Forum » Loža » Čistilec zraka pri gradbenih delih?
Čistilec zraka pri gradbenih delih?
pirx ::
Pozdravljeni,
konkretno prenavljamo hišo, v kateri živimo in posledično se naredi veliko prahu (prostore sicer poskušamo izolirati s pregradami iz folije ipd.). Zanima me, če bi kakšna bolj osnovna verzija čistilca zraka bila dovolj, da bi se zmanjšala količina prahu? Vidim, da obstajajo industrijske verzije tudi, vendar so predrage za nekaj mesecev uporabe. :)
Če obstaja karkoli učinkovitega tam do 300 EUR, bi takoj kupil.
Hvala.
konkretno prenavljamo hišo, v kateri živimo in posledično se naredi veliko prahu (prostore sicer poskušamo izolirati s pregradami iz folije ipd.). Zanima me, če bi kakšna bolj osnovna verzija čistilca zraka bila dovolj, da bi se zmanjšala količina prahu? Vidim, da obstajajo industrijske verzije tudi, vendar so predrage za nekaj mesecev uporabe. :)
Če obstaja karkoli učinkovitega tam do 300 EUR, bi takoj kupil.
Hvala.
eventyrer ::
nekaj takega vzemi:
https://mi-store.si/collections/cistilc...
Tale je še malo močnejši:
Če avtomatska nastavitev ne bo dovolj dobra pač nastavi ročno na precej močno pihanje in ti bo čistilo.
Nima industrijske moči ampak če si s pregradami iz folije že nekoliko zaščitil smatram da bo kak takle poceni xiaomijev čistilec čisto dovolj dober.
Tale je še malo močnejši:
Če avtomatska nastavitev ne bo dovolj dobra pač nastavi ročno na precej močno pihanje in ti bo čistilo.
Nima industrijske moči ampak če si s pregradami iz folije že nekoliko zaščitil smatram da bo kak takle poceni xiaomijev čistilec čisto dovolj dober.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: eventyrer ()
Še tole... ko boš naročeval čistilec zraka si kar naroči takoj še rezervni zračni filter (Če se da vzemi HEPA filter saj ti rabiš čiščenje trdih delcev. Ogljikovih filtrov ne rabiš).
Steinkauz ::
V prostoru v katerem se izvajajo dela ustvari podtlak z večjim ventilatorjem proti zunanjosti.
mertseger ::
Jaz sem jih uporabil na koncu (no odvisno če dalj časa prenavlaš lahko tudi vmes) Pa kupi kak dodaen filter lahko vzameš najcenejše če gre samo za prah. Imel sem dva ki jih sicer že imamo doma od prej. Itak ko se zapraši nažgejo na polno če imaš na avtomatsko nastavljeno.
Hvala vsem za nasvete in priporočila. Grem kupiti omenjen čistilec, ventilator pa že imamo. :)
Ganon ::
Xiaomijevega zelo hvalijo, ampak za koliko res ti čistilci zraka zmanjšajo količino prahu v prostoru? Ga je potem res manj na policah?
fulk ::
Če so to resna gradbena dela, niti ne se trudit z tem čistilcem. To bo zamašilo filter takoj.
darkolord ::
Najprej preberi, kaj je napisal. Živijo v isti hiši in prostore že ščitijo mehansko s folijami ipd.
Za bivalni del bo to gotovo pomagalo.
Za bivalni del bo to gotovo pomagalo.
@blaz5
Hvala! Hm, v končni fazi bo tudi ta dober. HEPA + oglje in filter se lahko doma čisti, torej ga ni potrebno zamenjati, ko zasveti lučka za zamašen filter. Cena je tudi dobra, 70 EUR (znižano iz 100 EUR).
@fulk
Tako, kot pravi @darkolord - mehansko že ščitimo (folije, rjuhe, brisače med odprtinami), to je samo za tisti fini prah, ki ga nikakor ne uspemo zadržati. Včeraj so nam brusili pod in čeprav je mojster imel zadevo priklopljeno na moderen industrijski sesalec, nekaj finega prahu se je vseeno nabralo v sosednji sobi. Če se mu lahko izognemo ali bistveno zmanjšamo za 70 EUR, se mi zdi smotrna investicija.
Hvala! Hm, v končni fazi bo tudi ta dober. HEPA + oglje in filter se lahko doma čisti, torej ga ni potrebno zamenjati, ko zasveti lučka za zamašen filter. Cena je tudi dobra, 70 EUR (znižano iz 100 EUR).
@fulk
Tako, kot pravi @darkolord - mehansko že ščitimo (folije, rjuhe, brisače med odprtinami), to je samo za tisti fini prah, ki ga nikakor ne uspemo zadržati. Včeraj so nam brusili pod in čeprav je mojster imel zadevo priklopljeno na moderen industrijski sesalec, nekaj finega prahu se je vseeno nabralo v sosednji sobi. Če se mu lahko izognemo ali bistveno zmanjšamo za 70 EUR, se mi zdi smotrna investicija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pirx ()
Prvič vidim, izgleda super! =) Zaščitimo po istem principu, ampak je zadevo nerodno odpirati in za sabo ne moreš zapreti, če si sam. To se dobi tudi pri nas?
Gorenje čistilec zraka dobro opravlja svoje delo. :) Laufam ga na "High" nastavitvi in prav vidi se, kako vleče fini prah iz zraka. Filter posesam s sesalcem in to je to.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čistilec zraka (proti prahu)Oddelek: Loža | 1561 (1139) | Kvinta |
» | cigareti - vrata pred dimomOddelek: Loža | 3324 (2039) | hipertija |
» | Čistilci zrakaOddelek: Pomoč in nasveti | 5060 (2204) | karosha |
» | Kaj dejansko pomaga proti prahu ??? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14126 (12048) | m0LN4r |
» | Čistilec zrakaOddelek: Kaj kupiti | 2709 (1773) | D3m |