» »

Električni radiator

Električni radiator

mythic ::

Za prostor 5x4x3 (60 m3) iščem električni radiator (oljni), na katerem bi lahko nastavil določeno temperaturo (ne tistega, kjer so stopnje ena, dva, tri,...). Prav tako bi želel, da obstaja opcija nastavitve, da se ob določeni uri prižge/ugasne. Ima kdo kaj takega in bi lahko priporočal oziroma dal kak nasvet?

fikus_ ::

Vecina oljnih radiatorjev ima moznost vklopa enega ali vec grelcev/moči, vsak ima termostat vgrajen, s katerim nastavljas temperaturo. Casovni vklop pa omogočiš s stikalno uro, 1f so ponavadi do 3600 W.

Npr. ta
https://www.mimovrste.com/stikalne-ure/...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

hojnikb ::

če mislis to stalno gret, nebo glih poceni..
#brezpodpisa

@fikus_ hvala ti za predlog. Super.
@hojnikb Vem.

FrRoSt ::

Sicer nisi ravno bogat z informacijami, kakšen prostor je to, ali je izoliran, meji na sosednja stanovanja....

El. radiatorji na olje imajo večinoma vsi nastavljiv termostat, morda ne ravno v st. C in pa stikalo za vključitev ob padcu temperature. Načeloma bi to iz druge roke moral dobiti praktično zastonj, ker ljudje se tega izogibajo.
Drugaa varianta pa je, da si za to soobo nabaviš eno malo poceni klimo, na katero se lahko tudi ogrevaš. Tam nekje od 500+ € naprej.
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

V-i-p ::

Namesto stikalne ure uporabi raje pametno vtičnico. Imaš app (Tuya) na telefonu in lahko čaraš vklope, izklope, ure, datume, itd...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

muffliato ::

V-i-p je izjavil:

Namesto stikalne ure uporabi raje pametno vtičnico. Imaš app (Tuya) na telefonu in lahko čaraš vklope, izklope, ure, datume, itd...

Ne počni tega pri 16A. Gasilci ti bodo hvaležni.

V-i-p ::

Mi razložiš prosim, zakaj ne bi na pametno vtičnico s specifikacijami:
Maksimalni tok: 16A
Maksimalna obremenitev: 3.68kW

priključil nek električni oljni radiator? Grozno me zanima :).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

hojnikb ::

ker tista vtičnica v praksi ni rejtana za dolgotrajnih 16A obremenitve...

mythic je izjavil:

@fikus_ hvala ti za predlog. Super.
@hojnikb Vem.

kupi si split klimo (dobis ze za 350€ brez montaze). Kratkoročno bo večja investicija, dolgoročno bos pa za taksen prostor slej k prej odplačal investicijo zaradi bistveno manjse porabe Pa se hlajenje dobis..

Električni grelci so ok za nekaj občasno na hitr zagret ali klikat kaksna prehodna obdobja, defenitivno pa ne da bi se stem grel celo zimo...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

blackbfm ::

za kok je pa rejtana? in kaj je to dolgotrajna obremenitev?

sicer pa marsikdo ima danes viške elektrike, kot drugo pa ni nujno da op misli kurit tak radiator na max

matobeli ::

Oljni radiator ni nič boljši od navadnega konvekcijskega, tako da je bolj ali manj vseeno kaj vzameš, elektrike bo kurlo enako.

Če je prostor kakorkoli izoliran bo za 20stC dovolj že 1kW. Če ni, bo treba mal več.

Sem to delal in sem imel navaden radiator, lahko kar najcenejšega in pametni termostat. Najprej sem imel nekega offline, vtičnica sistem ki je imel tedenski razpored in celo meril porabo.

Pol sem vzel Shelly PM1 in merilnik temperature.

Dobiš tudi radiatorje ki imajo integriran termostat z tedenskim razporedom, ampak so dražji in manj modularni.

hojnikb je izjavil:

Če se rabi 3700W za vzdrževat željeno temperaturo je jasno bolj primerno če se vzame najcenejšo klimatsko napravo ki zna gret.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Kupil sem 2500w električni radiator (3 stopnje ogrevanja) in pametni termostat (link spodaj). Sedaj vidim, da ima termostat max. moč 2300W. Ali je to problem, da ima termostat nizjo maksimalno moc kot radiator?

https://www.mimovrste.com/regulacija-te...

matobeli ::

Lahko je problem, če ima termostat varovalo notri ti bo radiator ven metal, v najslabšem primeru ga pa nima in ti bo kaj stopilo ali zakurilo.

Ne imet radiatorja na najvišji stopnji pa bo OK. Če je možnost da bi kakšna nepooblaščena oseba to šlatala pa fizično onemogoči štelanje moči ali pa uporabi kaj drugega.

starfotr ::

Seveda je problem. Vmes je treba dodat ustrezen rele ali pa kontaktor. Drugače boš pa imel malo pretopel prostor pa obisk članov lokalnega PGD.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko obremenitve lahko maksimalno prenese 25 amperska varovalka? (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
689467 (6772) mirator
»

kako spremljati temperaturo v sosednji sobi

Oddelek: Pomoč in nasveti
251944 (1082) recmajkemi
»

WiFi oljni električni radiator

Oddelek: Loža
9986 (799) matobeli
»

Električni oljni radiator