()

Poldi112 ::

Hard Hitting 'Journalist' Erin Burnett Shows Tucker Carlson How It's Done

Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

Poldi112 ::

AgJ1 je izjavil:

No da slišim kretene, ki zagovarjajo Trumpa:

Kero govno je to in kako zabiti so njegovi volilci.


https://slo-tech.com/forum/t498146/p814...

Kolega, delujete čustveno prizadeti. Se slišimo, ko se malo umirite in začnete civilizirano obnašati.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

pangro ::

AgJ1 je izjavil:

No da slišim kretene, ki zagovarjajo Trumpa:

Trump bi Rusijo spodbujal k napadu na članice Nata, ki ne plačujejo dovolj

Kot je dejal, ga je državnik vprašal, ali bodo ZDA zaščitile njegovo državo v primeru, da ne bo plačala obveznosti do Nata in jo bo Rusija napadla. On pa ga je vprašal, če njegova država zamuja s plačili. "Ne, ne bom vas zaščitil. Pravzaprav bi jih spodbujal, naj počnejo, kar hočejo. Morate plačati. Plačati moraš svoje račune," je še dejal državniku, kot je poudaril na predvolilnem zborovanju.


https://www.24ur.com/novice/tujina/trum...

Debil psihopatski oranžni misli, da NATO pošilja položnice. Kero govno je to in kako zabiti so njegovi volilci.
Hkrati pa glede na podporo, ki jo ta zabitek ima, se mora EU del NATO vprašati, kako dolgo se bomo še zanašali na ZDA, ki nas konstantno spravljajo v težave, povzročajo sranje na našem obrobju in so edine do zdaj sprožile 5. člen pogodbe, na kar smo vse države članic poslale svoje vojake v Afganistan.



Magatardovci trdijo da je konec šlepanja eu da smo jih obračal čeprav je bila to vedno ameriska suverena odločitev koliko denarja bodo namenili vojski pa kje bodo imeli baze. Živ bog jih ni moral prepričat drugače. Iraška vojna je bila pa krasen primer. Jaz pravim eu naj gre v razvoj jedrskega orožja, zakaj bi kupovali ameriško orožje? Republikanci so odvzel pomoč ukrajini v kritičnem momentu ostali zahod je pa tiho ker upa da je to samo začasen problem. Lahko da je pa vseeno do sedaj so samo redki kritizirali republikance, poljska je recimo ena taka izjema.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pangro ()
««
17 / 19
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Biden ukazal prvi zračni napad v Siriji (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
19927654 (19452) ajdov2

Več podobnih tem