Forum » Problemi človeštva » Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"
Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"
Temo vidijo: vsi
Malidelničar ::
bbbbbb2015 in ostali: kje vidite motivacije Damirja Črnčeca za obračun z SD-jem? Morda osebne zamere še iz časov, ko je bil bližje SDS-u (to je spet ločena tema)? Ker meni to ni logično - če je seveda vpleten tudi on, ali pa je glavna koordinatorica Vukovićka ...
Ne razumem pa od kje je Črnčec tako močno operativno polinkan in poconnectan, to me pa blazno fascinira.
Pustimo zdaj ideološko politično - tipa so enih, recimo temu ..... 15 let nazaj, ko je bil še pod Janšo, prikazovali napol kot luzerja, 'wannabe' operativca, ampak čisto iz vidika izvajanja politike moči, očitno tip nekaj zna.
Ne razumem pa od kje je Črnčec tako močno operativno polinkan in poconnectan, to me pa blazno fascinira.
Pustimo zdaj ideološko politično - tipa so enih, recimo temu ..... 15 let nazaj, ko je bil še pod Janšo, prikazovali napol kot luzerja, 'wannabe' operativca, ampak čisto iz vidika izvajanja politike moči, očitno tip nekaj zna.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
juroz ::
Malidelničar je izjavil:
A Logar ustanavlja novo stranko, ker mi je zanimiv, če se odtrese SDS-a?
Sem poslušal podkasta na SBC (Janša in Pahorja).
Pa je Janša rekel, da se pripravljajo na volitve in da že pripravljajo spremembo različne zakonodaje in tudi da imajo razdelano listo za ministre. Če je to res morajo biti precej dobro organizirani. Ker če gledamo Svobodnjake niso imeli nič razen obljub. Poleg tega je komentiral vodenje, kjer je dal zanimivo izkušnjo, da so stvari precej bolj zapletene, ko imaš na kupu več ljudi (ministrov) - saj, če jih je le nekaj se dobiš na večerji in pomeniš, če jih je 10 se moraš prilagajat in usklajevat.
Po mojem Slovenci malce napačno gledamo na politiko, ker jo gledamo le preko ene osebe (Janša, Pahor, Golob, Šarec, Logar itd.). Brez neke prave ekipe in ljudi, ki imajo enake poglede in niso prej skupaj delali, ne moremo pričakovati čudežev. Konec koncev naš politični sistem temelji na "strankah". In tako tudi če Logar kar koli ustanovi, ne verjamem, da bo imel toliko kvalitetnega kadra, da bo izpolnil pričakovanja volilcev.
Še bolj je zanimiv podkast s Pahorjem. Sicer določene stvari (o trenutni politiki) ni hotel komentirati. Je pa podal precej zanimivih zadev. Ena izmed njih je, da ko danes gleda nazaj vodenje svoje vlade, da takrat ni imel dovolj izkušenj (pa je bil več kot desetletje vodja stranke in poslanec). Potem je komentiral tudi eno večjih napak v svojem vodenju, ki je bila, da je vsem ministrom "požegnal reforme". Rekel je, da je bolje delati na 2 reformah na mandat in to uspešno zaključiti, kot si odpreti preveč front, ker jih težko obvladuješ. Prav tako je dal vedeti, da ko pride do razhajanj je težko najti ustrezne kadre, ki bi bili pripravljeni in dovolj dobri za menjave.
Ljudje ne vedo, da so sami sebe totalno zaklali s temi novimi obrazi.
Operativno politiko furat - za to potrebuješ ekipo in kadre, ki se znajo obrniti v politiki, kako organizacijsko kaj izpeljati. Folk se ne zaveda, kako je težko, da recimo izpelješ neko zakonodajno zadevo, da izpelješ izvedbo nekega projekta na ministrstvu, da je urejeno, pije zakonodajno, pravno, vodo, da se projekt nadzira - folk to bistveno podcenjuje.
In tega ne more naredit nekdo, ki prej v politiki ni bil; se folk sploh zaveda kako potekajo procesi na občini, da tam nekaj izpelješ? Kakoje potrebno brusit talent za javno nastopanje, pogajanja, operativnost? Ne more en papak nato uleteti v politiko: še "najlažje" uleti novinec v Državni zbor, ampak tudi tam se takoj osmeši. Da ti bo pa novinec fural ministrstvo, ni šans.
Golob je kvazi fural vsaj eno firmo pa je pogorel na izvršnem vladnem mestu zdaj.
Tu dam prav dr. Lukšiču, ki je večkrat rekel povsem jasno, da ošibitev strank preko njihovega blatenja krepi sile, ki imajo interese da pridobivajo moč in vse mimo volitev, mimo strank in v bistvu vsaka izvoljena oblast nima več moči, da bi kaj furala.
Potem pa itak en utečen politik ala Janša s strankarsko strukturo, političnimi izkušnjami, močno ekipo v ozadju - ko začne učinkovito premikati zadeve, izpade kot "totalitarec" ROFL
vse drži.
drži tudi da ko levčki niso na oblasti delujejo tudi mediji in se res dobro nadzira oblast. kar seveda ne drži ko je situacija obrnjena ker neka nova ali janša na twitterju nima nobenega resnega dosega.
folk pri nas je glup, resnično glup.
in bomo videli again and again in narod je, zaradi želje po lastni državi, obsojen na propad. saj vidite levčke, karkoli je slovensko jim ni prav. sam juga pa juga in aktivno delajo na uničenju naroda. žal bo folk to spoznal ko bo (če že ni) prepozno.
Gregor P ::
SD je bil problem za vsako koalicijo - še zdaj se spomnim Židana, ko je vedno predčasno zapuščal Cerarjeve seje vlade, da je lahko prvi spodaj na pločniku vse povedal medijem in pol noben ni več poslušal, kaj ima za povedati PV - in če se je zdaj našel nekdo, ki jih dejansko ne misli trpeti, je tudi nek politično-družbeni dosežek
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
bbbbbb2015 ::
Evo, pidgeon junta še naprej šopa:
https://siol.net/novice/slovenija/racun...
Poglejte faco fajonke. Buahahah, vi ar ivl. Lucifer v ženski obliki.
https://siol.net/novice/slovenija/racun...
Poglejte faco fajonke. Buahahah, vi ar ivl. Lucifer v ženski obliki.
Wrop ::
Malidelničar je izjavil:
bbbbbb2015 in ostali: kje vidite motivacije Damirja Črnčeca za obračun z SD-jem? Morda osebne zamere še iz časov, ko je bil bližje SDS-u (to je spet ločena tema)? Ker meni to ni logično - če je seveda vpleten tudi on, ali pa je glavna koordinatorica Vukovićka ...
Murči ima gospodarja. Morda celo dva. Nekdo ga plačuje. Glavna motivacija je denar, ko si bo dovolj napolnil žepe, če bo to sploh kdaj, bo delal za svojo dušo. Dvomim, da je njegova glavna dejavnost ukvarjanje s SD. Jaz si bolj predstavljam da je on oseba, ki se srečuje z ljudmi, s katerimi se Golob in njegova ožja ekipa "ne sme" direktno srečevati (neuradni lobisti). Če morda tudi prenaša denar pa javnost verjetno še dolgo ne bo izvedela.
Bi predpostavljal, da zbira tudi ostale informacije in dokaze, ki bi Golobu, ožji ekipi in verjetno tudi njemu osebno, pomagali in ki jih lahko uporabi, če bo potrebno. Povezav si je nabral ogromno, na obeh straneh. To so sicer špekulacije, ampak glej, delovanje Murčija se nekako manifestirajo.
Z Vukovičko sta Golobov dream team. Vidimo, da Golob precej lažje meče svoje izbrane ministre čez ramena, kot bi to naredil z Murčijem in Vukovičko. Ne ozira se niti na SD niti na Levico. Zakaj?
Eden ima dobre povezave na vse strani, tudi po institucijah, kjer pridobiva kakšne delikatne informacije (če jih Golobu že ne prinašajo direktno), Vukovička pa ima direktno in hitro linijo do medija Necenzurirano. To je tudi nepojasnjeno financiral Golob.
Povej mi kako je mogoče, da Necenzurirano napiše, da je N. Zidar dobila več kot milijon provizije za posel pri nakupu podrtije na Litijski?
To si tam verjetno niso izmisli. Ali jim je povedal Vežnaver? Dvomim. Vukovička pa tudi ni mogla vedeti brez, da bi ji nekdo to povedal.
Morda je bil to Murči, morda ne. Se pa ne bi čudil, da ima Murči črno na belem kam, koliko in kdaj je šel denar. Kdaj bomo to videli? Morda nikoli, morda kakšne "novinar" v kaselc dobi bančne izpiske skupaj z navodili. Cenzuriranci tega ne morejo brez očitnosti dati v eter. N. Zidar take višine provizije ni nikoli nepotredno in zagotovo zanikala. Samo, da je dobila običajno provizijo za posredovanje, ampak se ji je v obraz videlo, da laže kot pes teče.
Dream team gre zelo v nos SD in Levici. Bolj SD kot Levici. SD ima toliko masla na glavi, da bi lahko zagnali industrijsko proizvodnjo. Levica manj, ampak, če v zameno dobijo neomejeno kadrovanje in kanaliziranje denarja, potem lahko gledajo stran.
Ampak saj imajo v vsaki stranki svoje dream teame. Murci in Vukovičeva sta samo najbolj medijsko izpostavljena.
Malidelničar je izjavil:
Veš, izrekati vrednostne sodbe o nekom je nevarno. Morda je celo res nesposoben, ampak povem ti eno zvijačo...
Jaz sem se pogosto srečal z ljudmi, ki so poskušali - da ne rečem izvrševati neko moralno/tehnično/družbeno superiornost nad mano in mojo firmo. Take ljudi sem srečal zelo redko, ampak sem jih.
Pa ne samo to, imam kolega direktorja, ki je direktor velike tehnične firme na Hrvaškem. Delajo v pomorstvu.
Pogovarjala sva se enkrat, pa mi je rekel, da je bil on na šolanju v enem ladijsko-navigacijskem inštitutu v Angliji. Tam ga je nek zaplankan Anglež vprašal, če oni na Hrvaškem majo elektriko in če majo antene za televizijo ali so brez televizije.
Meni pa je na enem predvanju (nekje drugje, v Londonu) najprej "strokovno" pogledal, če imam dovolj močan laptop, da bomo neka predavanja izvajali. Une kure angleške, ko so mele neke usrane ponalepkane stare kište se ni spravil. Name se je spravil, ko sem imel nov Dell top-of-the-line D820. Potem je komentiral, da upa, da ni ukraden.
Si predstavljate? Firma plača 10k € za šolanje v Londonu, da jaz dobim vprašanje predavatelja, da upa, da ni laptop ukraden.
Skratka, anyways...
Ko se nate nekdo spravi iz pozicije moči, je včasih dobro, da se narediš malega, bogega, butastega in nasploh neumnega. To jaz mislim, da je naredil Črnčec in so ga pri miru pustili. Nasprotnik postane aroganten in začne javno izrekati vrednostne sodbe.
Povedal sem že, da je dr. Podbregar bil top-šit šef špijonov. Misliš, da govoriš s starim vratarjem, potem pa se ti dozdeva, iz par komentarjev, da je človek nenormalno razgledan. Potem recimo nekaj vpraša o tebi in hitro ugotoviš, da te je pred sestankom dal preveriti. Če nimaš hudih benefitov od takih ljudi, se jih je bolje ogniti. Ker so nevarni kot pes.
Wrop, bbbbbb2015 - hvala obema. Dobra zgodba. Angleži - si kar predstavljam.
Se seveda strinjam, da vrednostnih sodb o ljudeh pogosto preuranjenih ni dobro dajati. Kot tudi 'ad-hominem' napadov na ljudi. Vedno prej trikrat vdihniti predno človek kaj blekne.
Če se navežem na to misel, morda je tudi to neslo Slovence v zadnjem desetletju, da so začeli dajati na polno vrednostne sodbe o ljudeh, s tem potencialno izrinili operativne (ki se jim ne da ukvarjati v SLO ker imajo biznis v tujini) in povzdignili številne ljudi, ki so v resnici neoperativni in niso zmožni političnega premikanja stvari. Se je pa ta slab kader, ki je priplaval na površje prilagodil temu masovnem vrednostnemu sojenju, ki potaplja in povzdiguje šibke ljudi (karakterno, operativno) in zato sedaj 'harajo'. To je bilo na desni in levi v devetdesetih nepredstavljivo, če gledam kakšni kadri so bili v politiki na pozicijah takrat. Pa tudi če je bil en "navaden" sekretar na ministrstvu.
Pa če ste opazili je veliko 'ad-hominem' napadov zadnjih 15 let v politiki.
V bistvu na nek način fera z Litijsko to kaže, mar ne?
Bivša ga. ministrica se je očitno precenila v sposobnostih in jo je to pokopalo - ni se zavedala kaj pomeni delovati v politiki, sploh je precenila svoje zmožnosti glede na to, da kot se govori, se je vsilila SD-ju in izrinila nekoga drugega iz mesta za ministrstvo.
Btw. kakšen je background CV Črnčeca? Na hitro sem za overall pregled pogledal, na SLO Wikipedijo, kjer piše, da je "Damir Črnčec, kolumnist, strokovnjak za varnostna vprašanja, visokošolski učitelj in civilnodružbeni aktivist" in še nekaj kar smo VSI KAR POZABILI t.j. "Leta 2005 je postal direktor Obveščevalno varnostne službe Ministrstva za obrambo (OVS)" in še "Februarja 2012 ga je vlada Janeza Janše imenovala za direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (SOVA)."
IMHO kar impresivno, ne vem v bistvu zakaj so MSM mediji Črnčeca tako podcenjevali, ker so sfurali to zgodbo o njem? Mediji pri nas delajo toliko dreka enkrat se jim bo maščevalo. Če sem provokativen, Črnčec je morda lahko celo material za politika in na koncu iz lažne, fejk pozicije šibkosti "bebčka" na koncu obrne vse? Ok to je verjetno malce far feched?
P.S. veš kdo mi deluje podobno kot dr. Podbregar v smislu, da izgleda/se dela šibkejši kot je (in res izgelda tak) - Marko Pogorevc.
Se seveda strinjam, da vrednostnih sodb o ljudeh pogosto preuranjenih ni dobro dajati. Kot tudi 'ad-hominem' napadov na ljudi. Vedno prej trikrat vdihniti predno človek kaj blekne.
Če se navežem na to misel, morda je tudi to neslo Slovence v zadnjem desetletju, da so začeli dajati na polno vrednostne sodbe o ljudeh, s tem potencialno izrinili operativne (ki se jim ne da ukvarjati v SLO ker imajo biznis v tujini) in povzdignili številne ljudi, ki so v resnici neoperativni in niso zmožni političnega premikanja stvari. Se je pa ta slab kader, ki je priplaval na površje prilagodil temu masovnem vrednostnemu sojenju, ki potaplja in povzdiguje šibke ljudi (karakterno, operativno) in zato sedaj 'harajo'. To je bilo na desni in levi v devetdesetih nepredstavljivo, če gledam kakšni kadri so bili v politiki na pozicijah takrat. Pa tudi če je bil en "navaden" sekretar na ministrstvu.
Pa če ste opazili je veliko 'ad-hominem' napadov zadnjih 15 let v politiki.
V bistvu na nek način fera z Litijsko to kaže, mar ne?
Bivša ga. ministrica se je očitno precenila v sposobnostih in jo je to pokopalo - ni se zavedala kaj pomeni delovati v politiki, sploh je precenila svoje zmožnosti glede na to, da kot se govori, se je vsilila SD-ju in izrinila nekoga drugega iz mesta za ministrstvo.
Btw. kakšen je background CV Črnčeca? Na hitro sem za overall pregled pogledal, na SLO Wikipedijo, kjer piše, da je "Damir Črnčec, kolumnist, strokovnjak za varnostna vprašanja, visokošolski učitelj in civilnodružbeni aktivist" in še nekaj kar smo VSI KAR POZABILI t.j. "Leta 2005 je postal direktor Obveščevalno varnostne službe Ministrstva za obrambo (OVS)" in še "Februarja 2012 ga je vlada Janeza Janše imenovala za direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (SOVA)."
IMHO kar impresivno, ne vem v bistvu zakaj so MSM mediji Črnčeca tako podcenjevali, ker so sfurali to zgodbo o njem? Mediji pri nas delajo toliko dreka enkrat se jim bo maščevalo. Če sem provokativen, Črnčec je morda lahko celo material za politika in na koncu iz lažne, fejk pozicije šibkosti "bebčka" na koncu obrne vse? Ok to je verjetno malce far feched?
P.S. veš kdo mi deluje podobno kot dr. Podbregar v smislu, da izgleda/se dela šibkejši kot je (in res izgelda tak) - Marko Pogorevc.
RedDrake ::
Malidelničar je izjavil:
Pogorevc je del mavričnega lobija. Le-ta je pa de-facto eden največjih igralcev v našem peskovniku. Vsak, ki je imel kaj posla s politiko je hitro naletel na to. Sicer to je bolj zadnjih 20 let. Ta stari komiji tega niso šmirglali 5%. Kar je tudi razlog, da je "efektivnost" politike čedalje slabša. Včasih so jasno "kradli", ampak še kobajagi za nek "narodov blagor". Danes samo še kradejo.
Invictus ::
No ja, moj nemški kolega je, ko sem mu povedal, da živim v ljubljani, še kaj sanjal o Jugoslaviji.
Ti tujci so večinoma zarukani do fundamenta...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
No ja, moj nemški kolega je, ko sem mu povedal, da živim v ljubljani, še kaj sanjal o Jugoslaviji.
Veš, kako je.
Bila je neka reportaža, zdaj ne vem, če RTV SLO, tam nekje po osamosvojitvi. Mislim, da je bil tak kontekst.
Nakar je bila tam, sredi Afrike ena tabla "Iskra", z uno bledo modro barvo, pa uno iskro. Tabla je bila že čisto zglodana od sončne pripeke. Tale:
Nakar reporterka vsa raznežena reče Slovenija, Slovenija proti črnčkom. No ti črnčki so bili pa tudi 18+, v glavnem ena taka pisana in razcapana druščina.
Gledajo črnci, nič jim ni jasno.
Nakar eden zine "Yugoslavia", sploh ne vem kdo. Črncem se je obraz zjasnil. Yugoslavia, Yugoslavia so presrečni vzklikali. Nakar zopet nekdo reče "Tito!".
Črnčki vsi v transu: Tito, Yugoslavia, Tito, Yugoslavia!
No, evo. Go figure. Vem kaj boš rekel, črnci zarukani, verjetno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2015 ()
c3p0 ::
Črnčkom je bila Jugoslavija meka in dobro so se vklopili v lokalno okolje. Sem poznal (sta se odselila v LJ) sinova od imigranta iz Sudana (afaik), bil je športni sodnik, prijeten človek, pred kraktim umrl.
MrStein ::
Tujci zgodovino Slovenije poznajo enako kot Slovenci zgodovino neke nemške deželice. Večina nas jih ne zna biti našteti. In to ni nič čudnega.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
MrStein ::
Malidelničar je izjavil:
Ljudje ne vedo, da so sami sebe totalno zaklali s temi novimi obrazi.
Operativno politiko furat - za to potrebuješ ekipo in kadre, ki se znajo obrniti v politiki, kako organizacijsko kaj izpeljati. Folk se ne zaveda, kako je težko, da recimo izpelješ neko zakonodajno zadevo, da izpelješ izvedbo nekega projekta na ministrstvu, da je urejeno, pije zakonodajno, pravno, vodo, da se projekt nadzira - folk to bistveno podcenjuje.
In tega ne more naredit nekdo, ki prej v politiki ni bil; se folk sploh zaveda kako potekajo procesi na občini, da tam nekaj izpelješ? Kakoje potrebno brusit talent za javno nastopanje, pogajanja, operativnost? Ne more en papak nato uleteti v politiko: še "najlažje" uleti novinec v Državni zbor, ampak tudi tam se takoj osmeši. Da ti bo pa novinec fural ministrstvo, ni šans.
Golob je kvazi fural vsaj eno firmo pa je pogorel na izvršnem vladnem mestu zdaj.
Saj to bi moralo biti jasno večini. Pa žal ni.
Motiti se je človeško.
Utk ::
Tujci zgodovino Slovenije poznajo enako kot Slovenci zgodovino neke nemške deželice. Večina nas jih ne zna biti našteti. In to ni nič čudnega.
To ni nič posebnega, ne rabijo poznat zgodovine Slovenije, ampak vsaj sosednjo državo bi pa lahk poznali, da obstaja. Recimo Madžari in Italijani.
karafeka ::
Še jodlarji gor na severu ne vejo, da smo jim južna soseda.... Sem bil totalno presenečen, kako je bil cel studijo skupaj z gledalci tako nerazgledan. Na koncu pa končno en reče..... hrvaška .
Ti dam link do youtuba, če ne verjameš.
Hypathia ::
Malidelničar je izjavil:
Če pogledamo časovnico, je Holob od začetka mandata do pred kratkim, torej v času ko sta pri njem domnevno glavno besedo imela Vukovička in Črnčec, padal iz ene PR katastrofe v drugo, potem je pa šel na pijačo z Gregorjem Golobičem, and just like that, se je čez noč vse spremenilo. Nihče več ne govori o premierovih zasebnih eskapadah, draginji, nesposobnih ministrih Svobode, neumnih zakonih.... vsi reflektorji so usmerjeni na SD, ki je sedaj označen za drugega največjega hudobca v državi, takoj za JJ-jem, in spet se natolcuje o gldih, gldih strankah, ki da so glavni problem slovenske politike, torej bolje, da damo še eno priložnost diletanstkim, nesposobnih novim novim novim obrazom.
Da ima Golobič velik vpliv v medijih je jasno, o tem je recimo odkrito govoril Slak
Njegov človek je tudi že omenjeni Iztok Podbregar, ki mu zloraba obveščevalnih podatkov za notranje politično spletkarjenje ni tuje, spomnimo:
....nakar je 1. junija 2002 prevzel položaj direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije.[9] Na lastno prošnjo ga je vlada 22. septembra 2006 razrešila s položaja direktorja Sove.[10]). Leta 2007 je Tone Rop razkril, da je 2004 Sova prisluškovala pogovorom tedanje vodje opozicije Janeza Janše s hrvaškim premierom Ivom Sanadarjem.[11] Aprila 2010 pa je Državni zbor Republike Slovenije ugotovil, da je »ozka skupina znotraj Sove vzpostavila vzporeden sistem delovanja mimo veljavnih pravil in predpisov, ki je svoj vrhunec doživel v času dr. Iztoka Podbregarja, ko je Sova v enem delu delovala kot politična policija (nezakonito posredovanje tajnih informacij, nezakonita izplačila, tajno sledenje komunikacij mimo zakona ...)«.[16] Iztok Podbregar @ Wikipedia
Da so na trenutnem sesuvanju Socialnih demokratov močni prstni odtisi Gregorja Golobiča govore tudi staroste SD-ja kot je denimo Ciril Ribičič: "Iz svojih izkušenj, ko sem bil v politiki, slutim, kdo bi bil sposoben širiti parolo 'čim slabše za SD, tem boljše za nas' in kdo je sposoben lansirati laži o zavezništvu SD z Janezom Janšo in kar je še podobnih potez iz zakladnice nekdanjega pokeraškega politikanstva."
Damir Črnčec je napram vsemu temu mala ribica in če bo potrebno, se bo tudi njega z lahkoto vrglo čez ramo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hypathia ()
sbawe64 ::
Še jodlarji gor na severu ne vejo, da smo jim južna soseda.... Sem bil totalno presenečen, kako je bil cel studijo skupaj z gledalci tako nerazgledan. Na koncu pa končno en reče..... hrvaška .
Daj link.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
tomlin ::
Januar je bil prvi polni mesec na položaju Mileija, ki je položaj prevzel decembra, končal pa se je s pozitivno bilanco financ javnega sektorja v višini 589 milijonov ameriških dolarjev po uradnem menjalnem tečaju. Številka vključuje tudi plačilo obresti na javni dolg.
Gre za “prvi (mesečni) finančni presežek po avgustu 2012 in prvi januarski presežek po letu 2011,” je po poročanju uradne tiskovne agencije Telam sporočilo ministrstvo za gospodarstvo. Milei se pogaja z Mednarodnim denarnim skladom o njegovem posojilu v višini 44 milijard dolarjev in je obljubil, da bo leta 2024 dosegel ravnotežje v javnih financah.
In kaj se dogaja pri nas?
Gre za “prvi (mesečni) finančni presežek po avgustu 2012 in prvi januarski presežek po letu 2011,” je po poročanju uradne tiskovne agencije Telam sporočilo ministrstvo za gospodarstvo. Milei se pogaja z Mednarodnim denarnim skladom o njegovem posojilu v višini 44 milijard dolarjev in je obljubil, da bo leta 2024 dosegel ravnotežje v javnih financah.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman
M. Friedman
Hypathia: hmm nekateri trdijo, da je Golobič od afere Ultra politično uničen, tako da ... poleg tega, naj bi bil Golob tako močan, da naj sploh ne bi hotel poslušati Golobiča. Se mi pa zdi, da morda podcenjuješ Črnčeca? Kaj pa če on lahko v ozadju 'nadmudri' Golobiča?
tomlin: ja odlični rezultati, mi gremo pa čisto kontra. Ker so to volivci podprli, 400.000 ljudi HOČE TO. LP
tomlin: ja odlični rezultati, mi gremo pa čisto kontra. Ker so to volivci podprli, 400.000 ljudi HOČE TO. LP
Januar je bil prvi polni mesec na položaju Mileija, ki je položaj prevzel decembra, končal pa se je s pozitivno bilanco financ javnega sektorja v višini 589 milijonov ameriških dolarjev po uradnem menjalnem tečaju. Številka vključuje tudi plačilo obresti na javni dolg.
Res. Vendar je zrezal vso socialo, denarne transferje regijam, prekinil je vse pogodbe.
Veš, to je princip stečajnega upravitelja. Poreže se, potem pa vidi, kje kaj propada, zamaka ali nastaja škoda. Ter tam vseeno naflika neke pogodbe.
To je malo večji Zujf.
Saj ne da bi podcenjeval Mileija, ampak to so ponavadi nepriljubljeni ukrepi. Ker vsi zapirajo finančne pipice.
Eden od scenarijev je, da Milei "porihta" državo, jo sanira, spravi proračun v črno iz rdečega, potem pa Peronisti udarijo na polno. Lahko jim uspe, lahko pa tudi ne.
fikus_ ::
Kar je čisto možno in realno, da bo "porihtal" finance, ampak volivci ga ne bodo nagradili za to na naslednjih volitvah, ker bodo njegove ukrepe čutili v svojem žepu/denarnici.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
gruntfürmich ::
jasno da ne bodo. kdo pa bi želel delati, če pa lahko dobi na lepe oči; malo se zakreditira država da lahko tala socialne pomoči in penzije, narod je srečen, v resnici pa drvijo v propad, ampak dolgoročno pač nobenega nič ne zanima.
je pri nas kaj drugače? penziči volijo tistega, ki jim obljublja višje pokojnine, čeprav do njih niso upravičeni... kako pa se lahko pred to maso telebanov zaščitiš?
je pri nas kaj drugače? penziči volijo tistega, ki jim obljublja višje pokojnine, čeprav do njih niso upravičeni... kako pa se lahko pred to maso telebanov zaščitiš?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zadnja anketa, če koga zanima:
Podpora vladi in SD strmoglavila
https://www.24ur.com/novice/slovenija/p...
Podpora vladi in SD strmoglavila
https://www.24ur.com/novice/slovenija/p...
LeQuack ::
Vlada se hvali s tem da je vzela še več denarja delovnim ljudem, rekordno veliko baje, in da je propad gospodarstva dober za državo:
https://www.rtvslo.si/slovenija/golob-z...
https://www.rtvslo.si/slovenija/golob-z...
Quack !
Sedaj so dobili idejo, da bi lahko dedovanje omejili na pol milijona in povprečno hišo.
V dveh letih so pokazali, da zelo dobro znajo delati z davkoplačevalskim denarjem.
V dveh letih so pokazali, da zelo dobro znajo delati z davkoplačevalskim denarjem.
Gospodarska rast Argentine: -5%.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
NuMaN ::
Valavala ::
Gospodarska rast Argentine: -5%.
Malo poglej kako je bilo v preteklem letu.
T440 ::
čigra ::
Ma nič lej, zdravstvo propada, enormno dvigujejo plače v ju pa kljub temu stavkajo, dvigujejo davke podjetjem in prebivalcem, imamo največji padec industrijske proizvodnje v Evropi, imamo med tremi najvišjo inflacijo v Evropi, nova korupcijska afera vsak drug teden, državo nam furajo nvoji... ma nič ni narobe.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Valavala ()
ReRMh ::
LeQuack ::
Ma nič lej, zdravstvo propada, enormno dvigujejo plače v ju pa kljub temu stavkajo, dvigujejo davke podjetjem in prebivalcem, imamo največji padec industrijske proizvodnje v Evropi, imamo med tremi najvišjo inflacijo v Evropi, nova korupcijska afera vsak drug teden, državo nam furajo nvoji... ma nič ni narobe.
Saj cilj Levice je bil vedno uničit kapitalizem. In mislim da jim uspeva. Brez podjetij tudi kapitalizma ne bo več.
Quack !
Ja, gredo proti cilju. Vseeno mislim da bodo presenečeni ko bo denarja tudi za preseravanja njihovih nvojev zmanjkalo.
AgJ1 ::
Sedaj so dobili idejo, da bi lahko dedovanje omejili na pol milijona in povprečno hišo.
Medtem pa v fevdalnem stilu promovirajo lastno potomstvo in mu dajejo prednost pred običajnimi državljani:
Minister za finance na službeno srečanje v Londonu pripeljal sina
https://www.24ur.com/novice/slovenija/m...
Ogabne nepotistične prakse vredne Severne Koreje, ko se na naš račun in v našem imenu promovira ljudi po sorodstvenih linijah.
Ogabne nepotistične prakse vredne Severne Koreje, ko se na naš račun in v našem imenu promovira ljudi po sorodstvenih linijah.
Pa kaj si ti čakal od enega Boštjančiča? Pa človeku je propadlo, dobesedno vse, česar se je lotil. Nima on legacyja, starih firm, kjer je bil nekoč direktor. Pogorelo je vse. Če vlači svoje froce s sabo, pomeni samo, da se ne more dogovoriti, da njegovega froca kam vzamejo na prakso/službo.
bbbbbb2015: A ima Boštjančič napačno filozofijo - je Keynesianec? Zakaj mu propade? A se gre prevelik leveraging, ne zna ocenit rizika?
bbbbbb2015 je izjavil:
Pa kaj si ti čakal od enega Boštjančiča? Pa človeku je propadlo, dobesedno vse, česar se je lotil. Nima on legacyja, starih firm, kjer je bil nekoč direktor. Pogorelo je vse. Če vlači svoje froce s sabo, pomeni samo, da se ne more dogovoriti, da njegovega froca kam vzamejo na prakso/službo.
Te cenene kmetavzarske operacije nam kažejo, da je naša oblast moralno bankrotirana na nivoju Donalda Trumpa in da smo tudi kot država nekje na nivoju Burkine Faso.
Samo še Mesečnik se mora pripeljat z mercedesom na prvomajsko procesijo, kjer bo Zoki nagovoril prisotne s Tovarišice in tovariši - ob bučnih ovacijah maga-like fenov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AgJ1 ()
Zmaga pa tale:
Medtem pa na 24 ur poročajo, da je organizatorje vprašal za dovoljenje, da sina predstavi drugim udeležencem.
BRUUUUUUUUUUUUUUUUUUH!
Odločno zavračam tudi vaše povsem neresnične navedbe, da sem kadar koli komur koli dejal, da ga malo vpeljujem," je časniku odgovoril minister za finance.
Medtem pa na 24 ur poročajo, da je organizatorje vprašal za dovoljenje, da sina predstavi drugim udeležencem.
BRUUUUUUUUUUUUUUUUUUH!
Malidelničar je izjavil:
bbbbbb2015: A ima Boštjančič napačno filozofijo - je Keynesianec? Zakaj mu propade? A se gre prevelik leveraging, ne zna ocenit rizika?
Ni on iz testa za poslovodni kader. Lahko samo izrečem oceno, ko je bil direktor Adrie. Imel sem sošolca, ki je sicer delal za ground services, za Letališče Brnik. Vsaj tako to jaz razumem, ker je nekaj menjaval službe, nekaj časa delal v logistiki. Ni pa nikoli delal za Adrio.
In ko je prišel Boštjančič, je Adria podpisala neke pogodbe za fiksni katering in to po kar visokih cenah.
To so Boštjančiču gladko malo podtaknili. Vsi mali operaterji so se borili za variabilne kateringe, ter zniževali ceno, da ne rečem, ni bilo vseeno če je vrečka cukra 5g ali 3g. In če je reklama na vrečki, to se plača ekstra (operaterju!).
Moje razumevanje je bil, da pač sošolec je videl, da so vozili cele palete, ogromno hrane je šlo v odpis in so vsi odkimavali, kaj novi direktor dela.
Preprosto povedano, če bi Boštjančič vodil trgovino, bi mu zaposleni kradli material ali ga goljufali pri inventuri. Če bi vodil burekano, bi mu zmanjkovalo mesa in bi plačeval plin in smeti še za 5 sosedov. Vse do bridkega konca, seveda.
Ko propade firma, ki jo vodiš, je vedno dobro nekaj introspekcije. Četudi pri introspekciji ne dojameš vseh fint, pa če je več firm propadlo, enkrat moraš priti do sklepa, da tako delo ni zate.
Boštjančiča se nič od tega ne prime. Na žalost.
bbbbbb2015: ja ni leadership kader. Se je pa on vedno svaljkal po paradržavnih firmah ane?
Zmaga pa tale:
Odločno zavračam tudi vaše povsem neresnične navedbe, da sem kadar koli komur koli dejal, da ga malo vpeljujem," je časniku odgovoril minister za finance.
BRUUUUUUUUUUUUUUUUUUH!
No no. Kdo pa se bo hudoval nad privatnimi univerzami doma in deloval proti njim, medtem ko njihova otročad obiskuje tuje privatne univerze. To je rezervirano za ponosne in socialno čuteče.
V Pipan-Taubi omari je še mnogo okostnjakov. Tale je pravkar padel ven na Jesenicah.
Reporter smeti ne odpiram. Njihova stran je vedno bila gnojna jama popupov in primitivnih reklam.
Fajon: Odgovornost za smrt Navalnega je na strani Putina, veleposlaniku smo izrazili ogorčenje
Spet je zamudila priliko, da bi bila tiho.
Za 30k ubitih Palestincev in zdemolirano Gazo ne bo nic ogorčenja ter izgon veleposlanika ?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
fikus_ ::
Menda naj bi poklicali na "zagovor" RU veleposlanika v SLO.
Kaj mu bodo dejali??? Ti, ti, ti .... poreden si.
Kaj mu bodo dejali??? Ti, ti, ti .... poreden si.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
link_up ::
Fajon: Odgovornost za smrt Navalnega je na strani Putina, veleposlaniku smo izrazili ogorčenje
Spet je zamudila priliko, da bi bila tiho.
Za 30k ubitih Palestincev in zdemolirano Gazo ne bo nic ogorčenja ter izgon veleposlanika ?
Prevec ane? Za enega zrezanega dojencka max 2 palestinca al kako? Seveda je edino pravilno 0:0.
In and Out
Malidelničar je izjavil:
Tip je očitno debil (tako kot +90% vlade), zato mu ni zaupati v vodenje niti dveh krav po gmajni, bi sigurno eno izgubil, druga bi izginila v nepojasnjenih okoliščinah (krivec bi bil verjetno kanadski grizli ali himalajski jeti).
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()