» »

Nadzor analognega gumba preko daljinca

Nadzor analognega gumba preko daljinca

Matija82 ::

Na TV imam prek RCA/činča priklopljen zvočnik. Na zvočniku glasnost reguliram z analognim gumbom, torej vsakič ko hočem volume gor/dol moram fizično premaknit gumb.

A obstaja kak pretvornik audio signala,ki bi omogočal da lahko glasnost nadzorujem preko daljinca? Mogoče prek HDMI-ja?

joze67 ::

Soundbar.

En random soundbar, ki podpira RCA vhode? Ali iščem kaj posebnega?

raceboy ::

pomoje je mislil original soundbar za tvojo tv, ki ga reguliras preko tv

Peter18 ::

Če ima TV izhod za slušalke, priklopi zvočnik tja. Pol boš lahko reguliral glasnost tv-ja in zvočnika hkrati.

link_up ::

hmm ja, ta z adapterjem rca-jack ni slaba ideja. Ponavadi tako avtomatsko tv izklopi zvocnike in futra le line-out.
In and Out

mrData ::

Lahko uporabis ARC audio extractor in lahko kontroliras glasnost preko tv daljinca.
Na zvočnikih pa daš na nek zmeren maksimum.

https://www.amazon.de/Extractor-Konvert...

novak-t ::

Jaz uporabljam rca/jack adapter, pa deluje ok. Malo na začetku iščeš dober razmerje med glasnostjo na zvočniku in tv (če so zvočniki preveč na glas, se lahko pojavi pokanje - šum). Potem pa tako vse reguliraš preko tv. So pa zvočniki skoz prižgani. Sem najprej razmišljal o arc extractor, samo se potem nisem odločil za to, ker ni nekih prednosti (če se prav spomnim).

Edit: prednost extractorja je v tem, če želiš 5.1 priklopit, več outputov ali inputov. Jaz imam 2.1, ostale zvočnike sem pa pospravil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: novak-t ()

novak-t je izjavil:

Jaz uporabljam rca/jack adapter, pa deluje ok. Malo na začetku iščeš dober razmerje med glasnostjo na zvočniku in tv (če so zvočniki preveč na glas, se lahko pojavi pokanje - šum). Potem pa tako vse reguliraš preko tv. So pa zvočniki skoz prižgani. Sem najprej razmišljal o arc extractor, samo se potem nisem odločil za to, ker ni nekih prednosti (če se prav spomnim).

Edit: prednost extractorja je v tem, če želiš 5.1 priklopit, več outputov ali inputov. Jaz imam 2.1, ostale zvočnike sem pa pospravil.

A maš kakšen link za ta adapter? Hvala.

Peter18 je izjavil:

Če ima TV izhod za slušalke, priklopi zvočnik tja. Pol boš lahko reguliral glasnost tv-ja in zvočnika hkrati.

Sem probal tole idejo ampak nikakor mi ne uspe, da bi bil kakšen zvok na zvočnku. Ne vem ali je še kakšna fora v nastavitvah TV-ja ampak.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Matija82 ()

novak-t je izjavil:

Na koncu sem našel rešitev kot jo je predlagal Peter, da sem povezal 3.5mm/low audio input direktno v 3.5mm/slušalke vhod na TV-ju in zdaj glasnost lahko reguliram preko daljinca. Začuda direktno 3.5mm kabel dela medtem ko 3.5mm/RCA adapter ni.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Upravljanje glasnosti preko TV daljinca

Oddelek: Zvok in slika
241675 (1119) bosslipxx
»

Samo optični izhod na TV

161561 (1410) neosonic
»

Kodi na Android TVjih

132397 (2086) webmaher
»

Priklop 2.1 zvočnikov (jack) na novejši TV (brez jacka)

265097 (4779) LooK
»

Povezava novejšega TV s starejšim ojačevalnikom/zvočniki

195063 (4711) Gapi

Več podobnih tem