» »

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"

Temo vidijo: vsi
««
30 / 190
»»

Kawhi ::

svecka je izjavil:

Kawhi je izjavil:

svecka je izjavil:

feryz je izjavil:

Zakaj pa bi kaj naredili?
A je kdo kdaj kaj zame naredil, ko nisem imel doma?

si ne zaslužiš, ker nisi nič prispeval v družbo Slovenije. Takih kot ti ne rabimo. ti si pijavka. Onadva sta 1. zgradila hišo in s tem omogočila delo delavcem v Slo 2. plačala davke ob gradnji hiše 3. dvignila nataliteto Sloveniji. 4. Sta produktiven in družbenokoristen člen družbe in ekonomije Slo.

Naj davkoplačevalci vsem kupimo nove hiše, katerim stare je uničil požar, potres , plaz, poplave? Sds ste največji komunisti.

Ti sploh ne veš kaj je komunizem.

Ne, ti ne veš. Komunizem je da vsi dobijo po potrebi in ne po zaslugah. Točno to ti predlagaš, sds komunist.

svecka ::

Kawhi je izjavil:

svecka je izjavil:

Kawhi je izjavil:

svecka je izjavil:

feryz je izjavil:

Zakaj pa bi kaj naredili?
A je kdo kdaj kaj zame naredil, ko nisem imel doma?

si ne zaslužiš, ker nisi nič prispeval v družbo Slovenije. Takih kot ti ne rabimo. ti si pijavka. Onadva sta 1. zgradila hišo in s tem omogočila delo delavcem v Slo 2. plačala davke ob gradnji hiše 3. dvignila nataliteto Sloveniji. 4. Sta produktiven in družbenokoristen člen družbe in ekonomije Slo.

Naj davkoplačevalci vsem kupimo nove hiše, katerim stare je uničil požar, potres , plaz, poplave? Sds ste največji komunisti.

Ti sploh ne veš kaj je komunizem.

Ne, ti ne veš. Komunizem je da vsi dobijo po potrebi in ne po zaslugah. Točno to ti predlagaš, sds komunist.

Narobe, poglej si definicijo komunizma. Če ne drugega, si si sam sebi kondratikten, ker onadva SI JO ZASLUŽITA, za razliko od tebe, ki si parazit. Koliko si prispeval v Slo družbo in ekonomijo?

Si ti mal moten sdsovc? S čim si zaslužita da jima davkoplačevalci postavimo hišo? Naj si jo zaslužita z delom tako kot si jo moramo vsi ostali. Fak, komunisti isti, isti.

Kawhi je izjavil:

Si ti mal moten sdsovc? S čim si zaslužita da jima davkoplačevalci postavimo hišo? Naj si jo zaslužita z delom tako kot si jo moramo vsi ostali. Fak, komunisti isti, isti.

Še zmeraj nisi odgovoril, kaj si ti prispeval v družbo? Si ti prispeval za njuno hišo? Ne glasbeniki in tisti ki so prispevali so. Torej iz privat žepov bedak. Kaj si ti plačal, da se jima bo hiša postavila? Si dal 1 eur. NE NISI. Tako da STFU, ker nisi niti riti premaknil, ali dal 1 minute svojega življenja, z razliko do glasbenikov in posameznikov, ki so IZ SVOJEGA žepa prispevali, da sta dobila hišo.

svecka je izjavil:

Kawhi je izjavil:

Še zmeraj nisi odgovoril, kaj si ti prispeval v družbo? Si ti prispeval za njuno hišo? Ne glasbeniki in tisti ki so prispevali so. Torej iz privat žepov bedak. Kaj si ti plačal, da se jima bo hiša postavila? Si dal 1 eur. NE NISI. Tako da STFU, ker nisi niti riti premaknil, ali dal 1 minute svojega življenja, z razliko do glasbenikov in posameznikov, ki so IZ SVOJEGA žepa prispevali, da sta dobila hišo.

Sds komunistek, ti si tukaj zagovarjal, da bi morali to narediti davkoplačevalci in to za to, ker sta ona dva prej prispevala k družbi, ko sta si postavila hišo ;))). Komunist je pač vedno komunist, kar jajo pač je. Tako kot ti.

Kaj sem pa jaz prispeval, lol. V davkih mnogo več kot tvoj jajo, pa tudi hišo sem se postavil, pa kupil stanovanje otroku. Pa ne pričakujem da mi bo komunistek svečka postavil hišo če se moja podre.

Levica in sds ste res naravni zavezniki, sam obrobne teme, kot je vojna pred 80 leti izbrišite pa bo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kawhi ()

Kawhi je izjavil:

svecka je izjavil:

Kawhi je izjavil:

Sds komunistek, ti si tukaj zagovarjal, da bi morali to narediti davkoplačevalci in to za to, ker sta ona dva prej prispevala k družbi, ko sta si postavila hišo ;))). Komunist je pač vedno komunist, kar jajo pač je. Tako kot ti.

Kaj sem pa jaz prispeval, lol. V davkih mnogo več kot tvoj jajo, pa tudi hišo sem se postavil, pa kupil stanovanje otroku. Pa ne pričakujem da mi bo komunistek svečka postavil hišo če se moja podre.

Levica in sds ste res naravni zavezniki, sam obrobne teme, kot je vojna pred 80 leti izbrišite pa bo.

Lahko se daš na črto listo, kot Ti bo potres zradiral bajto, da vemo koga lahko ignoriramo, ko bo jokal pred kamero. Pač še en egoistični dvolični narcistiodni fašist na forumu. Ko pa bo sam potreboval pomoč, bo pa hinavec in obrnil karte. TIPIČNO!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

svecka je izjavil:

Kawhi je izjavil:

svecka je izjavil:

Kawhi je izjavil:

Lahko se daš na črto listo in celo tvojo familijo, kot i bo potres zradiral bajto, da vemo koga lahko ignoriramo, ko bo jokal pred kamero. Pač še en egoistični dvolični fašist na forumu. KLo pa bo sam potreboval pomoč, bo pa hinavec in obrnil karte. TIPIČNO!

Ja komunist, ja. Še zvezdo si napopaj pa boš kompleten. Jajo smrduh komunistični.

bavebah ::

svecka je izjavil:

Pač še en egoistični dvolični fašist na forumu.

Dragi neuki smrkavec, saj toliko branja zmoreš, da si boš prebral, da ste fašisti samo desničarji?

Ker tvoja neizobražena uporaba besed, ki jih ne razumeš, zato, da bi se delal bolj pametnega, kot si, izpade smešno.

Fascism @ Wikipedia

A bo šlo? Prvi stavek, prva vrstica. Saj nisi tako zabit, da ne bi razumel, ali pač?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bavebah ()

bavebah je izjavil:

svecka je izjavil:

Dragi neuki smrkavec, saj toliko branja zmoreš, da si boš prebral, da ste fašisti samo desničarji?

Ker tvoja neizobražena uporaba besed, ki jih ne razumeš, zato, da bi se delal bolj pametnega kot si izpade smešno.

Pa kakšen desničar no ;))). Tip je levo od levice. Da je za domobrance ga ne naredi desničarja. Ga naredi samo za izdajalca.

Zgodovina sprememb…

bavebah ::

Kawhi je izjavil:

bavebah je izjavil:

svecka je izjavil:

Ker tvoja neizobražena uporaba besed, ki jih ne razumeš, zato, da bi se delal bolj pametnega kot si izpade smešno.

Pa kakšen desničar no ;))). Ti je levo od levice. Da je za domobrance ga ne naredi desničarja. Ga naredi samo za izdajalca.

Ah svečkar je pa svoj primitivizem razkazal že do te meje, da je nedvomno desničar.

To, da je tako neumen, da je nasedel pušelcu KPJjevcev in stranki z največjo količino bivših partijcev, vse skupaj še potrjuje.

Samo klasični, kmečki desničar je lahko tako zabit.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bavebah ()

Tišično, fašisti @bavebah in @Kawhi se zbirajo na kupu. Dvoličneži, ki bi še lastno mati prodali. Namesto da bi donirali 1 eur za pomoč, tistim ki jim je hišo podrlo. Ali pa da bi bili vsaj z lopato v roki in pomagali odstranjevati blato iz poplavjenih kleti. Seveda to niso zmožni. Vidijo samo sebe in svoj narcisioden egoizem. Dvolični hinavci, ko bodo pa sami potrebovali pomoč se bodo pa z BMWji vozili na Karitas po pomoč in prvi v vrsti stali pred kamero in jokali.

Vaju nisem nikjer videl, da bi pomagala pri ujmah ljudem. Kje sta bila?

svecka je izjavil:

Tišično, fašisti @bavebah in @Kawhi se zbirajo na kupu. Dvoličneži, ki bi še lastno mati prodali. Namesto da bi donirali 1 eur za pomoč, tistim ki jim je hišo podrlo. Ali pa da bi bili vsaj z lopato v roki in pomagali odstranjevati blato iz poplavjenih kleti. Seveda to niso zmožni. Vidijo samo sebe in svoj narcisioden egoizem. Dvolični hinavci, ko bodo pa sami potrebovali pomoč se bodo pa z BMWji vozili na Karitas po pomoč in prvi v vrsti stali pred kamero in jokali.

Vaju nisem nikjer videl, da bi pomagala pri ujmah ljudem. Kje sta bila?

Za razliko od komunista jajota in holoba se sam nisem slikal v belih čistih teniskah.

Pa za razliko od horde sds, golob, mesec, fajon klike sam "solidarnostni" dan nisem preživel na plaži. Tako kot ti in tvoji.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Zdaj ko je vsem jasno, da je ta vlada pušiona, ste se levičarcki troli odločili zbombardirat to temo, da se zaklene. Zelo prozorno od vas, zelo.

Če to leti name se krepko motiš. Me samo nervirajo osebki, ki so prepričani da so desničarji ker so za domobrane in proti migrantom, ekonomsko so pa enako skupnoskledarski kot Levica.

Kayzon ::

To je najveca tezava vas tepcev,radi se delite na ALI levi ALI desni,ne dojamete pa da je oboje isto zlo.

Kawhi je izjavil:

Če to leti name se krepko motiš. Me samo nervirajo osebki, ki so prepričani da so desničarji ker so za domobrane in proti migrantom, ekonomsko so pa enako skupnoskledarski kot Levica.

Tvoj problem je ker še sam ne veš kaj si. Se delaš ves pameten, a lopate pa nisi šel prijet ko so bile ujme. Se vidi razlika, ko si ljudje na vasi še zmeraj v duhu solidarnosti pomagamo zlagati drva ali zalijemo škarpo z razliko od egocentričnih osebkov, ki mislijo da so pojedli pamet sveta, ko gledajo FLATEARTH posnetke na youtube.

svecka je izjavil:

a lopate pa nisi šel prijet ko so bile ujme.

No tako kot levica si tudi jajo paradajzarji stvari preprosto izmislite in lažete tako kot pes teče...

Kawhi je izjavil:

svecka je izjavil:

No tako kot levica si tudi jajo paradajzarji stvari preprosto izmislite in lažete tako kot pes teče...

Z razliko od tebe zavaljenega lažnivca, sem bil celo na Svet na kanalu A.

svecka je izjavil:

Kawhi je izjavil:

svecka je izjavil:

Z razliko od tebe zavaljenega lažnivca, sem bil celo na Svet na kanalu A.

Te bo še infarkt prase jajotovo komunistično ;))

A si imel tudi photoshooting tako ko jajo? Celo skupaj z novodobnim titejem?

Zgodovina sprememb…

Ne dejansko sem celo kaj naredil za skupnost (Snebrje), polnil vreče in po ujmah z gasilci praznil BSH z razliko od tebe. Si že vzel svojo dnevno dozo flat earth informacij na youtube. Očitno nisi ker ti hudo tripa v glavi. Sožalje za tvojo družino, ko te mora prenašat.

A za razliko od tvojega idola jajota? ;). Komunisti, isti, isti, lažete ko pes teče.

svecka je izjavil:

Ne dejansko sem celo kaj naredil za skupnost (Snebrje), polnil vreče in po ujmah z gasilci praznil BSH z razliko od tebe. Si že vzel svojo dnevno dozo flat earth informacij na youtube. Očitno nisi ker ti hudo tripa v glavi. Sožalje za tvojo družino, ko te mora prenašat.

Zanimivo je bilo da niso nic pozornosti namenjali Sneberju,se sam nisem vedel da ste imeli poplave pa sem zraven vas v novem polju. Zato k so mediji lepo mirno spregledali..

Kayzon je izjavil:

svecka je izjavil:

Zanimivo je bilo da niso nic pozornosti namenjali Sneberju,se sam nisem vedel da ste imeli poplave pa sem zraven vas v novem polju. Zato k so mediji lepo mirno spregledali..

so ble medijske novice. Se kle na forumu so pizdakal, da je cela vas na poplavnem območju.
https://n1info.si/novice/slovenija/sneb...

Bolj se je treba zavedat, kok so ble obsežne te poplave. Najbolj noro te stezne, ko vidiš koliko se je napolnila SAVA pri Litiji (leseni most pri litiji). Voda je segala do mostu oziorma čez leseni poden. Kar pomeni da se je gladina vode dvignila za skoraj 10 metrov! Kdaj se ustavte pri mostu, pa si zamislite, da je voda tekla čez most, kok je blo to vode. Most je dolg 100 metrov, visok 10 metrov, zdaj pa računajte kapaciteto vode.

https://www.facebook.com/655027853/vide...

https://www.dnevnik.si/1042772629

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

Prikoritarji isti, isti...

https://www.rtvslo.si/slovenija/ministr...

Malidelničar ::

Se kar nabira, poplave, MLM, medsebojni pretep Slovencev, ograja na meji, .....
Pestro, jesen in zima bosta zanimivi.
Če butne še elektrika in 60% podražitev.
Pa da zmanjka kurilca in goriva uffff.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Wrop ::

Ministrica za infrastrukturo pravi da je na avtocesta gužva, ker se vozimo posamično v avtih in ne uporabljamo javnih prevozov. Ona pač ne more, ker ne dela od 7-15 ali 8-16.
Njen postrešček na DARSu, pravi enako, da se je promet povečal zaradi tega ker se ljudje vozijo sami in suck it up.
Minister za zdravje nam sporoča naj se zdravimo s soncem in soljo ter z veganstvom.
Še malo pa bomo od ministra za energijo slišali, da če bo elektrika podnevi predraga, pa naj si kosila kuhamo ponoči.

Ok realno so ljudje to izbrali, trenutno jih nič ne moti. Ker protestov ni in so ljudje tiho in jim je to kul, da smo vsi "enaki" in da se nihće ne "krega" in da ni "neo-lib reform"

Podvprašanje:
Kako preživeti takšne katastrofalne razmere v državi?

Isto je bilo pod Pahorjem, totalni kolaps, ljudje se ga niso zavedali ampak nekako smo mogli preživeti stopnjevanje krize jesen 2009-2011, vse do takrat ko je odbilo dno 2011-2012, pa skozi hudo krizo 2012-2013, pa potem skozi 'coping' leta 2013-2015.

Starejše tukaj morda lahko vprašamo, če lahko delijo kakšne izkušnje iz časa Pahorjevega kolapsa 2008-2011 ko se folk ni bunil, ampak VI ste vedeli recimo da vse gre v kurac. Recimo ker ste bili v takšnih firmah, izvoznem fohu, zavedali ste se globine krize, od blizu ste imeli v pogled v razmere na področju businessa. Recimo, folk vas pa ni poslušal - samo da je Pahor, samo da ni Janša.

Kako ste se takrat odzvali osebno iz vidika, da ste vedeli 1) da bo šlo še dol, ker bo nekje enkrat popustilo (in je 2011-2012) 2) da ste vedeli da je v tujini boljše in zaostajamo (takrat so mladi Slovenci začeli emigrirati ven) 3) da ste od blizu videli probleme korupcije in birokratiziranosti (če ste imeli kakšen S.P., pa neobstoječa plačna disciplina, mahinacije z delovno zakonodajo itd.)., vaši znanci pa vaših opozoril niso razumeli/želeli slišati.

Kako ste se osebno pripravili na slabšanje politično-gospodarsko-razvojne situacije v državi, za 'težka leta'?

Jaz sem takrat glih začenjal kaj delat, tako da nisem vedel kako je bilo prej, ampak se pa spomnem, da takrat, 2008 ko so bile volitve, SDNJ ni bil tako izrazit. To je prišlo kasneje. Takrat ni dost manjkalo, da bi Janša zmagal, Pahor je bil pač Pahor in on ni nikoli zares izgubil, ampak se je pa vedelo, da ne bo Janši do kolen. Takrat bi Janša z Virantom, Šuštaršičem in še s kom res lahko naredil še korak naprej, čeprav je bila kriza, ampak jebiga, priložnost zamujena...Je pa zato Pahor naredil 3 korake nazaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

arnecan1 ::

Polona Fijavž, znana borka za pravice migrantov in oseba, katera vidi fašista za vsakim grmom, dobesedno ukinila oddajo Arena, zamenjala Valentino Plaskan, nastavila preverjene kadre, kateri so se borili na RTVSLO za svobodo na odgovorna mesta, itd. Bomo videli učinke. https://novice.svet24.si/revija/jana/cl...

Jedel je listje in pil vodo iz mlak

Polona Fijavž, dopisnica RTV Slovenija iz Nemčije in Poljske, se je prejšnji teden pretresena vrnila s poljsko-beloruske meje, kjer se je v živo prepričala o obupnih razmerah, v katerih so se znašli migranti in begunci s kriznih območij. Kaj takega še nisem doživela, se ji je slišno tresel glas le dan po vrnitvi v Berlin, kjer kot dopisnica živi z družino. Ko vidiš te ljudi, ki preživljajo mrzle noči v gozdu, najprej ravnaš kot človek, daš jim topel šal, odejo. Nato sem dala otroku banano, ki sem jo imela v torbi, pa jo je komaj prijel z rokami, otrplimi od mraza, je dodala prizadeto. >>Najprej jim skušaš pomagati, potem se zaveš, da si novinar, ki moraš informacije o tem, kar se dogaja, prenesti v Slovenijo, v svet!

Polona Fijavž, Berlin: Vse večja priljubljenost skrajne desnice: https://val202.rtvslo.si/podkast/18-vzp...

juroz ::

Malidelničar je izjavil:

Ok realno so ljudje to izbrali, trenutno jih nič ne moti. Ker protestov ni in so ljudje tiho in jim je to kul, da smo vsi "enaki" in da se nihće ne "krega" in da ni "neo-lib reform"

Podvprašanje:
Kako preživeti takšne katastrofalne razmere v državi?

Isto je bilo pod Pahorjem, totalni kolaps, ljudje se ga niso zavedali ampak nekako smo mogli preživeti stopnjevanje krize jesen 2009-2011, vse do takrat ko je odbilo dno 2011-2012, pa skozi hudo krizo 2012-2013, pa potem skozi 'coping' leta 2013-2015.

Starejše tukaj morda lahko vprašamo, če lahko delijo kakšne izkušnje iz časa Pahorjevega kolapsa 2008-2011 ko se folk ni bunil, ampak VI ste vedeli recimo da vse gre v kurac. Recimo ker ste bili v takšnih firmah, izvoznem fohu, zavedali ste se globine krize, od blizu ste imeli v pogled v razmere na področju businessa. Recimo, folk vas pa ni poslušal - samo da je Pahor, samo da ni Janša.

Kako ste se takrat odzvali osebno iz vidika, da ste vedeli 1) da bo šlo še dol, ker bo nekje enkrat popustilo (in je 2011-2012) 2) da ste vedeli da je v tujini boljše in zaostajamo (takrat so mladi Slovenci začeli emigrirati ven) 3) da ste od blizu videli probleme korupcije in birokratiziranosti (če ste imeli kakšen S.P., pa neobstoječa plačna disciplina, mahinacije z delovno zakonodajo itd.)., vaši znanci pa vaših opozoril niso razumeli/želeli slišati.

Kako ste se osebno pripravili na slabšanje politično-gospodarsko-razvojne situacije v državi, za 'težka leta'?

mel sem šanso it v tujino pa nisem - mislim da bo to eno izmed mojih 2 največjih obžalovanj.
sedaj imam pa vse tukaj in še nedokončane projekte tako da ne morem kar it in moram vsaj še nekaj let počakat tukaj.

Meni je tudi žal, da sem se vrnil iz Finske v Slo in nisem tam ostal. Čeprav pred 12 leti preden sem odšel so bili tudi tam drugi in predvsem boljši časi. Sedaj je tudi tam slabše. Berlin sem pa že pred 20 leti videl in že takrat so bli problemi z Turki, kaj šele danes.
Če ne bi imel družine bi že zdavnaj spokal iz Slo, ker razmere so iz leta v leto slabše, predvsem na račun politike, ki ščitijo kriminalce.

juroz, svecka, Utk: kako ste se pa življenjsko v praksi spopadali s situacijo pod Pahorjem? Katere vzporednice in nauke sedaj lahko potegnemo za kolaps pod Golobom?

Ne vem v smislu, zasiguraj si službo, zmanjšaj kredit, zmanjšaj stroške, išči alternativne opcije ob vladnih podražitvah, bodi bolj konservativen v finančnem planiranju ker vlada frizira podatke za ekonomski outlook, pred politično nestabilnostjo se umakni iz mest na podeželje itd.?
Kaj je isto kot pod Pahorjem, kaj boljše, kaj slabše?

P.S. Plaskanova je bila res top, sploh je bedno ker so jo skenslali ker v bistvu sploh ni desna (če so se že sklicevali na to)

feryz ::

Nehajte nakladati.
Slovenija je, še vedno, raj, oaza sredi Evrope.
Ja, drsimo v drek, ampak drugi še mnogo bolj.

TESKAn ::

P.S. Plaskanova je bila res top,

Zakaj?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

TESKAn je izjavil:

P.S. Plaskanova je bila res top,

Zakaj?

Meni ni bila top, je pa bila čisto OK. ne spomnim se nič desnega od nje, razen, da da je bila voditeljica na PlanetTV. Če je planet Tv res tako desničarsko trobilo, da se to šteje v minus.

A tebe je ona motila? In če je, zakaj. Zato ker ni protestirala pred TV stavbo? Napiši, zakaj te je motila.

kako ste se pa življenjsko v praksi spopadali s situacijo pod Pahorjem? Katere vzporednice in nauke sedaj lahko potegnemo za kolaps pod Golobom?

Če ne veš za drugo, se pač stegneš kolk si dolg. Mislim da takrat ni nihče jokal za jazbinškom toliko kot danes, ko ga bi pa res že lahko počasi pozabili. Politiki so bli pa neumni takrat, prej, zdaj in bojo še naprej. V vsakem primeru moraš s tistim kar imaš, in tistimi informacijami, ki jih imaš, naredit kar lahko. Jokat nima smisla. Normalno, če bi takrat vedel to kar danes, bi bil danes milijonar, čeprav je bila vmes kao kriza. Zarad tega mi vseeno ni nič žal, ker pač takrat marsičesa nisem vedel. Kaj danes naredit da bom čez 10 let milijonar pa spet ne vem. Če bi obstajal ziher recept, bi vsi delali po njem.

Zgodovina sprememb…

arnecan1 - glede na to da mi dleuješ med bolj razgledanimi/izkušenimi na tem forumu: Ti se spominjaš Pahorjeve vlade? Se ti zdi, da lahko potegnemo vzporednice kolaps 2008-2011 vs. Golob in kolaps 2022-2026 oz. leva neoperativnost in mrtvi tek 2008-2011 vs. leva neoperativnost in mrtvi tek 2022-2026?

Takrat je bil popularen semafor, danes so pa časovnice. So določene vzporednice z danes. Dokaj neoperativna vlada, veliko obljub, izpolnjeno pa bolj malo. Pahor je imel precej manj moči v vladi, pri izbiri ministrov sploh vprašanje koliko besede je realno imel. Nenormalno so dvignili plače, nato pa bančni krč, ki so ga reševali po nojevsko. Pa cel kup nezaposlenih se je ustvarilo. Golob ima še vedno precej bolj gospodarsko ugodne razmere. Nezaposlenost nizka.
Pa mediji so bili Pahorju, vsaj po mojem občutku, manj naklonjeni kot so Golobu.
Rdeča nit je pa ista. Še več enakega, ki ni delovalo takrat in ne bo danes. Kvečjemu je danes še dodatno začinjeno z Levico. Tudi resnih reform ne bo, ker bi kvečjemu morali reformirati svoje poglede in denarnico. Tega pa ni nobeden niti zmožen niti noče.

juroz ::

Malidelničar je izjavil:

juroz, svecka, Utk: kako ste se pa življenjsko v praksi spopadali s situacijo pod Pahorjem? Katere vzporednice in nauke sedaj lahko potegnemo za kolaps pod Golobom?

Ne vem v smislu, zasiguraj si službo, zmanjšaj kredit, zmanjšaj stroške, išči alternativne opcije ob vladnih podražitvah, bodi bolj konservativen v finančnem planiranju ker vlada frizira podatke za ekonomski outlook, pred politično nestabilnostjo se umakni iz mest na podeželje itd.?
Kaj je isto kot pod Pahorjem, kaj boljše, kaj slabše?

P.S. Plaskanova je bila res top, sploh je bedno ker so jo skenslali ker v bistvu sploh ni desna (če so se že sklicevali na to)

saj si kar dobro napisal, takrat sem bil sicer ravno v prvi resni službi in ker je bila kriza nisem upal tvegat - hence obžalovanje kar se tiče tujine, pa poslovnih in investicijskih priložnosti.

pod pahorjem in sedaj je pač isto da se res vidi da pojma nimajo kaj delajo, ko prav vidiš klovna ki nekaj govori v mikrofon in se čudiš in sprašuješ ali je folk čisto retardiran da česa tako očitnega ne vidi.
svet v negotovosti ti pa svoj rep lovijo. edino kjer so res dobri je v revanšizmu ki so ga dvignili na čisto drug nivo. to jim je res treba priznati.

gruntfürmich ::

svečko nimaš kaj spraševati, on je nazadnjaška komunistična propalica, ki zase misli da je desničar ker hodi k maši :))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Malidelničar je izjavil:

arnecan1 - glede na to da mi dleuješ med bolj razgledanimi/izkušenimi na tem forumu: Ti se spominjaš Pahorjeve vlade? Se ti zdi, da lahko potegnemo vzporednice kolaps 2008-2011 vs. Golob in kolaps 2022-2026 oz. leva neoperativnost in mrtvi tek 2008-2011 vs. leva neoperativnost in mrtvi tek 2022-2026?

Bi rekel, da sem bolj zmeren kakor povprečni slotech forumaš in predvsem včasih napišem kakšno besedo vmes več. Jih pa kar precej piše bolj poglobljeno od mene, ampak ob takšni množici provokatorjev, predvsem z leve strani, hitro izpadeš kakor da si se poglobljeno seznanil z materijo. Saj veš, tukaj komentiramo marsikaj, o vsem nismo vsi mojstri.

Med Pahorjem in Holobom je par stvari razlike, katere mi takoj padejo v oči:
- Pahor ni imel takšne medijske podpore kakor Holob
- Pahor ni imel takšne podpore starih kadrov, katerih je takrat bili več in so bili bolj vplivni, kakor Holob, s tem mislim predvsem Kučana in kompanijo okoli njega.
- za časa Pahorja young boysi še niso bil tako močni, danes so prevzeli par vplivnih funkcij, Holob je del te mreže, verjetno ne najbolj vpliven ali sposoben, ampak dovolj vpet v to, da jim je omogočil haranje po državi (Bobinac, Jamnik, Nerat, Debeljak...)
- gibanje Svoboda je povsem podrejeno Holobu, oz. prej bi rekel Vukovićevi, medtem ko Pahor ni imel takšne moči v SD, pravzaprav mu je bila leva frakcija v SD vedno nož v hrbtu
- Pahor je imel težavne koalicijske stranke, Erjavec, Golobič, Kresalova, pa še nasprotnike v lastni stranki in Kučana nasproti sebi, sedaj Fajonova gradi kariero v OZN, za Slovenijo ji je malo mar, Levica je dobila par vrtičkov in se ukvarja sama s seboj in novim koordinatorjem ter išče poti, kako ne izpasti iz parlamenta
- Pahor in Holob imata nesposobna finančna ministra, no, za Boštjančiča se bo verjetno to še dokazalo v prihodnosti, če pride do krize, za Križaniča pa nima smisla izgubljati besed
- Svoboda je gibanje prisklednikov ali naivnežev brez jasne agende, brez programa razen osvoboditve države in sloni na visoko letečih besedah svojega ustanovitelja
- večina današnjih ministrov deluje lenih, sigurno pa brez trde roke vodenja in vizije, kakšen vtis so pustili Pahorjevi ministri se danes niti več ne spomnim poimensko razen Križaniča, ampak spomin kot celota za vlado pa nesposobni in neoperativni
- Pahor je zaupal par ljudem, kateri pa so se izkazali za trojanske konje ali pa so bili nesposobni
- Holob ne zaupa nikomur in je koleričen do svojih bližnjih sodelavcev, umazane posle opravlja še bolj umazana Vukivićeva, po drugi strani je Holob servilen in boječ do Kučana, Jankovića... mogoče tudi Jamnika, oz. kaže vsaj podrejenost Jamniku
- danes je gospodarstvo dosti bolje pripravljeno na krizo kakor leta 2008
- Holob misli, da si kupuje podporo javnosti s tem, da daje besedo ulici in nevladnikom, v resnici si reže vejo, na kateri sedi, ampak po drugi strani pod Pahorjem ulica in razni inštituti še niso bili močni, da bi poskusili vplivati na Pahorja. Dvomim pa, da bi si Drnovšek pustil, da ga nevladniki izsiljujejo
- Pahor je imel pred seboj hudo krizo, za Holoba še ne vemo, kako globoka kriza bo
- kot rečeno, Pahor je bil precej osamljen, nesposobni Križanič, nasprotniki v njegovi stranki, stari maček Golobič mu je rovaril za hrbtom, prav tako Kresalova s Senico, pa samosvoj Erjavec... skratka recept za katastrofo, popoln kaos
- Holob, podoben kaos, samo iz drugih razlogov. Šibka SD, popolnoma brez vonja in barve. Levica je uspela vsiliti part svojih točk, ampak to bodo kvečjemu minus točke za vlado v prihodnosti, ukvarjajo se zadnje čase predvsem sami s seboj in rajtingom. Holob je potisnil v ospredje Jamnika, Debeljaka, Bobinca in še par young boysov, kaj delajo bomo vedeli šele čez par let.
- Holob kakor da mu je odveč voditi vlado na ljudski način in delavno z 12 urnim delavnikom, on bi najraje to opravil kakor v GEN-iju, z par emaili svojim podrejenim, ti pa dalje. Ampak država se ne vodi na takšen način, je preveč zakomplicirano, tukaj so sindikati, ulica, old boys, young boys, inflacija, kriza, migranti, poplave, gasilci, policisti, energetska kriza... usklajevati je potrebno stotine malenkosti, da je potem celota dobra.
- Pahor se je nekaj trudil z krizo, ampak učinkov ni bilo. Sedanja vlada, kakor da upajo, da bo to šlo mimo njih ali da ne bo prevelika kriza. kakor da bi zanašali na to, da je danes gospodarstvo res bolje pripravljeno na krizo kakor leta 2008, ampak če ne bo aktivnih ukrepov, bo padec kljub temu velik

Summa summarum, obe vladi sta videti nesposobni in neoperativni, razlogi so drugačni, temperament in nameni obeh premierjev so različni, stranke na vladi so različne, tudi gospodarske in politične razmere ne bodo verjetno čisto podobne.... znajo pa biti posledice podobne. Čeprav po resnici povedano, ne vidim, da bi posledice krize tako dolgo trajale, enostavno je gospodarstvo danes upam prezdravo. Kriza je takrat v EU bila od jeseni 2008 pa do 2011, nekje do 2012. V Sloveniji od nekje konec leta 2009 ali vsaj 2010 pa vse tja do 2015-16, nekateri celo trdijo do 2017.

Premier mora obvladovati svoje koalicijske partnerje, ne na način, da jim pusti proste roke, ampak da jim da vedeti, da so v istem čolnu in bodo vsi enako odgovorno delali in enako nosili odgovornost. To sta zmogla Drnovšek in Janša.

Ampak ko vidim, s čim in kako se ukvarja vlada, imam samo upanje, da prihodnja kriza ne bo zelo velika, ker jo bomo slabo odnesli. Poplava je bila novo upanje za vlado, kateri je podpora zelo upadla. Ampak če ne bo operativnosti pri obnovi, bo padec še hujši. Holobovo jecljanje in zaletavanje o 0,5 milijardni škodi do na koncu 7 milijarnde škode, potrjuje o Holobu samo to, da ni zrel za premierja in te obrti verjetno ne bo nikdar v celoti osvojil.

Ivan Eržen, strokovni direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), je delo epidemiologa Maria Fafangela v času vodenja posvetovalne skupine za spremljanje koronavirusa pri NIJZ ocenil z najnižjo mogočo oceno. V letnem ocenjevalnem razgovoru si je namreč nekdanji vodja Centra za nalezljive bolezni na NIJZ prislužil oceno 1, je Fafangel razkril na družbenem omrežju X. https://siol.net/novice/slovenija/mario...

Fafangel je bil po mojem mnenju precej kritičen do Janševe vlade, ampak izgleda na koncu še premalo. Moral bi biti zamenjan ali samo odstopiti, tako kakor Eržen. Ali pa vsaj narediti seppuku.

ministrico poleg sodelavk v New York potoval tudi moz.

V javnosti še naprej odmeva službena pot ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik na konferenco o trajnostnem razvoju, ki je julija potekala v New Yorku. V ZDA je poleg njenih štirih tesnih sodelavk potoval tudi ministričin mož.

Kayzon: ja ampak to je drugo kot Pivčeva in njena rezina pršuta v izolskem hotelu ko je sicer sama plačala za sobo otroka ...

arnecan1 je izjavil:

Ivan Eržen, strokovni direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), je delo epidemiologa Maria Fafangela v času vodenja posvetovalne skupine za spremljanje koronavirusa pri NIJZ ocenil z najnižjo mogočo oceno. V letnem ocenjevalnem razgovoru si je namreč nekdanji vodja Centra za nalezljive bolezni na NIJZ prislužil oceno 1, je Fafangel razkril na družbenem omrežju X. https://siol.net/novice/slovenija/mario...

Fafangel je bil po mojem mnenju precej kritičen do Janševe vlade, ampak izgleda na koncu še premalo. Moral bi biti zamenjan ali samo odstopiti, tako kakor Eržen. Ali pa vsaj narediti seppuku.

Temu se v novoreku reče depolitizacija in normalizacija.
Ni važno kaj je delal, delo je neocenjeno, je pa dobil najslabšo možno oceno, ker je bil nastavljen v času prejšnje vlade. Temu so včasih kritično rekli revanšizem, danes je to svoboda.
Ne se čudit, če bo takih ocen podeljenih še več. Ne bo se ocenjevalo dela, ampak samo glede na čas prihoda.
Včasih so se nekateri aparatčiki vsaj skrivali pod raznoraznimi strokovnimi nazivi in vsaj deloma strokovno delovali, danes niti tega zadnjega ne potrebujejo več. Nizko je padel novi strokovni direktor.

Gregor P ::

Kar 3 udarne novice na naslovnici v petek zvečer; to mora biti že skor rekord :D

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

sbawe64 ::

To je meme ali vsaj parodija, kajne ?
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Ne ni, Roševa podpira Goloba že od vsega začetka; nista ona znanca šele od včeraj. S čimer ni seveda nič narobe, razen če bi to sedaj zanikala; to bi bilo pa vsaj čudno.

Tole postaja vedno bolj čudno :8)

https://www.dnevnik.si/1043032946

V godlji, ki jo je zakuhal video posnetek pogovora med Robertom Golobom in kuharsko zvezdnico Ano Roš Stojan, je na površje priplavala nova piarovka v kabinetu predsednika vlade, ki že dlje časa sodeluje z nagrajeno chefinjo. V kabinet se je preselila po sodelovanju s psevdopolicijskim društvom, ki ima stike s skrajno desnimi političnimi gibanji v Srbiji.
...
Petra Aršič je po naših informacijah blizu tudi partnerici predsednika vlade Tini Gaber, ki je avgusta javno podprla projekt Internacionalne policijske organizacije (IPO). S tem združenjem je uradno sodelovala tudi Petra Aršič. Kot smo poročali konec avgusta, je naziv IPO zavajajoč, saj nima nikakršne zveze s policijo. IPO izvira iz Srbije, natančneje iz krogov blizu stranke predsednika Aleksandra Vučića SNS. V Srbiji velja za eno izmed številnih parapolicijskih združenj, med katerimi poleg politično aktivnih posameznikov kolobarijo tudi pripadniki skrajne srbske desnice.
...
Nova članica Golobovega kabineta ima dolgoletne povezave s Socialnimi demokrati, dlje časa sodeluje tudi z Ano Roš Stojan; med drugim ji je pomagala organizirati poročno slovesnost.

Kaj ima Golob z Aninami zvezdicami? A ni tu vmes nek razpis, STO, ne vem kaj vse? A je Golob osebno kaj posredoval, ali zakaj bi Ana Roš potrebovala Golobovo številko?

Eno je da delaš nekaj po domače, to da vsi, drugo pa da se hvališ s tem, da to Holob "zrihta".

Zgodovina sprememb…

««
30 / 190
»»