Forum » Loža » Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Temo vidijo: vsi

iKst_ ::
Seveda, če se pelješ s taksijem ali greš v bife na kavo ali... in vzameš račun ter ga shraniš do takrat, ko opaziš, da ti stanje na kreditni kartici ne štima. To pa je običajno takrat, ko ti jo blokirajo ali ko enkrat mesečno izravnaš stanje. Hraniš račune tako dolgo, če se ti ne ljubi niti na POS terminal pogledati, kaj plačuješ?
Ne hranim računov, večinoma ga sploh ne vzamem, ko gre za take manjše stvari.
Ampak verjemi, da bo banka brez problema naredila chargeback, če boš imel transakcijo za 1000€ namesto 10€ v kavarni. Računi se pa tudi davčno potrjujejo, tako, da imajo oni kopijo v blagajni.

socialec ::
Na posu ne postavljaš decimalke. Ravno zaradi tega.
Takrat je bilo, na oko pred 15-20 leti, se spomnim, ker sem v vrsti zadaj stal in se ji privoščljivo smejal, marii-antonieti... Lahko pa res, da je bilo prav 00 vtipkano, tako pa res nisem bil blizu, se mi je zdelo bolj verjetno brez vejice. Ampak ok, možno, ne rečem.

feryz ::
Na posu tipkaš cifre "od zadaj", torej za 5 evrov vtipkaš 5 + 0 + 0.
Po pritisku petice imaš pet centov, prva nula 50 centov, druga nula 5 evrov.
Za 500 evrov, bi se moral še dvakrat "zmotiti" z nulo.
Po pritisku petice imaš pet centov, prva nula 50 centov, druga nula 5 evrov.
Za 500 evrov, bi se moral še dvakrat "zmotiti" z nulo.

Ja, glej, ne vem, kako so vtipkovali tam, kaj naj zdaj. Vem, da je bil problem, ker je bilo 100x previsok znesek ampak je bilo rešeno. Če tega problema ni več, super, takrat je že bil. Hrvaški taksisti so še skromni, samo za desetkratnik in 9 :D

No vidiš s kako nepomembnimi problemi se ukvarjaš. To si doživel enkrat pred 20 leti, pa takoj so odpravili napako, pa še to se ni zgodilo tebi ampak nekomu drugemu.

Pravim, da napaka ni nemogoča. Res je, da se ni zgodilo meni ampak onegavljeni sosedi. Kako do napake pride, je meni vseeno, potrebno je biti pazljiv, ne glede na to, a gre za 1€, 9€, desetkratnik in 9€ ali 100x. Lahko, da je bila tudi kakšna neizkušena in nova blagajničarka, ne vem! Pravim, kar je bilo! Če se vi poserjete na 100x zneske, super, mi pa moramo dolgo dajati socialno na kup!

feryz ::
Več kot je na računu ali limitu kartice, ti ne morejo pljuniti dol.
Glede na to, da se nazivaš socialec, verjetno nimaš nekih milijonskih zneskov na TRR.
Glede na to, da se nazivaš socialec, verjetno nimaš nekih milijonskih zneskov na TRR.

Ja, saj ne veš, koliko je bil originalen znesek v navadni trgovini, čeprav, ponavljam, se ni zgodilo meni ampak sosedi.
Mogoče pa ni bil 10kEUR ampak samo 1EUR? 100EUR imam pa še jaz na računu tisti dan, ko pride socialna...
Soseda pa je neka Frau Professorin ali ne vem, kaj, ki je imela že po službeni dolžnosti veliko sočutja do deprivilegiranih :D
Mogoče pa ni bil 10kEUR ampak samo 1EUR? 100EUR imam pa še jaz na računu tisti dan, ko pride socialna...
Soseda pa je neka Frau Professorin ali ne vem, kaj, ki je imela že po službeni dolžnosti veliko sočutja do deprivilegiranih :D

Vseeno mi je, če ti verjameš v ta 100x ali ne, Glavno, da veš pa, kako je bilo z 10x in 9€ in da je možno...
Kar se tiče mene, je zgodba zaključena, mimogrede 100x je znašal več kot tukaj 10x in 9€
Ja, v bloku, socialno stanovanje, občina plačuje najemnino in stroške, kaj ni jasno?
Kar se tiče mene, je zgodba zaključena, mimogrede 100x je znašal več kot tukaj 10x in 9€
Ja, v bloku, socialno stanovanje, občina plačuje najemnino in stroške, kaj ni jasno?

Pithlit ::
Na posu ne postavljaš decimalke. Ravno zaradi tega.
Na 'tanovih' pos-ih (uni androidni, s Touch screenom in kamero) moraš kar lepo decimalke pisat.
Life is as complicated as we make it...

Ja ne vem, glej, dajte se že, prosim, zdaj odločit, kdo je črna ovca in serje tu not, čeprav opisan pripetljaj očitno ni s tanovih posov, razen hrvaških 10x in 9EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

Utk ::
https://www.24ur.com/novice/tujina/cene...
Evo, to je hrvaški turizem v malem. Vsi vemo da so tržnice nateg, vsi vemo da je tam najdražje. In ko enkrat dobiš tak "ugled", ti pol kurca ne pomaga, če se še ne vem kako trudiš. Ko so enkrat (ma kaj enkrat, petkrat) nategnjeni, ne pridejo več nazaj.
Tam gre cela Hrvaška, če se malo ne zresnijo.
Evo, to je hrvaški turizem v malem. Vsi vemo da so tržnice nateg, vsi vemo da je tam najdražje. In ko enkrat dobiš tak "ugled", ti pol kurca ne pomaga, če se še ne vem kako trudiš. Ko so enkrat (ma kaj enkrat, petkrat) nategnjeni, ne pridejo več nazaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

codeMonkey ::
Pa se nocna mora se je obicajno pripeljati do teh trznic. Pula je katastrofa zaradi manjka parkirisc in prometa. Mi gremo direktno do lokalnega kmeta in tam dobis kvalitetno in se kar ugodno vse. Lubenice take, da jih se celo leto sanjas.

telexdell ::
Ampak verjemi, da bo banka brez problema naredila chargeback, če boš imel transakcijo za 1000€ namesto 10€ v kavarni. Računi se pa tudi davčno potrjujejo, tako, da imajo oni kopijo v blagajni.
In kako bo banka to vedela? Sem ravno nekaj dni nazaj plačal na kmečkem turizmu račun za skoraj 1000 € (pač pogostitev sorodnikov ob družinskem dogodku). A lahko grem na banko, da mi vrnejo ta denar?
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

fikus_ ::
https://www.24ur.com/novice/tujina/cene...
To je tudi vpliv sezona zelenjave in sadja ter konca turistične sezone. Domačini imajo dosti svoje domače robe, ne hodijo dosti po tržnici.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

mn ::
Seveda, če se pelješ s taksijem ali greš v bife na kavo ali... in vzameš račun ter ga shraniš do takrat, ko opaziš, da ti stanje na kreditni kartici ne štima. To pa je običajno takrat, ko ti jo blokirajo ali ko enkrat mesečno izravnaš stanje. Hraniš račune tako dolgo, če se ti ne ljubi niti na POS terminal pogledati, kaj plačuješ?
Chargebacka po moje banka v takšnem primeru NE SME izdati. Si potrdil znesek s PIN kodo. Vse ostalo je verjetno odvisno od kooperativnosti tistega ki ti je preveč zaračunal.

In kako bo banka to vedela? Sem ravno nekaj dni nazaj plačal na kmečkem turizmu račun za skoraj 1000 € (pač pogostitev sorodnikov ob družinskem dogodku). A lahko grem na banko, da mi vrnejo ta denar?
Ne vem kako točno bi šlo skozi, ampak si mislim, da imajo toliko zdrave pameti, da bi zadevo uredili. To, da ti kmečkemu turizmu plačaš jurja nima veze, verjetno so tam računi redno tako visoki. V kavarnah, kjer je povprečen račun 10-15€ je pa 1000€ precej sumljivih.
Ko sem se še ukvarjal s spletno trgovino sem relativno pogosto dobival chargeback requeste in vedno je bilo na meni kot trgovcu, da dokažem, da je bila transakcija upravičena.
Chargebacka po moje banka v takšnem primeru NE SME izdati. Si potrdil znesek s PIN kodo. Vse ostalo je verjetno odvisno od kooperativnosti tistega ki ti je preveč zaračunal.
PIN kode nisem vpisoval že par let. Znesek mora biti pa enak kot na računu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: iKst_ ()

mn ::
Ne vem kako točno bi šlo skozi, ampak si mislim, da imajo toliko zdrave pameti, da bi zadevo uredili. To, da ti kmečkemu turizmu plačaš jurja nima veze, verjetno so tam računi redno tako visoki. V kavarnah, kjer je povprečen račun 10-15€ je pa 1000€ precej sumljivih.
Ko sem se še ukvarjal s spletno trgovino sem relativno pogosto dobival chargeback requeste in vedno je bilo na meni kot trgovcu, da dokažem, da je bila transakcija upravičena.
PIN kode nisem vpisoval že par let. Znesek mora biti pa enak kot na računu.
In s tem ko si prislonil kartico/napravo na čitalec si tudi potrdil da je znesek na čitalcu enak tistemu na računu. Transakcije na daljavo (spletna trgovina) ne moreš enačiti s transakcijami kjer ti plačilno sredstvo predočiš na podajnem mestu in imaš možnost in dolžnost preveriti da je znesek pravilen. In banka ne sme uporabljati "zdrave pameti" za takšne primere.

Možno. Saj sem napisal, da se moraš pač malo bolj potruditi, da dobiš denar nazaj. Ampak meni se zdi škoda sekirati na zalogo za tako malo verjetne in nepomembne stvari.

mr_chai ::
Letos smo v dalmaciji. Drago je, tako kot povsod na Hrvaškem, edino prenočitve so cenejše kot v kvarnerju. Sem pa dobil občutek, da so tu bolj prijazni in se bolj potrudijo. Ne vem, mogoče se splača peljati kakšne 2 ure dlje po AC proti Splitu.
Drugo leto gremo pa v nakup apartmaja na Krku. Upam da nam bo uspelo najti kaj "ugodnega".
Drugo leto gremo pa v nakup apartmaja na Krku. Upam da nam bo uspelo najti kaj "ugodnega".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Morje 2025 (dopust na Hrvaškem) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 3957 (1539) | D3m |
» | Kam na morje z otroki? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23854 (8945) | ZveeZ |
» | Morje hrvaška? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 33002 (6633) | Pithlit |
» | Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 43649 (36471) | SuperKripto |
» | Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48455 (38499) | ThinkPad |