» »

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"

Temo vidijo: vsi
««
33 / 190
»»

Wrop ::

Če nimajo v programu uvedbe socializma je to benigno. Kaj pa lahko uvedejo? Uvedba prostovoljnega špikanja? Izbira ostaja, kar pomeni neprimerljivo več izbire kot pri uvedbi socializma.
Pa takoj ko bi prišli v parlament, bi se hitro pokakali. Nobenega zaledja nimajo. Vse ekstremistične ideje bi skozi sito postajalo vedno bolj benigno in njihove obljube bi postajale vedno bolj sprane.
Ni to stranka, ki bi imela neko obsežno glasno in tiho podporo v vseh družbenih podsistemih.

Si ne predstavljam ministra Stevanoviča, ki bi prišel pred RTV in skupaj s stavkajočimi zagotavljal in zahteval depolitizacijo RTV, medtem ko bi stavkojoči prikimali z glavo. :))

Utk ::

Gregor P je izjavil:

To ni desna liberalna scena, to je skrajna ultra ekstremistična scena, ki si jo pri nas ne želimo, kaj šele da pride do nekaj odstotkov moči pri oblasti.:|

Mi lahko našteješ ENO, samo ENO, stvar iz programa npr. Resni.ce, ki bi veljala kot ekstremno desna?

Velki ::

Evo domovinska liga v teji temi omenjena samo enkrat, zelo zelo žalostno! In potem se imate tukaj za nekaj več od ostalih Slovencev in se bahaste kako oni ne vidijo bistva tiste prispodobne zgodbice na Financah o Slovencih, vi pa jo. Vi vidite en k... ste čisto isti kot vsi ostali!

arnecan1 ::

Po moje bi Resni.ca bila celo sprejemljiva za levico, kljub svoji ekstremnosti in skrajnosti. Npr. tale dokument bi lahko bil temelj njihovega zavezništva.

Gregor P ::

Utk je izjavil:

Gregor P je izjavil:

To ni desna liberalna scena, to je skrajna ultra ekstremistična scena, ki si jo pri nas ne želimo, kaj šele da pride do nekaj odstotkov moči pri oblasti.:|

Mi lahko našteješ ENO, samo ENO, stvar iz programa npr. Resni.ce, ki bi veljala kot ekstremno desna?

Kje pa sem v tem komentarju napisal, da mora biti nujno desna?:| Ta je lahko leva, ultravijoličasta, ni da ni ... skrajneži vseh vrst na kupu.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Gregor P je izjavil:

Utk je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Kje pa sem v tem komentarju napisal, da mora biti nujno desna?:| Ta je lahko leva, ultravijoličasta, ni da ni ... skrajneži vseh vrst na kupu.

No, pa leva, zgornja, spodnja, nima veze, naštej še zmeraj ENO stvar, ki bi bila tako ekstremistična.

Res me zanima kaj je ekstremističnega v proti-korupciji, javnem zdravstvu, svobodnem odločanju o sebi, itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

https://www.zurnal24.si/slovenija/golob...

Dan po poplavah obljubljal, da imajo lopate že pripravljene, zdaj pravi, da bojo do konca leta sprejeli zakon, ki bo omogočal...bla bla. Pa še to vemo, da bo zamujal.

Temu jaz rečem populist. Ne pa nekomu, ki reče, da cepljenje proti covidu ne rabi bit obvezno.

Utk je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Utk je izjavil:

Gregor P je izjavil:

No, pa leva, zgornja, spodnja, nima veze, naštej še zmeraj ENO stvar, ki bi bila tako ekstremistična.

Res me zanima kaj je ekstremističnega v proti-korupciji, javnem zdravstvu, svobodnem odločanju o sebi, itd.

Za mene je že to dovolj:
Od začetka pandemije covida-19 je stranka javno objavila številne posnetke, v katerih so zanikali obstoj in posledice bolezni covid-19 ter obstoj oziroma obseg pandemije in nasprotovali cepivom proti covidu-19.

Se pravi, ničesar nimaš. Samo rekla-kazala.

sbawe64 ::

Utk je izjavil:

Dan po poplavah obljubljal, da imajo lopate že pripravljene, zdaj pravi, da bojo do konca leta sprejeli zakon, ki bo omogočal...bla bla. Pa še to vemo, da bo zamujal.

Temu jaz rečem populist. Ne pa nekomu, ki reče, da cepljenje proti covidu ne rabi bit obvezno.

Tole izgovarjanje na prepočasno zakonodajo je uporabil že v temi Jek2.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/n...
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Quix ::

sbawe64 je izjavil:

Utk je izjavil:

Tole izgovarjanje na prepočasno zakonodajo je uporabil že v temi Jek2.

Ni izgovarjanje, prav ima. Če se jo bo gradilo več kot 10 let, bom na referendumu proti (kljub temu, da JEK2 zagovarjam že 20+ let, pa so bili vsi preveč bukavi v glavo, da bi jo že davno začeli graditi). SMR s 300MW po poljskih izračunih pride 1.1 miljarde, kanadčani pa za enak model (Hitachi, BWRX-300) planirajo čas izgradnje 4-8 let in da se jo graditi po kosih, tako, da vsaj za silo zatremo korupcijo (po prvem kosu revizija, če je karkoli narobe, se ne gradi nadaljne 3 bloke, te pogoje pa se da v pogodbo). Da ne bo spet tako kot pri SDS-SD navezi pri TEŠ6.

Pri 26 letih izgradnje, 40% Slovencev ne bo imelo nič od nje, kljub temu, da bo zaradi tega trpel proračun, kar bo pomenilo manj zdravstva, manj oskrbe na domu, manj starostne oskrbe,... ki jo bojo bistveno bolj potrebovali kot nuklearno elektrarno, ki bo začela obratovati po njihovi smrti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Quix ()

mtosev ::

Ali je možno, da bo Logar ustanovil novo stranko. Je edini iz SDSja, ki ni kot ostali
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev je izjavil:

Ali je možno, da bo Logar ustanovil novo stranko. Je edini iz SDSja, ki ni kot ostali

A si lahko še bolj naiven? Retorično, vem, da si samo še eden fašističnih propagandistov.

JJ je ugotovil, da se levici obrestuje stalna menjava protagonistov in strank (ampak iz drugega razloga kot, ga ima on: volilci levice nismo taki navijaški kreteni, da bomo volili ena in isto stranko 30 let, čeprav ves čas dela štalo - SDS tega problema nima, njihovi volilci so pač zblojeni zombiji (gnijoči možgani itd.), ki jim ni čisto nič jasno).

In zato se je odločil početi enako, da bi dobil še kakšen glas več, sploh od mladih kretenov, ki do sedaj niso volili, so pa preneumni, da bi dojeli, kam pes taco moli. Dejansko pa je voliti za Logarja popolnoma enako kot voliti za SDS.

Po volitvah, bo svoje glasove združil v skupni vladi z SDS, nekaj bo jokal in stokal (pove tako ali tako nikoli nič pametnega - pravzaprav nikoli sploh ne pove ničesar), mi pa bomo morali prenašati fašistično vladavino največjih krvosesov v Sloveniji, ki nam zaradi njihovih brezmožganskih volilcev, že 30 let sesajo kri in preprečujejo demokracijo, še štiri leta več.

Dejstvo je samo eno. Kdor voli Logarja, dejansko voli Janšo.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Resno, zanikanje te svetovno znane bolezni, ki je vzela veliko življenj in kjer za posledicami trpi še ogromno ljudi, je zate ok in ti bi dejansko volil za njih?!?8-O

Quix je izjavil:

mtosev je izjavil:

A si lahko še bolj naiven? Retorično, vem, da si samo še eden fašističnih propagandistov.

JJ je ugotovil, da se levici obrestuje stalna menjava protagonistov in strank (ampak iz drugega razloga kot, ga ima on: volilci levice nismo taki navijaški kreteni, da bomo volili ena in isto stranko 30 let, čeprav ves čas dela štalo - SDS tega problema nima, njihovi volilci so pač zblojeni zombiji (gnijoči možgani itd.), ki jim ni čisto nič jasno).

In zato se je odločil početi enako, da bi dobil še kakšen glas več, sploh od mladih kretenov, ki do sedaj niso volili, so pa preneumni, da bi dojeli, kam pes taco moli. Dejansko pa je voliti za Logarja popolnoma enako kot voliti za SDS.

Po volitvah, bo svoje glasove združil v skupni vladi z SDS, nekaj bo jokal in stokal (pove tako ali tako nikoli nič pametnega - pravzaprav nikoli sploh ne pove ničesar), mi pa bomo morali prenašati fašistično vladavino največjih krvosesov v Sloveniji, ki nam zaradi njihovih brezmožganskih volilcev, že 30 let sesajo kri in preprečujejo demokracijo, še štiri leta več.

Kaj ti si malo prif..njen?

Prijaviš se 18 dni nazaj in sploh ne veš, da je mtosev eden najbolj zagriženih woke anifašistov in antijanšistov?

Spelji se nazaj k Janši od koder si prišel, provokator mučki.8-O

arnecan1 je izjavil:

Quix je izjavil:

mtosev je izjavil:

Prijaviš se 18 dni nazaj in sploh ne veš, da je mtosev eden najbolj zagriženih woke anifašistov in antijanšistov?

Za njega ne vem, ampak vse smrdi po Janši, morda zaradi tebe in tvojega v nosnice rezajoč vonj po SDSovskem smradu, voham, te čez ekran, sploh, če pogledam tvojo zgodovino. In z branjenjem njega, mu ne delaš ravno usluge, bom pa pogledal tudi njegovo preteklost, da mu ne delam krivce.

Dejstvo pa je, četudi, bi rad prikazal drugače, da je Logar samo JJev trojanski konj. In to, da ga ti preferiraš, je samo dokaz, da je res tako.

Zgodovina sprememb…

Gregor P je izjavil:

Utk je izjavil:

Resno, zanikanje te svetovno znane bolezni, ki je vzela veliko življenj in kjer za posledicami trpi še ogromno ljudi, je zate ok in ti bi dejansko volil za njih?!?8-O

Niso zanikali same bolezni, ampak da so ukrepi pretirani. Ampak kaj čem to tebi razlagat, ko si pa podel kot pes. Tudi če bi to zanikali, ni to razlog, da jih povežeš z nekimi naciji. Tudi Holob je reku naj gremo malo na sonce pa nam korona ne bo nič. Je tudi on nacist zato?

Zgodovina sprememb…

Quix je izjavil:

arnecan1 je izjavil:

Quix je izjavil:

mtosev je izjavil:

Za njega ne vem, ampak vse smrdi po Janši, morda zaradi tebe in tvojega v nosnice rezajoč vonj po SDSovskem smradu, voham, te čez ekran, sploh, če pogledam tvojo zgodovino. In z branjenjem njega, mu ne delaš ravno usluge, bom pa pogledal tudi njegovo preteklost, da mu ne delam krivce.

Dejstvo pa je, četudi, bi rad prikazal drugače, da je Logar samo JJev trojanski konj. In to, da ga ti preferiraš, je samo dokaz, da je res tako.

Prokleti janšist, samo delaš se in provociraš antifašista mtoseva.

Sicer pa nisem za Logarja, jaz sem za Šiškota.

Utk je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Utk je izjavil:

Niso zanikali same bolezni, ampak da so ukrepi pretirani. Ampak kaj čem to tebi razlagat, ko si pa podel kot pes. Tudi če bi to zanikali, ni to razlog, da jih povežeš z nekimi naciji. Tudi Holob je reku naj gremo malo na sonce pa nam korona ne bo nič. Je tudi on nacist zato?
Rekel sem da so skrajneži, ne naciji. In da se tam zbirajo na kup raznovrstni skrajneži. In to bi ti očitno volil. Jaz pa ne morem razumeti zakaj? Čeprav seveda, nekdo je očitno moral izvoliti vse te raznovrstne skrajneže po EU in svetu.

Zgodovina sprememb…

Še zmeraj nisi napisal v čem so taki skrajni. Bolj od recimo Holoba, Levice, SD in podobnih.

Pa ne laži, povezal si jih s stranko, ki podpira, vsaj po tvoje, nisem preverjal, neonacizem.

Če si že pizda, vsaj stoj za tem.

Zgodovina sprememb…

Povezal sem jih z ostalimi skrajneži, ker točno to so. Je zelo prepoznaven vzorec. Medtem ko ti si se pa spustil na nivo osebnih žalitev.

Vzel si eno stvar iz konteksta, povezal jih z neko stranko, ki nima _nobene_ veze z njimi in napisal, da so tudi oni isti kot tisti neonaciji. Obenem ne znaš naštet ENEGA skrajnega stališča, ki bi bilo kaj bolj skrajno od katerekoli druge slovenske stranke.

Kako se takemu človeku reče še drugače kot pizda? Sej lahko kaj predlagaš še sam, gnida, gnoj, kreten? Kako bi bi to drugače kot osebno rešili, sej si ti osebno to napisal, kaj se čudiš.

Zgodovina sprememb…

Če zanikajo svetovno pandemijo, zanikajo covid-19 oz. so jo zanikali takrat morda ji danes ne več, ker je danes moderno zanikati kaj drugega, tisto kar pač pritegne skrajne galsove - in na tej točki sem jih tudi primerjal z AUR, ker oni to počnejo enako, so za vse živo kar je skrajno, tudi če je v protislovju, samo da dobijo te skrajne glasove ljudi za dovolj odstotkov v parlament.

Tudi Holob je reku, da naj gremo na sonce, Fajonova in ostali njeni so protestno snemali maske v parlamentu, itd.

To je največ kaj zmoreš? Zarad tega si jih šel povezat z neonaciji?

Zgodovina sprememb…

Vidim da so tile neonacisti tvoja rešilna bilka tako kot ruskim nacijem za Ukrajince. Jaz sem jih povezal s skrajneži vseh sort.

In da ne morem verjeti kaj vse je rekel naš "novi" zdravstveni minister in je še vedno PV; o SD pa itak nima smisla izgubljati besed, je že Češko povedal vse.

Zgodovina sprememb…

Sej sej, če neka stranka ni nič bolj skrajna kot katerakoli stranka v parlamentu, po definiciji ne more bit skrajna, ker pa ti začneš z dejstvom in potem iščeš dokaze za to, si je moral povezat z nekimi romunskimi neonaciji. Podlo do poda.

PacificBlue ::

Pirc Musarjeva pravi, da je twitter(x) greznica sovraznosti.
Komentar na rtvslo:
Zdaj bi si radi še tviter podredili. Pokvarjenost levičarjev je neizmerna.

:))
I’m out.
:3

simonchelo ::

Trenutna Oblast = SDS
Isti fašisti pod drugim imenom. Sramota kaj se dogaja. Popolnoma enaki zakoni se sprejemajo s precej bolj škodljivimi posledicami. Edina razlika je da imajo zaledje vseh medijskih hiš.

Enostavno bi morali tako goloba kot Janšo izgnat iz Slovenije. Trenutno dogajanje je katastrofa.

Dodali so davek na plače pod pretvezo solidarnosti, povečali so prisotnost na meji, draga potovanja funkcionarjev in njihovih partnerjev. Omejevanje svobode govora, ker je za sovražni govor označeno vse kar ni po programu trenutne vlade. Skratka ljudje rušijo nam demokracijo pred očmi, pa niti ne skrivajo svojih ambicij.
ciao

V bistvu da. Pa njim še noben medij ni reku, da so populistični skrajneži, čeprav niso čist nič drugega.

lynxslo5 ::

https://www.rtvslo.si/kultura/drugo/s-s...

Evo, poleg osvobajanja RTV bodo osvobodili tudi Prešernovo nagrado in proslavo.

Je pa tale Asta Vrečko za moje pojme bolj nevarna kot Miha Kordiš. Kordiša imajo vsi za nekega norca, ki govori neumnosti in če bi on prevzel stranko, bi izpadli iz parlamenta. Asta Vrečko je pa stokrat bolj potuhnjena, kot ministrica pa vleče same radikalno leve poteze.

S svojim imidžem daje vtis neke zahodne, moderne, liberalne ženske, v resnici je pa enako radikalna kot Kordiš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lynxslo5 ()

Malidelničar ::

simonchelo: prepozno, ste imeli prej za razmišljati pred volitvami. Izbira in odločitve imajo posledice. Najebali smo ga pa vsi.

Ampak bo šlo še nižje, ravno sem Petrinača poslušal zadnjič na enem podcastu in tako razpizden ni bil še nikoli - da drvimo v nek Vučićevski sistem glede na odstosnost vse kritike s strani medijev in civilne družbe.

In isto en na Twitterju: SLO folk je v transu kot Srbi v času Miloševića: vemo pa kakšne so bile posledice na koncu za Srbe - za Slovence bo isto.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

111111111111 ::

Evo naša vlada v recesiji tolče po gospodarstvu.

https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

111111111111: če zadeva na koncu ne bo 5-10X huje udarila kot jeseni 2008 smo lahko srečni. Folk je pa povsem v transu in ne ve kaj jih bo zadelo.

Migranti pritiskajo: Gašperlin in Prebilič enotna: 'Gre za sistematično zlorabo azilantskega statusa'
https://www.24ur.com/novice/slovenija/g...

Vič pred kolapsom:
https://siol.net/novice/slovenija/aziln...

Pritiski na gospodarstvo: Golob gospodarstvenikom: Vlada gleda v prihodnost, varčevali bomo pri bolniških
https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...

Slab damage control:
Ministrica uživa podporo Svobode: 'Najbolj varčna in delovna ministrica'

P.S. Glede na to, da ste omenjali AUR, en zanimiv članek tule:
https://europeanconservative.com/articl...

simonchelo ::

Nisem volil ne sdsa niti svobode, ker mi je vse skupaj smrdelo že na začetku. Izkazalo se je da z razlogom. Najbolj boli ignoranca, ker se dejansko požvižgajo na opozorila vseh strokovnjakov.

Se enkrat kdor ima občutek da je vse ok, naj naredi sam pri sebi en test. Zamenjaj glavne akterje v trenutni zgodbi z SDS pajaci. Kaj bi se zgodilo na ulicah Ljubljane če bi takšne odločitve sprejemal JJ.
ciao

c3p0 ::

>> Ministrica uživa podporo Svobode: 'Najbolj varčna in delovna ministrica'

Špara na ljudstvu, da si potem sama lahko privošči luksuz. To se je v zgodovini vedno dobro končalo.

Utk je izjavil:

Sej sej, če neka stranka ni nič bolj skrajna kot katerakoli stranka v parlamentu, po definiciji ne more bit skrajna, ker pa ti začneš z dejstvom in potem iščeš dokaze za to, si je moral povezat z nekimi romunskimi neonaciji. Podlo do poda.

O kakšni podlosti sedaj govoriš, jasno sem izrazil strah pred takšno politično stranko v parlamentu, ki zastopa skrajne poglede na našo trenutno družbeno ureditev. Za mene so vsi skrajneži isti; ne delam razlik med tistimi, ki bi me poslali v Matthausen, ali pa tistimi, ki bi me poslali v Gulag, samo zato ker ne bi podpiral njihovih skrajnih idej - in antivaxerji so za mene prav tako skrajneži. Pa tudi besedne zveze kot so "vzpostaviti suverenizem" mi naježi dlake na koži.

Ne razumem pa, zakaj me tako nizkotno napadaš z žaljivkami samo zato, ker sem podal moje mnenje o neki politični stranki. Če ne drugega, to še ni prepovedano v naši državi.

Če ne drugega, to še ni prepovedano v naši državi.

Tudi rečt, da bi cepljenje proti koroni moralo ostat prostovoljno, še zaenkrat ni prepovedano, pa zato to ne pomeni isto kot neonacizem. Ki pa je prepovedan. Isto kot Resni.ca glede tega pravi tudi Golob in praktično vsa levica in vsi drugi, razen SDS.

Ne razumem pa, zakaj me tako nizkotno napadaš z žaljivkami samo zato, ker sem podal moje mnenje o neki politični stranki.

Ker nisi naštel niti ene tako skrajne stvari, si jih pa šel direkt povezat z neonacisti. Če bi bil ti kaj pomemben, bi te za to lahko tožili. Žaljivo je nekomu pripisat nekaj negativnega po čisto izmišljeni povezavi. Pač si poln predsodkov, enako kot zares skrajna desnica.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Tudi rečt, da bi cepljenje proti koroni moralo ostat prostovoljno, še zaenkrat ni prepovedano, pa zato to pomeni isto kot neonacizem. Ki pa je prepovedan. Isto kot Resni.ca glede tega pravi tudi Golob in praktično vsa levica in vsi drugi, razen SDS.

Ne razumem pa, zakaj me tako nizkotno napadaš z žaljivkami samo zato, ker sem podal moje mnenje o neki politični stranki.

Ker nisi naštel niti ene tako skrajne stvari, si jih pa šel direkt povezat z neonacisti. Če bi bil ti kaj pomemben, bi te za to lahko tožili.

Lepo sem ti povedal, da so oni za mene skrajneži. In če hočeš še kakšno primerjavo z AUR ipd. tiči v EU, imaš tu glede želje po vzpostaviti suverenizma, namreč "as a party that labels itself a champion of sovereigntism" in pa glede njihovega antivaxerstva oz. zarotniškega nezaupanja v zdravstveni sistem:
after another demonstration in front of the Health Ministry in August, the police issued several fines to the organizers for “inciting forced entry into the ministry’s headquarters,” as well as to protesters for climbing the building and attacking journalists.

... in res si ne želim, da bi se kaj takšnega dogajalo še pri nas. In to skrajneži prinesejo avtomatično s seboj. Ker tudi če je vodstvo res iskreno v svojih željah, kako bodo imeli pod kontrolo vse te skrajneže, ki so jih zbobnali na kup, samo zato da bi pridobili njihove glasove na volitvah?:|

Zgodovina sprememb…

Gregor P: Težava je, ker sredina več kot očitno na Zahodu/v Evropi ne zdrži več. Ker se je Overtonovo okno krepko premaknilo v levo in se je nekoč sredinske stranke označilo za skrajne in se jih izrinilo iz civilizirane debate. Potem res na koncu kot edina najhujša opcija za volivce ostanejo takšne alt-right suverenistične stranke.

V povezavi z Golobom je pa smešno, ker kuri tak populizem, ki bi lahko bil podlaga takšni stranki. Neke levo-sredinske zgodbe on ne fura. In težave se mu kopičijo, čeprav res mainstream mediji privijajo vijak močno, da pokrov slovenske litoželezne posode javnega mnenja ne odnese. In to jim kar uspeva trenutno. Je pa to nevarnost, ker potem zadeve hitro lahko postanejo 'ugly' in se ljudje ne bodo spraševali, če ima Gregor_P strah pred takšno stranko oz. voditelji.

Nemški AfD je začel kot libertarna uporniška stranka sedaj pa so ob razvoju dogodkov postali resen alt-right izzivalec. In povsod se ta upor množi, omenjeni AUR iz Romunije je samo zadnji takšen primer.

Golob se je tudi zafrknil ker je popolnoma ideološko podlegel Levici in novim vodjem stranke SD, frakciji Mladega Foruma. On upa, da bo to dovolj da preusmeri pozornost in olastnini energetiko ampak ne briga ga pa, kaj pride za tem. Ja lahko v tem celo uspe, ampak catch je drugje. Ker gleda samo svoj keš, do katerega je upravičen - kot kakšen mafijozo. Saj Golob je Janši zameril, ker mu ni podaljšal (!) mandata na "njegovem" (beri: prisvojenem) GEN-I-ju kjer je "ekonomsko čudežno" preprodajal elektriko iz NEK-a in služil milijone, in ker so mu kot razvajenemu pamžu ukradli "njegovo" igračko, ki je nastala v "garaži" (v resnici je Gen-I stvaritev Gorenja - GorENje in Istrabenza - I) je rekel, da zdaj pa "gre" v politiko.

Zato v tej napeti situaciji ene sredinske NSi in SLS-a noben ne jemlje resno recimo in sta obe ogroženi za vstop.

Krepita se pa pola, s tem da se leve skrajne ideje krepijo razpršeno (ker je tu že Levica odpuljena in prva izbira) na desni pa jih stiska Resni.ca (in v prihodnosti kakšen res 'proper' poizkus trde desne nacionalistične slovenske etno-stranke)

Vse opcije za naslednje DZ volitve so slabe:
Slaba opcija nr. 1 - skoncentriran DZ: Kljub kolapsu folk še enkrat voli za Goloba in Svobodo, na drugi strani se skoncentrirajo glasovi SDS-u, Logar ne naredi preboja. Imaš na koncu noter po moči Svoboda, SDS, SD, Logar. Resni.ca. NSi ven, Levica ven. Resni.ca noter. 5 strank v DZ-ju.
Slaba opcija nr. 2 - status-quo DZ: Kljub kolapsu folk voli še enkrat za Goloba in celo vlado, na drugi strani desnica proba z Logarjem, ki pa edino kar naredi, pobere glasove NSi-ju. Okrepita se pola z Levico in Resni.co. Po moči so stranke: Svoboda, SDS, Levica, Logar, SD, Resni.ca NSi ven, Resni.ca noter. 6 strank v DZ-ju.
Slaba opcija nr. 3 - popolnoma razbit DZ version 1: Goloba že pred koncem mandata zamenjajo, stranka pred volitvami kolapsira. SDS gladko zmaga ampak proti SDS-u se postavi koalicija mini levih strank. Imaš noter po moči: SDS, Logar, SD, Levica, Svoboda, NSi, Resni.ca, Pirati, zelena Vesna, Rupar, SLS. Logar notri, Rupar notri, SLS notri, Resni.ca notri, Pirati notri, zelena Vesna notri. 11 strank v DZ-ju.
Slaba opcija nr. 4 - popolnoma razbit DZ version 2: Golob vztraja do konca, stranka ne kolapsira ampak huda situacija v državi sproži nemire. Naredijo novo levo stranko, ki prepreči popolno razbitje glasov na levi, desnica tudi nekaj manevrira in spet iskanje SDNJ koalicije. Imaš noter po moči: SDS, Logar, Slovenska progresivna stranka, Levica, NSi, SD, Svoboda, Resni.ca, lista SLS+Rupar. Logar notri, nova progresivna stranka notri, Resni.ca notri, SLS (+Rupar) notri. 9 strank v DZ-ju.

Seveda pa je dodaten faktor za DZ volitve še EP volitve naslednje leto.
1. SLO levica bo ob trdno-desnem valu na Evropskem nivoju ki se resno napoveduje, potiskala na vso moč: EP volitve lahko celo omogočijo, da se Golob lažno zliže skozi, Levica lahko dobi poslanca, EP volitve bodo make-or-break moment za SD.
2. Pomladni trojček bo v težavah: SDS bo potegnil in na koncu dobil solidno, težavo ima sedaj NSi, kako obraniti svojega EP (Milke Novakove nihče ne mara), SLS pa težko obdrži poslanca, če gre solo. Plus napad s strani SLO alt-riht scene.
3. Sredinski Logar je neznanka, kako se bo pozicioniral. Evropsko liberalna linija izgublja bi pa lahko dobil glasove, čeprav če pobere svoj delež s tem ogrozi dodaten sedež SDS-u in sedež NSi-ja: to pa pomeni zamere za naprej.
4. Alt-right scena bi morda lahko naredila ka več kot Brščičeva Domovinska liga zadnjič. Resni.ca ima kot ne povsem konkreten trdno desen poizkus zelo zelo resne šanse, da dobi poslanca. Ostali na desni niso povezani. Vprašanje je, ali lahko poleg Resni.ce nastane eno novo res trdo desno-konservativno gibanje, ali tu je potencial, so voditelji, ki bi na terenu zabentili na temo migracij, gospodarske situacije, populizma?

Zgodovina sprememb…

Malidelničar je izjavil:

Ampak bo šlo še nižje, ravno sem Petrinača poslušal zadnjič na enem podcastu in tako razpizden ni bil še nikoli - da drvimo v nek Vučićevski sistem glede na odstosnost vse kritike s strani medijev in civilne družbe.

Verjetno na Konzervi.

In res, še nikdar ni tako izgubil mirnosti in nekoga tako zelo popljuval. Izgubil je živce po domače, pa je drugače umirjen dečko.;((

In je kar poznavalec slovenske politike, predvsem leve. Ima še nekaj stikov, nekoč je bil zelo dejaven v mladi SD in potem tudi kot član. Je pa bolj na strani Pahorja in Lukšiča kakor Kučana in Fajonove ter Židana.

Skratak, zanj Holob ni na levi strani, tudi ni levi liberalec, je populist, demagog, lažnivec in bogati tajkun, kateri daje levi ideji velik črn madež, dela pa predvsem zase in svojo mrežo Jamnikov, Debeljakov, Neratov, ipd.

Gregor P je izjavil:

Utk je izjavil:

Tudi rečt, da bi cepljenje proti koroni moralo ostat prostovoljno, še zaenkrat ni prepovedano, pa zato to pomeni isto kot neonacizem. Ki pa je prepovedan. Isto kot Resni.ca glede tega pravi tudi Golob in praktično vsa levica in vsi drugi, razen SDS.

Ker nisi naštel niti ene tako skrajne stvari, si jih pa šel direkt povezat z neonacisti. Če bi bil ti kaj pomemben, bi te za to lahko tožili.

Lepo sem ti povedal, da so oni za mene skrajneži. In če hočeš še kakšno primerjavo z AUR ipd. tiči v EU, imaš tu glede želje po vzpostaviti suverenizma, namreč "as a party that labels itself a champion of sovereigntism" in pa glede njihovega antivaxerstva oz. zarotniškega nezaupanja v zdravstveni sistem:
after another demonstration in front of the Health Ministry in August, the police issued several fines to the organizers for “inciting forced entry into the ministry’s headquarters,” as well as to protesters for climbing the building and attacking journalists.

... in res si ne želim, da bi se kaj takšnega dogajalo še pri nas. In to skrajneži prinesejo avtomatično s seboj. Ker tudi če je vodstvo res iskreno v svojih željah, kako bodo imeli pod kontrolo vse te skrajneže, ki so jih zbobnali na kup, samo zato da bi pridobili njihove glasove na volitvah?:|

Zakaj pišeš o resnici, lepiš pa tekste o nekih Romunih? Pa kaj si ti malo prizadet? Kaj je narobe s suverenizmom? Ne kaj je narobe z neko romunsko stranko, ki tudi želi to, ampak kaj je narobe direktno s suverenizmom? Suvernizem v svojem bistvu pač pomeni, da bomo o nas odločali sami, ne pa neke neizvoljene tuje elite. Kdo je lahko proti temu? To ne kar pomeni izstop iz EU, NATA ali ne vem česa, ampak da imamo svojo pamet. Sami smo se odločili it v EU, zakaj bi od tam naprej morali svojo pamet kar izgubit?

Zgodovina sprememb…

arnecan1: ja na Konzervi ja. Meni je Pertinač zelo zanimiv za poslušati iz leve isto kot Lukšič.

Utk je izjavil:

Zakaj pišeš o resnici, lepiš pa tekste o nekih Romunih? Pa kaj si ti malo prizadet? Kaj je narobe s suverenizmom? Ne kaj je narobe z neko romunsko stranko, ki tudi želi to, ampak kaj je narobe direktno s suverenizmom?
Spet žaljenje. Znaš ti morda napisati komentar, brez da bi ljudi žalil? Poglej ostale, oni očitno znajo.

S "suverinizmom" je narobe najprej to, ker se za naše notranje težave išče krivca zunaj, tokrat naj bi bili krivi v EU. Ampak mi smo EU, mi dejansko imamo "pravo glasanja" tam in smo za vse najmanj sokrivi. Niso tisti zlobni tam zgoraj nekje, krivi za vse naše probleme. Zato sem zelo pozoren, ko mi nekdo začne s takšnimi populističnimi ala "suverinizem"; ker to pomeni najmanj, da bodisi nimajo pojma o politiki, ali pa to počnejo namerno, da bi npr. zbrali glasove enako mislečih skrajnežev (s tem, da oni v vodstvu seveda vedo, da gre samo za glasove, briga njih za "suverinizem" ipd.).

Zgodovina sprememb…

Kayzon ::

So se ze zaceli izgovori

Golob: Na račun obnove bomo morali kakšno pravico tudi odvzeti

Spet žaljenje. Znaš ti morda napisati komentar, brez da bi ljudi žalil?

Če pišeš podle neumnosti, ti bom to napisal. Če te to žali, je morda problem v tebi. A je morilec tudi užaljen, če mu rečemo morilec? Who gives a fuck če je.

S "suverinizmom" je narobe najprej to, ker se za naše notranje težave išče krivca zunaj, tokrat naj bi bili krivi v EU.

Ravno obratno. Suverenizem pravi, da smo sami krivi in odgovorni zase, in da se ne moremo zanašat na druge, da bojo rešili naše probleme. Ampak vem, logika ti ni močnejša stran.

gruntfürmich ::

Gregor P je izjavil:

Ti kavč levičarji v Levici, da bodo naredili kaj točno? Jih imaš sedaj na oblasti in je praktično kot da ne obstajajo. Medtem ko skrajneži tipa antivaxerji&co, bi ti pa zaigrali na čisto druge orglice.

najslabši ste bolniki tipa 'ni tako slabo da ne bi moglo biti še slabše' in potem nam ala golob vodi državo...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

kriptobog ::

gruntfürmich je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Ti kavč levičarji v Levici, da bodo naredili kaj točno? Jih imaš sedaj na oblasti in je praktično kot da ne obstajajo. Medtem ko skrajneži tipa antivaxerji&co, bi ti pa zaigrali na čisto druge orglice.

najslabši ste bolniki tipa 'ni tako slabo da ne bi moglo biti še slabše' in potem nam ala golob vodi državo...

Sj prej je bilo pa isto. Vbistvu zmeraj, z vsako vlado. Ni tako slabo da ne bi moglo biti slabse.

gruntfürmich ::

kriptobog je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Sj prej je bilo pa isto. Vbistvu zmeraj, z vsako vlado. Ni tako slabo da ne bi moglo biti slabse.

ampak je slabše. zanimivo...:))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

kriptobog ::

gruntfürmich je izjavil:

kriptobog je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Gregor P je izjavil:

ampak je slabše. zanimivo...:))

In po volitvah bo se slabse. Vedno slabse je. In kaj ti to pove? Da sam poskrbi zase in se ne zanasaj na to da bo drzava kaj naredila.

Malidelničar je izjavil:

Detaljno opisano.

Dvomim pa, da Zeleni, Res.nica, Pirati, Vesna posamično presežejo volilni prag. Kvečjemu, če se povežejo med seboj ali pa seveda z drugo večjo stranko.

SLS se mora nujno povezati z NSi, pravzaprav bi to bilo dobro za oboje. Ustvariti skupno listo npr., ne samo za Evropske volitve, ampak tudi za domače.

Tisti bolj na desni bodo sčasoma ugotovili, da je Logar bolj sredinski, kakor si sedaj mislijo, zato je zanje naravna izbira NSi+SLS.

Seveda obstaja še ena možnost, katero nisi vključil v analizo in je zadnje čase zamrla, ker jo redkokdo smatra za realisitčno, ampak obstaja. Janša se lahko umakne z krmila stranke in gre npr. v Evropski parlament. Logar zajadra proti politični sredini, nabere kljub silovitim napadom 35+ glasov ter ob predpostavki, da NSi+SLS nabereta preostanek glasov, dobi potrebnih 46 glasov. Seveda je vprašanje, če bi nabrali skupaj 46 glasov, to pomeni, da bi npr. Logar moral dobiti 36 glasov, NSi+SLS pa 10.

Edino, da NSi+SLS presenetita z npr. kakšnimi 12+ glasovi skupaj, kar pa osebno vidim kot težko dosegljiv scenarij.

Druga možnost je, da v politiko vstopi kakšen nov sredinski obraz, kateri bi dosegel 4+ ali celo do 8 glasov in ne bi kradel preveč glasov Logarju in NSi+SLS, da bi skupaj sestavili vlado. Nekakšen nov Virant ali Cerar npr. Poskus z Konkretno in Počivalškom ter Kovšco ni uspel. Škoda, Kovšca se mi je zdel zelo v redu politik za Slovenijo.

Obstaja pa še tretja možnost, Janša gre v Bruselj, SDS dobi novega predsednika-ico, Logar ima svojo stranko ter skupaj z NSi+SLS dosežejo potrebnih 46+ glasov. SDS pobere svojo volilno bazo + nezadovoljne volivce nad Holobom in levico, suvereniste, ipd. Logar seže proti srdieni in celo preko, NSi+SLS pa konzervativne volivce. Skupaj zna biti dovolj za 46+ ob predpostavki, da razočarani nad Holobom ostanejo doma.
««
33 / 190
»»