» »

Delo od doma za podjetje iz UK

Delo od doma za podjetje iz UK

tomaxxx ::

Podjetje stacionirano v UK se zanima za moje storitve (zaposlitev) iz precej specifičnega področja na katerem delam že 11let, letalski sektor, delo bi potekalo od doma, 12urni turnusi.
Ker je zanimanje pršlo kot "strela iz jasnega" nimam nobene predstave koliko (procentualno) bi lahko bile višje plače v UK za enako delo/storitev!?

Mogoče lahko kdo iz izkušenj povleče kakšno vzporednico iz IT stroke v tej kombinaciji?

CrniPanter ::

Totalno nepovezana industrija (komercialne in implementacijske role v software firmah) ampak osebno sem imel izkusnjo pred nekaj meseci da je po preracunu iz funtov v evre placa podobna Nemski in nizja od recimo tega kar bi dobil v USA.

Za primer, delovno mesto v Sloveniji placa 45-55k evrov v Nemciji 55-70k evrov in v Angliji je bila zgornja meja ponudb 60k funtov. V USA pa z lahkoto do 85k dolarjev

Kapitan Jack ::

Jaz se ne bi nikoli zaposlil. Podjetje registriras nekje v davcni oazi recimo estonija in potem lepo pobiras masten kes, ce imas specificno znanje. Valda ne bos delal na neko normalno zaposliteveno uro?
8 ur bi jaz rekel najmanj 1500€, pazi najmanj.

user4683 ::

Od kdaj je Estonija davcna oaza?

Kapitan Jack ::

Nisi v teh vodah, pa zato ne ves. Bos ze sam izbrskal po guglu.

user4683 ::

V troll vodah pa res nisem.

Zelo dobro poznam davcno politiko Estonije (in se kar nekaj drzav)... in na tvojo zalost Estonija ne pade pod definicijo davcne oaze. Lahko pa nas razsvetlis s svojo interpretacijo.

Da pa ne bomo povsem offtopic, cifre ki jih omenja CrniPanter so kar taprave za nek senior(ish) level, edino USA ze nekaj casa nisem videl cifre pod 100k (za remote/contractor). $120-150k je precej obicajno. (za senior software eng)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: user4683 ()

Kapitan Jack ::

Te place so res samo za burek.

black ice ::

user4683 je izjavil:

Od kdaj je Estonija davcna oaza?

Obcudujem, kako se ti da ubadati s takimi.