» »

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"

Temo vidijo: vsi
««
133 / 190
»»

Ishiwatta ::

Golob je boljši od bilokoga samo za sesalce iz proračuna, za nas vse ostale je pa tole najslabša vlada v zgodovini Slovenije....

Mi je pa bolano da se nekdo ukvarja s tem kako sta Golob in Tinca oblečena.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ishiwatta ()

NuMaN ::

A misliš samo vlade od 1991 ali od 1945?

Ma, še mal me razjezi pa bo najslabši od 45 ;). Mislil sem sicer od samostojne Slovenije.

mtosev ::

Meni sta najbolj všeč bila Drnovšek in Cerar.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

To že, kaj pa Šarec in Bratuškova - sta bila boljša ali slabša kot Taubi?

T440 ::

mtosev je izjavil:

Meni sta najbolj všeč bila Drnovšek in Cerar.

Veseli smo, da si to delil z nami.

Niso planice, ampak plenice.

Pa malce se umiri, saj te nihče ne napada.

Đizs ..

link_up ::

glej ga, zdaj je ze cacka. :D
In and Out

lynxslo5 ::

https://www.rtvslo.si/slovenija/ministr...

Golobov režim je spet stisnil prpo in spremenil stališče.

Zdaj jih "preglasne" gasilske veselice ne motijo več.

Ne vem, zakaj se sploh vtikajo v stvari s tradicijo za katere ni potrebno, da bi jih spreminjali. Ta vlada je res nesposobna ali pa totalno neumna.

Će bi bil kuža, bi bil verjetno čivava.

fikus_ ::

lynxslo5 je izjavil:

https://www.rtvslo.si/slovenija/ministr...

Golobov režim je spet stisnil prpo in spremenil stališče.

Zdaj jih "preglasne" gasilske veselice ne motijo več.

Ne vem, zakaj se sploh vtikajo v stvari s tradicijo za katere ni potrebno, da bi jih spreminjali. Ta vlada je res nesposobna ali pa totalno neumna.

Vidim, da so ti stopili na žulj s temi gasilskimi veselicami.
Propad tega se je zacel ze pred leti, ko je bilo potrebno odgovarjati za "napacen" potek veselice, ko se je bilo potrebno registrirati za taksno dejavnost, ko je bilo potrebno izdajati racune pivcem, ....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Saj ne veš kako sem glasoval.

Ironično, domnevam da podobno kot ti.

???

Si se mogoče zmotil pri oznaki dežja?

Ali pa prehitro misliš in delaš preveč napak ...

Nimam športne ure in ne kupujem proteinov.

No, napiši še kaj, da vidim če boš uganil ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()

Zakaj bi lagal glede takih banalnosti ...

Lahko da res, ampak to ni razlog za laganje, kvečjemu obratno.

Daj napiši nekaj povezanega, kar bo imelo rep in glavo.

To ni za nikamor ...

No, to je že malce bolje.
Si pa protisloven na nek način - dosti angleščine uporabljaš.

bbbbbb2015 ::

Zgleda, da se je tožilka odpovedala varovanju, ker so vohunili za njo:

https://www.delo.si/novice/slovenija/oz...
https://siol.net/novice/slovenija/polic...

Wrop ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Parodija od države polzi iz vseh špranj. Vedno bolj in bolj očitno. Za bati se je samo tega, da bo to postalo nova normalnost.
Depolitizirajne na vseh koncih in krajih prinaša še kaj drugega kot samo par zamenjanih kadrov.

Wrop je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:

Parodija od države polzi iz vseh špranj. Vedno bolj in bolj očitno. Za bati se je samo tega, da bo to postalo nova normalnost.
Depolitizirajne na vseh koncih in krajih prinaša še kaj drugega kot samo par zamenjanih kadrov.

Ta mafijskost te države postaja moteča in dejansko recimo, FURS se je doslej obnašal kot neka nadinstitucija, zaupanja vredna bla bla bla. Zdaj se pokaže, da se lahko najbolj občutljivi davčni papirji ne vem, za 15 let nazaj, najdejo med najbolj rumenimi novinarji, ki zdaj imajo materiala še pa še.

Videli bomo, kaj bodo pokazale EU volitve. Osebno napovedujem, da bodo fasali prevsem golobarji in levica. SD manj.

Zgodovina sprememb…

Wrop ::

Saj je vedno bila. Samo bolj skrito, sedaj se ne rabijo več, saj imajo pokrite vse vogale.
Sedaj imamo kadija tuži kadija sudi. Dodatno kadija tolmači novice. Takorekoč v familiji. :))
Zanimijo je tudi to, da obstajajo eni posnetki, ki so jih novinarji dobili že vsaj pred 20 marcem. To se je samo za držati za glavo. Ampak vseeno to je že precej časa normalnost, samo obelodanjena ni bila, ker so protagonisti na pravi strani. Zanimivo je tudi, da so se na veliko oglašali, tudi mediji, ko so prišli več let stari posnetki enega politika o trenju jajc nekemu sodniku. Tile novejši so vsaj še 10x slabši. Prikazali so precej majhen del posnetkov, ampak tu bi lahko novinarji kapljali novice cel mesec. Od NPU, univerze, zemljiške knjige, župana, uradnic itd. Kaj vse bi imeli uradniki za povedat, če le ne bi imeli nad sabo gorjače, ki jih lahko uniči.
Pa ravnokar je bil eden od teh glavnih protagonistov na televiziji, pa ga ni "jebeno več nas je" imel časa vprašati glede tega prav ničesar. Večinoma samo glede JJ. :))
Institucije imamo samo zato, da se lahko pohvalimo, da jih imamo. Da se lahko na zunaj kažemo, da imamo lepo fasado. Notri pa kot v kupljeni sodni stavbi. Rezultati temu sledijo.
Golobarji bodo verjetno nekaj res izgubili, saj ob tako veliki zmagi lahko gre samo še navzdol. Ampak nekam bo teh 70 % volilcev dalo svoj glas. Vsi ne bodo ostali doma in glasovi se bodo razporedili levo od sredine.

Wrop je izjavil:

Saj je vedno bila. Samo bolj skrito, sedaj se ne rabijo več, saj imajo pokrite vse vogale.
Sedaj imamo kadija tuži kadija sudi. Dodatno kadija tolmači novice. Takorekoč v familiji. :))
Zanimijo je tudi to, da obstajajo eni posnetki, ki so jih novinarji dobili že vsaj pred 20 marcem. To se je samo za držati za glavo. Ampak vseeno to je že precej časa normalnost, samo obelodanjena ni bila, ker so protagonisti na pravi strani. Zanimivo je tudi, da so se na veliko oglašali, tudi mediji, ko so prišli več let stari posnetki enega politika o trenju jajc nekemu sodniku. Tile novejši so vsaj še 10x slabši. Prikazali so precej majhen del posnetkov, ampak tu bi lahko novinarji kapljali novice cel mesec. Od NPU, univerze, zemljiške knjige, župana, uradnic itd. Kaj vse bi imeli uradniki za povedat, če le ne bi imeli nad sabo gorjače, ki jih lahko uniči.
Pa ravnokar je bil eden od teh glavnih protagonistov na televiziji, pa ga ni "jebeno več nas je" imel časa vprašati glede tega prav ničesar. Večinoma samo glede JJ. :))
Institucije imamo samo zato, da se lahko pohvalimo, da jih imamo. Da se lahko na zunaj kažemo, da imamo lepo fasado. Notri pa kot v kupljeni sodni stavbi. Rezultati temu sledijo.
Golobarji bodo verjetno nekaj res izgubili, saj ob tako veliki zmagi lahko gre samo še navzdol. Ampak nekam bo teh 70 % volilcev dalo svoj glas. Vsi ne bodo ostali doma in glasovi se bodo razporedili levo od sredine.

Podpišem! +1

Novo dno Golobove kamarile:

Po njeno je interpelirajo ker "Moteča sem, ker sem tujka, migrantka, čefurka". In ne za to ker je ornk preplačala pCje, ki ji že pol leta ležijo v skladišču.

111111111111 ::

Ishiwatta je izjavil:

Po njeno je interpelirajo ker "Moteča sem, ker sem tujka, migrantka, čefurka". In ne za to ker je ornk preplačala pCje, ki ji že pol leta ležijo v skladišču.

Skladišče, ki ga plačujemo 2500€ na mesec.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Gregor P ::

Danes pozno popoldne oz. zvečer bo v Ljubljani protestni Anti - NATO shod v Ljubljani s pričetkom zbiranja protestnikov na Trgu Francoske revolucije, potem pa bodo odšli skozi center mesta po Gregorčičevi proti veleposlaništvu ZDA. Upam, da jim bo vlada še danes sporočila jasno informacijo, zakaj je nujno potrebno takšno zavezništvo in kaj pomeni, če ne bi bil del njega.:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Smrekar1 ::

Ishiwatta je izjavil:

Ne, v bistvu ima kar prav. Če bi opozicijo motili preplačani PC-ji, bi te iste poslance pred nekaj leti motili tudi krepko preplačani ventilatorji, ki niso bili primerni za predihavanje pacientov s Covid-19. Ampak tisto jih ni motilo, čeprav je šlo za približno 30x večji posel.

Ministrica ima čisto prav.

c3p0 ::

V bistvu nima prav, greš se whataboutisma. Tudi njeni komentarji na ta polom so bili sprva le z bedastim nasmeškom, kot da nič ni. Zdaj pa užaljen otrok, ki igra na "race card".

Pa potegnite ven še ventilatorje, dajmo vso greznico na plano.

Njeno govorjenje so za lase prevlečeni izgovori užaljenosti. Na obtozbe se odgovarja z dejstvi, ne s čustvenimi izpadi.

IJJ ne rabi kaj dosti početi v opoziciji, je dovolj, da se občasno pojavi in kaj pove, da bo narod vedel, da je še v politiki, pa bo SDS imela dober rezultat na naslednjih volitvah.

Smrekar1 je izjavil:

Ishiwatta je izjavil:

Ne, v bistvu ima kar prav. Če bi opozicijo motili preplačani PC-ji, bi te iste poslance pred nekaj leti motili tudi krepko preplačani ventilatorji, ki niso bili primerni za predihavanje pacientov s Covid-19. Ampak tisto jih ni motilo, čeprav je šlo za približno 30x večji posel.

Ministrica ima čisto prav.

Ne širi krive vere. Seznam ventilatorjev, ki so primerni za predihavanje so sestavili medicinci sami. Ti, ki so jih kupili, niso med najboljšimi, ampak tudi ne med najslabšimi.

Za predihavanje je potrebno imeti še vlažilec, ki pa ni bil zraven, lahko se to dokupi ali pa vzame drug vlažilec.

O ceni ne moremo razpravljati *ZDAJ*, no takrat bi se lahko javil ti, ter dal bistveno ugodnejšo ponudbo.

Stojmen-Duhova je definicija nesposobnosti za politika oz. ministra. Saj, morda ima druga znanja, o ministrovanju nima pojma.

111111111111 ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Stojmen-Duhova je definicija nesposobnosti za politika oz. ministra. Saj, morda ima druga znanja, o ministrovanju nima pojma.

+ igra na race card. Kar je populistično, ravno kar očita desnici. Nima pa neke obrambe z argumenti, samo neko vpitje.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

WizzardOfOZ ::

111111111111 je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:

+ igra na race card. Kar je populistično, ravno kar očita desnici. Nima pa neke obrambe z argumenti, samo neko vpitje.

To je zato, ker so in levi in desni v Sloveniji enaki populisti.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Malidelničar ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Wrop je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:

Ta mafijskost te države postaja moteča in dejansko recimo, FURS se je doslej obnašal kot neka nadinstitucija, zaupanja vredna bla bla bla. Zdaj se pokaže, da se lahko najbolj občutljivi davčni papirji ne vem, za 15 let nazaj, najdejo med najbolj rumenimi novinarji, ki zdaj imajo materiala še pa še.

Videli bomo, kaj bodo pokazale EU volitve. Osebno napovedujem, da bodo fasali prevsem golobarji in levica. SD manj.

Zakaj SD ne bo fasal? Kako to utemeljuješ?
So ljudje pozabili Litijsko? Ali so preprosto manj slabi od ostalih dveh?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zigerion ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Ja, in enako škodljivi. Namesto argumentov potem vedno znova poslušamo - če ste lahko vi pri maskah, lahko pa mi pri računalnikih. Sedaj pa namesto argumentov celo victim card o spolu in nacionalnosti.

Zigerion je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Ja, in enako škodljivi. Namesto argumentov potem vedno znova poslušamo - če ste lahko vi pri maskah, lahko pa mi pri računalnikih. Sedaj pa namesto argumentov celo victim card o spolu in nacionalnosti.

Sej problem ni, da oni to izkoriščajo. Problem je da ovce (volilci) temu nasedejo, ker imajo premalo v glavi, da bi videli kako jih levi in desni odzadaj na suho....

Smrekar1 ::

c3p0 je izjavil:

V bistvu nima prav, greš se whataboutisma.

Nak. Opozicijo obtožujem dvojnih meril: ko so njihovi delali 30x hujše stvari jih to ni motilo. Zdaj, ko so v opoziciji, jih to moti. Torej ji ne morejo očitati nevestnega dela, ker nevestno delo za te iste ljudi ni problem in ga ne polemizirajo.
Torej ima ministrica prav, opozicije ne moti njeno delo, temveč nekaj drugega. Verjetno res to, da je migrantka in priseljenka. Ali pa to, da ne krade za njih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smrekar1 ()

Ja ja vsi so "enaki".
Bullshit. :))
Kdo je zajebal prvo poosamosvojitveno obdobje z 'gradualizmom', nacionalno 'srebrnino', državnim 'interesom'? - SKRAJNO DESNI (!) LDS pod vodstvom KONSERVATIVCA (!) Drnovška
Kdo je zajebal odziv na krizo 2008 z pristopom 'saj bo', metanjem denarja v jame brez dna? - DESNIČARSKA (!) koalicija v sestavi SD, Zares, LDS, pod vostvom SKRAJNO DESNEGA (!) predsednika SD Pahorja
Kdo je zajebal pasiven, nereformen odziv na obdobje 2008-2012, ki je vodilo v veliki meri k izgubljenemu desetletju do leta 2020 - več zaporednih DESNIČARSKIH (!) koalicij pod vodstvom DESNO USMERJENIH (!) predsednikov Bratuškove, Cerarja ter Šarca
Kdo je trenutno na poti, da v nekaj letih zajebe trenutno vodenje države - SKRAJNO DESNA, FAŠISTIČNA (!) vlada z koalicijo, ki vključuje EKSTREMNO DESNO (!) stranko Levica ter ki jo vodi DESNIČARSKI POPULIST (!) Rober Golob

:)
Same desne vlade in desni politiki torej :)

johnnyyy ::

Smrekar1 je izjavil:

c3p0 je izjavil:

V bistvu nima prav, greš se whataboutisma.

Nak. Opozicijo obtožujem dvojnih meril: ko so njihovi delali 30x hujše stvari jih to ni motilo. Zdaj, ko so v opoziciji, jih to moti. Torej ji ne morejo očitati nevestnega dela, ker nevestno delo za te iste ljudi ni problem in ga ne polemizirajo.
Torej ima ministrica prav, opozicije ne moti njeno delo, temveč nekaj drugega. Verjetno res to, da je migrantka in priseljenka. Ali pa to, da ne krade za njih.

Bistvo opozicije je v tem, da kontrolira delo vlade. In če meni da so ministrstva/vlada naredila napako, je njihova dolžnost, da vložijo interpelacijo.

Če je bivša vlada (po tvojem mnenju) delala 30x hujše stvari in ni bilo interpelacij, potem se je potrebno vprašati kaj je takratna opozicija delala.

johnnyyy: no, interpelacij za časa prejšnje vlade je bilo v bistvu kar veliko .......
Jaz itak pravim, da je bila napaka in bi moral epidemijo voditi Šarec.
Stabilizacijjo države na dnu l. 2011 pa itak Janković.
Ljudje si to zaslužijo.

johnnyyy ::

Malidelničar je izjavil:

johnnyyy: no, interpelacij za časa prejšnje vlade je bilo v bistvu kar veliko .......
Jaz itak pravim, da je bila napaka in bi moral epidemijo voditi Šarec.
Stabilizacijjo države na dnu l. 2011 pa itak Janković.
Ljudje si to zaslužijo.

Sem že malce pozabil, ker sem bil takrat toliko pod stresom zaradi vsega, da sem spremljal le stvari, ki so vplivale name.

Načeloma bi moral, a so ga koalicijski partnerji (Levica, SD) minirali. Na koncu je vse skupaj razpustil, saj so vsi špekulirali na predčasne volitve, niso pa pomislili, da lahko desni pol sestavi koalicijo. Pri takšni šlampariji bi morala iti SD in Levica na smetišče zgodovine. Oni so zaradi svojih interesov vodstvo raje pustili Janši, kot da bi našli skupni jezik s Šarcem.

Pri Jankoviću se pa ne spomnem kako točno je bilo, ker sem tudi bil v nekem čudnem obdobju.

johnnyyy: Kratka osnovnošolska obnova zate:

Janković je pri sestavljanju koalicije prišel do glasovanja v DZ, jeziček na tehtnici je bil libertarni DLGV oz. Virant. Njegovi liberalci z Pezdirjem in Štihom na čelu niso niti pod razno hoteli 'požegnati' Jankovićevega programa ker je na pogajanja prišel neprpravljen, z nekim počečkanim A4 papirjem in jih je postavil pred dejstvo 'greste k nam, bomo že kako'.

Potem so bile pa "spontane" "ljucke" vstaje, sploh ko je bil za predsednika izvoljen "desni" Pahor in se je levica ustrašila možnosti, da bi desnica "imela" dva predsednika, vlade Janšo in države Pahorja. In je bilo kot je bilo. Bratuškova je obdržala osovraženi ZUJF, se drago zadolžila v dolarjih in nekako pregurala 2012-2014, mediji so jo pa pokrili, privat sektor je itak gagal v smislu 'ko jih j**e'.

Slovenijo je potem nekako rešilo okrevanje po 2015, ampak leta so bila izgubljena, več je bilo sreče (Draghi v EK) kot pameti (imeli smo dejansko recesijo oblike 'W', izgubljeno desetletje), dokončno se je folk sprostil po mojih opažanjih šle v letih 2018, 2019 ko se je nekako vrnil gospodarski optimizem izpred leta 2008.

Ampak posledice smo čutili in čutimo še danes. Država na šibkih temeljih, ki se lahko mimogrede zamajejo. Medtem ko so Poljaki, Čehi, Madžari, Slovaki, povsem drugje kot leta 2008. Da o Romunih in Bolgarih ne govorimo.

Polda ::

Hhahahahahahaa

Računalniki niso problem :))

ripmork ::

Da Stojmenova zdej špila na karte rasizma samo kaže na to, da nima več nobene prave obrambe ali argumenta. Kaj je zdej s tistim famozni sistemom za razdeljevanje računalnikov? Stoji ob bok stroju za gradnjo stanovanjTM od Maljevca? Opoziciji lahko očita dvojna merila glede korupcije, vsem državljanom je pa dolžna opravičilo za bedasto razmetavanje z denarjem.

Sicer pa kako je sedaj s tistim razdeljevanjem racunalnikov, so ze prisli do kaksnega kljuca komu bodo dali, do seznama upravicencev???

fikus_ je izjavil:

Sicer pa kako je sedaj s tistim razdeljevanjem racunalnikov, so ze prisli do kaksnega kljuca komu bodo dali, do seznama upravicencev???

Realnost je verjetno ta, da se ne bo nikoli razdelilo nič. Če ministrstvo da na uporabo laptope, kot lastnik odgovarja za uporabo. To je naslikana nočna mora. Če ostanejo računalniki last ministrstva, bdo morali delati inventuro, kar praktično ni mogoče. Inventura je del računovodskih standardov.
Zapovrh razdeljevanje po kakšnem koli *socialnem* statusu je diskriminatorno - to bo sigurno padlo na ustavnem sodišču.

Vsaj jaz vidim ogromno min.

Lahko pa se seveda delajo golobe, ne Francoze. Pač ne bodo delali inventure. Potem jim bo 13k računalnikov spolzelo iz rok.

misek ::

Bolj hecno po moje bo v tem, da zanimanja od ljudi posameznikov sploh ne bo :)

c3p0 ::

Pa še vedno je treba nekaj koristnega namestit nanje, torej vsakega razpakirat, namestit, nazaj zapakirat, napisat neka navodila, itd.

Tudi ob avtomatiziranem postopku bi to pri taki masi dolgo trajalo. Sam vidim ali neko delitev mimo vseh postopkov "tu maš in uporabi kako veš in znaš, ali vrži stran", ali pa bo ostalo kjer je, do reciklaže - bolj verjetno.

Gregor P ::

Polda je izjavil:

Hhahahahahahaa

Računalniki niso problem :))

Če je to res tako, kaj vendar počne vlada na tem področju? Zakaj potem kupuje računalnike brez OS, ki jih za več mesecev zaklepa v neka najeta skladišča brez pravne podlage, da ne sme narediti karkoli z njimi, če bi se pa morali 24/7 ukvarjati očitno z bolj perečimi težavami v naši družbi?!?>:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

primoz4p ::

primoz4p je izjavil:

Je kdo od komentatorjev sploh prebral odločbo Ustavnega sodišča?

Portal IUS-INFO se sklicuje na RTV

US je zadevo obravnavalo na 8. seji pod točko 3., dne 14.3.2024
https://www.us-rs.si/seja/8-seja-3/
Odločba še ni javno objavljena.

Link na objavo odločitve Ustavnega sodišča
Up-472/20

Te računalnike bi lahko razdelili med osnovne šole.
««
133 / 190
»»