» »

NBA sezona 2023-2024

NBA sezona 2023-2024

Temo vidijo: vsi
««
20 / 59
»»

Ishiwatta ::

Kljub 7 izgubljenim źogah je LD na 0 +-, Irwing je na -17...

Ganon ::

Zakaj tehnična napaka? 8-O

Blizu, ampak prepozno za preobrat. To tekmo bi morali zmagati. Luka kljub slabi tekmi 38/11/10, četrti igralec v zgodovini s tretjimi zaporednimi trojnimi dvojčki z več kot 30 točkami.

čigra ::

To, da Dallas izgubi proti PHI doma, in Irving že 2 tekme ne igra, kot bi bilo treba...

Ta ekipa ni ne "tič ne miš".

Kdaj bodo naslednjič zmagali?

Luka je deloval tako nebogljeno na klopi, kot da je čist zgubljen, kaj se to dogaja!

Čimprej naj spizdi iz te franšize (in gre v Phil-o)

In dve tehnične. Kdo spet?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: čigra ()

čigra ::

Pa kaj se ta "tepec" Dončić sploh toliko trudi pri DAL?
Razen igrati košarko, še kaj zna?

Mato989 ::

Pač taka košarka kot sem jo včeraj gledal bolje da je ne bi in igral God of War Ragnarok... Bi mel več koristi... kaki fail res. Pol ekipe Dallasa igra kot na rekreaciji...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Likalnik ::

Včeraj bi bilo res bolje, da bi gledal delovno akcijo kot pa košarko....tudi sam ne zastopim Irvinga...celo tekmo nič od njega...potem pa na koncu po hitrem postopku dve trojki....moral bi se zbuditi kakšen napad prej pa bi mogoče bilo drugače. Včeraj bi definitivno morali zmagati...še posebej, ker jim je to zelo pomembna tekma.
Sicer pa...tako kot je nekdo zgoraj napisal....tudi jaz ne vidim neke svetle prihodnosti v Dallasu kar se prstana tiče.

Saj tudi Lukec včeraj kljub tem svojim famoznim statistikam (ki jih tako očitamo Lebronu) ni baš bil nek biser tekme...

Kurzweil ::

Jusuf Nurkić pa kar 31 skokov oz. že v 1. četrtini 12 skokov...

Sicer pa noro, kako je Boston zdemoliral GSW, že ob polčasu... na koncu +52 za BOS... še posebej impresiven pa prvi polčas... 82:38... Curry je iz igre metal 2/13 oz. dosegel je zgolj 4 točke (trojke 0/9)... Curry se je po 16min igre usedel in ga ni bilo več v igro :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

DejchSLO ::

Kaj ga Jokić raztura!

judoka ::

Meltdown do konca sezone ocitno. Ni mi jasen preskok iz winning streaka v tole. Iz dobre obrambe v tole. Kidda bi morali menjat ze poleti, a tudi Doncic nosi svoj delez krivde, predvsem z obnasanjem na terenu.

Luka ima letos možnost, da odide iz ekipe, če se ne motim. To bi moral izkoristiti.

se motiš, ima pogodbo do 26/27, takrat ima šele Player option.

St235 ::

Po drugi strani pa je še vsak zvezdnik v zadnjih letih izsilil trade, če je hotel. Tako, da počakajmo do poletja. Če Dallas spet ostane brez play off vprašanje, kaj se bo zgodilo, ker včeraj je bila frustracija očitna. Če se kaj ne bo spremenilo (tako pri njemu kot v ekipi) bo lahko hitro sledil Iversonu, Westbrooku, Hardnu... Je pa očitno to kar smo se pogovarjali par strani nazaj. Ko niza trojne dvojčke, je to žal odraz tega, da ostali v ekipi ne oddelajo svojega dela.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Ampak frustracije so vidne tudi v SLO repki pa zato ne neha igrat za njo...

Fora je v tem da Donke v drugih franšizah ki so contenderji pač ne bo imel TD kr tako enako kot jih zdaj Westbrook in Harden nimata v Clipperjih...

Večji problem kot napad je ta, da je v zadnjih tekmah Luka za PJW drugi najboljši obrambni igralec Dallasa...Obrambno so obupni.

Mato989 je izjavil:

Fora je v tem da Donke v drugih franšizah ki so contenderji pač ne bo imel TD kr tako enako kot jih zdaj Westbrook in Harden nimata v Clipperjih...

Primerjaš prime igralca(25) , z dvema ki sta na poti v penzijo (35 in 34). Tako da tudi v primeru da zahteva trade je velika verjetnost da bo ohranil svoj položaj. Malo je v tem trenutku ekip, kjer bi bil Luka druga violina, če pride do menjave.

St235 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Primerjaš prime igralca(25) , z dvema ki sta na poti v penzijo (35 in 34). Tako da tudi v primeru da zahteva trade je velika verjetnost da bo ohranil svoj položaj. Malo je v tem trenutku ekip, kjer bi bil Luka druga violina, če pride do menjave.

No pol pa daj Lukata v Clipperje pa mi povej če meniš da bo tam imel 30 metov in TD... kako dolgo ga bo velika četvorka gledala? Nihče ne pravi da bo druga violina, pravim da ne bo mogel igrati tako kot igra v Dallasu ker ga bodo sterali ko bo slačilnica znorela ker bodo drugi garali da bo se on malo hecal v napadu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Kaj majo clippersi s temo? Poglej si malo CBA pravila, pa se potem pogovarjajmo o realnih menjavah. Popolnoma normalno pa je, da se bo njegova igra morala prilagodit vsaki novi ekipi, kakor se mora prilagajat tudi ob vsakokratnih spremembah v Dallasu.

Zgodovina sprememb…

GupeM ::

Mato989 je izjavil:

No pol pa daj Lukata v Clipperje pa mi povej če meniš da bo tam imel 30 metov in TD...

Pa kdo rabi 30 metov za TD? Točke so pri TD ponavadi še najmanjši problem. Težje je dobiti assiste, če se soigralci ne odkrivajo in ne zadevajo. Pa skoke je tudi težko dobiti, če ne zapiraš igralcev po metu. Pa če jih pustiš same, da vse zadanejo.

Kidd naj bi bil obramben trener, a ekipa igra porazno v obrambi vecino sezone in zdaj ni izgovorov niti na roster.
V napadu so na "daj zogo Doncicu" taktiki. V resni fransizi bi model letel ze lansko sezono, a lansko sezono je bil roster res slab. Zdaj tega problema ni, a situacija je podobna, oz bo lahko podobna v kratkem casu.

Tale padec iz tiste serije zmag in sedaj tale serija porazov je res kar precej nerazumljiva... jaz neke drame ne bi delal, ker je možno še prav vse, od direktnega playoffa, do zadnjega slota, ki vodi v play-in. Nižje sem kar prepričan, da ne more Dallas pasti.

Dejansko je tole še zadnja priložnost, če se že mora kikstat in kaj naučit, da se to zgodi... bi pa tudi jaz rekel, kot že denimo lani, da je Kidd mogoče res zrel za menjavo. Ta njegov priskuten obraz, neka slaba energija, velika zmedenost pri rotaciji in vodenju ekipe, mogoče Dallas preprosto potrebuje zvežo kri na trenerskem mestu.

Razen tega, da Luka mestoma malce preveč "carini žogo" in da še vedno rad sika v sodnike, mu ne gre očitat, še posebej ne obrambe, ki jo je letos res precej izboljšal.

Mogoče je potrebna še kakšna tekma, da se povsem prilagodita ekipi PJW in Gafford, če bo slednji sploh dobil priložnost pri Kiddu, kot si ji zasluži.

Ne bi še delal prave drame, dejstvo je, da neglede na upgrade ekipe, nekatere ekipe v čisti kvaliteti pač presegajo Dallas, ki prav zares poleg Luke in Irvinga, ne premore neke ekstra kvalitete, s tem, da je treba Irvinga negovat, da je v nekem stable stanju.

Če jaz kaj zamerim, je to bedna obramba ostale ekipe, sila povprečne igre večine ekipe, ki/če ne premorejo ostalih kvalitet, naj pač igrajo obrambo oz. se borijo vsako tekmo, kar se ne.

Potem so tu premalo konstantni košarkaji, recimo glede na svojo plačo, se itak vsi strinjamo, da je THJ daleč od željenega oz. res strašansko niha.

Objektivno gledano, ko gledamo sestave ekip, kot so Boston, Denver, Milwaukee,... je DAL po kvaliteti daleč, tudi neke blazne kemije ni, še manj borbenosti, ki je prepotrebna v tako limitiani ekipi, kot je Dallas.

Seveda Luka ni popoln, ampak za vsak poraz udrihat po njem ni ravno pošteno... Kidda kar nekako ne morem več gledat kot trenerja, tudi sicer se zdi, da je njegov playbook precej prazen, kar deloma nakazuje tudi število vrženih trojk na tekmo... še ena stvar je, da je Dallas v ligi NBA v druščini tistih najslabših ekip, saj je na 23. mestu po asistencah/tekmo... kar po eni strani pomeni premalo ekipne igre, včasih pa tudi slab % meta... recimo še en velik problem, ki se redko oz. skoraj ne omenja je, da je Dallas komaj 26. v ligi, kar se zadetih prostih metov tiče (75,8%)... tu je recimo tudi velika rezerva za Luko, da se še popravi... neglede na to, da se defenzivni ratingi dvigujejo, kjer je poglavitni razlog precej boljša obramba Luke, je DAL še vedno komaj 28. v ligi po ukradenih žogah... po blokadah 23.... tudi v skoku so komaj 23... kar bo absolutno potrebno dvignat, glede na to, da sta sedaj pod košem Lively in Gafford... ko seštevaš te stvari, ki so v veliki meri problem celotne ekipe, ker ne igra homogeno, borbeno.... in Kidda, ker ekipe ne pripravi, da bi odigrala več akcij in ne samo suho metala za 3 točke...

Pač ni za vse kriv Luka, prej obratno... mi je pa zanimivo, kako po par porazih vsi Luko pošiljajo drugam... Luka je, kot je vsaj v javnosti zavzel stališče, ne bo bežal od franšize, ker je verjetno takšne mnenja kot jaz, boljše 1 prstan, za katerega si garal celo kariero, kot pa 3 prstani, ko si kot glory hunter menjaval klube po tekočem traku... mogoče je to moj problem, ker sem pač vajen nekih časov, ko so igralci z vsem prisegali na eno, max 2 franšizi v celotni karieri.

Dallas se trudi, dela neka upgrade... objektivno in predvsem po mojem skromnem mnenju, pa so ti rezultati zadnja leta verjetno kar realen pokazatelj kvalitete te ekipe, tisti konferenčni finale proti LAC je bil bolj presežek, kot realno stanje ekipe. Da lani niso prišli v playoff, bi tudi rekel, da je, ko takole po nekaj časa pogledamo od daleč, nekak realno stanje, glede na vse v lanski sezoni.

Je pa Dallas en dober underdog, ki lahko gre v playoff brez pritiska in ob pravi ekipi, obrambi, igri in lucidnih potehaz Luke in Irvinga, lahko preseneti vsakega...

Razen tega, da Luka mestoma malce preveč "carini žogo"

trener

Če jaz kaj zamerim, je to bedna obramba ostale ekipe, sila povprečne igre večine ekipe, ki/če ne premorejo ostalih kvalitet, naj pač igrajo obrambo oz. se borijo vsako tekmo, kar se ne.

trener

tudi neke blazne kemije ni, še manj borbenosti, ki je prepotrebna v tako limitiani ekipi, kot je Dallas.

trener

še ena stvar je, da je Dallas v ligi NBA v druščini tistih najslabših ekip, saj je na 23. mestu po asistencah/tekmo.

trener

Dallas se trudi, dela neka upgrade...

Niko dela ok, ampak dokler ne menja trenerja je isti šmorn.

Doncic nosi svoj delez krivde vecinoma pri obnasanju, ker je to drkanje sodnikov in jamranje nalezljivo in direktno vpliva na moralo ekipe. To da je letos boljsi kot lansko leto samo pove kako grozen je bil prejsnjo sezono. Mi je pa jasno da so take stvari (psihicne) izredno tezke za popravit.

Kako je sploh potem v playinu, kdo dobi koga v smislu playin place 8 dobi tega playin itd...

7. proti 8., kdor zmaga je sedmi

9. proti 10., zmagovalec proti zgornjemu poražencu, kdor zmaga je 8.

To je 1 game ali?

7 in 8 imata popravni izpit. 9. in 10. pa rabi obe zmagi.

Igra pa vsak samo 1 tekmo proti 1 naprotniku.

Zgodovina sprememb…

BREAKING: Karl-Anthony Towns has been diagnosed with a torn meniscus in his left knee and is out indefinitely.

Tole pa je kar hud udarec za Minnesoto, ne bom presenečen, če je praktično že out za to sezono...

Horas ::

res je, škoda.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Torej danes ob 1:30 pa DAL vs. MIA...

LAL in GSW se pobirata... med 5. NOP in 10. LAL zgolj 3 zmage razlike...

Pet porazov na zadnjih šestih tekmah. Potrebno se bo zresniti.

Luka Dončić je s petim zaporednim trojnim dvojčkom z vsaj 30 točkami izenačil rekord Lige NBA, ki ga je imel Russell Westbrook v sezoni 2016/17.

Evo to je tisto pač kar Donkeju preostane ob taki igri... nabijanje Westbrook statistike... Kot pravim v rangu Hardna in Westbrooka, kar je še zmeraj odlično, samo daleč od proper team playerjev.

Mimogrede

It's been 26 years since a team did not attempt a 3-point shot in a game.
The last team to do so, the Sixers (Mar 4, 1998).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

aborko ::

Kako lahko rečeš nabijanje statistike pa da ni team player ob tesni zmagi nad Miamijem, če pa je imel 11 asistenc in doseže triple double z visokim % meta (trojke 7 od 13), Bolj optimalno za zmago ekipe ne bi mogel igrati...

kixs ::

Se en TD za Luko in se ena zmaga.

Aja, menda prvi v NBA s petimi zaporednimi TD. No, sej se je videlo ze v igri, da caka na TD :)

Najvec TD zapored je 11, tako da do tam mu se manjka. Mislim da je govora o twm, da je prvi desegel 5 zaporednih TD z vec kot 30 tockami na tekmo.

Kar je v tej tekmi bolj pomembno so statistike ekipe v obrambi. Ce bodo sposobni talega nivoja D v playoffu bodo tezak oreh za vsakega.

Zgodovina sprememb…

Franz21 ::

Prvi s 6 zaporednimi 30 TD in prvi s 5 zaporednimi 35 TD.

Luka Doncic first with six straight 30-point triple-doubles

St235 je izjavil:

Najvec TD zapored je 11, tako da do tam mu se manjka. Mislim da je govora o twm, da je prvi desegel 5 zaporednih TD z vec kot 30 tockami na tekmo.

Kar je v tej tekmi bolj pomembno so statistike ekipe v obrambi. Ce bodo sposobni talega nivoja D v playoffu bodo tezak oreh za vsakega.

Tocno ja. Z vec kot 30 pikami :)

Lepo, se bolj pa, da je bila zmaga. Prvih 5 minut je bilo kar tezko spremljat.

Matheus ::

Tole s temi statističnimi kazalci za vsak ku*** je že patetično. Samo, da so rekordi, da se bere.

Prvi, ki je dosegel vsaj 10 točk, 5 skokov, 4 asistence in 2x med tekmo šel srat.

Enako komično kot to, da sta v boju za MVP-ja pred Dončićem še vedno Giannis in Shai.

kow ::

To je pac NBA oz. murica... poceni zabava, moras vzeti v zakup ali pa se ti zmesa, ko poslusas vse neumnosti. Jaz sem rabil mesece, da sem se privadil na frazo "sacrificing his body..." - zdaj gladko preslisim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Matheus je izjavil:

Tole s temi statističnimi kazalci za vsak ku*** je že patetično. Samo, da so rekordi, da se bere.

Prvi, ki je dosegel vsaj 10 točk, 5 skokov, 4 asistence in 2x med tekmo šel srat.

Enako komično kot to, da sta v boju za MVP-ja pred Dončićem še vedno Giannis in Shai.

Dokler niso v top 3-4 nima sans da bi bil v resnih pogovorih za MVP. Dallas letos se ni tam.

Philadelphia - New York 79:73

Tole pa je pravi highlight za ligo NBA... nisem pa gledal tekme, pa jo bom verjetno na hitro preletel, predvsem da vidim, če je bila tako dobra obramba ali tako obupen napad...

Brunson je zadel 6 metov od 22...

Kurzweil je izjavil:

Philadelphia - New York 79:73

Tole pa je pravi highlight za ligo NBA... nisem pa gledal tekme, pa jo bom verjetno na hitro preletel, predvsem da vidim, če je bila tako dobra obramba ali tako obupen napad...

Tekma:
https://fishker.com/2817-2/

@kixs, hvala...

Torej zmaga nad CHI, več kot dobrodošla... tekmo sem sicer v neki želji začel gledat, pa ne vem, če sem zdržal 2min, potem pa zaspal...

Če kar citiram...

Gafford postavil rekord z 28 zaporednimi zadetimi meti

Centra Mavericksov sta imela sijajen večer. Dereck Lively je zgrešil le en met iz igre (11/12), novinec je prispeval 22 točk. Daniel Gafford je dosegel 20 točk, zadel je vseh devet metov iz igre. Zadel je 28 zaporednih metov iz igre, kar je nov rekord Lige NBA.

Torej Gafford seveda lahko to serijo še vleče lep čas... overall pa super, tako Lively, kot Gafford... ne vem, če smo kdaj lahko napisali oz. tako pohvalili centrsko linijo DAL, vsaj odkar je prišel Luka v ta klub...

Za DAL sedaj sledi prva od 3 tekem proti GSW, ki jo bo DAL odigral do konca sezone s tem klubom... oz. sedaj prihaja serija tekem DAL o kateri sem govoril pred dnevi, ko bodo nasprotniki samo klubi iz zahoda...

GSW
@OKC
DEN
@SAS
UTA
@UTA
@SAC
@SAC
@HOU
@GSW

.
ATL
GSW
HOU
@CHA
@MIA
DET
@OKC

Duhec ::

Moja napoved za zadnji mesec:

Napoved od 14.3. do 14.4.2024

Napoved od 14.3. do 14.4.2024

http://blackbird.si/

@Duhec, kje te napovedi naklofaš?

Sicer pa danes ob 1:30... DAL in GSW... da se še zadnjič ponovim, to je prva od treh tekem do konca sezone med GSW in DAL... torej neposrednem konkurentu... danes ne igra Curry, tako da must win...

Približno ob istem času pa še dve zelo zanimivi tekmi iz aspekta DAL... 30 min pred tekmo GSW-DAL se začne tekma NOP-CLE, kjer smo seveda za CLE... ob 3:00 pa še tekma SAC-LAL, tole bo dejansko tudi prava sladica... torej same ekipe, ki se borijo od mest za Play-in/Playoff...

Danes sem po službi odspal lepo porcijo, tako da danes ponoči se gleda NBA...

Je pa še vedno težko verjet, ko vidiš injury report za MEM:

MEM - Santi Aldama (elbow) questionable.
MEM - Desmond Bane (ankle) doubtful.
MEM - Brandon Clarke (Achilles) out.
MEM - Jaren Jackson Jr. (quads) doubtful.
MEM - Ja Morant (shoulder) out for season.
MEM - Scotty Pippen Jr. (back) questionable.
MEM - Derrick Rose (back) out.
MEM - Marcus Smart (finger) out.
MEM - Lamar Stevens (hip) questionable.
MEM - Yuta Watanabe (wrist) out.
MEM - Ziaire Williams (back) out.
MEM - Vince Williams (knee) doubtful.

Tankajo, verjetno je kakšna od teh poškodb tudi "poškodba"

Duhec ::

Kurzweil je izjavil:

@Duhec, kje te napovedi naklofaš?
...

V Win "Slikarju". :)
Izrez iz urnika tekem.
http://blackbird.si/
««
20 / 59
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NBA sezona 2021-2022 (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Šport
2733273850 (67483) mersault

Več podobnih tem