Forum » Loža » Kako služiti z denarjem
Kako služiti z denarjem
GummyBear ::
Že većkrat videna kakšna podobna tema, a tokrat dajmo bolj podrobno. Časi so takšni, da je treba imeti denar... več denarja... še več denarja.
Menjava službe ne pride v poštev... zaslužim dobro, a rad bi še več, napredovati tako hitro pa ne morem. Tudi nasplošno sem v službi srečen. Velika verjetnost je, da mi menjava službe prinese kakšne omejitve ali kretene.
Spletna prodaja (bodisi izdelka bodisi storitve) ne pride v poštev. Početi karkoli fizično ne pride v poštev, ker ni časa. Če že pride čas, ga hitro porabim za kakšen manjši projekt, ki mi tudi prinese kak evro.
Ideja je, da bi se denar služil sam. Moje akcije bi bile samo: vložek, dvig, spremljanje. Gledam rubriko Adija Omeroviča na Kanalu A (vlaganje v delnice), a je vse skupaj predstavljeno zelo na splošno in teoretično.
Recimo, da ta mesec reskiram 100 eur. Kako bi iz udobja domačega kavča teh 100 eur v roku meseca dni (lahko tudi prej) spremenil v vsaj 150 eur?
Plan je, da začnem z nekim vložkom in v mesecu dni ta vrednost naraste na 150% vložka, nato ponovim. Se pravi iteracije bi bile takšne: 100, 150, 225, 338, 507 itd. Lahko tudi bolj strme.
Konkretna vprašanja: Kako lahko ta denar vložiš nekam? Kako spremljaš rast vložka? Kako lahko zaslužek dvigneš (pretvoriš v fizične evre)?
Omejitve so: a) da lahko vložek kadarkoli vložiš, b) da lahko zaslužek kadarkoli dvigneš, c) da iteracije opravljaš z miško, tipkovnico in telefonom.
Menjava službe ne pride v poštev... zaslužim dobro, a rad bi še več, napredovati tako hitro pa ne morem. Tudi nasplošno sem v službi srečen. Velika verjetnost je, da mi menjava službe prinese kakšne omejitve ali kretene.
Spletna prodaja (bodisi izdelka bodisi storitve) ne pride v poštev. Početi karkoli fizično ne pride v poštev, ker ni časa. Če že pride čas, ga hitro porabim za kakšen manjši projekt, ki mi tudi prinese kak evro.
Ideja je, da bi se denar služil sam. Moje akcije bi bile samo: vložek, dvig, spremljanje. Gledam rubriko Adija Omeroviča na Kanalu A (vlaganje v delnice), a je vse skupaj predstavljeno zelo na splošno in teoretično.
Recimo, da ta mesec reskiram 100 eur. Kako bi iz udobja domačega kavča teh 100 eur v roku meseca dni (lahko tudi prej) spremenil v vsaj 150 eur?
Plan je, da začnem z nekim vložkom in v mesecu dni ta vrednost naraste na 150% vložka, nato ponovim. Se pravi iteracije bi bile takšne: 100, 150, 225, 338, 507 itd. Lahko tudi bolj strme.
Konkretna vprašanja: Kako lahko ta denar vložiš nekam? Kako spremljaš rast vložka? Kako lahko zaslužek dvigneš (pretvoriš v fizične evre)?
Omejitve so: a) da lahko vložek kadarkoli vložiš, b) da lahko zaslužek kadarkoli dvigneš, c) da iteracije opravljaš z miško, tipkovnico in telefonom.
kriptobog ::
Ce zelis iz 100eur priti v enem mesecu na 150eur, to pomeni 50% donosa. Da bos t odobil bos moral iti v zelo tvegane nalozbe, ki pa vemo kako so. S pasivnim vlaganjem racunaj na nekaj (cca 5%) letno.
Najprej si popravi pricakovanja, potem pa lahko delamo dalje.
Kawhi ::
Ce zelis iz 100eur priti v enem mesecu na 150eur, to pomeni 50% donosa. Da bos t odobil bos moral iti v zelo tvegane nalozbe, ki pa vemo kako so. S pasivnim vlaganjem racunaj na nekaj (cca 5%) letno.
Pa saj praviš da bo en ornk zlom usd v dveh tednih max. Naloudaš na ornk vzvod Jpy/usd pa je.
jarre ::
GummyBear...nisi prvi, ki si je to zaželel....skoraj "neskončno" veliko riževih zrn, za "nič" dela.
Zakaj riževih zrn? Ker si opisal enega bolj znanih matematičnih problemov...Problem števila zrn na šahovnici (Problem števila zrn na šahovnici @ Wikipedia ). Ker pa nisi tako "požrešen", bi se zadovoljil z manj "zrni". Tudi nekatere teorije stav se močno približajo tvojim željam. V realnosti pa...si omejen s številom "poskusov", s številom "uspešnih" poskusov in z končno vrednostjo.
Na kratko...mesečni donos, ki ga ti želiš, spada v kategorijo stav. Imaš skoraj neomejeno možnosti, da ti uspe. Potrebna sta dva pogoja. Najti moraš samo primerno zadevo, temo,...da nanjo staviš...in nekoga, ki bo dovolj neumen, da bo stavil 50% več proti tebi.
Zakaj riževih zrn? Ker si opisal enega bolj znanih matematičnih problemov...Problem števila zrn na šahovnici (Problem števila zrn na šahovnici @ Wikipedia ). Ker pa nisi tako "požrešen", bi se zadovoljil z manj "zrni". Tudi nekatere teorije stav se močno približajo tvojim željam. V realnosti pa...si omejen s številom "poskusov", s številom "uspešnih" poskusov in z končno vrednostjo.
Na kratko...mesečni donos, ki ga ti želiš, spada v kategorijo stav. Imaš skoraj neomejeno možnosti, da ti uspe. Potrebna sta dva pogoja. Najti moraš samo primerno zadevo, temo,...da nanjo staviš...in nekoga, ki bo dovolj neumen, da bo stavil 50% več proti tebi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jarre ()
redtech ::
Kakšna pa je ideja od Adija Omeroviča - kam te je pripeljal, res me zanima?
Kawhi a se v JPY nakazuje batman :D
Kawhi a se v JPY nakazuje batman :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: redtech ()
Pa saj praviš da bo en ornk zlom usd v dveh tednih max. Naloudaš na ornk vzvod Jpy/usd pa je.
To se ne pomeni, da bom trejdal brez pravih potrditev in brez risk managementa. Je pa odlocilen podatek za premik dolocenih investicij in skok v druge ;)
CrniPanter ::
Lahko bi se zacel prodajat? To je najbolj zihr nacin, da dosegas take donose kot si jih ti zelis oz. jih pricakujes.
Bolj realno pa... ljudje se ZELO trudijo da spravijo pasivne prihodke nad 5%, morda celo do 10% na leto, pa so majstri tega kar delajo. Govorimo o zelo low-risk konsistentnih prihodkih. Ne govorim o hopa cupa znalcu ki je zadel ravno taprav alt-coin ali pa kolegu od kolega ki trejda uran na sekundarnih commodities trgih na neki obskurni platformi z XY leveraged superpower shemami.
Bolj realno pa... ljudje se ZELO trudijo da spravijo pasivne prihodke nad 5%, morda celo do 10% na leto, pa so majstri tega kar delajo. Govorimo o zelo low-risk konsistentnih prihodkih. Ne govorim o hopa cupa znalcu ki je zadel ravno taprav alt-coin ali pa kolegu od kolega ki trejda uran na sekundarnih commodities trgih na neki obskurni platformi z XY leveraged superpower shemami.
chrush ::
Preprodaja droge. Samo ne smes biti zadnji v verigi.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers
Sparkxl ::
Mene samo zanima ali ta haribo samo malo trolla, ali čisto resno misli? Torej on bi 3x z miško kliknil, ker za več nima časa in volje, pa bi imel 50% donos MESEČNO!?!? Zdaj ne vem ali so samo močne droge krive, ali pa preveč želatine v bombonih
GummyBear ::
Mene samo zanima ali ta haribo samo malo trolla, ali čisto resno misli? Torej on bi 3x z miško kliknil, ker za več nima časa in volje, pa bi imel 50% donos MESEČNO!?!? Zdaj ne vem ali so samo močne droge krive, ali pa preveč želatine v bombonih
Ne trollam. Če si temi namenil vsaj malo pozornosti, si lahko v uvodnem postu prebral, da spremljam rubriko Adija Omeroviča (vidiš jo lahko vsak ponedeljek v sklopu oddaje Svet na Kanalu A) in preverjam, koliko so njegova "dejstva" možna v praksi. Prejšnji teden je bilo namreč predstavljeno, da lahko tako vsak nekaj zasluži.
Kolikor pa sem iz odgovorov razumel, tip malo naklada. Če moram pol leta čakati, da "pridelam" slabih 50€, potem taka igrica odpade. V pol leta že izpeljem par projektov in mi vsak prinese precej več.
perci ::
Adi Omerovič? A to je ta iz Tu pa tam? Kako so pa tam prišli do denarja? Mogoče se lahko zgleduješ.
Ne trollam. Če si temi namenil vsaj malo pozornosti, si lahko v uvodnem postu prebral, da spremljam rubriko Adija Omeroviča (vidiš jo lahko vsak ponedeljek v sklopu oddaje Svet na Kanalu A) in preverjam, koliko so njegova "dejstva" možna v praksi. Prejšnji teden je bilo namreč predstavljeno, da lahko tako vsak nekaj zasluži.
Kolikor pa sem iz odgovorov razumel, tip malo naklada. Če moram pol leta čakati, da "pridelam" slabih 50€, potem taka igrica odpade. V pol leta že izpeljem par projektov in mi vsak prinese precej več.
ŠEv pol leta ti ne bo. Vsaj ne s pasivnim vlaganjem. malo poslušaj kaj ti razlagajo. Drugače boš pa več odnesel, če boš poslušal Money how podcast. Da boš dobil neko realno predstavo.
Sparkxl ::
O ja pa trollaš, ali pa enostavno ne veš kaj govoriš, oz. se ti ne sanja kako gre ta igra. Na kratko: vse kar je recimo nad ca. 12% donosa LETNO, je potrebno bit pozoren. Ti pa bi imel 50% MESEČNO! Vidiš zdaj da tukaj nekaj hudo ne štima?
c3p0 ::
Kolikor pa sem iz odgovorov razumel, tip malo naklada. Če moram pol leta čakati, da "pridelam" slabih 50EUR, potem taka igrica odpade. V pol leta že izpeljem par projektov in mi vsak prinese precej več.
Ker ti je nek Adi rekel po TVju, to verjameš? Če vsak lahko naredi nekaj % profita na mesec, od kod potem denar? Država ga že printa, a ne za tvoj profit. Da ga boš ti pridelal, plačal vse provizije, ga nekdo mora izgubit. Takšni optimistični vlagatelji ste na koncu v kategoriji "sem probal pa ni šlo".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
Kawhi ::
Kaj ste to eni amaterji no...Seveda se da komot. Sam sem začel pred 2 leti s 100€, danes imam s 50% mesečno donosnostjo 3.787.675,00€. Povsem enostavno.
FrRoSt ::
Postavi se malo na REALNA Tla in si poglej, kakšni so sploh letni donosi na kapital!!?
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
PacificBlue ::
https://reddit.com/r/Slovenia/s/0skTGyR...
I’m out.
:3
:3
Hangman ::
Če želiš biti bogat, moraš samo odpreti svojo firmo. Par let boš v minusu in slabo spal, ampak po nekaj letih bi že moral delati plus... kako grejo stvari potem, je pa vsem jasno: Direktor "kao" z minimalcem 2 meseca na dopustu, delavci pa non-stop v neplačani pripravljenosti in malo nad minimalcem.
Vse druge možnosti (vse bi samo da nič nebi) prinesejo le kak evro, toliko da pokriješ položnice, ravno obogatel pa se s tem ne boš.
Vse druge možnosti (vse bi samo da nič nebi) prinesejo le kak evro, toliko da pokriješ položnice, ravno obogatel pa se s tem ne boš.
anketar ::
finančni geniji na kanalu-a bodo še več siromakov spravl v minus, nevem zakaj se novinarji grejo špekulante
Hangman ::
finančni geniji na kanalu-a bodo še več siromakov spravl v minus, nevem zakaj se novinarji grejo špekulante
Zato, ker ima nek voditelj filing, da je nekdo dober in celotno medijsko hišo nategne, da ga morajo spraviti v studio, da bo nekaj predaval.
Oddajo je nenazadnje treba čim dlje raztegniti, voditelj pa bo imel kaj pisati pod delo (saj veš, kako gre na šihtu) in morda še dobil kakšno povišico.
Moe_Lester ::
Torej, če povzamemo.
Rad bi zaslužil več. Službe ne boš menjal, ker je trenutna preveč udobna. Side hustle ti ne diši, ker ne želiš vlagati časa ali dela v biznis. Investiral bi in služil pasivno, ampak imaš na razpolago 100€.
Nice :)
Rad bi zaslužil več. Službe ne boš menjal, ker je trenutna preveč udobna. Side hustle ti ne diši, ker ne želiš vlagati časa ali dela v biznis. Investiral bi in služil pasivno, ampak imaš na razpolago 100€.
Machete ::
Moe_Lester je izjavil:
Torej, če povzamemo.
Samo 1. mesec! Tretji mesec je to že 340 EUR.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
OutOfTheBox ::
Če imaš svoj biznis se da, boš pa vsekakor moral delat več let zastonj ali pa negativno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
jest10 ::
OutOfTheBox je izjavil:
Če imaš svoj biznis se da, boš pa vsekakor moral delat več let zastonj ali pa negativno.
Zakaj je po tvoje normalno, da bi nekaj let tolkel negativo?
Ker to učijo guruji, da normalizirajo faile in lahko dlje služijo s prodajo literature, softwara, izobražeanj itd.
Ker nas tako učijo mediji in pop kultura, ker se zgodba o nekom, ki si zastavi vse svoje premoženje in si potem 5 let trga od ust preden proda firmo za "billion with a B" precej bolj prodaja.
Ker se falirani podjetniki lažje sprijaznijo s tem, da morajo samo dovolj dolgo trpeti kot z dejstvom, da njihova ideja ali eksekucija ni na nivoju.
Sigurno je še kak brezvezen razlog.
Ker nas tako učijo mediji in pop kultura, ker se zgodba o nekom, ki si zastavi vse svoje premoženje in si potem 5 let trga od ust preden proda firmo za "billion with a B" precej bolj prodaja.
Ker se falirani podjetniki lažje sprijaznijo s tem, da morajo samo dovolj dolgo trpeti kot z dejstvom, da njihova ideja ali eksekucija ni na nivoju.
Sigurno je še kak brezvezen razlog.
nekikr ::
Precej preprosto. Ljudem poveš (reklama za 100€), da ponujaš 10% mesečni donos in ti dajo denarja kolikor hočeš. Precej več kot 50% mesečno boš dobil. Edino proti koncu boš rabil dobre superge in/ali hiter avto, sicer je pa to povsem realna opcija za nekoga s tvojimi pričakovanji in apetitom.
Gledam rubriko Adija Omeroviča na Kanalu A (vlaganje v delnice), a je vse skupaj predstavljeno zelo na splošno in teoretično.
Človek bi pričakoval, da bo povedal čisto točno in razumljivo kako lahko prideš na 50% donosa mesečno, ane? Brezveze. Pa tako enostavno bi lahko izkoreninili revščino po svetu. En A kanal prispevek in voila! Sami milijonarji. Res škoda.
OutOfTheBox je izjavil:
Zato, ker verjameš da ti bo tisto v bližnji prihodnosti prineslo finančno svobodo.
Zgodovina sprememb…
Furbo ::
Moe_Lester je izjavil:
Torej, če povzamemo.
Tip naj bo vesel, da še ima službo, če je tak osel, da pričakuje +50% mesečno, ker je gledal neko debilno oddajo.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
jest10 ::
OutOfTheBox je izjavil:
OutOfTheBox je izjavil:
Zato, ker verjameš da ti bo tisto v bližnji prihodnosti prineslo finančno svobodo.
To, da ti v to verjameš, ne naredi tega početja normalnega.
To da je zadeva normalna si ti spretno podtaknil kot pravilo - vsekakor ni normalno za vsakega, je pa zame.
Zame ni normalno da delam 40 let za minimalca in potem vlečem smešno nizko penzijo, če pa sam vidim možnost da lahko pridem z nekaj grindanja in odrekanja do finančne svobode pri 40 letih.
Zame ni normalno da delam 40 let za minimalca in potem vlečem smešno nizko penzijo, če pa sam vidim možnost da lahko pridem z nekaj grindanja in odrekanja do finančne svobode pri 40 letih.
Da ti ni treba delati za preživetje.
Oz. za nekatere že to, da njihovo preživetje ni odvisno od trenutne službe ali biznisa ampak lahko dajo v vsakem trenutku odpoved in si v miru, sproščeno najdejo drug vir zaslužka.
Oz. za nekatere že to, da njihovo preživetje ni odvisno od trenutne službe ali biznisa ampak lahko dajo v vsakem trenutku odpoved in si v miru, sproščeno najdejo drug vir zaslužka.
Kaj pa je finančna svoboda?
Dovolj resourcov katerih je v danem trenutku dovolj na razpolago (tudi če se cashflow ustavi) za tvoj mesečni življenski standard (ki se ne sme večati), do tvoje pričakovane življenske dobe (pri meni je 110 let), upoštevajoč letno inflacijo.
Vsekakor ni pametna ideja bit ob cashflow, ampak glede na strukturo mojih financ s tem ne bom imel problema.
Je pa definicija finančne svobode za vsakega drugačna. Meni na misel na pride da ne bi delal tudi ko se "upokojim".
Zgodovina sprememb…
Alien123 ::
Se da. Ne glih 50%, ampak 10% se pa da na mesec, pa ne rabiš s prstom mignit.
Gagatronix ::
PacificBlue je izjavil:
https://reddit.com/r/Slovenia/s/0skTGyR...
LOL ti to resno ?! Samo se en jazjaz nalimaj, pa bos pravi slovenceljski redditor.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Naložbe 2020Oddelek: Loža | 7199 (2075) | V-i-p |
⊘ | Kam vložiti denar (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 69900 (29291) | [Michael] |
» | Forex (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 99029 (28794) | chrush |
» | najboljša kratkotrajna investicija (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12929 (10604) | IceIceBaby |