Forum » Loža » Polo Majice
Polo Majice
A110 ::
Kot pri večini drugih oblačil je tudi pri polo majicah velika razlika v kvaliteti. Tudi pri posamezni znamki je lahko veliko odstopanje v kvaliteti med dobavitelji. Sem bolj oseba, ki gre redko v trgovino in raje kupi kvalitetno, ki drži dlje časa, pa tudi če je drago. Zanima me katere znamke in kje kupujete polo majice, da držijo čimdlje (da se ne raztegnejo po par pranjih ampak ob redni uporabi cca 1x tedensko zdržijo par let)? Cena nekako ni tako pomembna če vsaj približno odtehtajo kvaliteto. Rad bi pa, da so dokaj nevpadljive (torej brez nekih velikih logotov ipd.). Hvala za nasvete oz mnenja.
- premaknil iz Kaj kupiti: bluefish ()
FrRoSt ::
Večina polo majic je kvalitetnih.
Imaš take, malo bolj športne ali cazual, ki imajo samo majhen logotip, povečini so enobarvne, tudi v neopaznih (temnejših) tonih lahko.
Ali pa čisto staro klasične. Tudi solidna kvalitete. Poglej po klasičnih starih ljubljanskih trgovinah moške mode, nekatere so še ohranile. Ali pa v BTC, za prvo verzijo.
Imaš take, malo bolj športne ali cazual, ki imajo samo majhen logotip, povečini so enobarvne, tudi v neopaznih (temnejših) tonih lahko.
Ali pa čisto staro klasične. Tudi solidna kvalitete. Poglej po klasičnih starih ljubljanskih trgovinah moške mode, nekatere so še ohranile. Ali pa v BTC, za prvo verzijo.
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
A110 ::
Problem je, da se mi je večina polotov po recimo letu redne uporabe raztegnila oz postala v spodnjem delu ohlapna in kratka. Sem mislil, če ima kdo kak specifičen predlog (lahko tudi preko interneta) iz lastnih izkušenj.
FrRoSt ::
Odvisno od (kvalitete) in sestave tkanine!!
Raztegnejo se ti zaradi "valjanja" po kavču, skrajšajo pa se ti zaradi (prevročega) pranja. Poglej v starih trgovinah, ona-on, tkanina, maximarket, morda nama, ...
Raztegnejo se ti zaradi "valjanja" po kavču, skrajšajo pa se ti zaradi (prevročega) pranja. Poglej v starih trgovinah, ona-on, tkanina, maximarket, morda nama, ...
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Yossarian ::
Jaz jih kupujem v trgovinah Galileo, v Mariboru sta trgovini v Evroparku in Mercator Centru.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
Leko ::
Mene tudi zanima kje dobit kakšne kvalitetne mikice, ni pogoj polo. Je pa pogoj večje velikosti, vsaj 3XL, ki ne bo šel po parih pranjih na XL ali manj ali 4XL, ki bo po parih pranjih ostal na 3XL.
twom ::
Mikice in polo majice kupujem v evrotonu. Fruit of the loom. Še vedno zelo dobra kvalitera, pa smešno poceni (za današnje čase), od 4 do 5 EUR, odvisno od debeline tkanine.
euroton.si
euroton.si
jest10 ::
Technics111 ::
Mikice in polo majice kupujem v evrotonu. Fruit of the loom. Še vedno zelo dobra kvalitera, pa smešno poceni (za današnje čase), od 4 do 5 EUR, odvisno od debeline tkanine.
euroton.si
Kaj pa cist navadne majice, s kratkimi rokavi, kateri modeli so dobri od fruit of the loom?
Samael ::
Technics111 je izjavil:
euroton.si
Kaj pa cist navadne majice, s kratkimi rokavi, kateri modeli so dobri od fruit of the loom?
Osebno preferiam Gildan (heavy weight tkanje) nad Fruit of the Loom. To so povsem navadne t-shirt majice ampak za ceno povsem solidne (Gildan Ultra, sicer fajn konkreten t-shirt, so mi predebele za poleti, Softstyle pa pretanke, pa še nadležno zožen rokav majo).
https://www.euroton.si/tekstil/moska-ma...
Če boš vzel Fruit of the Loom, se izogibaj Value weight, ki res niso boh ve kaj (dokaj tanke) in vzemi raje gostejše (super premium) tkano https://www.euroton.si/tekstil/moska-ma...
Gildan majice so glede na številko malenkost večje kot so zadnja leta Fruit of the Loom, po občutku bi rekel da nekako podobno velike, kot so bile Fruit of the Loom kakšnih 20 let nazaj - čeprav to je res zgolj po občutku, tudi jaz nisem več enak kot sem bil 20 let nazaj
Samael != Samuel
Technics111 ::
Technics111 je izjavil:
euroton.si
Osebno preferiam Gildan (heavy weight tkanje) nad Fruit of the Loom. To so povsem navadne t-shirt majice ampak za ceno povsem solidne (Gildan Ultra, sicer fajn konkreten t-shirt, so mi predebele za poleti, Softstyle pa pretanke, pa še nadležno zožen rokav majo).
https://www.euroton.si/tekstil/moska-ma...
Če boš vzel Fruit of the Loom, se izogibaj Value weight, ki res niso boh ve kaj (dokaj tanke) in vzemi raje gostejše (super premium) tkano https://www.euroton.si/tekstil/moska-ma...
Gildan majice so glede na številko malenkost večje kot so zadnja leta Fruit of the Loom, po občutku bi rekel da nekako podobno velike, kot so bile Fruit of the Loom kakšnih 20 let nazaj - čeprav to je res zgolj po občutku, tudi jaz nisem več enak kot sem bil 20 let nazaj
Hvala za razlago, vem da poleti je bolj pametno imet svetlejše barve majice najboljše bele, ker niso tak vroče, vendar mi gre na živce ko skoz kaj delam pa takoj fasem kaki Flek in se na svetli takoj vidi. Temno modre oz črne so mi najboljše,ker se nič ne vidi, če se vseres, so pa po drugi strani bolj vroče..imas kakšne izkušnje v tej smeri kateri modeli temnih majic fruit of the loom niso poleti tak vroče? Verjetno čim tanjši bombaž a ne? Sem kupoval od habeco Rolly majice pred leti cca 10 let nazaj vedno enak model,so bile kvalitetne, to kaj pa prodajajo zdaj zadnjih 5 let pa je čisti sekret, ko nosiš kot da bi mel Gor 70% poliestra vmes.(čeprav bi naj bile iz 95% bombaža in 5% elastana) to sigurno niso..zato ravno bi preizkusil fruit of the loom. Čeprav zdaj kupujem v Nkd majice znamko Reward pakirane so po 2komada za 10eur in tudi niso slabe. Počutje v njih tudi poleti pri +30 v črni barvi na soncu je ok,ker je dejansko noter več kot 90% čistega bombaza.
Map ::
Počasi se bodo začela naročila promocijskih majic za talanje ob koncu leta. Opažam, da vedno večkrat dobim Gildan ali Sols majice, Fruit of the loom pa nekako upada. Kateri so vaši najljubši modeli tovrstnih majic?
Običajno so te majice bolj trde, zato bi se tokrat po mehkobi želel približat kakovostnejšim majicam v rangu 30-40 eur recimo. Verjetno tukaj obstaja korelacija med gramaturo in trpežnostjo, na katero je treba biti pozoren, da je majica kljub udobju tudi vzdržljiva.
Običajno so te majice bolj trde, zato bi se tokrat po mehkobi želel približat kakovostnejšim majicam v rangu 30-40 eur recimo. Verjetno tukaj obstaja korelacija med gramaturo in trpežnostjo, na katero je treba biti pozoren, da je majica kljub udobju tudi vzdržljiva.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bombažne majiceOddelek: Loža | 1198 (741) | Pac-Man |
» | majica GildanOddelek: Loža | 3902 (199) | mulc007 |
» | Kvalitetna moška kratka majicaOddelek: Loža | 1153 (874) | anketar |
» | Trenerka (poceni)Oddelek: Loža | 8851 (7447) | Ganon |