» »

Mlekarne in Mercator

Mlekarne in Mercator

kajtimara ::

Torej sta se sporazumela. Ampak v javnost je prišel samo nujin spor. Pa je veliko trgovcev in veliko ponudnikov. Tako, da mleka NE bo zmanjkalo!
Je res tako težko kupiti drugo cenejše mleko? Drag naj ostane na policah? Gre za podražitve.
Ali res nimamo izbire?

zobnik ::

Problemi so drugje, ker je mleko predrago ga ne morejo prodajat tud najcenejš 3.5 je čez 1 evro, zato ga folk ne kupuje več v trgovin, ampak pri kmetu, tam je pomojem po 1 evro.!!!!!!.... Mlek ima lahko odlične hranilne snovi, lahko pa pri nekaterih povzroča resne zdrav.probleme. Ampak tukaj se sprašujem tisti ki so proti mleku a ostali hrani pa 5x bolj zaupajo, sam pogledaš vse te predelane mesnine, konzerve in kako lepa je zelenjava.....10x bolj zastrupljen kot mlek. Tisti E-ji in ne vem kaki dodatki mi niso jasni, ZAKAJ, v domačih klobasah, pečenicah je sam osnova brez teh E-jev in kemije.
A oreški ki so kao dober vir Maščob pa špricano in špricano....naši orehi so bli letos tud črni, mi jih ne špricam, jabolka so pač vsak ma drugačno obliko, tako debelih, lepih in čistih kot jih trgovina prodaja so redki na drevesu....tako da takih ki govorijo čez mleko in kupujejo drugo 10x bolj zastrupljeno hrano težko razumeš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zobnik ()

koyotee ::

zobnik je izjavil:

Problemi so drugje, ker je mleko predrago ga ne morejo prodajat tud najcenejš 3.5 je čez 1 evro, zato ga folk ne kupuje več v trgovin,a pak pri kemtu, tam je pomojem po 1 evro.!!!!!!.... Mlek ima lahko odlične hranilne snovi, lahko pa pri nekaterih povzroča resne zdrav.probleme. Ampak tukaj se sprašujem tisti ki so proti mleku a ostali hrani pa 5x bolj zaupajo, sam pogledaš vse te predelane mesnine, konzerve in kako lepa je zelenjava.....10x bolj zastrupljen kot mlek. Tisti E-ji in ne vem kaki dodatki mi niso jasni, ZAKAJ, v domačih klobasah, pečenicah je sam osnova brez teh E-jev in kemije.
A oreški ki so kao dober vir Maščob pa špricano in špricano....naši orehi so bli letos tud črni, mi jih ne špricam, jabolka so pač vsak ma drugačno obliko, tako debelih, lepih in čistih kot jih trgovina prodaja so redki na drevesu....


Ja v trgovini so zato lepi, ker grdih ne bi kupil nihče, špricani gor al dol.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

zobnik ::

Take lepe dosežeš samo s pravo kemijo še predno sploh poženejo cvetovi se že šprica in gnoji drevesa z umetnimi gnojili in kemijo...krompir je menda vsaj 5x pošprican, tako lep zgleda v trgovini...naš krompir je vse mogoče oblike pa tud ni čist vsak lep....je pa predelan popolnoma naravno
Potem zelje, men ne rata naravno pridelat tak zelje, smo pa pred leti ga pošprical s tisto strupeno kemijo ene 3x pa je bil potem kar lep....ampak potem takega svežega jest, NE hvala, zato zadnje 10 let je na njivi vse naravno, naj zgnije kot da špricam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zobnik ()

GupeM ::

Kako ti pa krompir in zelje ne ratata lepa? To rata lepo brez vsakega špricanja. Vsaj večina. Drugo je pa z jabolki in hruškami.

zobnik ::

Sej rata, samo daleč od take popolne oblike kot v trgovini al na tržnici iz uvoza.
Zelje sem tud kisal, ga je treba kr spucat od zunaj. Zelje najbrš špricajo proti žuželkam, gnitju in še čem, zato ej tako lep. Najbolj so na udaru gosence, tud po večkrat morajo špricat zelje, da je mir.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zobnik ()

SambaShare ::

GupeM je izjavil:

Kako ti pa krompir in zelje ne ratata lepa? To rata lepo brez vsakega špricanja. Vsaj večina. Drugo je pa z jabolki in hruškami.


Če kromprija ne škropiš proti plesni je ponavadi ena mizerija. Ok precej odvisno od vremena.

m0LN4r ::

Proti plesni, zajedalcem, strijam, hroscem, proti plevelu...
Ze semenski krompir je zasciten proti glodalcem v strupenem prahu.

Ko imas na kupu veliko tega je efekt napada, kot pri koroni.

Ce imas na vrtu tri krompirje, to ni nic.
Lahko se prenese iz sosednjih njiv.

BIO je isto skropljeno in vse, ampak s skropivi, ki so pozegnani za bio pridelavo. Brez kemije v supermarketu zelenjave in sadja nebi blo kakrsen je sedaj nonstop na voljo tudi pozimi in vseh krajev sveta.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

urli ::

zobnik je izjavil:

Take lepe dosežeš samo s pravo kemijo še predno sploh poženejo cvetovi se že šprica in gnoji drevesa z umetnimi gnojili in kemijo...krompir je menda vsaj 5x pošprican, tako lep zgleda v trgovini...naš krompir je vse mogoče oblike pa tud ni čist vsak lep....je pa predelan popolnoma naravno
Potem zelje, men ne rata naravno pridelat tak zelje, smo pa pred leti ga pošprical s tisto strupeno kemijo ene 3x pa je bil potem kar lep....ampak potem takega svežega jest, NE hvala, zato zadnje 10 let je na njivi vse naravno, naj zgnije kot da špricam.


A ti res misliš, da slovenski kmet, ki prodaja sadje/zelenjavo kot "domače" na tržnici ipd. pa nič ne šprica? Si res tako naiven? Zakaj je pa BIO zelenjava/sadje v trgovinah tudi razmeroma lepo - veliki, "brezhibni" plodovi? No, poskusi ugotoviti, saj ni težko. Enako velja za konvencionalno... in ne, ni vse v kemiji, sploh za prvo kategorijo ne.

GupeM ::

Ne vem no... Pri nas doma nikoli ni bilo težav. Pa se je včasih sadilo ogromno krompirja, zelja pa res ni bilo veliko, ampak kar je bilo, je bilo lepo. Je pa res, da je bilo to bogu za hrbtom in s sosednjih njiv ni moglo priti do naših. Škropili nismo nikoli z ničemer. Še posebej ne zelja. Krompir mogoče kakšno leto, ampak mislim da ne.

Je pa seveda šel samo debel(ejši) krompir za ljudi, droben in grši pa za prašiče. Ampak to boš imel če škropiš ali ne.

kajtimara ::

Moderator?