» »

Ameriške volitve 2024

Ameriške volitve 2024

Temo vidijo: vsi
««
13 / 19
»»

Sparkxl ::

On ne bo moral točno nič narediti. Vso delo za njega s svojo politiko dela senilni sam. Njegova najbolj genialna poteza je bila, da poizkuša političnega nasprotnika spraviti v zapor. S temi ruskimi metodami ga je spremenil v mučenika

c3p0 ::

Štejejo pa elektorji.

mtosev ::

Ja, Hillary Clinton je dobila več glasov kot Trump pa je izgubila, ker je dobila manj elektorjev.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

xseki ::

Slab je ta elektorski sistem.

DarwiN ::

Sej dobijo demokrati okrepitve:



:))8-);((
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

mtosev ::

Musk pa res vedno znova preseneti.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

pangro ::

Sparkxl je izjavil:

On ne bo moral točno nič narediti. Vso delo za njega s svojo politiko dela senilni sam. Njegova najbolj genialna poteza je bila, da poizkuša političnega nasprotnika spraviti v zapor. S temi ruskimi metodami ga je spremenil v mučenika


Kje bo trump dobil 81 miljonov glasov? Nima šans. Republikanci so spet zabredli.

mtosev ::

https://edition.cnn.com/politics/live-n...

Read the appeals court's ruling on Trump's presidential immunity
Donald Trump is not immune from prosecution for alleged crimes he committed during his presidency to reverse the 2020 election results, a federal appeals court said Tuesday.

The ruling from the three-judge panel was unanimous.
Trump nima imunitete.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

CoolBits ::

Odlično, tako je tudi Biden ne bo imel, vse po planu. :D

CoolBits ::

Scaramouche3 ::

Levica bo zgubila, ker je Biden vedno zmeden...

pangro ::

ja če bi na drugi strani bil desantis ali pa haley-eva, tako bo pa še večji retard trump. Zdaj si pa predstavljal kašna bo to bruka za trumpa če zmaga biden.

Poldi112 ::

Demokrati cenzurirali tudi Amazon na področju Covid:

Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Chalky ::

Sicer se izogibam tovrstnih tem, vendar bom vendarle zapisal zgolj svoje mnenje o trenutnem dogajanju in nekaj perečih temah. Naj pa tudi poudarim da nisem ne za republikance in niti za demokrate, kdor bere moje komentarje ve da ne podpiram niti ene niti druge strani. Mislim da je to pomembno omeniti, ker vem da gre za občutljivo temo in da se lahko vse skupaj hitro prelevi v "rdeči proti modrim".

Na jetra mi gre kako grdo laže Biden ravno zdaj glede južne meje. Danes je na konferenci izjavil da je za trenutno stanje na meji kriv Trump. Iz koga se delajo norca? Po mnenju Bidena je Trump kriv za nastalo situacijo ker naj bi po njegovem mnenju nagovarjal republikance naj ne sprejmejo tistega 118 milijard vrednega zakona ki vključuje tudi dogajanje na Južni meji ki je zdaj v ZDA glavni problem. Tudi to da zakon v trenutni obliki ne reši problema Južne meje pove veliko o tem kako umazano igro igrajo demokrati oziroma Biden (jaz Bidena niti ne želim omenjati, ker vem da ne vodi več ničesar, saj tega roko na srce niti ni sposoben). Kljub temu ga bom v tem komentarju omenil da se ve o kom sploh govorim.

Človek je praktično možgansko mrtev. Ne vem zakaj se nekateri mediji še vedno norčujejo iz ostalih državljanov in ne povejo tako kot je? Več kot očitno ima Biden demenco oziroma je z njim nekaj narobe o tem sploh ni nobenega dvoma. To je podobno kot tista izjava ko jo je podal Guverner Kaliforniji ko je dejal da z Bidenovim zdravjem ni nič narobe, nekaj mesecev nazaj. Zakaj to počnejo mi res ni jasno, pa saj se vidi da z njim ni vse v redu. Zakaj tako grdo lažejo? Tega res ne prenesem.

https://twitter.com/Stone_SkyNews/statu...

Jaz bom zapisal nekaj kontroverznega in sicer bom zapisal kaj se bo po mojem mnenju zgodilo do volitev. Lahko da gre za teorije zarote in če bo celoten proces do volitev legalen in pošten bom prišel nazaj in se tudi opravičil. Vendar jaz imam občutek da se bo odvil eden od naslednjih štirih scenarijev, saj verjamem da Biden v trenutni obliki ni sposoben premagati Trumpa.

1. Biden bo pred volitvam zakuhal veliko vojno z Iranom. V ZDA je znano da ko predsednik postane "war time president" da je vse ostalo nepomembno. Lep primer je Bush ki je bil katastrofalen v svojem prvem mandatu in je kljub temu dobil še drugega, kljub temu da je bilo več kot očitno da je bil zanič. Trenutne ankete kažejo na prepričljiv poraz Bidena tako da bo nekaj potrebno spremeniti. Upam da se močno motim in držim pesti da vojne ne bo.

2. Jaz verjamem da je ena izmed možnosti tudi ta, da bomo do volitev dobili nov virus in da bo prišlo do novega lockdowna. Zakaj? Prvo zato ker se Biden želi izogniti kakršnimkoli predsedniških debatam, kar je razumljivo glede nato da komaj govori. Jaz osebno sem mnenja da glede nato da nismo imeli praktično nobenih resnejših strankarskih debat (demokrati jih letos niso imeli, pri republikancih pa ni bilo glavnega kandidata) da bi morali letos narediti izjemo in namesto 3 predsedniških debat organizirati vsaj 6 pa do 8 debat. Trump je izjavim da si želi predsedniške debate z Bidenom "danes" in mislim da bi to morali tudi organizirati. Do volitev je še 8 mesecev, ena debata na mesec nebi bila noben problem. Seveda samo v primeru če se je ne želiš na ves preteg izogniti.

Tu bi omenil še način volitev v primeru novega "lockdowna" in sicer bi spet v veljavo vstopil "mail in voting" kar bi spet lahko povzročilo situacijo kot leta 2020. Naj bodo volitve odprte in tako kot so vedno bile brez nekih izjem, naj bodo pošteno in če republikanci izgubijo naj potem Trump ne tarna da je šlo za krajo. Upam da so tega v Ameriki še sposobni.

3. Tretja opcija ki bi se lahko odvila je da Biden odstopi in da ga nadomesti nek drugi kandidat. Jaz menim da bi v tem primeru ta kandidatka bila Michele Obama kjer bi bil Gavin njen podpredsednik. To navezo bi republikanci težko ustavili. Jasno je da Biden nima večjih možnosti, ankete kažejo da je v hudih težavah. Michele Obama in Gavin Newsom pa bi bila velika favorita po mojem mnenju.

4. Četrta opcija ki je po mojem mnenju malo verjetna je ta, da se bo Trumpu nekaj zgodilo in da na takšen ali drugačen način ne bo mogel kandidirati in ne bo republikanci kandidat. Tu ne mislim samo na tožbe in prepoved kandidatur v določenih zveznih državah. Lahko da se mu bo tudi kaj pripetilo vendar se v to ne želim poglabljati.

Če bodo volitve legitimne in če bo vse pošteno in če se nobena od zgornjih štirih točka ne bo uresničila se pridem opravičiti. Gre zgolj za moj notranji občutek da se bo nekaj od zgornjih štirih scenarijev zgodilo. Ne verjamem da so trenutno v Ameriki sposobni izvesti volitve brez večjih zapletov in podtikanj. Če jih, potem se bom opravičil in pokesal vendar imam nek čuden občutek da temu ne bo tako.

DarwiN ::

Ok, I'll bite.

1. Morda res ne podpiraš ne ene ne druge, ampak po napisanem sodeč si desničar oziroma te vsaj vleče bolj na desno.

2. Trump je dejansko vsaj delno kriv za to, da zakon še ni bil sprejet. Po mnenju Trumpa bi bila zavarovana meja pozitivna stvar za Bidena in negativna novica za Trumpa v letu 2024. V letu volitev. Zato je "zaukazal" strmoglavljenje zakona. Imaš v tej nitki njegov tvit kot dokaz. Pri teh pogajanjih gre vedno za kompromise in je zraven cel kup drugih dogovorov. To je ves point pogajanj med strankama. MAGA republikanci so preprosto s prstom pokazali na en detajl, ki jim ni všeč, in to uporabili kot izgovor za nasprotovanje. Bi rad tebe videl pri pogajanjih z Marjorie Taylor Greene in podobnimi spakami.

3. Dejstvo, da izpostavljaš Bidenovo kognitivno stanje, jasno pove, da si vsaj do neke mere trumptardiran. Biden je naredil ODLIČEN posel kot predsednik. Presegel skoraj vsa pričakovanja. Ekonomsko gledano ne le, da je Ameriko spravil iz luknje po 100-letni pandemiji, danes Amerika na nek način podira rekorde. Delniški trg, nizka brezposelnost, inflacija je pod kontrolo bolj kot kjerkoli na svetu. Seveda še zdaleč ni vse rožnato, ampak glede na podedovano situacijo je človeku uspel čudež. Zakaj bi po vsem tem nekdo izpostavljal njegovo zdravje? Odgovor je jasen - ker konzumiraš fake news (desničarske medije).

Za povrh pa Biden ni sociopat ali diktator. Večinoma gre za delo celotne administracije in ne njega samega. Seveda tip pristavi svoj pisker, sprejema pomembne odločitve, ampak v končni fazi so tu svetovalci, strokovnjaki in skupaj tvorijo zakonodajo. Tko da, eno je imet dementnega diktatorja s fašističnimi tendencami za predsednika, spet nekaj drugega pa imet dementnega Bidena za predsednika. En scenarij od teh dveh je precej bolj grozen. Se ti ne zdi?

3.1: Tudi Trump je pošteno dementen. Dejansko sta oba do neke mere kognitivno hendikepirana. Trump ima več energije. To drži. Ampak kdo je bolj dementen, pa je težko rečt. In prav tu je spet velika razlika med trumptardi in levičarji.. Slednji bodo brez težav priznali, da oba kognitivno pešata. Po drugi strani boš pa težko našel trumpeljca, ki bi to priznal oziroma ki se tega sploh zaveda. Zanje je Biden zelenjava, Trump pa stable genius, ki raztura na kognitivnih testih. Spet rezultat pranja možganov preko fake newsa.

Osebno bi se morda celo strinjal, da je Biden odtenek bolj dementen, ampak kot rečeno, glede na situacijo je to povsem irelevantno, ker so v igri precej večje stvari in ker sta oba že na zadnji nogi. Pomembneje je, da Biden ni moralno hendikepiran.

4. Ti tvoji štirje scenariji so totalna nebuloza in zgolj dokazuješ, da nisi v stiku z realnostjo. Lahko se zgodi marsikaj, ampak kakšne so možnosti. Ja, Biden lahko odstopi, sodniki lahko Trumpu odvzamejo kandidaturo in Slovenija lahko zmaga na EURO 2024.

5. Če bodo volitve legitimne? A 2020 pa niso bile? Po najbolj safe and secure volitvah v ameriški zgodovini ti naenkrat dvomiš v legitimnost prihajajočih volitev? Le zakaj neki? Se sploh zavedaš, da Trump ne more pošteno izgubit volitev? Ali on zmaga, ali pa so bile volitve ukradene. Tretje opcije ni. Se pravi, če Biden zmaga, boš ti verjel Trumpu, da so bile volitve ukradene?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Sparkxl ::

Njega obtožuješ da konzumira fake news? Po tvojem zapisu si šolski primer osebe, ki cele dneve konzumira samo "real truth news".

gozdar1 ::

Očitno se na desni (tako v zda, kot evropi) zavedajo penetracije in delovanja ruske propagande, zato se tudi gredo razne kolobocije s putinom.

Sparkxl ::

Podnapisi? Ruska propaganda je še vedno vse, kar ni iz ust real truth news? Ali imate že kake nove kriterije?

gozdar1 ::

Podnapis?MSM aka fake news je vse kar se ne sklada z mojim echo chamberjem?

DarwiN ::

Sparkxl je izjavil:

Njega obtožuješ da konzumira fake news? Po tvojem zapisu si šolski primer osebe, ki cele dneve konzumira samo "real truth news".

Za katere navedbe iz mojega posta rabiš dokaze oziroma kaj se ne sklada s tvojo alternativno realnostjo?

Trumpov tvit:


Economija?
Data Don’t Lie: Biden’s Economic Record is Much Better than Trump’s

Še malo ekonomije?


Glede safe and secure volitev?
Trump’s own officials say 2020 was America’s most secure election in history

Še kaj?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DarwiN ()

nightrage ::

Jaz pa menim, da Trump-u kar dobro kaže, ker je v prejšnjem mandatu veliko naredil za ZDA ne pa izven ZDA. Drugač pa imajo tako republikanci kot demokrati isti moto: capljamo za denarjem.
Alex Jernej Würtz -> teži ti terminator.

Sparkxl ::

DarwiN je izjavil:



Še kaj?


Ja, zakaj ima ob vseh teh megalomanskih uspehih nikakvo podporo ameriške javnosti in vse ankete kažejo na gladko zmago trumpa, ki je po besedah real truth medijev naredil katastrofalno škodo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Sparkxl ()

DarwiN ::

Iz istega razloga kot ima Putler ~75% podpore med Rusi.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Sparkxl ::

Daj prosim probaj izstopit iz svoje ruske cone debilizma in daj konkreten odgovor

gozdar1 ::

Med tem je mehika nakazala še zadnji obrok plačila za veliki zid, ford in GMC pa ponovno postavljata tovarne po rust beltu.

Sparkxl ::

Fantastično. Kaj to točno pomeni zdaj? Da ima senilni naenkrat 60% podpore?

gozdar1 ::

Kateri senilini rumeni ali sivi?

DarwiN ::

Ne verjameš, da vsaj ~70% Rusov podpira Putina in vojno? Zakaj je temu tako? Nemoralni, neracionalni, ignorantni desničarji so dovzetni na fake news propagando. To je glavni razlog.

In iz podobnega razloga ima Trump trenutno višjo podporo od Bidena.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Sparkxl ::

gozdar1 je izjavil:

Kateri senilini rumeni ali sivi?


Ja sivi verjetno ne. Saj si hotel s svojim brihtnim stavkom verjetno opozoriti na njegove neverjetne uspehe?

Poldi112 ::

DarwiN je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

Njega obtožuješ da konzumira fake news? Po tvojem zapisu si šolski primer osebe, ki cele dneve konzumira samo "real truth news".

Za katere navedbe iz mojega posta rabiš dokaze oziroma kaj se ne sklada s tvojo alternativno realnostjo?

Trumpov tvit:


Še kaj?


Za začetek si lahko prebereš malo dejstev:

https://www.pewresearch.org/short-reads...

nato pa nam razložiš, kaj je narobe, da se je torpediral zakon, ki še vedno dovoljuje masovno spuščanje ilegalcev v državo? Ter kaj točno v Trumpovi izjavi ne drži?

Zdaj če bi Trump torpediral zakon, ki bi dejansko ukinil ilegalne migracije in ne bi bil vezan na pomoč Ukrajini, bi lahko trdil, da gre za politične igrice. Ampak tega nekako ne moreš argumentirati, anede? Si pač zbolel za Trump derangement sindromom.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Sparkxl ::

DarwiN je izjavil:

Ne verjameš, da vsaj ~70% Rusov podpira Putina in vojno? Zakaj je temu tako? Nemoralni, neracionalni, ignorantni desničarji so dovzetni na fake news propagando. To je glavni razlog.

In iz podobnega razloga ima Trump trenutno višjo podporo od Bidena.


Jaz resnično ne vem od kot enim taka obsesija s temi rusi? So ti rusi babo natepavali? Če te vprašam: "zakaj ima ob vseh teh megalomanskih uspehih nikakvo podporo ameriške javnosti " ?

Ti pa meni takoj z rusi mislim wtf?

Torej probajva še 1x, v tretje gre bojda rado: zakaj ima ob vseh teh megalomanskih uspehih nikakvo podporo ameriške javnosti?

Bo šlo tokrat brez rusov?

DarwiN ::

Razlogov je cel kup. Jaz sem ti navedel zgolj najbolj očitnega. O detajlih pa lahk samo špekuliramo. Mogoče, ker je Trump že celo leto na volilni kampanji, Biden pač zgolj tiho opravlja svoje delo? Mogoče se še novice o solidnem ekonomskem stanju niso prijele med prebivalstvom? Mogoče demokrati "spijo", sedijo na denarju in bodo tempirali svoje sporočilo v mesecih pred volitvami? Kdosigavedi, kaj vse so razlogi. Mogoče ker ekonomija kljub vsemu ni rožnata, pa čeprav je Bidenovi administraciji uspel čudež glede na pričakovanja?

Če še nisi opazil, podpora kandidatom pada in raste.. Vse se dogaja v valovih. Ti se pač zdaj oglašaš, ker ti je všeč trenutno stanje, ko na anketah vodi oranžni Hitler. Čez par mesecev, ko ga bo Biden prehitel, boš pa tiho kot rit.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Sparkxl ::

Mogoče pa ti jaz povem kaj je razlog, ker sem v rednem kontaktu z nekaj američani, večinoma iz kalifornije, nekaj pa iz druge strani: vse te blazne ekonomske številke so fake. Oni nič od tega ne čutijo. Čutijo pa zelo posledice visoke inflacije, ki je realno večkratnik uradne in dohodkov, ki te številke niso dohajali. Poln curac imajo peedrov in transov, ki jih vsiljuejo njihovim otrokom. Nekako ne kupijo zgodbe, da je trump kriv za invazijo na južni meji. Ne zaupajo človeku, ki komaj spravi 3 stavke skupaj, da vodi državo.

DarwiN ::

Ja, tudi v Kaliforniji je precej trumptardov. Sicer pa močno dvomim v tvoje razloge. Nič od tega se namreč ni drastično spremenilo v zadnjih mesecih. Življenje se ni poslabšalo, transseksualci niso naenkrat prodrli na prizorišče, in Biden je še vedno isto dementen kot je bil pred par meseci.

Se slišiva kasneje, ko bodo številke izenačene oziroma bo Biden v prednosti.. Takrat bodo pa ankete fake, kajne? ;((
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

gozdar1 ::

Trump in maga (evangeličani) so drugače največji podporniki izraela, med tem ko trumpa prodajajo kot nekega vele mirovnika.

Sparkxl ::

DarwiN je izjavil:

Ja, tudi v Kaliforniji je precej trumptardov. Sicer pa močno dvomim v tvoje razloge. Nič od tega se namreč ni drastično spremenilo v zadnjih mesecih. Življenje se ni poslabšalo, transseksualci niso naenkrat prodrli na prizorišče, in Biden je še vedno isto dementen kot je bil pred par meseci.

Se slišiva kasneje, ko bodo številke izenačene oziroma bo Biden v prednosti.. Takrat bodo pa ankete fake, kajne? ;((


Samo si pa res hudi bitard fan...nimaš kaj. Nič se ne bova slišala, ker mi v bistvu dol visi. Oba sta podn človeštva, vsak po svoje. Senilni je edino v svojem mandatu ravno pri kuhanju tretje vojne. Oranžni ni sproduciral niti ene

DarwiN ::

Biden je tako zakuhal tri vojne kot je Oranžni zakuhal covid, s katerim je pobil 7+ milijonov ljudi s katastrofalnimi ekonomskimi posledicami. Biden ni sproduciral niti ene pandemije.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

mtosev ::

Bi rekel, da Ameriki ne gre slabo pod bidnom. Ekonomiji kaže dobro.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Sparkxl ::

Tisto parabolično navpično sulico navzgor na grafu dolga pod njegovim režimom si opazil? Namig: ne more it v neskončnost. Da pa dolg poženeš v stratosfero bi bilo že malo čudno, da na koncu pridelaš recesijo

pangro ::

v kongresu so zavrnil predlog ki ga je dal na glasovanje maga mike magic okultist johnson in bi omogočil samo vojaško pomoč izraleu, itak je pa biden napovedal veto. lepo pljesko je maga magic dobil, predlog bi bil verjento podprt če bi bila še ukrajina vključena. okultisti pa tudi zavračajo border solution, boljšega verjetno sploh ne bodo dobil, po zmagi ki jo tako suvereno napovedujejo novembra bi pa border lahko še dokončno izboljšal. v glavnem s temi okultisti ni nič samo za izrael bi radi skozi spravil tako kot se za fanatike spodobi.

Sparkxl je izjavil:

Tisto parabolično navpično sulico navzgor na grafu dolga pod njegovim režimom si opazil? Namig: ne more it v neskončnost. Da pa dolg poženeš v stratosfero bi bilo že malo čudno, da na koncu pridelaš recesijo


čuvaj dolga je obvezniški trg in trenutno je tako postavljen da ne omogoča nekih dolžniških orgij pa vseeno ameriška ekonomija laufa dalje, itak nekje bo recesij- popravek ampak zaenkrat ta dolg ni taka težava tako pravi trg.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pangro ()

pangro ::

Me pa zanima kakšno zunanjo politiko misli trump furati v primeru da zmaga? Glede na to da cel svet vidi da je za oblast priptavljen žrtvovati ukrajino. Tale komedija v kongresu odmeva povsod. A trump misli da bodo zda same vse sfurale in da bodo brez zaveznikov. Kdo bo zaupal temu bedaku?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pangro ()

CoolBits ::

Trump je zaenkrat navaden državljan in ne odloča popolnoma nič. Kako se ga lahko še naprej obtožuje pa veste samo vi :))

pangro ::

milsim da ta izgovor pri zaveznikih ne bo dober laufal. kakašne garancije bo lahko trump dal zaveznikom po tem debaklu v kongresu? Tudi kupci ameriškega orožja se bodo spraševali ali bodo dobili rezervne dele v primeru vojne? Je ameriško orožje varno za kupovat? kar od enkrat francozi izgledajo geniji ko so forsirali lastno proizvodnjo orožja.

CoolBits ::

Kakšen izgovor? To je dejstvo. Res da je en izmed kandidatov za naslednjega predsednika in bo verjetno zmagal ampak trenutno je navaden državljan in nima nobenih političnih moči.
Seveda pa to Bidna in njegove administracije ne ustavi pri nekem obtoževanju za svoje napake.

pangro ::

a ti bi potencialnemu zavezniku kupcu takole odgovoril? stari rabjo se garancije ne politične puhlice.

CoolBits ::

Pojma nimam o čem govoriš. Trump je proti vojnam in prav tako smo vsi ljudje proti, tudi rusi in ukrajinci in izraelci itd...
Trenutne politike je ravno tega strah, da bomo spregledali, da vojn in politike dejansko ne potrebujemo, če pride Trump nazaj.

pangro ::

evo ga tkole se bodo dogovarjal z zavezniki da nimajo pojma o čem se gre, maga okultizem v polnem sijaju. oni bodo spregledali - woke okultism.

CoolBits ::

Vsi smo zavezniki vsem, če odstraniš warmongerske politike in korporacije, ki btw profitirajo ob vsaki vojni.

Poldi112 ::

pangro je izjavil:

Me pa zanima kakšno zunanjo politiko misli trump furati v primeru da zmaga? Glede na to da cel svet vidi da je za oblast priptavljen žrtvovati ukrajino. Tale komedija v kongresu odmeva povsod. A trump misli da bodo zda same vse sfurale in da bodo brez zaveznikov. Kdo bo zaupal temu bedaku?


Enako kot v 1. mandatu - deglobalizacijo. Svet se spreminja, in Trump to razume.

Žrtvovati? Žrtvoval jo je Biden, ko jo je porinil v vojno z rusi, namesto da bi enostavno rekel, da bo ostala nevtralna. Trump bo rešil, kar bo ostalo od nje.
Si pa seveda še vedno dobrodošel, da razložiš, kako si predstavljaš, da bodo ukrajinci osvobodili Donbas in Krim. Ker Božička, ki vam bi pričaral to pravljico, očitno še niste našli, vendar še kar verjamete vanj?

Za oblast? Se ti res zdi, da Trump potrebuje Ukrajino, da premaga živega mrtveca?

Zavezniki? Kakšni zavezniki? Geopolitični nasprotnik ZDA je Kitajska in "zavezniki" lahko pripomorejo kako točno? Par ladjic ni ravno gamechanger, medtem ko komplet NATO v 2. letih ni sposoben parirati jebenim rusom z granatami. Kaj naj s takimi zavezniki? Kar odmeva po svetu je epska hinavščina ter nesposobnost NATO sil, ki jo demonstriral ravno - Biden.

Trump razume, da za tekmo s kitajci potrebuje ruse in bo skušal popraviti odnos. Vprašanje, kako uspešen bo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

pangro ::

a res? dokler mu kongresa ne bodo nazaj prevzeli demokrati in bodo trumpovi zaveznili trepetali, tole postaja shitshow za ameriko in njena zunanja politika postaj volatilna in cel svet se ji smeji. trumpu se bodo samo lahko smejali ker novopečenim zaveznikom garancij ne bo moral dati ker je ameriška politika postala preveč polarizirana. Hkrati se pa ironično uresničujejo rusofilske sanje kjer bo evropa poskrbela zase brez amerike tako kot je rekel macron ukrajino se bo podpiral naprej in to brez američanov.
««
13 / 19
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Biden ukazal prvi zračni napad v Siriji (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
19927709 (19507) ajdov2

Več podobnih tem