» »

BIOS ki je UEFI piše da je LEGACY - kako nastaviti to kar plošča podpira?

BIOS ki je UEFI piše da je LEGACY - kako nastaviti to kar plošča podpira?

WinXP ::

Pozdrav,zanima me kako da ob startu računalnika moja nova matična plošča Asus ROG STRIX B450-F GAMING II napiše:" Press DEL or F2 to ENTER UEFI Bios Settings",meni pa pokazuje v System Information da je Bios LEGACY. Kaj naj oziroma KJE v Biosu naj spremenim to,da mi bo pisalo da je Bios Mode UEFI?
Slika:
 Slika

Slika

hojnikb ::

Če boš spremenil BIOS na UEFI, bo treba tut inštalacijo popravit. Namreč potem potrebuješ GPT particijsko tabelo in EFI particijo.

Mej tale tvoj OCD mal pod kontrolo pa si ne delaj problem s stvarmi, ki niso problem.
#brezpodpisa

WinXP ::

Kar pomeni,da bi ob spremembi v GPT izgubil vse podatke z diska,je tako?
KJE v BIOSU pa nastavim da bo Bios UEFI? (ZA TO PLOŠČO)
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

hojnikb ::

Se enkrat, če bos nastavu bios, da bo bootal v UEFI načinu, ti obstoječa instalacija nebo več zbootala. V tem primeru je treba nardit konverzijo iz MBR na GPT in uredit EFI particijo. Precej dela za en "moteč" napis. Pozabi in je to to. Računalnik zarad tega ne dela nič slabs.
#brezpodpisa

MIHAc27 ::

Spremeniš v biosu ponavadi pod Boot options. CSM Compatibility (bi moral dat na disable)
In kot omenja hojnik, če ti sedaj boota in je nastavljen na legacy, ti potem ne bo (probaš lahko v cmd dat ukaz mbr2gpt /convert ). Če delaš frišno inštalacijo pa le popravi pred inštalacijo, in bo kool.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MBR GPT,... (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
677342 (3920) mailer
»

Windows 10 setup ne zazna SSD

Oddelek: Pomoč in nasveti
445662 (2233) jahidtech
»

hp 450 g6 ni mogoče naložiti windowsa

281499 (1101) djforever
»

SSD upgrade: BIOS najde disk, windows inštalacija ne (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6520342 (2580) Mare2
»

UEFI - kako ponovno namestiti windows 8

3610929 (8443) krepki

Več podobnih tem