» »

Cloud OTP

Cloud OTP

Ella250 ::

Pozdravljeni, danes ponoči sem dobila SMS od CloudOTP številko za neko verifikacijo. SMS-a nisem odprla, ker ne vem za kaj gre. Sem brskala po netu, pa prave info nisem našla. Kaj bi to bilo?
Hvala za odgovor in lp

starfotr ::

Če ne veš, ne odpiraj in zbriši.

Ella250 ::

Hvala starfotr, ali gre lahko za kaj zlonamernega? Bom pa zbrisala.

Karen ::

Ne. Pohekali so skripto za SMS pošiljanje, običajno tiato ob registraciji, dostikrat nimajo captcha ali pa so prišli mimo in potem naredijo skripto ki kliče funkcijo za pošijlanje SMSov na random GSM številke... edini namen je delanje škode temu ki ima ta servis za dvofaktorsko avtentikacijo, saj sms-e plačuje. Ti si pa pač naključna žrtev prejema SMS-a. Če brišeš ne bo nič, prav tako te niso pohekali.

Ella250 ::

Ojoj, Karen, hvala, a to je pa zame čisto prezahtevno, upokojenka sem in mladih nimam za pomoč. Ali se morda to da razložiti bolj "po domače"? Ker drugače sem radovedna in rada razumem stvari.

slitkx ::

'cahptca' je sistem na spletu ob registracija oz. prijavi, pri katerem moraš po navodilu poklikati slike z nekim navodilom (npr. med 9 živalimi samo konje), sešteti/zmnožiti/odšteti števila, nek lik (npr. tritonik) povleči v desno (ali levo) tako, da pokrije prazno bolje njegove oblike itd.. Ob vsaki osvežitvi strani se navodilo spremenit. Namen 'captcha' je, da se prepreči oz. oteži delo skriptam (vnaprej spisanim navodilom s neko kodo), da bi ukrepe, ki jih mora izvesti človek, izvedle same.

Shekati pomeni obiti privzeto delovanje oz. zaščito izdelka oz. storitve.
Delitev hekerjev (link na Google Translate prevedeno stran): https://u--next-com.translate.goog/blog...

(Original link: https://u-next.com/blogs/cyber-security...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: slitkx ()

Ella250 ::

Hvala slitkx, sem prebrala. Ali je možno, da mi nekdo šari po telefonu? Če sem prav razumela, če sem SMS brisala ne bo nobenih posledic? Sicer uporabljam telefon varno. Zdaj pa premišljujem, ali je možno, da je ta SMS kakorkoli povezan s Sigen-co.Zaprosila sem namreč za digitalno potrdilo, prejela sem že kode za dostop. Ker pa ga ni mogoče prevzeti preko pametnega telefona, sem zadevo opustila.
Hvala za odgovor

Karen ::

Ni možno. Preveč bereš po internetu stvari pa premalo jih razumeš. Skratka kar mirno, če dobiš sms ki ni namenjen tebi ga pobriši, enako kot če dobis email iz policije da si gledala pornografijo in te bodo prišli zapret :). Pa brez panike.

bedarija ::

evo zdaj pa še jaz. 3 sms-i v 1 dnevu, pošiljatelj CloudOTP:
*neka-cifra* is your verification code for Brodkast: Private Mass Message.


isto mi je včeraj nekdo vstopil v twitter in spremenil geslo. očitno so nekje vdrli in pobrali podatke, seveda priznal ne bo nihče.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bedarija ()

DeeCoy ::

bedarija je izjavil:

evo zdaj pa še jaz. 3 sms-i v 1 dnevu, pošiljatelj CloudOTP:
*neka-cifra* is your verification code for Brodkast: Private Mass Message.


isto mi je včeraj nekdo vstopil v twitter in spremenil geslo. očitno so nekje vdrli in pobrali podatke, seveda priznal ne bo nihče.

Spremeni geslo (a) na vseh storitvah, preveri, če je računalnik čist. Vdrli so kvečjemu k tebi v računalnik. Preveri svoja gesla na https://haveibeenpwned.com/Passwords

junai ::

Two-factor authentication is an additional layer of security that requires you to provide two forms of identification to access your account. Typically, it involves something you know (like a password) and something you have (like a verification code sent via SMS).
When you encounter CloudOTP or similar services, it often means that the website or service you're trying to access wants to verify your identity by sending a one-time verification code to your mobile number. This code is usually required to complete the login process or certain sensitive actions within the account.

bedarija ::

DeeCoy je izjavil:

Vdrli so kvečjemu k tebi v računalnik. Preveri svoja gesla na https://haveibeenpwned.com/Passwords


veš de so vdrli k meni v komp ... moja gesla polzijo ven že iz časa newground-a ko so jim vdrli. pa na vsake tolk še kje spolzijo ven


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LastPass ponovno napaden, odtujeni osebni podatki, a ne gesla

Oddelek: Novice / Varnost
385816 (3259) -Nevsky-
»

Na internet pobegnilo 773 milijonov elektronskih naslovov in gesel (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5918050 (11859) MrStein
»

leaked passwords

Oddelek: Informacijska varnost
72563 (1675) _Denny_
»

Razkritih 80 milijonov gesel

Oddelek: Novice / Varnost
3112986 (6872) slothec
»

Preverite svoje geslo med 320 milijoni pobeglih

Oddelek: Novice / Varnost
3311117 (6315) Uporabnix

Več podobnih tem