» »

NBA sezona 2023-2024

NBA sezona 2023-2024

Temo vidijo: vsi
««
17 / 59
»»

firbec ::

Tidule ::

Za Labrona sta realno samo dve opciji - ostane v LA kjer si je ustvaril dom ali gre igrat tja kjer bo igral bronny. Po draftu bo imel ene tri dni da se odloci.

Vse ostalo so spekulacije brez osnove.

Kurzweil ::

Nazadnje, ko je bil na ESPN mock draft, če se prav spomnim s strani novinarjev, insiderjev in komentatorjev... Bronny niti ni prišel znotraj 60 pickov...

Se že lep čas omenja Jamesa... ampak nekak dvomim... no, počakajmo še 2 dni, mogoče pa presenti DAL, čeprav realno bomo lahko veseli že kakšnega solidnega role playerja, kaj več niti ne pričakujem....

Kavaj ::

Mogoče Wiggins, PJ Washington, upam da ne DFS ali Kuzma, zelo verjetno pa nič.

globoko grlo ::

Mene sam zanima zakaj ma donke 18 skokov?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Kavaj ::

Ker so igrali brez pravega centra. Lively je out. In ker so igrali tako. Kleber, Powell, Williams in ostali so zapirali, LD je pa pobiral skoke. Sicer se je LD videlo da ni pravi v obrambi, je bil v obrambi res slab. Letos je sicer v obrambi naredil velik korak na bolje, ampak danes je bil slab.

Groot ::

Kavaj je izjavil:

Ker so igrali brez pravega centra. Lively je out. In ker so igrali tako. Kleber, Powell, Williams in ostali so zapirali, LD je pa pobiral skoke.

Točno tako. In tukaj moram pohvalit Kidda za takšno odločitev. Kleber in Powell veliko lažje zapirata, kot pa dejansko pobirata skoke. LD na drugi strani pa je načeloma višji in močnejši od igralca, ki ga krije oziroma napada zato lažje pobere skok. Se mi zdi kar dobra alternative za trenutke, ko je DAL brez konkretnega centra. Je pa res da napram igralcem, ki se znajo dobro premikati, to zapiranje s strani Kleberja in Powella žal hitro odpove.

BREAKING TRADE! Detroit Pistons & Utah Jazz!

Pistons receive:
Simone Fonteccio

Jazz receive:
Kevin Knox
2024 2nd round pick
Draft Rights to Gabriele Procida

DrSergioDJ ::

Še nekaj trejdov se je zgodilo, ma za zdaj je še kar zatišje.

Celtics receive:

Xavier Tillman
Grizzlies receive:

Lamar Stevens
2027 second-round pick (via Hawks)
2030 second-round pick (via Mavs)

in

Timberwolves receive:

Monte Morris
Pistons receive:

Troy Brown Jr.
Shake Milton
2030 second-round pick
...

Ja, zaenkrat prav nič kaj omembe vrednega... deadline je danes ob 21:00 po našem času...

The Indiana Pacers are trading Buddy Hield to the 76ers for Marcus Morris, Furkan Korkmaz and three second-round picks, sources tell ESPN.

The Utah Jazz are finalizing a trade to send C Kelly Olynyk and guard Ochai Agbaji to the Toronto Raptors for Kira Lewis, Otto Porter and a 2024 first-round pick, sources tell ESPN.
...

The Oklahoma City Thunder are finalizing a trade to send G Tre Mann and F Davis Bertans to the Charlotte Hornets for Gordon Hayward, sources tell ESPN.

The Oklahoma City Thunder are finalizing a trade to send G Tre Mann and F Davis Bertans to the Charlotte Hornets for Gordon Hayward, sources tell ESPN.
...

DejchSLO ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Timberwolves pa furajo neverjetno obrambo...gobert je ocitno dobro vedel, kam je sel iz utaha.

Najlepse presenecenje sezone.

še zmer so dal (pre)ogromno za njega

Valavala ::

Gafford v Mavse za Holmesa in picke (a)

The Detroit Pistons are finalizing a trade to send guard Alec Burks to the New York Knicks, sources tell ESPN.

The Washington Wizards are nearing a deal to send Daniel Gafford to the Dallas Mavericks for Richaun Holmes and draft compensation, sources tell ESPN.
...

Pa se je le ena od govoric glede DAL dejansko uresničila... govorim namreč o Danielu Gaffordu... ne vem sicer, zakaj ni več igral Holmes, ampak upajmo, da bo Gafford nek upgrade in da ne bo poškodb... in most of all, da DAL dobi vsaj C od centra. Ne bi pa preveč pametoval, kako dober deal je to, ker moram priznat, da ne vem čez sem 5x videl Gafforda dejansko igrat, pa gledam marsikatero tekmo...

Edino malce me firbec, kaj bi naj bil ta draft compensation :D ...v kakšnem smislu?! Hm...

IL_DIAVOLO ::

Kot vidim nadpovprečno dober rebounder.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Upam da second round pick (ali 2), da ni edini first ki ga imajo za trejdat

Bojan v NY

Pa še Burksa dobil ny, za Grimesa + Evana in 2 second picka

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Valavala ()

Nekak tuhtam, zakaj je Indiana šla v deal, ker ji gre prav fino... govorim o tem, da je dala Hielda, ki je šel v PHI.

////

Sicer pa ja, Gafford je nadpovprečen rebounder, nisem pa videl dosti tekem, da bi ga znal popredalčkat glede obrambe, karakterja, enegije... bla bla...

Sicer pa bo prav gotovo še koga zanimala statistika in kako izgleda Gafford, evo, sem ravno pri volji malce podpirat tujo lenogo, če koga zanima.

Statistika Gafforda v tej sezoni

The Raptors are trading Dennis Schroder to the Nets for Spencer Dinwiddie, sources tell ESPN.
...

Zraven Schroderja je še Thaddeus Young

///

Mi pa vedno bolj zanimivo zgleda tale Gafford... tudi sicer ravno cca starosti Luke... plača 12,4M$... pa vsako leto +1M$... ima še 3 leta pogodbe... compatible z DAL...

Bo pa zanimivo zdej videt, ali bo Lively še sploh starter... ne bom presenečen, če bo Gafford... Luka je že pokazal, da individualno zmore... tudi, če bo imel Luka pol manj skokov v povprečji, me ne gane, če bodo rezultati... za Livelyja bi bilo sicer super, da bi bil v prvem planu, kar se razvoja tiče... ampak bo še vseeno več kot dovolj priložnosti... bosta pač Powell in Kleber več sedela, upam da...

PJ Washington v Dallas za Grant Williams, Seth Curry in prvi izbor!

...well, well... nice move. Vsaj takole na prvi pogled, je Nico bil priden danes... upajmo, da bo tole tudi v praksi upgrade, kot izgleda na papirju... ni to nek tektonski premik, ampak več kot lepa korekcija rosterja... komaj čakam, da vidim tole v praksi...

kow ::

Kavaj je izjavil:

Ker so igrali brez pravega centra. Lively je out. In ker so igrali tako. Kleber, Powell, Williams in ostali so zapirali, LD je pa pobiral skoke. Sicer se je LD videlo da ni pravi v obrambi, je bil v obrambi res slab. Letos je sicer v obrambi naredil velik korak na bolje, ampak danes je bil slab.

Pozorno sem gledal tekmo in je v obrambi igral zelo pametno. Snel je masko, ki ga je motila in se je izogibal nepotrebnemu kontaktu. Sploh takrat, ko so vodili z lepo razliko. Veliko je branil prostor in bil relativno aktiven z rokami. Hranil je moci in dejansko odlocil tekmo v tretji cetrtini.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Em, danes za NYK proti DAL ne bosta igrala Annunoby in Randle... pa menda je precej velika verjetnost, da tudi Brunson ne bo igral + vsi igralci, ki so bili tako ali drugače povezani z današnjimi tradi, kar verjetno velja tudi za DAL... bo zanimivo tole videt in več kot odlična priložnost za DAL, da premaga NYK, ki je v zadnjem obdobju v res odlični formi.

IL_DIAVOLO ::

A kar 2 transferja igralcev ki nista 30+ in bosta pokrila kriticni poziciji 4 in 5? To je pa nekaj novega v dallasu.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

Malce sicer zaskeli, ko vidiš da je zraven tisti 1st round pick... ampak overall zaenkrat zgleda OK... gledam prej ESPN in razlagajo ter kažejo akcije, ko je Gafford res odlično igral obrambo v raketi, zlata vredno + njegov rebounding, zlata vredno, če bo šlo vse po planih. Aja, je Gafford v ligi tudi eden od tistih, ki ima eno boljših selelekcij metov iz igre, kar je tudi zlata vredno ob igralcih, kot sta Luka in Irving, precej racionalen, izkorišča, kar mi je ponujeno in nič več... njegov met iz igre je 69%! Kar se Gafforda tiče...

Evo, več kot dobrodošla zmaga DAL proti NYK, glede na razpoložljiv roster NYK, nujna zmaga! To je že 3. zaporedna zmaga DAL! Naslednja tekma DAL je iz sobote na nedeljo, ko bomo lahko, upam vsaj, videli na delu že PJ Washingtona in Gafforda... igrajo pa proti OKH!

Oklahoma je seveda ena od top 4 ekip na zahodu, kjer se zadnje dni izmenjavajo na vrhu MIN, OKH, LAC in DEN... vse te ekipe imajo po 16 porazov in med 34-36 zmag. Torej težko delo za DAL in priložnost, da z morebitno zmago gredo v 4. zaporedno zmago in seveda da pokažejo, da zmorejo igrati s temi top tier ekipami zahoda.

Prihajajoče tekme DAL:

OKH
WAS
SAS
PHO
@IND
@CLE
@BOS
PHI
IND
MIA
@DET

Torej najprej tekma proti OKH, kar sem že omenil, potem igra DAL proti WAS, torej bivši ekipi Gafforda, pa SAS... ti dve tekmi bi mogli zmagat... potem PHO, ki je v tem trenutku direkten konkurent DAL, kar se direktnega playoffa tiče... kot lahko vidite, so to vse domače tekme... potem sledijo zajebane tekme v gosteh, najprej proti IND, ki vemo, da je eno od bolj pozitivnih presenečenj sezone, s starim znancem Carlislom na čelu, Cleveland je trenutno najbolj vroča ekipa lige... CLE je na zadnjih 17 tekmah, zmagal 16x! O BOS ni potrebno besed... potem pa spet serija 3 domačih tekem... in sicer PHI, sedaj brez Embiida... malce na hitro pregled prihajajočih tekem.

Z malce sreče in če se bosta PJW in Gafford hitro znašla, bi lahko DAL smuknil na tisto 6. mesto, ki vodi direkt v playoff... bomo videli,... vsekakor bom z veseljem gledal prihajajoče tekme DAL... tole v soboto/nedeljo proti OKH bo že odlična tekma!

Je Kleber ze v kaj boljsi formi? Proti Brooklynu je bil v napadu obupen.

kow je izjavil:

Je Kleber ze v kaj boljsi formi? Proti Brooklynu je bil v napadu obupen.

Takole bom rekel, danes kar sem gledal... v napadu ga ni bilo in tudi ni veliko metal... 2 točki v 27min... ja pa precej solidno igral obrambo, je imel tudi 4 blokade in 1 ukradeno žogo, poleg 4 skokov in 3 podaj. Average... ampak njega ne bi grajal, ker je bil res lep čas out, verjamem pa da bi znal biti koristen... obrambo zna... če pa nafrca trojke, kar tudi zna, pa je tudi lahko uporaben za spacing. Jaz bi mi še dal malo časa...

p.s.

aja, sem pozabil napisat... DET je "waival" Danila Gallinarija... predvsem pa sem hotel povedat... da je, če nisem kaj pomešal, ker sem spal bolj malo... TOR naredil buyout Dinwiddieja in je prost... in kar je najbolj zanimivo, da je bil na tekmi DAL in NYK... možakar za klopjo DAL in to precej aktiven... lahko da je šel obiskat stare kolege, ali pa to pomeni kaj več... hm...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

V obrambi je dober, to ni dvoma. Ampak proti Brooklynu se mi je zdelo kot da "cudno" mece trojke. Ne vem, morda je samo izven forme, ali pa je kaj eksperimentiral z metom.

Maxi je zadnje tekme zelo uporaben v rotaciji. Dobra obramba, napad pa še toplo hladno. Ampak glede napada je tako njegovo celotno kariero, ima kakšne prebliske nekaj tekem zapored, potem pa spet pade. Je praktično nazaj.

Glede Spencerja bomo videli, upam (še posebej ker je Exum zaradi kolen že kar vprašljiv), so pa zagreti tudi Lakersi in on je iz LA.

Glede trejdov:

Gafford ok, čeprav je malo vprašljivo, ker gre za povsem enak tip igralca kot je Lively. Bi bolje bilo verjetno imeti nekoga ki zna braniti tudi perimeter na centrih ki znajo zadeti trojko in tudi da bi tudi sam znal zadeti kakšno. Gafford to ni. Ampak je verjetno najbolje kar se je dalo dobiti.

PJW pa... bomo videli. Po statistiki in po besedah ljudi, ki so ga gledali (sam ga praktično nisem) je na zelo podobnem nivoju Williamsa. Ima pa slabši šut za 3, zna pa več z žogo in teoretično (zaenkrat to še ni dokazal v praksi, v obrambi je menda slab) je lahko boljši v obrambi ker je višji in bolj gibljiv. Upam da ne bo razočaranje kot Williams, Delon, in podobni.

So pa naredili v Dallasu verjetno vse kar so lahko za win now, s tem so pa kar zapravili možnosti za ukrepanje v prihodnosti (dejansko 2 (en swap) first picka so dali + enega že prej za Williamsa). Meni je to sicer všeč, ker sem v glavnem navijač Luke, če bi bil pa pravi navijač Dallasa pa vprašanje.

Zgodovina sprememb…

Ja, sej jaz od njega ofenzivno niti ne pričakujem kaj veliko... naj pofrca tisto, kar mu je servirano, za kar trenutno nima samozavesti, kar se je že zadnjič kazalo, ko je bil parkrat res povsem sam, pa ni upal metat... on naj v obrambi grize, v čemer bi moral zdej DAL pa res zelo napredovat... znotraj perimetra... Kleber, Gafford, Washington... upajmmo, da bo tako, kot izgleda, da bi moralo biti... velik defenzivni potencial v tem pogledu.

Mimogrede, ko sem že ravno omenil 4 blokade Kleberja, je prav, da omenim še 4 ukradene žoge Dončiča, ki je bil to tekmo kar priden z rokami.

Če se še malce navežem na Dinwiddieja, ki je bil na tej tekmi nekam sumljivo blizu klopi DAL... dejansko bi fant sedel v ekipo... kakorkoli obračamo roster in rotacijo DAL, bi jim manjkal še en PG za klop...

Ker če bo prva petorka nekako:

Dončič
Irving
DJJ/Green
Washington
Gafford/Lively

... je druga nekako

Hardy/Exum
Hardaway/Exum
Green/DJJ
Kleber
Powell/ Lively/Gafford

Bi jaz nekak Hardyja tradal v nekem packu, ob priložnosti... pa da bi na tem položaju bil Dinwiddie, bi bil pa to že kar lepo zbalansirana ekipa... nekak ne bi smetal še Dinwiddie...

Zgodovina sprememb…

judoka ::

Bi rajs THJ trajdal (drazji, expiry drugo leto,..), ampak pomoje za THJ-a nihce ne zagrabi.

judoka je izjavil:

Bi rajs THJ trajdal (drazji, expiry drugo leto,..), ampak pomoje za THJ-a nihce ne zagrabi.

V nekem pogledu, bi tudi to šlo... ampak tu govorim izključno o tem, da bi DAL dobil na mesto PG tudi iz klopi nekoga resnega, ker sedaj prakitčno resne menjave ni. Je pa treba enkrat potegnat črto... tole so vsaj na papirju lepe korekcije... tako, da naj probajo, če se bo zgodil kakšen preblisk... trade deadline je mimo, tako da Hardaway dejansko niti ne more biti v debati, namreč Dinwiddie o katerem govorim, je na voljo še danes/jutri...

Pomoje so z njim ze zmenjeni, lahko mu ponudijo vec kot Lakersi+zgodovina..

Zakaj mu lahko ponudijo več kot La?

New York Knicks acquired OG Anunoby, Bojan Bogdanovic, & Alec Burks by trade WITHOUT giving up a single first round pick.

They now have 11 first round picks from 2024 to 2030 with the intention of trading for a superstar or cap space to sign such superstar

No, tole res ni kar tako... kar fascintantno... podobno kot število pickov, ki jih premore Oklahoma City Thunder...

Kar se tiče Dinwiddieja, bojda se zelo napenja LAL, da bi za zvabil v svoje vrste....

Valavala je izjavil:

https://www.reddit.com/r/Mavericks/comm...

Kurzweil je izjavil:

New York Knicks acquired OG Anunoby, Bojan Bogdanovic, & Alec Burks by trade WITHOUT giving up a single first round pick.

No tole glede Nyc je mal blabla. Ja, niso dali prvega picka, ampak so za OGja dali Quickleya in RJ Barreta, kar je kar dobra menjava za obe strani.

Za 2 veterana Bogdanoviča in Burksa včeraj so pa dali 4 igralce, od teh Grimes najboljši pa še mlad je, pa tudi Fournier je v paketu, ki je mogoče lahko vsaj tako dober kot Burks (ni igral, zato ne vemo kako je z njim, zaradi spora s trenerjem) in 2 second picka.

judoka je izjavil:

Valavala je izjavil:

https://www.reddit.com/r/Mavericks/comm...

Thx, čeprav je malo dvoumno napisano. Kolk lahko ponudi LA največ ne glede na to da ostanejo pod tax?

Zgodovina sprememb…

@Valavala, jaz mislim, da je to dober deal za NYK... Fournierja več videt niso hotel v NYK... in bo fant zelo zadihal, pa čeprav v shitty klubu... bo vsaj igral. Sicer pa poglej tudi ostale draft picke, ki jih imajo... ne govorim samo v zadnjem tradu... sem kar vesel za Fournierja drugače, ker je tip umiral na obroke... ni slab, ampak kakorkoli je NYK obračal rotacijo, več kot je igral Fournier, bolj so izgubljali.

RJ Baretta pa so se tudi hoteli znebiti na vsak način, daleč je bil zadnje čase od tega, kar je nekoč obetal... po drugi strani, odker je prišel Annunoby v NYK, slednji praktično ne izgublja, ko seveda ne manjka pol ekipe... Grimes ni nek faktor...

Saj ne rečem da je slab deal, ampak ni pa takšen slam dunk kot se piše ponekod. Quicley je bil v NY vseskozi odličen in je tudi sedaj v večji vlogi v Torontu. RJ Barret verjetno še tudi ni za povsem za odpisat. Glede včerajšnega trejda bomo pa videli. V Detroitu igrati je malo drugače kot v enem resnem pretendentu. Je pa Bogdanovičevo obrambo Luka kar dobro razkrinkal že v PO. Po dveh letih je zaradi Bojanovih let lahko samo še slabše.

Glede koliko municije imajo pa ja, veliko. Ampak jih lahko kar veliko tudi zapraviš z bedarijemi. NYK so le NYK ;)

V Detroitu igrat je crap, vsaj te dni... ampak glede na to, kako dolgo ni igral, mu bo verjetno zelo sedlo, da bo sploh igral... ni ravno v nekem položaju, da bi lahko izbiral. Še enkrat, hočem samo rečt, da dela NYK kar s pametjo na srednje/dolgoročni rok...

Saj se strinjava. Sem se oglasil samo zaradi poudarjanja da so vse nabavili brez prvega picks v citatu, ki si ga skopiral.

No, pa tudi Burks in Bogdanovič sta win now move ne na dolgi rok.

Gledam tekmo Milwaukee - Charlotte... do te tekme je bil score MIL pod Docom Riversom 1-5, tako da je tole bila dejansko prva tekma, ko si je možakar zaslužil plačo, ampak pustimo priložnost, bomo videli, kako bo do konca sezone.

Me je pa skoraj pobralo, ko je med minuto odmora, Patrick Beverley na svoji prvi tekmi vzel Docu Riversu iz rok tablo in začel risat akcijo...

Badwolff ::

Kdo ve kako se bo Doc obnesel v Bucksih, ampak tehle prvih tekem, kokr so memable, ne pove prav dosti, vse on the road, poškodbe, težki nasprotniki...

Seveda se strinjam, zato pa vedno napišem, da vsak potrebuje nekaj časa oz. da se mu da priložnost. Je kar nekakšna analogija letošnja ekipa LAC... ko je prišel Harden, je bil to premieum meme material, ko pa je stvar začela funkcionirat in ko je LAC v vrhu zahoda, pa niti besede o tem več. Je pa tudi res, da ima Doc Rivers kar nekaj pisane zgodovine, če začnemo z dejstvom, da je trener, ki je izgubil največ serij v playoffu, kjer je vodil z 3-1... long story short, mu je treba dat priložnost, mogoče je bolj smešno dejstvo, zakaj bi naj bil pripeljan kot zamenjava... menda je še vedno glavni razlog, da je prejšnji trener hotel odslovit Thanasisa Antetokounmpa. V vsakem primeru pa, ne moreš si dovolit, da ti en igralec na prvi tekmi, ki jo igra, vzame tablo iz rok in začne risat akcije, malce ponižujoče bi rekel....

globoko grlo ::

A se kj ve a bosta tale dva nova patrona dons igrala?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Cooperstein pravi da bosta.

BREAKING: Spencer Dinwiddie has agreed to sign with the Los Angeles Lakers after he clears waivers.

Meh... škoda... bo verjetno pri LAL več igral...

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

Danes je tekma ob bolj prijazni uri za nas Evropejce. Komaj čakam.
««
17 / 59
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NBA sezona 2021-2022 (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Šport
2733273862 (67495) mersault

Več podobnih tem