» »

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"

Temo vidijo: vsi
««
38 / 190
»»

Veliki_Blek ::

Janševci zapomnite si to, da bodo nevladniki rešili Slovenijo in da bo Nika Kovač prva dama Slovenije!

Malidelničar ::

Veliki_Blek: Jp trenutno vse tako kaže.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

111111111111 ::

Quix je izjavil:

Saj to veste, dragi Karen-i, da ste Goloba izvolili sami? Ker ste bili preveč pogoltni. Zdaj pa lepo "žrite govno", jaz se vam bom pa smejal :))

Upam, da vam še kakšen davek upalijo. :))

Heh, jaz delam v IT-ju žena pa je zdravnica. Ne bo nam hudega tudi v socializmu. Stvari bomo spreminjali na volitvah, če boste pa levičarji še enkrat tako usekani, da ga boste izvolili, potem pa boste dobili kar si zaslužite. :D

Quix je izjavil:

Seveda jih ni dobil, ker takoj, ko se Twitto pojavi z malo višjimi procenit, pade vsem njegoa fašistična tema pred oči in potem se voli kogarkoli, samo, da ni on.

Saj sem ti povedal, da ste si Goloba sami izvolili. Nehajte voliti Twittota (od njegove odpadeke) od prevelikega pohlepa, pa boste morda drugič dobili Šarca.

Večina Slovenije pač noče, da zagovedni klerofašisti vodijo državo. In ko fašisti enkrat postavite tako nizka merila, je VSE DRUGO, tudi Golob, neskončno boljše.

Seveda pade ljudem tema na oči, ker ste slepi in so vam oprali možgane. SAmo zadnje tedne se malo zbujate in začenjate brati kaj fašizem sploh pomeni. :D Saj imate Goloba, ne vem kaj javkaš v tej temi da smo desni volilci krivi. Pri vas je še vedno kriv Janša. :D Delati in ukrepati ne znate, samo valite krivdo. To vam pa gre. Sedaj imate svoje oblastnike, pa je spet kriv Janša da jih imate. :D

Quix je izjavil:

Seveda ga je Janša zajebal. Edina stvar, ki jo je na njemu za pohvaliti je, da je odličen strateg. Sicer v napačno smer in v škodo Slovenije, amak abramboslovje je pa dobro naštudiral.

Pač dosti boš pomagal, že s tem, da nehaš širiti SDSovo lažnjivo propagando. Ker dokler bo SDS/Logar imel minimalne možnosti zmage na volitvah, boste dobili za zmagovalca kogarkoli. Zdaj pa dopovej to tvojim ostalim butnskalam.

Klerofašizem je preživeto sranje iz ww2. Ko se ga iztrebi iz Slovenskega političnega prostora bo šele prilika za kakšno normalno stranko.

Do takrat pa pač žrite diametralno nasprotje tega kar volite.

He, he, he... Si to ti Nika?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

Quix je izjavil:

Zakaj jo torej voliš? Zakaj se zavzemaš za neenakost, utaje davkov, korupcijo in goljufanje na vsakem koraku? Potem pač ljudje volijo diametralno nasprotje.

Emmm... 300.000€ je pa žepnina za ministrico? 700 miljonov za energetiko je pa dobro vložen denar. :D Kako si smešen.

Quix je izjavil:

Seveda, saj SDSa nikoli ni nihče volil, kakor tudi Logarja ne bo. Samo na koncu, bo v volilnem polčasu spet kazalo, da ga je volilo 30%.

Tako kot vedno.

Kaj a spet ne znate šteti? 70% ni dovolj? :D

RedDrake je izjavil:

Ampak pazi to, ko je bil Cerar gor, je JJ zgubljal. Zakaj? Ker je bil sprejemljiv za oboje. Tako kot Pahor. Rabimo več politikov tipa Pahor in Cerar in manj "politikov" tipa Šarec, Golob, Janša. Ja?

Pod tole se podpišem, Cerar in Pahor sta državnika najvišjega nivoja pri trenutnem kokošnjaku. PA sem zaprisežen volilec desnice.

Zgodovina sprememb…

Quix je izjavil:

Ker pač SDS/Logar, kmetavzov(Počivalšek), katolibani(NSi) in podobna sodrga ne bo nikoli sprejemljiva za večino ljudi, ker za vsemi stoji neka specifična pokvarjenost:

Tebi sploh ni jasno kaj ti pišemo zaradi takih skrajnih levičarjev kot si ti se bomo tudi sredinski volilci premikali proti skrajni desnici.

Quix je izjavil:

Pač teh strank ne voliš, ker s tem razpizdiš vse normalne, da volijo karkoli že pride mimo.

Vi niste normalni. Normalni ljudje, naslednjič ne bodo šli na volitve in takrat bo na oblast prišel Janša in boste spet nekaj let cvilili s svojimi bicikli po Ljubljani.

Quix je izjavil:

Logar ni kompromis ampak je samo še en tentacle Janše. Spet se bo zgodilo enako, fasali boste še eno NPM.

Vas ne izuči mar ne? Ne morete voliti neko sredino, ma ajde, levo sredino, boste raje skrajne fašiste volili in potem jokali, ko dobite v vlado Levico.

Nič novega. Levičarji nočete kompromisa. Boste pač lačni in bosi.

Quix je izjavil:

Nimamo skrajne levice, samo za začetek. Samo zmerno. To kar ti jemlješ za levico je navaden desni center.

Nabijajo davke, sprejemajo nvzdržne proračune, imamo eno najnižjih gospodarskih rasti v EU, dva kolega sta firme že prestavila v avstrijo, kjer ni nenapovedanih davkov, pa so tudi imeli poplave.

Quix je izjavil:

Pač boste pa Zokijeva Jurčka gledali s parlamentarno večino.

Pa bomo, morda boste pa izvolili takega, ki ima vsaj rad meso. To bo že ena zmaga.

Quix je izjavil:

Ravno zato, ker boš Janšo volil, boš dobil Jurčka. Ker bojo spet vsi normalni volili proti Janši in kdorkoli se bo pojavil takrat kot nasprotje, bo pobral njihove glasove.

Tolikokrat se je to že izkazalo, da izpadete prav hecni, da vam še ni potegnilo.

Nič ne bo lepšega kot lačni levičarji po mestih. Saj veš da smo desni volilci zarukani kmetje, za jesti bo, kaj več pa ne potrebujemo. :D

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

NIČ to je fora

Se pravi, je treba RTV razpustit, ker nam poskuša tako prat možgane. Sej jaz ko že zaslišim tiste histerične glasove o tujih volitvah preklopim na filtriranje in ignoriranje, ampak vseeno, pri večini to očitno deluje.

Jap to bo treba izklopit iz naših mesečnih priseskov.

Utk je izjavil:

https://siol.net/novice/kolumne/ker-ce-...

Se builda nov obraz?

Ojoj, pa nihče ne kolesari in vpije, da vlada ni legitimna, ker ji volilci ne zaupajo. :D Očitno so pravi na oblasti.

Zgodovina sprememb…

Sc0ut je izjavil:

Bom še 1x rekel. Za tako levico je največ kriv Janša. In med korono je marsikoga opomnil zakaj je SDNJ. A se je v 1 tednu začel obnašat kot diktator. Zato pa levi pol lahko dela kar hoče, ker je alternativa vedno diktator.

Mah, tako so ga slikali metalci puške v koruzo, MSM in Nikica. Dejsnko smo se iz krize izvlekli s precej dobrimi rezultati, zadolževali smo se poceni, ker je bil denar poceni, po vseh merodajnih kazalcih, ki jih levičarji strogo ne upoštevajo, je vlada JJ, delala zelo dobro. Tudi v primerjavi z ostalimi vladami po EU in imela je ravno prav podpore, da so ji vseskozi pod prste gledali in niso mogli kradet, tako kot sedaj kradejo v golobnjaku.

LeQuack je izjavil:

PS: Novi davki prihajajo za zaposlene. Levica zvišala pokojnine za skoraj 10%, to je ogromno denarja ki ga bodo mogli nekomu ukrast.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/m...

Super, nas bodo lahko spet starši preživljali.

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

Utk je izjavil:

Ne vem od kod vam ideja, da si bi nekdo želel take ograje (ki itak nič ne pomaga).
Jaz osebno imam to od mejne policije, ki nam je rekla, da si sploh ne predstavljajo, kako bodo lahko opravljali svoje delo brez te ograje.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

arnecan1 ::

111111111111 je izjavil:

Quix je izjavil:

Zakaj jo torej voliš? Zakaj se zavzemaš za neenakost, utaje davkov, korupcijo in goljufanje na vsakem koraku? Potem pač ljudje volijo diametralno nasprotje.

Emmm... 300.000€ je pa žepnina za ministrico? 700 miljonov za energetiko je pa dobro vložen denar. :D Kako si smešen.

Quix je izjavil:

Seveda, saj SDSa nikoli ni nihče volil, kakor tudi Logarja ne bo. Samo na koncu, bo v volilnem polčasu spet kazalo, da ga je volilo 30%.

Tako kot vedno.

Kaj a spet ne znate šteti? 70% ni dovolj? :D

RedDrake je izjavil:

Ampak pazi to, ko je bil Cerar gor, je JJ zgubljal. Zakaj? Ker je bil sprejemljiv za oboje. Tako kot Pahor. Rabimo več politikov tipa Pahor in Cerar in manj "politikov" tipa Šarec, Golob, Janša. Ja?

Pod tole se podpišem, Cerar in Pahor sta državnika najvišjega nivoja pri trenutnem kokošnjaku. PA sem zaprisežen volilec desnice.

Pahor je strpen ter zmeren social-demokratski levičar, kateri je zaključil z komunizmom, na žalost se v praksi ni dokazal. Seveda so mu tudi vsi v hrbet skakal, od lastne stranke, do Kučana, Golobiča, Kresalove... pa tudi Janša mu ni bil v pomoč.

Cerar pa je bil centrist, rahlo levo obrnjeni liberalec. Ampak spet ni bil nek praktik. Pa še mediji so ga povozili. Pa s tme ni bilo nič narobe, pa kako so se mediji norca delali, Holob pa reče, za covid vsi na mroje, pa se mediji zganejo glih kot mrtev konj.

Te, katere pa imamo sedaj na vladi, vladajo z žegnom Kučana in Jamnika. No, Kučan je zadnje čase bil malo nezadovoljen, Holob le ni bil njegova prva izbira. Mislim, da je tisto šolanje pred kamerami začasno pomagalo zgladiti napetosti.

Sc0ut ::

111111111111 je izjavil:

Sc0ut je izjavil:

Bom še 1x rekel. Za tako levico je največ kriv Janša. In med korono je marsikoga opomnil zakaj je SDNJ. A se je v 1 tednu začel obnašat kot diktator. Zato pa levi pol lahko dela kar hoče, ker je alternativa vedno diktator.

Mah, tako so ga slikali metalci puške v koruzo, MSM in Nikica. Dejsnko smo se iz krize izvlekli s precej dobrimi rezultati, zadolževali smo se poceni, ker je bil denar poceni, po vseh merodajnih kazalcih, ki jih levičarji strogo ne upoštevajo, je vlada JJ, delala zelo dobro. Tudi v primerjavi z ostalimi vladami po EU in imela je ravno prav podpore, da so ji vseskozi pod prste gledali in niso mogli kradet, tako kot sedaj kradejo v golobnjaku.

LeQuack je izjavil:

PS: Novi davki prihajajo za zaposlene. Levica zvišala pokojnine za skoraj 10%, to je ogromno denarja ki ga bodo mogli nekomu ukrast.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/m...

Super, nas bodo lahko spet starši preživljali.

Saj to je res. To sploh ni bilo slabo. Ampak general glanzkopf ni mogel iz svoje kože in se je začel obnašat kot njegov kolega orban. Ne ono, ne tisto, obnašanje v smislu "mi smo glavni", "če nisi z nami si proti"... Normalno da so vsi čakali kdaj ga skinejo. On pač ne more brzdat tistega svojega mračnega impulza.

Da pa bi spuatil naprej kake nove obraze pa tud ni šanse. Ni tak ko murgeljski palček ki je v ozadju. On mora bit prvi, povsod.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Utk ::

Gregor P je izjavil:

Utk je izjavil:

Ne vem od kod vam ideja, da si bi nekdo želel take ograje (ki itak nič ne pomaga).
Jaz osebno imam to od mejne policije, ki nam je rekla, da si sploh ne predstavljajo, kako bodo lahko opravljali svoje delo brez te ograje.

Jaz ne bom niti vprašal za vir, ker mi je jasno, da policija laže tako medijem, zato vir brez veze, kot tudi tebi - zato mi kar ti povej katero delo točno v zvezi z migranti oni sploh opravljajo? Brez ograje jih ne bojo mogli naložit v avtobus in odpeljat v zbirni center? U, to pa bo škoda.
Policija dela tu brezvezno delo. Namesto da bi iskala organizatorje, prevaža ljudi gor in dol. Če pa že koga najdejo na meji, ga bi morali takoj vrnit na Hrvaško, če ne, je brez veze da jih "lovijo".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Vir je vodstvo mejne policije, ko so naši delegaciji predstavili, kaj delajo in odgovarjali na naša vprašanja. Nisem pa ta, ki bi lahko presojal, ali lažejo ali ne; meni so se zdeli iskreni pri tej trditvi in številkah, ki so jih nam predstavili (pred ograjo, po ograji).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

111111111111: Dobro pišeš in se strinjam s tabo, da se bodo (bomo) sredinci (oz. nekdanji prepričani sredinci) začeli premikati bistveno bolj desno.
RedDrake: Sploh Cearar je IMHO velika zamujena priložnost. Še zdaj ne razumem, zakaj se je dal z****t trdi levici in na vztrajal na svojih političnih pozicijah.

Nasploh je težava kako levica požiga politično sredino (Pahor, Cerar, Logar) in to dobesedno na stežaj odpira vrata (bistveno bolj) trdi desnici.

Do sedaj vedno, ko je trda levica zrušila lastnega v končni fazi neuspešnega levo-sredinskega predsednika (Pahor, Cerar) si nato imel nek porast trde levice kot nadomestka zmerne levice in to se stopnjuje že 10 let. Vprašanje pa je le še kdaj sebo trda levica zaštrikala in s svojim požiganjem sredine dala možnost trdi desnici, da se pojavi na političnem prizorišču in zakoraka v efektivno serdinsko politično praznino iz desnega boka.

Gregor P je izjavil:

Vir je vodstvo mejne policije, ko so naši delegaciji predstavili, kaj delajo in odgovarjali na naša vprašanja. Nisem pa ta, ki bi lahko presojal, ali lažejo ali ne; meni so se zdeli iskreni pri tej trditvi in številkah, ki so jih nam predstavili (pred ograjo, po ograji).

No, še zmeraj nisi povedal KAJ delajo?

Po besedah vodje oddelka za državno mejo in tujce na PU Novo mesto Bojana Tomca so na območju PU Novo mesto v letošnjem letu obravnavali že 32.500 tujcev, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. V enakem obdobju lani je bilo takih prehodov okoli 5000. Samo v Rigoncah je mejo letos nezakonito prestopilo 25.000 tujcev.

Samo PU Novo mesto je našla 32,500 tujcev, vrnjenih je bilo pa 205. Res me zanima kaj so vam odgovorili kaj zaboga sploh koristnega delajo? Sej jaz verjamem, da so 8 ur v službi in 8 ur _nekaj_ delajo, ampak od tega ni popolnoma NOBENE koristi. Ni koristi dokler je ograja, ne bo koristi ko ne bo več ograje.
Normalno, v policijskih poročilih vse štima, ful delajo, ampak kakšen je končni rezultat? Kaj bi bilo drugače, če ne bi popolnoma NIČ delali? Številke migrantov so bi spremenile tudi če bi ograja ostala. V bistvu so se povečale preden so 1 km ograje odstranili. Tam, kjer je največ beguncev, je itak še niti niso.

Zgodovina sprememb…

Mogoče gre tukaj predvsem za simbolično sporočilo države, enkrat ko reče svetu, da bo zgradila ograjo in drugi ko reče, da jo bo podrla; in ima to neko sporočilno vrednost za tihotapce in migrante.

V Italiji 83 odstotkov migrantov več kot lani

Ti mater, ta Slovenija ima pa res moč, še Italijanom smo nabili duplo več migrantov samo s tem ko smo rekli, da bomo podrli ograjo. Predlagam, da rečemo, da bomo zgradili 7 metrov visok betonski zid, samo rečemo, ne rabimo niti metra postavit, pa ne bo več nobenga migranta v Evropo.

Btw, še zmeraj nisi povedal kaj konkretnega koristnega dela slovenska policija v zvezi z migranti na meji. In to ti ne znaš povedat, ki si bil v neki delegaciji na meji pri slovenski policiji...

Če si bil že tam, bi še vprašal zakaj zaboga smo spustili Hrvaško v šengen, če zdaj še zmeraj rabimo ograjo na meji. To nekako nima smisla, da ukineš kontrolne točke, potem jih pa nazaj uvedeš 3 km v notranjosti, kjer ne moreš več vračat migrantov direkt nazaj.

Zgodovina sprememb…

Kako to misliš, zakaj je policija spustila Hrvaško v Schengen?:|

Policija poroča svojemu ministru, ki je moral dat soglasje. Je kdo iz policije kdaj reku, da Hrvaška tega ni sposobna izvajat?

Zdaj pa še ti odgovori na kako vprašanje.

Pa si ti prepričan, da naslavljaš ta vprašanja na pravo osebo? Ne delam ne na policiji in ne na MNZ. Na tista, ki sem lahko odgovoril, pa sem seveda že - npr. si me vprašal o viru in sem ti nemudoma podal vir.

Zgodovina sprememb…

Na nobenga nisi odgovoril. Praviš, da ograja lajša delo policajem, pa ne znaš povedat kaj zaboga oni sploh delajo. To je malo čudno...

Sej ni problem, da nimaš pojma, jasno da ga nimaš. Ampak potem vsaj ne pametuj.

npr. si me vprašal o viru in sem ti nemudoma podal vir.

Za vir sem še posebej napisal, da me NE zanima.

Zgodovina sprememb…

O čem točno sem pa pametoval? Da se nisi mora preveč zaletel na področje, ki ga ne poznaš? Razen seveda, če ti morda delaš na policiji ali MNZ?

Pametuješ, da je ograja bolj koristna kot škodljiva. Tega pa itak ne more ocenjavat SAMO policija. Policiji bi seveda najbolj olajšali delo, če bi vsi nosili kamere in mikrone 24/7, oni nas bi pa poslušali. Pa vseeno se ne gremo tega, a ne da?

Zgodovina sprememb…

Boš me seveda citiral, kjer sem jaz osebno trdil, da je ograja potrebna.

Gregor P je izjavil:

Boš me seveda citiral, kjer sem jaz osebno trdil, da je ograja potrebna.

Bom:
To ni članek, ampak nek sarkastičen nepodpisan komentar.

meni so se zdeli iskreni pri tej trditvi in številkah, ki so jih nam predstavili (pred ograjo, po ograji).

Mogoče gre tukaj predvsem za simbolično sporočilo države, enkrat ko reče svetu, da bo zgradila ograjo in drugi ko reče, da jo bo podrla; in ima to neko sporočilno vrednost za tihotapce in migrante.

To je samo od danes. Pa si pameten bil že tudi kdaj prej.

Da se nisi mora preveč zaletel na področje, ki ga ne poznaš? Razen seveda, če ti morda delaš na policiji ali MNZ?

Ne delam na policiji, živim pa dost blizu te ograje, da mi gre na kurac, in poznam veliko ljudi, ki jim gre še bolj. Koristi ni pa od nje nobene, ker tudi vidim, da glih tako "skačejo" čez njo.

Zgodovina sprememb…

In kot se je jasno izkazalo, dejansko me ne moreš citrati; kar je logično, ker jaz nisem podal neko osebno trditev ali mnenje o graji - ker ga niti ne morem imeti, saj nisem strokovnjak za to področje - ampak sem le zapisal, kar so trdili predstavniki policije. Predlagam, da malo bolj točno bereš naše komentarje preden nam karkoli očitaš.

Zakaj si potem sploh kaj pisal? A je policija tista, ki lahko oceni, ali je ograja bolj škodljiva kot koristna? Tudi če rečemo, da je njej koristna, pa ni, ker efekta ni, še ne pomeni, da ni za vse ostale bolj škodljiva kot njim koristna.

Če si bil v neki delagaciji pri policiji, bi menda lahko vsaj vedel kaj policija dela glede tega. Če je edina stvar, ki si jo pobral od tam, da njim ograja pomaga, potem je bil to prekleto zapravljen dan. Upam da ste se vsaj dobro napili, ker očitno je bil to en bolj sindikalni izlet kot "delegacija".

Zgodovina sprememb…

Pisanje po forumih kot vem še ni prepovedano. Saj nisi samo ti problematičen na tem forumu in se zapičiš v nekaj čisto irelevantnega; nekdo včeraj me je obtožil, da sem "holobist", ker je očitno mislil, da s tem, ko iščem uradne roke in kaj se potem zgodi z vlado, da po nekem čudnem ključu zagovarjam Goloba, ker se ni držal lastnih obljub. ;((

Zgodovina sprememb…

Res je, tega sem kriv, zapičim se vate, ki nisi relevanten niti glede ograje niti glede električnih avtov, pa me zmeraj navlečeš, da ti odgovarjam na tvoje neumnosti. Ne bom več.

Meni je bilo sicer bolj zanimivo takrat, ko si se postavil v bran Resni.ca-i8-)

Jaz jih ne bi volil, ker so zdaj preveč na strani Rusov, ampak vseeno ni treba tako direktno in nesramno lagat o njih kot si delal ti. Tisto je več povedalo o tebi kot o njih.

S tem si več kot si lahko sam predstavljaš povedal predvsem o sebi.;)

Tako je. Da sem zmeraj na strani objektivne resnice, ne pa na strani izmišljenih laži na podlagi nekih iz riti potegnjenih predsodkov.

Ti si najbrž tudi eden tistih, ki redno spremlja "novice" ta Prvih v službi resnice.:D

Ne vem kdo so to, ampak resnica je resnica, ne glede kdo je dostavi, enako kot je laž laž, ne glede kdo je dostavi.

Pa se vrnimo nazaj na Resni.ca-o, kjer me celo zmerjaš za lažnivca iz meni neznanih razlogov. Uporabimo za začetek kar tvoj komentar:

Utk je izjavil:

Jaz jih ne bi volil, ker so zdaj preveč na strani Rusov, ampak vseeno ni treba tako direktno in nesramno lagat o njih kot si delal ti. Tisto je več povedalo o tebi kot o njih.

... torej so:
1. rusofili (glej tvoj komentar)
2. antivaxerji
3. suverinisti

To so že kar 3 skupne točke, ki jih imajo s političnimi strankami skrajnežev v EU. Tehtnica se torej močno nagiba v mojo stran.

In? Jaz verjamem v demokracijo, zato mislim da se ima vsak pravico za izjasnit za "mirovnika" (tudi če mi to beremo kot rusofila), antivaxerja (tudi če ne strinjamo s tem) in suverinista (tudi če se ne strinjamo s tem), in vsak ima pravico bit tudi skrajno levi ali desni. Vseeno smo pa v Evropi prepovedali fašizem in nacizem, in zato ne moreš, razen če si podlež tvojega kova, tega kar izenačit z nečim od tega. Če se z nečim ne strinjaš, še ne pomeni, da je to fašizem (ki je bolj ali manj prepovedan). Bistvo fašizma je ravno v tem, da je anti-demokratičen, in za to navijaš ti, ne jaz. Jaz nimam nič proti, če se nekdo izjasni kot suverenist, ti pa temu kar rečeš "fašist" (kar v bistvu pomeni, da ga hočeš bannat). A ni ravno to fašistično?
Če se nekdo zavzema za višje davke, mu tudi lahko kar rečemo komunist/fašist, da ga lahko bannamo? Kaj pa za nižje davke? Kje se bomo ustavli?

Zgodovina sprememb…

Pomembno je na to gledati kot celoto; ena skupna točka jih še ne naredi za skrajneže, kot te recimo ena skupna točka iz kumulativnega seznama kriterijev za delavca še ne naredi za delavca. Vendar ta specifična stranka odkljuka več točk, ki si jih deli z ostalimi skrajnimi političnimi strankami v EU in to pa je že razlog za alarm.

In le toliko za tvoje razumevanje; kot sem ti že napisal, skrajneži oz. skrajne politične stranke niso le nacisti, fašisti, komunisti ipd. ampak so lahko oz. lahko postanejo, ne glede na to, ali so na levi ali desni strani političnega spektra, tudi tisti, ki kot skupne značilnosti delijo motivacijo, pogled na ekonomske pogoje in neenakost v družbi, drugačna perspektiva oziroma gledišče na nekaj (npr. prehrana/veganstvo, zaščita živali) itd.

Recimo če bi Resni.ca zagovarjala še kakšna vprašanje osebne identitete, nacionalnega vprašanja ipd., potem pa bi izpolnjevala praktično že vse točke.

Zgodovina sprememb…

Bistveno kljukico glede fašizma kljukaš predvsem ti, ki bi prepovedal neko stranko zarad nekih stvari, ki niso nič skrajnega, kaj šele nezakonitega. Če ti rečeš, da je nekaj skrajno, še ne pomeni, da je res.
Ne vem kaj je skrajnega, če nekdo reče, da bi EU lahko in morala funkcionirat bolje. A slučajno zdaj funkcionira popolno, da se tega ne bi smelo rečt? Ampak temu se takoj reče euroskepticizem in se izneači z tistimi, ki hočejo razpad EU (pa tega nobena niti napol resna stranka ne zagovarja). Če bomo tako delali, bo pa do tega res prišlo.

Najbrž imam pravico do lastnega mnenja na forumu kot ga imaš tudi ti. Le da me ti hočeš utišati z zmerjanjem z lažnivcem ipd. žalitvami - hej dejansko kot to počno politični skrajneži in "bullyji" (slovenski prevod je očitno: ustrahovalci, tirani, nasilneži), kdo bi si mislil8-) Ker spet, kje sem jaz trdil o prepovedi na tem forumu? Nisem. Vendar ti vztrajaš trdno naprej.

Če se dereš za neko stranko, da je fašistična, potem v Evropi to pomeni prepoved.

Utk: kar pač pomeni, da je "fašizem" en navaden boogeyman. To je že taktika Stalina pred vojno, ko je vse, ki so nasprotovali komunizmu označil za fašiste.

To taktiko je tudi slovenska vlada očitno uspešno uporabila in s tem odbija kritike - recimo nazadnje kritiko sindikatov, da bodo vladni ukrepi vodili v manjšanje kupne moči prebivalstva. Očitno se finančne škarje za vlado vedno bolj zapirajo. Je pa smešno, da sindikati niso opozarjali prej, ko so bili razveljavljeni ukrepi, ki bi ljudem pustili večjo neto plačo ob manjšem brutu.

Trenutno vseeno izgleda, da Slovencem to godi: enakost v revščini ter foušija, da noben ne bi imel več in da "bogati" itak vse plačajo, ker oni "imajo". Bomo videli kakšna bodo gospodarska in na koncu proračunska gibanja v naslednjem letu. Mislim, da bo pestro.

Utk je izjavil:

Če se dereš za neko stranko, da je fašistična, potem v Evropi to pomeni prepoved.

Le da jaz na primer nisem rekel, da je fašistična - razen če imaš ti morda drugačne informacije. In tudi sicer je v EU težko kar tako prepovedati neki skupini ljudi, da se lahko oblikujejo v politično stranko in nastopijo na volitvah (in dokaz so že vse te skrajne stranke v evropskem parlamentu na primer).

Zgodovina sprememb…

sbawe64 ::

Utk
Kaj delajo policiji sedaj na meji ?

Pobirajo migrante in jih vozijo v azilne domove odprtega tipa, od koder gredo profesorji naprej.
V bistvu jim olajšajo transport.
2020 is new 1984
Corona World order

sbawe64 je izjavil:

Utk
Kaj delajo policiji sedaj na meji ?

Pobirajo migrante in jih vozijo v azilne domove odprtega tipa, od koder gredo profesorji naprej.
V bistvu jim olajšajo transport.

Normalno. Zato, da bo nekdo še lažje delal delo, ki ga itak delajo švercarji, ni treba vsem ostalim trpet tiste ograje. Zato pa zapirajo švercarje, nihče ne mara konkurence.

Gregor P je izjavil:

Utk je izjavil:

Le da jaz na primer nisem rekel, da je fašistična - razen če imaš ti morda drugačne informacije. In tudi sicer je v EU težko kar tako prepovedati neki skupini ljudi, da se lahko oblikujejo v politično stranko in nastopijo na volitvah (in dokaz so že vse te skrajne stranke v evropskem parlamentu na primer).

Seveda si. Napisal si, da je ista kot neka druga stranka, ki pa domnevno je fašistična. Ne vem če je res, niti me ne zanima, ker itak niti te povezave ne vidim.
Ja, težko jih je kar prepovedat, ampak da se dereš in v MSM nekdo piše, da so fašisti, je to že skoraj tako dobro.

Zgodovina sprememb…

Wrop ::

Propadla kandidatka za predsednico države Marta Kos je spet ustrelila kozla.

Torej, še ne dolgo nazaj brez sramu pumpa rajo, kako je tu bojša kakovost življenja v primerjavi s Švico.
Pred kratkim pa zakaj Slovenija ni Švica. :)) Sklene, da ni zaupanja. :))
Ne vem, mogoče si je postavila ogledalo sama sebi izpred enega leta. Marta Kos iz 2023 ne zaupa Marti Kos iz 2022, ker je lagala, da se je kar kadilo. Prah se je dvigoval vse do Švice, kamor je šla dvigovat kakovost življenja na nivo Slovenije. :))

HotBurek ::

Kolikor jaz razumem to z ograjo je point v tem, da usmerja te ilegalce.

Se pravi, je meja 100km, na 80km postaviš ograjo, na preostalih 20km pa policaje.

In policaji, poleg taksi službe, morejo tudi mal pogledat, kdo ti ljudje so (če jih imajo v kaki bazi), ter kaj zraven prinesejeo čez mejo. Če so kake pištole pa ta scena.

Mislim pa, da je vprašanje o ograji pointless, in da zgolj odvrača pozornost od bistva.

Spremenit je treba azilno zakonodajo po vzoru avstralije: ilegalni vstop pomeni takojšni legalni izgon. Ter seveda, da pride do domino efekta.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: HotBurek ()

Se pravi, je meja 100km, na 80km postaviš ograjo, na preostalih 20km pa policaje.

Ah dej dej, oni grejo čez kjerkoli se jim zazdi. Ograja "deluje" samo če je takoj za njo policaj, ali pa vsaj kamera, drugače je vseeno če je ni. To so tudi Američani ugotovili na svojem zidu, ki ga je 5x težje preplezat.

Za "usmerjanje" bi bila pa dovolj samo puščica na drevesu AZIL --->, pa bi glih tolk delovalo.

Zgodovina sprememb…

HotBurek ::

Well, ta ograja, ki je pri nas, je res mogoče en nivo višje od vrtne ograje.

Bi bilo pa zanimivo videt, kako (ne)učinkovita je mađarska ograja.

Ter, kot rečeno, debata o ograja ni rešitev.

Spremenit zakone, in ilegalce legalno vračat.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: HotBurek ()

A je že počilo?:D

Večer: Obeta se delna rekonstrukcija Golobove vlade: Na izhodnih vratih sta ministra Uroš Brežan in Irena Šinko
Po informacijah Večera naj bi se od vladne ekipe po Tatjani Bobnar in Danijelu Bešiču Loredanu poslovila Uroš Brežan in Irena Šinko. Kaj bo z usodo Sanje Ajanović Hovnik?

... in za dodatek še:

Janša: SDS bo vložil interpelacijo zoper ministrico Sanjo Ajanović Hovnik
Kot je zapisal Janša, želi SDS z vložitvijo interpelacije "vladi skrajšati muke"
Janez Janša je napovedal, da bo poslanska skupina SDS-a vložila interpelacijo zoper ministrico Sanjo Ajanović Hovnik, ki se je v zadnjih dneh znašla v središču očitkov o visokih stroških službene poti v New York in domnevni netransparentosti pri razpisu.

https://siol.net/novice/slovenija/novi-...

Če se bo obnašala kot ekonomistka, SUPER, če bo spet nametala o javnem zdravstvu, dostopnosti, krajšanju čakalnih vrst, več denarja in podobnem, potem pa...bo ostalo kot je.
««
38 / 190
»»