» »

NBA sezona 2023-2024

NBA sezona 2023-2024

Temo vidijo: vsi
««
«
1 / 27
»»

GupeM ::

Evo, nova tema, za novo NBA sezono.

Temo iz prejšnje sezone pa najdete tukaj: NBA sezona 2022-2023

2dark ::

Malo za glodanje. Miami naj bi delal na tem, da pripeljejo Lillarda.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Samael ::

Hiter pregled pred začetkom sezone, kakšna je trenutna Mavs salary lista:



Kyrie Irving's contract includes $1,000,000 in unlikely incentives broken into eight $125,000 bonuses, according to Bobby Marks.

Luka Doncic's contract includes a 15 percen trade kicker, according to Bobby Marks.

Davis Bertans: Only $5,000,000 guaranteed in 2024/25, HoopsHype has learned. Guarantee increases to full if he plays in at least 75 percent of the team's 2023/24 regular season games.

Reggie Bullock: Only $5,451,200 guaranteed in 2023/24, HoopsHype has learned. His contract becomes fully guaranteed if not waived by June 28, 2023.

Maxi Kleber: He can make $150,000 for making an All-Defensive Team, $75,000 for shooting 80-plus percent from the free-throw line and $150,000 for shooting 40-plus percent from three, according to Bobby Marks.

Jaden Hardy: Only $400,000 guaranteed in 2024/25, HoopsHype has learned. Guarantee increases to full if not waived by June 30, 2024.

Vir: HoopsHype's salary database
Samael != Samuel

IL_DIAVOLO ::

Wooda se bojo kar losali haha...le katerega bodo pritegnili teksaski kavbojci lol
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Ganon ::

Samael je izjavil:

Hiter pregled pred začetkom sezone, kakšna je trenutna Mavs salary lista:


Na jok mi gre. Kdaj bo konec te nočne more?

Mumbru ::

Porzingis v Boston, Brogdon v LAC...zanimivo.

https://sportando.basketball/en/celtics...

Badwolff ::

Ta ni šel skoz

Smart v Memphis.
KP in dva late picka v boston
Tyus in 35 v Washington.

2dark ::

Te menjave ne razumem. Očitno Boston nima več ambicij, da bi osvojili NBA naslov. S Porzingisom ga ne bodo.

Na drugi strani pa je Memphis dobil več kot dobro menjavo za Banea. Samo, če verjamejo pri Memphisu, da lahko s to potezo konkurirajo Denverju, potem so v zmoti in bi morali pripeljat Embiida.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Groot ::

No te menjave GSW pa res ne razumem. Dati 2 picka in Poola za odsluženega CP pa res nima niti najmanjšega smisla. Sicer niti malo nisem fan Poola, ker mislim da je bil po lanski sezoni čisto preveč nahajpan, letos pa se je videla realst da mu manjka še precej, ampak vseeno je neka prihodnost. Očitno planirajo zadnji veteranski poskus, potem pa totalni rebuild ekipe.

2dark ::

Groot je izjavil:

No te menjave GSW pa res ne razumem. Dati 2 picka in Poola za odsluženega CP pa res nima niti najmanjšega smisla. Sicer niti malo nisem fan Poola, ker mislim da je bil po lanski sezoni čisto preveč nahajpan, letos pa se je videla realst da mu manjka še precej, ampak vseeno je neka prihodnost. Očitno planirajo zadnji veteranski poskus, potem pa totalni rebuild ekipe.


A tisto, da je šel Boston menjat Smarta za Porzingisa je pa normalen trade. Če že imajo namen se znebit igralcev, potem bi na novo podpisali jalena Browna in bi ga trejdal.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Badwolff ::

MAh to je enostavno razumet
Imajo surplus Pgjev, White ni neki dost slabši kot Smart, pa še brogdon of the bench, na PF /C imajo pa sam dedka Horforda. KP je imel povsem solidno sezono.

Isto Poole, čistu salary dump.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Badwolff ()

Groot ::

Nisem uspel še detaljno pregledati, ampak na prvo žogo se zdi da je imel DAL kar uspešen draft day. Bo pa potrebno te talente sedaj razumljivo razviti, se bojim da tukaj DAL še nekaj manjka.

Samael ::

Ja, se je dogajalo kar precej zadev in menjav, ampak ej, Bertansa so se rešili. Bertansaaaaa! Hvala vsem svetim!
Samael != Samuel

Mumbru ::

Res, samo je možno da bo Holmes ravno takšen bust kot je bil Bertans. Denar za oba je sicer praktično enak. Ampak, dober draft za Mavse, pa Harelson pravi da še niti približno ni končal s trejdi.

https://twitter.com/LukaUpdates/status/...

Samael ::

A ne pobere Holmes vseeno nekih 50% manj denarja kot Bertans?
Samael != Samuel

Mumbru ::

Holmes ima leto 12m, drugo leto pa 13m. Bertans ima pa letos 17m, drugo leto pa sicer 16m vendar pa ima garantirano le 5m.

Tako da ima Bertans še nekaj manj skupaj (25 proti 22). Ima pa letos več. Odvisno kaj ti je bolj pomembno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mumbru ()

Samael ::

Ne gre to tako...
Verjetno si ob Lively-ju za Bertansa spregledal $17M TPE (pod katero sta padla Richaun Holmes in Omax, pa še ostalo je menda 5 mil?) in $12M full MLE?
Samael != Samuel

Mumbru ::

Nič nisem spregledal, ampak pogovarjala sva se o plači. Ja seveda, če so ven poslali za spremembo na draftu (10. za 12.) Bertansa so za letos dobili 17M TPE in so podpisali za 12M Holmsa jim je letos ostalo 5M, ampak drugo leto bodo plačali 7M več. Ne vem pa kaj misliš z 12M MLE? To dobijo klubi vsako leto in lahko podpišejo vsakogar ki je že 2 leti v ligi IMO.

Samael ::

Ti bom razložil, ko pridem domov :)
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Samael ::

Doma - težja pa še vedno nikjer, pfff ...
No, pa da se razpišem, zakaj sam salary ni edini/primerljiv faktor v tem trejdu :)

TPE sam po sebi ni velik faktor in je redkokdaj sploh uporabljen. Druga zgodba je max MLE, ki ga je Dallas pridobil s trejdom Bertansa. To je lahko zelo okej zadeva - če jo bo franšiza seveda znala unovčiti.

Prvo za razumevanje TPE-ja.
Ko so poslali ven Bertansa, to ni pomenilo, da se jim budget znotraj salary capa povišal za 17 milijononov in s tem prosto razpolagajo v free agency (izjema je sign & trade) kjer bi pokrili igralčevo plačo, ne morejo kombinirati z drugimi izjemami, itd.
Je kot darilni kupon namesto Bertansove plače znotraj salary capa, ki ga lahko skurijo v menjavi ali pa jim v enem letu poteče. Se ga pa ne da dodatno kombinirati z denarjem.
Torej, še enkrat, da ponovimo. S tem, da so se rešili Bertansa se jim zaradi TPE-ja, ki so ga dobili nazaj, ni nič poboljšala finačna situacija, nič sredstev se jim ni sprostilo. Lahko pa od katerega teama pridobiji od Bertansove nekoristnosti kakšno drugo večjo ali manjšo neumnost, pri tem pa celo nekoliko profitirajo.

In kaj so dobili nazaj za TPE od Bertansa?
Richauna Holmesa, ki je sicer ta moment daleč od tega, kar je bil, je pa še vedno povsem uporaben mali center, ki igra celo nekaj obrambe + 24 first pick (Olivier-Maxence Prosper - kar se lahko obrne kot dosti cool zadeva), pa še 5 milijonov jim je ostalo na kupončku. Meni se to ne zdi slab deal.
Če pa uspe Holmesu, ki spet ni tako zelo star, v Dallasu še oživeti kariero, bo pa sploh zmaga - ampak pustimo ta če.

Vendar to ni vse in zdaj pride ena res fina zadeva - če jo bo znal team izkoristiti. S tem, ko so poslali ven Bertansa, je team dobil (pa ne me zdaj vprašati, kakšna je trenutna formula da prideš do maxa - to si lahko vsakdo poogola sam) tudi max MLE, torej 12 milijonov, ki jih bodo lahko dodali plači nekoga, pa se jim ne bo štelo v salary cap. Zdaj pa pet milijonov ni več razlike, a? :)

Mogoče bi bilo tudi smiselno pogledati, kaj dejansko pomeni guaranteed 5 mil. Bertansa naslednjo sezono.
To dobi, če manjka vsaj cca vsako četrto tekmo. Ampak to ne pomeni, da je tvoj budget za to večji - še vedno se ti v salary cap zažre 16 milijonov. Edina stvar, ki ti lahko sprosti teh 11 milijonov je, da ga prej waivaš. Torej mu plačaš 5 milijonov da gre. Ni baš neki profit, a?
Ampak saj v končni fazi lahko waivaš drugo leto tudi Holmesa, požreš tistih nekaj milijonovo (del njegove plače), drugi del pa plača team, ki ga pobere z waiverja (njega verjetno za tistih par milijonov nekdo bi, ni pa nujno oz. zelo malo verjetno, da bi pa tudi Bertansa za 11 mil), pa si spet finančno mogoče res tam-tam, ne pa tudi v vseh drugih pogledih, kjer je Dallas s tem ko se je znebil Bertansa, pridobil pa Holmesa + 24ti pick + 5 mil TPE + 12 mil MLE napravil sorazmeroma dober posel.

Se pa strinjam - ni nujno, da bo Holmes kaj bistveno boljši od Bertansa. Bomo videli. Deluje mi povsem uporaben - sploh ob potencialnem (ali je to že odločeno?) odhodu Wooda.

(sorry, ker tako dolgovezim :)
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Mumbru ::

Čaki, samo 12m mle bi dobili tudi če ne bi trejdali Bertansa. Ni to vezano na ta trejd kolikor jaz razumem ali?

Samael ::

Mislim, da ni tako oz. ne bi bil max. Če se ti da, prosim malce prečekiraj naokoli, moji možgani so za danes off - naporen teden je bil.
Samael != Samuel

Samael ::

Evo, če se ti da še kaj razmišljati (potegnil sem ven iz realgm komentarjev):

That was a great move by Mavs. Why are you upset? They get FULL MLE now with Bertans gone.


Does taking on Holmes 12 mil mess up the full MLE at all? Not sure how all that works.


Our committed salary + cap hold for players we will keep (Irving) + 2 rookies + 2 incomplete roster spots, if the total is lower than luxury tax level of 164M, then we are entited to Non-Taxpayer Mid-Level of 12.4M, otherwise, it will be Taxpayer Mid-Level of 5M only.
Samael != Samuel

Mumbru ::

ok, teh 5m razlike pomaga da bodo/če bodo pod luxury tax level. Thx.

Samael ::

V bistvu kar malo neverjetno, da jim je uspelo iz situacije nekako izvleči dva 1st round picka :)
Samael != Samuel

Samael ::

The Phoenix Suns and Dallas Mavericks engaged in advanced discussions on a trade of Deandre Ayton during the draft before talks stalled, sources tell Marc Stein of Substack.

The trade would have sent Ayton to Dallas for Tim Hardaway Jr., Richaun Holmes and JaVale McGee, but the Suns objected to the inclusion of McGee. Even though the Suns wouldn't have acquired any future first round picks, they liked turning Ayton into two rotation players in Hardaway and Holmes.

Sources tell Stein that the talks could be resumed.

For now, the Suns reportedly are moving forward with Ayton on their roster. Ayton is represented by Bill Duffy, who also is the agent for Luka Doncic.

Vir: https://basketball.realgm.com/wiretap/2...

Zanimivo, kako je prvemu picku iz Dončičevega drafta padla vrednost. Da bi se ga znebili samo za Timmy-ja in Holmesa. Pa da je edini ugovor v ponudbo dodani McGee.
No, problem je najbrž predvsem plača. Po drugi strani ima pa tudi Timmy še pogodbo za dve leti (povprečje nekako 17 mil), pa Holmes za dve (povprečje 12 mil).

Ayton:
2023/24 $32,459,438
2024/25 $34,005,126
2025/26 $35,550,814
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Samael ::

Dallasova novinca.



Se mi zdi, da naokoli precej več pišejo o OMaxu (24-ti pick, ki ga je Dallas dobil od Sacramento Kingsov), ki je menda precej uspešno igral v najtežji študenski konferenci in ki naj bi bil bolj NBA ready, kot o Lively-ju (dvanajsti pick).
Samael != Samuel

Kurzweil ::

Report: Tim Hardaway Jr. agreed to give up his number to Kyrie Irving. If Tim returns he'll be #10.

Irving wears No. 11 for multiple reasons:
He was born at 1:11
There are 11 letters in his full name
K is the 11th letter of the alphabet
He played 11 games for the Duke Blue Devils
He was the No. 1 pick in the 2011 draft
He scored his 11,000th career point on March 11
His father wore No. 11 while playing at Boston University

...

Je pa tole zgleda tudi potrditev, da Irving ostaja v DAL...

judoka ::

Itak. Ce bi sel drugam bi dobil manj, kot bo v Dal.

Ne deluje kot tip ki bi zrtvoval del svoje place za sportne cilje.

Mumbru ::

Dallas upa/računa, da ne bo rabil plačati max. Ciljajo na 40 po sezoni na 4 leta. Včeraj so nekaj pisali da je to že kao done deal, vendar je nato ESPN zvečer spravil ven (verjetno info of agenta Irwinga) da bo se pogovarjal Irwing tudi drugje.

https://www.mavsmoneyball.com/2023/6/28...

Zdaj ali je to samo poiskus navijanja cene ali je resno, pri Irwingu nikol ne veš.

Kurzweil ::

Menda bi naj za DAL podpisal Andre Drummond... sicer kar prezenca v raketi, dober rebounder, tudi soliden defender.... sicer obupen izvajalec prostih metov, povprečje komaj nekaj čez 50%... ampak v igro DAL verjetno prinaša več kot McGee ali Powell... če bo dejansko podpisal.

Mumbru ::

Samo govorice. Hvala bogu da ga ne bodo podpisali:

https://www.hoopsrumors.com/2023/06/bul...

crniangeo ::

Nekako se mi dozdeva, da kidd ne bi znal izkoristiti prime O'Neala. Niti v Bucksih niti v Dallasu ni izkoriščal morebitnega missmatcha..
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

Mumbru ::

Če že hočejo še enega centra (poleg Lively in Holmsa, na McGeeja in Powella očitno več ne računajo) je UFA Willi Hernangomez. Imo bolje kot Drummond.

Tudi Mo Bamba je prost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mumbru ()

Badwolff ::

Mumbru je izjavil:


Tudi Mo Bamba je prost.


Le zakaj :D

Mumbru ::

Ja, Bamba je res razočaranje. Ampak Drummond imo ni nič boljši. Počasni center, ki ne zadane nič, drugi McGee.

judoka ::

Ja, raje mam Mcgeeja kot Bambo. Drummond kot 3 opcija je ok, ampak v Dalasu 3 opcija pristane v 1 peterki.

Mumbru ::

Sta vidva Drummonda kaj gledala letos? McGee 2.

judoka ::

Sej pravim, kot 3 opcija za min kesh bi bil ok. Mcgee nivo, ampak Mcgee je preplacan.

Problem je da bi v DA pristal v 1 peterki.

Samael ::

S Powellom najbrž ne bodo podaljšali, razen mogoče za minimalca, a?
Samael != Samuel

belo mleko ::

Ce bodo vpisali samo te odsluzene centre, igralce, potem je ta sezona navadno jajce, kot lanska. Ti rookiji so premalo, cas pa tece.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

Samael ::

Ja, to je neke vrste problem. Ali bi trejdali pick za win-now situacijo ali pa se podali v razvoj rookijev, ki lahko traja tja ene dve leti vsaj - cas, ki jim zaradi Luke nekako ni vec najbolj naklonjen. Se strinjam s teboj, da zaenkrat ne kaze najbolje kar se win-now situacije tice.
Samael != Samuel

Mumbru ::

Powella bodo skoraj sigurno podpisali.

Mumbru ::

belo mleko ::

Powell je precej osovrazen, pa je v resnici z izjemo KP zadnja leta njihov najboljsi center. WCS je bil katastrofa, isto Moses Brown. Boban je bil ok za par tekem na leto, Javel je oldtimer, ki dela neumnosti na igriscu, podobno tudi Wood. Drummond bi bil nekje v rangu Javela, skratka za na klop. Powell je slab v obrambi in skoku, je pa zato vsaj dober v sistemu ki ga igrajo.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

Mumbru ::

Ja, je Mavsov najboljši center. Problem je, ker je realno za na klop v večini ekip. Ni pa za prvega centra. Tudi v PO ga ne morejo uporabit.

Samael ::

belo mleko je izjavil:

Powell je slab v obrambi in skoku

To ja. Verjetno najslabsi center v ligi, kar se tega tice. Za 11 mil, kolikor jih je dobil letno katastrofa. Je pa deloval z Luko.
Ce ga zadrzijo za veteran mimimum pa ce ga Kidd ne bo silil v prvo peterko, potem okej ... vse ostalo je pa crap.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

belo mleko ::

V prvi peterki je bil ker so vsi ostali bili se slabsi. To hocem povedati. Ce fani mislijo da bo Drummond boljsi, bodo spet razocarani. Lansko leto so npr. nakladali da bosta Hardy in Frank nadomestila JB. Zdaj se kazejo podobne tendence z rookie centrom.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

Samael ::

Z obojem se strinjam. Boljse opcije niso imeli in tudi Drummond najbrz ne bo boljsa opcija - razen ce je nekdo, ki za minimalca prihaja s klopi.
Edini, edini plus pri centru, ki ga lahko brez tezav postavis na klop je potencilani razvoj Lively-ja. Ce imas igralce, ki na poziciji poberejo vso minutazo, se to prozna pri razvoju rookijev.
Samael != Samuel

Mumbru ::

A za Holmesa mislita da ne bo nič iz njega? Res je imel regresijo letos, ampak je imel tudi precej smole. Višine tudi nima ravno prave za najvišje centre, ampak skočen pa je in razpon rok ima dober.
««
«
1 / 27
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NBA sezona 2021-2022 (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Šport
2733247706 (41339) mersault

Več podobnih tem